Shopping!

Nu är vi alla strax klara att bege oss till Ikea för att shoppa bokhyllor!!! Sedan ska vi också shoppa kläder och skor till Maxen. Och badringar =)

Va kul det kan vara att göra av med pengar!! Nästa helg får jag ta mig ner på stan och shoppa grejer till mig själv för alla presentkort jag har =) Kalas!!

Har länge funderat på att lösenordsskydda min blogg som Mia och nu också Isabel gjort. Verkar som att min blogg blir läst av folk jag kanske inte riktigt vill ska läsa min blogg och jag har aldrig riktigt tyckt om tanken att det ligger massa bilder på min underbara familj ute på nätet. Ska när jag känner att jag orkar ta tag i det göra som Isabel och fixa en bildblogg som är lösenordsskyddad och sen får vi se om jag också skyddar denna blogg. Kanske helt enkelt bara gör en ny adress. Den som lever får se!

Nu är det dags att dra! Ligger lite efter tidsschemat.....

Äntligen helg!

Massor vi vill fixa och dona med i helgen! Vi har tvättid imorn förmiddag, vi vill till Ikea och köpa bokhyllor och får vi det gjort så måste vi ju montera dom och flytta i alla böcker och pärmar och grejer så vi får bort flyttlådorna på en gång =) Sen behöver Max sandaler och lite mer sommarkläder, tavlor och foton måste upp på väggarna igen i hallen, Sodastreamen behöver ny patron. Sen vill jag ta en promenad på stan och bara titta på sommarglada människor, det behöver storstädas plus massa andra saker som jag inte kommer på just nu.
Samtidigt som jag bara vill kramas med pojkarna och vara ute och njuta av sommaren varje sekund av hela helgen!!
Vi får se hur vi pusslar ihop det här...

Sen saknar jag väldigt att träffa alla lekkamrater... När ska jag orka/hinna med er igen??

Nu är det straffar i fotbollen =)

Hallen

Före


Efter


Och här kommer Max och mamma!

Helt slut, men hallen är ljus!!

Börjar bli så gott som totalt slut. Ben och fötter värker, har idag äntligen fått riktiga arbetsskor men har hört att man bara får ännu ondare av dom i början... Det visar sig. Sen har jag dessutom varit på ett spinning-pass efter jobbet och med andra ord är jag död nu =)

Kom hem och duschade med Max, åt lite mat och sen va det dax för nattning. Max har tydligen bara sovit typ 5 minuter idag (brukar bli så när han är i Bergsbrunna och har kul) så nu somnade han på 5 minuter i min famn. Drack inte ens upp all välling =)

Hallen är klar! Vet inte riktigt vad jag tycker om tapeten, älskar den i pärmen men va rädd att det skulle bli "för mycket" i ett helt rum. För mycket är det absolut inte, behöver nog bara vänja mig. Men hallen är tusen gånger ljusare och mycket luftigare!!! Helnöjd!!

Imorn är veckans sista arbetsdag och sen är det helg! Mycket planer för helgen, får se vad som hinns/orkas med men det ska definitivt bli mycket utetid också! Och tvättid...... Men det är Marcus jobb nu för tiden =)


Ännu en lugn dag

Som svar till kommentarer så är det inte tröttheten som är jobbig, den kan jag leva med. Men att missa så mycket av Max utveckling och uppväxt, det klarar jag bara inte av. Heltidsjobb är inget för mig. Lever hellre snålt i hyresrätt de närmaste åren och har mer tid med Max!

Imorgon ska vi få hallen omtapetserad!! Dom ringde helt plötsligt imorse och sa det, vi har inte ens bett om det. Ska se till att den blir ljusare!

Två dagar kvar till helg.... Marcus nattar Max och nu ska jag diska.

Blödigt värre

Mycket lugnare slut på dagen idag! Skulle åka direkt till Kraftkällan och träna efter jobbet (slutar 17.15 och det är ett pass 18.00) men glömde träningskläderna hemma. Att åka hem och hämta dom va det värsta jag gjort någonsin! Små-grät hela vägen upp för trapporna och grät när Max kom springande och kramade mig och skulle bestämt sitta i mitt knä på golvet. Vilken ångest att lämna honom igen!!!! Va så nära att jag inte åkte. Men så tänkte jag att det är ju bara 4 veckor jag jobbar och sen kommer jag ju vara mammaledig ett tag till efter det. Och jag kan ju inte skippa träningen i fyra veckor. Så jag åkte och det va jätteskönt! Men det va ännu mer underbart att komma hem igen efteråt.
Åt middag med Max så nära mig som möjligt och sen hoppade jag in i duschen och grät en skvätt till när Marcus nattade Max.

Hur ska jag stå ut i fyra veckor!?!? Och sen resten av livet? Gråter en skvätt till.....



Idag har jag packat upp massa varor i butiken så nu börjar jag få lite koll på vart allt finns. Vi säljer microvågsugnar?!?! Vi har nog det konstigaste sortimentet någonsin.... Har sneglat lite på priser och inbillar mig att vi har ganska låga sådana (inte på micron dock =) men på lysrör tex, kändes billigt iaf!). Ska ta med mig en katalog hem imorn som jag kan snegla lite smått i ibland. Alltid lär man sig nåt!!

Ska låta håret torka lite till sen är det dags för sängen!

