lite nya bilder



den dagliga dosen ersättning hos pappa!



min älsklingar =)



tummen på plats!



så söt!!



nya lek-grejer

spya =)

glömde ju berätta om max dunderspya igår! han brukar ju inte spy särskilt mycket, ett par gånger i veckan kanske, och då definitivt inte mycket. igår kväll däremot hade han somnat i sin mammas famn efter den dagliga flaskan ersättning och efter en timme ungefär kom världens spya! två enorma hulkningar, såna där som man ser på tv och inte trodde kunde komma ur en! all ersättning måste ha kommit ut för det va verkligen massa! och lilla max sov så gott under hela hendelsen =) det va först när vi började torka och böka med honom som han vaknade. "tur" var att nästan allt hamnade i mammas knä, eller ja snarare över hela mamma, och nästan ingenting i soffan! hade inte ett torrt plagg på mig efter det, inte ens bh och trosor!
så kan det gå!

valborg

brukar det inte alltid regna på sista april? känns så.. men vilket härligt väder det va igår! sommarvärme ju! max och jag va ute och gick med johanna och nemi både i måndags och tisdags. ska se om jag kommer ut nånting idag, måste packa och så inför helgen.

imorn åker max och jag med min familj ner till max gammelmorfar en bit utanför göteborg. marcus kunde inte följa med för han måste jobba =( trots röd dag och klämdag när kontoret är stängt. skittråkigt men vad ska man göra? känns riktigt jobbigt att åka ifrån honom. känns verkligen som att vi inte hinner umgås nånting alls. ny familjemedlem och miljoner timmar övertid är ingen bra kombination... och nu ska vi inte ses alls på fyra dagar! vi får ungefär tre timmar ikväll innan han åker och jobbar natt-extra på burger king. sen kanske vi ses lite imorgon bitti när han kommer hem och jag går upp...

men det ska bli otroligt mysigt att åka till morfar! hoppas det blir fint väder! vi brukar alltid åka till Visko och köpa massa billiga skor =) vet dock inte hur mycket pengar som finns på kontot men jag fyller ju snart år så jag tänkte ta det som födelsedagspresent =) jag hoppas på att bli lite ompysslad där nere. och med ompysslad nuförtiden menar jag lite barnvakt så jag kan sitta i solen och lösa korsord eller vad som helst!

nej det är bäst jag försöker packa lite nu medan max sover så att jag och marcus kan umgås de där tre timmarna ikväll!

shopping

helgen har mest bestått av shopping känns det som. i lördags va vi på gränby centrum och handlade lite kläder åt max och i söndags va vi på babyland och på barnens hus och köpte baby-gym, mobil till spjällsängen, baby-nagelsax och sverige-strumpor. bara shopping till max med andra ord! måste hitta en sverige-dräkt nånstans med...

mobilen va en hit! verkade lite småläskig i början men nu på morgonen hörde jag inte ens att han vaknat för han låg bara och titta på mobilen =) mamma och pappa är nog däremot redan lite trött på den... den har så jättehög volym!!
de andra grejerna har vi inte provat än. blir väl till att göra idag!

annars har vi badat och maarcus har oljat utemöblerna och bärt ner sommar-hjulen i bilen så att jag förhoppningsvis kan få dom bytta på jobbet imorn!

nu har jag ammat klart och max har somnat om för nästa sov-period. ska passa på att duscha nu!

bakgrund igen

nu har äntligen bakgrunden kommit tillbaks!! =)

sena mornar

max sover så länge och bra nu, tycker det är jätteskönt. men han har ingen trevlig vridning på dygnet =(
igår somnade vi 00.15, upp och amma 6.30 och sen somnade vi om igen mellan 7.30-10.00. det är jätteskönt att få sova så mycket men jag hatar att gå upp så sent! speciellt när det är så vackert väder. tar ju sån tid att komma iväg nånstans. först upp och byta blöja och kläder, sen amma i en hel evighet eftersom det va så länge sen sist, sen ska jag få försöka göra mig i ordning (tror inte jag har duschat sen i måndags, börjar bli dags.....) och få i mig frukost/lunch och när det är klart så är det i princip dags för nästa amning. sen blöjbyte igen, på med mössa vantar och overall, packa ihop alla grejer (massa grejer om jag ska va på gårdsvägen hela dan, mindre om jag bara ska på promenad) nästan alltid massa skrik medans jag packar ihop och sen blir det alltid två-tre turer i trapporna innan jag kommit ut. ska jag till gårdsvägen tar det ytterligare en kvart att ta oss till garaget och bilen och packa in allt och köra iväg.
skulle älska om han ville somna vid 22 istället. och en hiss eller lägenhet på bottenplan...

