Haha ha!

Vilka roliga kommentarer =)

Hrmpf

Har precis fått hem årets julklapp från mitt jobb.... Presentkort på 300 kr på, håll i er nu!, OKQ8!! Jippi! Precis vad jag alltid velat ha! Ska springa dit direkt och handla!
......




Biva är en del av OK-gruppen....

Brrrr

Hur kommer det sig att det alltid blir så svinigt kallt lagom till nyår? Snö eller ingen snö, det är alltid jättekallt att gå ut och kolla på fyverkerierna!
Om allt går som det borde så sover ju Max vid tolvslaget så det blir till att gå ut på balkongen bara i år. Man brukar tyvärr inte se mycket alls därifrån =( Jag älskar ju fyverkerier!! Men det skulle vara trevligt om Max somnade i tid så vi andra kan spela lite spel i fred! Typ Risk från 21-00 =) Skulle vara mysigt! Men som vanligt blir det som det blir.

Max har precis somnat, han vaknade "tidigt" idag, vid 8. Så jag ska diska lite och plocka lite leksaker och sen kommer Carro hit strax efter lunch! Vilken tur att jag har banankaka hemma igen =)
Maria och Noah kommer tyvärr inte ikväll, Noah har blivit sjuk igen =( Men Mia och David kommer ju och imorn kväll kommer Simon och Sara från Örebro och hälsar på!

Aha!

Har idag hittat en till tand på Max, i nederkäken. Den ser ut att ha spruckit upp för några dagar sen. Antagligen förklaringen till varför han va så otroligt gnällig under några dagar...

Julen i bilder

Julafton



Världens sötaste!! ♥

Julen firades tillsammans med


Min Bror Daniel, Syster Malin, Max Gammel-Björn och Gammelmormor, hans Gammel-Doris och Gammelmorfar, min Morbror Morten, min Mamma Hanne och Pappa Åke och självklart Mina Älskade pojkar! Och så får vi inte glömma vovven Boss!


Hunden äter Smulor efter Maxen =)







Hade visst inte så många bilder från dagarna runt om så detta får räcka! =)

Väntar

Har precis nattat Max i nästan 1,5 timme. Vill vara säker på att han sover ordentligt innan jag kryper ner i sängen. Marcus snarkningar har hörts ända in till oss så jag vet att han inte ligger och väntar på mig =)

Innan jul tänkte vi ta en bild på Maxen och göra julkort av, men det rann ut i sanden.... Men här är några av försöken iaf!



Några få försök blev dock lite bättre =)



Men som sagt blev det inget av det....

Max har inte gett ifrån sig ett ljud och Marcus har varit uppe och påstått att han inte alls har snarkat så nu ska jag krypa ner under det varma sköna täcket.
Ha de gott!

Otur

Idag började dagen lite som en oturs-dag. Max ramlade och fick sina första bulor när vi skulle till Ikea och väl på Ikea såg jag köksbordet jag vill ha, för halva priset på fyndhörnan. Men det va en gubbe som stod klistrad vid bordet medan en dotter (hoppas jag) ringde runt för att hitta nån som kunde forsla hem bordet. Sen när vi kommer tillbaks till bilen med flyttkartongerna vi inhandlat så går dom inte in i bilen. Inte på långa vägar. Så min mamma fick komma och köra hem dom, tack så mycket!
Efter det har iaf inget mer gått fel och jag hoppas det inte gör det heller =)

Besök!

Idag fick vi middagsgäster! David och Marielle, jättegulliga fd skolkamrater (tror jag??) till Marcus. Dom väntar bebis som ska komma den 20 februari, dagen efter Max 1-årsdag! Marielle va så himla fin i sin mage! Man kan ju inte låta bli att längta till nästa gång =) Det va jättetrevligt att dom ville komma hit och jag ser fram emot att träffa dom nästa gång!

Annars har vi städat idag. Det va väldigt behövligt. Marcus har ju legat sjuk och jag har knappt varit hemma på hela veckan så det fanns ett ordentligt berg i köket. Och nu är det återigen ett berg efter middagen =) Men det tar vi imorn.

På måndag får vi besök igen, Marcus syster med man som stannar nästan hela veckan och sen Maria med sin lilla Noah som föddes i våras men som vi inte fått möjlighet att träffa än. Ska bli jättetrevligt alltihop!

Nej, en fågel har viskat i mitt öra att Lina uppdaterat sin blogg. Ska läsa den och sen hoppa i säng.
Massa kramar!

Så va det över för denna gång

På gott och ont.
Vi har i alla fall haft det underbart, som vanligt =) Marcus piggnade till lagom mycket för att orka med både julafton och juldagen i Bergsbrunna och Max bättrade på sitt humör tillräckligt mycket för att som vanligt charma alla! Massa klappar har vi fått, självklart har Max fått flest! De största står fortfarande kvar i Bergsbrunna, vi ska hämta dom nån gång under helgen och då äta upp den sista skinkan =)
Vågen stod på endast ett halvt kg pluss idag, det tränar jag bort på söndag! Det är release på både nya body pumpen och nya spinning/coren, får se om jag eventuellt går på både...
Jag längtar faktiskt redan till nästa jul även om det är ganska skönt att den är över för denna gång. Älskar mina familjer (min gamla och min nya) och mina släktingar!
Har inte ens kollat igenom bilderna jag tagit men det finns säkert ett gäng att lägga upp här i bloggen!

Hur?

Hur kan världens underbaraste, snällaste barn - som nästan aldrig gnällt ens om han varit supertrött eller superhungrig - snudd på över en natt förvandlas till en riktig gnällspik? Har hållt på i flera dagar nu, supergnällig är han. Skitjobbigt!!! Lagom till jul när jag är trött, Marcus sjuk och alla ska va glada...

