=(

Man tapapr ju helt lusten att skriva nåt när det tar en kvart att komma in på "skriv-sidan"..... =(

50%

Från och med imorgon går jag ner på 50% arbetstid. Eller egentligen är "går ner" fel uttryckt eftersom min uppsägningstid gick ut i fredags. Jag har snarare tackat ja till att jobba kvar, på 50%, några veckor till (än så länge utan kontrakt, det måste jag ta tag i på måndag!). Kommer jobba fram till fredagen innan jul är det sagt, alltså bara tre veckor. Men mår jag fortfarande tillräckligt bra kommer jag jobba 50% i januari också.
Har ju haft så himla ont i bäckenet när jag jobbat, men de senaste tre veckorna har jag knappt jobbat 3 dagar/vecka (både Max och jag har varit sjuka) och då har bäckenet mått mycket mycket bättre! Så håller jag mig till 50% kanske jag klarar av betydligt längre.

Jag kommer jobba 8-12 (imorn undantaget eftersom jag ska till sjukgymnast kl 10, kommer jobba fyra timmar efteråt istället) varje dag. Kl 12 somnar Max på dagis så jag hämtar inte honom förrän strax före 14. Har lite ångest över att han är på dagis mer än han behöver men han sover ju ändå bara sista tiden. Då är han glad och utvilad när jag hämtar honom =) Jag tänker (inte efter ett detaljerat schema, mer bara på känn) utnyttja min ensamma tid till att var tredje dag städa/pyssla, var tredje dag sova och var tredje dag promenera. Typ =)

Sover jag middag lite då och då så kanske jag orkar vara uppe lite längre på kvällarna. Mår otroligt dåligt för tillfället över att Marcus och jag har så lite tid att umgås. Jag är så trött på kvällarna att jag somnar efter Max har somnat nästan varje kväll. Känns som att vi aldrig ses nästan. Ännu mindre pratar eller gör nåt mysigt ihop. Är samtidigt inne i en period där jag känner att jag behöver Marcus väldigt mycket. Så det går inte ihop sig så bra =(

Nej nu ska jag åka och träna lite med mamma!


God natt

Började skriva ett inlägg men det blev så himla negativt så jag sket i det. Vissa dagar är bara blä helt enkelt.

Vi har precis kommit tillbaks från en pizza-middag framför Kung-Fu Panda hos min bror (som förövrigt heter dada (Daniel) enligt Max). Marcus nattar Max och jag ska lägga mig och läsa, om jag kan hålla ögonen öppna...

Vid typ 14 hade Max helt plötsligt 37.9 grader och jag trodde han skulle bli sjuk igen men nu va det nere på 37,5. Han va nog bara trött och överansträngd eftersom han inte sovit någon middag...

Sov gott

Ingen feber idag heller!

Max verkar ha klarat sprutan bra =)

Nu har jag dammsugit, dammat och tvättat golvet. Borde egentligen städa badrumemt när jag ändå är i farten men Max är inte så toppenroad av mitt städande idag... Får nog ta det imorn istället.
Marcus har varit på dagis och satt upp hyllor i nästan fyra timmar nu... Antingen är han överambitiös och perfektionist (vilket jag vet att han är) eller så är det jobbiga väggar.... Hur som helst trodde han att han skulle bli färdig om 1,2 timme typ. Då ska vi åka hem till min bror som är ensam hemma och äta pizza.
Sen jäklar är det dags att påbörja det nya livet!! Åtminstone fram till julmat och julbak... Senaste veckan har snudd på endast bestått av mängder med god mat och jag har gått upp ett kg sen i måndags. Kanske ingen katastrof i vanliga fall men när jag är gravid går jag inte ner "mat-vikten" som annars skulle försvunnit igen efter ett träningspass eller två. Så nu måste jag försöka få vikten att stå still ett litet tag igen....

Förra graviditeten hade jag i v27 gått upp 16kg, denna gång har jag gått upp 12kg, betydligt bättre men fortfarande alldeles för mycket.... Hade ju däremot 3kg mer från början förra gången så jag väger ju typ 7kg mindre nu än i v27 förra gången. Och det känns i kroppen kan jag säga!!! Allt är betydligt lättare denna gång. Har ju inte varit lika sjuk heller, allt har hittills varit bättre förutom bäckenet.

Nej nu tror jag att Max och jag ska ta oss ett bad/en dusch!

Inte så sent

Max sov i 3,5 timme, lilla gubben. Men han hade iaf ingen feber när han vaknade! Tydligen har han varit pigg och glad medan jag varit på jobbet men han somnade ändå som en stock vid 20. Jag kom hem strax efter 20, jätteskönt att det inte blev så sent! De andra var visserligen kvar när jag gick, det har sina fördelar att vara gravid, men de skulle bara avsluta det de höll på med och sen göra klart det lilla som är kvar imorn förmiddag. Marcus ska sätta upp hyllor på dagis så jag ska va hemma med Maxen.

Nej nu ska jag fortsätta titta på idol =)

Hungrig

Max har sovit i 2,5 timme nu ungefär. Har inte hört ett knyst så han sover nog en stund till. Helt slut med andra ord! Ska bli spännande att se om han har feber sen när han vaknar, vill inte in och kladda på honom och kanske råka väcka honom i onödan.

