hur ska det sluta?

kvällen började toppen men slutar nog katastrofalt tyvärr. max hade bara sovit 2 gånger 30 minuter under hela dagen så han somnade som en stock när han fick välling vid 21. perfekt! tänkte vi som då kunde titta klart på filmen vi hyrt, utan spår, och komma isäng ganska tidigt. vi måste ju gå upp bra mycket tidigare än vanligt för att kunna vara vid mässan till 10.
21.40 vaknar han med ett skrik och har världens magknip och gråter förtvivlat tils för ca tre minute sen. nu är han glad och pigg som en mört..... förbereder mig på en lååång natt, att missa det mesta av resten av filmen och på att vara trött, så trött imorn....

hade förut planerat att skriva ett roligt inlägg om snön som kom och hur vi fick kasta oss i bilen och snabbt åka hem från bergsbrunna eftersom vi inte har nå vinterhjul på än. men men. hoppas det är bra väder imorn så vi utan problem tar oss till stockholm!

max fick förresten inte ett bra första intryck av snö. alldeles för kallt och blåsigt tyckte han =)


fika

marcus ringde när jag va i trappuppgången och sa att han skulle ta bussen hem. det hade gått så fort så han va redan klar! så det va bara att knalla upp igen och klä av oss =) svar skulle han få på posten om nån vecka...

nu ska vi alldeles strax bege oss hem till mina föräldrar och fika lite. jag ska hämta gratis-inträden till barnmässan! i år igen =) det lönar sig med bra kontakter!

jag verkar må lite mindre illa idag iaf. hoppas det fortsätter gå åt rätt håll. tänker gå på mässan imorn oavsett!

mycket bättre natt inatt!

har sovit hela natten, inte varit uppe med max, inte frusit som en tok, inga konstiga drömmar. inte som jag kommer ihåg ialla fall =) mår dock illa idag med, fick skippa träningen igår igen =( det har inte blivit många pass senaste två veckorna =( hatar att gå runt och må pyton utan att på riktigt vara sjuk. känns inte som att man får tycka synd om sig själv om man inte har hög feber, spyr som gris eller går på toa tio gånger om dan. och nej, jag är inte gravid =)

idag har marcus bara halvdag, fördelen med att jobba på kontor! men han ska iväg på gastroskopi-undersökning runt 11 så han får sluta ännu tidigare. dom ska kolla om han är glutenintollerant. han är jättenervös stackarn =( skulle jag också va om dom skulle trycka ner nåt i halsen på mig... jag ska hämta honom på ackis när han är klar, hoppas att han mår bra!!

nu ska jag äta frukost, max vakanr troligtvis om nån minut =)


dags för natt igen

jobbig natt. jobbig dag. hoppas denna natt blir bättre.

vila!

nu sover maxen igen så jag ska lägga mig på sängen en stund. sova lite eller kanske läsa. jag har inte läst en bok sen i somras! när jag fortfarande typ helammade. jag har connelly's trunk music på sängbordet.

jag får absolut inte bli sjuk för jag vill verkligen inte missa mässan!

usch usch =(

minns inte sist jag va såhär groggy i huvudet... sov inte mellan 4.30-6.00 heller, låg och frös och darrade som ett asplöv. vid 06 gick marcus upp och då (varför inte förr?) kom jag på att jag kunde ta hans morgonrock över täcket. plus att han stängde fönstret =) så då sov jag bra ett par timmar iaf. sen började jag helt plötsligt vakna och undra va klockan va hela tiden =( fattar inte varför. max däremot sover som en stock. normalt sett så går det ju ganska vilt till under hans sömn-timmar. han ligger aldrig på samma sätt eller knappt på samma ställe när man går in och kollar. men nu ligger han fortfarande på exakt samma sätt som när jag la honom i sängen vid 4.30 =) får se hur länge han sover, känns som att jag kommer gör allt i slowmotion idag....

så kan det gå!

där fick man för att han somnade tidigt! har suttit uppe med en ledsen max sen klockan 02. vet inte varför han varit ledsen, magen kanske. när han va mindre drog han ju upp knäna ända till hakan om han hade ont i magen, nu förtiden är det inte lika enkelt att se. men han bajsade efter att vi varit uppe en stund så kanske va det därför. eller så va det den gigantiska silverfisken jag hittade i hans säng som bitit honom, vad vet jag... den fick iaf igen i så fall =)

nu har han varit tyst hela tiden jag har skrivit så nu tror jag att jag vågar krypa ner i den varma, mjuka, stora, sköna sängen..... =)

slut för idag, tack för idag!

någon somnade tidigt idag så i'm over and out!



lill-knubbisen nästan 4 dagar gammal

illamående

jag hann i alla fall duscha medan max sov.
han är väldigt mammig idag. eller kinkig. jag får inte gå iväg nånstans. så nu sitter han i sin matstol med rån så att jag ska få i mig lunch.

det blev ingen tur till sara. max har ju fortfarande diarré och jag har mått ganska dåligt till och från igår och idag. mer idag tyvärr. eftersom dom åker till thailand (inte det minsta avundsuk!!!) på lördag ville vi inte riskera att dom blir sjuka. vet ju inte om max blivit smittad av alva eller om det bara är en slump. hoppas bara inte jag blir sjuk!

på lördag är det underbara barn mässan i älvsjö! ser fram emot det så sjukt mycket, är livrädd att jag har för höga förväntningar... men det va jättekul förra året så det kan ju inte bli katastrof i år. hoppas max är snäll bara =)

nu är maten varm!

bra start!

max har uppenbarligen fortfarande diarré så vi fick börja dagen med ett ordentligt bad.....

max och nemi




vi försökte förgäves få dom att skratta i fotöljen...