Stressigt

Slog mig att det är väldigt stressande att Marcus är sjuk såhär de sista dagarna. Jag kan ju inte begära nånting av honom stackarn. Det blev ingen gran och inget bak idag eftersom jag skulle hålla mig borta... Sånt som händer! Nu ska jag sätta fart så jag får sova! Bara jag uppe nu ju!

Sjukdom!

Marcus har gått och blivit sjuk! Två dagar före julafton! =( Stackars, stackars. Dunderförkylning eller nå influensa-liknande eller nåt sånt. Hoppas verkligen att Max och jag klarar oss och att Marcus blir bättre till julafton! Man kan ju inte ligga hemma alldeles ensam på julafton =(

Max och jag har varit på stan med min mormor idag. Sprungit fram och tillbaks och trängts med miljontals människor och sen fikat gott. Stannade i Bergsbrunna en stund efteråt i hopp om att minska risken att bli smittade av Marcus. Han orkade iaf med nöd och näppe ta sig ner på stan för att skriva på lägenhets-kontraktet. Så nu är det klart! Imorn ska vi säga upp denna lägenhet. Eller Marcus ska. Jag ska åka iväg och träna kl 12, min mormor ska va barnvakt så att Marcus får vila lite till. Sedan ska jag på något sätt ta mig ner på stan en snabbis (om det nu går att göra något snabbt på stan dessa dagar...) och sen skulle det ju va trevligt att umgås lite med Marcus om han mår bättre. Och sen kommer min morfar och Doris till Bergsbrunna någon gång under eftermiddagen så det skulle vara kul att åka dit och säga hej. Vi får väl se hur jag får ihop morgondagen. Skulle vara bra om jag orkade prova kläderna jag tänkt ha på julafton ikväll, så jag kan köpa nåt på stan imorn om jag ser för jävlig ut =) Och nu innan jag lägger mig måste jag också slå in Max bil så han inte hittar den imorn.

Så det kanske är bäst att jag drar mig härifrån. Ha en bra kväll och en bra dan före dopparedan imorn!
Kramar!

Jävla tur

Idag har jag fått ett mejl från min närmsta chef där han vill ha min adress för att kunna skicka hem årets julklapp. Det va en jävla tur för honom (jag vet att jag svär mycket när jag pratar om mitt jobb men det är vad det är värt). Han "ps-ade" också en ursäkt att han glömt att fråga mig om julbordet. Hoppas det är en bra julklapp.......

Vi fick också äntligen en drös med julkort. Vi började känna oss väldigt o-omtyckta........

Väntar

Sitter och väntar på att Marcus ska bli klar i duschen och att Maxen ska vakna. Vi har precis lördags-städat och ska åka till Bergsbrunna igen om en stund.
Mamma och jag ska träna kl 16, troligtvis den sista träningen innan all julmat och allt julgodis.... Tänkte väga mig imorgon bitti och sen någon gång efter juldagarna =) Ska försöka hålla lite lagom hårt i mig. Skulle va så tråkigt om jag gick upp nu när jag har så lite kvar.... Iofs brukar tillfällig mat-uppgång försvinna på en gång igen. Det blir som det blir, är så grymt sugen på julmat!!!!!!

Ikväll eller i morgon kommer min morbror från Kina (efter en mellanlandning ett par dag i Stockholm) och på tisdag kommer morfar och Doris! Sen kommer Marcus syster Mia och hennes David en vecka över nyår och efter trettondagen nån gång kommer Marcus pappa och Stella. Sen är det dags att börja flyttpacka! Och vips så fyller Max ett år och vips igen så flyttar vi.... Jisses =)

Voff voff!

Nu ska vi snart åka till Bergsbrunna på fika och middag! Min mormor med man och stooor vovve kommer idag! Ska bli så himla kul att se vad Max tycker om honom. Han är världens snällaste hund och kommer troligtvis inte bry sig om Max mer än att hälsa, så det kommer bli helt och hållet på Max vilkor! Spännande att se om han tar för sig lite eller om han föredrar att titta på håll precis som med tax-valpen Rulle =)

Max somnade som en stock för en halvtimme sen och skulle säkert sova 1,5 timme till om vi inte skulle åka bort. Men då kanske han somnar i bra tid ikväll istället, det har varit lite klurigt med sövning senaste kvällarna....

Trevlig helg till alla!

Vilket flyt

Marcus har fått erbjudande om en till lägenhet i Salabacke. En 4:a på typ 80 nånting kvadrat hos Uppsala Hem och han ligger på första plats. Men han har anmält sig av "misstag" på något vis... Det är nämligen i ett av de nya husen (byggdes typ 2004 eller så) med en hyra på nästan 8500kr där varken vatten eller värme ingår. Om man har råd med dom gigantiska kostnaderna så köper man väl ändå ett hus, gör man inte?? Vi har definitivt inte råd i alla fall...

Rosenrasande!!!!

Nu är jag piss-förbannad!!!!!!!
Läste en blogg och fick minsann veta att mitt jobb är på julbord ikväll. Jag vet att ett företag enligt avtal och regler inte behöver bjuda med föräldralediga anställda på julbord och liknande. Men jag vet också att under de tre åren jag arbetat där så har flertalet män varit pappa-lediga och ALLA har ALLTID blivit medbjudna på festerna!!! Va är det för jävla diskriminering?!?! Jag hatar allt som har med det där jävla stället att göra och jag vill aldrig mer sätta min fot där! Det finns en hel del fördelar med att vara tjej i en kill-bransch men det finns sjukt massa nackdelar också!
Om jag va med i facket skulle jag anmäla dom för en jädra massa saker!!!

Bra dag idag!

Nu är vi hemma igen efter en väldigt trevlig kväll!! God mat, mysigt sällskap och Maxen va jättesnäll! Han va inte ens på granen mer än kanske fem gånger =)

Marcus håller på att natta Max, igår tog det av någon anledning två timmar. Han bara låg och pratade hela tiden, jättegulligt och mysigt men helt fel tid på dygnet! Jag nickade till flera gånger =( Och att gå runt med honom i två timmar va ju det absolut sämsta jag kunde ha gjort samma dag som jag va och fixade ryggen. Så ikväll får Marcus faktiskt ta hand om det.

