Förresten

Så är det idag 30 dagar kvar till beräknad födelse =)
Låter fortfarande som en evighet, men 30 av 280 är ingenting!

Vad ska man säga?

Marcus stackarn tog bussen ut till Siba idag igen för att fixa till det där med fjärrkontrollen. Där påstods det att kontrollen blivit felprogrammerad och vi fick helt enkelt ta en annan dvd-spelare och betala 80kr till. Ingen större summa och fortfarande bra under det priset vi hade tänkt betala från början. Det blev en spelare av samma märke men annan modell, också demo-ex.

Väl hemkommen så är det samma problem med denna.... Man kan ju bara skratta...

Så vi åt lite lunch och så klädde vi alla på oss och tog bilen ut till Stenhagen. Denna gång fick vi ett nytt exemplar av ett annat märke och fick återigen betala lite mer. Men vi hamnade oavsett typ 150kr under planerat pris så det gör inte så mycket. Tidsödande för stackars Marcus bara...
Väl där passade vi på att ta en tur på Ica Maxi. Skulle egentligen bara köpa storpack välling och halstabletter men kom därifrån med strumpor, kalsonger, mjukisbyxor och diverse mat. Vällingen hade dom inte i storpack så det sket vi i och halstabletter glömde vi.........

Lite fritid igen (dock väldigt lite)

Båda mina pojkar har sovit en stund på soffan och sitter nu och äter frukt tillsammans =)
Jag har diskat och passat på att lägga upp lite bilder i bildbloggen.

När vi rensade i förrådet härom veckan så hittade jag ett fat som jag hade glömt bort (hittade massor jag glömt bort...) som passar perfekt färgmässigt i vårat vardagsrum! Skulle göra sig fint som fruktfat på vardagsrumsbordet men med våran klåfingriga lilla fruktälskare skulle det inte få stå i fred en sekund =( Så just nu står det istället helt tomt på vardagsrumsbordet och jag vet inte vad jag ska göra av det....



Har även upptäckt att en växt vi fick av Doris när vi flyttade in (för exakt 11 månader sen, vad tiden går fort!!) håller på att blomma! Har ingen aning om vad det är för typ av blomma så jag väntar spänt =)


Lilla sötnosen

Såhär trött blir man om man varit sjuk i en vecka, helt plötsligt blir feberfri och tror att man kan hoppa runt och leka precis som vanligt! Då somnar man mitt i leken =)


Så typiskt!

Inatt har Max sovit jättebra jämförelsevis!! Men då har jag istället varit alldeles för förkyld för att kunna sova. Huvudvärk, täppt i näsan, mina läppar har varit svullna av allt flåsande med munnen, kämpat för att inte hosta och halsen har kliat. Dessutom har jag haft en molande, typ mensvärk hela natten =( Så typiskt när jag hade kunnat sova jättebra i natt...

Lite obehagligt med "mensvärken", har inte känt av nå sånt på hela den här graviditeten och nu har jag haft det nästan konstant sen igår kväll nån gång. Men jag vet att jag kände av det titt som tätt hela förra graviditeten. Har för mig jag läste om det då att det inte va ovanligt.

Max hade iaf bara 37,4 nu när han vaknade!!! För första gången sen i måndags. Jippi!!! Han har druckit lite saft och lite vatten sen han vaknade men han dissar alla matförslag jag kommer med. Han hade iaf betydligt mer kiss i blöjan efter natten jämfört med senaste tiden så det känns som att det värsta är över nu!

Ska göra en macka iaf och se om han komemr på att han ju visst vill ha det... =)


Haha

Visade sig att den billiga dvd'n va slut i lager fast det stod ett antal i datorn så Marcus fick demo-exet för halva priset =) Vilken affär!
Enda tråkiga va att vi måste fått fjärrkontrollen till spelaren som stod bredvid. Samma märke men på något sätt så stämmer inte knapparna, alla funktioner är huller om buller. För att öppna luckan måste man trycka på nollan och ok/enter är subtitles-knappen =) Marcus fick kolla igenom alla knappar på hela fjärrkontrollen för att hitta de han behövde =)
Så det får bli en tur till Siba imorn med....

Hårt

Känns som att jag har sammandragningar jämt och ständigt nu. Men dom gör iaf inte ont. Dom är bara hårda och obehagliga beroende på hur jag sitter. Det börjar sakta men säkert närma sig...
Det är ju faktiskt inte helt omöjligt att jag föder samma helg det blir kalas för Maxen. Men inte så troligt ändå. Bara jag hinner med ultraljudet så vi får veta vad det blir och Maxens födelsedag (som är dagarna efter varann) så kan den få titta ut när den vill. Fast för Marcus passar det bäst första veckan i mars, så den 2/3 som det är sagt kanske är ett bra datum!


Ensammen en stund

Max sover, än så länge utan hosta, och Marcus har precis åkt iväg en snabbis. Max hade ju sönder vår dvd för ett tag sen och nu efter att Max och jag bott i soffan i nästan en hel vecka så är jag så less på att min dator används till film jämt. Så Marcus ska köpa en billig (antagligen skit-)dvd på Siba. Hade aldrig ens hört talas om märket, men den duger säkert bra.

Så nu vet jag inte vad jag ska pyssla med. Har precis tagit en underbar dusch, passade till och med på att raka benen! Undrar om det blir av nån mer gång innan bebis kommer? =) Förundras över att det är så otroligt lätt att komma åt benen jämfört med när jag va gravid med Max! Härligt! Så det kanske blir en gång till trots allt.
Funderar på att ta "nakenbild" på magen idag och lägga upp en jämförelse med Max mage. Måste koppla in den externa hårddisken och leta reda på de gamla magbilderna bara. 

Just nu sitter jag med gravid-strumpbyxor neddragna under magen och ett (alldeles för litet) linne uppdraget ovanför magen, bara för att jag är så varm, kalaskul.

Är redan jätteless på att hosta och snora och jag har inte ens varit förkyld i två dagar =) Vilket tålamod man har!

Nej ska kolla om jag har nå bilder att ladda upp från kameran. Har varit dåligt med foton på sistone....

Jippi!

Idag känner jag mig nästan lite utvilad! För första gången på flera veckor!!
Gick och la mig med öronproppar och Marcus fastnade framför någon film som slutade alldeles för sent egentligen, men under omständigheterna tackar jag för det! Gick inte ens upp och kissade förrän 01.45 =) Då kom Max in och la sig på mig men Marcus tog honom och jag fick kissa och lägga mig igen. Sen kom Max in igen typ trekvart senare med 39,2 igen... Fick en supp och sen fick jag lägga mig igen!! Shit vilken lyx! Tror inte Marcus kom in förr än 4 eller nåt, då tog jag över ansvaret. Mellan 4-5 tror jag Max kom in tre gånger, det han vill är att snyta sig och torka tårar ur ögonen sen somnar han på två röda igen. Vid 5 orkade jag inte springa fram och tillbaks så jag la mig bredvid honom i hans säng (trångt? ja.) och sov faktiskt relativt bra till 7. Sen blev det lite spring fram och tillbaks igen, men med lite slumrande emellan. Gick upp gjorde vi strax efter 9. Då hade han 38,7 så vi får se vad som händer närmaste timmarna.

Men han har iaf sovit mycket bättre inatt (dubbla mediciner funkade bättre), jag har sovit mycket bättre och Marcus sover fortfarande =) Max har druckit lite vatten och lite saft, han har ätit nästan en hel macka och lite yoghurt! Äntligen kanske det är på väg bort?!?! Börjar bli väldigt less på att sitta i soffan nu...

Och skulle gärna ha något annat att skriva om här än sjukdom =) Bör nämnas dock att jag är jätteförkyld nu... Men det va ju ganska väntat!

Fun Light = räddaren i nöden

är min nya bästa vän =)

När Max vaknade strax efter 17 efter att ha sovit typ en och en halv timme va han uppe i 39,2 igen. Han fick en supp och så hällde jag upp Fun Light i ett "vuxen-glas" och vilken hit!! Han drack nästan ett helt glas på en timme!! Mer vätska än han fått i sig på hela dagen! Kändes toppen bra! Sen åt han två tuggor korv, kanske 7 makaroner och så pizzasallad =) Vet inte hur bra pizzasallad är men det är iaf föda =) Sen sippade han lite mer saft under kvällen och knaprade lite lite knäckebröd. Håller tummarna att han iaf fortsätter med saften imorn med! Men har han över 39 grader imorn också så ringer jag 1177. Han hade 38,5 för typ en timme sen, ca 3,5 timme efter suppen. Får se om det går uppåt elelr neråt under natten.

Känns som att jag bara skrivit om sjukdom idag =( Men det är verkligen det enda som funnits i mitt huvud denna vecka. Och en del längtan efter att dammsuga, det ska defintivt bli av nu i helgen när Marcus kan sitta med Max i soffan en stund. Om han nu fortsätter vara dålig... Annars kommer nog helgen se ut som så att Marcus pluggar och jag roar Max. På söndag har vi tvättid kl 7-11...... Jippi!! Vilken underbar tid =) Men det ska bli bra skönt med lite rena kläder....

Nu ska jag lägga mig! Max har fått båda inhalator-medicinerna ikväll, får se om det funkar bättre. Marcus ska sitta uppe en stund till så jag funderar på att stoppa i öronproppar tills han kommer och lägger sig. Då kanske jag får nån timmes ordentlig sömn iaf!

Oavsett vad det är för typ av kväll verkar jag komma i säng ganska exakt 22.30, lite lustigt. Sen går jag så gott som alltid upp och kissar två (!!) gånger innan 00.00. Galet... Och sen ligger jag och lyssnar på Max resten av natten....

Sov gott!

Sömnigt

Max sover sittandes i min famn, verkar vara enda sättet att få honom att sova utan att hosta så mycket. Och han behöver verkligen sova stackarn!! Synd att det inte går något bra på tv dock =(

Han börjar kännas väldigt varm igen, hoppas det bara är min kroppstemperatur som gör oss båda varma...

3½ film senare

Idag har vi verkligen inte rört oss ifrån soffan, han är ännu slöare idag. Sover ju inge bra så det är inte så konstigt. Just nu håller han på att somna för hundraelfte gången.. En gång sov han en hel halvtimme så jag hann diska iaf.

Min pappa kom hit en liten stund och vaktade Max så jag kunde springa över till dagis med jour-nyckeln. Det hade varit fyra barn där idag =) Fyra av 18! De flesta är hemma med feber och hosta, några med öroninflammation och någon med luftrörskatarr (??).

Tog tempen nån gång vid 11-12 tror jag, då låg den på 38,4, vet dock inte om sista suppen gått ur ordentligt då. Just nu känns det som att han börjar bli varmare igen, men jag hoppas att jag känner fel. Började ta tempen när jag bytte en bajsblöja för drygt 40 minuter sen men det visade sig att han inte riktigt va färdig och jag fick plötsligt bajs överallt att ta hand om =) Så kan det gå! Ska göra ett nytt försök om nån timme tänkte jag.

Men han är så svår att få nånting i nu. Det känns som det värsta just nu, det och att han är sååå trött men vaknar bara av hosta på en gång han somnar. Idag har han ätit en halv banan, lite glass och nyss knaprade han yttepyttelite på en bit knäckebröd. Han har nästan druckit en halv Mer och kanske en fjärdedel av den minsta sortens nappflaska med vatten. Inte bra alls.... Han har ratat sin favorit idag, gurka, och han ville inte ha en portion nr 2 med glass.... Nån som vet tecknen på uttorkning? Förutom liten mängd kiss i blöjan...

Nu har ögonen börjat rinna mer igen, det har dom hittills gjort när febern börjar stiga igen. Hoppas inte....


Sjukuppdatering

Sitter och skriver med bara vänster hand eftersom Max ligger i högerarmen.
Han har hostat konstant hela dagen igår, hela natten och än så länge idag. Inte mycket sömn inatt inte... Strax efter 5 imorse fick han en supp (svensk alvedon denna gång, super-supparna är nu slut...) trots att han "bara" hade 39,1. Trodde vi skulle få slumra lite till och är livrädd för att missa att febern blir sådär superhög igen.

