Hmm...

Minna spydde precis massor och det luktade riktig spya...
Inte brukar väl "bebis/mjök-spyor" lukta riktig spya???

Kalla kårar

Nu har vi varit på Bvc och vi har hämtat hem Max från dagis.
På dagis hade ena fröken varit Påskhare och delat ut glass till mellanmål. Max hade blivit skitskraj =( En annan fröken hade fått gå in med honom i ett annat rum t o m. Där hade hon försökt förklara att det bara va Jonna men det hjälpte inte. Först när Påskharen försvunnit gick han tillbaks och åt glass. Vi får leta upp lite bilder på påskharar på nätet och visa att dom är snälla =)

På Bvc gick allt bra! En centimeter till på en vecka och 195 gram. Allt såg enligt läkaren bra ut! Pratade lite med sköterskan om hennes mage, hon har ju lite småont titt som tätt och det bubblar nästan konstant i den, och hon tyckte jag skulle prova Sempers magdroppar. Så det ska jag handla imorn så får vi se om det hjälper något.

Tyckte inte alls om barnläkaren. Fick för det första obehagliga vibes från första sekund och sedan verkade han inte kunna ett dyft om bebisar, hur kan man vara barnläkare då??? Efter vi hade mätt och vägt så skulle jag sätta på en blöja innan läkaren undersökte men innan jag hann så kissade hon. Ojdå så läkaren förvirrat (som att det inte hänt förut??) och skulle lyfta upp Minna så sköterskan kunde lägga dit ett nytt underlägg. Då tar han tag med båda händerna runt midjan på henne och börjar lyfta rakt upp?!?? Han insåg dock ganska snabbt att det inte va nån bra idé och la ner henne i kisset igen. Jag och sköterskan tog över...

Marcus är förkyld och har redan kommit hem från jobbet stackarn, hoppas det inte blir värre nu när det är långledigt!!

Wow!



Lillan sover fortfarande djupt i sin säng, hon har inte ens rört sig (bortsett från att hon lagt ner händerna). Men jag har kollat att hon lever =)

Jag har nu diskat, vikt tvätten och dammat av hyllorna bakom skåpsluckorna så att jag kan börja möblera om och sortera grejerna. Kommer nog möblera om hundra gånger innan jag kommer på hur jag vill ha det. Men först ska jag få tid till det också!



Sakerna står alltså inte som dom ska stå, och titta ni noga så ser ni mig speglas i glasluckorna =)

Nu ska jag väcka sjusovaren så hon hinner äta innan det är dags att gå till doktorn.

Brrr!

Nu har jag precis lagt lilltjejen i spjällsängen, hoppas hon sover ordentligt en liten stund. Det finns massor här att göra, som vanligt =) Dammsög iaf allt utom sovrummen igår, ligger lite efter så det syns inte längre idag... Men nu ska jag först ta tag i disken, Marcus gjorde sin köttfärssås igår och då är alltid köket översvämmat med disk efteråt =)

Senare ska vi iväg på Minnas läkarbesök (kl 14.00...), ska bli spännande!!

Är väldigt väldigt frusen och har varit i ett par dagar. Vårat sovrum som jag sitter i nu är svinkallt. Förvånar mig därför inte om Minna vaknar snart. Men hon har både filt under sig och över sig.

Marcus möblerade om igår kväll så nu är alla luckor på plats på bokhyllorna!! Urfint!! Ska ta en bild så fort jag vikt all tvätt som hänger på torkstället framför hyllorna =)

Min lilla älskling! Blev plötsligt

-f1f8ea50ff6d701bd79d307be5d7b09.png

Min lilla älskling! Blev plötsligt lite sentimental såhär på kvällskvisten...


Städsugen

Hela min kropp skriker efter att få stor-stor-stor-städa och jag hade hoppats på att få åtminstone lite av det gjort idag. Men det ser inte ut att bli så mycket gjort tyvärr. Lillan verkar lite allmänt missnöjd med tillvaron idag, dock helnöjd när hon får ligga över min axel. Men då är det lite svårt att dammsuga =) Har iaf duschat och betalat dagisräkningen, alla andra räkningar blev betalda igår.
Får se om hon kanske somnar efter den här amningen. Förr eller senare måste hon iaf somna och dammsuga kanske Max vill hjälpa till med.

Hon har iaf äntligen bajsat =) Världens största lass precis innan vi gick och la oss igårkväll, efter ett totalt uppehåll sen i fredags. Är mest glad att hon valde att göra det innan vi la oss i min säng =)

14.00

Varför får jag alltid tid till diverse besök klockan 14.00 precis när jag ska hämta Max på dagis???

Smile!

För er som inte har tillgång till bildbloggen.