får se om jag kommer iväg nånstans idag. vill till gårdsvägen och solen. här hemma har jag ingen möjlighet att sitta i solen trots vår underbara balkong! max vaknar ju alltid efter promenad och jag kan ju inte sitta med honom i knät i solen. i bergsbrunna kan han sova flera timmar efter promenaden. vet inte varför det är sån skillnad. trapporna här ställer säkert till det. sen kanske han inte tycker om alla barn som skriker nere på gården... kanske.
jag måste iaf duscha annars spyr jag snart på mig själv och äta annars svimmar jag.

får se hur det blir, känns som en dag då jag verkligen skulle behöva va där...

återbesök-mvc

det va skönt att få prata lite om alla komplikationer som var, om det kunde påverka nästa förlossning och sånt. vågen visade att jag gått ner ännu lite mer, trots kläder, och blodvärdet låg på 148!!!!!! nice =) fast då fick jag istället hör att "du dricker nog för lite nu när du ammar" men det vet jag att jag gör! *försöker tänka på det* men hellre hög koncentration än låg!!

eftersom jag skulle åka till pappa efter mvc (och sitta i solen!!) så packade jag ihop allt på en gång och tog bilen till gottsunda centrum. tyckte jag va jättesmart! slapp springa massa vändor i trapporna =) hade då max i bilbarnstolen upp på mvc. jag ammade lite medan vi pratade och sen fick han sitta framåtvänd i mitt knä. brak, brak och åter brak!! barnmorskan skrattade, jag skrattade och eftersom jag hade skötväskan kvar i bilen så skyndade vi på vårat samtal lite grann. när jag sen reser mig för att gå och ta proverna får jag en väldigt rolig överraskning!! hela jag är ner-bajsad!!!! kunde inte förstå vart allt kom ifrån. så jag fick sätta kladdiga max i bilbarnstolen, gå och ta mina prover och sen åka hem och byta kläder på oss båda två... jag har aldrig sett så mycket bajs i hela mitt liv!! hela blöjan va full trots att jag tagit en storlek större, och hela byxan va full den med. tyckte jag tvättade stolen riktigt ordentligt men det är fortfarande en gul fläck =(

tog lite längre tid men efter en stund kom vi äntligen iväg till gårdsvågen och solen! =)


soltimmar

idag va vi på mitt jobb, jag och max! kändes riktigt skumt att vara där igen, det va ju nästa tre månader sen sist! men allt verkade va sig likt! fortfarande ingen vikarie för mig. tydligen en massa nya säljare också. alla verkade vilja därifrån som vanligt... men det va kul att säga hej till alla iaf. max va på bra humör och skrattade åt alla knasiga människor!!
passade på att beställa solskydd till bilen med snobben på, har jag tur kommer dom in imorn redan!

efteråt lunchade vi med pappa marcus på hans jobb. eller max lunchade, jag agerade lunch... sen tog vi oss ut till bergsbrunna där morfar tog med max på promenad så jag kunde ligga och njuta i solen en stund! max låg kvar i vagnen efter promenaden och sov till 16.30, så jag fick många timmar i solen!!! baksidan på gårdsvägen 10 är det enda ställe där jag kommer visa magen denna sommar. och tydligen det enda stället där max vill fortsätta sova efter promenaden. 
får man sol bristningarna??

jag sitter och nickar till för fullt men vet ju tyvärr att jag troligtvis måste vara uppe några timmar till....

sov gott!

bakgrund

är det bara på vår dator som bloggens bakgrund har försvunnit?? hos mamma och pappa syntes den fortfarande men här har bara varit vitt i över en vecka =(

helgen som varit

har varit en lugn helg som vanligt. max blev två månader i lördags, stora pojken! tiden går som sagt sååå fort!

i lördags va vi och fikade hemma hos johanna, björn och lilla nemi! båda dom små bebisarna sov nästan hela tiden =)
i söndags åkte vi till gårdsvägen och gick långpromenad i mina gamla kvarter. sen fick vi sommarens första grill-middag lagad av självaste kock-kungen, far min =) mumma!!! fick även se lite videofilm från första tiden efter att vi flyttat från stor-stockholm till "lantlga" härliga bergsbrunna! vi va så små så små =) synd att husen är så dyra i bergsbrunna....... skulle älska om max (och eventuella syskon) fick växa upp där! men det känns väldigt omöjligt med våra jobb tyvärr =( kedjehus i storvreta kanske??

