26

Ja nu är man ett år äldre då. Och närmare 30 än 20 som folk brukar säga.

Har haft så mycket jag velat skriva denna helg men inte hittat tid till och nu kommer jag inte ihåg nånting =) Men det har varit en trevlig helg iaf med show, shopping (nya träningskläder och bikini), spinning, mys, massa tårta, för lite sömn mm. Kunde ju ha varit finare väder annars har det varit toppen!

Denna vecka har vi än så länge inget inbokat förutom att Minna ska vägas imorn. Hon har ganska länge nu varit lite frustrerad vid tutten så det ska bli skönt att få bekräftat att hon får i sig tillräckligt. Eller inte. Men hon är nöjd och glad annars så det borde inte vara nån fara.

På tal om Minna borde jag väcka henne nu, det är bättre om hon sover 22-10 istället för 00-12........ Hon har förresten börjat röra sig litegrann i sängen när hon sover nu, hon börjar bli så stor! =) Fötterna är jätteintressanta när hon sitter i någons knä men hon lyfter inte fötterna tillräckligt högt för att se dom när hon ligger ner =)

Lättad!

Det va sjukt underbart att få vara ute en stund med Marcus igår! Va en evighet sen sist. Vet att vi försökte flera gånger under januari och även innan jul men det kom alltid något ivägen, oftast Max som blev sjuk. Nu va vi ju visserligen inte ensamma, snarare 34 stycken, men vi satt bredvid varann och pratade nog mest med varann =)

Hade min mobil uppe på bordet med vibration på och va hela tiden beredd på att bli hemringd. Men runt 21 fick jag ett sms om att dom fått i henne "35-40 ml lätt som en plätt"! =) Kändes toppen men både jag och Marcus satt mest efter det och funderade på hur sjutton det hade gått till...

Vi va iaf på Wallmans Salongers Shlagerturné i Saluhallen. Shlager är väl inte vad jag föredrar men sång och dans är alltid kul! Och deras "Rock-final" va toppen =) Medelåldern på beökarna va definitivt inte under 50, dom ropade upp alla som va där för att dom firade födelsedag och dom flesta fyllde 60 eller 70 =) Mycket från Svensktoppen sjöng dom också.

Så mycket som Marcus och jag fick umgås igår kan jag inte komma ihåg sist vi gjorde, blev lite nykär igen. Han är så underbar min man! Nu kommer vi definitivt se till att gå på bio eller nåt när han går på semester *längtar*
Tydligen hade Minna börjat som vanligt men sen hade hon helt plötsligt fattat hur hon skulle göra och svept i sig 40ml sen ville hon inte ha mer. Mamma skulle precis göra iordning mer när hon fick höra att min bror skulle hämta mig (trevligt med chaufför!) så då väntade hon på tutten istället. Allt hade gått kanon (trodde heller inget annat, förutom matningen... Minna är ju så lätt att ha att göra med)!

Vi kommer fortsätta ge små skvättar från flaska då och då så att hon vänjer sig. Nu när vi har två barn värdesätter jag ensamtid med Marcus otroligt mycket mer än när vi bara hade Max. Måste bara bestämma mig för om vi ska fortsätta med ersättning vid dom tillfällena eller lagret bröstmjölk vi har i frysen. Vill dock inte riskera att hon inte vill igen bara för att hon tycker det är konstigt med bröstmjölk från nåt annat än min tutte. Och nu har vi ju ändå ersättningen hemma.

Max somnade 22.30 igår och vaknade vid 6 =/ Underbara mamma va uppe med honom och efter lunchen vid 12 fick jag honom att somna igen. Minna somnade också för en liten stund sen efter att ha varit uppe i 2,5 timme så nu ska jag nog passa på att måla naglarna. Idag ska vi fira systers födelsedag, min födelsedag och mors dag =) Tårta!!!

Trist väder men jag hoppas alla har en trevlig helg ändå!

Ska precis hugga in på min absoluta favori...

dsc04683 (MMS)

Ska precis hugga in på min absoluta favorit bland köptårtor. Mamma lyckades få i Minna mat så jag kunde va med Marcus hela kvällen :) Berättar mer imorn! Sov gott!


Mycket

Helt sjukt vad mycket småsaker man måste tänka på att packa bara för en enda natt med småbarn... Men nu är vi i Bergsbrunna iaf! Superstressad psykiskt. Försöker tänka att antingen så går det bra eller så går det inte bra och då blir jag hämtad. Så enkelt är det ju.

Gick iaf inge bra med flaskan igår. Så det känns ju inte så bra. Men jag hinner ju va med en liten stund iaf, förhoppningsvis hinner jag äta =)

Uppdatering imorn om hur det gick ;) Jag kommer iaf sova här men Marcus åker nog hem, han kan ju få va ute längre än jag kan =)

Nej nu ska jag ta en dusch så jag har det avklarat!

Sömntuta

Minna är ju ganska känd för att sova mycket och enkelt men igår och hittills idag har hon sovit ännu mer än vanligt, nästan så man börjar bli orolig. Antagligen bara en utvecklingsfas eller "växafas" men ändå. Vill inte att nattsömnen ska bli störd. Men det går ju knappt att hålla ett spädbarn vaket när det inte själv vill =)

Om tolv dagar får vi börja med gröt och smakportioner! Nedräkningen har börjat =) Ska bli så spännande att se om hon är lika matglad som Max. Max va iofs väldigt bestämd med vad han ville ha i början, men det han tyckte om slukade han både snabbt och mycket!
Lustigt hur olika det är egentligen (visst det skiljer 32 dagar på dom men ändå), när Max va fyra månader kändes det inte alls konstigt att sätta honom i Antilop-stolen med den uppblåsbara dynan. Men jag vet inte riktigt om jag kommer kunna sätta Minna där om 12 dagar. Hon lyfter ju fortfarande inte särskilt mycket på huvudet. Å andra sidan älskar hon att stå och hon är väldigt stabil så. Det kanske funkar ändå, den som lever får se!