Foton!

Har vikt tvätt och gjort mat till Max med Minna i bärsjalen. Hon protesterade högljutt i en minut sen somnade hon som en stock! Sov djupt i en timme sen började hon leta efter tutten i sömnen så då fick hon komma ut.
Så smidigt med sjalen! Men jag vågar inte lita på mig själv än, att jag har knytit ordentligt. Men det är väl en vanesak.

Ikväll åker gästerna hem och denna, lite virriga men väldigt trevliga vecka, är över. Imorn går vi tillbaks till vardagen med dagis, promenad och städning. Visserligen inte så länge eftersom det är påsk, Marcus är ledig i 4½ dagar och min morfar och Doris kommer på besök i Bergsbrunna. En underbar helg med andra ord!

Har äntligen fått upp lte foton i bildbloggen. Håller på med ännu mer men det tar sin lilla tid, tid som oftast inte finns....
Har inte fotat bokhyllorna än, väntar tills det är klart. Vi måste möblera om lite för att kunna öppna (och överhuvud taget få dit) ena luckan.

Spännande med svävande fiskar över

412e0a4db35657425db783f09474c7bb.png

Spännande med svävande fiskar över huvudet!


Nu har jag plötsligt

skurat badrummet (minus golv)
vattnat blommor
vikt tvätt
hängt upp den gamla "fisk-mobilen" från IKEA ovanför skötbordet/tvättmaskinen 


Nu väntar middag och upphängning av tredje tvätten. Sen blir det nog inge mer än dusch/bad under kvällen. Men vem vet!

Jag vill...

dammsuga
tvätta golv
damma
städa badrummet
blogga
duscha
möblera om så vi får på de sista två luckorna på bokhyllorna
ställa allt i ordning i bokhyllorna
sätta upp Max nya gardiner
lägga upp en massa bilder i bild-bloggen
bada barnen
rensa stora förrådet (igen)
rensa bland Max gamla bebiskläder och lägga undan det vi inte kommer använda till Minna
vika tvätt
åka till apoteket
betala räkningar (vill och vill....)
vattna blommorna
att Minna ska bajsa
mm mm mm



Jag har...

varit på två apotek utan att hitta vad jag vill ha
tvättat tre tvättar och hängt upp två
fått hjälp med disken =)
ammat 6 gånger sen midnatt
torkat en dunderspya från Minna
tänt ljus hos Marcus mamma (10-årsdag i fredags)
fikat.....


Long time no see

Har sån bloggabstinens fortfarande! Och så kommer det nog va till efter måndag.

Kan iaf lite snabbt berätta att Minna gått upp ca 300gram och väger nu exakt ett kg mer än födelsevikten. 2 m längre är hon också =) Med andra ord 4 660 gram och 55 cm!

Nu ska någon liten tjej tigga mat =)

IKEA

Har varit en långtur på IKEA idag.
Skulle bara ha halogenlampor till tak-spoten i vardagsrummet men plockade på mig småsaker för nästan 300kr.
Dessutom sneglade jag som alltid bort mot luckorna vi tänkt köpa till bokhyllorna. Och upptäcker att priset blivit nedsatt! Jippi! Tänker jag först men kommer sen på att vi oavsett inte har råd förrän efter Gotlandsresan i sommar. Sen råkar jag gå lite närmare och upptäcker att det står "Utgår inom kort". Jag höll på att börja grina...
Sen tog jag tag i saken, ringde och lånade pengar av mina föräldrar och min bror lånade pappas bil och hjälpte mig köra hem luckorna =) Marcus har skruvat upp fyra av sex luckor och det ser jättebra ut!!!
Superglad! =)

Den ena typen av lucka fanns det bara 5 st kvar av så det va verkligen röta att jag va där idag!

Uppdatering i punktform

Max har fått tillbaks hostan och vi har påbörjat en ny medicinkur. Hoppas på en betydligt bättre natt i natt...

Jag kommer få tilbaks 2200kr på skatten, alltid trevligt! Dessutom lagom till Gotland.

Imorgon ska jag till Arlanda och hämta min syster som varit borta i 6 månader.

Jag har i några veckor haft problem med massa sår och blod i näsan. Köpte idag en nässpray med någon mjukgörande olja i. Har aldrig använt nässpray förut och måste uppenbarligen träna lite på det för det mesta rann ut igen =)

Imorgon förmiddag ska Minna till Bvc. Enligt våran våg hemma har hon bara gått upp 300 gram de senaste två veckorna (istället för 300/veckan), ska bli spännande att se vad sköterskan säger.

Jag som egentligen inte är så förtjust i rosa har köpt ett väldigt rosa nagellack som jag tycker är skitsnyggt!!