Han är fortfarande varm och han har så sjukt mycket slem så det ser ut som att han ska explodera varje host-attack, men han envisas med att bara svälja allt... Dricker gör han fortfarande dåligt, ville inte ha vällngen imorse. Läkaren sa att mjölk, yoghurt och glass innehöll mycket vätska, men vem vill ha mjölkprodukter när man är så slemmig?? Glass går dock ner. Glass och saft och ibland gurka. Lite lite mjölk igår och lite välling igår kväll.
Hans näsa är totalt söndertorkad (han är extremt noga med det...) och han har massa prickar i ansiktet. Jag får likadana prickar när jag spyr mycket eller kraftigt så det är nog från all hosta och kväljningar.

Enligt doktorn så bör man inte ha 39 graders feber i mer än 3-4 dygn så nu är vi inne på sista dygnet......

Design

Vet inte riktigt vad jag tycker om den nya designen när man loggar in på sin blogg....
Ser ganska b ut tycker jag...

Puh!

Det gick bra idag, överlevde fastan och provresultaten va bra så det va bara falskalarm!

Nu har jag ätit yoghurt, banan, tre mackor (!!! Gjorde gurka och macka till Max men han vill inte ha nåt av det.... Så jag åt upp hans macka med, gurkan vet jag inte om jag är så sugen på) och druckit en massa =) Mumma! Återställd och hel =)

Max har sovit en halvtimme medan jag va borta, ätit några bitar äpple och faktiskt några makaroner och nån köttbullebit! Han har feber men är inte alls särskilt varm, och den senaste suppen borde vara ur kroppen nu tycker jag. Så kanske det blir en bättre dag idag! Men han vill som sagt inte ens ha gurka just nu och drack nästan ingen välling till frukost. Får bli glass om en liten stund!
Blir febern hög igen så måste vi ut i snön för vi har bara en supp kvar nu. Men det ordnar sig alltid!

Nu vill han ha vatten påstår han! Hoppas han menar det också =)

Att det alltid ska vara nånting?!

Max har sovit väldigt bra i natt! Jag vaknar ju däremot varje gång han gnyr mamma elelr pappa i sömnen och eftersom jag inte ville att han skulle få så hög feber så va jag ju uppe flera gånger bara för att känna på honom. Vid 2.30-3.00 nån gång va febern uppe i 39,3 igen och då fick han en till supp så att jag inte skulle missa om den blev ännu högre. Han har nästan inte hostat en gång under hela natten! Nu hostar han förjävligt dock men han har precis fått medicinen så det försvinner nog snart, tacka vet jag astmamedicin!! Jäkligt trist om han ska behöva den varje gång han blir lite förkyld.

Hur som helst så sov jag jättebra första halvan av natten. Sen hade jag hunnit bli så törstig att det bara kryper i hela kroppen. Jag vet inte hur många gånger jag nästan gråtit. Hur kan man va så törstig?? En gång när jag tittade till Max vaknade han lite och ville ha vatten, han drack nästan en hel flaska vilket är toppen eftersom han knappt dricker på dagarna, men det va tortyr att behöva sitta och lyssna på det där smuttandet utan att få gå och dricka själv. Tror inte jag någonsin varit så törstig som jag varit under natten... Strax över tre timmar kvar nu sen får jag dricka hur mycket jag vill igen!!! Däremot kanske inte vad jag vill, beroende på resultatet. Vi hoppas på det bästa!

Har suttit och väntat på att Max ska spy ända sen igår kväll. Han fick upp en massa slem igår som han bara svalde och sen satt han med kväljningar hela kvällen men det kom aldrig ut nåt. Kväljningarna sitter i nu med, vid varje hosta, vore mindre kul om allt kom ut i soffan... Han sitter med en handduk över knät men vem vet hur länge han går med på att ha den där...

Jag törstar ihjäl!!! Ska börja gå om strax över en halvtimme. Fick dricka 1-2 glas vatten om jag verkligen behövde så jag ska dricka några klunkar när jag borstar tänderna. Det är typ dagens godaste vatten, riktigt kallt precis efter man borstat tänderna =) Åh vad jag längtar tills jag kommer hem igen!!

Sista minuten =)

Sitter här och trycker i mig två mackor, en tallrik yoghurt och ett glas Fun light i sista minuten. Från och med klockan 22 är det fasta som gäller! Gah vad jag hatar glukosbelastning! Men nu är det ju iaf sista gången och även om det inte är nån diabetes så är det bra att kolla en gång för mycket än en gång för lite...

Max somnade bredvid mig i soffan typ 20.20. Vaknade till och va lite ledsen efter en stund och fick då inhalatorn och en supp eftersom han va uppe i 39,5 igen... Sen somnade han om och har nästan inte hostat alls sen dess.  Både Marcus och jag är på väg mot sängen, ville bara äta och dricka så sent som möjligt =) Får hoppas att det blir en lugn natt men jag kommer bara vara orolig för att febern ska fortsätta stiga...

Har iaf sålt en dator för 1700 nu på kvällen. Dom pengarna satte vi direkt in som extra betalning på avbetalningen på soffan och tv'n. Inte så mycket kvar där längre! Skönt, skönt, tycker inte om avbetalningar. Brukar ha en avbetalning max åt gången, men när vi flyttade hit till Salabacke så lyxade vi till det litegrann. Eller hur man nu egentligen ska se på saken. Soffan va iaf räntefritt.

Nej dags att röra sig mot sängen, titta till Maxen först bara... Man skulle ha en inbyggd termometer i handen. Det är ju omöjligt att lägga handen på pannan och känna skillnad på 39.0, 39.5 och 40.0. Däremot märker man väl iofs 40 grader på andra sätt, då är ju verkligen hela lilla kroppen kokhet. Men ändå... Nej han har ju fått en supp nu så det borde inte vara någon fara på åtminstone halva natten.

Time for bed!

Spanska suppar regerar!

Max hade 39,1 redan vid lunchtid och somnade i soffan runt 13.30. La honom i sängen och lyckades faktiskt sova en timme jag med!!! Max sov i 1,5h och när han vaknade fick jag svaret på varför han plötsligt sovit så tyst. Han kom instapplandes till mig jätteledsen och glödhet, 40,2 grader!!! Hallå, 40 grader är ju liksom gränsen! Fram med supp, har kvar från dom vi köpte när han fick 3-dagarsfeber på Mallis, den sista biten gurka (han har ätit en hel gurka idag, men inte så mycket mer) och Icas Mer-variant. Ringde 1177 och fick prata med vår gamla granne ute hos mamma och pappa, väldigt skönt då vet man att man blir väl omhändertagen. Hon fick lyssna på Max andning i luren och tyckte definitivt att vi behövde få hjälp med den. Så vi fick en tid vid 16.45 på närakuten. Ringde Marcus och mamma och berättade. Mamma kom hit för att hjälpa till och följde sen med till Samariterhemmet. Tog tempen innan vi åkte, ca en timme efter suppen och febern va nere på 39,4. Väl på akuten kollade dom febern igen och då va den, efter ganska exakt 2 timmar, nere på 38,1!!!!! Jag har aldrig fått så bra effekt av Alvedon-suppar. Dom där spanska grejerna borde importeras, kanske ska starta eget företag? =)

Det gjorde ju visserligen bara att Max blev superpigg och röjde järnet både i väntrummet och en stund sen när vi kom hem. Nu har han lugnat ner sig och sitter i soffan och tittar på film. Han känns lite varmare igen men inget extremt än.

Iaf tog dom blodprov, lyssnade på lungor, tittade i öron och försökte titta i halsen. Lyckades inte så bra med sistnämnda... Max va superledsen hela tiden =( Sen fick han sitta och andas i en mask i en minut och efter 15 minuter en minut till. Tycker inte att andningen blev särskilt mycket bättre av det, men vi får väl se. Lite skillnad är det iaf.

Hur som helst, angående hostan så ska vi återigen använda den sista "riktiga" inhalator-medicinen vi fick i slutet på november. En kur på två puffar morgon och kväll i tre veckor. Den medicinen hjälpte ju iaf under tiden men hostan kom ju tillbaks när vi slutade med den.... Och det skulle den ju inte gjort. Men nu ska vi iaf prova igen och se om det går bättre nästa gång.

Marcus blev uppringd vid 17 av han som ska köpa datorn som sa att han kommer redan inom en timme, så Marcus åkte direkt hem från jobbet. Tror ni någon har kommit än? Nope... Är visserligen inge kul väder att köra i men ändå, 1,5 timme sen....

Nu är det dags för makaroner och köttbullar, hoppas Max vill ha lite!

Hormoner

Skulle behöva lite amningshormoner så jag klarar av sömnbisten lite bättre =)

Så fort vi går in i februari månad så kommer det börja kännas som att förlossningen närmar sig på riktigt.

Antagligen ännu en seg dag =)

Lite mer har jag faktiskt sovit i natt, men inte tillräckligt för att göra nån skillnad. Max va supervarm en gång när jag va uppe i natt men av någon anledning ville inte termometern funka ordentligt, jag va väl för trött för att se vad jag gjorde... Nu på morgonen hade han däremot sjunkit till 38,3. Får se hur det går under dagen, han andas lika dåligt fortfarande.

Jag mår jätteilla för tillfället men det kanske är en förberedelse inför glukosbelastningen imorn =) Fy farao vad jag inte ser fram emot det.... Och stackars Marcus som har så mycket på jobbet va tvungen att vara hemma med Max tills jag kom tillbaks från Mvc idag och nu måste han alltså vara hemma imorn också. Är väl hemma igen till 10.30. Så ikväll jobbar han över, men inte så länge för det komemr en snubbe runt 20 och ska köpa en dator av oss, lite extra pengar i kassan =) Och sen imorn är det ju dagisstäd igen. Har sagt att jag ska ta det så han får va hemma med Max men han påstår att jag inte kommer orka och vill därför inte låta mig göra det. Och visst det kommer ta ännu längre tid för mig att städa än vad det gör för honom, men ändå! Han har ingen rolig vecka denna vecka.

Nej om jag skulle ta och äta lite macka och försöka få i Max lite också.

Mvc v36

Dagens siffror:

v36 - blodtryck 127/72, blodsocker 9,8, bebis hjärtljud 152, sf-mått 34,5, huvudet fortfarande rörligt

Såhär såg det ut med Max:

v35 - blodtryck 130/70, hb 133!, blodsocker 5.9, bebis hjärtljud 151, sf-mått 36, bebis fortfarande ruckbar


v37 - blodtryck 137/80, hb 132, blodsocker 7,1, bebis hjärtljud 138, sf-mått 37, bebis fortfarande ruckbar. efter att ha klämt och mosat en del kom barnmorskan fram till att bebis inte är stor utan sf-måttet är högt pga hur bebis ligger (HAHAHA hur ironiskt va inte det här att läsa nu i efterhand?!?! Hade jag en idiot till bm eller??)




Verkar ju vara en mindre bebis =) Känns skönt! Mycket kan ju hända än men än så länge ser det bra ut! Lustigt att bebisens hjärtljud v såpass högt denna gång, samma period som Max hade högre. Ingen av dom har haft såpass högt tidigare. Undrar om det finns något samband eller om det va en slump?
De flesta värdena såg som vanligt jättebra ut men nu till det eventuellt kanske lite tråkiga... Frågade om det här med att jag senaste två veckorna blivit så extremt törstig (va ju det förra graviditeten också men blev det betydligt tidigare) och Bm svarade direkt att "ja, då tänker jag ju direkt på graviditetsdiabetes...". Så vi kollade resultatet av dom båda glukosbelastningarna jag gjort och båda va ju inom godkända gänser (mindre än 10.0) men den senaste va precis under, 9,7 eller nå sånt. Skulle egentligen inte ta något blodprov idag förutom det här röret för att kolla antikroppar eftersom jag är rh negativ. Men hon tog en droppe från det provet och kollade blodsockret som visade sig ligga på 9,8!!! Så högt har jag aldrig legat på morgonen, ligger oftast runt 5. Det högsta jag haft (förutom vid belastningarna) är nog 7.1 som det står ovan i v37 med Max. Så då tyckte dom att vi absolut skulle göra en extra glukosbelastning så fort som möjligt vilket innebär imorn..............
Wish me luck!