Kommer nog tjuvstarta med lite mosad banan så fort vi kommer in i juni =)

Stort Grattis på 22-årsdagen Malin!!




Shit fyller jag verkligen 26??? Fy sjutton....

Bra försök!

Det blev ingen dusch, förfrös fötterna så fort jag satte på vattnet =) Får klara mig till ikväll helt enkelt!

Svettigt

Nu har jag ganska precis kommit in från mina långa "Årsta-runda", den visade sig vara drygt 8500 steg. Toppen men jag ska försöka komma på nåt litet tillägg så att det blir 10 000 steg. Borde jag kunna komma på men problemet är att jag brukar vara ganska så kissnödig på slutet =)

Nu ska jag väcka Minna som fortfarande sover (somnade 22, vaknade för blöja och tutte 06.00 och har sen sovit sen dess, förutom att hon va lite halvvaken när jag klädde på henne för att gå till dagis vid 08.30) ge henne och mig själv mat framför ett house avsnitt sen hade jag ju tänkt ta min efterlängtade dusch. Jag ska fortfarande ta den men kom på att fjärrvärmen är avstängd idag så den är inte riktigt lika efterlängtad längre....

Sedan ska Max hämtas ca 14.30-15 och sen får vi eventuellt besök. Marcus jobbar nog jättesent idag eftersom han kom hem tidigt igår...

Så ser vår dag ut!

Idag

Idag har jag traskat runt på stan med min syster, och Minna så klart =) Hon sov hela tiden som vanligt i vagnen.
Vi köpte bland annat födelsedagspresent till varandra, Malin och jag, så nu har jag min stegräknare! Vet inte om jag har tio meter fritt i lägenheten så jag kan ställa in steglängden dock, kanske får göra det ute imorn. Men jag ska inviga den med en promenix runt årsta efter dagislämning imorn.

Max ska på sin första heldagsutflykt imorn =) Och jag blev helt ställd när jag kom på att jag måste packa både lunch och mellanmål. Men lite "man tager vad man haver" så blir det bra! Han kommer ha så kul! Hela eftermiddagen tjatade han om att "Max, Sssann (=Susanne=favoritfröken), Ebba, Ludde buss!"

Jag har efter att Marcus kom hem från jobbet varit på dagis och planterat om blommor. Första gången jag gjorde det så jag hoppas dom överlever =) Jag antar att det visar sig =)
Nu ska jag förbereda Max matsäck så det går snabbt imorn bitti och sen ta en dusch om jag orkar. Minna somnade precis efter 22 vilket är tidigare än på minst en vecka. Jag är grymt trött så jag kanske väntar till efter promenaden imorn istället.

Mmm så blir det nog. Jag hör kudden ropa efter mig.

Nope

Första försöket med ersättning gick inge vidare heller. Hade tänkt att Marcus skulle prova så att inte jag råkar förstöra något genom att lukta mamma/mat, men han jobbar så mycket nu och vi glömmer bort det på kvällen när klockan är mycket. Så nu provade jag själv. Och det gick alltså inge bra. Fredag är på fredag och tiden börjar rinna ut.

Kommer jag iväg så kommer jag vara borta strax över fem timmar. Ammar jag precis innan jag åker ner på stan så kommer hon vilja ha mat 2 gånger (en "dålig" kväll 3 ggr) under tiden jag är borta. Hmm...

Nu ska barnen och jag snart åka och hämta Marcus på jobbet. Blir inte lika sent som igår, skönt! Då kom han hem först vid 20.30...

Våran lilla stora pojke

Va på utvecklingssamtal idag på dagis, allt går så bra och han är samma barn där som hemma =) Han är alltid glad och alltid full fart, håller sig sysselsatt och leker med alla barnen oavsett ålder. Äter mycket när det är mat han tycker om. 
Det fullkomligt forsar nya ord ur honom hela tiden nu, ibland räknar han felfritt upp till elva eller tolv (ibland kan han dock inte ens räkna till tre =P utan det blir "ett, fyra, tre").

Vi har provat nästan alla sommarkläderna från förra året, och hittills har så gott som allt passat precis, i storlek 86/92... Haha ha =) Lilla pojk....

Uppdatering

Minna bajsade äntligen igår efter fem dygn utan. Hon fick bara mer och mer ont i magen och va uppe längre och längre. Har inte kommit isäng förr än 00 de senaste dagarna. Igår somnade hon däremot ca 1 timme tidigare, håller tummarna att det håller i sig. Max har drömt mardrömmar och pratat massa i sömnen i över en vecka nu, de senaste nätterna har han vaknat ledsen. Går ju an våra lediga dagar eftersom båda barnen tycker om att sova länge på morgonen, men dagis-dagar är det inge kul att behöva gå upp för någon av oss.

Minna sover i sin säng nu, kände verkligen inte för någon promenad i det här vädret =( Kände itne för promenad allmänt, men hade tvingat mig om det va soligt och varmt.

Mycket möjligt att lillan sover till 11-12 så sängen lockar... Men det finns disk att diska, tvätt att vika, golv att dammsuga och tvätta, ytor att damma. Dessutom har vi äntligen tvättat tyget på köksstolarna, det blev jättevitt och fint igen, men dom är typ omöjliga att få på stolarna igen =( Iaf för en tjej som inte vill bryta av naglarna och en kille med helt förstört finger. Kom på att jag nog inte ens nämnt att Marcus finger blev så illa med självsprickorna att han fick gå på antibiotika-kur (tänker inte ens försöka stava p-ordet...). Hela fingret såg ut ungefär som en tredje gradens brännskada, jag klarade inte ens av att titta på det. Men det börjar bli lite bättre nu.