Är rädd att min mjölk håller på och sinar... Kan ju i så fall förklara varför Minnas viktökning minskat...

Max har ju fått tid för svin-vaccin på torsdag men vet inte om han får ta den iom hostan och förkylningen.

Igår firade Marcus och jag 5 härliga år! Vi åt köttbullar och makaroner till middag =)

Äntligen håller gardiner till Max rum på att sys! Inte av mig ;)

Marcus ska börja planera vårens övertid...



Nu börjar jag bli för trött för att tänka. Sov gott!

Bloggabstinens!!!

Har velat skriva så mycket senaste dagarna men helt enkelt inte haft tid förrän på kvällen när båda barnen sover och då orkar jag inte =(
Just nu sover dock båda, Minna vaknar nog när som helst, typ nu hör jag....

Kanske återkommer! =)

Här är Minnas klänning! :-D

7927f92a5030615c07da4ee884cca7d5.png

Här är Minnas klänning! :-D


Att det kan va så härligt att duscha?!

Underbart!
Satte Minna i bilstolen och satte på Mora Träsk på tv'n och hoppade sen in i duschen. Det va ett bra tag sen nu och Minna sitter fortfarande kvar där inne och sover som en stock =)

Mindre än två timmar kvar tills Marcus slutar! I helgen kommer min mormor till Bergsbrunna och vi ska roa varann i veckan som kommer. Nästa helg är fullsmockad med diverse olika gäster, födelsedagsfirande och "hem-kommande-syster-firande". Fick tyvärr tacka nej till ett barnkalas för det fick helt enkelt inte plats.
Det ska iaf bli en väldigt trevlig vecka och rolig nästa helg!

Denna helg ska det storstädas och tid ska tillbringas med Marcus som vi knappt sett röken av på två-tre veckor. Är det fint väder så ska promenader promeneras. Men inga direkt exakta planer finns än så länge.

Ska bygga lite Duplo med Max innan Minna vaknar och vill ha massa massa mat...

Farbror Marcus =)

Stort grattis Mattias och Elisabeth!! Har tänkt så mycket på er. Så skönt att ni mår bra och jag hoppas att allt fortsätter så!!
Massa Kramar till hela familjen!

Avslag

Har varit så glad i några dagar för att avslaget redan nästan slutat, hade det i typ tio veckor förra gången. Men igår satte det plötsligt igång igen och ganska ordentligt också. Vore ju typiskt om jag skulle få tillbaks mensen redan... Känns lite mensigt faktiskt... 
Allt annat har ju varit tvärtom från tiden med Max så det skulle inte förvåna mig... Med Max hade jag 18 mens-fria månader (inklusive graviditeten), helt underbart!! =)

Hello yellow!!

Lillan bajsar gult igen =)
Och hon hade inte alls lika ont i magen igår!


Och hon har börjat kommunicera massor nu, så härligt!!!!

På skötbordet i ny pyjamas. Försök

0-7e09b3c410b8eae38ebd20742aec4441.png

På skötbordet i ny pyjamas. Försökte hitta en bild på den underbara klänningen jag köpt till henne men utan resultat. Får döva själv imorn! Kram och god natt!


15.00

Hann klockan bli innan vi kom hem =)
Nu har vi precis ätit mellanmål, eller Max har ätit mellanmål medan jag har diskat. Mission accomplished idag också med andra ord! Tyvärr kommer jag troligtvis inte hinna städa så mycket och jag ska träffa Isabel imorn *skäms massor*. Men men. Det brukar iaf va rent här när det kommer folk på besök! Men vi har hamnat lite på efterkälken med allt sånt nu. Har ju inte varit hemma på två helger och lilltjejen har ju haft ont i magen...

Marcus slutar vilken sekund som helst och ska plugga hela kvällen, imorn är tentan. *Håller tummarna!*

Nu ska jag byta bajsblöja på Max och sen hör jag att någon liten vill ha mat.

Kram och hej!


Klockan är snart 14.30 och vi har

0-2b5c0f0e4d53cbed01823930c75c67f5.png

Klockan är snart 14.30 och vi har hunnit ungefär 50 meter! Dagis ligger bakom buskarna i bakgrunden. Tur att solen skiner och man inte har bråttom :)


Grönt bajs

Googlade igår kväll och det visade sig att det kan bero på tre olika saker. Antingen reagerar hon på något jag ätit eller så har hon en infektion/förkylning som inte behöver visa sig på något anant sätt. Det tredje känns inte så aktuellt, det handlade om att hon får i sig en dålig balans av förmjölk och eftermjölk när hon ammar. Rådet för det va att låta henne amma bara en tutte åt gången så att den verkligen blir "utsugen" och att låta henne suga tills hon själv släpper och jag ammar ju alltid bara en tutte åt gången och låter så gott som allt henne suga så länge hon vill.

