Soligt

Ser ut att vara trevligt väder att vara på stan i...........

Inte okej

Minna somnade 00.15 i natt (först typ 22.40 men vaknade ledsen och gasig...) och Max vaknade 05.50 i morse. Inte alls okej.

Men Minna fortsatte sova efter hon fått mat vid 06.30 så Max och jag har myst lite själva i soffan! Jag har också sorterat Max gamla kläder i storlek 68 och lagt undan det som var fult och det Minna inte kommer använda. Passade då också på att möblera om lite grann i förrådet (behövs mycket mer) och ta fram en påse med sommarkläder jag måste prova.

Vikt tvätt har jag visst gjort också, men när jag höll på i förrådet bestämde sig Max för att kasta runt allt i vardagsrummet så nu måste det vikas igen... =/

Sitter nu och ammar Minna och väntar på att Max ska somna igen... Då ska Minna få ett bad och jag ska duscha och tvätta håret! Kanske till och med raka benen, haha!

Sushi

Åt riktig sushi till lunch idag med min syster och mamma! Första gången på riktigt, tyckte det va jättegott! Tyvärr tycker jag varken om wasabi eller soya så kanske att det blev lite tråkigt och smaklöst i längden...

Känns så elakt att väcka någon som sover s...

dsc04605 (MMS)

Känns så elakt att väcka någon som sover så djupt...


Bvc

Minna hade inte växt nåt på längden och bara ökat typ 200 gram i vikt men det såg perfekt ut på kurvan! Det börjar ju plana ut nu. Hon valde att med stor glädje och en massa pladder visa upp för sköterskan hur högt hon kan lyfta huvudet när hon vill så läkar-tiden blev avbokad =) Kändes bra!

*Paus för byte av bajsblöja*

Hon va ju lite seg igår, Minna, somnade lätt som en plätt titt som tätt och snuttade en massa på allt som kom nära. På kvällen kräktes hon plötsligt sådär så det luktar magsjuka. Sen kom inget mer men hon fortsätter att gäspa och somna till hela tiden. Hon sover inte länge eller djupt, men somnar ofta och helt utan arbete från min sida. Dregla och snutta fortsätter hon också med. Antagligen en liten lätt släng av något.

Maxen är piggare idag och medicinen har verkligen börjat verka! Han hade inte alls hostat mycket på dagis trots all aktivitet. Glömde tyvärr utebyxorna imorse och det va nog gränsfall att det va tillräckligt varmt att leka utan så jag hoppas han inte blir mer snorig igen. Det hjälper ju inte medicinen mot........

På tal om bvc så passade jag på att fråga ungefär hur mycket mat per mål dom får i sig när man ammar och tydligen åt dom i hennes ålder mellan 700-1000ml per dygn. Hon ammar så gott som alltid 9 gånger/dygn så det blir ju högst 110ml/mål i hennes fall. Jag har inte pumpat något på flera dagar, har varit borta mycket och så. Men jag har utan någon direkt ansträngning fått ihop till 1,5 mål så tar jag bara tag i saken så är det inga problem. Gäller bara att hon godkänner flaskan... Måste åka och köpa en bra flaska (vet exakt vilken jag vill ha) så att vi kan börja träna.

Babbel babbel, Minna sover så jag ska passa på att leka lite med Max. Finns gott om saker som behöver göras när Minna sover men min hjärta prioriterar Maxen.

Nerbäddad i vagnen för tredje gången idag,...

dsc04603 (MMS)

Nerbäddad i vagnen för tredje gången idag, dags att hämta max! Jag måste trappa ner på mobilbloggningen, räkningen blir för dyr...


Äntligen!

Dags för en dusch =)

00.16 Äntligen min tur att krypa ner i sän...

dsc04602 (MMS)

00.16 Äntligen min tur att krypa ner i sängen....


Lillan har varit väldigt seg och snuttig i...

dsc04601 (MMS)

Lillan har varit väldigt seg och snuttig idag, varm till och från men hade ingen feber när jag kollade. Dreglat har hon gjort med. Lite tidigt för tänder väl...


Solen skiner!

Jag vill så gärna ut i fina vädret =(

Max hostar nästan inte alls idag och jag tror inte jag torkat näsan alls så imorn blir det dagis! Underbara medicin! Tråkigt att den ska behövas bara...

Imorn är det dags för Bvc igen. Sist preliminärbokade sköterskan en tid hos läkaren på eftermiddagen också, ifall Minna fortfarande va seg med nacken. Vi får se vad hon säger på förmiddagen. Ska bli kul att se vikt och längd iaf, tycker lilltjejen växer så det knakar!!