Lite hungrig

Går väl inte sådär jättebra än så länge. Marcus har varit inne en gång och han hostar titt som tätt. Känns liksom inte som nån idé att lägga sig över huvud taget, kommer ju bara ligga där och lyssna på hostan. Men vi får se, har ett vagt minne av att den där medicinen inte altid hjälpte från första början. Eller så har jag blandat ihop alla tusen mediciner han fått....

Känner mig i lite hungrig och tänkte äta lite glass, men det skulle ju så typiskt vara om jag va tvungen att gå in till Max så fort jag lagt upp glassen. Sen är den smält när jag kommer tillbaks. Vilket hemskt problem! =)
Borde egentligen äta nåt lite mer ordentligt men klockan är så mycket.
Har idag ätit

Två stekta ägg
Två hela rågkusar med mjukost
En tallrik yoghurt
Två skivor limpa med rökt skinka
En bit morotskaka

Sen kan jag seriöst inte komma på nå mer. Stackars bebisen i magen =( Men jag har suttit i soffan med Max så gott som hela dagen, tittat på film och lekt med Duplo. Två omgångar va vi inne på hans rum och lekte men han orkade inte länge inte. Dock va han speedad under tiden =)

Jag måste ju ha ätit mer än så?? Klarar man sig verkligen på så lite? Jodå, när man inte gör nåt annat än att sitta på soffan så =)

Nej nåt måste jag stoppa i magen, sen blir det sängen och förhoppningsvis lite mer sömn än föregående natt.

Håller tummarna

Max somnade på tio minuter. Han fick av den ena inhalator-medicinen precis innan vällingen så jag håller tummarna att denna natt blir bättre. Vi försökte ge honom den medicinen när han vaknade under natten till idag men han totalvägrade och brottade sig bort. Satte sig upptryckt mot väggen i hörnet av sängen =( Så jag va jättenervös nu när jag skulle ge honom (Marcus städar fortfarande på dagis) alldeles ensam. Men det måste varit för att han redan va så ledsen och uppjagad i natt som det inte gick bra. Nu skulle han ta den själv precis som vanligt =) Hoppas som sagt bara att den hjälper...

Marcus kommer bli sur på mig att jag inte gått och lagt mig på en gång Max somnade, men jag måste få diska lite.... Blir tokig om jag lämnar det till imorn, om Max är lika dålig då så kommer jag inte få något gjort då heller.

Nu kom Marcus hem!

Ha en trevlig kväll och Sov gott!

Gick inge vidare

Han började hosta efter en halvtimme, precis när jag somnat. Har fått i honom lite yoghurt iaf men han dricker fortfarande inge vatten. Förstår inte varför han är så envis med det jämt när han är sjuk!? Har gett honom mollipect men vet inte om det direkt hjälpt nånting... Är uppe i 39 grader nu så det går ju inte åt rätt håll än iaf.

Och jag har inge bebissaft, inge glass, inge gurka eller frukt. Ingenting lättätligt hemma. Måste skynda mig iväg och handla lite när Marcus kommer hem, Marcus ska ju städa på dagis och vill ju komma igång så fort som möjligt så han inte behöver hålla på så sent....

Att han alltid ska va så envis!

Nu äntligen bestämde sig Max för att sova lite. Hur kan han efter bara 8 timmars hostig nattsömn, med stigande feber, orka va uppe från 05.40 ända till 13.00?? Tänk om man hade småbarns energi... Eller envishet =)

Nu ska jag ligga på soffan en stund, hoppas jag kan låta bli att lyssna på grannarna idag...

Vecka 36

Från och med nu går de flesta på kontroller en gång i veckan eller varannan vecka. Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixeras sig i bäckenöppningen nu. Magen sjunker ner och det blir lättare att andas men du kanske behöver kissa oftare.

Nattsömnen blir ofta avbruten då du behöver ändra läge med kroppen. Det kan hända att du även drömmer mycket och att drömmarna är ovanligt livliga. Många är de tankar som du bearbetar inför förlossningen och den nya familjen.

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Kontakta din MVC inom 72timmar om rörelserna minskar i antal. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28.



Dags för Mvc imorn igen!

Hosta, tung andning och feber

Jag har inte sovit många minuter i natt inte. Jag håller på att bryta ihop. Men man klarar det ju alltid ändå! Det vet jag ju. Men hur många mornar har jag inte vaknat med huvudvärk pga sömnbrist nu? Och börjat dagen med att gråta en skvätt? Jaja, inte så mycket att göra. Hade däremot sett fram emot att ha Max på dagis så jag kunde vila lite. Visserligen är han ju lite seg så det blir nog ganska lugnt ändå. Mycket film och mys i soffan.....

Och mängder med dåligt samvete... Jag behöver mina "dagis-dags-promenader" för att inte fetta ihop såhär på slutet, och det blir ju ingen spinning ikväll eftersom dagis ska städas. Det behöver storhandlas nu när det finns pengar, det behöver dammsugas, dammas, tvättas golv, badrummet behöver skuras, tvättid behöver bokas och tvätten tvättas, alla grejer på todo-listan behöver göras, samtal behöver ringas, det finns alltid disk att diska....

Det är när Max är på dagis som det mesta av hushållet blir omhändertaget. Det är då jag får motion och det är då jag får vila lite. Men idag kommer vi nog som sagt mest sitta i soffan.....

Räkningar och sen sängen

Hämtade Marcus i stan vid 19, åkte till McDonalds vid fyra mackarna för att jag höll på och kissa på mig och sen tillbaks til Djäknegatan för att kolla på vagnen. Fick gå ganska långt från parkering till lägenhet och Max va pigg som en mört =) Vagnen va "toppenbra" för att kosta 150kr!!!! Äntligen något som gick bra =) Den är ju så gott som bara till för att Max ska sova i den på dagis. Den såg fräsch ut för att vara såpass gammal och den såg mycket "sov-vänlig" ut =) Promenerade tillbaks till bilen och åkte sen hem.

Började natta Max 20.45 och han somnade 21.30. Och sen dess har han hostat....... Tillbaks till det vanliga.... Kom på att jag kanske inte nämnt hur bra det varit sen vi fick luftfuktaren. Han har sammanlagt hostat 2,5 timme sen mellandagarna!!!! Underbart har det varit =) Fast ungefär samtidigt började hans oroliga sömnperiod så så mycket bättre sömn har det väl egentligen inte blivt om man ska va petig.... Men han har ju mått sååå mycket bättre av att slippa hostan, piggare, gladare. Men idag har det alltså satt igång igen.
Förbereder mig därför på en jobbig natt men måste betala räkningar först.

Har inte hört nåt om när jag kan komma och titta på tripp trapp stolen men än så länge är ju ett köp av två toppen =) Och är man villig att lägga 500 på en tripp trapp så kommer det många fler tillfällen om det skulle vara så.

Nej nu ska räkningarna betalas innan jag får huvudvärk.
Kram och god natt!

Segt

Somnade som en stock när jag nattade Max, gick sen och la mig på soffan för att fortsätta sova men kunde av någon anledning inte slå bort ljudet från grannarna under. Man hör dom titt som tätt men inte på en ljudnivå som stör. Men nu kunde jag bara inte stänga av. Somnade strax innan Max vaknade och är nu helt groggy. Och yr och illamående. Och så sjukt sjukt sugen på lösgodis och choklad!!! Har inte varit så sugen på hela graviditeten, grymt jobbigt. Och Max hostar. Han hade 38,2 innan lunchen, nu vet jag inte. Han är pigg och glad men lite lugnare än vanligt.
Är stel i nacken och börjar få ont i huvudet också...

Marcus ska jobba över till 19 då vi ska hämta honom och sen åka och titta på vagnen. Har ställt in mig på att den är nerspydd, nerkissad och superlerig bara för att inte bli besviken. Jag har ju sett bilden på den så jag vet ju vad det är för typ av vagn och för 150kr kan man ju inte kräva så mycket. Men det blir inget köp om den är äcklig.

Jisses vad jag bara vill sova ett par timmar och sen vakna upp utan yrsel och illamående... Max vill titta på film, jag får riktigt dåligt samvete, men som jag mår så.... Tackar jag inte nej till att ligga på soffan......

Hur kan man vara såhär sötsugen!?!?!?! Måste vara för att jag är trött.

Bu och Bä

Och då menar jag inte böckerna om fåren =)

Jag mår illa och är yr.... Max hostar.... Inte så jättemycket, än, men han har ju inte hostat alls på en månad så det känns lite trist. Han känns lite lite varm men jag har inte kollat, har normalt sett kalla händer så dom litar jag inte på.
Var och köpte ståbrädan för 200kr bara för att upptäcka att den nog passar på varenda vagn i världshistorien utom våran. Våran vagn är jättekonstig!! Är dock fast besluten att lösa det på något sätt iaf... Wish me luck! Mår för illa för att kunna tänka klart just nu dock. Måste komma på något att äta till lunch, trodde vi hade en blodpudding men nope. Men det finns nog lite köttbullar tror jag.

En sånhär dag kommer allt skita sig. Den superbilliga vagnen kommer va apäcklig och tripp trapp stolen trasig...

Dags för Damernas!

Max somnade för en halvtimme sen och jag håller knappt ögonen öppna... Men jag vill se så jag ska försöka va uppe =)

Började känna mig lite sämre igen på tidiga kvällen men inte alls som tidigare idag. Hoppas verkligen inte att natten blir lika snurrig, det va skitäckligt!!


Det tar sig!

Jag har hittills suttit i soffan heeela dagen. Varken kunnat eller vågat röra mig. Men det börjar bli mycket bättre. Diskade tom litegrann nyss =) Gick bra men jag blev lite trött och illamående/groggy efter en stund. Så nu sitter jag i soffan igen. Marcus och Max kom precis tillbaks från en promenad till Ica Brantingstorg. Dom va så söta när dom gick hand i hand hemifrån =) Nu gör Marcus lite korv med bröd och Max tittar på!

Imorn ser det, om inget helt plötsligt skiter sig, ut som att jag kommer köpa en ståbräda, en vagn och en tripp trapp för sammanlagt 900kr =) Högst vill säga, tripptrappen fanns det prutmån på.

Marcus har småplockat en massa i lägenheten idag. Både ena halvan av vårat matbord och byrån i hallen har en tendens att samla på sig en massa massa skit som inte hör hemma där.... Även våra bokhyllor agerar uppsamlingsställe =( Längtar så till vi kan köpa luckor och göra fint ordentligt där.

Fick precis mejl om att komma och köpa vagnen efter 17 idag. Har inte känt mig stabil nog att köra bil men det börjar ju kännas mycket bättre så det kanske funkar bra om ett par timmar...

Dags för lite korv!

Konstigt

Fy sjutton vilken natt... Max vaknade ett antal gånger, börjar ju bli standard nu. Men första halvan va ganska bra. Men så en gång när jag va uppe och sen kom och la mig igen blev jag helt plötsligt jättesnurrig!! Riktigt riktigt full kände jag mig, allt snurrade så fort jag rörde mig, va tvungen att sätta mig upp för det gick bara inte att ligga ner...
Marcus gav mig vatten, masserade min nacke (ifall nån nerv skule va klämd, va ganska stel), hämtade mina åksjukearmband och höjde upp min kudde rejält. Vet inte vad av allt som hjälpte men det kändes lite bättre och jag fick sova lite smått efter det. Problemet med att höja upp kudden så mycket var att jag fick jätteont i höfterna iom att jag va tvungen att ligga på sidan för att stilla yrseln. nu mår jag mycket bättre än i natt, men jag mår fortfarande väldigt konstigt. Har hittat en ställning i soffan som är bekväm men nu måste jag sanrt upp och röra på mig, vågar knappt.....

Hoppas det går över under dagen....

Oj oj oj

Nu har det blivit många Blocket-annonser igen.... Har skickat iväg en massa mejl igen =) Får se imorn om jag får nå svar =) Har jag tur så blir det en ståbräda för 200, en enkel gammal vagn att ha på dagis för otroliga 150 och en tripp trapp för 550.