Det va iaf ingen fara så länge det inte är grönt jämt.

I väntan på

House och nästa amning. Minna har varit lite lugnare på eftermiddagen/kvällen så kanske är det onda på väg bort. Hoppas på det! Hon bajsar däremot grönt??
Vi åt Marcus köttfärssås ikväll fast utan vitlök ifall det skulle vara det som spökar med hennes mage. Ska också avstå helt från drikcka med bubblor i för att se om det gör någon skillnad. Mjölk dricker jag väldigt sällan men det ska jag också undvika helt. Så får vi se vad som händer!
Har hört att dom kan få ont av choklad också men det ska jag ju ändå låta bli nu är det tänkt....... =)



Imorn är disken prio 1....

Sol igen =)

Har precis kommit in från min promenad efter dagislämning. Träffade på grannarna med barn som bor under oss för första gången sen Minna föddes. Mamman i familjen tyckte att hon verkade så otroligt lugn för dom har nästan inte hört henne alls. Det va skönt att höra att det alltså inte hörs så mycket genom golvet...

Nu är det dags för ett blöjbyte och en amning sen håller jag tummarna att jag får duscha. Är i stort behov av det och det finns tusen andra grejer som behöver göras här hemma så jag känner mig lite stressad. Men dusch är prio 1 sen får vi se om Minna fortfarande har ont i magen eller om hon är lite lugnare. Har hon ont så är det inte så mycket att göra annat än amma och trösta. Hushållet får vi ta hand om när vi kan helt enkelt. Men jag hoppas på att hinna diska och superduperstorstäda under de här tre dagisdagarna.

Allting går om man vill antar jag

Med nöd och näppe har jag lyckats göra blodpudding åt Max och slängt i mig själv en tallrik yoghurt med musli. Annars har jag fortfarande bara ammat och tröstat. Minna har lyckats somna ett par gånger men så fort jag rör på mig minsta lilla så vaknar hon. Och om jag nu lyckas lägga ifrån mig henne så vaknar hon efter nån minut med ett plötsligt skrik som om hon har magknip.

Nu bajsade Max så nu ska jag försöka lägga ner henne i vagnen igen. Wish me luck! =)


Vilken dag det här kommer bli

Minna hade ont i magen hela dagen igår och det verkar hålla i sig idag. Jag ammar eller tröstar hela tiden. Max är redan uttråkad och börjar småtrotsa lite och klockan är bara lunch...

Bergsbrunna

Sitter och väntar på middagen medan bror Daniel leker med en hyper Max =) Toppen!

Mamma och jag gick en 2 timmars promenad med barnen till och från Ica direkt när vi kom (det tar så lång tid om man går om Sävja och dessutom låter Max knalla själv tills han inte orkar mer). Sen har jag praktiskt taget bara ammat till för en timme sen då lilltjejen äntligen fann ro nog att somna. Då passade jag på att måla om naglarna. Dom växer ganska snabbt nu men är fortfarande lite sköra i topparna sen allt filande så jag tänkte försöka va noga och måla så dom håller sig lite starkare. Har insett att jag inte har några roliga färger kvar. Målade jämt naglarna förr och hade säkert 30 olika färger och nyanser men efter gymnasiet har jag bara målat i perioder och i omgångar slängt en massa lack som torkat, utan att fylla på med nya. Funderar på att ta en sväng på stan i veckan när Max är på dagis och kolla böcker och nagellack.

Medan jag satt och ammade efter lunchen så va Max ute med morbror och mormor och gjorde snöbollar. Så idag har han fått mängder med frisk luft och mängder med stimulans så han borde somna gott ikväll. Antagligen blir det nattning precis när Melodifestivalen börjar...

Marcus stackarn sitter hemma och pluggar och pluggar.....

Daniel har förresten visat mig en sida på nätet där man kan titta på en massa filmer och massa tv-serier utan att ladda ner dom först. Toppen!!! Vet inte när jag har tiden men nån gång ibland så =)

Ont

Har inte ammat sen klockan 13.00. Måste nog väcka lilltjejen innan jag sprängs! Eller iaf vissa delar av mig =)

Det är förresten trevligt att det går åt mer duschtvål till boobsen än till magen nu för tiden, haha ha!

Sömntutor! Kanske dags att diska..

0-69c2a63a262c675958440a7ef9be23b3.png

Sömntutor! Kanske dags att diska...