Trött, trött, trött...

Trött och sliten =( Det har gått bra idag, mestadelen av dagen har varit som de två förmiddagarna jag varit där, ganska så lugnt. Sista 1h 45min va däremot kaotiskt... Det va bara jag och chefen kvar, den tredje på eftermiddagspasset hade ringt och sjukanmält sig. Massvis av kunder, massvis med krångel, massvis med saker jag inte lärt mig än typ returer och sånt, medan chefen hade fullt upp med kunder och problem på områden som jag inte rör typ hydrauliken och sånt.
Ska bli spännande att se imorn om dom hittar massa konstigt utslagna kvitton och sånt imorn, chefen hittade inget konstigt vid snabbkollen när vi stängde, men man vet ju aldrig.... Kändes otroligt virrigt.

Max har precis somnat, Marcus är på väg in i duschen och jag funderar på om jag också ska duscha eller om man får stupa direkt i säng såhär tidigt.... Förstår inte hur jag ska orka träna efter jobbet imorn, men det ska jag.

Höll på att börja gråta en gång på jobbet när jag råkade tänka på Max kramar och pussar. Grät en skvätt när jag kom hem och fick en kram och sen en skvätt när jag fick en god natt-kram när Marcus skulle natta Max. Kommer aldrig mer klara av ett heltidsjobb!!

Nej nu ska jag ringa Lina innan min hjärna glömmer bort det.

Kram och god natt

Dagen idag

Idag har nästan inget blivit gjort som skulle blivit gjort. Istället har vi haft underbart trevligt besök i form av Marielle, David och lilla Noa! Vi har lekt och pratat och ätit =)

Efter att dom åkt, cyklade Marcus iväg till Närakuten och blev uppskuren. Nu är det sagt att han ska till distriktssköterska på Årsta vårdcentral varje dag denna vecka för att byta kompresser (som dom stoppat in I såret...). Får se hur han löser det med Max.... Men det mesta brukar ju ordna sig!

Nu tittar jag på Bones och sen ska jag hoppa i säng. Max somnade rekord-tidigt vid 19.50!! Imorn ringer klockan 07.10 och jag ska iväg på min första arbetsdag av 20 på Swedol.


Midsommar!

Har haft en riktigt trevlig dag med familjen och massa god mat! Vi va så trötta allihopa så det blev dock en ganska tidig kväll. Maxen har precis somnat och både Marcus och jag ska alldeles strax stupa. Ska se om jag orkar lägga upp några bilder först... Varför blir det nästan alltid bara bilder tagna på Max nuförtiden?? Och varför är aldrig jag med på bild? Gör mig iofs inte överdrivet mycket... =)


Hjälpte min mamma att göra en midsommarstång i miniatyr =)


Sallad och förrätt


Varmrätt och efterrätt!


Skål!


Nu fick ni några bilder iaf. Fyller på med några till imorn!

Sitter förresten vid datorn i köket och upptäcker att en fågel skitit nästan högst upp på fönstret och sedan har geggan runnit hela vägen ner.... Tjusigt!

Vi vill ha sommar och sol!!



Har ju sagt att jag ska lägga upp fler bilder från kalaset, och det ska jag, men orken har
bara inte funnits ännu... Det kommer så småningom!

Glad midsommar allihop!!

Vet att jag är lite tidig men jag tänkte stupa i säng nu och kommer antagligen inte sitta vid datorn så mycket imorn.

Är det någorlunda bra väder (inget regn) så kommer dagen börja vid Linnés Sävja kl 12 med midsommarstång och spelmän. Resten av dagen kommer att bestå av mat hos mina föräldrar och syskon =) Vi kommer inte behöva någon bil hem utan kommer kunna rulla hela vägen själva!

Godnatt-kram!!

Jag är så trött =(

Har sååå svårt att komma upp på mornarna! Har ett alarm både vid 8 och 9 men jag somnar bara om hela tiden. Eller vid nio går jag alltid upp, om än väldigt motstridigt (kan man säga så??). Max vaknar oftast mellan 8.30-9.30 nu för tiden. Han hostar fortfarande på nätterna men jag tror det börjar bli bättre. Eller så är det jag som somnar om innan han hostat klart varje gång.... Han är bättre på dagtid iaf så åt rätt håll går det ju!

Får se om det blir någon träning ikväll eller om Marcus måste jobba över. Det är ju sista dagen innan hans fyra veckor långa ppapledighet så han måste se till att allt är helt klart.

Nu vaknade min älskade son!!

Fotbollsgolf!

Precis hemkommen från personalfest med Swedol. Vi köpte med oss mat från Texas Longhorn och åkte ut mot Björklinge (till Högsta??) där vi först åt maten i gräset och sedan körde en 18-hålsrunda fotbolls-golf! Kalaskul!! Det måste jag definitivt göra igen! Då ska jag dock ha långbyxor på mig, smalbenen är fulla av myggbett, rivmärken från taggbuskar och brännässle-märken. Det va jättetrevligt men ur personalfest-synpunkt så hade det kanske varit roligare att göra något allihop tillsammans, nu va vi ju uppdelade i tre grupper.
Fick se sommarschemat innan vi åkte iväg och upptäckte att jag jobbar det sena passet alla fyra veckor!!!! Vilket betyder att jag jobbar 8.30-17.15 och inte alls behöver gå upp så mycket tidigare. (Det tidiga passet är 06.45-15.30 och visst har det sina fördelar att sluta tidigt, föredrar nog egentligen det, men jag är verkligen inte van vid att gå upp tidigt nuför tiden!)