Jag ska kolla lite bloggar, göra mig iordning och hoppa i säng. För jag är trött!!

10 månader

Och som jag antar att jag skrivit varje månad som gått, vart tar tiden vägen? Förstår inte vad fort sista tiden har gått! Helt sjukt.... En häftig tid iaf! =)

Maxen somnade precis, somnade i matstolen medan jag skulle blöta en tvättlapp =( Stackarn. Men nu ligger han i sängen, jag ska äta lite macka och sen diska lite grann. Som vanligt!

Senare ska vi ta oss en tur till Ikea och sedan en sväng ner på stan. Planen jag nämnde (som absolut inte är värsta grejen, bara onämnbar för tillfället) gick i lås så nu måste jag fixa lite smått. Runt 18 ska vi sen hem till Johanna, Björn och Nemi för att äta lite mat och umgås! Jättekul!

Efter idag är Marcus ledig i nio dagar =) Snart är det jul, släkten börjar närma sig Uppsala och det är dags att bestämma om vi ska köpa gran eller inte.

Trött

Trött, Trött, Trött, Trött, Trött, Trött, Trött.
Men vem bryr sig?

Packning

Jag fick en plan igår så jag gick aldrig och la mig =) Nu måste jag ner på stan idag eller imorn och undersöka planen lite närmare!

Jag har nästan bestämt mig för att sova i Bergsbrunna i natt. Bara jag orkar packa ihop det jag behöver ha med mig... Nu är det ju bara en natt så det blir ju inte nå enorma mängder packning, men tillräckligt för att jag inte ska veta hur jag ska få med mig allt och bebis ner till bilen. Men det löser sig på något sätt.

Jag saknar redan Marcus =(

På måndag blir det till att skriva kontraktet!! Allt är klart men Marcus vågar ändå inte säga upp den här lägenheten förr än vi har skrivit. Och det kan ju iofs vara smart, man vet ju aldrig! Men som det ser ut så är det exakt två månader och två veckor till vi flyttar till Salabacke! Snart måste vi börja flyttpacka.. =)
Det roligaste med flytten ska nästan bli att få slänga massa saker igen =)

Trött

Min dejt blev inställd idag med... Igår va det iofs jag som ställde in, hade helt enkelt ingen ork och det va massa som behövde göras som inte blev gjort i helgen. Så nu sitter jag här... Max sover sen en timme tillbaks, har några julklappar till att slå in men allt ligger på Max rum och jag vill inte väcka honom nu. För en gångs skull så va jag duktig och diskade direkt efter middagen igår, och har fortsatt diska allt på en gång även idag, så nu har jag ingen disk att diska.

Är väldigt trött idag. Har varit jättetrött ett tag nu, antagligen mörkret, och i natt sov Max jätteoroligt. Han vaknade inte en enda gång men han har skrikit till och gråtit i sömnen så jag har nog vaknat 20 gånger minst. Va uppe flera gånger och klappade honom på ryggen/magen för att lugna honom. Ikväll känner jag att jag måste lägga mig på en gång Max somnar, men det kommer nog inte bli så. Marcus åker ju till Österrike med sitt jobb imorn och kommer hem på torsdag kväll så då vill jag ju umgås med honom så mycket som möjligt ikväll.

vet inte heller om det blir någon träning. Dom har ju special-schema fr.o.m denna vecka till och med vecka 2. Det bästa passet som fanns idag va redan kl 18.00, måste då åka 17.30 och det är på håret att Marcus hinner hem tills dess. Vi får se. Det blir ingen träning på torsdag iaf, hade helt glömt bort att jag ska på misshandel då igen....

Nej usch. jag mår illa och har ont i huvet (drack juice och har suttit framför datorn för länge så jag får skylla mig själv...), kanske ska lägga mig en stund. Men då kommer jag antagligen somna och Max kommer säkerligen vakna precis i samma sekund =) Men det skadar ju inte att prova...

Poop

Tänk vad glad man kan bli över någons bajs =)

Nu har Maxen somnat och Marcus och jag ska slå in paket, med CSI i bakgrunden.

Kram och så småning om god natt!

Hmm...

Jag har hittat ett julkort utan tillhörande kuvert... Hoppas inte att någons adress kommit bort och att någon blir utan julkort =( Ber så hemskt mycket om ursäkt om så är fallet!

Väntar på att Marcus ringer och säger att han skrivit på kontraktet på nya lägenheten. Vid lunch hade han inte fått tag på ap-fastigheter än....

Maxen har sovit i 1,5 timme nu så jag har diskat bort berget och precis ätit lunch, äggmackor (tack Hanna för att du frälst mig!) framför Desperate houswife. Helt sjuk serie ju! Har fastnat litegrann... =) Ska kolla klart nu...

Ursäkta mig!

Lovade Marcus att skriva att Max sa "banan" två gånger =) Men den andra gången va inte lika tydligt vad han sa så jag kan inte skriva ut det. Men nåt på b i alla fall =)

Slump?

Max verkar äntligen lite bättre!! Han va piggare igår (fast också gnälligare...) och gjorde ifrån sig två gånger utan diarré =) Han åt visserligen fortfarande bara välling och gröt, men i lite lite störra mängder. Och han kissade MASSOR i natt igen!

Igår när Marcus skulle ge honom gröt så skulle jag äta min gröt samtidigt. Jag tog fram en banan och la på bordet för att jag skulle skiva den i gröten. Max började störtgrina och gnälla och bara pekade på bananen hela tiden, han har ju inte fått äta frukt de här senaste dagarna. Helt plötsligt när han sitter och pekar på bananen utbrister han "bönii"!!
Så sött!! Vet inte alls om det va en slump, men dom bokstäverna är ju inget han brukar sätta ihop i sitt vanliga gagga-snack. Vi blev helt chockade både Marcus och jag! Haha!