Jag fastnade så klart i en massa bloggar förut så jag har inte kommit så långt som till boken. Jag har däremot vikt undan alla kläder, plockat ihop alla leksaker som inte låg på Max rum, diskat, vattnat blommor och plockat döda blad på mina två stackars pelargoner i sovrummet. Får plocka Max pelargon sen när han vaknat.
Fick en massa skott av Hanna igår när hon fixade mina naglar (äntligen känner jag mig lite kvinnlig igen!! =) Tack!!) så nu känner jag mig peppad att få våra växter att överleva och frodas! Måste plantera vissa skott dock och lådan med (eventuella) krukor står längst in i förrådet så det får bli ett projekt i helgen. Kan hända att jag måste köpa lite nya krukor =)

Nej nu är det dags för mat känner jag! Får se om det blir nå läsa av....

Då va det dags igen!

Blev hemringd från dagis, Max va jättetrött och bara grät och grät. När jag kom satt han helt utslagen hos favorit-fröken och höll på att somna. Dom hade inte kollat tempen eftersom deras termometer va trasig. Han va alldeles tung och slapp i kroppen, som när han sover (lealös, kan det heta så?) och somnade medan jag bar upp honom för trapporna hemma...
Dom va ute när jag hämtade honom så det va omöjligt att säga om han hade feber eller inte, kall om kinderna men jättevarm under mössa och overall. Vi får se när han vaknar helt enkelt. Han sover som en stock i sin säng, lilla plutten. J
ag ska vika tvätt (den har inte blivit vikt sen vi tvättade sist, har haft alldeles för mycket för oss och varit alldeles för trötta.....) , diska lite och betala räkningar. Sen tänker jag lägga mig i sängen och läsa bok tills lillkillen vaknar. Känns som att han kommer sova ett bra tag men man vet ju aldrig. Det har blivit några sena kvällar för honom och inatt vaknade han dessutom och va jätteledsen i en timme =( Men som sagt, man vet aldrig så det är bäst att sätta igång!

Äntligen!

Nu är Max vaccinerad!!
Efter en lite panikmorgon så blev det snabbt gjort. Vaknade efter våran sena kväll igår, 8.55 och insåg att jag glömt ställa klockan. Vaccineringen började kl 9 så nu trodde jag minsan att det va kört... Gjorde mig iordning, väckte Max som fick vällingen i bilen och när vi kom fram va vi helt ensamma =) Förstod ingenting! Snabbt och smidigt gick det, Max tyckte såklart inte det va kul att bli fasthållen och stucken men han va duktig ändå!
Frågade och gårdagen hade tydligen varit kaos med köer utanför dörren och inga parkeringsplatser. Men idag va alltså coollungt! Vilken tur att vi inte åkte igår =)

Nu ska pappa bjuda på lunch på Gunsta och sen är det dags för nagelfix vid 16!


Grattis mamma på 50-årsdagen!

Har haft en jättetrevlig dag idag! Ska lägga upp bilder någon dag men nu är det för sent. Är helt sjukt trött och alldeles för fullproppad med mat =)

Max fortsätter hosta. Febern har gått ner under 38 men han är fortfarande en grad varmare än normalt. Vet med andra ord inte alls hur jag ska göra med vaccination imorn. Vill inte att han ska behöva vänta men det känns som att det finns en anledning till att dom vill att man ska vara helt feberfri och frisk....

Nej nu är det dags för sängen! Ännu en trevlig dag väntar imorn!

Vecka 27 (igår)

Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla.

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanför livmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen efter födseln.

Trött trött, trött trött, trött trött trött

Hade somnat som en stock om jag lagt mig för flera timmar sen men jag har saker att göra.

Är ledig onsdag och torsdag, välbehövligt och skönt. Sen är det inventering på fredag, troligtvis ett 15-timmars arbetspass om inte längre... I värsta fall får vi fortsätta på lördagen med, men jag vette sjutton om min kropp klarar det. Klättra upp och ner i hyllor är inte det roligaste just nu...

Ringde Bvc imorse, om Max va feberfri idag kunde vi komma på torsdag istället för imorn, imorn va för tidigt. Skulle han fortsätta ha feber så måste vi vänta tills dom har en "uppsamlings-dag" för alla småbarn som missat sin vaccinationsdag efter att alla barn i åldern 6 mån-3 år fått sitt vaccin, alltså om 2,5 vecka. För jävligt rent ut sagt.
Nu på kvällen hade han prick 38,0 =/ Vet inte vad han haft under dagen för Marcus vågar inte ta tempen. Är han helt feberfri under hela dagen/kvällen imorn så går jag dit på torsdag oavsett. Måste ju få det gjort speciellt iom att han är så känslig som han är!

Imorn är det 50-års lunch och 50-års middag =) Ska bli trevligt!! På torsdag är det äntligen dags att fixa naglarna igen =) På tiden kan man säga! Ser för jäkligt ut....
På fredag är det som sagt inventering och sen under helgen ska jag väl fortsätta med allt som jag inte hann med förra helgen....

Max håller äntligen på att somna. Sent, men med tanke på omständigheterna (att jag inte kommer i säng än på ett tag) så är det ju ganska trevligt att han kommer sova länge imorn.....

Dags för sängen

Uppe på tok för sent igen... Och lägger mig med blött hår. Igen...

Typiskt

Trots den ihållande hostan trodde jag Max va betydligt bättre nu. Han har sovit MASSOR sen i torsdags och är mycket piggare. Men efter en tur till Gränby centrum på tu man hand med min mamma så kommer jag hem till en febrig liten kis... Ska det aldrig ta slut? Jag vet att jag kommer ha så höga förväntningar på den här nya medicinen =( Hoppas bara han är feberfri på onsdag då det är dags för sprutan och 50-årsmiddag.
Marcus haqr blivit jätteförkyld under helgen så han är hemma med Max imorn. Det kommer glädja alla på mitt jobb inför stundande inventering...