Nu sitter Max och tittar på Hugo djungeldjuret och Minna sover. Jag har satt igång en tvätt och ska se om jag hinner diska innan något av barnen ledsnar på det dom pysslar med. Max är, som jag förutspådde, ganska kinkig... Han hade lugnt kunnat gått till dagis idag, och haft mycket roligare. Men jag visste ju inte om medicinen verkat än...

Båda barnen vakna

Max hade ingen feber iaf! Max dricker välling och Minna tuttar. Sen måste jag komma ihåg Max medicin som jag glömde bort innan vällingen... 3veckors-kur nr 4.

Hemma idag

Max blir hemma idag. Han började hosta i söndags och igår hostade han riktigt ordentligt och snoret flödade =( Vi började en medicinkur igen redan i söndags och den brukar kicka in ordentligt efter ett par dagar så jag hoppas det är bättre idag redan. Efter en väldigt tuff dstart på hans natt så sover han fortfarande =) Hörde en hosta nyss så han kommer nog upp snart.

Minna hade tvärtemot en toppen natt, ammade 22 och sen först vid 06, somnade om till 08.40 och sen somnade hon igen. Så för första gången på evigheter är jag uppe ensam =) Så nu har jag precis ätit lite mackor och ska njuta lite av en kopp te!

Oj nu vaknar lillan. Så klart =)

Minna 2 dar gammal. Jisses vad mycket som ...

dsc00102 (MMS)

Minna 2 dar gammal. Jisses vad mycket som hänt på 2,5 månader, både utseende- och utvecklingsmässigt! Våran lilla prinsessa :)


Balansgång

Efter en jättetrevlig gårdag med kalas till lunch och kalas till middag och med andra ord ingen tid hemma, fick jag idag väga motionsångesten mot ångesten över att det ser för jäkligt ut hemma. Resultatet blev att jag skippade träningen och hittills har vi plockat grejer, dammsugit, tvättat golv, diskat och handlat mat. Bör nämna att jag efter en ganska sömnlös natt (mestadels pga mig själv och lite pga Max hosta som kommit tillbaks) fick sovmorgon till 10.15 imorse så vi kom igång sent.
Nu återstår damma, vika tvätt, hänga tvätt, städa badrummet och vattna blommor. Dessutom behöver båda barnen bada. Plus att Max och Marcus nu gör lasagne vilket betyder en massa mer disk igen =) Ibland känns det som att jag skulle döda för en diskmaskin...

Hur som helst så ammar jag nu så för tillfället händer inget mer än mat.

Gulligt!

Vi skulle eventuellt leka med våra grannar idag, två pojkar som är strax över 4 och snart 3, om inte dom skulle bort. Nu skulle dom tyvärr bort men mamman och äldsta pojken kom upp med två teckningar barnen ritat till Max =) Den yngsta hade ritat en brandbil eller nåt liknande och den äldre hade ritat sig själv, sin bror, Max och Minna! Jag blev så rörd! Vi har inte lekt nåt med dom än, bara stött på dom i trappen och så. Max blir jätteblyg och gömmer sig varje gång... Så jag tyckte det va super-gulligt att dom ritat så fint!

Nu är det middag!

Dagens outfit! Flickigare än såhär kommer ...

dsc04600 (MMS)

Dagens outfit! Flickigare än såhär kommer hon nog aldrig se ut :)


Nu lyfter hon iaf huvudet igen, men inte l...

dsc04599 (MMS)

Nu lyfter hon iaf huvudet igen, men inte lika högt som för några veckor sen. (Gick inte att vrida bilden)


Bra natt!

Ammade 22.00, Minna somnade ca 22.40. Jag kom väl i säng 23.00 tror jag och somnade som en stock! Vaknade av att Minna ville ha mat 06.15 =) Sen somnade vi om och sov tills Max vaknade 08.20.
Så idag är vi nog pigga allihop! Och solen skiner!

Deprimerande väder =(

Har trots det varit ute på promenad med en kompis som ska få en flicka 25 september (!!! Äntligen lite fler flickor, känns som alla får pojkar) och hennes kompis vars son är ganska exakt 30 minuter äldre än Minna =)

Nu är det dags att ge sig ut i äckelvädret igen, för att hämta hem underbara Maxen!

Dagens outfit!

dsc04594 (MMS)

Dagens outfit!


Dödstrött

La mig för att sova lite för en timme sen när Minna sov. Men så började grannarna borra i väggarna och vi vaknade båda två...