Imorn har jag faktiskt inte en enda plan mer än att gå till apoteket och köpa mer vitaminer. Men det ska regna imorn igen har jag hört.
Slängde precis ett öga mot diskbänken och kom fram till att det definitivt behövs diskas också....

Nu tror jag faktiskt att jag ska hoppa i sängen!
Kram och god natt!


Glad!

Sol, sol, sol!!!
=)

Long time no see

Har varken tid, ork eller lust att skriva.

Har idag städat, duschat med Max och varit på första mötet med bokcirkeln. Det va trevligt och jag hade ett jättebra förslag till nästa bok. Men nu när jag kom hem och googlade visade det sig att boken inte finns översatt till svenska... Skumt.

Imorn ska vi leka med både Emil och Alva.

Kram och hej!

Hemkommen igen

Efter min andra "partykväll" på raken. Det va kul och trevligt men jag kände i princip inga mer än värdparet (tvillingar som fyller 25) och jag är inte direkt den som tar mig för att prata med andra. Pratar mycket och gärna om nån annan tar kontakt med mig men jag är aldrig den som börjar en konversation. Började bli riktigt trött på slutet så jag kände att det va dags att ta mig hemmåt.
Marcus är ute i öregrund på firmafest, vi får väl se när han dyker upp här hemma =) Maxen är hos mina föräldrar, första natten borta. Inga problem för mig och med största sannolikhet inga problem för Maxen, men jag saknar honom massor =( Det är så tyst här hemma... Har varit ganska så sentimental i några dagar nu och alkoholen, och att bli uppsagd, gör ju inte saken bättre. Vill ha mina pojkar här...

Men det ska bli skönt att sova =) Hoppas att jag inte druckit så jag kommer må dåligt. Full blir jag inte lätt, jag tar det så lugnt och långsamt, men däremot behövs det inte mycket alls för att jag ska bli bakis =( Det blir som det blir. Men det vore ju typiskt, med Maxens senaste tids hosta, om jag en barnfri natt bara skulle ligga och vrida och vända på mig...

Förresten så va det en supermysig lokal!! Ägdes av Landstinget så jag antar att man kanske måste vara anställd av dom på nå sätt för att få hyra den. En gammal källarlokal, tegelväggar och välvda tegeltak, hur mysigt som helst!!

Nej nu ska jag gnugga bort mascaran, tur att jag inte sminkar mig många gånger om året, och krypa ner i sängen.

Då så

Att jag kommer bli uppsagd va nästan det första jag fick höra när jag kom innanför dörren till festen igår. Det roliga va att han kom fram till mig och sa "Jag har hört att du är lite sur över att jag inte svarat på ditt mejl." Öh, nähä??? Konstigt! Sen sa han "Men det behöver vi väl inte ta nu ikväll?" Nej sa jag, ska jag komma in nån dag under veckan? "Nej det finns väl ingen anledning att komma in" Och sen har han mage att säga "Som jag redan har sagt till dig förut så kommer din tjänst försvinna. Men du har en månads uppsägningstid när du kommer tillbaka"

Det är ju det jag har försökt få honom att säga sen i januari!!!! Men som han absolut inte har fått ur sig. Blir så sur på honom. Han är en idiot. Den andra tjejen som jobbar i kundmottagningen ska också bli uppsagd och hon är inte ens den sista in på sin avdelning. Ska inte ödsla energi på att spekulera i det. Har ju inte mått bra av att jobba där och tycker ju att det ska bli skönt att komma därifrån. Men jag hade gärna fått ett ordentligt besked lite tidigare. Även om jag vetat att det kunde bli såhär så är det ändå svårt att ladda om och börja söka nytt helhjärtat om man inte vet säkert.
Är som sagt inte ledsen att jag inte får jobba kvar.

Men det hade känts bättre om jag hade haft astråkigt på festen igår...

Sent

Precis hemkommen från firmafesten på Biva. Det va verkligen inte tänkt att jag skulle komma hem såhär sent, men jag hade faktiskt riktigt kul tidvis. Det finns en hel del goa grabbar/gubbar på mitt jobb =) Eller före detta jobb kanske jag ska säga. För nu är jag uppsagd.

Börjar bra!

Nu har vi diskat nästan all disk, vi har duschat båda två och klätt på oss. Nu lagar vi lunch och efter vi ätit ska vi ner på stan!

=)

Jag somnade tillslut och det har varit tyst heeela natten!!!! =) Helt otroligt! Va det verkligen så enkelt som att ge medicinen lite tidigare, eller va det bara en slump? Spännande att se nästa natt =)
Den natten när Max hade lite feber och jag trodde att han sov som en stock hela natten, visade det sig senare att så inte va fallet. Det va bara jag som hade totalt däckat och sovit mig igenom allt, Marcus hade varit uppe och tittat till honom flera gånger... Läskigt... Att det kan gå så långt? Jag som alltid hör allt och sen blir det kortslutning i hjärnan och jag hör knappt en hostning...
Men inatt har jag verkligen inte hört en enda så det måste ha varit tyst!