Först ska jag däremot dricka te. Är så frusen efter turen till dagis.

Lustig dag

Underbart väder igår och en riktigt toppendag. Trots att ingenting egentligen gick riktigt bra.
För att nämna ett par saker så började vi med att åka till Gränby Centrum för besök på systemet och kvantum. När vi skulle packa ur barnen ur bilen på parkering kom jag på att jag inte hade plånboken med mig... Bestämde att Marcus och Max sprang in på Systemet medan Minna och jag väntade i bilen.
Killarna gick men Minna ville inte sitta kvar i bilen så vi gick efter. Ställde oss och väntade vid kassorna men tyckte Marcus såg lite förvirrad ut där inne så vi gick dit för att se om han behövde hjälp med att leta efter något. När vi kom till kassan gick jag och barnen förbi medan Marcus ställde flaskorna på bandet och visade sitt leg. Då frågar tjejen i kassan Marcus om jag har leg! Vilket jag ju inte hade eftersom jag glömt plånboken, så då fick vi inte handla. Ingen kan på något vis tro att jag är under 20, speciellt inte med två barn i famnen!!!! Det va det löjligaste jag varit med, jag har ju varit med min mamma flera gånger när jag varit under 20 år och det är aldrig någon som frågat mig om leg då.

Va ju redan sur för att jag glömt plånboken men nu rigtigt kokade jag!

Sen i Bergsbrunna när vi skulle börja grilla hamburgare så visar det sig att jag räknat helt fel. Hade räknat två per person och en till Max, vilket blir 9st men jag hade köpt ett paket med 8st... Inte nog med det blir en hamburgare stulen av en skata!! (Enda förklaringen vi kan komma på, ingen såg det men en skata snodde salamin från Max macka tidigare på dagen och vi kunde verkligen inte hitta hamburgaren någonstans...) Så då fattades det två st helt plötsligt. Sen gjorde Marcus iordning en hamburgare åt mig medan jag ammade som jag balanserade på armstödet där jag satt. Pang så låg allt utspritt på marken...

Så det kan gå! Alla småsaker som gick fel hela dagen ordnade sig iaf på ett eller annat sätt. Utom ölen och Sveriges förlust i hockeyn.

Premiär!


Semester!

Marcus har nu fått sin semester godkänd=)

Först kommer han va ledig v25-28 minus tre måndagar och sedan kommer han va ledig v31-33 och troligtvis 35 =) Toppen! Tanken va att han skulle vara föräldraledig för Max de första veckorna men han har så mycket komptid att det täcker allt. Sedan tar han ut semester de senare veckorna =) Han ska både på kurs och konferens v 34 annars hade han hat semester då med.

Vilken toppensommar!! Nu får vi bara hoppas att vädret fortsätter lika bra som det börjat med.

Nu ska vi ut och leka!

Mjölkstockning

=(
Det gör inte så jätteont än men jag har en gigantisk stenhård knöl i bröstet och det börjar göra ont när Minna suger...

Nu har jag nog gett upp det här med att Minna ska dricka bröstmjölk ur flaska (eller ur nåt annat) på fredag =( Imorn ska vi köpa ersättning och se om det funkar bättre. Kanske är lättare att acceptera flaskan om det är nå helt nytt i den. Wish us luck! Vill så gärna följa med Marcus!

Lite trött

Somnade 23.30, vaknade av att Max skrek i sömnen ett flertal gånger under natten och vaknade helt och hållet när han va jätteledsen 04.30. Sen dess har vi varit uppe, förstår inte hur han orkar!
han va iaf feberfri imorse, verkar som det försvann lika fort som det kom.

Minna vaknade för drygt 45 minuter sen och har precis ätit klart. Vet inte om vi ska ge oss ut nu, vi behöver handla mat nu när barnbidraget kommit, eller om jag ska avvakta tills Max har sovit lite. Tycker verkligen han borde somna snart, fast han visar inga tecken på att det börjar närma sig.... Just nu hoppar han i våran säng bakom mig och Minna ligger i spjällsängen och pratar =)

Behöver åka till apoteket och köpa allergimedicin till Marcus och magdroppar till Minna, hon har varit betydligt mer ledsen sen dom tog slut så hon va nog inte riktigt redo att sluta än.

Nej måste iaf byta blöja på Maxen så får vi se hur vi ska göra... Vore väldigt jobbigt om Max somnade i bilen på väg till eller hem från Gränby för då kommer han inte somna om hemma och han ligger ju flera timmar efter.

Lyckligt lottad

Jag har haft en riktigt tuff morgon psykiskt, en ordentlig svacka, värsta på riktigt länge.

Jag är så glad över att jag har så underbara föräldrar som alltid ställer upp och så härliga roliga syskon. Är överlycklig för att jag har en sån otroligt omtänksam, mysig och givmild fästman som dessutom är en underbar pappa. Och våra barn! Hur lyckades vi få så underbara barn?!

Vet inte vad jag skulle göra utan er!! Älskar er allihop! =)

Är det nåt jag saknar så är det en gigantisk vänskapskrets och ett jobb att komma tillbaks till som jag tycker om och trivs med.

Frisk luft

Max har haft mellan 38 och 39 grader hela dagen, sjunkande som tur är, men har ändå varit minst lika aktiv som vanligt. Lekt och sprungit och promenerat har vi gjort =) Ska bli spännande att se hur han mår imorn.

