22 dagar

Tog det efter Max från sista amningen till mensen dök upp. Blä!

På tal om disk

Så har jag varken mätt bagaget eller fixat vinterhjul. Båda två sakerna är ett krav för att vi ska kunna åka till Norrtälje och hämta diskmaskin i helgen. Och det vill vi ju sååå gärna göra!!! Inte bara för diskens skull utan för att få hälsa på familjen Östlund/Englund också! Och se det nya köket =)

Jag har för tillfälligt ingen motivation att göra något överhuvud taget. Känner mig lite tung, trött och tråkig. Får se om det blir nåt av planerna för morgondagen (om vi anses tillräckligt friska, tillräckligt pigga är vi iaf!), det kommer nog lyfta upp lite iaf! Har visserligen trippelbokat mig men det ska vi nog isf kunna ordna på något vis.

Verkar förresten som att det här blir en såndär dag då jag måste väcka Minna... Tänk om man hade en Babyvakt (babymonitor eller vad det kan tänkas heta) med jättelång räckvidd och att man va lika snabb som Superman. Då skulle man kunna låta henne ligga kvar och sova medan man själv gick till dagis och om man hörde att hon vaknade så tog man bara Max under armen och flög hem på två sekunder. Det skulle varit nåt det!

Gissa vem som vaknade =) Vilken timing! Dags att göra sig iordning!

Bvc

Kunde inte hålla mig till 10-månaderskollen så jag va på Bvc med Minna idag. 7650 gram och 68cm, följer sin kurva alldeles perfekt! Ligger på kurvan under medelkurvan och jag tror det är den kurvan Max alltid följt också. Påpekade att jag tycker hon är lite skelögd (vindögd? Blandar alltid ihop dom. Ser i kors. Pyttepyttelite. Kanske.) så det skulle vi kolla upp lite mer på nästa koll som tydligen är ett hembesök.

Har också beslutat mig för att sluta amma innan veckan är slut. Kommer att bli nästan exakt på dagen lika lång amningsperiod som med Max =) Väntar jag till på söndag så tror jag det blir exakt lika långa! Försöker bara leta reda på när jag fick tillbaka mensen så jag har en ungefärlig längd på den fasansfulla nedräkningen.... Ser inte fram emot det. Tänk att nåt så naturligt kan få en att må så dåligt??

Hur som helst hoppas jag få lite mer ordning på hennes dagssömn när jag slutar. Har under de senaste veckorna bara ammat ca kl 8 när jag väcker henne och sen ca kl 10, efter dagislämning. Sen äter hon en burk till lunch kl 12, gröt till mellis kl 15, en halv burk till middag kl 18 och nästan 270ml välling (ca 20.30-21.30) när hon somnar. Händer att hon får lite ersättning nån gång i bland om hon har svårt att somna eller är hungrig mellan måltider eller nåt.
Det jag skulle säga va iaf att hon alltid brukar somna en stund av amningen kl 10 fast hon egentligen inte riktigt behöver sova än. Somnar väl för att det är snuttigt och mysigt antar jag. Sen brukar hon somna igen vid 13 och visserligen sover hon inte alls länge men det händer ändå med jämna mellanrum att jag måste väcka henne för att gå och hämta Max och det är så irriterande. Bättre om hon bara sover en, lite längre stund mittemellan dom tiderna.

Är så kul att jämföra Minna och Max mått i samma ålder men det är svårt när dom inte varit på Bvc exakt lika. Max va där när han va 7,5 månad och då va han 69cm och vägde 8070gram. Minna är nu en månad äldre (plus lite till) och är fortfarande mindre. En flicka med andra ord =)

Oj va långt det blev, jag skulle ju diska...

Överdrivet?

Träffade mamman till "bitmonstret" idag för första gången sen incidenten. Vet inte om det är jag som är pjoskig men ber man inte om ursäkt, eller åtminstone frågar hur armen ser ut??? Nu tycker jag att det är en väldigt trevlig mamma så jag är inte så grinig och det hade varit betydligt värre om det va ett äldre barn. Men ändå?

Blä

Magkatarr....