På tal om trötthet har vi satt en gräns på Max middagssömn på dagis (och hemma) till 45 minuter. Till att börja med. Så får vi se om det blir lättare att natta honom på kvällarna... Är lite tröttsamt att det tar en timme varje kväll. Det försvinner så mycket tid till annat.

Har iaf ätit lite vaniljglass och är nu lite piggare igen.

Telefonsamtal

Härom dagen ringde nån dam från nåt ställe som rekommenderar försäkringar typ. Hon såg att vi nyligen fått barn och undrade om vi fixat försäkring. Ja, sa jag, hos Länsförsäkringar. "Ja men dom har ju jättebra försäkringar, va bra! Ha en trevlig kväll!" sa hon och la på.

Idag ringde en annan dam från ett annat likadant ställe och ville att jag skulle tacka ja till ett 40 minuter långt hembesök för en oberoende konsultation. Jag tackade nej och sa att vi va nöja med vårat val men hon babblade som bara den och påstod att Länsförsäkringar har jättebra sak-försäkringar men inte alls bra barn-försäkringar, massa saker som inte ingår bla bla bla. Hon fick mig att känna mig som världens sämsta morsa som inte valt det bästa för mina barn och för att jag inte ville lyssna på vad som skulle vara bäst ör mina barn... Kärring, jag blev skitarg och ledsen. Den första tjejen sa ju att det va ett jättebra val!

Grrrr!!! =(

Funny story

Va på stan med min syster idag (gick dit och hem). För att fylla på med energi gick vi till BK för att äta lunch. Minna vaknade innan jag ens hunnit börja på min Tender Crisp Chicken och ville så klart ha mat först. Mitt i måltiden bajsar hon och för första gången läcker det utanför. Bra timing och jag hade heller ingen peng till toaletten. Under tiden det tog innan jag äntligen fick komma in till skötbordet va hela min underarm alldeles gul. Och hela skötbordet blev kletigt när jag la ner henne. Så kan det gå! Jag skrattade hela blöjbytet men hade det här varit med Max hade jag dött... =)
Tur att jag hade en extra body med!

Minna är nybadad

Och det första vi gör är att amma i soffan. Och tjejen bestämmer sig för att spy efter två slurkar. Så typiskt. Men som tur va, eller hur man nu ska se på saken, så kom det mesta på mig...


8-bitars

Har pumpat ihop til ungefär 8 isbitar nu. Kom på att jag inte behöver en hel portion varje gång jag ska träna med henne, räcker ju att hon får snutta lite på flaskan och sen äter klart från mig. Så det här ska nog gå vägen!

Noa har fått en lillebror!

Nu är det familjen Ragvals tur att gratuleras! Hoppas att allt gick bra, är så glad för eran skull!!! Nu är ni också fyra i familjen =)

Namnam

Efter tre timmar ute i friska luften, minus lite tid i några affärer, äter vi nu båda två välbehövd lunch!
Nu blir det nog bara vila, amning och nack-träning tills vi ska hämta Max.


Ute på promenad i solen! På väg till babyl...

dsc04588 (MMS)

Ute på promenad i solen! På väg till babyland och apoteket!


Uppdatering

Har lagt upp lite bilder i bildbloggen för den som är intresserad!

Party

Den 28 maj är det tänkt att jag ska följa med Marcus på firmafest. Det är alltid hemligt vart och hur, men Marcus fick reda på det så att vi kunde avgöra om det va lämpligt att ta med Minna eller om jag skulle skippa festen. Tyvärr är Marcus duktig på att hålla tyst så jag vet fortfarande inte vad det är för något som kommer hända men han tyckte att det inte va så passande att ha med lilltjejen. Så då började vi fundera ut en massa eventuella lösningar på hur jag skulle kunna följa med ändå.
Den enklaste lösning, om det visar sig fungera, är att jag pumpar och börjar vänja Minna vid flaska. Provade lite med Max men jag tyckte inte alls om det. Men nu ska jag ge det en chans till. Jag började pumpa en gång igår kväll och en gång i förmiddags och har nu fyra tärningar i frysen. Det är ungefär 60 ml...... Det kommer ta sin lilla tid det här... Först ska jag få ihop tillräckligt mycket för att vänja henne vid flaskan (med Max gick det superlätt men han va inte så kräsen, bara han fick mat i magen...) och sen ska jag få ihop tillräckligt mycket för en hel kväll. Har ingen aning om hur mycket en portion är, man ser ju inte direkt hur mycket dom får i sig....