Ammar Minna nu och hoppas hon somnar snart, det brukar hon ju oftast göra vid den här tiden. Hon är nybadad men vi är alldeles klibbiga av svett båda två...

God natt och sov så gott allihop!

Hm...

Tror alla getingar flyttade till Bergsbrunna när vi tog bort våran pling-plong....

Och inte hade jag räknat med det här fina vädret! Skulle ju regna hela dagen =( Inte för att jag surar över sol men vi är helt fel klädda.

Nu blir det lunch!

Grått

Max vaknade tidigt (för att vara han ;) kl 7) och va ganska slö men börjar bli piggare nu. Hade planerat att åka till Bergsbrunna idag efter dagis, kanske åker dit iaf om Max verkar må okej. Han har fortfarande feber men inte som i natt iaf. Han tjatar om Mora Träsk men jag vill inte att han ska hetsa upp sig så han får nöja sig med barnprogram =)

Minna sover fortfarande som en stock, hon somnade strax före 22 igår och har sovit sen dess =) Hon sover oftast hela natten utan mat nu för tiden men det här är definitivt rekord! 11 timmar nu, hon måste vara vrålhungrig! Ska nog väcka henne tror jag. Hon sov dessutom nästan hela dagen igår, måste vara värmen.

Marcus är i Stockholm för första föreläsningen på nya kursen, investeringsanalyser och kapitalanskaffning mm =/

Väldigt trist väder ute idag... Men vi ska ju ändå inte ut och leka så det spelar väl ingen roll antar jag.

Nej nu ska jag ta tempen på Max och väcka lilltjejen!


Har precis varit uppe och gett Max en supp...

dsc04633 (MMS)

Har precis varit uppe och gett Max en supp. Han hade nu 39,8... Glödhet! :(


Ovanligt lugnt

Vilket är skönt för jag har grym huvudvärk. Väntar tålmodigt på att alvedonet ska börja verka...

Men det är lugnt för att Minna sover som en gris och knappt varit vaken på heeela dagen (jag hoppas det har med värmen att göra och att hon ändå kommer sova i natt...) och för att Max sitter i soffan med 39,1 graders feber.

Kunde vara lugnt av roligare anledningar.

Snart kommer Marcus hem och då blir det soppa och ciabata (ser ut som att det saknas en bokstav någonstans men jag vet inte vilken/vart). Imorgon invigs Marcus nästa kurs med två dagar i huvudstaden.

Nu ska jag återvända till slöfockarna i soffan! Heter det verkligen slöfock??? Ser ju jättekonstigt ut... Jag är ganska trött efter bara 6 timmars sömn...

Hm...

Jag har bränt mig lite på axlarna och bröstet idag, jag som aldrig bränner mig.
Hoppas inte gravidhormonerna har gjort att jag tål solen sämre... Det visar sig antar jag.

Hahaha!

Nu när jag gick in och kollade om sms-inläggen funkat så såg jag vilket fint ord som står skrivet på väggen bakom mitt huvud på senaste bilden =) Det syntes inte när jag tog bilden...

Så det kan gå!

Kom iaf precis in, gissar att Minna vill ha en väldans massa mat nu fram tills det är dags att hämta Max på dagis.
Jag satt på en bänk ute på gården och spelade spel på mobilen och åt en macka jag köpt på Ica efter långpromenaden. Nästa gång får jag ta med en bok.
Nej nu är det som sagt nån som vill ha mat!

Jag skulle kunna sitta i solen absolut hel...

dsc04644 (MMS)

Jag skulle kunna sitta i solen absolut hela sommaren. Varje minut av varje dag. Läsa en bok, titta på djur/människor omkring mig, lyssna på reggae, filosofera om livet. Solen är det bästa jag vet. Synd att det inte riktigt funkar så.


Max fötter fotade av Max :) Senaste kvälle...

dsc04643 (MMS)

Max fötter fotade av Max :) Senaste kvällen på flera veckor. Lillan har troligtvis ont i magen. Är inte helt övertygad att hon sover ordentligt än... Max somnade också ganska sent så ingen kommer vara särskilt sugen på att gå upp tidigt imorn...


Gott samvete

Idag har jag inget dåligt samvete =) Isabel och Alva kom hit och lekte, åt lunch och fikade. Vi avslutade med att gå ut på gården en stund och där va vi kvar även efter att dom åkt hem. Minna bara sov och sov i vagnen och Max hittade andra barn (och föräldrar) att leka med =) 2,5 timme va vi ute, kom nyss in, och Jag tror aldrig jag sett Max springa så mycket! Och han springer ju normalt sett väldigt mycket... =) Roligast va såpbubblor och fotboll.

Nu lagar Marcus pannbiff, jag ammar Minna och Max sitter och gäspar bredvid mig i soffan framför Mora Träsk. Detta visade sig bli en toppendag!! =)

Bör nämnas att jag sitter i soffan med balkongdörren öppen och har knappt sett en geting på hela dagen (peppar, peppar)!

Max somnade precis =/ Och Marcus fick precis döda en geting.... Man ska inte skriva saker här =(

Sol!

Ser ut att vara underbart väder!! Måste ut på något vis. Minna håller på att vakna nu efter att ha sovit sen 23 igår, bara en liten amning vid 7.30 =) Men jag gissar att hon inte vill ligga i vagnen och sova igen om jag går till lekparken med Max... Vi får se. Kanske får lite besök.