Klappat och klart

Nu har vi precis ätit en god middag, "Halvlyxig köttfärslimpa", kalasgott!!!! Den ska vi bjuda Mia och David på sen när de kommer =)

Nu är alla julklappar klara! Och om jag inte missminner mig så har julkorten blivit postade. Jag har iofs fortfarande en liten tankegång angående julklappar men vet inte riktigt hur jag ska få till det.... Men det är bara en extra grej så egentligen är vi klara. Får se om det blir nåt bakat kanske nästa helg. Jag gjorde en så himla god mjuk pepparkaka förra julen men jag vet inte om jag hittar på receptet igen... Lussebullar skippar jag iaf i år...

Har haft en rejäl svacka i helgen men verkar just nu iaf, vara på uppåtgång!

Puss och kram alla nära och kära!

Storstädat. Nerstökat.

Idag har Max ätit lite lite mer, ca 40ml och en halv portion gröt mer. Fortfarande ingen fast föda dock, bara gröt och välling. Lite vitt bröd räknas kanske som fast, trots att det nästan bara är luft. Blandad avföring idag med men ena gång va det faktiskt en klump!! En formbar klump =) Bästa jag sett på nästan två hela veckor =) Haha ha!

Marcus nattar Maxen nu. Sen har vi hyrt en film som vi för hoppningsvis får se ostört.

Nehepp.... Gissa vem som kommer krypandes här... Då blir det väl ingen film denna gång heller..... Waste of money.


Ok

Det är ganska okej nu.

Fan...

...i helvetes jävla piss, vad saker kan gå fel ibland.
Och alltid på jävla fredagar också.

Uppdatering 22.25

200ml ersättning, 60ml välling, lite vitt bröd, ½ portion gröt, 140ml välling, lite vitt bröd, 30ml välling...........

Istället för normalt:
200ml ersättning + eventuell leverpastej-macka, en burk mat, en portion gröt + dessert, en burk mat, 270ml välling.

Nehepp

Han vill inte ha fisk med ris. Han vill inte ha fisk med ris och smör. Han vill inte ha fisk med ris och olja.
Det viktigaste i den här dieten va riset och fettet. Vad bra allt går.

Duktigt

Idag har vi varit på Ikea och Gränby centrum. Vi har fått nästan alla klappar klara, frimärken köpta och påklistrade. Nu ska jag bara komma ihåg att posta julkorten med... Helst också i tid.

Max har idag ätit: 200ml ersättning, 60ml välling, lite vitt bröd, en halv portion gröt, 140 ml välling. Kokar just nu fisk eftersom inte kycklingen va nån hit. Har ingen aning om hur lång tid det tar att koka fisk så vi får se om han hinner smaka idag eller om det får vänta till imorn. Fortfarande varm till och från, fortfarande diarré men åtminstone inte vattenlöst idag. Alltid nåt! Sen så gick han tre steg idag =) Men jag missade som vanligt...

Fredag, helg, mängder med städ....

Not! (på engelska)

Marcus är inte glutenintollerant!

Träning snart!

Kokt kyckling, ris och smör va ingen hit alls. Han spydde av första tuggan både till lunch och nu till middag. Däremot åt han en jätte-tallrik risgröt till lunch hos Johanna och Nemi. Ska se om han vill ha lite gröt nu med då...

Vi träffade iaf Johanna och Nemi och knallade från dom till vår nya lägenhet och sen provade vi en annan väg tillbaks. Båda vägarna tog 29 minuter och från Johanna till gågatan är det väl ca 3 minuter! Nice!

Efter lite gröt till Maxen så ska jag iväg på spinning/core. Första gången på länge som jag varit på tre träningspass i rad. Har än så länge ingen anledning att låta bli att gå på söndag heller. Inte tisdag heller. Torsdag är däremot Marcus med sitt jobb i Österrike så då blir det nog inget.

koka kyckling

27 minuter och 32 sekunder tog samtalet....

Vi ska köra med dietkost till imorn och se om det blir bättre tyckte dom. Majsvälling, risgröt, ingen frukt och bara kokt ris med kokt kyckling eller fisk. Massa vatten i små mängder och massa fett i maten.
Blir aptiten ännu sämre, eller om han kissar ännu mindre än igår så ska vi höra av oss. Annars avvaktar vi...
Jag har aldrig kokat kyckling i hela mitt liv. Man lär så länge man lever.

Telefonkö

Sitter i telefonkö hos sjukvårdsrådgivningen. Började på plats 8 och beräknad kötid skulle vara tio minuter. nu har det gått 16 minuter och jag är på plats 4. Nu vaknade också Max precis..... Är alltid lättast att ringa samtal när han sover =(

Time for bed

Han åt lite mer än halva flaskan vid sju och sen en halv flaska nu när jag nattade honom. Han brukar ju annars vräka i sig mat =( Hoppas han äter bättre imorn! Han har åtminstone kissat lite bättre idag igen. Skönt det i alla fall.

Nu ska jag lägga mig i sängen och gå igenom alla julklappar och sen ska jag sova!!

Kram och god natt!

=(

Maxen vill inte äta =( Slottsgryta med potatis som han brukar tycka så mycket om... Av första skeden fick han såna kväljningar att han spydde på riktigt. Marcus ger honom välling nu istället och det verkar gå bra.

Idag har han ätit 220ml ersättning och en halv macka till frukost, nästan en hel banan, en halv tallrik lite större gröt och nu får vi se hur mycket välling som slinker ner. Han har ätit halva nu och verkar ha börjat tappa intresset...
Normalt sett har han vid den här tiden ätit ersättningen plus en hel macka, två burkar mat, en tallrik gröt med fruktpuré till dessert...