Men ärligt talat, jag kan ju inte rå för att jag råkar ha en son som lätt blir förkyld. Och självklart är det smidigast för oss om jag är hemma med Max, dels så förlorar vi mer pengar på om Marcus är hemma och dels har Marcus en massa kundbesök och möten som inte är så populärt att ställa in i sista sekund.
Att dom väljer att lägga inventeringen samma veckoslut som min mamma fyller 50 är inte mitt problem, jag har redan offrat min brorsas 20årsfest för en inventering (den festen skulle man verkligen vart med på...) och att Max blir sjuk lagom innan inventeringen är definitivt inget jag kan styra över.

Nej nu tappade jag tråden. Vi ska nu bänka oss i soffan och titta på Max dop-video och videon från Mallis (vi har pisamt nog inte tittat på någon av dom..............,)

Ha en bra kväll

Sysselsatt

Än så länge har jag ätit frukost och läst lite bok, har precis börjat på The brass verdict om allas våran Harry Bosch. Va längesen jag läste om honom så det ska bli väldigt trevligt =)

Sen har jag diskat berget i köket, jag har städat badrummet, vattnat blommor, jag har varit två vändor i tvättstugan och jag har fixat med vab-dagar på försäkringskassans sida.

Nu väntar dammsugning, dammning, golvtvättning, två vändor till tvättstugan, en tur till Ica för att handla till kycklingsallad (om det finns grillad kyckling kvar...), bad av mig själv och Maxen, julklappsfix, tidigt adventspynt eftersom jag inte kommer tänka en tanke på det närmaste veckan, plus ungefär tio saker till som inte är någon idé att ens nämna eftersom jag vet att jag inte kommer få hälften av grejerna som är kvar gjorda.....
Det blir träning imorn istället för idag (fick iaf en ordentlig promenad igår) vilket spar lite tid iaf...

Lite vila

Lillkillen somnade på fem minuter efter lunchen, trots den långa sovmorgonen. Tydligt tecken på att han inte är 100%...

Marcus tog ut komp och kom hem till lunchen! Jag åkte till dagis med nyckeln, till apoteket och handlade mat, lasagne blir det ikväll =) Nu ska jag läsa lite bok medan Marcus scannar in bilder från när han och hans syskon va små och sen blir det disk och eventuellt städ. Kanske tar städet imorn förmiddag vi får se. Max ska få lite frisk luft också, lagom lång promenad så jag inte hinner bli kissnödig....

Sovmorgon

Efter att ha hostat heeeela natten så fick vi iaf sovmorgon. Jag vaknade 9.15 och väckte Max 20 minuter senare.
Han hostar, snurvlar och är rosslig men har iaf fortfarande ingen feber.

Idag borde vi gå ut på en långpromenad, jag har bara kommit iväg på ett enda träningspass på nästan tre veckor, fett med ångest!! Max har varit sjuk, jag har varit sjuk, Marcus va i Göteborg=ingen barnvakt, dagisjour med städ just de dagar jag tränar.... Kanske därför jag plötsligt gått upp 2 hela kilon??!? Hur som helst vågar jag inte ge mig ut på långpromenader eftersom jag bara blir så kissnödig hela tiden =( Värdelöst!!
Måste iaf ut och handla lite fredagsmat och lämna dagisnyckeln till nästa jourfamilj och på dagis kan jag ju kissa om det skulle vara så =) Sen borde jag gå till apoteket igen eftersom jag glömde köpa järntabletterna....

Ny medicin

Max har än så länge inte blivit värre, trodde kanske att det va början på en lång sjukdom igen. Men han hade på kvällen fortfarande ingen direkt feber och har ätit lite bättre idag. Men han är hostig och snorig och verkar helt enkelt sliten. Trött och liksom lite orkeslös. Och så har han ont i halsen, troligtvis för att han hostat så mycket.

Va till apoteket och hämtade ut nya medicinen, en "riktig" medicin denna gång till för att bota infektioner i luftvägarna vid astma. Den ska vi nu alltså ta morgon och kväll i tre veckor och se vad som händer. Håller tummarna!! Han har hostat litegrann efter han somnat men inte alls som igår och nu har det varit tyst en stund. Klockan är alldeles för sent för mig att vara uppe egentligen men jag fastnade i boken efter att jag nattat Max och hade inte en aning om vad klockan va.

Har förresten bestämt mig till 99% att fixa naglarna en gång till. Kommer sakna dom alldeles för mycket om alla går av =(

Sov gott!

Vecka 26 (i tisdags...)

Förmodligen passar inte dina vanliga kläder längre, för nu börjar du lagra fett kring bröst och höfter. Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen.

Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.


Graviditetsstrimmor fick jag först i v37 förra gången..... Blir spännande att se om jag får ännu fler denna gång och när dom i så fall behagar komma =(

Svinigt igen

Onsdag den 25/11 vaccineras barn i Max ålder, födda runt Max datum, på Årsta barnavårdscentral. Mellan kl 9.00-11.30. Drop-in. Kö med småbarn, kan det bli roligare?