Har inget bokat på hela veckan, ser väldigt tomt ut i kalendern. Kanske att vi äntligen tar oss till banken imorn när Marcus är hos den kunden igen. Annars är det som sagt tomt. Och det ska va fint väder åtminstone till på torsdag om jag förstått rätt!
Marcus tog bort pling-plongen igår, ska bli spännande att se om getingarna/humlorna försvinner då eller om dom bara hittar nåt annat på vår balkong

Nej nu är det dags att tömma tutten!

Skott från orkidé

Det här svaret hittade jag i ett forum på frågan om man kan ta skott från en orkidé:

"Om man tar vanliga phalaeonopsis (brudorkidé) dom exempel, så är enda sättet att ta skott från dom om den har utvecklat en keiki. Det ser ut som en ny orkidé på en stängel, alltså några blad och lite rötter.

Har man tur och har fått en keiki så kan man klippa av den från stängeln när den har fått ca 5 kraftiga och fina rötter, och sätta ner den i sphagnum (vitmossa som köps i blomaffärer) i ca ett halvår för att utveckla fler rötter och vänja sig vid ett liv i kruka."

På ett annat ställe stod det tre rötter men jag har oavsett bara en enda än så länge. Men det kanske kommer fler! =)

Nån som vet hur man får ett skott från en ...

dsc04641 (MMS)

Nån som vet hur man får ett skott från en orkidée att överleva?


Svettigt

26 grader i sovrummet och 28,5 i vardagsrummet....

Blött

Tvätten har inte blivit centrifugerad =( Som tur är finns ju ett separat sånt program men jag har ingen aning om hur lång tid ett sådant tar. Hinner nog inte med att tvätta så mycket som jag tänkt.
Marcus har dammsugit och tvättat golv och jag har diskat och provat/sorterat/slängt lite mer kläder. Har fortfarande en del som måste provas men jag har iaf sorterat bort 1,5 stora kassar som ska slängas! Känns skönt =)

Nu är det någon som är missnöjd i babysittern. Bye!

På tal om nå helt annat

Så är Max medicin-kur slut idag för denna gång. Samtidigt som han idag har börjat snora igen vilket troligen betyder att vi kommer behöva börja med en ny kur på en gång. Och medicinen är så gott som slut så jag måste ringa och få nytt recept.

Men man ska inte ta ut något i förväg. Vet ju bara hur det har varit det senaste året. Om en vecka och fyra dagar så firar Max hosta 1 år. Jippi!!


Pengar....

Varför ska allt handla om pengar hela jävla tiden??

Jag hade en bild av hur sommaren skulle bli, alla roliga småutflykter vi skulle göra nu när Marcus kommer vara ledig så mycket, Skansen, Kolmården, diverse picknickar mm mm mm.
Men så händer självklart en massa saker samma sommar (bara roliga saker, missförstå mig inte) som en och en inte kostar överdrivet mycket, några tusenlappar, men som tillsammans blir en väldig massa pengar.
Vi har mini-semestrar, "släktträffar", födelsedagar, dop, jubileum. Det kommer knappt finnas pengar över till en glass, definitivt inte till nån Kolmården-tripp. Det finns inte pengar till alla "stora" grejjer heller, om inte jag tar ut mer föräldrapenningdagar än vad vi egentligen behöver för att klara oss varje månad. Vilket leder till att Minna måste börja på dagis tidigare än vad jag vill och tycker är bra för henne bara för att vi inte har råd med att nån är hemma.
Visst så fort jag inte ammar så mycket kan jag börja jobba helger och kvällar också om det skulle vara så. Men Marcus och jag har ungefär en timme varje kväll då vi umgås, och då ammar jag Minna så vi är inte direkt ensamma, och helgerna. Skulle jag jobba helger och kvällar skulle vi ju aldrig ha tid att prata över huvud taget.

Vart fan tar våra pengar vägen?? Vi lever inget lyxliv någonstans.... Vi har ingen bensinräkning värd att ens nämna, vi bor ju mitt i stan, vi har ingen överdrivet hög hyra, vi köper inte en massa dyr mat, vi gör ingenting på våra lediga dagar. Vart tar pengarna vägen???

Känns som alla omkring oss har råd med så mycket mer än vi har jämt. Jag förstår inte.

Geting-uppdatering

Har upptäckt bo-byggare av två arter på balkongen.


Tre humlor... (Pilarna syns visst inte så bra som jag tänkte)


Två humlor och en geting...

Sorry Malin! Pling-plongen måste bort.....

Sommar!

Minna har betett sig konstigt vid tutten idag också men inte så extremt att hon inte ätit alls. Får hoppas det är en övergående fas! Blir jobbigt om det är nå fel på min mjölk eftersom hon vägrar flaska, eller egentligen inte vägrar utan snarare absolut inte fattar hur hon ska göra. Så det har jag gett upp. Har idag köpt en liknande kopp dom använder till ersättning på bb (13kr = värt ett försök) men glömde prova nu, det här är förhoppningsvis sista amningen för idag... Får prova den imorn!

Vilket väder det varit idag!! Sommar!!! Ska snart läsa alla bloggars vars ägare bor i hus och sitta och avundas dom en stund =) Vi va iaf ute 1,5 timme hela familjen efter lunch. Promenad, lekpark och glass =)
Ska bli dåligt imorn tydligen men hyfsat till veckan!

Förtvivlade

Det är absolut dags för Minna att äta men hon bara skriker och skriker när jag försöker ge henne tutten. Förstår verkligen inte vad det skulle va för fel. Jag har inte ätit något som jag inte redan ätit under hennes tre månader långa liv. Tycker visserligen mjölken minskat i mängd igen men det finns definitivt där. Förstår verkligen inte....