Men jag ska iaf prova och se hur det går. Vore ju toppen om det funkade bra, inte bara för den 28 maj, utan för att Marcus ska kunna vara lite mer delaktig. Då kan han ge Minna flaska på kvällen så att jag kan få natta Max för omväxlings skull, saknar det. Är lite svårt när det alltid tar en hel timme för honom att somna nu för tiden. Minna vill alltid ha mat någon gång under den timmen.

Wish me luck!

Tittar på Mora träsk

dsc04586 (MMS)

Tittar på Mora träsk


Motion

Har precis kommit in från en promenix på nästan två timmar till 4H-gården. Nu ammar jag och ska slänga i mig lite köttbullar och sen är det dags för hård spinning i 30 minuter!! Toppen =)

Komiskt

Fick helt plötsligt napp på en tripp trapp stol för 300kr i Eriksberg! Ska åka och hämta den alldeles strax! =)

Hmm....

Har fått napp på en tripp trapp stol äntligen. Finns i Almunge och är mörkbrun....

Tänkte lite

Angående Minnas nacke så satt jag och tänkte lite. Man jämför ju lätt med barn nummer ett. Men Max är ju faktiskt född 9 dagar över tiden och Minna 3 veckor och en dag för tidigt, det måste ju spela in?? Minna är ju 31 dagar yngre än Max va vid samma ålder. Om ni förstår vad jag menar =)

La ju upp en bild på Minna med lyft huvud när hon blev två månader, då kunde hon ju iaf.

Morning surprise

För att göra historien kort: Max skulle vara snäll och hämta mer te till mig när jag ammade Minna i morse
och här är resultatet:



Kan tillägga att det inte är te utan resterna från Marcus morgonkaffe och att det nu är dags att se om tyget på stolsdynorna är så lätta att tvätta som det sägs att dom är =)

Önskar jag hade tagit en bild innan jag tog ifrån honom den inte längre så överfulla koppen,
han va så himla söt!


Bvc och däckbyte avklarat

Minna börjar bli så stor! Vägde nu 5185 gram och är 58 cm lång! Jisses vad det händer mycket på kort tid =)
Men vi kollade hennes nacke litegrann. Hon är inte så villig att lyfta på huvudet =( Hon är stark och stabil i upprätt läge och för några veckor sedan lyfte hon mycket på huvudet när hon låg på mage. Men nu bara lägger hon ner huvudet på sidan och börjar snutta på sin hand...
Sköterskan gjorde lite småtester och trodde inte att det var någon fara utan att hon helt enkelt va lite bekväm av sig och inte vill lyfta. Så nu ska jag träna extra mycket fram till nästa bvc om två veckor och om hon inte lyfter mer då så ska vi träffa läkare för säkerhets skull. Så nu ska här tränas så mycket jag bara hinner med!

Och nu är jag laglig igen! Bilen har fått sina somriga hjul så nu får det inte komma nå mer snö!

Såhär ser vår dag ut!

Igår somnade Minna av sig själv i sin säng =) Marcus la ner henne medan jag duschade, kanske vid 22.30. Sen låg hon och pratade för sig självt en bra stund, hon gjorde massa ljud i sömnen också så jag vågade inte lita på att hon verkligen sov förrän typ 23.30. Men sen sov vi ända till 05.35 =) Blöja och tutte och sen sov tjejen igen till 08.20. Toppen!!! Det skulle vara helt perfekt om hon fortsatte så men somnade vid 21-22 istället.

Vi skulle egentligen till dagis en sväng på förmiddagen, dom hade avslutning på "rörelseveckan" med nån liten tävling eller vad det va. Men det va så trist väder när jag (frivilligt) gick upp 07.30 så jag lät barnen sova. Diskade lite, åt frukost och drack te =) Minna vaknade först och sen vaknade Max medan jag ammade. Fick en trevlig överaskning av honom som jag ska lägga upp bilder på senare =)

Minna ska till Bvc 10.30 och sen åker vi till Bergsbrunna en stund. Min bror, och pappa om han är hemma, ska vara barnvakt åt Max när jag vid 13 åker och byter till sommarhjul.

Nej om man skulle ta och göra sig iordning och trycka i Minna lite mer mat innan vi åker. Hon ligger nu och pratar med sin mobil över sängen och Max klättrar på skrivbordet bredvid mig...

Ser att solen tittar fram nu, hoppas det håller i sig! Ha en bra dag allihop!