Hemma

Max hostade i omgångar hela natten men va, förutom väldigt trött, ändå glad imorse så han fick gå till dagis. Men vid tio-tiden ringde dom och tyckte jag skulle hämta honom. Han hade bara varit supertrött, hostig och ledsen och bara velat bli buren hela tiden =( Så jag hämtade hem min lilla älskling, vi åt lite macka och tittade lite på film och nu sover han. Han kändes lite varm innan han somnade och har sovit som en stock i typ 45 minuter. Men nu har han precis börjat hosta lite lätt så vi får se om det blir så mycket mer.
Dagis tyckte inte att han skulle komma imorgon heller så jag antar att "helgen" har börjat för min del...

Passade mig fysiskt ganska bra att gå hem idag. Har jätteont i bäckenet =( Hittills har jag "bara" haft ont när jag böjer mig, reser mig, vrider mig, lyfter och såna grejer. Men idag gör varje steg jag tar ont. Börjar tappa förhoppningarna på att det ska bli bättre.

En rolig grej är dock att jag, efter att ha känt mig som en ful fet kossa igårkväll, vaknade och tyckte jag hade världens vackraste bebismage imorse! Borde ha tagit en bild. Vet inte om det va för att jag under kvällen innan äntligen fick gå på toa efter några dagars uppehåll, om bebisen lagt sig på ett annat sätt eller om jag helt enkelt bara råkade hitta rätt vinkel att titta på den. Men fin va den =) Magen har annars växt avsevärt senaste veckan.

En till rolig grej är att vi i bokcirkeln läser en bok som heter "Sputnikälskling" av Haruki Murakami, har aldrig hört talas om varken bok eller författare och skulle verkligen inte välja nåt så okänt själv, och jag tycker jättebra om den! Kan inte säga varför, det har inte hänt så mycket i den än, har väl bara läst typ 70 sidor eller nåt. Men jag tycker jättemycket om den! Hoppas det håller i sig och inte bara brister helt plötsligt.

Ska lägga mig i sängen och läsa lite innan Max vaknar av hostan. Och så får vi hoppas att jag lyckas komma ur sängen utan för mycket smärta sen =)

Kan man bli mer avundsjuk?



Syster på PhiPhi för några dagar sen, nu är dom i Kuala Lumpur....

Lite uppdatering

Hade en telefontid med en läkare idag angående Max hosta, fortsatt medicinering och svin-vaccination. Den väldigt seriösa läkare vi träffade sist hade slutat men denna lät också bra så det kändes skönt. Vi fick recept på ytterligare en medicin som vi ska prova i tre veckor, också inhalator, morgon och kväll. Sen ska vi sluta och avvakta över jul och nyår och sen få en läkartid i januari för att se hur det har gått. Den medicin vi har nu hjälper ju väldigt mycket men iom att han har varit mer eller mindre konstant förkyld sen han började på dagis så är det svårt att avgöra om han har kvar hostan eller "bara" hostar för att han är förkyld.

Just nu ligger han förövrigt och krupphostar =( Men sover än så länge. Förbereder mig på en tuff natt.

Vaccineringen tyckte läkaren absolut att vi skulle ta så fort vi fick chansen, speciellt iom hans hosta som vi inte riktigt vet vad den beror på. Även denna läkare kallade hostan astma-liknande, men ingen har gjort några tester på det eftersom vi inte har astma i släkten. Men nån ska ju alltid va den första?!

Har äntligen fått veta att Marcus farsdags-present "kommit bort under frakten" men att en ny har skickats och lite plåster på såren finns tillgängligt på hemsidan. Vi får väl se om den behagar dyka upp denna gång....

Nästa vecka/helg är det inventering, samma vecka som jag bett om ledigt torsdag-fredag. Mamma fyller 50 och hela huset är fullt med släktingar. Har inte rakt ut fått ledigt än, men jag har inte blivit nekad heller. Har förberett en massa inför inventeringen, för att underlätta den och hade tänkt fortsätta med det men sista tiden har det varit mycket sjukdom och en massa småstrul som jag fått i uppdrag att lösa så tiden har bara runnit iväg. Skulle kännas bättre att vara borta från inventeringen om jag hade kunnat jobba lite mer med förberedelserna.... Men men.

Fick idag höra från en äldre herre på jobbet, som inte brukar prata så mycket med mig (tog ett bra tag innan han fattade att jag inte hette Camilla, vet knappt om han ännu vet vad jag heter =) ) att dom väldigt gärna vill ha kvar mig. Pratade lite löst med min chef idag om att jobba 50% fram till julveckan i första hand och om det sen fortfarande känns okej med bäcken och allt, fortsätta med 50% under januari. Senaste veckorna känns det som att det bara gått utför, bäckenet gör mer och mer ont, förkylning och magkatarr, har plötsligt gått upp 2kg på två veckor efter att ha stått still jättelänge, tungt att andas...

*en halvtimme-timme senare*

Har suttit inne hos Max. Han vaknade och kräktes =( Vet inte om det bara va slem, antagligen. Det va Marcus som torkade upp, ska uppdatera mig om konsistens =) Nu verkar han sova iaf....

Nej om man ska passa på att sova medan det verkar vara tyst. Hoppas att det fortsätter vara tyst resten av natten, hoppas att morgondagen inte kräver en massa mer problemlösning utan flyter på bra...

God natt

Grattis på födelsedagen brorsan!!