Nu ska jag stänga av datorn för ikväll!

Plötsligt händer det!

Stort grattis till Hanna med familj!! Tårarna bara flödar! Kommer inte ens på något att säga, hormonerna hoppar hage för fullt. Är så glad för eran skull!!! Jag hoppas att allt gick lätt och "smärtfritt" =p Känslan att få upp sin lilla bebis på bröstet... Stort grattis igen!

Måste ta mig samman, Max blir helt förstörd för att jag sitter och gråter.....

Färdigstädat, men inte hemma...

Tripp trapp-stolen sket sig, men det var inte så oväntat. Folk kastade sig säkert över den. Ståbrädan och skötbordet finns dock kvar så nu ska jag konsultera (heter det så? Känns som att jag bara blir sämre och sämre på svenska... Skyller på Max!) med Marcus.

Vi har precis kommit hem från dagiset. Sen förra jour-veckan har vi insett att inga andra är så noga som vi va då så vi släppte lite på kraven idag och det gick betydligt snabbare! Skönt att ha det avklarat! Nu är det bara lite enklare städ på tisdag och torsdag och sen klart för denna gång.
Upptäckte en lite hemsk sak... Tyckte det va rysligt kallt nere på källarplanet och upptäckte att källaringången stått öppen sen julgransplundringen igår... Känns ju som att det va lite på mitt ansvar eftersom vi har jouren men samtidigt så såg jag med egna ögon en mamma stänga dörren precis när jag gick upp där nerifrån. Sen va det ju folk från styrelsen som plockade bort efter dansen och släckte alla lampor där nere. Inte tänkte jag då, när allt va klart uppe, på att gå ner och titta igen. Tänk om det hade varit inbrott eller nåt!?! Usch....

Nej nu ska vi duscha och så sen väntar en övertrött Max och en middag hemma hos mina föräldrar. Glömde ju lämna kvar vagnen så det har inte blivit nån sovpromenad... I natt vaknade Max typ 5-6 gånger, somnade oftast om på en gång, men störande ändå. Där emellan skrek han, pratade, gnydde och ropade en massa gånger. Jag själv vaknade för att kissa tre gånger och för att allmänt vända mig typ 300 gånger... Behöver jag säga att jag är trött? =) Och eftersom Max inte sovit middag idag så väntar troligtvis en likadan natt igen. Förr, innan hans oroliga sömn-period började, så sov han som en stock i typ 14 timmar om han inte sovit middag. Nu verkar det vara tvärtom, natten blir ännu mer orolig om han inte sovit middag.

Nej, dags för dusch!!

Kul fredagsnöje

Har suttit med datorn i soffan typ hela kvällen känns det som. Mestadels har jag surfat runt på Blocket. Kollat tripptrapp stol (hittade en precis upplagd för 100kr, håller tummarna att jag hann först!), ihopvikbart skötbord (400kr i Sävja, Marcus föredrar det framför skötbädd på tvättmaskinen), ståbräda till vagn (hittade en för 200kr), enklare sulky med nedfällbart ryggstöd till dagis (fanns en del men vi vet inte riktigt vad vi vill än så mejlade ingen), vagga (hittade en billig men det va en impulsidé så mejlade inte), Expedithylla (hittade faktiskt några i "mellanstorleken" som va vita men alla fanns i Stockholm så det känns inte värt pengarna.....) mm mm.

Hoppas på tur med dom jag mejlade till. Men det där med vagn alltså.... Den ultimata lösningen för oss verkar inte finnas. Håller på att bli tokig....

Max vaknade ännu en gång men va inte ledsen utan somnade på en gång jag la honom i sängen. Men nu gnyr han lite igen..... =( Ska gå och lägga mig om han inte vaknar nu. Imorn är det städ som gäller.....

Bye!

Trött kille

Max ramlade och bet sig i läppen precis innan maten =( Lite otäckt med en massa blod på sitt lilla barn... =( Men han hämtade sig snabbt och somnade sen mitt i middagen =) Gick och bytte blöja, drog på honom pyjamasen och la honom i sängen och han somnade på två röda =) Klockan 19.00! Blir då en tidig morgon imorn tyvärr men vi ska ju ändå städa dagis hela dagen så det är lika bra...

Tyvärr gråter han en massa just nu, Marcus är inne hos honom. Vet inte om han drömde eller om han kanske har ont i läppen......

Party!!

Äntligen hemma från dagis. Fett sliten men det va ganska trevligt! Hade varit roligare om man inte va höggravid, trött och hade en hyperaktiv pojk =) Han har inte sovit middag idag och lekt heeeela eftermiddagen så han somnar nog gott efter maten.

När vi kom hem hade Marcus precis kommit hem och på köksbordet väntade min slutlön från Biva. Hade tänkt mig att den kanske låg på 3000 nånting, men oj va fel man kan ha! 8600!!!! Vi är plötsligt rika!!! (Den 25/1...) Så istället för att haft ångest över att föräldrapenningen jag begärt under slutet av december och hela januari inte ska hinna betalas ut i januari, så hoppas jag nu att den inte kommer förrän i slutet av februari. För nu behöver vi den inte längre, i februari behövs den däremot sjukt mycket.

Så nu tänkte jag att vi ikväll skulle fira, trots vårat godisförbud, med en tommy och jerry påse som Max fick i fiskdamm idag. Han äter den ju inte (han gör det säkerligen om han får, men han vet ju inte vad det är) och man kan ju inte slänga gratis godis.... =p
Och jag ska boka en klipptid hos Helena =)
Och jag ska köpa en begagnad tripp trapp stol till Max. Han vill knappt sitta i sin vita längre, och jag vill slippa lyfta upp och ner. Och en skötbädd och nytt spjällskydd =) Hihi! Pengar! Har varit så inställd på att knappt ha nåt att äta närmsta tiden.

Nu är maten klar!

Bättre natt inatt

Trevligt att ha Marcus hemma igen! Även om vi inte hann ses så mycket igårkväll.
Marcus va uppe en timme med Max i natt, annars har det varit tyst. Inte ens ett skrik eller rop! Bra natt med andra ord =) Strax efter att Marcus gick till jobbet så kom Max in och la sig på min kudde och klappade min "skönhets-musch" till 8.30 då vi gick upp.

Idag börjar vår jour-vecka på dagis så idag ska Max och jag dit och jobba 13.45. Det är också julgransplundring kl 15 så det kommer inte bli som en vanlig jour-fredag. Fika, spelman och dans runt granen tydligen =) Hoppas bara inte det ger mer jobb än en vanlig jour... Marcus har kundbesök hela dagen och kan inte komma med och hjälpa till. Men det är ju ingen som sagt nåt till mig om plundringen så jag gissar, och hoppas, att det är fest-kommiten som sköter allt. Och eftersom alla föräldrar är där så behöver jag inte byta nån blöja eller sånt heller =)
Imorn blir det ju iom jour-veckan superstäd heeela dagen. Eftersom jag är betydligt långsammare och osmidigare än i början på november så kommer det ta ännu längre tid denna gång. Tippar på att Marcus hinner städa hela huset medan jag städar köket =) Nej då, så illa är det inte, men tid kommer det ta! Och den enda maten som egentligen är aktuell en sådan dag är ju snabbmat.... =( I så fall kommer vi ju bryta vårat nyårslöfte efter bara 3 veckor... Vi får se hur vi löser det.
Blir ju ingen träning på tisdag heller eftersom det är städ då med.... Får verkligen se till att komma iväg på söndag!
Sen har vi iaf ingen mer jour förr än sista dagisveckan 8-15 juli. Efter det är dagis stängt i fyra veckor. Men iom att Marcus troligtvis är ledig typ från mitten av juni till mitten av augusti så kommer ju inte Max va på dagis alls.

Nej nu är frågan om vi ska gå ut och leka lite nu, eller om vi ska ta det efter lunch i kombination med att vi ska bege oss mot dagis...

Nej nu...

...är det dags att sova. Kan ju nämna att jag efter lunchen idag mådde lite illa och la mig på soffan. Va som tur är smart nog att ställa ett alarm på mobilen 13.30 annars hade jag försovit mig och missat hämta Max.... Så det blev varken bad eller dammsugning. Så kan det gå!

En hel timme!

Tog det för mig att natta Max.

Marcus sitter iaf på bussen från Arlanda och jag funderar på knäckebröd med kaviar =)
Återkommer säkert senare...

Lite babbel

Hade planerat ett långt inlägg men fastnade på msn med båda Carro och min bror som ju är i Oslo/Halden nu för tiden! Tappade helt bort vad jag tänkte skriva om så vi får ta det en annan gång.

Gick en 50 minuters promenad efter jag lämnat Max på dagis och har nu suttit här i typ en halvtimme =) Skönt att bara sitta lite. Börjar dock bli hungrig så jag tror jag ska gå och steka potatisplättar till mig och magen!

Sen är frågan om jag lyckas motivera mig att städa lägenheten eller om jag ska ta det där badet eller kanske sova middag. Har inte riktigt bestämt mig än. Det är inte så skitigt här så det skulle räcka med att bara dammsuga egentligen. Men jag tycker bäst om att göra det ordentligt när det väl görs. Så vi får väl se vad jag hittar på.

Ikväll kommer Marcus hem!!! Kanske börjar bli dags för en magbild också? Minns inte riktigt när jag tog en sist. Skulle vilja göra en jämförelse med Max-magen också men alla bilder jag tog på den magen är närbilder utan tröja. Jag känner mig inte riktigt lika road av det denna gång...

Nej nu måste jag faktiskt ha mat!!

Kul =)

Va kul att det va så många som tyckte sidan blev fin =) Personligen är den nog snäppet för feminin för mig... Men den svarta bakgrunden gjorde det lite mer neutralt =)

Kul med förändring som sagt! Får se hur länge jag låter den vara kvar innan jag letar upp nå nytt =)

Endast temporärt

Alltid kul med förändring! Men jag gör nog om det igen snart.

Nu eller inte?

Funderar på om jag orkar fixa lite med min sida eller inte. Borde sova för länge länge sen...

Bortbjudna!

Blev precis bjudna på middag i Bergsbrunna =) Trevligt!!

Saknar Marcus massor!

Äntligen hemma

Man ska inte ge sig ut på äventyr när man är höggravid....
Går ju alltid en promenad efter jag lämnat Max på dagis och idag har ju barnbidraget kommit in så jag styrde kosan mot Gränby Centrum. Förväntade mig att det skulle ta mycket längre tid att gå dit än sist, är ju både betydligt mer snö och mage nu. Men det tog bara 7 minuter extra och det va från dagis vilket är lite längre än hemifrån, det kändes bra!

Max fick två mjukisbyxor, tre par strumpor och fyra tröjor för 507,50kr, ingenting va på rea. Halva barnbidraget är han värd tycker jag =) Sen in på Kvantum och handla mat för en fjärdedel av de nyinkommna pengarna. Handlade betydligt mer än vad jag hade tänkt men ändå inte särskilt tungt. Köpte två papperskassar eftersom dom brukar va mycket skönare att hålla om man ska gå en bit, plastkassarnas handtag sitter ju "åt fel håll" så dom gungar in i benen på en hela tiden. Påbörjar promenaden hem och vad händer?! Handtaget på en kassen lossnar!! Den är inte ens halvfull... Fick bära den trasiga kassen i famnen, otympligt som bara den, och vilken mjölksyra jag fick i armarna! Stannade vid varje parkbänk för att byta arm och det tog hela 40 minuter för mig att komma hem =( Så kan det gå!

Nu måste jag äta lite mer lunch, åt en korv med bröd på Ica (som förövrigt läckte en massa köttsaft och vart är det perfekta stället att droppa? Jo på magen såklart!!), och sen får jag se vad klockan är. Hade ju planerat ett långt skönt bad efter promenaden idag, men det tappar liksom lite mening om jag har lite ont om tid på mig. Får kanske ta det imorn istället.

Dags för yoghurt och macka!

15 minuter

Kom precis tillbaks till datorn efter ytterligare  en kvart med hysterisk gråt. Och sen somnar han bara igen....