Nu ska jag ta upp honom så vi får lite mer ordning på dygnen, låter faktiskt som att han kanske redan vaknat!
Vi måste duscha oss och tvätta håret båda två, diska det gigantiska berget i köket och ner på stan för att köpa presenter till imorn kväll. Måste va hemma senast 17 så att jag kan gå iväg till firmafesten så fort Marcus kommer hem från jobbet, väldigt praktiskt att det är inom gångavstånd! Kommer nog inte vara så långvarig där så jag kan nog diska ikväll....
Det va ju inte så väldans många grejer vi skulle göra men alla tar tid med en 16-månaders glad och lekfull pojk =)

Nej nu ska vi byta blöja och äta frukost! Kan barn äta "vuxen-frukt-yoghurt"? Eller måste dom äta nå barn-alternativ...

Hoppas alla får en trevlig dag! Och en underbar helg =) Vet inte om jag kommer få chans till dator så mycket mer under helgen. Behöver ju läsa boken också varje tillfälle jag får!

Kram!

=(

Det är fortfarande helt tyst här, bortsett från lite snarkningar då och då från båda karlarna i huset. Men jag kan inte sova!! Hjärnan snurrar på högvarv =( Nu när trötta jag äntligen har chansen, verkar det som, att få en hel natts oavbruten sömn. Då klarar jag inte ens av att somna!! =( Jag blir så less..... Jag som har så mycket att göra imorn... Och fest både imorn kväll och på lördag kväll, hur ska jag orka det?! Prioriterar definitivt lördagen så imorn blir det tidig hemgång. Men ändå. Funderar på att lägga mig på soffan och läsa. Men jag behöver ju verkligen sova...

Tyst =)

Förresten så har jag typ 200 sidor kvar att läsa i bokcirkel-boken, tills på tisdag kväll. Och jag har en fullsmockad helg =( Jag som va övertygad om att jag faktiskt skulle hinna läsa ut den, har nu längre inga förhoppningar.... Men man ska aldrig säga aldrig!

En annan, trevligare gre, värd att nämna är att hon jag pratade med från Gottsundas barnläkarmottagning (eller va det nu va...) sa att vi skulle prova att ge Mollipecten lite tidigare, 1-2 timmar innan Max somnar. Det gjorde vi ikväll och Max har nu sovit nästan 2 timmar utan en enda hosta!!! Va det så enkelt??? Vi får se hur resten av natten blir. Borde verkligen lagt mig för längesen för säkerhets skull...

Frisk luft

Max och jag tog oss ut till slut! I strax över 2,5 timme knallade vi runt. Det va absolut inte meningen... Vi gick till 4H i Årsta och tittade åp alla djuren sedan gick vi till Ica på vägen hem. Precis när jag skulle betala så somnade Max, vilken dålig timing! Jag gick hem och låste in Ica-påsarna i barnvagnsförrådet och sen gick jag runt nästan hela Salabacke. När han vaknade lekte vi lite i parken utanför och sen gick vi upp. Skönt med frisk luft!

Nu sitter jag framför en apdålig serie fast jag borde ligga i Marcus famn och sova. Råkade se första tio minutrarna och fastnade...

På tal om nå helt annat, jag har funderat på det här med att får säger bää och getter säger mää =) Om det verkligen hörs nån skillnad på hur dom låter. Och idag på 4H hörde jag minsann perfekta bää'n från fåren och mää'n från getterna =)

Over and out.

Pratat med Gottsunda

Om febern kommer tillbaks, om han får svårt att andas eller om intresset för mat försvinner igen (har fått i honom en burk idag) så ska vi ringa närakuten (vad är det??) eller barnsjukhuset. Om vi av någon anledning kände oss lite halvoroliga på måndag kunde vi ringa tillbaks till Gottsunda då, deras barnläkare är då tillbaks från semester.
"Vanlig" hosta pga förkylning kan hos barn hålla i sig i 6-8 veckor.... Det är hela min sommarjobbsperiod det...

Blivande pissdag...

Aptråkigt väder, fet ful och känner mig som en urusel människa, köket svämmar över med disk, leksaker ligger utspridda överallt, vi har ingen saft hemma, ingen lust på promenad i det här vädret, ingen lust att göra någonting alls, sötsugen exakt hela tiden, Marcus kommer väl hem vid 22 nångång ikväll med.

Nu ska jag lägga mig på golvet i Max rum och låta honom klättra fram och tillbaks över mig. Det är nog det enda vi komemr göra idag.

Telefonsamtal väntas

I normala fall när man ringer typ vårdcentralen eller nåt sådant och dom har såndär telefon där man knappar in sitt telefonnummer så får man en ungefärlig tid dom kommer ringa upp, så brukar det dröja ungefär en halvtimme innan dom ringer upp. Nu när jag ringde specialistmottagnignen ska jag bli uppringd 13.35... Vid den tiden kommer jag för längesen glömt bort att jag väntar samtal =)

Hostan fortsätter iaf. Han sover oftast ganska bra på de tidiga morgontimmarna, typ från 2-3 till 6-7 nån gång, sen har en host-period i kanske en timme (imorse mellan 7.15-8) och egentligen kanske jag borde gå upp för dagen då. Men när man har sovit så dåligt som jag har gjort, i exakt två veckor nu, så är det väldigt lätt att ligga kvar i sängen och somna om igen... Jag skulle ju inte vända på dygnet!!! Ska ju upp tidigt snart =( Men det är svårt att inte vända på dygnet när man, i värsta fall, inte får somna förrän 2.