Puts väck

Mina grav-kilon från Minna har försvunnit och jag har plötsligt nått mitt nästa viktmål med! Pang sa det bara =) Alltid trevligt!!! Känns riktigt jobbigt att vara förkyld och inte kunna träna, håller tummarna på body pump på söndag. Ännu värre är att jag köpt hem smågodis =( Har inte ätit det på evigheter och så fick vi hem en Halloween-rabatt från Ica, halva priset på lösvikt. Intalade mig själv att jag bara skulle ta ett par om dan eller kanske till och med vänta till i helgen. Men ärligt talat. Vem försöker jag lura?.......

Händelserika dagar

Max blev biten idag på dagis. En liten pojke på typ 15 månader som ville ha rockringen Max lekte med. Så han bet honom i armen =( Max hade blivit jättejätteledsen. Skulle jag också blivit...

Jag har tillagat min första fläskfilé ikväll. Min första köttbit överhuvud taget bortsett från fläskkotletter. Hade ingen aning om hur jag skulle krydda så det blev lite smaklöst, men köttet blev fint och tillsammans med rotfrukterna mm jag gjorde i ugnen så blev det namnam!!

Minna har plötsligt blivit mycket stadigare när hon står och går (allting är relativt). Hon har ju älskat att gå sen hon va pytteliten men inte haft en gnutta koll på någon kroppsdel =) I söndags reste hon sig själv för första gången, med hjälp av badbaljan och badkarskanten (bara 2,5 månad senare än Max) och hon har gått några steg längs möbler vid några tillfällen. Hon har börjat sätta sig upp från knästående och igår åt hon också blomjord för första gången. Tydligen va det jättegott för nu ska hon dit jämt =)
Ikväll somnade hon i mitt knä strax före 20, försökte få liv i henne genom att byta blöja och sätta på pyjamas men det va först på slutet som hon vaknade till. Gav henne välling och hon somnade om ca 20.20 mycket mycket tidigare än vanligt så vi får se om det istället blir en lång kväll för mig. Än så länge är det tyst i alla fall.

Nu kom Marcus precis ut ur Max rum =)

Jag är helt slut

Men Max har iaf fått en ny overall!
Vi beslöt att avvakta med Minna, ska till Bvc på torsdag och mäta henne och så ska vi prova Max gamla overall först. Sen får vi se hur vi gör. Det blir några hundralappar dyrare om man inte har möjlighet att åka till Ullared...... =)

Köpte långkalsingar till Max också och så va det ta 3 betala för två på allt på barnavdelningen så då fick han en skjorta också. Påpekade det för bara några dagar sen att han inte har något att ha på sig om han ska va lite fin. Men nu har han iaf en cool skjorta!

Aj då

Marcus har "rensat datorn", installerat om alla program och sånt. Sparade alla bilder och viktiga dokument på externa hårddisken men jag glömde helt bort att skriva upp adresserna till alla bloggar jag brukar kika på... Men det kanske bara va bra =)

Nu är det min tur

Förkyld!!! Sov hela natten med tjock yllefilt ovanpå täcket för att jag frös en massa. Jätteont i halsen, ont i huvudet, stel och ont i nacken, snorig och snurrig =(

Måste bara orka iväg och köpa overall till barnen... Sen blir det så slappt det bara går med två barn under 3 år.

Evening Tea

Vi har börjat en ny tradition här hemma. Varje kväll när Marcus nattat Max (är ju fortfarande han som får göra det oftast....) så fixar han te åt oss. Och macka om det behövs. Myspys!!



Efter en dag med massa lek sov Minna middag alldeles för sent och är med andra ord fortfarande uppe. Men det ser ut som om vi börjar närma oss nattnings-dags =)

Toppen!

Enligt fröknarna hade det gått toppen igår på fotograferingen! Singelbilden hade enligt favorit-fröken blivit jättefin och grupp bilden hade gått jättebra, han ville dock inte sitta på golvet utan i ena frökens famn. Men det spelar ju ingen roll för någon, bara han är nöjd så!

Minna började veckan med att vara väldigt snorig på måndagen. Tisdag va det borta men igår satte det igång igen. Har sovit ganska bra ändå men hon somnade senare och vaknade tidigare. Trodde därför hon skulle sova länge nu men jag tycker redan jag hör henne prata i sängen... Så mycket för att hinna diska!