3 grader och tjockaste dimma =(

inge roligt väder att vakna till =( men perfekt dag att börja dagen med en kopp te och rostade marmelad-mackor! (att jag vägde minst hittills efter graviditeten i morse stämmer nog inte längre, känner mig som ett svullo) men det va gott!

igår sålde marcus en dator så vi blev ytterligare 2000kr rikare. man börjar ju undra vad det här är för månad egentligen. efter at ha varit såhär bra så kan det ju bara gå åt skogen?!?! dom tänkte vi göra av med på stan, middag och bio. eller köpa sängbord (som knappt får plats i vårat lilla sovrum). kanske köpa en matberedare elelr vad det heter. eller köpa kläder. eller framkalla foton till album. eller ja, det finns ju miljoner saker att göra för pengar =)

tyckte jag hörde min son nu, ska gå och kolla läget. annars kommer jag tillbaks och lägger upp ett par bilder.
efter 14 ska vi iaf bege oss till sara och salabacke! innan dess hoppas jag att max sover lunch ordentligt för jag är i stort behov av en dusch (blev ingen träning igår...) och att diska.....


god natt!

nu sover han så det ska jag också göra!

måste förresten ta tag i den här bloggen nån dag, har ju inte haft bakgrund på flera månader! den bara försvann. och hur kul är vitt egentligen???

sötisen

såååå trött!! hoppas max vill somna tidigt ikväll. får väl se!

han är så duktig, han släpper taget om oss mer och mer och står helt själv. inga långa stunder än men det är på väg =)
idag klättrade han upp i sin fotölj och sen vidare upp på ett litet bord vi har bredvid soffan, och inte bara en gång heller! galning =) han hänger i köksbordet och har börjat nå alla grejer bredvid akvariet på skänken. där har vi ju hittills ställt upp saker från soff- och tv-borden. dags att göra lite plats i skåp tror jag!

nej nu ska marcus sova så jag ska ta över vildingen igen.
kram och god natt!

trött...

kom inte i säng förr än typ tolv. sen tog det jättelång tid innan jag somnade ordentligt (väldigt ovanligt) och sen har jag inte sovit ordentligt sen klockan 6 imorse. liiite trött.

men snart kommer johanna och nemi och piggar upp tillvaron!

undrar om jag hinner äta frukost innan max vaknar?

envis liten typ

nu äntligen verkar max ha somnat. han vägrade idag så det tog nästan en timme. extremt sällsynt.
jag är dödstrött och ska sova jag med. hoppas jag vaknar i tid till vi får gäster imorn... =)

vi bytte ju gåvagnen idag och den nya verkar funka gallant! max knallar själv fram och tillbaks i vardagsrummet med lite lagom broms. idag har han också flera gånger klättrat upp i sin fotölj helt själv!! han är så duktig =)
det kommer bli så kul i jul med hela min sida av släkten här! kanske kanske till och med att min morbror lyckas komma till sverige. har inte träffat honom sen januari när jag va stor och fet och knappt kom in i bilen när jag skulle hämta honom på station =) skulle va kul i alla fall om han kunde komma!

nej nu jädrar kan inte ögonen fokusera. sov gott!

småstressigt

idag har varit en tidvis stressad, men mestadels lugn dag. vi gjorde oss iordning och åkte till bergsbrunna. tänkte lämna max där en snabbis, innan far min skulle skjutsa syster-yster till station, så jag lite lättare och smidigare kunde ta mig till barnens hus med gåvagn och kartong.
väl i bergsbrunna upptäckte jag ännu en diarré-blöja som självklart hamnat snett och hamnat på alla kläder. så sent som i förrgår tog jag upp extrabyxorna ur skötväskan eftersom jag inte behövt dom på flera månader. body och strumpor hade jag däremot.
eftersom jag kom till b-brunna lite i sista sekund fick jag lite smått panik när jag nu behövde köpa kläder till lilla stackarn också. men jag sprang ut till bilen igen, gasade lite extra och kom fram till barnens hus väldigt snabbt. där skulle tjejen jag pratade med självklart ut på lagret och mixtra med vagnen och hon tog evigheter på sig!! men jag fick till slut en ny vagn och sprang med lådan under armen in på lindex för att köpa bebis-byxor.
självklart skulle jag plocka på mig ett par byxor med "3 för 2" lapp på så då va jag ju tvungen att plocka ut två grejer till. sen ut till bilen och så gasa lite extra igen. men så fick jag lite ångest för tänk om jag skulle krocka och max skulle bli utan mamma?! så då saktade jag ner lite grann. kom tillbaks med 10 minuters marginal. lämnade lådan i bilen, började klä på max de nya byxorna och ytterkläderna (pappa skulle bjuda på lunch när vi skjutsat malin), kom på att maten fortfarande låg i bilen, sprang och hämtade påsen och bilbarnstolen, håller på och tappar allt när marcus ringer på sin lunchrast, ber att få ringa upp senare och gör iordning välling to go. sätter max i bilstolen, kissar och sen vart det lugnt och ingen mera stress =) glömde ringa marcus stackarn men han ringde igen. sen åt pappa och jag lunch på lyktan!
väl hemma i bergsbrunna igen låg max och sov på min mage i soffan en timme medan jag tittade på that 70's show =)

det va en massa alkisar på lyktan =( det va längesen jag va där men det brukade inte va så många där förr. inte på lunchtid... trist. man får ju inte va ifred ens, dom ska bara snacka en massa skit jämt. en tjej ville bjuda mig på öl och tyckte jag hade en jättesöt bebis... en kille gick runt med en utklippt artikel i fickan, om en påverkad kille som gått bärsärkagång (heter det så??) på nåt uteställe, slängt ut bartendern och själv tagit för sig av dryckerna. jag hade sån lust att fråga om det va han själv artikeln handlade om. han hade en sån på 7 år...