Nu har han vaknat! Ha de så länge!


Sjukvårdsrådgivningen. Igen.

Ringde sjukvårdsrådgivningen då Max för tredje natten i rad hostat så han nästan spytt. Idag har han heller inte velat äta ordentlig mat, bara gröt och välling =(

Behövde bara stå i kö i 3 minuter för en gångs skull! Hon tyckte jag skulle ringa barnspecialistmottagningen i Gottsunda imorgon bitti, just för att det är så långdraget och för att det inte alls blivit nå bättre än, snarare sämre. Så att man kan utesluta infektion.

Det komiska i det hela är att Max nu sovit i 30 minuter utan att ge ifrån sig ett ljud, rekord!! Va tvungen att kolla så han fortfarande andas och det gör han =) Undrar om det är en tillfällighet eller om han helt plötsligt börjar bli bättre?!? Har iaf inte vågat duscha, Marcus ringde och sa att han kommer med 22-bussen så då väntar jag. Ska sätta mig och läsa lite tills dess. All svett är ändå så ingrodd den bara kan bli nu......

Träning!

Nu sover äntligen Maxen och jag ska hoppa in i duschen. Han har sovit hela 5-10 minuter idag men ändå tog det 45 minuter att få honom att sova. Övertrött antagligen.

Min syster och mina föräldrar va barnvakt idag så jag kunde åka iväg på ett Body Pump-pass vid 17. Den här nya koreografin som dom började med i söndags är helt sjukt tung! Jätterolig och skön!! Men jag va helt död efteråt, är fortfarande lite skakis =) Omständigheter har gjort att jag inte kommit in i duschen än men nu sover som sagt Max. Marcus skulle troligtvis jobba till 22 ikväll. Vågar egentligen inte duscha för Max hostar så, han kan ju vakna ledsen när som helst, men jag börjar känna mig ganska skabbig nu och vill inte vänta ända till Marcus kommer hem.

Efter duschen ska jag bestämma mig för om jag orkar diska elelr om jag ska lägga mig på soffan och läsa lite bok. Malin kommer visserligen hit imorn så jag kan ju faktiskt diska då. Det är det som är meningen med hennes visit, att jag ska få lite gjort. Visserligen egentligen inte det vardagliga utan såna där grejer som aldrig blir gjorda när Marcus jobbar så mycket. Typ rensa bland Max kläder.

Nu gråter han, jag kommer inte våga duscha =(

Hmm...

Fördelen när Max har feber är att han oftast sover djupt. Jag har sovit som en stock inatt!! =) Han slutade väl hosta nångång strax före 00 och då slocknade jag direkt. Vaknade vid 9 av klockan (har alltid ett alarm som ringer klockan 9, från den tiden när max alltid sov till 9-10) och hade säkert sovit en timme till annars.
Har sen dess suttit och kollat igenom alla 14 sidor på Arbetsförmedlingens Platsbanken och det resulterade i 1 deltidsjobb att söka. Vafan!! 1 enda?! Det har dessutom sista ansökningsdag idag och jag är en sån som måste skriva om mitt personliga brev femtielva gånger innan jag är nöjd. Försök det med en sjuk Max! Nej måste komma på något annat.....

Får se hur han mår idag, hoppas han inte blivit sämre. Jag behöver ut till Bergsbrunna så jag kan springa spåret. Marcus jobbar ju över så det blev ju ingen träning igår och inte imorn heller. Förhoppningsvis på söndag.... Vet inte vad som har hänt men träningen behövs verkligen nu!!!!!!

Blev lite deppad efter att ha ödslat tid framför Platsbanken =(

Feber

Att jag fick sova hyffsat bra natten till idag verkar bara varit lugnet före stormen. Nu ska man väl inte ta ut något i förskott, men ikväll hade Max feber och han har hostat redan från när han somnade (brukar annars dröja 2-3 timmar innan han börjar hosta. Ser inte alls fram emot denna natt iaf. Får hålla tummarna för att jag har fel!

Slängde precis ett öga ut genom köksfönstret och hela himlen är rosa, så fint... =)

Vi har varit i Bergsbrunna idag, gått promenad med Helena och Liam, fått fler myggbett, lekt lite med morfar och morbror och ätit middag med dom.

Nu ska jag sätta mig i soffan en liten stund med Marcus. Borde diska. Borde läsa bok. Borde definitivt sova. Men orken finns inte till de första två och med Maxens hostande i bakgrunden känns inte den tredje särskilt lätt.

Jippi!

I natt har jag fått sova nästan hela natten =) Det känns som evigheter sen...

Ingen frisk luft

Blev ingen promenad idag... Känner mig fet och ful och äcklig och är sötsugen hela tiden så det hade varit trevligt med lååång promenad. Men det blev liksom inte av.