Jämförelse v25

Siffror från dagens Mvc-besök:

Blodtryck 111/61, hb 125, blodsocker 6,0, sf-mått 25

Såhär såg det ut med Max:

Ca v20 - blodtryck 125/69, hb 108 =(  bebis hjärtljud 148 
Ca v25 - blodtryck 143/73, hb 108, blodsocker 4,2  bebis hjärtljud 134, sf-mått 25


Underbart att få höra hjärtljud äntligen!! Hon hittade dom på en gång och dom lät jättebra =) Fick dock lyssna väldigt kort och jag tror inte ens hon kollade antal slag. Skönt att järnvärdet va så mycket bättre än med Max, jag känner ju det med att jag mår mycket bättre. Men iom att jag inte reagerade negativt på de järntabletter jag åt förra gången så tyckte hon jag kunde börja med dom nu iaf. För att gardera mig. Hade tänkt det själv faktiskt...

Fick nästa tid den 14/12 och då ska vi också göra glukosbelastning nr 2. Ser verkligen inte fram emot det, det va vidrigt.... Men bra att dom kollar för mycket än för lite. Ska också få en tid hos sjukgymnast för att se om det går att göra något åt bäckenet. Tror ju inte att det är foglossning eftersom det inte gör ont när foglossning brukar göra ont. Så det ska dom få kolla upp.

Roligt att det va exakt samma sf-mått som med Max =) Helt normalt mått för v25! Max blev ju inte stor förrän senare.....

En sak till

Ska förresten till MVC och lyssna på hjärtljud imorgon, äntligen!
Och jag är uppe alldeles för sent.....

Och blogg.se är dessutom ultrasegt!!!!!

Inte bra =(

Tycker alldeles för mycket om julmust.....

Idag snurvlar och nyser jag. Började bli lite småförkyld i fredags, tror det är från sprutan faktiskt. Däremot kunde jag idag tvätta håret med "sprut-armen" utan att behöva bita mig i tungan för att låta bli att skrika av smärta.

Max ögon och näsa har runnit hela dagen. Tunt som vatten än så länge men det har runnit konstant. Han hade prick 38.0 på kvällen så det blir spännande att se vad vi vaknar upp till imorn.

Har annars bara städat dagis och hem i helgen.

Superstressad

Skulle mest av allt bara vilja slappa den här helgen. Ta det lugnt och bli av med katarren. Marcus har dessutom mått jättedåligt idag med illamående, halsont och ont i kroppen. Får hoppas han mår bättre imorn. För vi har verkligen inte tid att slappa i helgen =( Vi ska städa riktigt ordentligt på dagis, kommer ta mestadelen av lördagen, resterande tid måste vi grovstäda här hemma. Vi hann inte med nån ordentlig städ förra helgen så nu lever vi i en svinstia. På söndag morgon har vi tvättid kl 7 (!!!!) i brist på andra tider. Dessutom måste Max äntligen få vinterskor, vi har ett hemligt projekt som måste fixas med och en massa andra "små"-saker, jag måste komma iväg på träningen för att må mentalt bra, och umgås hade varit enormt trevligt att hinna göra. Och sova, att hinna med det är ju bara för bra för at vara sant!
Har till på köpet jätteont i armen efter vaccinet och efter en dag på jobbet har jag återigen svinigt ont i bäckenet =(

God natt och sov gott!

Fixat och klart!

Dagis-flickan hade inte svininfluensan. Vilken lättnad! Och jag tog mig iväg och fick min spruta iaf. Ringde vårdcentralen för att höra hur tidigt folk brukar börja köa. Blev uppringd vid 11, två timamr innan dom skulle börja och fick höra att det redan sitter 3 i kö.... Åkte och köpte bokcirkelboken och en baguette och åkte dit på en gång. kom dit till 11.30 tror jag och då hade jag plats 43. Hade turen att min köplats va precis vid hissen så jag fick frisk luft varje gång någon åkte upp och ner. Tur det, annars hade jag nog tuppat av. Hade också turen att tjejen framför mig i kön va väldigt trevlig så vi höll varann sällskap! Hon va också gravid, fast väldigt tidigt, och hade också ett barn under två år så vi hade en hel del gemensamt att prata om. Vi kunde också sitta på golvet utan att vara i vägen så det gick ganska bra. Blev klar vid 14 så det kunde ha varit mycket värre, hade jag kommit en halvtimme senare så hade jag nog fått stå i kö minst en timme till och riskerat att inte va bland det 200 första. Dom hade bara 200 doser kvar idag och skulle bara få 200 totalt nästa vecka. Så det känns väldigt skönt att ha det avklarat!! Ska bli spännande att se hur jag kommer reagera, om jag får nå biverkningar. Har redan lite ont i armen men det är ju överkomligt. Hoppas bara jag slipper feber och sånt.

Nu kommer nästa ångest-moment och det är att försöka bestämma sig för om Max ska bli vaccinerad eller inte....

I övrigt mår jag fortfarande illa men ska till jobbet imorn. Det får gå som det går. Det är ingen som gör mitt jobb när jag är borta så det är bäst jag pallrar mig dit.

Nu ska jag leka lite med Maxen!

Ny dag idag

Mår riktigt illa idag med =( Inte lika yr men definitivt inte "stadig" i huvet. Går runt med kväljningar titt som tätt. Skumt. Är fortfarande inte riktigt bra i magen heller så det kanske helt enkelt "bara" är magkatarr. Får se.
Ska ta det riktigt riktigt lugnt idag iaf och så hoppas på att jag orkar ta mig iväg till sprutan när dom börjar vid 13. Ska i så fall se till att vara där i riktigt god tid innan. Undrar hur tidigt folk börjar köa? Dom har ett "begränsat parti" kvar, mer kommer först nästa vecka nån gång, så dom vädjar till alla som inte tillhör riskgrupperna att avvakta. Men dom har ju själva gått ut med att familjer med barn i åldern 3-18 år får komma så då är det klart dom kommer....