jaja, johanna och nemi kommer hit imorn så nu ska jag försöka diska lite snabbt medan max sover. behöver egentligen väcka honom så han somnar tidigt men stackarn har inte ens sovit två timmar idag... går inte att hålla honom vaken då inte.

tack och adjö!

te

trodde max skulle vakna en timme tidigare eftersom han somnade en timme tidigare, liksom följa gamla klockan. men nej då han sover fortfarande! halv tio - tio är då han oftast vaknade på gamla klockan.
han verkar sova mycket mer nu, vet inte om det är en fas eller tänder eller vad det kan vara. men igår sov han nästan 5 timmar i två omgångar på dan. det brukar vara typ 2-3 timmar.

håller på att göra te åt mig själv men max kommer vakna precis när jag tar första klunken =)

imorn ska vi träffa johanna och nemi och på onsdag ska vi hem till sara en sväng, annars är hela veckan ganska så händelselös. träning på tisdag, torsdag och söndag. om jag håller mig frisk, nästan alla i min omgivning är mer eller mindre förkylda.

nej om man ska hinna dricka lite te kanske...

natti natti

max har varit lite bättre i magen de två senaste bajsningarna så det är nog ingen fara. han somnade som en stock vid 22 tack vare att vi ställt om klockan =) ska också krypa i säng nu och ladda inför morgondan, som än så länge är händelselös. vi kanske tar en tur till pappa/morfar. den som lever får se!

förresten har marcus fixat allt med den externa hårddisken så nu ligger alla bilder där, plus att dom är brända också. skönt!!

sov gott!

innan duschen

lilla maxen har sovit hela tiden jag varit och tränat. 2 timmar och en kvart so far. han har diarré idag men mår bra i övrigt. får se om han verkar vara sjuk eller om det är nåt han fått i sig som han inte tål. antar att det visar sig med tiden!

jätteskönt att träna trots att jag inte va peppad för fem öre. tycker dock inte om det nya body pump-programmet. nu ska jag hoppa in i duschen och sen äta gröt. bye!

likadant...

...varje helg...

det borde ju vara den roligaste, härligaste tiden på veckan, när hela lilla familjen är tillsammans och kan göra vad dom vill!!

men nej... åka och shoppa igår va det mesta vi gjort på evigheters evigheter. tur att jag ska träna idag.

glömde ju...

...helt bort de jättefina innebandy-bollarna, en orange och en ljusgrön, som max fick idag. han älskar dom! greppvänliga med alla hålen, fina färger att titta på och så rullar dom lätt iväg så man kan krypa efter dom =)

shopping!

Max fick:


en brio gåvagn, svart.
är dock lite besviken, kanske är det fel på våran?? man ska ju kunna bromsa vagnen och det funkade väl i typ 5 sekunder sen släppte den. min tanke va ju att max skulle kunna gå runt med den där själv, och det gick i 5 sekunder... får väl gå tillbaks och fråga. den va iaf 40-60kr billigare på barnens hus än leksaksaffärer!


"Max potta" (hihi hi som boken!)


pyjamas

jag fick:

en jacka som både är varm, snygg och, bäst av allt, går att stänga!!
ännu bättre egentligen är att den va billig, 490kr (30% rabatt med lindex-kort) och att det är storlek 36!! =)

sen köpte vi lite småsaker, plus en extern hårddisk till datorn. där kan vi lägga alla foton och sånt som vi är rädda om så riskerar vi inte att förlora det om datorerna skulle få virus eller allmänt krascha. skönt! jag antar att det va vad Marcus fick =)

vad göra?

max har sovit 2 timmar och en kvart och jag har ingen aning om vad jag ska pyssla med. jag har duschat, diskat och ätit lite lunch. nu då? har ingen lust att hitta på nåt projekt, vet ju att han vaknar snart.

tv'n kanske...
desperate houswife? no thanks...
svensson, svensson? kul för typ tio år sen...
oprah? "varför är det så viktigt för oss kvinnor att bejaka vår ålder?" nope, inte det heller....
dålig daytime såpa filmat i konstigt ljus, slowmotion och tusen ansikts-inzoomningar? aldrig i livet!

snälla lilla gubben, vakna nu!!

förresten...

...så har lägenheten i björklinge gått till annan sökande. bättre tur nästa gång...

lina!

trodde att vi skulle ses massa mer efter att max föddes och vi båda va mammalediga. men istället tror jag att vi aldrig träffats så lite som sista tiden =(

saknar dig!




hampa

idag är första gången sen jag klippte mig som jag tvättat håret på dagtid och inte precis innan jag ska lägga mig (=inga lockar, ingen volym dagen efter). så dagen till ära har jag lite hampa i håret så lockarna ska stanna kvar och va fina en stund. kommer antagligen inte att visa mig för nån annan än marcus, men han är väl värd lite lockar =)

max har en kinkig dag, uttråkad troligtvis och trött. upptäckte det för sent för att hitta på nåt innan mitt-på-dagen-luren, (plus att jag inte ville visa mig för någon utan en dusch!) det är ingen idé att åka iväg nånstans en halvtimme innan lunch- och sovdags. vi får se om vi kommer iväg nånstans när han har vaknat. har en massa saker jag kan komma på att göra, men det är jobbigt att ta med en bebis om man ska till flera ställen. packa i bilen, åka, packa ur bilen, köpa en sak, packa in i bilen, åka, packa ur bilen, köpa en sak, packa in i bilen, åka, packa ur bilen..... mellan ikea och barnens hus kan man gå, OM jag tar med vagnen. men det är lite långt att gå till öb, speciellt med en max som inte tycker om att sitta still i vagnen om han inte behöver sova. och det gör han ju nu så det är kört. och tar jag med vagnen är det ännu mer att packa in och ur. funderade ett tag på att åka till bergsbrunna men marcus pratade om att kursen slutar tidigare idag och att han kanske är hemma redan 16-17! om max sover en timme till och sen ska ha mat så hinner vi knappt till bergsbrunna innan vi ska hem igen.