Har inte kommit i säng utan har tittat runt en massa på Blocket.se med filmen i bakgrunden. Vill ha en vit Expedit med 8 fack till Max rum. Det säljs en massa såna hyllor men i svartbrun färg... Älskar den färgen men till Max rum ska det vara vitt punkt slut. Typiskt....

Nu ska jag alldeles strax ta mig till sängen, måste bara ta en samarin först. Står inte ut...

Får nog ta och lägga mig nu

Lilla Maxen =( Sov ju värdelöst natten till idag och hade tydligen vaknat tidigt vid dagis-vilan för att en mormor hade smällt i dörren när hon skulle hämta en flicka. Fick ikväll honom att somna vid 20 men typ 20.30 vaknar han och gråter hysteriskt i typ 20 minuter... Hoppas att resten av natten blir bättre. Jag borde gå och lägga mig på en gång så jag får lite sömn i natt. Går en film som jag inte sett förr på tv, Huset vid sjön, men som sagt... Borde ta varje chans jag får till sömn....

Halsbränna idag....... =(

Vecka 35

Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.


Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större.

Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda.




Kopierade nu från båda mina "informationskällor", ögnade bara igenom snabbt men tyckte det verkade stå ganska olika saker denna gång. Får läsa nogrannare sen =)

UL!

Har fått tiden för ultraljudet, 18 februari kl 8.30 =) Lite väl i sista laget tycker jag, läkaren hade ju rekommenderat ett ul i v37-38 men den 18 är två dagar in i v39. Jag hade inte ens tänkt ha en bebis kvar i magen då! ;p Nej, som sagt är jag inställd på att gå över... Men lååång väntan till den 18!!

Har precis kommit in från min timmes promenad efter att ha lämnat Max på dagis. Vi sov värdelöst i natt och är båda trötta men nog om det. Nu måste jag skynda mig att byta kläder och åka till Sara! Måste kolla vart hon bor först bara...

Ha en bra dag allihop!

Nu är det dags för den tomma sängen

Sover alltid apdåligt första natten Marcus är borta =( Är det fler nätter brukar jag sen tvärtom sova som en stock =)

Blev lite sent ikväll, Max hade så kul med min morfar att vi liksom inte kom därifrån =) Max somnade precis efter 22, alldeles för sent, och jag har efter det pratat lite med Marcus som precis skulle lägga sig på hotellet. Hans flyg var försenat en timme så han hade ganska precis kommit till hotellet stackarn. Men han har iaf lite sovmorgon imorn.

Håller tummarna för en fridfull natt full av sömn!! God natt!

To Do

Hemma har jag gjort en todo-lista med en massa grejer som jag ska pyssla med under dagis-dagarna fram till bebis behagar titta ut. Där står allt från packa förlossningsväska och lösa vagnfrågan till återkommande saker som att städa och vila =) En ganska lång men varierande lista och jag har ju ett tag på mig! Lär ju med största sannolikhet gå över denna gång med.

Idag har jag iaf diskat ur bebis-badbaljan som vi haft framme trots att vi inte använt den på flera månader. Den har bara stått och samlat damm, agerat uppsamlare till badleksaker lite då och då. Men nu är den ren och ska ställas undan tills den behövs igen =)

Bebis har förresten de senaste två eftermiddagarna/kvällarna brottats sig neråt som bara den! Är ju en lite smått obehaglig känsla... Men som jag sa förut så känns det som ett tecken på att förlossningen verkligen närmar sig =) Och jag tror jag skulle känna mig lite tryggare om denna bebis ville fixera sig, även om det är betydligt vanligare att bebis nummer två inte gör det i tid.

Imorn blir nog det enda från todo-listan en promenad då jag ska hem till Sara vid 11! Har inte setts ordentligt på evigheter och nu har hon flyttat till nybyggd lägenhet i Gränby. Ska bli jättekul! Hade tänkt gå dit först, vid Ishallen, men Marcus lyckades övertala mig att ta bilen. Men jag hinner ju knalla lite precis efter jag lämnat av Max på dagis.

Bergsbrunna igen

Betydligt bättre natt i natt! Max skrek högt rakt ut närmare 01.30 men va sen tyst i ett par minuter. Sen kom ett till högt skrik och så började han gråta. Snacka om att han drömmer massor nu! Lite senare under natten hörde jag honom ropa "mera, mera!" =) Marcus gick i alla fall in till honom när han va ledsen och jag gick upp och kissade för andra gången sen jag la mig vid 23. Jag måste införa nå vätskeintags-förbud efter kl 20.30 eller nå sånt, kan inte hålla på och springa och kissa hela nätterna... Tror jag gick på toa två gånger till under resten av natten och sen fick jag, tack och lov sova till 8.30 =) Behövde verkligen få en någorlunda bra natt ifall kommande nätter fortsätter va dåliga... Tack Max!

Sitter nu i Bergsbrunna igen. Försökte få Max att sova middag i mormor och morfars säng och lyckades efter en timme, 15.15. Alldeles för sent.... Men vad gör man när dom inte vill. Han hade inte orkat med kvällen med glatt humör om han inte sovit middag. Min morfar och Doris kommer om ett par timmar så vi ska äta middag här ikväll. Dom ska vidare till Arlanda och Vietnam imorn, inte ett dugg avundsjuk!!! När dom komemr tillbaks om två veckor stananr dom några dagar och håller mig lite sällskap. Ska då passa på att äntligen få gardinerna uppsydda... =) Och så tänkte jag få lite omplanteringsråd av den allvetande växt-guden Doris. Vi lyckas alltid döda våra växter när vi planterar om dom så jag vågar mig inte på det igen..... Men vissa behöver verkligen fräschas upp så med lite råd kanska jag klarar av det!

Sitter och funderar på hur länge jag ska låta Max sova, han blir inge rolig om jag väcker honom när han fortfarande är trött...

Tv

Max somnade 7 minuter över 21, efter en timmes nattning... Kom ju på att det är Damernas detektivbyrå så det blir inte så tidigt ikväll som jag planerat....


8 timmar senare

Och lägenheten är dammsugen, dammad och golven tvättade. Disken är diskad men nu är det återigen massa efter att Marcus lagade sin goda köttfärssås. Orkar faktiskt inte mer idag. Va iväg på spinning, kändes jättebra! Är livrädd för att gå upp mer i vikt än vad jag behöver sista tiden som är kvar. Så jag hoppas jag orkar träna ett tag till! Blir ju inget på tisdag tyvärr när Marcus är borta, får ta nya tag nästa söndag och fokusera på promenader under veckan istället.

Blev sjukt trött nu när jag satte mig ner =) Håller tummarna att Max somnar tidigt och att jag har vett nog att lägga mig på en gång =)

Saknar redan Marcus.....

=(

Vaknade och kissade varje timme från 23 när jag gick och la mig (om jag inte minns fel) till 03.15. Skitdrygt!!!!! Sen som jag som en stock till 06.15 då Max kom in.... Orkade inte hålla på så jag gick och kissade, hämtade hans kudde och tryckte ihop oss i vår säng. La mig med ryggen mot honom så jag inte skulle störas riktigt lika mycket och slumrade lite då och så iaf. Kommer bli en skitdryg vecka när nu inte Marcus ska va hemma....
Måste skärpa oss och inte låta han ligga i vår säng utan gå in till hans säng istället. Får verkligen inte göra det till en vana!

Marcus sov också dåligt så vi är alla sega idag. Eller inte Max såklart! Vi ska iaf se till att få städat och Marcus ska plugga lite. Lite frisk luft skulle inte sitta fel heller... Sen ska jag iväg på spinning kl 15.

Max råkade förresten ställa sig med knät på min mage nyss, innan jag hann reagera. Gjorde apont och bebis blev skitförbannad =(


God natt!

Uppe alldeles för länge igen.............

Borta

Sitter i Bergsbrunna och slappar så mycket det går med en blivande tvååring =)

Marcus tog tvättiden i förmiddags så åkte Max och jag hit så att han kunde få studiero under tiden. Nu har han åkt vidare till kontoret för att jobba några timmar.

Max kom in till mig typ 2.40 i natt men somnade på en halvtimme eller nåt i sin säng. Sen kom han in igen vid 6.30 och somnade med huvudet på mitt lår (??). Flyttade honom till min kudde och försökte somna om men gav upp ganska snabbt. Tog mitt täcke och la mig i hans säng istället =) Kan inte påstå att jag sov nå vidare där heller, men fick iaf små-slumra lite fram till 9.20 när han vaknade igen.

Just nu har Max satt på stereon och han och momo dansar =) Ska gå och titta på deras show litegrann!
Max har sagt dans och vickat på rumpan flera gånger idag =) Lilla plutten!

Sömn och trots

Det blev inge Rasbokil idag =( Max och jag tappade all energi efter vi fått lunch i magen så vi tittade på film och somnade sen som stockar. Det va välbehövt och dunderskönt men tråkigt att det inte blev nå lek. Speciellt eftersom Marcus troligtvis jobbar över ikväll.

Innan lunchen hoppade vi i sängen och körde tåg. En nyttig sak har jag gjort idag och det va att höja upp spjällsängen. Eller två saker förresten, jag sorterade alla bebiskläder efter storlek men det va precis innan lunch så jag har inte gått igenom allt och kollat plaggens status och så. Det tar vi i helgen eller på tisdag. Men upp till storlek 68 ligger iaf nu i byrån där de återigen hör hemma =)

Lilla snälla söta Max har blivit bra trotsig på sistone =) Mest på eftermiddagen, när han borde vara utvilad och glad. Många sura miner men det är bara att stå emot. Spännande att se hur det går med bebisen....

Trött, ovanligt va =)

Gick faktiskt och la mig lite tidigare igår men eftersom Marcus för en gångs skull la sig samtidigt så låg vi och pratade så klockan hann nog bli halv elva eller nåt iaf innan jag somnade. Va uppe och kissade 23.30 och 01.30, vaknade en massa gånger och vände och vred på mig. 03.45 kom Max inspringandes och jag tänkte att han kanske somnar snabbare om han får ligga kvar i vår säng istälelt för att vi går in till honom. Så jag hämtade hans kudde och han höll på att somna hela tiden men varje gång Marcus rörde sig minsta lilla ropade han hej pappa! Så vid 04.30 gick jag och kissade, Max fick en ny blöja och så la vi oss i hans säng. 06 sov han så då gick jag in till mig, Marcus va trött och behövde en massa alarm för att piggna till så jag somnade nog först 06.30. 07 kommer Max springandes igen.......

Jag som praktiskt taget bara längtade efter sängen hela dagen igår. Det får bli till att längta efter sängen idag med =)
När Max vaknade första gången tänkte jag "vilken tur att det inte är dagis idag, för så fort Max somnar om så kan vi sova så länge vi vill". Sen när han vaknade andra gången så tänkte jag "synd att det inte är dagis idag för då hade jag kunnat sova hela dagen" haha =) Vi ska iaf ha kul idag, ska ut till Isabel och Alva efter lunch. Max somnar säkert i bilen ut dit men det ordnar sig! Sen kommer tyvärr Marcus jobba över ikväll =( Om han orkar, annars måste han in imorn istället. Han ska på kurs i Göteborg mån-tors nästa vecka så alla löner och allt han normalt sätt skulle göra nästa vecka måste han göra klart innan dess...

Undrar vad vi ska pyssla med fram till lunch? Hmm, undrar vad vi ska äta till lunch över huvud taget... Vi hinner nog komma på nåt =)

Ha en bra dag allihop!

=)

Har varit allmänt sentimental idag, höll på att börja gråta vare gång jag tittade på ett träd under förmiddagens promenad, bara för att det va så vackert med all snö och frost =)

Hur som helst har jag suttit och läst lite i min blogg sen första tiden med Max, väldigt intressant =) Ska bli spännande att se hur det blir denna gång! med förlossning, amning och sömn.

Vet att jag för längesen, långt innan jag blev gravid, skrev ett inlägg om vår tvärtom-bebis. Allt nästa bebis skulle pyssla med som Max varit så snäll att låta bli =) Ska leta upp det inlägget nån dag, blir spännande att se om nästa bebis blir en tvärtom-bebis eller en Max-bebis, jag tippar på mittemellan nånstans =)

Längtar efter Marcus!!