10-månaders kontroll

Det va nog den sämsta kontroll av någonting jag varit på. Vi satt på en matta en stund och Max fick leka med ett par klossar och en mugg. Han va helt nyvaken och lite blyg inför sköterskan så han satt mest bara och stirrade på henne. Han kom väl igång litegrann efter en stund och sköterskan tyckte det såg jättebra ut. Men jag tyckte inte hon såg nånting.
Han är i alla fall 73 cm och vägde 8 990 gram. Hon tyckte som vanligt att det va en lite dålig viktökning men ok. Speciellt eftersom han nu har haft diarre i 1,5 vecka. Eftersom han är relativt pigg trots magen tyckte hon inte att det va nåt att oroa sig för. Men höll det i sig skulle vi ringa vårdcentralen på fredag morgon. Max bajsade gärnet precis innan vi gick och strax efter vi kommit hem. Varför kunde han inte bajsat där?? Igår och idag bajsar han typ vatten........

Max skrämde mig rejält precis innan vi skulle gå. Han har varit lite små-varm till och från medan han haft diarrén men inte så mycket att jag brytt mig om att kolla upp det. Men idag har han känts varmare men jag kunde inte hitta termometern! Troligtvis har Max placerat den under tvättmaskin.... Hur som helst sprutade det ju ur honom precis innan vi skulle gå och han total-slocknar mitt under tvättningen!!!! Skötbordet som är det sista stället i universum han skulle somna på! Sover sig igenom påklädning, på med ytterkläder och till och med overallen som han hatar! Sen sov han hela vägen ner till vagnen och hela vägen till sköterskan. Som tur va piggnade han ju till där borta och hon tog tempen på honom som visade knappt 38grader. Jag fattade ingenting. Han ville inte ha sin burk till lunch heller, men en banan slank lätt ner. Det är extra kul att ta tuggor från en hel banan =) När vi kom hem gjorde jag en extra stor tallrik gröt men han åt inte ens hälften. Sen vatten-bajs och nu sover han.

Till råga på allt gick jag till Ica efter BVC och skulle handla bl.a. lunch till mig. När jag ska betala upptäcker jag att jag inte har nån plånbok med mig.... Pinsamt. Tur att vi har matlådor hemma. Nu ska jag diska.

Planlösning

Jag har ritat planlösningen i Paint =) Observera att den inte alls på något sätt är skalenlig eller korrekt =)
Och ganska så liten...


Haha! Vilket proffs jag är.... =)

Rött=Vårat sovrum
Brunt=Max sovrum
Grönt=Badrum
Blått=Vardagsrum
Lila=Kök
Vitt=Hall
Beige=Garderober, walk-in closet, städskrubb och linneskåp

Nyfiken

 Jag är jättenyfiken på vem den anonyme som skrev "va kul, spännande att få höra! :)" är!
Den anonyme som skrev från down under kan jag ju räkna ut ganska lätt vem det va =)

I övrigt...

...så har dagen varit bra! Isabel, Alva och Rulle va här. Rulle va jobbig som vanligt tyckte Max =) Dom va iaf snälla nog att dra ut oss på en två timmar lång promenad, tror att det blev 11 000 steg nånting. Sen tittade vi som sagt på lägenheten och sen har jag tränat, 55 minuters spinning. Trodde jag skulle dö som vanligt =) 11 350 steg blev det enligt www.stegräknare.se så över 20 000 bidde det idag! Det va inte illa =)

Maxen hade somnat när jag va och tränade så nu somnade han inte förr än 22.40 typ. Så nu när jag uppdaterat lite här så ska jag slänga mig i säng! Marcus ligger redan, kanske till och med sover redan. Det visar sig. Gonatt.

Lägenheten

Det va ingen av de före oss i kön som ens ringt för att titta på lägenheten. Och det va inget fel på den alls! Det man såg av tapeterna va väldigt fräscht, helt okej färger till och med. Vatten och el draget för både tvätt- och diskmaskin, tvättmaskin har vi ju, diskmaskin kanske man ska fundera på att inhandla... Kaklat badrum med badkar. Jag vågade inte titta i skafferiet i köket, men det såg ut att vara ett riktigt skafferi! Här har vi bara skåp med rumstemperatur. Fyrkantigt kök med skåp och arbetsytor längs två väggar, istället för "korridor"-kök som vi har här. Långsmalt om ni förstår...

Ska man vara petig fanns det några få nackdelar...
Tre hemskare spiraltrappor än vi har här, däremot finns förråd för enbart barnvagn på bottenplan.
Mindre vardagsrum, men större sovrum. De som bor där nu hade likadant skrivbord i sovrummet, som vi har här i vardagsrummet. Utan att det såg trångt ut.
Skötbordet får inte plats i badrummet men det får plats på Max rum.
Väldigt litet förråd i bottenplan i en annan trappuppgång... Men en ganska stor Walk-in closet i lägenheten. Det fanns ganska många garderober så vi kan nog använda det mesta av den stora garderoben som förråd.

Men då skulle man allt va bra kräsen om man lät dom grejerna förstöra, och i det här fallet va vi inte det! Vi har till och med hittat ett dagis till Maxen redan =)
Det enda som faktiskt känns lite jobbigt är ju trapporna såklart, men så länge jag slipper dra upp och ner vagnen så är jag glad!

Lite högre hyra, men bättre område, närmare stan, närmare båda våra jobb. Till och med SUPERnära mitt jobb =)

Kalas!

Då så!

Alla nära och kära, då har vi adress i Sala backe fr.o.m 1 mars =)
Mer detaljer kommer senare ikväll eller imorn, jag måste skynda mig och äta innan träningen!

Dags för sängen

Nu har Max somnat så vi ska krypa ner i sängen och därifrån kolla upp de sista adresserna.