Bra natt igen =)

Jag börjar piggna till lite!
Tyvärr blev det ingen promenad som jag laddat för. Kom bara bort till Chili sen va jag så kissnödig så jag fick gå hem...

Lillan har blivit mer snorig nu. Oundvikligt när Max blev snorig antar jag.

Nu kommer solen också... Hade varit trevligt att promenera nu! Fast jag hade haft alldeles för varma kläder...


Ingen repris =)

Minna somnade 23 och sov i sin egen säng utan avbrott till 05.45!! Rekord! Tyvärr vaknade Max då också så sen blev det inte så mycket mer sömn för mig. Men det gör inget =) Minna somnade om efter amningen och jag småslumrade lite tills det blev dags för Marcus att åka till jobbet.

Nu har jag precis kommit in efter att ha lämnat Max på dagis och sedan gått en lång promenad förbi djur-bebisarna på 4H och slutligen varit in en snabbis på Ica. Ganska exakt två timmar har jag varit ute i solen! Underbart!!

Nu väntar amning, lunch för mig och vila i soffan. Kanske lite disk också =)

Tjabba!

Är Max senaste nya ord. Andra ord som kommit denna vecka är bl a vit, gul och bå (blå), ett, två, tre, fyra och fem (siffrorna får han bara till ibland dock) och byssa (byxa). Nu har han börjat att spontant upprepa ord vi säger så nu har det satt fart ordentligt, superkul! Handla sa han också igår men det har jag bara hört en gång hittills så det räknas inte än =)


Nej tack!

Natten till idag somnade Minna och jag 01.30 efter att jag gråtit av trötthet i en timme. Sen vaknar jag för att kissa 02.00, för att kissa igen 05.00, hinner somna om och blir väckt av Minna 05.20 som får blöja och tutte. Vaknar av Minna som får tutte igen 06.50 och sen vaknar jag knappt alls av alarmet 07.30. Tror jag snoozade nästan till 08 innan jag ens kunde hålla ögonen öppna.

Vill inte ha en favorit i repris ikväll...

Max medicinkur slutade igår, i helgen blev han ju snorig och nu ligger han och hostar. Får se hur natten blir, antagligen är det bara att börja kuren igen imorn. Hoppas verkligen han får gå medicinfri över sommaren iaf!!

Förvirrande

Jag är trött, ledsen och deppig och konstant godissugen, samtidigt som jag är full av underbara vårkänslor, nykär och superpeppad att komma i toppform.

Hur går det ihop??

Skumt

Mina senaste två mms-inlägg syns inte på bloggen =( Konstigt! Kanske dom dyker upp lite senare, vem vet.

Har iaf varit på återbesök på Mvc idag, allt såg bra ut! Järnvärdet va uppe i 140 igen och blodtrycket tror jag va 120/62, kan det stämma? Minns inte riktigt men det va iaf bra. Barnmorskan va lika förvånad som alla andra att förlossningen hade gått så bra och va så otroligt olik den förra!

För er som vill veta skillnaden på mina olika förlossningar så kan ni läsa om dom här:

Min förlossning med Max

Min förlossning med Minna



Vackert väder idag med! Men efter en jobbig natt igen så orkade jag bara inte gå på promenad efter Mvc. Hann inte äta frukost innan dagislämning heller så jag va grymt hungrig. Så nu väntar rester från igår i micron, Stinas kyckling =)
Jag har ialla fall balkongdörren öppen!

Bergsbrunna

Max är smutsig, jag är "sol-rosig" om kinderna, pappa/morfar grillar korv och solen skiner.
Precis som det ska vara en underbar vårdag!

Och Minna bara sover och sover.


Lite sömnig idag

Att få sova först 00.30, vakna för blöjbyte och amning 04.20, amning igen kl 7 och bli väckt av Max kl 07.20, det är verkligen inte min grej......

Men jag skulle nog kunna säga att det här var värsta natten sen tillökningen. Iaf en av fem. Det enda positiva är att Minna fortfarande sover "nattsömn"  så Max och jag har ätit frukost alldeles ensamma och nu tittar vi på Skruvat på Nickelodeon. Sjukt barnprogram...

Ser ut att vara toppenväder! Funderar på att åka ut till Bergsbrunna så Max kan springa runt på tomten och leka lite. Stannar vi kvar hemma så kommer det bli en supertråkig dag då jag bara kommer längta efter att få sova.