Tigerkaka

Max och jag har bakat =) Tog precis ur tigerkakan ur ugnen.
Vi ska väl försöka låta bli att nalla på den innan Marcus kommer hem, men det beror allt på hur länge han tänker stanna på jobbet ;)

Minna

Det är så kul att se hur fascinerad Minna är av Max just nu. Hon tittar på allt han gör, skrattar och pratar med honom =) Superkul! Hon har också anammat (stavning??) Superman-posen som Max gjorde jämt i samma ålder (kanske alla bebisar gör, vad vet jag) men Minna och Max använder olika armar.

En tråkig sak är att Minna verkar få värre och värre böjvecks-eksem... Distriktssköterskan sa åt mig att smörja in med miniderm så det ska jag prova en stund. Men jag tycker nog det blivit värre sen jag började...

Nässelutslag

Igen. Va ju mindre än ett år sen sist. Den gången va hela jag täckt av kliande utslag och då visste jag vad det va jag stoppat i mig. Denna gång är det, än så länge, bara lite på armarna och ena ögonlocken men jag vet inte alls vad det beror på. Har druckit te, sista påsen i en låda som jag inte reagerat på tidigare, har ätit två mackor med smör och skinka, samma pålägg som vi brukar köpa. Det som känns mest troligt är att jag reagerat på någon krydda i brödet. Det va en krydda jag reagerade på sist också, hon på 1177 sa att kryddor är bland det "orenaste" vi stoppar i oss, även om vi köper Santa Maria eller likvärdigt.

Jaja får hoppas det inte blir värre.

Annars så är det jäkligt tråkigt väder idag. Marcus va väldigt trött så han kanske inte jobbar över idag, håller tummarna =)

Ska amma Minna nu som precis vaknat.

Jahapp

Dagen lider mot sitt slut och den gick alldeles för fort. Precis som alla helgdagar. Vi gick en promenad i förmiddags allihop, Max gick själv hela tiden förutom från Ica hem då han satt i vagnen och åt glass =) I hans värld va det en riktig långpromenad!! Vi lekte lite i en lekpark med en "tunnel-rutschkana" som jag förgäves försökte få honom att våga åka i. Efter en stund kom det två lite äldre flickor och då gick det helt plötsligt jättebra att åka!! Jag stod inte ens med där uppe. Sen sprang han med flickorna och åkte gång på gång på gång och hade superkul!! Kan ju tillägga att flickorna inte direkt lekte med Max, men det märkte inte han =)
Stannade på Ica på väg hem och sen känns det inte som att vi gjort nånting mer under dagen. Jag har varit ute med ett gäng sopor och gamla kläder och så har jag vikt tvätt.

Vi har varit väldigt trötta allihop idag, eller inte Max så klart. Men han somnade strax före 21 idag vilket är extremt sällsynt nu för tiden, brukar vara precis efter 21...

Det kryllar av getingar på balkongen.... Lite överdrivet såklart =) Men igår kväll såg Marcus fyra getingar samtidigt och det är åtminstone en hela tiden. Och två humlor. Ska ringa Vasakronan och se till att någon letar reda på getingboet och tar bort det. Tänker inte sitta med dörren stängd hela sommaren....

Nej om man kunde få sova snart. Hoppas Max tar sovmorgon imorn!

Nu är det min tröttaste tid på dygnet, för...

dsc04630 (MMS)

Nu är det min tröttaste tid på dygnet, förutom vid sängdags, men Max piggaste... Han hoppar runt som en tok! Varje dag. Nu gjorde han precis illa sig för hundrade gången. 4 timmar kvar tills marcus kommer hem.


Nu är dom här =(

Getingarna. En riktigt stor en surrade utanför balkong-dörren för en stund sen.
Bye bye balkong! Synd att maj månad varit så kall så att jag inte hunnit njuta av dig ordentligt... Har inte ens hunnit städa där ute.

Minna är iaf feberfri idag. Hon halvslumrar och snuttar på tummen en hel del men är däremellan glad och söt som vanligt. Skönt att det inte blev värre än så. Ska ge henne lite mat nu och sen är det dags att hämta Max på dagis. Vi ska äta blodpudding till middag =) Marcus kommer ju inte hem förrän sent så det är bäst att passa på!

Kommer inte ihåg när jag gjorde nummer 2 sist, börjar få ont i magen =( Ska dricka en kopp kaffe när vi kommit hem från dagis, det brukar göra susen!

Nej nu va det dags att bli snuttad på...

Står utanför porten men vill inte in, det ...

dsc04627 (MMS)

Står utanför porten men vill inte in, det är helt vindstilla och supervarmt här :) Men jag har promenerat snabbt och långt så jag orkar inte gå mer nu. Dilemma. Tänk om man hade tomt!


Allmänt babbel

Lillstumpan har inte varit sig själv efter sprutan stackarn, ledsen och lite småfebrig. Hoppas det blir bättre imorn. Blir ju ingen halvdag för Marcus imorn, snarare övertid. Men han har än så länge lovat att vara ledig på torsdag.

Marcus nattar Max och jag ammar Minna. Hoppas på en lite tidigare natt än 23.00, men det är nog för mycket begärt =)

Har lagt upp ett par bilder på Max med kompisar i bildbloggen.

=)

Max hade på sig sina nya gympadojjor till dagis idag och han va uppenbarligen jätteglad för det, han sprang seriöst nästan hela vägen till dagis =) Han ville ha nya kepsen också men jag visste inte vad det va för temperatur idag så det fick bli mössan.