Är så spänd på lägenheten!! Vågar inte hoppas på att den är lika fin som den andra vi tittade på. Det måste vara nåt jättefel på den..... Lika bra att ställa in sig på det.

Sov gott!

Uppdatering

Vi får kolla på lägenheten imorn!

Förvirrad

Jag blev så uppspelt, förvirrad och chockad av att vi fått lägenheten så jag glömde bort att vi skulle gå och handla. Nu vill Max snart ha mat och efter att han har fått mat är det inte lång tid kvar tills vi ska åka och hämta Marcus. Vi tänkte ta en tur förbi Gränby Centrum på vägen hem! Får nog ta och handla där istället!

Jag är så nyfiken på lägenheten!! Förstår inte vad som kan vara felet på den?? Om den är i dåligt skick så brukar ju hyresvärden fixa till det. Eller? Vi fick ju omtapetserat när vi flyttade hit bara för att det va lite fettfläckar på en vägg.

Hmm.....

Guess what!?

Vi har fått en lägenhet i Sala backe. Som vi länge velat.

Vi kollade ju på en lägenhet som vi inte fick. Men typ samma dag blev vi ju erbjudna visning på en annan lägenhet i samma hus. Vi ringde och kollade vilken kö-plats vi hade, nr 6. I populära Sala backe, inte en chans trodde vi och brydde oss inte ens om att titta på den.  Vi bara tackade ja ändå för att inte samla på oss ett nej.

Och nu har vi fått den.

Kan ju inte låta bli att tänka på varför 5 st före oss tackat nej.... Är den så förstörd? Hmm.... Måste försöka få tag på han som bor där så vi kan få kolla på den...

Fortsättning följer!

Fixat och donat! Lite iaf =)

Nu har Max precis vaknat efter att ha sovit i 1,5 timme. Jag har diskat, plockat bort streckkoder på tusen barnmatsburkar och ställt ut dom i förrådet, fixat handelslista, signerat alla julkorten och letat upp nästan alla adresser och skrivit på kuverten! Ett par i Landskrona verkar inte ha någon adress, eniro i finland måste man logga in för att komma åt och Alaska hoppas jag Marcus har koll på.
Hade tänkt trycka i lite nejloikor i apelsinerna som ligger och väntar. Men det får bli ett senare projekt. Kanske lika bra att äta upp apelsinerna istället......

Nu kommer tredje kladdblöjan!

Promenad

Max gick förresten två steg helt själv igår =) Vid två tillfällen!

God morgon!

Här har vi vaknat med världens bajs-äventyr idag....
När jag hämtade Max ur sängen så va hans blöja, förutom den vanliga enorma mängd kiss, också full av världens största bajsklump!! Sådär så att blöjan hänger för att den är så tung. Kiss hade läckt ut i gliporna som blivit vid benen. Stackars liten!

Inte nog med det, när vi sen låg på skötbordet kom en bajsattack till! Lösare och kladdigare än klumpen som va ganska hård. Men jag hade lagt tvättlappar under honom som tur va =)
Men! Plötsligt kommer världens diarré-sprut som jag precis hinner undvika, fick lite på armen bara. Strålen sprutar ner på golvet, nästan ända bort till toan, skvätter upp på badkarsväggen och allt. Haha ha!

Stackars bebis!! Måste varit jätteskönt att bli av med allt det där. Men nu får vi väl se om han är dålig i magen igen eller om det bara var en tillfällighet. Två bra dagar fick han i alla fall!


Ledsamt

En annan galen grej är att vi har försökt få en smått hysterisk Max att sova i över en timme nu utan att lyckas. Har ingen aning om varför han är så ledsen ikväll =( Marcus tog över för en kvart sen och nu gick jag precis in med en till flaska välling som en sista desperat försök. Vi får hoppas det funkar.

Vi kom iväg och shoppade iaf. Jag dröjde med beslutet precis så länge jag behövde för att han skulle vakna och vi kom iväg prick 12 =) Sen blidde det även ett träningspass, spinning/core, och än så länge känns det inte som att det har påverkat nån eventuell förkylning. Men vem vet hur jag vaknar imorn.
Efter träning och dusch skjutsade vi Max till Bergsbrunna och sen åkte Marcus och jag ner på stan och åt Indiskt. Mumma! Kändes lite tråkigt att bara åka hem efter maten nu när vi hade barnvakt men vi kom inte på något vettigt att göra. Och det va alldeles för kallt för att strosa runt utan mål. Plus att jag ju redan varit ifrån Max två timmar när jag tränade så jag saknade honom....

Imorn har vi inga planer alls. Öppen för förslag ;) Tisdag tror jag vi ska träffa Isabel och Alva och på onsdag är det 10-månaderskontrollen. Vill du åka till Ikea på fredag mamma??

Nu verkar Max ha somnat så det ska vi också göra! Nästan 1,5 timme av gråt stackars liten =(

Galet

Fick precis ett mejl om en 13-årig flicka från Frankrike som försvunnit, vars mamma vädjar om att man ska skicka vidare mejlet till alla sina kontakter i hopp om att någon någonstans ska känna igen henne.

Googlade och fick fram att det är en bluff, att mejlet cirkulerat sen åtminstone 2006 och att det finns ett annat mejl med exakt samma story och samma tjej fast hon kommer helt plötsligt från Philadelphi istället...

Vem hittar på nåt sånt här?? Idioter! Och vem är den stackars tjejen på fotot dom skickar med? Vet hon om att hon skickas runt jorden i ett mejl? Galet....