Allmänt

Har gjort absolut inget vettigt alls idag. Ätit lunch, byggt Duplo med Max, läst Alfons Åberg några gånger, ammat Minna, bytt bajsblöjor (Minna bajsade inte ordentligt på hela dagen igår men idag har hon tagit igen det med råge...).
Man borde seriöst använda det här gula bebisbajset som naturligt färgämne.

Trots brist på rolig sysselsättning så har dagen hittills gått väldigt fort. Tur är väl det!
I helgen ska jag och barnen sova i Bergsbrunna igen så Marcus får plugga ordentligt, tenta på torsdag... Min bror kommer hem från Norge idag, han ska på arbetsintervju i Stockholm på måndag! Ska bli jättekul att se honom och få visa upp lilltjejen i verkligheten (han har sett henne på skype) och jag hoppas verkligen att intervjun går bra!!!!

Solen skiner

Idag igen =) Underbart!!
Det ser dock ut att blåsa en del och frågan är hur kallt det är? Vi borde ju ta oss ut en sväng men jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på då. Så mycket snö som det varit i alla lekparker så lär det ju bara vara sjöar med slask... Och det är jag inte så sugen på....

Just nu sover Minna och Max tjatar om talleboddboll (eller något liknande iaf...) som tydligen betyder innebandyboll =) Tänk va härligt när snön och kylan är borta så man kan springa ute och leka med bollar och allt möjligt anant kul!!! Det har varit en underbar vinter men på tok för lång..... Nu vill vi ha sommar och sol!

Sitter och planerar lite dop vilket får mig att tänka ännu mer på sommaren.... Tänk att kunna ha balkongdörren öppen och sitta där ute i solen och läsa bok! Tyvärr kom jag ju häromdagen på vilka gigantiska getingar vi hade här förra sommaren. Kommer jag klara av det bättre i år? Antagligen inte. Jag får bosätta mig på mina föräldrars baksida.
Måste förresten påminna Marcus att begära semester, han ska försöka vara ledig i två månader under sommaren, antingen semester/pappaledig för Max eller semester/komp. Blir underbart om han får till det!!

Nu ska Max kittla mig igen, det är hans nya grej. Tillitillitill ropar han och skrattar högt =) Han får fortfarande inte till k i ord.

Om det är någon som undrar

Så vägde Max på Samariterhemmet 13,8 kg med kläder och blöja, och han va 87,5 cm lång =)

Vattenpölar måste man stanna och h

6f2cb391a68889ec3465afa811439f75.png

Vattenpölar måste man stanna och hoppa i på väg hem från dagis!


Lite smått och gott...

En tur till Bvc idag efter dagislämning. Flickan har gått upp till 4345 gram och blivit 53cm lång. Idag har vi storlek 56 på bodyn =) Nästa besök blir först om två veckor eftersom hon följer kurvorna så fint.

Handlade lite blöjor mm på vägen hem och sen kom Isabel på ett trevligt minibesök! Nu är det lunch för både mig och Minna och sen är det väl dags att gå till dagis igen.

Åkte dit och köpte en 100 grams chokladkaka idag.... Har bara ätit tre rutor hittills men vet ju att det mesta kommer försvinna idag. Men det kanske inte gör så mycket när jag bara har 2,5kg kvar att gå ner...........

Samariterhemmet

Ja vad ska man säga...
Troligtvis förkylningsastma, men fortfarande ingen ordentligt fastställd diagnos.
Varje gång han börjar hosta, varje "ny omgång" eller vad man ska säga, så ska vi börja med medicinerna igen. Inget annat att göra. Förhoppningsvis växer det bort och troligtvis blir det bättre nu under sommarhalvåret. Men antagligen värre igen till hösten.

Det blir allt vanligare, dom här symptomen, bland små barn sa hon. Dom tror att det har mycket med att barn börjar på dagis "för tidigt". De flesta barnen börjar dagis vid 1,5 år eller tidigare och då har dom inte tillräckligt starkt immunförsvar för alla dagis-bakterier. Så sa hon iaf. Men Max började ju hosta nästan 4 månader innan han började på dagis...

Jaja, vi skulle vara extra uppmärksamma nu under våren och sommaren om han verkar ha nån pollenallergi. OM han har det och OM han hostar av det så är det inte säkert att det någonsin kommer försvinna. Kul!

Snabbvisit

På gamla arbetsplatsen blev det eter dagislämning. Glömde dock det jag skulle lämna tillbaks och glömde också det jag skulle hämta... Så det får bli en tur nästa vecka också. Men nu har jag visat upp lilltjejen också =)

Nu äter jag kyckling/pasta-salladen från igår och sen ska jag väcka och amma Minna. Ska hämta Max tidigare idag eftersom vi ska va på Samariterhemmet 14.15. Är jättenervös att jag ska komma för sent eller glömma bort det helt och hållet. Men jag har alarm på mobilen =)
Första gången jag ska iväg själv med båda barnen, förutom till Bergsbrunna. Men det ska nog gå bra! Minna kommer nog bara fortsätta sova i bilstolen så det blir nog en lätt match.