Nej nu ska jag lägga mig på sängen en stund. Synd att jag inte än har införskaffat mig bokcirkelns senaste bok....


=(

Mår illa och hoppas återigen på lite mer sömn i natt....

Svininfluensan

En flicka på Max dagis har testats för svininfluensan. Spännande.... Provsvaren skulle komma idag på eftermiddagen. Känns inte som att dom tar prover på vem som helst, inte utan misstanke. Eller? Känns inte som att dom gör något inom sjukvården om inte ordentlig misstanke finns...
Hur som helst är hon typ 3-4 år, allergisk mot allt inklusive ägg vilket gör att hon har svårt att ta vaccinationer. Ska bli väldigt spännande att få höra...

Iom att jag va så inställd på att ta vaccinet idag så trotsade jag illamående och yrsel så fort dom meddelade på vårdcentralen att dom började vaccinera för dagen. Hämtade Max och skjutsade honom till Bergsbrunna och begav mig till Sävja. Bilarna stod huller om buller över hela parkeringen och skolan på andra sidan vägen. Hade tur och fick stå i kön precis innanför dörren, hade blivit kallt annars... Kön ringlade sig upp för två trappor och efter 20 minuter hade jag rört mig tre meter och fick höra att dom skar av kön ca 30 pers före mig =(
Imorgon börjar dom vaccinera kl 13, eftersom jag ändå är hemma ska jag försöka orka mig iväg i god tid innan dess. Skulle vara väldigt skönt att ha det avklarat, speciellt om det nu kanske härjar på dagis.... Känns lite jobbigt att lämna Max där imorgon innan vi fått höra nåt om provsvaren, men det går verkligen inte att ha med honom i en såndär kö... Han kommer tröttna efter fem minuter!

Nej nu måste jag vila igen. Funderar på om det kanske är magkatarr jag har....

Vad fan är det som händer egentligen?

Hemma idag igen.
I måndags va jag magsjuk eller nåt. Igår va jag visserligen på jobbet och mådde hyfsat men hade sjukt ont. Imorse vaknade jag med huvudvärk, illamående och kunde inte gå rakt. Vinglade in i saker hela tiden och höll på att få upp frukosten. Blev lite bättre så Max och jag knallade i väg till dagis. Tror friskluften gjorde nytta för det kändes genast lite bättre så jag fotsatte till jobbet. Men där blev det bara sämre igen. Bröt ihop och satt och grina på toaletten efter ett tag. Sen gick jag hem. Känns jättekonstigt, men inte lika illa som i morse. Är inte direkt yr men det känns som att jag ska välta. Inte ramla eller snubbla, utan välta. Om ni förstår skillnaden...

Jävligt typiskt är det för jag skulle åka till Sävja i eftermiddag och vaccinera mig mot svininfluensan. Dom får in 500 nya doser någon gång under dagen och sätter igång så fort dom kommit in. Men man ska ju inte va sjuk när man vaccinerar sig. Fast jag vet ju inte om jag är sjuk heller. Det kan ju vara vad som helst. Det kanske bara är sömnbristen som säger sitt. Eller en klämd nerv någonstans, jag är ju väldigt stel i nacken och det kan leda till en mängd skumma saker. Eller är det bara hormoner som påverkar psyket för mycket?

Ska lägga mig en stund och se vad som händer. Kanske mår jag bättre efter lite sömn, lika plötsligt som det kom kanske det är borta igen. Och då kanske jag tar en tur till Sävja iaf... Skulle vara skönt att få det gjort, nu när jag vet att det finns doser.

Förövrigt vänta Marcus fortfarande på sin farsdags-present.....

Ont

Max går just nu och kletar 111 lager av försvarets hudsalva på läpparna =) Mumsigt värre!

Har mått helt ok idag med illamåendet, lite orolig mage men inget jag dött av. Klarade inte av att gå så snabbt till jobbet som jag brukar så jag blev lite försenad, men men.

Däremot har jag haft så ont i bäckenet idag att jag nästan grinat flera gånger =( Det blir bara värre och värre och jag tvivlar på att det blir bättre med tiden... Dags för spinning ikväll och det ska va bra för bäckenet sägs det. Vi får se hur det går.
Förra graviditeten hade jag typ alla besvär man kan ha utom problem med foglossning. Den här gången har, förutom lite illamående i början, varit en dröm-graviditet hittills. Men nu verkar det som att fogarna tänker säga sitt. Det är dags för MVC på måndag, ska prata med barnmorskan då. Men så vitt jag vet finns det inte så mycket att göra åt det.

Onsdag nästa vecka ska vi ha utvecklingssamtal på dagis =) Kul!

Vecka 25

Nu växer magen och blir tyngre. Allt eftersom kan du få ont i ryggen, kramp i benen och känna ett tryck ned mot bäckenbotten. Kramper är vanligt och kommer att vara det även längre fram. Undvik att knipa med tårna. Barnet kan trycka på blåsan vilket medför att du måste gå på toaletten ofta. Det kan hända att du lättare blir andfådd nu. Tänk på din hållning och vila mycket.