ringde förresten marcus innan jag duschade och han skulle ringa upp när han ätit men det har han inte gjort =( telefonförsäljare hade däremot ringt på hemtelefonen, jädra tur för dom att inte max vaknade, nu när jag äntligen tog mod till mig att duscha när han sover.

ne, om man skulle ta och diska den lilla disk som finns kanske.
snart är det helg!

grått

hade tänkt äta en lugn och mysig frukost med en kopp te idag. men max vaknade "tidigare" så nu har jag precis halvt svept en kall kopp te medan max proppar i sig leverpastejmacka. det är en stor favorit =) kladdigt värre blir det!

tråkigt väder idag =( har ingenting planerat så vi får väl se vad det blir av dagen. har en tvätt att hänga upp, lite lite disk att diska. ska försöka övertala mig själv att gå en promenad men det är inge kul när man inte kan stänga jackan i den här blåsten =( i helgen ska det däremot shoppas en ny jacka =) bland annat, vi funderar på en trip till thuns.

rika!

vi kommer (nästan) vara rikare än vi nånsin varit denna månad!!

sov gott! jag ska drömma om vad vi ska göra med pengarna =)

trötta

max sov två timmar förut och nu sover han igen. helena och liam har varit här och lekt, varför tycker alla barn att leksaken det andra barnet har är roligast? =)
sen gick vi en tur till ica och nu sover alltså max igen och jag sitter halvsovandes framför navy cis och väntar på marcus som borde komma om typ en halvtimme. vi har gjort det enkelt för oss och ska äta korv med bröd.
i helgen ska vi nog lyxa till det lite. vi visste ju inte hur mycket pengar vi skulle få denna månad men vi får iaf både min lön och marcus slutlön. det ger oss ca 6000 mer än vanligt. plus att vi eventuellt får marcus första månadslön från nya jobbet. oavsett kan vi lyxa till det lite! =)

dammsuga

jag tänkte i förmiddags att jag skulle prova igen, att dammsuga med max krypandes efter mig. men det sket sig. han blev helskraj när jag satte igång den =( så vi satt på golvet i typ en halvtimme, max i mitt knä, tidvis med dammsugaren igång och tidvis med den avstängd. jag fick honom att peta på den och såna grejer och sen va det ganska lugnt.
ganska lugnt...
men då va det dags för lunch och sen somnade max som en stock. så nu har jag diskat och dammsugit medan han sovit sen 12.10. han borde vakna snart tycker jag....

hungrig

max har förresten vaknat prick 9.30 i tre dagar nu, men tydligen inte idag! jag hade ju hunnit äta klart om jag hade gjort frukosten färdig =( nu kommer jag börja och då kommer han vakna =) han somnade 22.45 igår så det börjar bli på tiden...

läskigt...

fick ett mejl om data-virus idag. usch vilken ångest!! det skulle radera hela hårddisken om man fick det. nu vet jag i alla fall vad marcus ska pyssla med när han kommer hem! bränna bilder!!!
(på mammas och pappas gamla dator visste jag också hur man gjorde, lätt som en plätt! men när marcus skulle visa mig på den här så hängde jag inte med för fem öre...)
gamla bilder och de första på max är brända redan men inte dom senaste månaderna. förstå om allt bara skulle försvinna!?!?!? PANIK!!!

igår va vi på öppna förskolan med johanna och nemi och sen åt jag middag hos mamma och pappa, sjukt god lax!!!
idag kommer helena och liam hit runt två. så innan dess ska max och jag leka lite, antagligen gå en massa fram och tillbaks, det är det roligaste nu =) tycker inte min rygg dock... sen ska vi diska lite och gå ut med sopor.

sitta i soffan

nu har caroline precis åkt, max fick lite välling och slocknade direkt. disken är ju diskad =) så jag tänker faktiskt bara sitta i soffan en stund. sen får vi väl se hur länge han sover, jag har så svårt att bara sitta nu för tiden. får så dåligt samvete för det finns ju alltid tusen saker att göra när han sover...

bilder från resan 2

under andra och tredje etappen blev det tyvärr nästan bara bilder på max, men lite annat har jag att bjuda på iaf

kinna


på promenad


huset


1. morfar svein och doris  2. max i uterummet fyllt av pelagoner


ny pinocchio-staty i borås


halden i norge


1. ljuv musik!   2. plask, plask! hela köket va blött efteråt...  3. mor och son


björn, mormor jorunn och stora vovven boss


1. jag VILL upp på bordet!   2 & 3. glad liten skit =)


sightseeing vid fredriksten fästning där kung carl den tolfte dog


2. grannfästningen



jag har flera hundra bilder från resan men nu får det faktiskt räcka =) jag hinner inte ta mig mer tid.

vi hade det jättebra i alal fall! tack än en gång till alla vi fick komma till!

disk igen =)

nu sover max igen, efter att ha varit vaken exakt två timmar. carro kommer hit om 1-2 timmar så jag ska som vanligt diska =) fuskstäda badrummet hann jag göra innan max vaknade.