Vi vaknade halv-sent, åt frukost, lekte, dammsög och vattnade blommor (Max fick vattna dom som står på golvet och han blev skitstolt!!), sedan åt vi lunch båda två, dammade och tvättade golv. Sen fick Max välling och sov i 2 timmar och 20 minuter innan jag kom på hur lång tid det gått och sprang och väckte honom. Under den tiden låg jag och läste, läste, läste! =) Borde kanske sovit lite men.... Sen mös vi tills han piggnat till, åt middag, lekte, åt macka och vips va det dags för läggdags! Tog 50 minuter att få han att somna men nu är det iaf gjort. Marcus kom hem mitt i nattningen nånstans så nu ska jag sätta mig i soffan med honom innan han somnar! Och jag med om inte Max börjar hosta....

Tänkte förresten öppna balkongdörren när jag låg på soffan och läste men så surrade världens största geting runt därute så det sket sig. Om jag inte va så jädra rädd skulle jag ta kort på dom, förstår inte hur dom kan va så stora!! Ser nästan ut som de läskiga konstiga djur jag såg i Florida (fast dom va ännu större). Dom är inte alls lika stora ute i Bergsbrunna.

Jaja, sov gott!

Stackars Max

Värsta natten hittills =( 11 nätter med hosta och i natt också näsan full med snor. Stackars liten =( Stackars mig... Inatt somnade jag ordentligt först vid 4, mellan 2-4 satt jag med honom i gungstolen och varje gång han somnade hostade han till och vaknade igen. Men strax före 4 somnade han såpass djupt att han inte vaknade när han hostade, sen hostade han väl 4-5 gånger till innan det blev tyst och jag kunde somna.

Vill verkligen sova men jag vill inte vända på dygnet lagom tills jag ska börja jobba och gå upp ännu tidigare... Vet inte om jag ska väcka Max elelr låta honom sova, vill inte att han ska vända på dygnet heller. Men å andra sidan vill jag att han ska bli frisk och det kanske han blir om han får sova ordentligt. Han har visserligen börjat hosta nu igen så han vaknar nog snart.

Vi har inga planer idag, tänkte försöka städa lite och hoppas på att Max sover mycket middag, ligger nu 70 sidor efter i min bokplanering =( Ser inte ljust ut. Visserligen ska Marcus jobba över typ varje dag denna vecka så om Max somnar tidigt kan jag ligga och läsa hela kvällarna utan dåligt samvete.
Sen ser det ut att vara soligt och vindstilla utanför fönstret och då måste vi ju passa på att vara ute lite!

Får se hur dagen slutar!

Fått en del gjort i helgen äntligen!

Idag har Johanna, Björn och Nemi varit här och lekt och ätit lunch. Kalaskul! Dom tog också med sig våran gamla tv så nu slipper vi den =) Nu på kvällen kom det förbi ett par som köpte våran extra-säng för 250kr så den blev vi också av med! Igår bar Marcus ner en massa saker från vårat förråd ner till källarförrådet. Äntligen har vi fått lite gjort i alla fall!
Om ekonomin tillåter så ska mina skattepengar, som börjar betalas ut från och med morgondagen har jag hört, gå till bokhyllor. I så fall kan vi få bort snudd på alla tio flyttlådor som fortfarande står i ett hörn i vardagsrummet! Skulle vara sååå skönt!
Vi har även äntligen satt på möbeltassar på soffan och gissa vad! Den knarrar inte längre! Förstår verkligen inte hur det gick ihop, men nu är den tyst...

Max fortsätter att hosta varje natt och jag fortsätter att sova dåligt. Kommer vara helt knäckt om det fortsätter tills jag ska jobba om exakt två veckor Har ju nästan hållt på i två veckor redan...). Som att jag inte komemr bli tillräckligt trött av det... Nu har hans näsa börjat rinna massa med och han nyser ut mängder av snor =( Hittills har jag ju fått allt han har fått så då är det väl snart min tur igen. Vi va ju nyss förkylda! Har ju precis börjat träna igen =(

Veckan som kommer är ganska lugn än så länge, helgen desto fullare (i dubbel bemärkelse kanske =) haha). Ska äntligen träffa Hanna I på tisdag och så ska jag träffa Helena och Liam på onsdag. Sen är det firmafest på fredag och tvilling-25års-kalas på lördag =)

Nu gråter Max för andra gången sen jag började skriva det här inlägget =( Kommer strax!

Inte lätt att vara liten och förkyld =(

Nej jag vill leta tatueringar på nätet, läsa massa bok och sova. Allt samtidigt helst... Orkar nog inte sitta vid datorn mer iaf. Dumt att lägga sig att sova om jag ändå måste in till Max igen om tio minuter... Och om jag lägger mig och läser så kommer jag nog somna =( Kanske sitter kvar vid datorn en stund...

Nope, Marcus kom precis och sa att han inte kan sova utan mig så det är bäst jag går och lägger mig =) Får väl läsa lite och se vad som händer. Hoppas inte Max vaknar mer! Dum önskning iom att han har hostat till 02.00 nästan varje natt...

Färdigbabblat!! Sov gott!!!

Trötter

Max sov 7 minuter igår på dagen. Somnade vid 20.00, hostade fram till 02.00, vaknade strax före 10.00 och somnade igen vid 13.00 och har precis vaknat. Hoppas han har fått för sig att sova bort hostan. Kanske.

Ni med barn!