Förstår inte varför jag blivit så fruktansvärt trött på sistone, både psykiskt och fysiskt. Jag sover ju i regel bra och det är ju massa sol som borde pigga upp, men ändå har jag plötsligt blivit jättetrött. På dagtid är jag full av "mamma-hormoner" och känner inte direkt av att jag är trött. Men på morgonen vaknar jag knappt och på kvällen är jag så trött att jag är rädd att tappa lilltjejen när jag bär på henne.

Nu börjar "detektivmusen" (minns inte vad det heter), Mycket bättre barnprogram!!

Nummer ett

Första träningspasset, förutom promenader, sen förlossningen! Så otroligt skönt att få svettas ordentligt!!
30 minuters spinningpass =) Me love!

Ska bli spännande att se hur kroppen reagerar, vet ju inte om allt är återställt ordentligt än. Men under passet och efterår har jag iaf inte känt nånting konstigt.

Nu håller jag på och förbereder för natten. Lillan somnar uppenbarligen inte lika tidigt ikväll som igår.

Sov gott!

Coolingen på väg till Ica

3eff930b9596889e4719574e2c286099.png

Coolingen på väg till Ica


Hur snabba är folk egentligen?!?

Jag blir galen på det här med tripptrappstol!!! Ringde nu på en Blocket-annons som las upp för en halvtimme sen och den va redan såld. Mejlade två stycken igårkväll och båda va redan sålda.

Snart går jag och köper en ny en på avbetalning bara för att få det gjort.... Löjlig avbetalning... Fast då kan vi iofs få en i svart som matchar resten av köks-möblerna =)

Sömniga och nyvakna

Max har snorat massor i natt och vaknat flera gånger. Vid fem vaknade han och hade dessutom kissat ner hela sig själv. Marcus duschade av honom och sen ville han inte lägga sig så dom åt frukost och tittade på Bilar. Vet inte när han somnade men båda pojkarna sover än iaf. Minna somnade redan strax efter 21 igår och efter tre amningar under natten (strax efter 2, strax efter 5 och strax efter 8) så har vi nu precis klivit upp.

Känner mig precis så stressad som jag visste att jag skulle göra idag. Speciellt nu när vi sov så sent och killarna kommer sova ännu senare... Kommer sluta med att jag skippar träningen för att det är så mycket annat men sen kommer ändå inte hälften bli av så då kommer jag istället vara ledsen över att jag inte tränade.

Jaja, en sak i taget. Ska äta frukost och sen får vi se när pojkarna vaknar!

Kommer inte på någon rubrik för tillfället

Det verkar inte bli nå mer feber, inte idag iaf. Men det va längesen jag såg så mycket snor.

Dagen blev inte riktigt som det va tänkt så vi har inte fått ut så mycket av dan. Mer än att få bort den pinsamt stora mängden disk. Och så har jag målat naglarna igen, ljust lilla denna gång! Och jag har redan hunnit förstöra det på två naglar... Så kan det gå!

Marcus ligger inne hos den evigt pratande Max, jag slötittar på körslaget och småpratar med Minna. Ser nu att min nagelfärg är väldigt lik färgen på Niklas Strömstedts kofta... =)

Eftersom dan som sagt inte blev så givande så har jag många önskemål för morgondagen. Får se vad vi prioriterar. Ska ju träna en halvtimme!!!! =) Ett riktigt hårt spinningpass =)

Dags igen!

Näsan bara rinner och sprutar på Maxen =(
Han va jättevarm innan han sov middag men hade iaf ingen feber när han vaknade.
Bara det att han sov middag över huvud taget visar att allt inte står rätt till. På måndag är sista dagen i medicinkuren, men jag gissar att vi får påbörja en ny på en gång. Så kan det gå!

Om tio minuter får vi besök.

Färdigdiskat!

0-359023fc81824fd1d3599354ace2af38.png

Färdigdiskat!


Natt-sömn

Minna somnade för 20 minuter sen.
23.00 är då hon oftast somnar även om det varierar mellan 22-00.30. Så nu är det dags för mig att krypa ner i sängen. Vill sitta uppe och titta på film med Marcus men det är tungt när jag vet att jag måste upp om några timmar. Hon sover alltid första omgången i sin säng, vi har slutat ta upp vagnen. Men natt-amningen tar jag av ren lathet i sängen och sen fortsätter vi sova där. Första sovpasset är oftast 4 timmar långt men kan va allt mellan 3-6 timmar. Dom dagarna Max ska till dagis och klockan ringer 7.30 så hinner vi oftast bara med en amning på natten, blir det två så är den andra oftast vid 6.30-7 nån gång.