Vi ska köpa en begagnad diskmaskin av Lina!!!! Underbart!! Måste bara mäta i bilen för att se om vi kan hämta den själva. Allt har hamnat i andra (eller tredje-fjärde) hand nu när Marcus har pluggat inför tentan som han sitter och skriver alldeles precis nu i huvudstaden. Så jag har inte varit ner och mätt bilen (har självklart glömt måttband de gånger jag kört bilen) och hela köket är fullt av disk...

Nej jag ska väl hämta lilltjejen =) Hoppas hon inte blir superförkyld, vi ska ju träffa Johanna och Nemi imorn!!

Kan bara bli bättre!

Max har dagisfotografering idag =) Nyklippt och allt! (Både Max och jag klippte oss hos Helena igår, jag är numera väldigt korthårig och har ganska svårt att vänja mig. Ska strax tvätta håret, det är underbart med kort hår!!!)
Förra årets foto blev ju inge vidare... Max har aldrig gjort nå liknande förut, tänk alla hjälpmedel som står runt omkring den lilla stolen dom ska sitta på, dom tog singelfotona först, en och en så han fick aldrig se hur de större barnen gjorde och hur kul dom tyckte det va. Dom tog bilden nere i lekrummet i källaren där dom minsta barnen inte får leka och alltså aldrig varit. Katastrof. Han hade varit jätteledsen och rädd och det syns på bilden kan jag säga,rödflammig, svullen med panik i blicken... Behöll bara ett svartvitt foto (där syns ju iaf inte det röda) och gruppfotot. Där hade han lugnat ner sig lite och ser bara allmänt rädd och otrygg ut.....

Vågar inte ha några förväntningar men tror att det kommer gå kalasbra idag!

Saknad sommar!

Usch vad jag inte är redo för vinter och kyla! =(



Bra träningsvecka!

Sprang 3,4 km i tisdags, 4,68 (!!) km i lördags och Body Pump i söndags =) Hoppas på en lika bra vecka igen!!

Oroligt

I natt sov jag 2 gånger 30 minuter mellan 23.30-02.30och sen vaknade jag, somnade, vaknade, somnade, vaknade osv mellan 05.30-07.50. Resten av natten stod jag upp med Minna i famnen eller lutandes över hennes säng och klappade och sjöng. Så fort jag tog upp henne la hon huvudet på min axel och somnade som en stock men varenda gång jag la ner henne i sängen vaknade hon och grät efter bara ett par sekunder eller minuter.
På morgontimmarna låg hon bredvid mig i vår säng (Marcus sedan länge utflyttad till soffan men jag kan bara inte sova då. Vaknar så fort hon rör sig och fryser som en tok för att jag inte vill att hon ska ha för mycket täcke på sig.

Jaja, följande nätter kan bara bli bättre! Frågan är vad vi ska orka göra idag?

Håller tummarna!

Blev lite nervös när en flicka och en fröken blivit magsjuka natten till tisdag men inga fler har blivit sjuka än! Förhoppningsvis blir det ingen epidemi denna gång.

Har varit på promenad i det underbara höstvädret med Carro och lilla söta Alice! Är uppe i 9200 steg nu, det va inte igår... Sist va måndagen för två veckor sen som jag va över 12000 steg. Det är dåligt med promenader för tillfället....
Däremot gick lspringningen jättebra igår! Och enligt en sida Carro visade mig så va gårdagens runda 3,4km, inte jättelångt men längre än jag trodde. Känns bra! Alla Minnas gravidkilon är borta, 0,5kg kvar vissa dagar. Det känns också toppen =) Undrar dock hur lång tid det tar för huden att dra ihop sig denna gång, sladder sladder!!

Dags att göra gröt till Minna!

Kittlar

Det kittlar verkligen i fingrarna, dom vill väldigt gärna börja blogga igen!

Har märkt att sen jag slutade blogga så har jag suttit mer och mer och mer vid facebook istället. Alltså skulle jag ju lika gärna kunna lägga den tiden på bloggen, speciellt bildbloggen. Men samtidigt så har ångesten över slöseri med tid ökat kraftigt för varje gång jag satt på datorn.

Får fundera lite till helt enkelt! Nu är det dags för den eviga disken. Vi funderar på en diskmaskin i julklapp till oss själva.

RSS 2.0