Change of plans

Gav Max lite lunch så han skulle vara mätt och belåten när vi åker runt och småshoppar lite. Sen satt Marcus med honom i sin famn medan jag skulle byta kläder och så. Det tog ca tre minuter så sov han som en stock! Han är så söt när han somnar sådär av sig själv =) Så nu sitter jag här och funderar på om jag ska åka iväg själv, har inte hjärta att bråka på honom massa kläder och sånt när han redan somnat så sött. Eller om vi ska chansa på att han vaknar ganska snart och åka iväg då. Träningen börjar kl 15 så vi kan inte åka iväg hur sent som helst.
Dessutom är jag lite smått snorig och hostig nu och ögonen svider som bara den. Det kanske är min tur att bli förkyld nu. I så fall är ju inte spinning någon hit... Två små små omständigheter som gör hela dagen förvirrad =) Vi skulle kunna vänta ända till 12 men senare än så vill jag inte åka om jag ska med på spinningen....

Måste fundera lite snabbt nu.... Bye så länge!

(Skyller mina engelska kommentarer på antingen det faktum att jag gick English class och fortrfarande har liiite engelska kvar i huvudet, eller på att min syster ska åka till London i veckan som kommer, och jag är lite avundsjuk. Även om julhandels-ruschen i Englands huvudstad med barnvagn inte lockar jättemycket...)

Halva helgen förbi

Idag har vi, som varje lördag, städat lägenheten. Efter att sedan lekt lite med Maxen fick vi underbar Medelhavs-lasagne hos mina föräldrar!

Nu på kvällen har vi tittat på White noise och jag har gjort matschema för vardagar till och med vecka 3 (!!!!). Har försökt så gott jag kunnat att få maträtter med ris, potatis och pasta blandat varje vecka, några rätter med potatismos plus annat (typ bulgur mm) finns också med. Lika välblandat har jag försökt få med kyckling, falukorv, köttfärs och till och med fisk (fisk i vår lilla familj innebär lax, tonfisk eller fiskpinnar) varje vecka.

Jag har också skrivit upp alla som ska få julkort på en lista. Julkorten är även inhandlade så nu fattas bara namn, adresser och frimärken. Det borde väl inte va så svårt att få fixat i tid??

Imorn ska vi en tur till ÖB och där i krokarna. Sen är det spinning/core vid 15 och efter det ska Max få leka med mormor och morfar igen. Marcus och jag ska ut och äta!

Nej, jag har nu varit uppe alldeles för länge... Måste erkänna att jag varit liite nyfiken på Britney Spears-dokumentären. Men nej. Tragiskt.
Dags att krypa ner i varma sköna sängen! Sov gott!

Och grattis lilla (stora) Liam som har fyllt ett helt år idag!!

Sämst

Jag känner mig som världens mest misslyckade hemmafru =(
Jag får aldrig nånting gjort här hemma. Jag får aldrig städat, jag lagar aldrig mat, jag bakar inte fast jag vill, jag får aldrig gjort nå pyssel av något slag, typ Max-album, andra album, julklappar, julkort, matlista, gardiner mm mm mm. Listan på vad jag inte gör kan göras lång. Det enda jag faktiskt får till är att handla mat och tvätta kläder något sånär i tid. Knappt ens det.
Totalt misslyckad.

Bättre idag

Max har varit mycket bättre idag! Inga jobbiga kletiga historier och pigg och glad =) Lite för pigg kanske för nu vill han inte sova... Han har ju annars somnat efter vällingen vid 21 i nästan två veckor nu.

Vi som hade hyrt film till ikväll.... Kommer nog dessvärre inte orka va uppe längre än Max.

Vi vågade oss iväg till stan med mamma iaf, och det gick ju som sagt bra =) En liten julklapp till Marcus och en till till Max, mer blev det tyvärr inte på den fronten.... Att jag ska ha så dålig fantasi i år?? Brukar iofs alltid ha dålig fantasi men i år är det katastrof! Men det brukar ju alltid ordna sig till slut. Vi hade ju kunnat göra det väldigt lätt för oss och bara ge alla massa foton och grejer på Max, men så smarta va vi inte förr än det va för sent. Dessutom kommer jag ju inte åt den externa hårddisken med alla bilder från min dator, plus att jag aldrig får sitta mer än nån minut åt gången vid datorn innan Max gör uppror. Hans absoluta favoritleksak är det jag pysslar med. Vad det än må vara...

Nej ikväll har jag väldigt ont i ryggen igen... På en vanlig massage säger dom typ "Slappna nu bara av och njut", "rehabiliteraren" jag gått till nu säger "Okej, nu tar vi en paus, nu kan du andas och slappna av".

Nu orkar jag inte mer. Over and out.

Sjukling nummer 1 är sjuk igen

Maxen verkar sjuk =( Visserligen verkar han piggare nu på kvällen men tidigare under dagen har han varit väldigt slak. Han har varit lite varm och låg mest i mitt knä på golvet hela förmiddagen. Diarrén blir bara värre och värre. Kan ju berätta att Liberos Up'n Go inte funkar bra vid diarré. Jag har tvättat kläder tre gånger idag och två gånger igår. Idag har Max duschat två gånger och badat en.
Hoppas på att det bara är tänder som spökar. Har flera gånger läst på familjeliv.se om "den typiska gula tand-diarrén", och den Max har är verkligen gul! Vi får väl se hur det går...

Imorn är tanken att jag och mamma ska knalla runt lite på stan. Just nu är jag lite osäker på om det känns så bra. Jag har som sagt tvättat kläder tre gånger idag.... Men jag är i stort behov av att få lite julklappar shoppade. Får packa med mig några ombyten =) Haha!

Nu ska jag titta klart på Medium. Brukar inte följa det men har fastnat litegrann.

Tråkigt

Känns som jag bara får höra tråkiga nyheter nu för tiden.
Har ingen något roligt att komma med?

Till Isabel!