Ditt barn är nu ca 22cm långt mellan huvud och stjärt och väger runt 800g. Det kan ta tag om sina fötter och knyta nävarna. I lungorna bildas allt fler blodkärl och näsborrarna börjar öppnas. Barnets benkärnor blir hårdare. Barnets livlina - navelsträngen är tjock och elastisk med innehåll av två artärer och en ven. Dessa blodkärl ligger inbäddade i en tjock geléartad massa som hindrar dem från att trassla ihop sig. Detta är ett sätt att säkra blodflödet mellan moderkakan och barnet och dess livgivande funktion.

De permanenta tänderna bildas långt in i tandköttet men kommer inte att bryta fram förrän barnet börjar tappa sina mjölktänder i sexårsåldern.

Under graviditeten är det inte heller helt ovanligt att man drabbas av halsbränna eller sura uppstötningar.

Bättre

Bortsett från att jag är lite hängig och magen bubblar så mår jag ganska bra nu. Fick i mig middagen och har inte behövt gå på toa åt nåt håll efter det. Så imorn ser det ut att bli jobb igen.

På fredag börjar våran jour-vecka på dagis. Då ska vi jobba där på eftermiddagen, från 13.45 till stängning! Tycker det ska bli jättekul! Städningen under helgen sen blir väl inte riktigt lika kul, inte heller snabbstädningen på tisdag och torsdag eftersom jag missar två träningspass då. Men men, det är det värt.

Marcus sitter inne hos Maxen och det är ganska tyst så han kanske somnar snart. Jag ska iaf göra mig i ordning och krypa ner i sängen. Hoppas på lite fler sömntimmar inatt för det har inte blivit många på sistone... Skulle kännas bättre om det va något specifikt som gjorde att jag inte sov bra, något jag kunde skylla på, typ ont i bäckenet (som jag har väldigt mycket på dagen men inte känner av på natten), många kissturer (brukar bara bli en/natt just nu), bebis är vild (bebis är vild vissa perioder men inget jag brukar vakna av), kramp i vaden (än så länge lyckas jag undvika det), bortdomnad arm (händer bara kanske en gång varannan natt än så länge). Jag drömmer iofs sjukt mycket och konstigt och det vaknar jag av. Men resten av tiden bara vaknar jag av ingenting och kan inte somna om ordentligt. Skitdrygt.

Nu har Maxen somnat, skulle vara kul att känna att nu är det äntligen min och Marcus tur att umgås! Men jag orkar ju aldrig vara uppe längreän så här. Också skitdrygt......

Ganska okej

Har ätit två mackor och det känns än så länge ganska bra. Hoppas verkligen det va snabbt avklarat detta. Ska hämta Max om mindre än en timme, saknar honom massor. Känns så konstigt att vara hemma utan honom, även om denna dag bara flugit förbi. Har mest legat i sängen.

Under tiden jag tryckte i mig mackorna har jag laddat upp bilder i bildbloggen för den som är intresserad.

Är lite besviken, Marcus farsdags-present från Max har fortfarande inte dykt upp med posten =( Vilken miss!

Dålig

Efter en halvdan helg där inget blivit gjort, men med ett trevligt farsdags-avslut, kom ett mindre trevligt "total-avslut" med lite orolig mage. Vaknade imorse med fortsatt lite orolig mage men tänkte först gå till jobbet iaf. Sen ändrade jag mig och bestämde mig för att vara hemma, gick iväg till dagis med Maxen och blev mer och mer illamående. Spydde när jag kom innanför dörren hemma sen =( Några toabesök senare, och en mystisk huvudvärk, så fick jag sova ett par timmar.

Nu känns magen lugnare och huvudvärken lite bättre men jag vet inte vad jag ska äta =( Tror inte jag vågar stoppa i mig nåt annat än mackor. Ska iaf börja med det och se hur det går.

Kvällen

Det är tänkt att jag ska hålla mig vaken efter att Max somnat, troligtvis vid nio, och titta på film med Marcus. Vi har köpt lite snask (läs chips till Marcus, naturgodis och vindruvor till mig. Tyvärr också underförstått att jag inte kommer kunna låta bli chipsen....) och ska se The good german. Om jag inte somnar...
Men nu sitter vi hela fsmiljen och tittar på Surf's up, tecknat om en pingvin från Antarktis som surfar. Max äter vindruvor =)

Väntar

Sitter i Bergsbrunna och väntar på Marcus. Ska hämta honom i stan om typ en timme, längtar så!! Tycker inte om att vara ensam =( Sov praktiskt taget ingenting första natten men andra natten sov jag nog av ren utmattning =) Va i Bergsbrunna i onsdags också, igår passade Max och jag på att äta blodpudding (ingen Marcus-favorit) och sen badade vi tillsammans! Myspys =) Men jag saknar Marcus...

Idag har jag haft jätteont i bäckenet =( Bådar inte gott det här... Men ska inte ta ut något i förväg. Vi har en praktikant på jobbet nu som gladeligen gör allt springande åt mig så det har gått ganska bra ändå ;)

Hade tänkt uppdatera en massa trodde jag, men jag hade nog inte så mycket att skriva. Har mått väldigt konstigt idag, trodde jag skulle bli jättesjuk men jag va nog bara trött. Trodde också Max skulle bli jättesjuk för han va så otroligt trött imorse, trots att han sovit gott hela natten, och rosslade massa både igår kväll och imorse. Men han är pigg och glad och för tillfället ganska så övertrött =)

Nu ska jag dricka mig en kopp te innan vi beger oss till station.
Önskar alla en trevlig helg!!