Gick en halvtimmes promenad i rask takt efter jag lämnat Max och sen satte jag mig och ammade Minna på bvc. Hon väger nu 5 565 vilket är snudd på exakt 2kg mer än när hon föddes, 2kg på 3 månader. Längden hade hon spurtat lite på också, 59.5 cm är hon nu =) Hon blev riktigt förbannad när hon fick sprutorna men lugnade sig snabbt och satt sen en bra stund och berättade för sköterskan om hur elak hon va =)

Isabel och Rulle kom förbi en stund efter det, alltid kul med lite skitsnack! Nu sitter jag och äter yoghurt, knäckemacka och dricker te. Känner mig riktigt frusen =( Minna fick mat direkt när vi kom hem och har sovit med tummen i munnen sen dess. Börjar nog vakna till nu dock så jag ska se til latt få i mig mitt te.

Snart dags att hämta Maxen också!

Ojoj

Vi har inte ens kommit in på övertiden och jag håller redan på att lessna. Max är hyper som vanligt, tittar på Mora träsk, hoppar fram och tillbaks och har redan ramlat och slagit huvudet två rejäla gånger. Minna är av någon anledning jätteledsen så länge jag inte ammar eller går runt med henne. Ingen fungerande kombination. Längtar till 18 juni, Marcus sista arbetsdag på ett tag.....

Då börjas det

Övertid för Marcus några timmar så gott som varje dag framöver. Den som vill fördriva min tid är välkommen att höra av sig.

Vilka barn jag har!

Lillan sov från strax före 23 (sent som oftast) tills jag väckte henne vid 8 =) Tack vare att hon hittar tummen så sover hon plötsligt ännu längre! Vet inte vad jag tycker om att hon snuttar på tummen egentligen, men jag tycker om att sova ;)

Blir inget bankbesök idag, Marcus blev klar hos kunden (som ligger nära ett bankkontor) efter bara 1,5 timme så banken hade inte ens hunnit öppna. Får se om vi hinner innan dom stänger på onsdag annars får vi ta det nästa vecka.

Så nu vet jag inte riktigt hur dagen ska se ut. Inget roligt väder för promenad...
Men det finns ju en till tvätt att vika, middagsdisk att diska, badrum att städa... Så vi kan nog underhålla oss! Är mest sugen på en extra snabbdammsugning så det verkligen känns rent. Sen kanske man bara skulle leka med Minna i soffan och fortsätta titta på första säsongen av House. Eller fortsätta rensa bland mina och barnens kläder. Fixa dopinbjudan så vi kan få postat dom äntligen.

Som sagt, nog kan vi hålla oss sysselsatta alltid!

Helt okej

Det blev ganska mycket gjort ändå. Mer än vi gjort nån helg på länge. Jag va till och med iväg på det hårda spinningpasset!! Vilket ledde till att jag äntligen rakade benen =)

Så fort lillan somnat ska jag vika tvätt så jag kan hänga upp det sista blöta, måla naglarna och sen är det bums i säng. Badrummet och soporna kan vi ta imorn och stolsdynorna kan gott vänta till nästa helg.

Eftersom det är röd dag på torsdag så ska Max till dagis imorn istället. Minna och jag ska träffa Marcus vid lunch för bankärende, vi ska äntligen fixa ett sprkonto till Minna. På tisdag är det dags för första sprutan och sen dejt med Isabel, Marcus har halvdag på onsdag och ledig på torsdag. Denna vecka kommer gå fort =)

Äntligen =)

Har ju i nästan 1 år haft Max sitta på pottan precis innan han ska badas. Han gör det alltid frivilligt men aldrig någonsin tillräckligt länge för att nåt ska hinna komma ut. Förrän idag!! Snacka om timing, han satt bara ett fåtal sekunder innan han kissade. Duktiga pojke! Sen ville han göra det igen men fick ju inte ur mer =)

Time for bed

Marcus va ju och städade dagis idag, gick strax före 9. Max vaknade pigg och jätteglad som vanligt och det va full fart från start. Jag klarar just nu inte av ångesten och det dåliga samvetet över hur lite aktivitet Max får i förhållande till vad han behöver så jag grät faktiskt av lycka när Marcus ringde redan strax över 13.00 och sa att han snart skulle komma hem. Hade ställt in mig på att vara själv med barnen till kanske 16-17.

Det är en av sakerna som tynger mig nu, all tid jag inte kan ge Max. Jag saknar honom så otroligt mycket min underbara gullunge!! Vill bara krama och pussa på honom hela tiden. Det gör så ont i hjärtat varje dag. Speciellt nu när Minna knappt sover på dagarna, bara lite i slutet av varje amning. Max hade också en lååång sån period när han va liten men då gjorde det inget för det va bara han och jag. Minna vaknar så fort jag försöker lägga ifrån mig henne så Max och jag får aldrig någon ordentlig ensam-tid. Vet ju att det blir bättre med tiden och jag vet också att Max antagligen inte lider lika mycket som jag gör. Men ändå.

Nej nu måste jag gå och sova innan jag börjar gråta.
Minna spydde ner sin kudde idag så den är nytvättad och hon sover utan kudde i natt. Hoppas hon inte bryr sig om det...

God natt!

Helgens ToDo

Diska - har diskat allt utom ett gäng matlådor. Hatar att diska dom, känns aldrig som dom blir ordentigt rena...
Dammsuga
Tvätta golv
Damma
Städa badrummet
Vattna blommor
Tvätta kläder - har tvättat det som måste tvättas men det blir nog en till tvätt imorn
Tvätta tyget på köksstolarna
Vika tvätt
Köpa gympadojjor åt Max
Byta mitt nyköpta amningslinne som visade sig va trasigt
Handla mat
Måla naglarna så dom inte går av

Slänga sopor
Bada barnen
Städa dagis

Uppdaterar allt eftersom. Hoppas jag. Allt det här borde vi utan problem kara av på en helg. Till och med på en dag (om vi bortser från dagis-städet). Men av någon anledning har vi väldigt svårt att få saker gjorda. Tror vi prioriterar olika saker. Eller nåt, jag vet faktiskt inte vad det är för fel. Får se hur det går denna helg!