Spenatravioli med tonfiskröra
4 portioner

2 paket à 250g färsk spenatravioli med ricottaost-fyllning
1 burk à 200g tonfisk i vatten
½ rödlök
5 marinerade soltorkade tomater
100g naturell färskost (philadelphia)
1-2 msk mjölk
2 msk hackad färsk basilika
1 tsk citronpeppar
(2 msk kapris)

Koka pastan enligt anvisning.
Rinn av tonfisken, finhacka rödlöken och strimla tomaterna.
Blanda Philadelphia med mjölk. T illsätt övriga ingredienser.
Röran serveras kall till pastan. (Strö kapris över)


Urgott och superenkelt recept!! Jag brukar inte ha nån kapris, vet ärligt talat inte ens vad det är =)
Första gången jag gjorde receptet hade jag inte tillgång till färsk pasta så jag köpte istället Barillas (tror jag) tortellini med spenat- och ricottaost-fyllning. Funkade jättebra och har kört med det varje gång. Men färskt är säkert godare.



Ont i ryggen

Max har diarré för tredje dagen i rad. Börjar faktiskt tro på att det är skärgårdsgrytan med lax... Får skippa den i framtiden tror jag! Synd eftersom han tycker om den. Han bajsade ner hela sig själv precis innan vi skulle åka till öf så jag blev sen som vanligt. Fick dessutom tillbaks min mens i samma stressade veva. Nästan exakt på dagen 19 månader utan, det har varit underbart =)

Öf va kul som vanligt och Max studerande som vanligt. Under sångstunden fick han tag på en såndär plastring som man kastar på att plastkors och får olika poäng, ni vet, och han satt/stod/låg helnöjd med den i munnen hela de ca 40 minutrarna vi sjöng =) Jätteskönt!

Skulle egentligen badat Max nu på kvällen men min rygg klarar bara inte av det idag, har så ont. Ska bli spännande att se vad "mörbultaren" har att säga imorn. "-Vad sjutton har du gjort sen sist??? -Jag har varit och dansat på öppna förskolan..." Måste komma ihåg att ta ut pengar, och att faktiskt betala parkering imorn....

Marcus ska åter till jobbet, har varit mycket trevligt att ha honom hemma även om han varit sjuk. Än så länge har han i alla fall inte smittat mig!
NU ska jag lägga mig och vila ryggen, sov gott!

Öf idag

Nu ska jag snart hoppa in i duschen, sen ska Max få lite lunch och sen ska vi ta oss iväg till öppna förskolan. Vi ska låta Marcus ligga hemma och kurera sig i lugn och ro!
Nästa vecka är det terminsavslutning och luciafirande på öf, tyvärr missar vi det för att vi ska på Maxens 10 månaders-kontroll! Ska bli så himla spännande och se hur mycket han växt sen sist!! Känns som minst tjugo kg =)

Max sov förresten äntligen hela natten utan att vakna igen!! Nice =) Han går också runt hela lägenheten och bara håller oss i en hand. Han springer faktiskt till och med ibland. Det går kanske inte alltid så snyggt till men det går i alla fall =) Igår tog han ett steg helt själv när han skulle från tv-bordet till mig. Men att han skulle gå vid tio månader som alla trott är jag inte så säker på längre, det är ju knappt tre veckor kvar... Men innan ett år går han i alla fall =)

Ny sjukling

Marcus är sjuk stackarn =( Han sover som en stock nu men han lät riktigt dålig imorse när han va uppe för att se om det blivit bättre eller sämre. Jag bara somnade om på en gång, dålig hemmafru...?? Får ta hand om honom när han vaknar! Jag har faktiskt också ont i halsen idag men det har jag haft ett par gånger utan att det blivit nå mer av det. Får hoppas jag slipper nu med!

Förresten

Kom precis på, nu när jag suttit och tröstat en nästintill otröstlig Max, att jag idag har haft körkort i fem hela år. Jag har också fyllt 24 (tidigare i år) så nu får Marcus övningsköra med mig! Så fort vi gått en handledarutbildning. Får se om det finns nå pengar kvar efter jul.....

Känns som att klockan är mitt i natten...

Idag har Helena och Liam varit här en stund. Han är så duktig och går! Tänkte att Max skulle lära sig av honom =)

Marcus kom hem tidigare idag, superont i halsen och helt groggy stackarn. Blev värre under kvällen, det är väl Max som smittat honom. Får hoppas att han mår bättre efter en ordentlig nattsömn! Även om jag måste erkänna att jag tycker om att ha honom hemma, frisk eller sjuk...

Vi har inte lämnat huset idag, Max och jag. Inte ens för att gå till Ica. Men det måste vi imorn, ajja bajja! Hoppas det är lite finare himmel dock, det är så deprimerande när det är så grått =( Resten på dagordningen blev i alla fall gjort!

Nej nu är det äntligen min tur att göra mig iordning, natti natti!

Nope

Vi fick inte lägenheten i Sala backe men vi har blivit erbjudna visning på en annan lägenhet i samma hus.
Fortsättning följer!

Puh!

Feberfri! Jippi!

Måndag igen

Maxen har känts varm men okej varje gång jag tittat till honom i natt. Han har sovit hela natten utan att vakna 21.20-09.50 än så länge. En hel natt utan uppvaknande har vi inte haft på flera veckor nu så det tolkar jag som att han fortfarande har feber eller åtminstone känner sig sjuk. Vi får se när han vaknar, han har rört sig ganska mycket nu så det blir nog snart.

Vi ska väl ta oss till ica och handla mat senare, hänga upp tvätten när den är klar, diska lite och vattna blommor. Det är vad som står på agendan idag. Resten av tiden, om inte all tid, kommer gå åt till att få Max att inte pilla på julstjärnorna och amaryllisen vi köpte igår. Alla höga ytor är som sagt fullproppade.....

Max har förresten fått tag på min dosa till internetbanken och lekt med den så att den har låst sig. Så nu väntar jag på en upplåsningskod som förhoppningsvis kommer imorn. Jag har ingen som helst aning om hur det ser ut på kontona..... Spännande!

Längtar till nästa helg när Marcus är ledig igen. Och efter mer snö....

RSS 2.0