idag har vi varit ute och traskat med johanna och nemi i solen. så himla skönt väder!! blir så glad! vi har dessutom äntligen fått vår nya spis/ugn!! men innan vi får använda ugnen så måste den "rökas ur" och då fick max absolut inte va hemma för det skulle bli alldeles för mycket rök i lägenheten. marcus är ju bara hemma sent på kvällarna och då tänker minsann inte jag traska iväg på promenad ensam i gottsunda. så vi får nog vänta tills helgen. har vi väntat i över två månader kan vi nog vänta fem dagar till =) men jag är så sugen på ugnslagad lax.....

imorgon ska jag hälsa på jobbet och visa upp max, hoppas han bestämmer sig för att vara på bra humör! sen på onsdag ska jag äntligen på återbesök på mvc. vill ju veta att allt står rätt till så jag vågar börja träna lite. denna sommars bikinisäsong är ju bara att glömma men nästa år ska jag va i topptrim! om jag inte råkar vara på smällen igen....
min syster och pappa och jag har redan gjort upp planer för träning och barnvakt =) längtar efter träningsvärk och inte bara "bära-max-värk"!

härligt!

gick en lång promenad alldeles för fort för att vara i mitt tillstånd, men usch va härligt det var!!! jag blir så lycklig av solsken! och max har legat kvar i vagnen nästan en timme hittills utan att vakna! det händer ju aldrig!!

mindre kul är att nånting luktar väldigt illa i vår lägenhet =( kollade både kattlådan och komposten och visst va inte det nå roliga upptäckter jag gjorde där... men det är inte det jag känner. det jobbigaste med det hela är att det kommer från "extra-rummet", det som ska bli max rum sen. första tanken va kattpiss, men där inne har katterna inte varit på flera månader så det är omöjligt. andra tanken va om max kissat ner sin overall eller liggpåse eller så utan att vi märkt det. men jag har luktat igenom allt nu och inte hittat nåt. tredje tanken va om den upphängda tvätten legat för länge i maskin innan jag hängde upp den (händer allt för ofta nu för tiden...) men där har jag också luktat på allt utan resultat. den senaste tanken va död mus men vi har inga ventiler som den i så fall skulle kunnat komma ifrån. riktigt riktigt jobbigt mysterium... har haft vädringsfönstret öppet nu sen jag kände lukten första gången i tisdags. men det verkar inte hjälpa så himla mycket =(

oj nu är de tnån som vill ha uppmärksamhet! =)

sol!!!

ja sol är det definitivt idag! men jag har inte kommit ut än =(
max somnade vid 1 inatt och sen ammade vi vid 6 och sen sov vi igen till tjugo i 10! hade jag aldrig trott med tanke på hur mycket han sov hela dan igår. jag är mycket tacksam!

sen vi vaknade har vi ammat, max har sovit och jag duschat, snackat lite skit med varann, bytt ett par blöjor, jag åt frukost/lunch och nu ammar vi igen. sen blir det långpromenad i solen!! kommer antagligen klä på både mig och max för mycket... men men . det är härligt att kunna ta av sig kläder när man är ute istället för att gå och önska att man hade mer på sig... =)

sen strax efter 16 kommer sara hit med fika! bäst för mig att det blir en lååång promenad....

hur ska detta gå?

max har aldrig sovit såhär mycket en dag sen precis efter förlossningen. om ens då! han har missat massa mål med mat pga det. vid 17 ammade jag för tredje gången idag, normalt  brukar det då va femte eller till och med sjätte gången! misstänker att vi har en spännande natt framför oss....

under en av de korta vakna stunderna så gick max genom sin första säkerhetskontroll på arlanda!! eller jag gick, med honom i famnen =) såklart! han va så duktig och han hade inte gömt nå knivar eller nånting i bilbarnstolen! vi skulle hämta mamma/mormor på inrikesterminalen och där måste man gå igenom kontrollen för att komma åt mat. det va då också första gången max va på max =) tror han tyckte om det! (hur kan man inte göra det?!)

nej nu ska jag göra mig iordning så jag kan ta max sen och låta marcus sova. får se hur länge jag får va uppe idag!! får pigga upp mig med att tänka på att det skulle bli så fint väder imorn!