Blixtvisit hemma

Hade ingen mat med till jobbet idag utan gick hem och åt, ska alldeles strax bege mig tillbaks. Ruggigt väder men skönt med en lunch-promenix. Jobbigt är dock att jag får så ont i magen när jag går snabbt (vilket jag gör varje dag från dagis till jobbet, och från jobbet till dagis - allt för att få se så mycket utav Max som möjligt!), troligtvis är det väl sammandragningar elelr nåt.

Dags att börja göra sig iordning igen!

Lättnad

Nu har jag tagit mod till mig och räknat efter och jag går in i v24 idag. Puh!!

Max sover och nu är det dags för House.

Vecka 24

Nu går det att höra barnets hjärta med ett vanligt stetoskop. Någon gång runt denna vecka är det dags för ett besök hos din MVC. Om du inte börjat träna dina muskler i bäckenbotten, så är det hög tid. Bäckenbottenmusklerna börjar tänjas ut, vilket kan leda till att du läcker urin när du hostar eller skrattar. Denna muskelgrupp används inte i dagliga aktiviteter och det kan därför vara svårt att veta om man tränar rätt.

Hormonnivåerna i kroppen börjar plana ur och humöret brukar jämna ut sig. Många känner sig lugnare och gladare. Livmodern når nu ovanför naveln.

Barnet är nu ca 21cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 700g. Skulle barnet födas nu har det 20-25% chans att överleva. Det är fortfarande litet, finlemmat och alldeles hårigt. I kroppen har vita blodkroppar börjat bildas och dess funktion är att bekämpa infektioner.

Lungorna fortsätter att utvecklas och luftvägarna formas till rör för att kunna ta in och stöta ut luft. Blodkärl och lungblåsor utvecklas i lungorna och mellan dessa kommer så småningom utbyte av syre och koldioxid ske. I lungorna börjar också ett ytspänningsnedsättande medel att bildas. Dess uppgift är att hindra lungblåsorna från att klibba ihop.



Igår fick jag för mig att jag har räknat fel på en vecka nånstans.... Att det egentligen är v23 som börjar idag. Jag hoppas innerligt att så inte är fallet, men jag har inte vågat räkna efter....
Tycker tvärtom texten att det är nu hormonerna börjar hoppa.....

1 timme senare

Efter att i ca 50 minuter ha studsat, hoppat, snurrat och allt annat än att ligga still i sängen låter det äntligen som att Max somnat. Han har varit väldigt svår att natta senaste veckan =(

Klippte förresten honom i morse... Det började alldeles för mycket likna en hockeyfrilla.... Klippte bara rakt av i nacken så det behöver säkert jämnas till men det får vi ta imorn kväll.

Nu ska jag ta en Alvedon eller två, ta en snabbdusch och sen lägga mig raklång i sängen och bara blunda. Djävulska huvudvärk.....

Pantad

Ibland blir man ju bra trött på sig själv... Hade fått en paketavi med posten och utlämningsstället var Ica Brantings torg (vartannat paket verkar komma till Brantingstorg och vartannat till en spelbutik i Årsta...). Vi hade också fått en kupong på gratis glass från Ica Årsta. Eftersom jag hade tänkt gå till Årsta som vanligt och handla blev jag lite ställd hur jag skulle göra. Kom fram till att jag tar bilen till Branting först, hämtar paketet och köper porto till att skicka tillbaks Max dagisfoton, sen tar jag bilen till Årsta och handlar.

Så jag åker till Branting, köper frimärken (kostade 24kr att skicka tillbaka alla bilder utom två...), går ut och postar brevet, går till bilen och kommer på att visst va det ju nå mer jag skulle göra här?! En hundradels sekund senare kommer jag på att jag lämnade paketavin hemma.... Det va ju bara därför jag åkte dit!! Gick in och hörde om det räckte med leg men det gjorde det inte..... Blä! Sååå arg på mig själv!!!

Hur som helst, en kille spydde på jobbet idag, en annan kille spydde nästan och Marcus gick hem tidigare från jobbet med frossa och huvudvärk. Han verkar dock må bättre så förhoppningsvis blir det inget av det... Själv har jag väldigt ont i nacken och huvet =(

Paketet jag ska hämta är förresten från Libero. Skickade in alla blöj-märken jag samlat och kommer nu få hem en pyjamas, en "fleece-krage" och en rabattkupong på 50kr på ett blöjpaket. Tyckte dom hade väldigt tråkiga saker att välja på men det blev nog bra till slut! Börjar bli dags att räkna streckkoderna från maten igen, borde fått ihop så många att jag nu kan beställa nåt roligt från både Semper och Nestlé.

Nej huvudvärken dödar mig snart och jag ska hjälpa Marcus att natta en hyper Max,,,

Nåbar

Ska strax bege oss hem från Bergsbrunna. Har lånat en gammal mobil av pappa så nu är jag kontaktbar på telia-numret igen. Och den här ska inte Max få peta på så nu kommer jag gå att nå ända tills min vanliga telefon är klar. Och förhoppningsvis efter det med =)

Max vill inte sova middag längre så han är övertrött som vanligt nu för tiden. Inte är han lätt att söva på kvällen heller. Men i natt som vi som stockar allihopa och vaknade först vid 9. Underbart!

Imorn är det dags för jobb och dagis igen. Får hoppas att det går bra, han är mycket bättre men fortfarande förkyld. Idag har han blött näsblod, känns inge vidare men vi får väl se vad som händer med det. Har man varit förkyld länge så blir väl slemhinnorna sköra.

Nu ska vi åka hem! Ha de!

RSS 2.0