de senaste två dagarna har max hoppat över ett mål mat, han kanske inte behöver så mycket helt enkelt. tänkte börja med lagad mat två gånger men det känns som att jag måste justera hans dygn (nattsömn) lite först. och det orkar jag inte förr än jag fått sova ordentligt ett par nätter. inatt va en bra natt =)
som han sover nu så har han bara ätit tutte än så länge vid den här tiden. brukar passa bra att ge honom burkmat vid 12 (bra lunchtid!) OM han inte hinner somna igen innan tolv. då blir det lunch först 13 kanske till och med 14. det blir som det blir, han verkar oftast nöjd och glad ialla fall =)

får se hur det blir med träning ikväll. igår hämtade jag marcus i stan kvart i sju, idag ska jag inte ner på stan och ränna så då får han cykla hem från station. i så fall är han hemma kvart över sju och då hinner jag inte iväg till träningen. igår hade han också sån sprängande huvudvärk stackarn, kanske lite elakt att lämna en liten pojk som har sin piggaste period på dygnet just då, ensam med honom. vi får se helt enkelt.

alla verkar vara lite småförkylda nu, både vuxna och barn. hoppas man klarar sig undan någorlunda iaf!

igår va vi ute i rasbokil och lekte, mycket trevligt! tog en promenad ute i friska friska lantluften och max sov som en nersövd gris. båda småbarnen somnade och vaknade samtidigt. vi fick också med oss några tetror och lite flytväxter hem!!

nej just det ja, om man skulle ta och diska innan han vaknar!

rasbokil

idag ska vi ut till rasbokil och hälsa på alva, isabel och rulle! det ska bli kul!! hela min vecka är ganska full för än gångs skull =)

har inte ens fått nå svar från min chef så det jag skrev va nog definitivt inte vad han ville höra... å andra sidan har jag inte fått svar på mina senaste tre mejl heller....

det är skönt att jag har fullt upp just denna vecka. marcus är på kurs i stockholm och kommer nog komma hem runt 19 på kvällarna. vi har ju varit med om värre, men ändå! får se hur det blir med träningarna denna vecka... missade träningen igår, jag glömde helt bort tid och rum. shit happends. men det hade varit extra skönt ifall det inte blir nåt förr än på söndag igen. men jag fortsätter sakta men säkert neråt fortfarande iaf!

nu ska jag kolla upp vägbeskrivningen och se så att allt är i skötväskan som bör va i skötväskan =)

8 månader

idag blev max 8 månader och jag har 8 månader kvar av ledighet =)

nervigt

nu har jag mejlat chefen om min ledighet, känns riktigt nervöst! självklart vill dom ju att jag ska komma tillbaks så fort som möjligt! så juni/juli va nog inte svaret han vill ha....

nu ska vi äta lite soppa, hade!

ledighet

vi har äntligen satt oss ner och räknat på hur länge f-penningen räcker. vi har kommit fram till att jag är ledig till mitten på juni eller slutet av juni, beroende på när marcus får gå från sitt jobb. sen tar marcus ut 2,5 månad plus sin semester under sommaren och sen får lillkillen börja på dagis i september/oktober nån gång. vet inte riktigt hur det funkar med inskolning och sånt, om det är speciella datum eller när som helst.
och då har vi minst 80 dagar kvar, beroende på hur många vi tar ut nu fram tills max fyller 1år. kalas ju!!! =) då behöver jag definitivt inte känna nån stress över att gå tillbaks till jobbet än på ett tag =)

trött och illamående...

jag är så trött så trött =( trots att max äntligen sovit flera nätter i rad utan "ångest-gråt" så vaknar jag flera gånger varje natt. vet inte om det är marcus djupa andetag jag vaknar av men dom gör det jättesvårt att somna om, dom ekar i huvudet. sängen, som jag normalt brukar tycka är skön, känns jätteobekväm och jag bara vrider och vänder på mig. kuddarna som jag inte fått ont i nacken av är också dom jätteobekväma. inatt har jag också varit jättevarm, utan att svettats ut nåt, under mitt vintertäcke. marcus och jag ligger alltid på varsin ytterkant av sängen nu för tiden, marcus för att han blir för varm om vi ligger nära och jag för att jag hålls vaken av hans andetag. kul va?

förstår fortfarande inte ritkigt varför jag bloggar. jag har en massa funderingar under dagens lopp men om jag inte har möjlighet att skriva om det just precis då, vilket jag oftast inte har, så glömmer jag bort det på en gång. mina djupaste funderingar som jag antagligen skulle behöva skriva av mig om, vill jag inte att nån ska läsa.

god natt

max somnade "tidigt" idag, 22.35, så jag ska nog också sova nu. tänkte titta på secret window, älskar ju johnny depp, men jag är sååå trött. har sett den förut, har för mig den va lite småkonstig...

jag har börjat fundera på varför jag bloggar egentligen. tycker det är trevligt men jag har inget annat än max att skriva om. min lilla underbara älskling. 

trevlig helg allihop!!

tillsvidare

jag är snart klar med resterande bilder från resan, tillsvidare får ni nöja er med detta kort, taget vid fästningen!




♥ lilla familjen! ♥

konstig dag

max har haft en riktigt konstig dag, en såndär dag som han kunde ha ibland förr när han va mindre. trött och har börjat gråta flera gånger utan synbar anledning. då har han gråtit nästan förtvivlat en liten stund och sen är det som om ingenting har hänt. fattar ingenting...
han sov bara 40 minuter förut, så jag hann inte klart med disken, fast han va så trött. men nu sover han igen, det har snart gått en timme.
jag undrar vad som händer i hans lilla huvud? han måste ju gråta av en anledning. känner mig så dum och dålig när jag inte förstår... tur att han inte har såna här dagar ofta.