Ärligt talat

Nu förstår jag att det måste ha varit svårt för andra (bortsett från andra som också hade en tuff graviditet) att förstå hur risigt jag mådde förra graviditeten. Det går liksom inte att jämföra med den här gången över huvud taget! Visst har jag dåliga dagar nu med, idag är jag som sagt helt slut, men det är ändå absolut ingenting jämfört med hur det va förra gången.
Nu kan jag storstäda hela lägenheten och visst vill jag ligga på soffan resten av dagen sen. Men det är fullt genomförbart! Med Max i magen kunde jag dammsuga ett endaste rum sen va jag tvungen att ligga ner på soffan minst en halvtimme innan jag kunde fortsätta. Denna gång kan jag oftast gå långa promenader (till och med jättelånga så länge jag inte går så snabbt att jag får sammandragningar och blir kissnödig), förra gången tog det mig evigheter att komma till Ica och tillbaks och jag va tvungen att vila mellan våningarna i trapphuset hemma. Den här gången bär jag fortfarande Max upp ibland (även om det börjar bli gränsfall nu...)!

Förra gången hade jag över huvud taget inte bra dagar. Bättre visst, men inte bra lätta dagar. Det har gått upp för mig nu senaste dagarna hur illa det egentligen va förra gången, hur sjutton kan man vara i så dåligt skick?? Är så enormt tacksam att jag mår så bra som jag gör så långt gången som jag är! Hoppas det håller i sig!

Slarvigt

Jag har varit ute på promenad tre dagar i detta underbara landskap som man så gott som aldrig får se i Uppsala utan kamera!!! Hur får man bli så dum?!? Till och med jag skulle kunna ta underbart vackra bilder utan särskild ansträgning...

Nu är det dags för det där badet jag pratade om =)


Förresten

Nån som vet vad som behövs om man ska koppla in en tvättmaskin fackmannamässigt? Eller vad det heter...
En elektriker eller en vvs-montör? Eller både och?? Både el och vatten finns ju draget, det ska bara kopplas in.

Är ju inställd på att få en "tvärtom-bebis" denna gång som med andra ord kommer kräkas konstant! Och då behövs en tvättmaskin mer tillgänglig än dom i stugan.

Ingen bra dagsform idag

Tror jag har tagit i för hårt senaste dagarna. Har varit väldigt väldigt aktiv och idag är jag tvärtom helt orkeslös =(
Lämnade Max på dagis och påbörjade min promenad men kände på en gång att det va jättejobbigt. Så jag gick en kort promenad runt Ica typ, en snabbis in på Ica och sen hem. En hel timme va jag ute!!! Så segt gick det...

Nu ska jag sitta här i sköna soffan en liten stund, sen ska jag lägga mig i ett varmt skönt bad och bara blunda och filosofera och sen äta lunch. Det enda måste jag tänker göra idag är att diska, men det spar jag nog till ikväll faktiskt.

När jag va in på Ica stannade jag till vid schampo-hyllan. Mitt underbara schampo är slut och eftersom jag troligtvis inte får nå mer pengar än slutlönen (som inte blir stor) denna månad så måste jag vänta till i slutet av februari med att köpa nytt. Så då måste jag ju köpa nåt billigt så länge och det va ju en hel djungel!!! Men till slut föll ögonen på en Nyhet, Icas egna schampo! Har inge förväntningar på det alls och det spelar ingen roll hur bra det är (eller inte är) för jag kommer ju ändå köpa mitt vanliga så fort jag får pengar. Men iom att det va en nyhet så fick man 2 flaskor för 20kr om man drog Ica-kortet så det gjorde jag, billigt värre!

Jag känner mig verkligen helt jäkla färdig i både kropp och knopp idag, sitter här som en zombie. Konstigt att det kan va så olika från dag till dag.... Vi har iaf fått sova "tillräckligt bra" i fyra nätter nu, det enda som hände i natt va att Max började gråta helt plötslgit vid 06 och ropade "båt, båt!" flera gånger i sömnen. Men han lugnade ner sig och fortsatte sova till jag väckte honom vid 8. Frågade då om han drömt om en båt i natt men det hade han inte sa han, däremot om bilar =) Vet inte hur mycket man ska tro på såna svar...

God natt!

Det va jättekul att träffa Carro idag!! Vi åt lite sallad och sen gick vi ut på en promenad i 45 minuter, kallt men skönt! Max hade haft det bra på dagis idag med och som oftast ätit massa massa mat.
Hemma har vi sedan hoppat i sängen, tittat på film och gömt alla bilarna under pottan =) Och ätit blodpudding.

Ska börja röra mig mot sängen, är jättestel i nacken och det gör ont varje gång jag hostar =(

Mvc v34

Dagens siffror:

v34 - blodtryck 124/70, hb 134 (bättre än vid inskrivningen!), glukos 4,7, bebis hjärtljud 140, sf-mått 33, bebis ligger åt rätt håll =)

Såhär såg det ut med Max:

v31 ca - blodtryck 136/75, hb 112 (aj aj.....), bebis hjärtljud 136, sf-mått 32, bebis ligger åt rätt håll men hööögt upp vid revbenen....

v33 ca - bebis hjärtljud 135, sf-mått 32,5, bebis huvud ruckbart




Sf-måttet är ju så gott som samma som med Max så vi gick in och kollade i journalen med hans kurva. Det visade sig att det va först vid nästa mätning som han hade stuckit iväg storleksmässigt. Så det går fortfarande inte att säga nåt om denna bebis storlek jämfört med Max. Men iom att läkaren hade föreslagit det så skickade barnmorskan iväg en remiss för tillväxtultraljud för säkerhets skull. Så nån gång i vecka 37-38 vei få se våran lilla (eller stora lilla) plutt igen! =) Blir svårt att låta bli att kolla kön då.... =)

Annars känns det väldigt bra att alla värden är såpass bra! Barnmorskan kände ingen vätska i mina händer heller =)

Det gick bra att lämna!

Nu har jag diskat och fixat lite med naglarna. Fick härom dagen för mig att försöka få bort allt material men behålla så mycket som möjligt av naglarna. Med värdelösa redskap så gick det ganska bra på viss naglar och helt åt skogen på andra. De där det gick bra va så otroligt tunna att dom nu gått av allihop. Så nu är alla naglar korta =( Och på tummarna sitter materialet kvar benhårt så det får nog sitta där tills det växt bort. Eller jag har råd att fixa dom igen =)

Nu är jag plötsligt vrålhungrig, ska det börja nu igen? Ska stoppa i mig nåt enkelt och sedan börja röra mig mot Mvc. Hörs senare!

God morgon!

Dagen fortsatte bra igår, diskade och dammsög klart. Sen hämtade jag en glad men lite trött Max så när vi kom hem åt vi lite frukt och tittade på Horton. Den slutade precis i tid för att vi skulle klä på oss och åka in till stan. Jag lämnade av Max på Marcus jobb och drog till besiktningen. Uppenbarligen en bra tid för besiktning, 16.40, det var bara en enda bil som stod och väntade och jag blev "uppropad" innan jag ens hunnit tillbaks till bilen =)
Tror att jag beiktigat nån av bilarna hos denna gubbe förut, kände igen han iaf, tyst och mumlade bara lite. Han såg att fjädern va av men det blir ingen ombesiktning för det. Bilen blev godkänd!

Hämtade pojkarna på vägen hem, lekte med Max medan Marcus lagade mat och sen bar det av på spinning! Det gick självklart inte lika bra som sist, vad annat kan man förvänta sig, men det gick mycket bättre än jag trodde det skulle göra =) Så jag är helnöjd! Promenad, disk och dammsugning och spinningpass på samma dag, inte illa!

Idag blir det Mvc kl 11 och sedan vidare till Carro för lunch, titt på lägenheten och en promenad! Hämta Max på dagis vid 14 och sen blir det nog slappt resten av eftermiddagen/kvällen. Marcus har möte på jobbet och kommer hem först närmare 19. Då kanske Max och jag ska passa på att äta blodpudding till middag... Hade iofs tänkt det till lunch på fredag, men det skulle vara gott ikväll =)

Dags att göra oss redo för dagis!

Haha ha...

Vilken tur att jag är på någorlunda bra humör idag!

Ringde försäkringskassan och blev uppringd efter en kvart. Hon sa att jag skulle göra på ett visst sätt och jag sa tack och adjö. Men när jag sen gjorde så så fick jag upp en fråga jag inte visste hur jag skulle svara på...
Ringde f-kassan igen och blev återigen uppringd efter en kvart (jätteskönt att inte behöva sitta i kö iaf!) och fick ju då självklart prata med en annan tjej som sa att åt mig att göra på ett helt annat sätt. Vid det laget hade jag loggats ur sidan pga inaktivitet så nu går jag och diskar istället. Får fortsätta med det där ikväll.
Ska ju redan hämta Max om 2,5 timme och ska hinna diska, plocka klart leksakerna (nästan klar med det!), äta lunch och dammsuga. Resten får jag nog helt enkelt inse att jag inte hinner idag. Bara det blir dammsuget och undanplockat så ser det iaf så sjukt mycket bättre ut.

Ikväll är det också dags för spinning-pass, om inte Marcus måste jobba över... Ska bli väldigt spännande att se hur det går, det har hänt så mycket med ork och flås och sånt senaste veckorna och jag va ju förkyld över jul och nyår så då blev det ingen träning. Är exakt tre veckor sen sist. Men jag har ju iaf promenerat idag så jag behöver inte må så dåligt om det inte blir av....

Dags för disk!

Vecka 34

Vid varje besök framöver mäter man på de flesta MVC blodtryck och urinprov. Däremellan mäter man ditt blodvärde samt blodsocker. Barnets hjärtfrekvens fortsätter barnmorskan att följa kontinuerligt, med start runt v.25 och fram till förlossningen. Nu kanske du märker att dina ringar inte passar längre, att händer och fötter svullnar, detta beror på att vätska samlas i kroppen. Tänk på att inte förvärra det med att använda åtsittande kläder som bromsar blodflödet. Din kropp har ökat mängden blod med 50 % under graviditetens två första tredjedelar men från vecka 34 håller sig blodmängden konstant fram till förlossningen. Omkring denna vecka är moderkakan fullmogen och därefter börjar den åldras.

Barnet är ca 32 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 2,3 kg. Det kan skilja på ljus och mörker. Om solen skulle lysa på magen kommer barnet att bada i ett rött sken. Naglarna på de pyttesmå fingertopparna är vassa. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Det är för stort att flyta omkring i fostervattnet och rörelserna blir större och långsammare. Ibland kan en del barn fixera huvudet i denna vecka, det vill säga lägga sig tillrätta i bäckenöppningen. Ungefär 3-4% av alla barn lägger sig med stjärten eller benen ned mot bäckenöppningen s.k. sätesbjudning/fotbjudning. Då är det möjligt att en läkare försöker få fostret att vända sig rätt i livmodern, men det sker först i vecka 37 och kallas yttre vändning. Läkaren försöker då genom försiktig massage av buken förmå barnet att göra en kullerbytta i magen. Detta sker i regel på sjukhus under övervakning av mor och barn. Är det tvillingar som ni väntar kanske bara ett av barnen lägger sig med huvudet mot bäckenöppningen, medan syskonet lägger sig intill.

Nu är risken att det börjar kännas mer otympligt än tidigare att gå.



Ska bli spännande att se hur mycket vätska jag samlar på mig denna gång..........


Bra start på dagen!

Max sov hela natten och jag med så gott som! Då vill man ju visserligen gärna ligga kvar lite extra i sängen och bara mysa... Men jag kände mig ändå ganska pigg för en gångs skull! Det va inte igår inte =)

Det gick jättebra att lämna på dagis! Lite klängigt i början men samtidigt kul att vara där. Iom att dom va ute när vi kom så stannade jag och lekte med Max och en fröken i typ 20 minuter och sen gick jag samtidigt som dom skulle gå in och då fick jag en puss och så sa han "ejej mamma" som om ingenting =) Det va skönt!
Sen gick jag en promenad runt Årsta innan jag gick hem. Va ute i totalt 1 timme och en kvart varav promenerandes i typ 50 minuter. Klockrent!! Sen höll jag både på att kissa på mig och annat tack vare sammandragningarna =)

Nu är jag redan hungrig (??) så jag ska ta mig en macka sen blir det disk och leksaksplock till att börja med. Sen ska jag ringa f-kassan och sen, om jag fortfarande är på g, blir det åtminstone en dammsugning men gärna en hel storstädning =)

I eftermiddag ska vi åka och besiktiga bilen, hoppas dom inte bryr sig om den trasiga fjädern......