Bäddar man i badbaljan så får man

68bc2fd2b79442ea8027c06fb4d388c5.png

Bäddar man i badbaljan så får man duscha i lugn och ro! Välbehövligt efter en timmes promenad :)


Helgen och veckan

Marcus har tenta om 1,5 vecka så i helgen bodde jag och barnen hos mina föräldrar så att han skulle få plugga ordentligt. Han hade även tvättat kläder, gått ut med sopor och städat =)

Det va jättemysigt i Bergsbrunna, gick två långa promenader i solen och sov middag en stund =) Full fart på Max heeela tiden, precis som vanligt. Det blev en jobbig natt dock där båda barnen va ledsna samtidigt, hur prioriterar man tröstningen? Men efter en stund sov vi alla igen.

Nästa helg ser likadan ut.

Idag har jag iaf städat badrummet och hälften av disken hann jag få undan innan Maxen vaknade igen. Det va väldigt lite disk så det som är kvar är en lätt match.
I veckan är det alltså barnspecialistmottagningen som gäller på onsdag efter dagis och på torsdag ska Minna och jag till bvc. Annars har vi ingenting planerat alls. Jag hoppas Max inte blir sämre så att han måste vara hemma. Kanske tar jag en promenad till mina gamla kollegor med lilltjejen efter dagislämning imorn. Vi får se. Ingenting alls planerat som sagt........

Nu börjar det bli dags för lillan att vakna och äta tycker jag =)

4 veckor

Har Minna blivit idag! Och faktiskt en månad på samma dag (februari har ju bara 28 dagar).
Vart har tiden tagit vägen?! Känns som att hon är en vecka =) Fast att hon alltid funnits här hos oss.
Igår förmiddag slog hon "vakenhets-rekord", 4 timmar var hon vaken bortsett från 5-minuters-slumrar vid amningar. Och i natt slog hon nog sova-rekord också tror jag, ammade 21.45 och då somnade hon och sov till vi ammade nästa gång 03.10 =)


Nästan 3 veckor

Har Max varit medicin-fri och frisk som en nötkärna. Idag vaknade han jättesnorig och nu har han precis sovit middag (vaknade tidigt igen...) men vaknade efter en halvtimme för att han hostade så mycket... Dags igen med andra ord. På onsdag har vi tid hos barnspecialistmottagningen, får se vad dom kommer fram till då. Tyvärr är det ju inte ens en läkare vi ska få träffa då, bar sjuksköterska....

Lite gjort iaf

Max somnade efter lunchen vid 11.30. Han bad om välling när jag bar honom till sängen (han har börjat göra det ibland vid middags-vilan, har ingen aning om varför. Mys kanske?) och när jag kom tillbaks med flaskan sov han redan som en stock =)
Minna sover också så jag har diskat, hängt upp en tvätt, plockat undan leksaker och vattnat blommor. Behöver dammsuga eftersom jag och barnen ska va borta i Bergsbrunna i helgen (så Marcus får plugga i fred) men Max vaknar betydligt lättare än Minna så jag vågar nog inte det. Städa badrummet kan jag iofs göra, det borde jag hinna innan lillstumpan vaknar. Vill iofs att hon vaknar nu, eller rättare sagt mina tuttar vill det!

Vackert väder men burr så kallt

Max somnade ju 19.30 igår så han vaknade 05.30 idag. Det gjorde han visserligen igår också trots att han somnade först vid 22 kvällen innan. Han (vi) har tappat alla rutiner och all regelbundenhet senaste veckorna. Men det kommer komma tillbaks nu, om än sakta men säkert.

Fördelen när han vaknar så tidigt är att han kommer sova middag efter lunch iaf =)

Nu vill Max att jag ska komma till soffan och titta på koalabröder med honom =) Bäst att passa på innan lilltjejen vaknar. Vi sov för övrigt bättre i natt!

Mys i soffan. Kanske ska följa Max

0-3a81933fef3892e474d83bef68fb46e9.png

Mys i soffan. Kanske ska följa Max och sova tidigt ikväll!


Magknip

Verkar som att lilltjejen haft ont i magen ett par dagar nu =( Tutte är alltid en fungerande lösning, men kanske inte det roligaste att sitta om amma heeela dagen. Nu har hon precis kommit till ro och somnat i min famn efter att ha varit vaken i nästan tre timmar, rekord för hennes del nästan med hästlängder. Hoppas det inte blir något ihållande.