1 timme kvar till helg.

småkinkig

max har varit trött och småkinkig sen han vaknade idag. sov "bara" 9 timmar inatt och har gäspat och gnidit sig i ögonen sen han gick upp. men nu sover han igen och jag ska göra det jag alltid försöker göra medan han sover, diska! vi va en snabbis hos helena igår och hon sa att liam tycker det är så kul att vara med när hon dammsuger och håller på så hon gör det när han är vaken och sen slappar hon när han sover. det ska jag också prova nästa vecka men disken funkar bara inte när max är vaken. han står och drar mig i byxorna och gnäller. dammsugaren tyckte han däremot va väldigt intressant när han va mindre så det kanske faktiskt funkar!
nu får vi se om jag hinner diska klart allt eftersom jag tog mig tid att sätta igång en tvätt, borsta tänderna och skriva det här.

om några timmar är det helg!!!

kollaps

jag kollapsade efter spinning/core-passet ikväll. vet inte vad som hände, började bara må jätteilla och trodde jag skulle spy. efter att ha suttit på golvet en stund höll jag på att svimma och började hyperventilera och sen störtgrina. fattade ingenting, tog inte i mer än vad jag brukar göra.
body pumpen i söndags gick bra men de tre-fyra senaste spinningpassen har bara gått sämre och sämre. för två gånger sen klarade jag mig nätt och jämt genom hela passen men va sååå nära att ge upp flera gånger. förra passet kunde efter halva tiden inte komma upp i mer än 82% av maxpulsen. störtomöjligt. och idag hände det som det hände. får väl se vad som händer på söndag. kanske ramlar jag av cykeln mitt under passet?

typiskt!

vi köpte ju ett par dvärggurramis nyligen och fick byta honan för att hon va missbildad. vem tror ni nu har gått och dött om inte den jättefina, pigga, friska (trodde vi...) nya honan!!! hade vi haft kvar den missbildade så hade hon säkert levt i hundra år...

haha ha!

jag lämnade max ensam i vardagsrummet i mindre än fem minuter för att skriva föregående inlägg och på den tiden hann han både bajsa och äta blomjord =) den här gången fick han sitta i mitt knä

hemma-dag idag

vi struntade i öppna förskolan idag efter som max är förkyld och hade feber igår. och när det började närma sig att åka så va han så himloa trött. efter att ha kämpat emot sömnen i gungstolen i 20 minuter så sov han bara en halvtimme, fast han va så jättetrött! jag hade så stora planer för hans sovstund, diska, dammsuga, rensa lite skåp, men jag hann inte ens diska klart. så kan det gå!

nu ska vi leka ett tag och sen kanske han somnar om vi går ut med vagnen. det är ju soligt och fint idag med! men jag är så sjukt less på trapporna....

lite orolig såhär på kvällskvisten

vad gör man om man vill veta hur någon man tycker om mår, som är väldigt svår att få kontakt med? och som man inte riktigt vågar fråga rakt ut heller. och även om man gjorde antagligen inte skulle få ett ärligt svar... men jag vet att allt inte står riktigt rätt till. jag hoppas verkligen att det vänder snart!

=(

fast det är en före oss i kön som tackat ja till lägenheten...

en bra dag

promenad i solen, lek med johanna och nemi, fika hos mamma och pappa, snabb middag (matlådor) med maken, träning, dusch, lek med max och nu alldeles alldeles snart sömn!

helgen

de senaste nätterna har max sovit 11-12 timmar i streck (sträck?). somnat nån gång mellan 22.30-00.00 och sovit till 11. men han skriker till i sömnen så många gånger under natten så jag vaknar heeela tiden. lite jobbigt... nu har hans näsa börjat rinna också så han tyckte det va lite otäckt att somna igår. men det gick ganska snabbt ändå. ska börja jobba på att vända hans dygn lite snart men just nu är jag så himla trött!

helgen har gått alldeles för fort som vanligt. i fredags va isabel, alva och taxvalpen rulle här =) dom va så söta allihop! max tyckte rulle va jätteintressant och skulle följa efter honom hela tiden men så fort rulle kom till max istället så blev han sur. han fick inte komma fööör nära =)

i lördags klippte jag mig ju och hämtade ut ringen och sen bara flöt dagen iväg. tror inte vi gjorde nåt direkt. i söndags tog vi en tur ut till björklinge igen för att kolla omgivningarna. det är inte många tomter som ser ut som den dom visar på uppsala hem inte. och våran är snudd på den fulaste på området. minst i storlek och minst tillfixad. men det finns i alla fall en tomt.... vi kommer inte ha någon sol på baksidan, alltså varken på trallen eller balkongen. men på framsidan är det nog eftermiddagssol. massa fina stigar in i skogen såg vi, lite jobbigt med vagn kanske men det dröjer ju inte så himla länge tills max kan komma med på småutflykter utan vagn. vägen till hemköp va bra och kort men usch vilka priser dom hade!! blöjpaketen kostade 20kr mer, barnmats-burkarna 2-3kr mer, ersättningen 10kr mer.... det va ju mest barngrejer jag kan priserna på, marcus sa att 50cl cola va en krona dyrare och chips va också en krona dyrare =) det blir i så fall till att ta utflykter till ica maxi... men det är ju iaf väldigt mycket skog och bra lekytor och det luktar friskt och gott =) det verkar vara mest svenskar i olika åldrar som bor på området och jag kommer nog inte behöva vara rädd när jag går ut och går. vi mötte flera stycken som hejade glatt på den lilla lilla promenad vi tog =)

det va nåt mer jag tänkte på men det flög bort... jag är i alla fall fortfarande förvirrad.

pussunge!



håret

får ångest när jag ser bilder på mig själv. men här är dom i alla fall....

före:

platt och tråkigt

efter:

lite mer volym

uppsättningen:

lockar!! =)

sen har jag förresten äntligen förlovningsringen på!! nu är jag hel igen =)

ny frisyr!