Fan vad less man kan bli

Har suttit i en timme på försäkringskassans sida... Om inte mer tom. Bara för att begöra föräldrapenning för slutet på december och januari. Hopplöst!! Eftersom jag blivit arbetslös måste jag ta bort arbetsgivare från mina uppgifter. Då va det problem med att jag fortfarande "angett årsinkomst utan att ange arbetsgivare" fast jag tagit bort årsinkomsten också. Tillslut bara fortsatte jag fylla i allt och skicka in så får dom väl ringa mig om dom tycker att det ser för jävligt ut. Sen skulle jag bara in och kolla hur många vab-dagar jag ännu inte fått utbetalade och då upptäcker jag attj ag inte begärt för de sista två dagarna, bara anmält. Men då visade det sig att jag inte kunde begära eftersom jag tagit bort min arbetsgivare!!! Jag blir så less, så less.... Så nu blir det till att sitta i telefon imorn...

Jag skulle ju komma i säng vid 21 hade jag tänkt. Huvudet dunkar, nacken värker och ögonen är halft slutna hela tiden.

Imorn ska Max på dagis för första gången på tre veckor. Spännande!!!

Lite bättre nu

Vi har sovit i 1 timme och 45 minuter så det känns lite bättre nu. Men den tiden brukar han ju sova efter en normal natt, lite senare på dagen bara. Hade förväntat mig 3 timmars sömn typ. Men det gjorde iaf stor nytta.

Nu äter vi matlådor.

Stressfritt åtminstone

Jag håller på att somna hela tiden och jag får gråtattacker med jämna mellanrum. Både kropp och knopp har kolapsat totalt idag. Nu sitter vi och tittar på Horton, fattar inte att inte Max kolapsat redan...

Har iaf ombokat Mvc-tiden till på onsdag så nu kan vi sova när vi somnar utan att behöva tänka på att passa tider. Hoppas vi somnar snart..... Fanns inga lediga tider alls hos min barnmorska så jag ska träffa nån annan på onsdag. Men det blir bra. Då är Max på dagis också.

Han har ju inte sovit mer än en minut här och en minut där sen precis efte 4 imorse, hur sjutton kan han hålla ögonen öppna?!?!?!?!

Ibland blir det bara för mycket

Jag va ju så sjukt slut igår och kom i säng innan 22. Ändå hade jag jättesvårt att sova och när jag väl somnade sov jag som en kratta ända till 2.30 då jag äntligen somnade ordentligt. Vid 04 kommer Maxen springandes igen... Sen ligger jag och sjunger för honom i hans säng till 06.30 då han äntligen somnar. Jag hinner precis kissa och sätta mig i sängen och stänga av mobil-alarmet innan han kommer springandes igen. Jag bröt ihop totalt. Vill bara få sova lite....

Nu har Marcus åkt till jobbet och Max och jag sitter isoffanoch tittar på Nalle Puh. Förstår inte hur jag ska orka den här dagen. Förstår inte hur Max ska orka! Han kommer somna innan lunch och sova som en stock tills vi ska till Mvc kl 13. Då kommer vi inte hinna äta lunch utan måste antagligen skynda oss (jag lär ju också somna när han gör det....). Funderar på att ringa och boka om Mvc-tiden men jag är ju så nyfiken! Vill ju se hur allt står till med mig och bebis. Jag är så trött och illamående.....

Förstår inte vad det är med hans sömn. Han vaknar ju plötsligt nästan varje natt och vill verkligen itne somna om. Spelar ingen roll hur mycket elelr lite han sovit, varken på dagtid eller nattetid..... =(

Galet slut

Tittar på Bones och är helt slut... Marcus nattar Max sen en halvtimme och är säkerligen också helt slut. Max valde att vakna kl 03 i natt och sedan vara vaken till 05.30....

Max och jag har varit i Bergsbrunna idag så att Marcus har fått plugga i fred. Vi gick en promenad med min mamma för att få Max att sova lite och det gjorde han. Men antagligen va det för kallt för att gå så långt somvi gjorde så han vaknade plötsligt jätteledsen och bara grät och grät. Ville inte göra något anant än bli buren av mig och jag bar honom en bra bit (allting är relativt, för att vara lite höggravid va det långt). Efter ett tag orkade jag inte mer utan han fick sätta sig i vagnen och så gick mamma iförväg hem till värmen, jag hade inga krafter kvar att gå så snabbt =) Sen dess har jag varit helt slut och ändå envisades jag med att diska när jag kom hem nu ikväll, min rygg tycker inte om mig nu....

Det har tagit mig en timme att skriva det här inlägget =) Max har sovit nästan en halvtimme, Marcus står i duschen, Bones håller på att sluta och jag kan inte låta bli att undra om Hanna är på Ackis?

Kram och snart god natt!

Den billigaste

lösningen på skötbordsproblemet skulle vara att köpa en skötbädd för 69kr på IKEA och lägga på tvättmaskinen.



Men då kvarstår problemet med förvaring av blöjor mm. Vi har ju som sagt en halv flyttkartong i förrådet med badrumsgrejer som inte får plats....



Ett annat billigt alternativ är det här slitna badkarsskötbordet som jag hittade på Blocket för 125 kr



Antagligen är det bara jag som tycker det verkar jobbigt att flytta på det varje gång man ska ta en dusch eller bada Max.... Plats för blöjor finns ju iaf!! En liten utflykt till Sollentuna imorn kanske skulle vara trevligt...

Hmm...

Nu har vi kommit på ett till bebis-dilemma, utöver vagn-frågan. Skötbord.... Älskar vårat skötbord i Max rum, extremt praktiskt och skön höjd. Men hur schysst är det mot Max att komma in mitt i natten med en hungrig skrikande bebis för att byta blöja? Inte alls.... Och det får inte plats nånannanstans.

Max somnade förresten för 20 minuter sen =) Ca 30 sekunder efter han druckit upp vällingen. Tänk om det gick så lätt varje kväll! Kanske ska se till att han inte sover middag hemma i fortsättningen utan bara när han är på dagis eller om vi haft en extremt sysselsatt och spännande dag.

Rensat!

Nu har jag satt mig ner för första gången idag och bebisen sparkar sönder mig! Den följer verkligen min aktivitet fast tvärtom. Sover när jag håller igång och vaknar så fort jag tar det lite lugnt =)

Max väckte oss 8.45 och så åt vi frukost och fixade med dagar på forsakringskassan.se och lite annat liknande. Sen bar det av till Willys för storhandling och korv-med-bröd-lunch.
När vi kom hem satte vi på Ice age till Max och så fick Marcus och jag värsta rycket! Började med att Marcus gick ut med soporna bara och slutade med att förrådet i lägenheten är jätterensat!!! Möblerade om i ett skåp i köket och fick in en massa prylar från en flyttkartong. Tömde en flyttkartong i en trådback vi har i förrådet. Och en tredje flyttkartong med bara prydnadssaker, ljus och sånt, flyttade jag över till brudkistan som så gott som stått tom. Tre hela lådor tömda och ihopvikta!! Nu återstår bara två kartonger i förrådet, den ena är full av tavlor och foton i ramar och den andra innehåller grejer som hör till badrum/städskåp. Har ingen plats för nåt av det tyvärr. En massa kartonger från jul och annat blev också slängda =)

Hittade en massa krukor som jag trodde jag drömt att jag hade, och nu har lampan i köket fått sina stearinljus också =)

Marcus tog också upp Max åkpåse så han kan sova i den på dagis, och lådan med bebiskläder =) Jag har sparat varenda plagg som inte varit trasigt eller fläckigt. Ska bli spännande nu när man packar upp allt igen, om man kommer sortera bort saker som man inte alls tycker är så gulligt och fint längre. Eller om allt känns värt att återanvända.

Nu är vilan slut. Dags att rensa kyckling och diska.

Helg!

Max sover! Snart dags för semla =) Är egentligen inte så förtjust i semlor och jag brukar inte äta någon förrän just kring rätt datum. Men idag kunde jag inte låta bli... Måste vara för att Marcus och jag varit så duktiga med nolltoleransen av godis, snask, snabbmat och läsk som jag helt plötsligt blev så sugen på semla... Köpte också clementiner idag som nog va de godaste hittills denna säsong! Helt perfekta!!

Tappade ena nageltippen idag, den ena av de två enda som är fejk. Hittade den i min vante =) Riktiga nageln som är ganska utväxt är superdupermjuk! Har målat fem lager genomskinligt lack på den och den viker sig fortfarande när jag kommer åt den. Blir kul att se hur länge den håller... Och så måste jag ta tag i  vad jag ska göra med övriga naglar, om jag ska fila bort förstärkningen och klippa ner dom eller om jag bara ska klippa och låta materialet sitta kvar tills det växt bort. Då håller iaf naglarna. Vi får se.

 Nu ska Marcus och jag snacka föräldrapenning. Eller så gör vi det imorn, det är ju ändå helg =)

Syrebrist

Jag har velat ut i friska luften hela dagen idag, men varenda gång jag föreslagit det för Max så har han gnällt "nej" och sprungit och gömt sig. Men nu ska jag alldeles strax tvinga honom! Jag måste en sväng till Ica =)

Max har lekt med Duplo nästan hela dagen. Ett tag byggde vi koja genom att hänga en filt över hans lilla bord och det va jättekul en stund. Problemet är att han vill ha in mig i kojan med och det går bara inte längre. Kommerj ag in så kommer jag inte ut sen =)
Sen fick han för sig att han skulle springa fram och tillbaks i hallen med filten på huvudet som en slöja. Men varje gång han började springa så ramlade ju filten av eftersom han inte höll i den, och han blev helt förtvivlad! Slängde sig på golvet och grät och grät och grät. Livet är inte lätt när man är liten heller =)

Nej nu måste jag få luft, dags att klä på sig lite mer kläder!

Dryg natt

Som vanligt nu för tiden =) Fast av lite andra orsaker denna gång. Antar att Max drömt igen. Han kom inspringandes precis efter 01 och sen tog det ända till 03.30 innan han sov ordentligt igen. Jag satt inne på hans rum i strax över en timme sen klarade jag inte av mer. Mådde så illa, hade jätteont i nacken och hur jag än satt va magen ihopklämd och gjorde ont. Inte lätt att vara lugnande och sitta och sjunga då inte! Fick väcka Marcus så han bytte av mig sista timmen. Hade jättesvårt at somna om men efte lite om och men gick det. Marcus stackarn försov sig imorse! Varken han eller jag hade hört nån klocka utan vi vaknade när min ringde klockan 8, och då ska Marcus va på jobbet... Så kan det gå!

Nu kom Max stapplandes med en nalle i handen. Tänkte låts honom sova till jag skrivit klart, men nu hann han vakna själv! Tänkte ju att hans dygn skulle vändas bra nu när han inte sov middag igår men så blev det tvärtom istället =) Får se till att han inte sover middag idag heller. Det är ju dags för dagis igen på tisdag!

Har precis chattat med försäkringskassan också så ikväll ska vi se till att fixa med föräldrapenning de dagar Max inte går på dagis. Blir bara lägstanivå-dagar men lite klirr i kassan är det ju iaf! Vet dock inte om vi hinner få pengarna i januari =/ men det visar sig.

Nu är det dags för ny blöja och välling!

Mys framför Ice Age



Jättegäsp =)

Inte längre nummer ett...

Max somnar inte längre när jag nattar. Förstår inte vad det är men han gör allt han kan för att inte somna. Sen när Marcus tar över så somnar han nästan på en gång.
Känns ju schysst...