Sen har hon i tre nätter sovit sämre. Inte så att hon varit vaken men hon verkar inte sova lika djupt och harmoniskt. Hon ligger och gnyr och knorrar, vrider och sparkar, och letar efter tutten i sömnen. Så efter att ha sovit underbart (allting är relativt) de första tre veckorna som tvåbarnsmor så har jag nu sovit väldigt dåligt i tre nätter. Fortsätter det så ska jag ta tillfället i akt att vänja av henne vid min säng och få henne att bara sova i vagnen eller spjällsängen. Saknar att ha sängen i fred med Marcus.

Dags att ta sig till dagis igen!

Bokrea

Köpte två böcker på Icas bokrea, Aja baja Alfons Åberg till Max (den läste vi tre gånger igår...) och Hypnotisören av Lars Kepler till mig. Har tyvärr inte kommit igång med läsningen än i år men jag ska ta tag i det snart...

Tråkigt va att Ica bara slängt ner alla böcker i en stor låda så man såg inte alls vad dom hade för utbud om man inte hade tid och ork att rota....

Sena

Hela 30 minuter sena va vi till dagis idag... Jag hatar att vara sen och brukar vara duktig på att inte vara det.
Men imorse vaknade Max redan 5.20 och när jag gick upp så hade Marcus gjort honom så gott som klar för dagis så då hade vi ju gott om tid innan vi behövde gå. Och att ha gott om tid när man inte räknat med det har alltid varit min största fiende... Då blir det alltid fel.

Usch va vidrigt det blåser idag =( Hade sett fram emot en skön promenad med Carro efter dagislämning idag men det va ju inte alls nå roligt väder. En liten promenad blev det dock till Brantings torg inklusive en liten omväg. Sen gick vi upp till mig och drack te =)

Det är för övrigt Marcus som lagt in mobil-bilderna när han skulle lära mig hur man gör =)


test test

0-65468ed5699b6b8d09bbe1fc3a34e294.png

test test


minna sover.

5e416123485024d5dd2a37abfe60eade.png

test mobil blogg


Mammas stora flicka =)

Väger nu 4040 gram! och är 52,5 cm lång, alltså plus 1cm och 285 gram på en vecka =)

Sköterskan skulle också se till att dom la undan en dos svinvaccin till Max, om det blev över, så vi kan komma på morgonen den 25 mars och ta sprutan. Så nu kan jag hämta Malin på Arlanda! Och visa upp mina underbara änglar =)
Visade sig att det va föräldramöte på dagis på kvällen så jag hade knappt fått se henne alls om jag inte kunde komma till Arlanda =( Lagom till den helgen kommer också min bror hem!! Och min pappa fyller år =) Riktig kalashelg!

Gick bra att lämna Max idag med, hoppas han har sovit bra i sovsäcken. Igår hade han vaknat ledsen men somnat om på soffan i lekrummet =)
På tal om ingenting, så är en av Max favoritlekar, bortsett från Duplo, titta på film och spela fotboll, vad han själv kallar "A B". Vilket innebär att vi öppnar upp ett word-dokument på datorn, sätter på Caps Lock och ändrar teckenstorleken till typ 72 och så sitter han och knappar bokstäver =) Ibland sitter vi med och skriver ord som mamma, pappa, max och sånt. Det tycker han är jättekul!

Jag är för övrigt nyduschad och snart nymatad =) Och alldeles strax vet jag någon annan som kommer vilja bli nymatad! Och sen är det ju så gott som dags att hämta lillkillen. Skulle ha hunnit med att diska och vika tvätt idag va det tänkt. Men dagis, bvc, ica, amningar, lunch och dusch tar uppenbarligen nästan 5 timmar! Får hoppas Minna sover medan Max äter mellanmål så kan jag diska då.

Nej nu ska här ammas igen! =)

Lustigt

Min pappa ringde precis och sa att han hackat bort all is från utanför garageporten! Jag som undrat så en stund vad det varit som bankat och låtit utanför =)

Max hade haft det bra på dagis och när jag skulle hämta honom så tog jag Minna i hennes vagn, inlindad i filtar och Marcus vinterjacka som jag hade när jag va gravid, hon va så varm och go så! Ska ikväll titta nere i förrådet om vi har nån gammal sovsäck som Max kan ha som åkpåse i vagnen, i så fall ska jag och Minna gå en efterlängtad promenad imorn!
Peppar, peppar så är det inget barn som är sjukt på dagis nu och ena fröken kommenterade hur frisk Max för en gångs skull är. Håller tummarna att han fortsätter vara det ett tag.... Onsdag nästa vecka ska vi på återbesök hos barnspecialistmottagningen, som för övrigt är mitt uppe i en flytt till Samariterhemmet. För mig va det mer praktiskt på Liljefors torg....