fast egentligen ungefär samma. håret har blivit så slitet och trist under amningen så jag tänkte jag skulle göra nå radikalt. tänkte låta min underbara frisör göra vad hon vill så jag va jättenervös. som vanligt tittade hon bara några sekunder på håret och sa att så här och så här och så här behöver vi göra så kommer det bli jättebra! hon tyckte inte vi behövde göra nå jätteändring så det är ungefär som vanligt. men mycket lockigare och mjukare!! =)
hon tycker det är så kul med frisyrer med hårnålar och vill alltid visa hur lätt det är så så ser jag ut just nu. lägger kanske upp bilder senare. helnöjd än så länge iaf!!!

björklinge

oj oj oj vad svårt det blev.....

plus:
•102 kvadratmeter (31 mer än nu)
•badrum OCH duschrum
•4 rum o kök
•två våningar
•liten liten gräsplätt på både framsida och baksida plus liten liten trall bak
•skogsområde bakom huset
•inte ens ett enda trappsteg att släpa upp/ner vagnen
•plats för diskmaskin och STOR kyl och frys
•plats för ett riktigt ordentligt köksbord =)
•gångavstånd till badet (sa hon iaf) 

minus:
•avståndet till stan, folk jag känner och framförallt min familj
•det största sovrummet är det på övre plan
•gamla (men inte slitna) tapeter på övervåningen. dock har familjen hyresavdrag pga det nu, vilket borde betyda att vi får det fixat när vi flyttar in om vi vill och då betalar full hyra.
•gammalt (men inte heller slitet) kök, men som antagligen också fixas ganska snart
•inflytt 1/1-09 så vi kommer få betala dubbel hyra i januari eftersom uppsala hem har tre månaders uppsägningstid. om ingen går med på att flytta in tidigare.
•min köplats halkar ner till sist igen så en lägenhet i sala backe eller nån annanstans i stan är ju bara att glömma. marcus köplats stryks också eftersom han avslutar kontraktet i gottsunda. så om vi flyttar får vi bo där länge. antingen tills vi fått bättre plasering igen eller tills vi har råd att köpa.

övrigt:
nära stora vägen
nära busshållplats
ungefär samma avstånd till hemköp som vi har till ica nu (mao inte långt)
inte lika många knivrån och mordförsök som i gottsunda (jag kanske till och med vågar gå ut ensam när det är mörkt!)
det är typ soutteränghus (stavning??) så på framsidan är det två våningar och på baksidan tre. vi har de två nedersta våningarna. (lite förvirrande med entreplan och markplan på ritningen)

jag fick mejl om att det skulle vara visning idag 17.30-18.30 och vi kom nog dit mellan 17.35-17.40 nån gång. familjen va mitt i matlagning och visste inte alls att det skulle va visning idag.... riktigt pinsamt! så titten vi fick gick väldigt snabbt och kändes lite stressig, fast hon va jättetrevlig. ingen hade kommit innan oss och hon hade heller inte hört ifrån nån på telefon. det kan ju va till vår fördel. eller så dök de fem första upp precis efter vi gått... det är ingen som tackat ja till lägenheten än iaf (det kan man se om man loggar in på hemsidan) men man har ända till den 20/10 på sig.

jag tror jag skrivit upp alla för och nackdelar. alla jag kan komma på just nu iaf. det är ju definitivt flest plus. men å andra sidan väger avståndet ner mycket. jag vill inte riskera att bli "fast" därute på dagarna och känna mig ensam. det jag saknat mest under min mammaledighet är att bara kunna ta en tur med vagnen ner på stan. och iofs att slippa trapporna förstås. så det blir ju både plus och minus....

massa att fundera på!!


bilder från resan 1

eftersom jag lägger upp så onödigt många kort och har så ont om tillfällen att sitta och pyssla så får ni här första delen av resan. så kommer resten sen nån gång...

Landskrona

utflykt till helsingborg


1. slott  2. gammalt hus  3. stadsparken  4. shoppinggata i gamla stan


1. david och mia  2 & 3. tropical beach (??)


1 & 2. hamnen  3. danmarksfärjan


mina älsklingar i helsingborg! ♥ max blev ganska så uttråkad efter ett tag =)

landskrona

omkring landskronas citadell

vallgraven


1. landskrona strand   2 & 3. ute på en pir




1, 2 & 3. citadellet


max i gräset =)


dom hade 3-4 lama-djur som vaktade övriga djur

i och runt mia och davids hus


bus!

bebisar

nu får vi snart besök av isabel, lilla söta alva (ca 18 månader tror jag) och så lilla tax-valpen rulle! ska bli jättekul!
jag va så lessen igårkväll när vi kom hem för jag tyckte det såg för jävligt ut här hemma men max somnade om efter att han vaknat och fått lite tutte så jag har både hunnit diska och sopa lite snabbt! så nu ser det mycket mycket bättre ut =)

igår va vi ute i bergsbrunna och hälsade på helena och liam 10 månader. vi har inte setts på kanske två månader, jisses vad det hinner hända mycket! nu när dom tar sig framåt och uppåt både två så "umgicks" dom riktigt mycket. tog varandras leksaker och knuffades när den andre stod ivägen och sånt..... =)

det va inte lätt att försöka ta kort på TVÅ bebisar som inte vill sitta still.... men här är några!




sömntuta!

han sov i en timme och tio minuter till så nu har jag hunnit lägga upp massa bilder! men jag har fortfarande många många kvar..... =)

regn regn regn

hade tänkt åka till pappa och ta en lång promenad innan jag ska hem till helena och liam idag. men det här vädret gör mig inte särskilt motiverad... visst kan jag tycka att soliga höst-dagar är jättevackra, men jag är absolut ingen höstmänniska... senaste veckan har jag bara blivit tröttare och tröttare, jag har svårt att komma ur sängen på mornarna om jag vaknar innan max. kan knappt få upp ögonlocken. känns alltid lika tungt på hösten att veta att det bara blir mörkare och kallare =(
men (jag tror det va marcus som sa det) för varje dag som går så är vi ju en dag närmare sommaren!