Har fortfarande inte vattnat blommorna, men jag har diskat en tredje gång =) Nu sitter Marcus och jag och dricker te i soffan! Med varsin dator i knät. Framför Victoria´s Secret.

Ska lägga upp en bild på magen nu!

Lite sliten

Första gången jag sitter ner idag =) Utan att vara fullt sysselsatt iaf.
Vi har diskat (två gånger), dammsugit, dammat, tvättat golv och städat badrummet. Efter det tog jag en välbehövlig dusch, Max vägrade sova middag så honom placerade jag med duplo-lådan på badrumsgolvet. Han höll sig där nästan hela tiden...
Efter duschen kom min pappa på kaffe och mockaruta! Och en alldeles hyper Max =) Skulle vilja sätta på en film åt honom så vi kan lugna ner oss lite, men han har ju haft sönder våran dvd och jag vet inte hur man gör om man ska koppla datorn till tv'n. Bara pappsen som är så teknisk.... Men lite Simpsons på tv duger nog en liten stund iaf =)

Det enda jag inte gjort är att vattna blommor. Det tar vi om en liten stund =)

Bebissnack

Idag kände jag första riktiga ilningen när barnet trycker sig neråt i bäckenet. Äckligt och obehagligt men trevligt för det är ett tecken på att det snart är dags! Lång tid kvar visserligen, men ändå! Det börjar närma sig =)

Vi har flicknamn klappat och klart, både för- och mellannamn. Men tänk om det nu skulle titta ut en pojk? Min kropp har sagt åt mig ända från första dagen att det är en flicka så jag kan liksom inte säga åt mig själv att det kanske blir en pojke. Har försökt övertala mig själv så gott det går och nu är jag inte längre lika övertygad om att det blir en flicka (det såg ju faktiskt ut som en liten söt pojke på ultraljudet) men jag har fortfarande jättesvårt att sätta mig ner och komma på pojknamn =/ Det går bara inte....

Virrigt

Igår när jag skulle natta Max så somnade jag som vanligt i hans säng. Innan jag somnar ordentligt så kommer jag alltid på mig själv med att vara på väg bort. Oftast kommer jag på mig själv med att sjunga vääääldigt långsamt helt plötsligt, eller totalt tappa bort mig i texten, samma text som jag sjunger så gott som varje kväll. Igår kom jag på mig själv med att sjunga "När trollmor har lagt sina elva små metspön...." Metspön??!!?!? Va sjutton gubbar fick jag det ifrån???? Höll på att garva ihjäl mig =)

Ännu pissigare

Hade skrivit ett inlägg om hur pissig dag det är idag och så när jag ska stänga ett msn-fönster så stänger jag bloggen istället... Kan det bli mer pissigt?? Det kan det säkerligen men det känns inte så nu...

Jag är trött, tjock, illamående, svullen (ringen fick förflytta sig till halsbandet idag...). Jag sover sämre och sämre, blir mer och mer törstig och mao mer och mer kissnödig. Kissade 4 gånger i natt. Har gått upp alldeles för mycket i vikt under jul och nyår och kommer inte iväg och träna. Hoppas att vår-schemat som börjar på måndag ser bra ut. Det är inte bara händerna som är svullna nu utan ansiktet också, iaf på mornarna.
Känner mig som världens sämsta och lataste mamma. Har ångest över att ensamtiden med Max snart är slut och är rädd för vad han kommer tycka om ett syskon.
Vi har inte skaffat en större bil och vi har inte fixat en ny barnvagn.

Max har strax över 38 grader idg med och jag mår mer och mer illa för varje dag. Antar att bebisen ligger dumt. Skitdrygt...

Tråkig?

Jag vet att jag inte har så många läsare, knappt nån =) Men nu har jag inte fått en enda kommentar på en hel vecka! Nåt måste jag väl skrivit som varit värt att kommentera?? Eller ett svar på nåt jag kommenterat hos nån annan? Vet att jag inte skriver de intressantaste sakerna, men ändå!

Sitter och vänter på att Max överskottsenergi, som plötsligt bröt ut, ska gå över så att vi kan börja nattningen.
Är jättetrött och vill bara att det ska bli imorn istället för idag. Har inte gjort nåt jag skulle göra idag, Marcus tog alla resterande turer till tvättstugan. Diskat har jag iofs gjort men det va innan middagen så nu finns det mer igen. Vi åt för övrigt olika saker till middag alla tre...
Så imorn står det storstädning på schemat.....

Uppdatering

Nu har jag lagt upp lite bilder i bildbloggen för den som är intresserad! Och har tillgång ;) Bland annat från julen.
Ska se till att ta en ny bild på magen, om inte idag så iaf imorn eller övermorgon.

Max har vaknat, Marcus är nere med tvätten igen, jag mår fortfarande illa men kanske lite lite bättre... Ska ta tag i disken när Marcus kommer upp igen.

Max va feberfri imorse men efter lite lek va han uppe i strax över 38 igen. Ska försöka hålla honom lugn under kvällen...

Trevlig förmiddag men vart tog orken vägen?

Lustigt hur olika man funkar från dag till dag. Igår vaknade jag jättetrött efter en jättedålig natt men höll ändå igång med ganska så full fart till typ 21 på kvällen.
Idag vaknade jag istället ganska (allt är relativt) pigg och peppad att göra massa saker. Massa saker innebär tvättiden och storstädningen. Men efter lunchen vid ett sorterade jag tvätten och sen däckade jag ihop totalt. Nu sitter jag här och orkar knappt hålla ögonen öppna eller huvudet uppe. Huvudet känns förresten som en tjock dimma. Kanske håller på att bli sjuk? Det passar sig verkligen inte för jag måste komma igång med träningen igen efter alla proppa-i-sig-mat-helgerna....
Har iaf varit nere med första tvätten, Marcus tar den andra omgången om en halvtimme.

Förmiddagen med Johanna och Nemi va iaf jättetrevlig! Lekte lite och fikade lite mockarutor =) Hoppas verkligen inte det dröjer lika länge till nästa gång vi ses!

Ska iaf ta tag i disken strax. En sak i taget så blir nog det mesta gjort idag med! Tyvärr får vi inga gäster imorn, dom är magsjuka =( Krya på er!!!

Vecka 33

Är detta ditt första barn, så kanske barnet nu lägger sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. För omföderskor kan det ibland dröja ytterligare några veckor. När barnet väl lagt sig tillrätta så brukar det bli lättare att andas och har du haft magbesvär bör även det lätta nu. Däremot ökar trycket nedåt och symtom som stickande känslor i bäckenet kan uppträda.

Ditt barn är ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen.

Har du märkt att dina aktiviteter påverkar barnets beteende! Barnets aktivitetsnivå påverkas av hur mycket eller på vilka tider du äter, din kroppsställning och ljud från yttervärlden. Försök att ha en avslappnande stund varje dag, där du känner efter hur barnet rör sig. Din barnmorska kan tala om hur ofta du bör känna barnets rörelser. Ungefär sex rörelser per timme kan du förvänta dig, men inte under hela dygnets alla timmar.



Max la sig åt rätt håll jättetidigt och blev "ruckbar" jättetidigt, men fixerade sig aldrig helt. Är tydligen jättevanligt för omföderskor att dom inte fixerar sig. Vi får väl se! Tycker helt plötsligt att magen sjunkit en hel del senaste dagarna så det är kanske möjligt att den lagt sig neråt redan. Får nog höra det på måndag då det är dags för Mvc igen. Efter det är det Mvc-dags varannan vecka tror jag.

Trött efter en aktiv dag

Max och jag va ute hos Hanna och Emil och lekte, Helena och Liam va också där och det va livat värre kan jag säga =) Jättekul! Blev nästan en heldag!!

På vägen hem hämtade vi upp Marcus hos en kund och sen åkte vi förbi Ica och handlade på vägen hem. Lagade mat och åt, sen satte jag igång och bakade mockarutor =) Mitt i baket insåg jag att jag inte på långa vägar hade tillräckligt med floursocker..... Så det fick bli en promenad till Ica medan Marcus och Max tittade på film. Hem och gjorde klart baket och sen började Marcus natta Max medan jag diskade. Sen fick jag ta över nattningen och typ 21.20 somnade han äntligen. Samma tid som igår. Bättre än 22-23 som det blivit senaste tiden!
Tyvärr har han feber igen =( Tyckte han varit lite småvarm under dagen men litar inte på mina händer för tillfället. Men det visade sig på kvällen att han hade strax över 38 grader. Får hoppas att det inte blir värre.....

Imorn blir det städ och tvättid, Marcus har förhoppningsvis halvdag!! Sen kanske det eventuellt blir en lekdejt med Johanna och Nemi! Alldeles för längesen!!!!

Nu ska jag snart orka mig till toaletten.... Och sen vidare till sängen =)

Lek och bus på schemat

Imorn är det lekdejt igen! Max och jag, Helena och Liam ska ut till Hanna och Emil och röja lite =) Blir toppen! Max har haft sån extrem energi senaste dagarna så det blir skönt (för oss alla...) om han får leka av sig lite =)

Sen får vi celebert besök på onsdag! David, Marielle, lilla Noa och bebisen i magen kommer på besök!!

Annars har vi inget planerat denna vecka, ska storstäda imorn eftermiddag/kväll, försöka hitta en tvättid till på tisdag. Problemet är dock att jag inte vet om jag orkar upp och ner för trappan med Max och tvätt en gång till. Det har varit väldigt tungt bara att få upp Max de senaste dagarna... Skulle vara skönt med en kvällstid så Marcus är hemma, men jag skulle behöva ta mig till gymmet. Och det passar nog bäst på tisdag.
Vi får se vad som finns helt enkelt, brukar inte finnas så mycket att välja på när man är ute i såhär sen tid...

Nej nu håller jag på att kissa på mig och somna =)

God natt

Nutid

Just nu sitter Marcus inne i sovrummet och pluggar, Max sover i sin säng och jag sitter här och snackar med syster Malin (Mimmi enligt Max) lite. Tänkte jag skulle lägga upp lite bilder i bildbloggen. Får se hur långt jag kommer... Det tar sån sjukt lång tid och jag är så trött (och illamående för andra dagen i rad...).

När Max vaknar om en halvtimme-timme ska vi bege oss ut till Bergsbrunna igen. Denna gången är det avskedsmiddag för min bror Daniel (Dada enligt Max) som imorn flyttar till min mormor i Halden, Norge. Han har fått en provanställning på ett företag (samma som han blev varslad från här i Sollentuna) i Oslo under fyra månader. Spännande!

Så nu kommer päronen ha alla 3 barn utflygna i tre månader, sen kommer syster hem igen. Skönt och fridfullt, eller ensamt och tråkigt?? =)

Nej ett par bilder ska jag väl orka med i alla fall.....

Nyårsafton

Vi hade en jättemysig nyårsafton ute i Bergsbrunna. Massa massa mat och snask =)
Förra året somnade Max runt 22 och fick för sig att vakna 20 minuter innan tolvslaget och fick vara med ute och titta. I år valde han istället att somna som en stock 23.53, trots att dom redan börjat smälla av raketer =)

Av någon anledning blev det så gott som inga foton tagna. Bara på Max när han gnager på min pappas supergoda lammkotletter =)



Jag stod för efterrätten, Tranbärschokladkaka med vit chokladmousse. Aldrig gjort det förr och det smakade riktigt gott, men mousset ville inte bli mousse utan snarare sås... =) Man kan ju inte alltid lyckas!

Mina naglar...



Mina underbara naglar.... Det är såhär långa jag alltid velat haft dom!!!
Men nu är dom missfärgade, franska manikyren utväxt, trasiga i kanterna....
Och jag har inte råd att förstärka dom igen på ett tag =( Och mina naglar som bara går av utan förstärkningen.
Kommer sakna dom!!



Och titta på ringen... Har börjat få en massa vätska i händerna nu =( Än så länge går ringen att få av men det börjar bli bra trögt. Med tanke på hur svullen av vätska hela jag blev förra gången så borde jag ta av ringen redan nu, men jag vill inte....


God fortsättning!

Hoppas alla har haft bra helger och en bra start på nya året! Det har iaf vi =)

Kanske orkar uppdatera lite mer imorn.... =)

RSS 2.0