Rättare sagt ni som köpt en ny, mindre, smidigare vagn nu när barnen blivit lite större. Vad har ni köpt för vagn och hur bra tycker ni den är? Har börjat fundera på att köpa en begagnad vagn till Mallis. Självklart är alla vagnar svåra att köra på en sandstrand, men vissa är ju bättre än andra. Och jag har fått för mig att det är mycket kullerstens-aktiga gator där. Vill alltså ha en vagn som är lätt att ta med, smidig, kör någorlunda bra på kullersten och sand, ryggen måste gå att fälla ner halvvägs iaf...
Några bra tips?

Dags för sängen

Marcus pappa med fru kom och tog en kaffe nu på kvällningen. Dom har alltid fullspäckat schema när dom är i Sverige och kom hit först vid 21 tror jag. Max hade iaf precis somnat så dom missade honom.

Nu har dom åkt och jag va ner en sväng och fick se Malins två (!!!) tatueringar när hon va på väg hem. Två enkla jättefina... Är så fruktansvärt avundsjuk, har velat tatuera mig så länge jag kan minnas och tänker varje år att nu ska jag ta tag i det. Men jag tänker fööör mycket på motiv och mening att jag aldrig kommer någonstans. Nu tycker jag min kropp är så sjukt ful så nu vet jag inte längre vart jag ska sätta nån... Bristningar på hela magen och hela låren, sladder-hud och hängpattar.

Men nu jävlar, kan Malin så kan jag! Bara ett litet litet motiv någonstans, det behöver ingen extrem eftertanke. Tittar man på Miami eller LA Ink så har alla nån livsavgörande händelse dom vill föreviga... Snacka om ångest att försöka komma på något sånt. Nej, nåt litet bara....

Nu jävlar Malin!

Sov gott!

Mina pojkar




Fett avis =(

Nu är jag sjukt avundsjuk på min syster.... Hon är och TATUERAR sig!!!
Jag vill ju också!!! Det är ju jag som ska vara först med allt ju....

Strax blir det vila för alla parter

Max och jag har lekt och lekt och sedan badat tillsammans =) Han har precis ätit klart sin lunch och ligger nu i sin säng. Han kommer snart somna, dock inte utan protester, och då ska jag fixa äggmackor och sätta mig och läsa bok =)
Inga måsten gjorda idag inte! Fick vi nog av igår....

Max dag

Idag ska jag ägna dagen helt och hållet åt Max. Om det så innebär att jag ska krypa runt på golvet i hans rum hela dagen så är det så det kommer bli. Känner mig som en värdelös mamma just nu och mår sjukt dåligt av att börja jobba om 2½ vecka.
Synd att det är så pissigt väder...

Hur många inlägg har jag egentligen skrivit idag??

Planeringen sket sig precis som jag förstod att den skulle göra. Hängde tvätten och klippte Max naglar tills Marcus kom hem. Hade tänkt se till att Max somnar vid 20. Men han bara somnade hela tiden när vi satt och åt middag stackarn. Låter jag honom sova så länge han vill så komemr han antingen vakna om 1,5 timme och sen va uppe sent eller så kommer han sova för natten (i kläder...) och vakna pisstidigt imorn (har aldrig hänt förut att han somnat för natten så tidigt). Väcker jag honom om 20 minuter kommer han va alldeles groggy tills det är dags att sova igen... Så kan det gå!

Marcus går och handlar det vi behöver till imorn då Marcus pappa och fru kommer på middag så får vi storhandla på fredag istället. Ska diska lite snabbt och väcka Max sen......

Vi har förresten kommit på ett problem. Våran frys är full så hur ska vi kunna storhandla?? Vi måste verkligen ha en liten extra frysbox.....

Pust, stånk, stön...

Försök få upp tre blå IKEA-kassar tvätt, varav en med blöt tvätt, och en Max upp för tre trappor... Lämnade en kasse efter första trappan och sprang ner och hämtade den efter att jag stängt in Max och de andra kassarna i lägenheten.
Vill man så kan man! Finns en lösning till allt. Tänk om man jämt kunde vara så positiv =)

Nu har vi alltså, dammsugit, dammat, tvättat golv, sorterat och tvättat massor av kläder, varit en snabbis till Ica, varit ute och lekt, ätit lunch. Kvar är att hänga den blöta tvätten, vika den torra, diska, skura badrummet, åka och storhandla och klippa Max naglar.... Marcus är på väg hem från jobbet nu så den blöta tvätten hänger jag upp medan jag väntar. Sen ska vi snabbt äta middag och åka till Kvantum och storhandla. Max naglar klipper vi innan nattningen. Då är det bara disk, vika tvätt och badrum kvar. Badrummet får nog dröja lite och när det blir tid för disken ikväll kommer jag va så slut att jag bara vill ligga och läsa. Får se om Marcus kanske tar nattningen så kan jag diska då. Eller så viker jag tvätten när han nattar. Eller hur det nu blir....

Fullspäckad dag med andra ord!! Och bara måsten....
Max är föresten på riktigt konstigt humör. Man skulle kunna tro att han är övertrött, klängig och gnällig och till och med lite skrikig. Och nu kanske han börjar bli lite trött, han har inte sovit nånting och jag tänkte inte låta honom heller, han vaknade ju så sent och jag vill att han ska somna i bra tid ikväll. Men det här humöret har han haft nästan ända sen han vaknade. Får hoppas det är tillfälligt!!!

Nu ska vi hänga tvätten!