Jag som älskar att sova på natten ska som småbarns- och tvåbarnsförälder absolut inte klaga =) Men dom nätterna hon somnar först vid midnatt eller senare så är det inte kul att gå upp vid 8.30, speciellt inte om vi hunnit med två amningar...

Sen har jag märkt att hon på sistone inte sover riktigt lika bra bredvid mig. Tror att hon har blivit så medveten om saker och ting och störs lite av att jag luktar mat. Hon kan ligga och gny och leta efter tutten i sömnen. Så det börjar bli dags att få henne att sova i sin säng hela natten. Men när vi nu sover så bra som vi gör så är det riktigt svårt att motivera sig att frivilligt riskera en "omnattning" som kan ta lååång tid och att hon råkar vakna när jag lägger ner henne och sånt. Ammar jag i sängen så somnar jag långt innan hon är färdig och hon somnar när hon är klar.

Ja hur som helst. Nu vet ni hur mina nätter ser ut =) Time to go!

Utflykt

Idag har barnen och jag varit en tur till Gränby Centrum med Carro! Max fick en ny pyjamas och tjatade hela tiden om att få åka hiss, vilket också betyder rulltrappa =) Minna fick två par vita strumpbyxor och två vita bodys som hon kan ha under hennes tre fina klänningar och hennes härliga stickade "hängselbyxor". Marcus fick en massa öl och jag fick en leverpastejmacka...

Eftermiddagen har Max varit riktigt trotsig och återigen kastat en massa saker, hoppas det bara va tillfälligt. Grät en skvätt vid halv fem och det lugnade ner honom litegrann. Sen kittlade jag honom tills Marcus kom hem så då  hade vi kul igen =)

Till middag skulle ju jag laga den goda fisken jag fick hos Isabel men det gick åt skogen... Typ iaf. Det blev superstarkt så det första som hände va att Max spottade ut allt, ropade blää och nästan började gråta. Kul. Kocken Marcus tycker om när det är starkt men tyckte att det saknades något "fram på tungan". Jag är mest orolig att Minna ska få ont i magen =(

Kvällen består av en massa disk och barnbad. Imorn måste vi handla och städa lite innan Marcus får killbesök. Jag hoppas under lördagen få något tillfälle att åka till Ikea eller ÖoB och köpa lådor så att jag på söndag kan sortera undan Max urväxta kläder och Max bebiskläder som inte Minna kommer använda. Och Minnas urväxta kläder, storlek 50 används inte längre ;) Har på henne byxor i storlek 62 som är stora som ballonger! Ska prova en body i 62 imorn och se hur det ser ut. Tror alla klänningar är i 62, längtar efter att använda dom =)

Visste det!!

Marcus klarade tentan!! =)

2 månader!

Glömde ju säga att vår underbara lilla älsklingstjej ♥ blev två månader igår!! Galet va fort tiden går =)



Bilden är visserligen typ 8-10 dagar gammal... Men söt är hon för det! =)

Trevlig dag idag!

Började med en sovmorgon, dock inte med flit =) Vaknade 8.55, fem minuter innan vi skulle vara på dagis. Max vaknade 2 minuter senare och Minna 9.40. Toppenmorgon!!

Det va ingen idé att ta Max till dagis då, skulle ta för lång tid att göra oss i ordning, så han fick följa med Minna och mig till Isabel. Alva va också hemma så dom lekte gärnet! Och vi fick supergod lunch! Enkel, snabb. god fisk. Och bäst av allt, Max tyckte det va jättegott!! =) Så det blir det till middag imorn, frysen är sedan länge full av fisk som vi inte vetat vad vi sdka göra med. Nu vet vi! =)

Hämtade Marcus på vägen hem och nu ligger Max i sin säng och pratar som vanligt på kvällen, Minna har precis fått mat men verkar lite missnöjd (efter att ha varit på toppenhumör exakt hela dagen).

Imorn kommer Carro hit en stund! Och sen är det helg igen =) Och på söndag väntar första träningspasset!

40

Kom på att jag ju inte behövde göra mellanmål eftersom han stannade längre på dagis och åt där. Så efter att jag satt igång en ny tvätt (eller samma tvätt igen...) sköljde jag av Max galonvantar, skor och overall... Fy va vidrigt skitiga ungarna blir nu!! Får nog tvätta allt ordentligt i helgen. Precis som föregående två helger.