Som vanligt när jag har en fullspäckad vecka så har tre av fyra dejter blivit inställda eller flyttade på, så det kan gå!

Max på dagis

Mådde illa hela natten och sov inge vidare så jag ställde in dejten =( Minna och jag ska bara slappa idag.
Fick bara i mig en macka till frukost och mådde jätteilla av den med. Kanske fick magkatarr av magsjukan eller nåt sånt. Ska se vad jag vågar stoppa i mig nu, börjar bli hungrig igen. Har knappt nånting hemma eftersom det inte blev nån storhandel i helgen.
Och bilen går inte att få ut ur garaget, porten går inte att öppna för all is som blev när det töade och sen frös på.

Nu vill lilltjejen ha uppmärksamhet =) Max är i alla fall på dagis idag!

"Tidig" morgon imorn

Max ska till dagis så jag måste gå upp i tid. Har ingen aning om när det är eftersom det är första gången vi ska göra oss iordning alla tre till dagis. Provar att ställa klockan på 7.30 så får vi se hur det går helt enkelt.
Lite jobbigt för Max somnade sent som vanligt nu för tiden, 22.15. Jag fick natta, hör ju inte till vanligheterna längre, jättemysigt! Men det gjorde ju att jag missade Minnas första sovstund och nu sitter jag alltså och väntar på att hon ska vakna, bara för att göra henne iordning så vi kan lägga oss i sängen och amma och sova =)
Tungt att somna sent när man ska upp "tidigt" för typ första gången på länge.
Hon håller typ på att vakna nu iaf.

Både Marcus och jag har mått jätteilla efter middagen ikväll =( Håller tummarna för att vi inte blir dåliga igen... Imorn ska Isabel komma hit, på onsdag Sara, på torsdag ska jag träffa Carro och om alla är friska så ska vi äntligen träffa Hanna och barnen på fredag. En vecka full med trevligheter med andra ord!!! Har inte tid att bli dålig då inte =)

Idag har Max och jag dammsugit, vi har tvättat och hängt två tvättar och så har vi diskat. Skönt att få lite gjort. Sen har vi lekt en massa Duplo =) Minna och jag har ammat och bytt bajsblöjor. Haha =)

Nej fy vad trött jag börjar bli nu =( Och mår fortfarande illa, inte bra. Minna har legat och stönat i 20 minuter men ännu inte vaknat. Får nog ta och väcka henne annars kommer jag somna sittandes vid datorn.

Finger-mysterium

För typ fyra veckor sen började huden på mitt ena långfinger kännas konstigt, ungefär som att jag skulle bränt mig eller kanske klämt huden på något vis. Men det vet jag att jag inte gjort. Två dagar senare blev det likadant på tummen på samma hand. Ungefär en vecka senare började huden helt plötsligt dö och ramla av, stooora områden på båda fingrarna. Och det har fortfarande inte läkt ordentligt. Skitskumt, förstår inte alls vad det kom ifrån. Den nya huden som växer fram är stel och fnasig och det mesta av den ramlar bara av igen =(
Borde kanske smörja in med fet kräm eller nåt. Är superkänslig, så klart, på dom två fingrarna och varmt vatten känns brännhett!

Nån som varit med om nå liknande?

Försöker att inte tvätta händerna i onödan men det är ju lätt när man byter sjuttioelva blöjor om dan....

Varmt

Tyckte Minna va varm förut och tog tempen på henne för första gången, svårt att säga åt en treveckors att ligga still.... 37,8 hade hon så jag måste hålla lite extra koll på henne idag... Det kom inge mer spya igår iaf så det va nog bara en vanlig men stor bebis-spya =)

Någorlunda rent

Nu har jag dammsugit hela lägenheten med Max, känns kalasbra att få bort allt skit =) Men jag tog nog i lite för hårt för jag svettas som en gris och är helt slut i bollen. Så golv och dammning får vänta tills imorn, eller kanske ikväll om det blir nå bra tillfälle. Det märks vem det är som har städat här de senaste veckorna. Missförstå mig rätt =) Han är jätteduktig på det han gör, min karl, men det inkluderar inte dammning. Så dammat har det inte blivit på tre veckor och eftersom jag va magsjuk den helgen innan Minna föddes så kanske det till och med är fyra veckor. Då kan ni tänka er vad dammigt det är överallt och att det inte kommer vara rent på golvet många timmar heller...

Igår kväll skurade jag iaf badrummet och spritade diverse utvalda delar efter helgens bravader. Så nu är det iaf acceptabelt att ta hit folk =)


RSS 2.0