tror max kommer vakna om fem minuter men jag ska försöka hinna lägga upp lite fler bilder i rese-inlägget....
wish me luck!

på knä

är det bara jag som börjat få typ förhårdnader (vad konstigt det såg ut, heter det så??) på knäna av att krypa runt på golvet med sin lilla plutt? det kliar och sticker...

beach 2009!

idag har jag bara 3,6 gravid-kilon kvar!

och nu har jag träningskort på mitt älskade kraftkällan ett år till!! =)

visning!

vi får gå på visning! på fredag =) men jag slutade ju på plats 6 så det är inte så troligt att vi får den. men kul att titta iaf!

6

en halvtimme kvar att ställa sig i kö på björklinge-lägenheten och jag har hamnat på plats 6 =( då får vi antagligen inte ens gå på visning.... men men. det kommer väl fler chanser!

imorn är det öppna förskolan med johanna och nemi igen!

over and out

aj aj =(

det blev en kort promenad, kom inte ens halvvägs. när max äntligen somnat efter lite bråk och bök så rev han av hela skorpan på näsan i sömnen =( shit va det blödde!! och han geggade ut hela det där i ansiktet och händerna. stackars liten, måste ha gjort jätteont.... så vi gick hem så vi kunde tvätta rent och nu sitter han här på golvet och äter rån och har redan glömt allting =) men det har inte helt slutat blöda än, och jag har inte glömt bort det!

blodpudding

har inga planer alls idag. resten av veckan är faktiskt ganska fullproppad men idag är det tomt. ska passa på att gå en promenad nu när det äntligen är fint väder igen men jag måste vänta tills max blir trött om typ 1,5 timme. han tycker ju inte om att åka vagn om han inte är trött. och han börjar bli för tung för att min rygg ska orka en hel promenad med honom i babybjörnen.
sen ska max badas, det ska diskas lite och jag ska komma på vad vi ska äta till middag. det måste vara grymt billigt.... varför tycker du inte om blodpudding marcus? =)

nu kröp min bebis iväg nånstans. bäst att jag följer efter!


björklinge

idag har jag blivit nerputtad till fjärde plats på "radhus"-lägenheten i björklinge... de 5-10 första brukar bli erbjuden visning. så än så länge får vi ju titta på den i alla fall. med det är två dygn, 3 timmar och 10 min kvar. och även om vi ligger på fjärde plats är chansen inte så stor att vi får den. men men. man ska aldrig säga aldrig!

lite allt möjligt

jag får aldrig tid att sitta med det där inlägget med bilder från resan.... =( en bild har jag lagt in men det ska komma fler jag lovar!

i torsdags ramlade max och fick ett "brännsår" från mattan på ena näsvingen. timmarna efteråt såg han ut som en alkis, röd och svullen näsa. och lite vinglig är han ju jämt =) men det läker bra så nu är det skorpa.
mina päron säger att han vinkade till dom när dom va barnvakt en stund igår. vi får väl se om det kommer igen!


försökte ta en bild på näsan men plutten ville inte sitta still. som vanligt.


den här månaden är våran fattigaste någonsin, sista månaden innan högre lön. undrar om det är för att vi ska njuta ännu mer av att få det bättre?

i fredags va sara här och bakade kladdkaka. vi har inte setts sen dopet så det va kul! efter att hon åkt kom svärfar med fru och sov över till lördagen. dom har bara träffat max en gång tidigare, när han va typ 2 månader så det va på tiden! dom bor i finland och är inte i sverige så ofta.



farfar bosse och stella



max ficck fina M A X bokstäver till sin dörr


idag blir det träning, min lite smålata syster följde med i torsdags och blev så peppad att hon bestämde att vi skulle köra dubbelpass idag =) först spinning/core och sen det vanliga body pump-passet. men det sista jag hörde i förmiddags va att hon ångrat sig =) med spinning/core blir det i alla fall. sen blir det middag i bergsbrunna!
och imorn är det måndag igen.

hur...

...kan något så underbart göra något så bra, så dåligt?

dagen idag

idag har marcus jobbat sin första dag på nya jobbet =) och det verkar ha gått jättebra! inte för att jag trott nåt annat....

max och jag har varit på öppna förskolan med johanna och nemi. max sitter i princip still och tittar på de andra barnen i 20 minuter sen petar han lite på det närmaste barnet och sen kryper han iväg och klättrar för sig själv. hoppas han inte blir en enstöring..... jag hade iaf kul =) hade tänkt promenera runt på stan efteråt, tills marcus slutade jobba men det regnade ju så =( gick med hem till johanna och väntade istället. blev dyngsur på vägen dit. måste skaffa mig en jacka som går att stänga och skor som inte tar in allt vatten i världen...

nu ska vi dricka te! max har inte sovit så mycket idag så han kanske somnar tidigt idag med! igår somnade han 22.20 =) vaknade med sin ångestgråt strax efter 7 men somnade om efter ett tag och sov till 9.30.

björklinge

nån som känner nån i björklinge? står just nu på tredje plats på en hyreslägenhet där. två våningar, fyra rum på 102 kvadratmeter. vet dock inget om björklinge... tycker egentligen att det är liiite långt från stan. men det ska ju va barnvänligt har jag hört. och massa kvadratmeter och liten gräsmatta väger ju stort. men man får anmäla sig i fem dagar till så jag kommer nog sjunka längre ner i listan... men lite kan man ju hoppas. om jag nu hoppas. förvirrad....

RSS 2.0