Lunch

Nu har vi dammsugit, dammat, tvättat golv och sorterat tvätt. Nu är det dags för lunch och jag ska skriva ihop en liten handlingslista. Sen bär det av ner till tvättstugan vid 14, ska försöka få med mig ALL tvätt plus Max på en gång. Lyckas jag med det så kan vi gå till Ica mellan första och andra omgången. Får jag inte med mig allt så måste jag upp och hämta resten och då hinner vi inte till Ica. Måste flytta på bilen också, har stått på gästparkeringen 3 timmar för länge...

Lunch!

Mallis

Poerto de Soller, Mallorca


Hit ska vi i augusti! *Längtar* För att fira min mammas 50-årsdag =)

Marcus, jag och Max
Mamma och pappa
Malin och Daniel
Mormor och Björn
Doris och morfar

Kommer bli så härligt!!! Tänk er Max springa runt i vattenbrynet!!

Lugn morgon!

Hämtade upp Max ur sängen 10.20 =) Har ätit frukost och läst ikapp gårdagens kvot plus lite till av boken.
Väldigt längesen jag åt frukost själv =)

Morgon-babbel

Hur kan man vara sugen på macka med stekt ägg mitt i natten?? Skyller på spinningpasset som totalt körde slut på mig igår... Hoppas jag fick bort det mesta av förra veckans smaskigheter. Den veckan är lika onyttig varje år, syster fyller år, jag fyller år och så morsdag där runtikring. Massa tårta, massa mat...

Somnade strax före 3 nån gång och vaknade av att Max började hosta igen vid 7. Blev först glad att klockan inte va 6 =) Men sen kände jag hur trött jag var och blev mindre glad. Men efter att ha hostat litegrann så somnade vi om båda två! Jag gick precis upp och Max sover än, 20.00-09.00. Antagligen blir det länge bara för att han inte sovit djupt. Ska väcka honom alldeles strax.

Idag har vi tvättid kl 14. Borde tills dess ta tag i all den städning som inte blivit av på evigheter då det varit fint väder och Bergsbrunna har varit fullt av släktingar. Sortera tvätten känns som det kommer ta evigheter. Va nog tre veckor sen sist eftersom jag inte blev insläppt när jag hade bokat. Har tvättat ett par tvättar hos mamma och pappa dock. Det här passet är bara tre timmar så jag måste planera tvättandet bra men någonting kommer oavsett inte hinna torkas utan måste hängas upp här uppe. Inte så mycket att göra.

Dags att äta frukost och väcka Max.

...

Max hostar och hostar utan att vakna. Igen.
Förra natten började han hosta först vid 2 och jag behövde bara vara vaken en timme, den tiden det tog för honom att somna ordentligt igen.
Men i natt hostar han med ca 10 minuter mellanrum, tillräckligt lång tid för att supertrötta jag ska hinna somna mellan varje "attack"... Varje "attack" består av typ 4 "host host host" med 20 sekunders mellanrum. Eller nåt. Har inte klockat dom men ungefär. Sist jag klockade någonting var när jag låg med värkar. Det va inte ens jag som klockade, det va Marcus. Jag hade inget som helst tidsbegrepp. På tal om nå helt annat =)

Jag är jättetrött =( Max somnade redan 20.00 och av någon anledning så sover han alltid 11-12 timmar förutom om han somnar så tidigt som 20, då sover han väldigt ofta bara 10 timmar. I så fall ska jag upp om 4 timmar... Låt oss hoppas att så inte är fallet...

Tror faktiskt att det dröjt lite längre sen sista hostan. Ska krypa ner i sängen och hoppas att det är över för denna natten. Trots att jag är enormt sugen på macka med stekt ägg.....

Dagen idag

Knallade runt på stan fram och tillbaks, käkade lunch med Marcus och fick lite shoppat. Bland annat kom jag hem med 5 engelska pocketar från LundeQ för 49kr =) Då hade jag visserligen ett presentkort på 100kr men ändå! De hade ett bord med 3 pocketar för 50kr, köpte tre helt olika böcker. Ska bli riktigt intressant! En av böckerna var en engelsk översättning av en bok av Jo Nesbö, de andra två författarna har jag aldrig hört talas om.

Nu ska jag lägga mig och se hur många sidor av bokcirkelboken jag hinner läsa innan jag somnar....

Kram och god natt.

House

Säsongsavslutning. Storbölade hela timmen.

Stadsbesök

Imorn ska jag ner på stan och köpa schampo så jag kan tvätta håret efter träningen på kvällen =) Sen ska jag utnyttja ett presentkort på LundeQ och äntligen inhandla bokcirkelboken, börjar bli ont om tid nu....  Blir nog att jag köper den på engelska... Sen har jag också presentkort på Stockhome att handla upp! Ska bli kul! Har flera presentkort på kläder men då behöver jag någon med mig som kollar Maxen så det får vänta.

Max somnade 20.30 idag, duktig pojke! Jag är dödstrött efter några dåliga, hostiga nätter, men än så länge är det relativt tyst från hans rum så inatt får jag nog sova =)  (Peppar, peppar...)

Tittade lite på Boston tea party nyss, måste vara sjukt läskigt att köra i Stockholm med ögonbindel!!!! Tycker det är fruktansvärt att köra i Stockholm med ögonen öppna....

Sov gott!

RSS 2.0