Hur som helst så såg allt toppen ut hos tandläkaren! Blir kallad igen om ett år. Varför är det ett år nu när det kostar pengar? Det va väl bara vartannat år när det va gratis om jag inte missminner mig. Dom vill väl dra in så mycket pengar dom bara kan. På tal om pengar så va ju anledningen till att jag var hos tandläkaren idag, att ta röntgenbilderna. Va där nån gång i höstas men hoppade över bilderna eftersom jag var gravid. Då fick jag betala fullt pris och jag var övertygad om att jag skulle få göra det nu med, men jag kom undan med 40kr! Glatt överraskad! Och damen som assisterade tandläkaren blev störtförtjust i Minna och passade på att visa upp henne för alla förbipasserande i korridoren medan jag blev fotad =) Hon kändes mycket mer som en barnmorska eller dagisfröken än en tandhygenist eller vad hon kan ha varit.

Nej nu ska jag leka lite med Max innan Marcus kommer hem och det är dags för mat. Och innan Minna vaknar och det är dags för mat... =)

Min dag idag

Lämna Max på dagis, promenad, ica, amma, duscha, äta lunch, amma, borsta tänderna i en kvart, åka till tandläkaren, hämta Max, sätta på tvätten igen, göra mellanmål, amma, vänta på att Marcus kommer hem samtidigt som jag leker med barnen och ammar titt som tätt, äta korvstroganof, hänga upp tvätten, vänta på att barnen somnar samtidigt som vi leker med dom och jag ammar titt som tätt, gå och lägga mig.

Dags för duschen.

Check

Dammsugit, varit på toa, dammat, tvättat golven, ätit och diskat hälften har jag fått göra. Ganska nöjd är jag med tanke på att lilltjejen varit vaken hela tiden.

Igår tog vi upp babygymmet och mobilen över spjällsängen, hon tycker båda två är jätteintressanta!! Ligger till och med och ler för sig självt =) Babysittern är också riktigt poppis, där kan hon sitta bra länge och titta på vad vi andra gör. Så idag har jag varvat alla dom grejerna och tuttarna så att jag fått lite gjort =)

Typiskt. Nu sover hon riktigt djupt (verkar det som) i mitt knä, nu när vi strax ska gå till dagis. Kanske ska se om jag kan få diska klart innan vi går. Gardinen får Marcus fixa, tvätten får jag säkert fixa för Max efter mellanmålet, f-penninen kan jag begära om jag ammar vid datorn nästa gång, boka dopet får jag göra imorn och duscha får jag göra efter middagen. Låter som en fungerande plan!!

Imorn ska jag också försöka få till ett inlägg i bloggen med bebis-bilder på Max! Så man kan jämföra lite =) Tyckte dom va väldigt lika första veckorna men inte nu längre!

Ses och hörs!

5 timmar

För att känna mig lyckad idag så ska jag på 5 timmar hinna gå på toan, duscha, äta frukost/lunch (pastasallad från igår så jag behöver iaf inte laga något), snabbdammsuga (gjorde det ordentligt igår), damma, tvätta golv, diska, leka med Minna och amma några gånger, ringa och boka dopet, begära mer föräldrapenning och hänga upp gardinen Max råkade dra ner, vika tvätt så jag kan hänga upp nästa innan jag måste tvätta om den... Och komma i tid till dagis.

Tror ni jag kommer lyckas? För mycket för att ens försöka. Vi får se hur långt jag kommer.

Känner mig otillräcklig som mamma,

0-28eff3aabbf5fd6ed35f067c823039c0.png

Känner mig otillräcklig som mamma, som fästmö, och som hemmafru. Saknar tid med Max nå oerhört. Det gör ont i hjärtat.


Lite sentimental ikväll igen =)



Min underbara familj ♥

Glad påsk! Hoppas alla får chansen

493aa9328bde9b079df7c3e923d674cb.png

Glad påsk! Hoppas alla får chansen att njuta av det underbara vädret!


Underbart väder idag

men jag har ingen förmåga att ta mig i kragen och komma ut... Marcus vill att vi ska lämna huset så han kan vila bort sin förkylning =) Men vi kommer ingenstans. Snart har halva dagen gått...

Magdroppar

Har gett Minna magdroppar två gånger och båda gångerna har hon fått såna kväljningar att hon spytt upp allt och mer därtill.... Känns ju som att det här kommer funka bra.

Förresten blir hennes hår som växer ut bara ljusare och ljusare! Tänk om hon ändå blir lika blond som Max =)

Äckligt

För tredje gången verkade avslaget va borta och för tredje gången kom det tillbaks... Är så himla less på att känna mig så äcklig och dreggig. Och lägenheten ser för jävlig ut, vi kommer aldrig ikapp.

RSS 2.0