På tal om sömn

så har Minna slagit rekord. Natten till igår somnade hon 21.40 och sov till 05.20, sen sov hon igen tills jag väckte henne vid 8 (dagisdag). Igårkväll somnade hon visserligen inte förrän typ 23 men sov till 05.50 och sen igen till jag väckte henne strax före 10. Både igår och idag så har hon inte ens vaknat av sig själv vid morgon-amningen, utan jag har väckt henne för att jag inte får sova när hon snuttar på tummen i sömnen, det låter för mycket =)

Helg!

Önskar jag att jag kunde utropa lika glatt som alla andra. Men på lördag är det föreningstämma och det stora vårstädet på dagis så Marcus får vi inte se mycket av denna helg =(

Det är mycket som känns lite jobbigt just nu men jag ska inte tynga er med det. Är bara så himla trött så jag orkar inte ens försöka tänka ut lösningar. Har varit jättetrött i en vecka nu, sover ju bra så jag vet inte vad det kommer från. Kommer knappt upp på mornarna och vid 15-tiden är jag så trött så jag sluddrar när jag pratar med Max...

Max tittar på flykten från hönsgården och ...

dsc04620 (MMS)

Max tittar på flykten från hönsgården och Minna äter. Jag fick plötsligt ont i halsen :( Vill inte bli sjuk, men det skulle förklara varför jag varit så himla trött några dagar...


Teori

Jag har en teori. Om hur jag ska få Minna att dricka ur flaska. Har köpt en ny flaska jag ska prova med. Får se om det blir av ikväll. Marcus kontor är ute på nåt kul (hemligt) med en kund och kommer hem lite senare. Annars ska jag prova imorn. Wish me luck!

På tal om att Marcus blir sen. Han är ju nu inne i perioden som brukar vara full av övertid. Men i år har det knappt märkts. Hade ställt in mig på att det skulle börja redan i början på mars men igår va första ordentliga övertiden, då jobbade han till 20.00. Blir säkert mer framöver men det är skönt att det inte blivit så mycket hittills!!

Sött!

Det ser så konstigt (men otroligt gulligt!) ut när Max gör "vuxen"-saker. Som att äta ett äpple utan att jag har skalat och klyftat det. Tiden går så fort!! Han är inte min lilla bebis längre....

Bra promenadvecka

Va ute 1h 40 minuter i tisdags, 4h igår (knallade ner på stan en sväng) och 1h 50 minuter idag. Gick runt hela Årsta idag, trodde det skulle ta längre tid (tog inte ens 90 min) men det gjorde det inte. Gick ganska snabbt dock.
Imorn ska vi gå med Carro och kanske Johanna till 4H, Max tjatar om att titta på fåren eller "bäää" som det heter på hans språk =)

På promenad i solen :)

dsc04618 (MMS)

På promenad i solen :)


Härnäst

Har lagt upp ett gäng bilder i bildbloggen igen.

Nu ska Minna badas! Sen blir det NCIS =)

Nr 2

Det här med att göra nr 2 när man har småbarn kan vara ganska intressant och inte alltid så enkelt. Sen Minna föddes har jag suttit på toa med en otröstlig flicka i famnen, med en ammandes flicka i famnen, och jag har haft en otröstlig flicka i vagnens liggdel på golvet samtidigt som en 2-åring klättrat på mig för att tvunget sitta i mitt knä. Bara att gilla läget =)

Längtar efter Marcus

Jag har precis vikt och hängt tvätt medan Max tittat på Mora Träsk och Minna har haft sin dagliga diskussion med Skalman i babygymmet (har ingen aning om varför Skalman är så mycket mer intressant än de andra figurerna... Men det är han som får all hennes uppmärksamhet!).

Har fruktansvärd huvudvärk och väntar på att Alvedonen ska kicka in. Förstår inte hur jag överlevde förr i tiden när jag hade sånhär värk så gott som varje dag. Skönt att det inte är så längre!

Äntligen

I år ska jag också göra en bok-lista. Läste ut årets första bok idag, lite seg start med andra ord men nu har jag äntligen kommit igång!

Läste Shopaholic & sister av Sophie Kinsella, bra kan jag väl inte säga att den va men lätt läsning och en hel del skratt! =) Nästa bok blir lite tyngre, The given day av Dennis Lehane. Kommer nog ta tid med tanke på att jag bara kan läsa när jag ammar och Max är på dagis eller om Marcus är hemma...

Aj då

Lilltjejen fattade inte alls det här med flaska stackarn... Övning ger färdighet antar jag men jag kommer behöva pumpa betydligt mer för att få ihop tillräckligt =( Jaja, fick under protester i henne ungefär en tärning iaf.

Så typiskt

Min syster fick hålla Minna medan jag skulle göra iordning två tärningar bröstmjölk så jag kunde prova flaskan för första gången. När jag värmt klart så har lilltjejen somnat som en stock.... Vilket slöseri....

Längesen

storebror va med på bild!



Underbara pojk!! ♥


Minna fortsätter somna hela tiden och snut...

dsc04608 (MMS)

Minna fortsätter somna hela tiden och snuttbehovet bara växer :( Hon somnar så fort hon börjar amma, sen snuttar hon i över en timme. Tar jag bort tutten blir hon jätteledsen. Tänk om hon inte får i sig tillräckligt? Skulle pumpa idag men fick inte ens ut 15ml...


RSS 2.0