sov gott alla barnlösa och hoppas ni med barn också får sova gott! ;)

söt gris

max fortsätter att bara sova och sova. det blev ingen tur till jobbet utan jag åkte med min pappa och syster ut till gunsta och åt lunch. max va vaken men tyst hela vägen dit och halva lunchen. sen somnade han och sitter fortfarande i bilbarnstolen och snarkar som en gris! en söt gris dock =)
tycker att han borde vakna snart, han har inte ätit sen 12.30 och han har inte bytt blöja sen precis innan dess... har inte hört nå brak men den måste ju iaf va alldeles proppfull av kiss. men han klagar ju inte så... =)

ser fram emot mitt återbesök på mvc nästa vecka. jag vill veta att min livmoder dragit ihop sig ordentligt efter allt strul som var. vill veta om jag vågar börja träna lite smått och om jag vågar utnyttja mitt presentkort på massage jag fick av min bror på min födelsedag förra året. sen skulle det va trevligt att veta hur mitt blodvärde ligger, så mycket som det sjönk under operationen. men jag mår ju bra så det borde åtminstone ligga på en godkänd nivå!

börjar fundera på om jag skulle väcka lillgrisen. jag vill ju gärna att han sover inatt också...

sömntuta!

max sover fortfarande!!! jag förstår ingenting! är inte van vid det här så jag irrar runt och vet inte hur jag ska utnyttja min lediga tid =( jag har i alla fall gjort mig själv iordning och diskat, sms:at mormor och morfar om dopdatum, försökt boka massage men dom svarar aldrig, förberett både för eventuell promenad och tur till gårdsvägen. väntar bara på att få amma så jag kan se vad klockan blir och utifrån det bestämma om jag ska ta en långpromenad i det vackra vädret eller om jag ska åka och hälsa på jobbet innan jag åker till pappa. det är ju inge kul att komma till jobbet vid 13 när alla är på lunch...

undrar om det inte börjar grymta lite smått från vagnen nu... =)

vackert väder, igår i alla fall...

oj vilken härlig promenad det blev igår! vilket väder!! fick ta av mig jackan efter halva vägen =) och det är alltid lika kul att träffa johanna och nemi! men vart är det  fina vädret idag?

hade funderat på att besöka mitt jobb idag, har inte varit där och visat upp max än. men så drömde jag inatt att ingen brydde sig ett piss om oss när vi kom dit =( vi blev snudd på ignorerade. inge kul =( så nu vet jag inte om jag vill. kanske tar det imorn istället!

vi får se vad dagen har att erbjuda! marcus jobbar ju sent idag, skulle vara värdelöst att bara sitta och dega framför tv'n heeela dan... kanske tar mig en lång lång promenad bara för att fördriva tiden, men det va ju det där med det pissiga vädret... och det faktum att jag alltid tyckt det är så tråkigt att promenera själv. skulle va trevligt att ha massa arbetslösa vänner =) eller känna fler mammalediga, man vill ju inte vara för klängig på dom få man känner.

nej nu har max ammat klart och ligger och sover i min famn. ska flytta honom till vagnen och hoppas på att han låter mig göra och äta frukost i fred!

ha en bra dag!

en ny dag

solen skiner och jag verkar äntligen slutat blöda!

idag är max 8 veckor gammal. han börjar bli stor pojk nu ju!! =) tiden går så grymt fort! tyvärr verkar det som att han fått för sig att vrida lite på dygnet. jag fick inte lägga mig förr än 2 i natt heller. däremot sov vi ostört till 9 så jag ska väl inte klaga! det händer nya saker i  hans utveckling nästan varje dag nu! han har upptäckt sina händer och armar och stirrar ibland så fokuserat på dom att ögonen glider i kors =) han har börjat ta pauser i amningen för att snacka lite skit med mamma och sen fortsätter han. han är så söt vår lilla ängel!

nappflaskan i natt gick först åt skogen, han fattade inte alls vad det va eller hur han skulle göra. han bara skrek och skrek och vände sig efter tutten. men så helt plötsligt fattade han och han åt nästan hela flaskan. sen gav jag honom bröstet eftersom han brukar somna av det och tänkte det skulle räcka med 5 minuter. men icke sa nicke! han låg där och snuttade i en halvtimme iaf =)

nu verkar han ha somnat så nu ska jag passa på att gå på toa och duscha!
ha en bra dag allihop!! vi ska gå på promenad med johanna och nemi lite senare =)

vilken dag

idag har varit en sån där dag då jag bara känner mig så fruktansvärt värdelös och otillräcklig.
max har skrikigt och skrikigt tills han fått mat och efter att bara ätit en liten stund har han somnat som en stock. men efter att ha sovit en kort stund så har han vaknat och i princip skrikigt tills han fått mat igen.
jag vet inte om det är min mjölk det är fel på, att den skulle vara näringsfattig eller så för finns där gör den ju definitivt. eller om han helt plötsligt har fått massa magont. jag har ingen aning... han har iaf hållt mig sysselsatt idag.
jag minns inte om jag ens har borstat tänderna... =(

men nu är iaf marcus hemma när som helst! *längtar*
vi ska prova att ge max lite mjölkersättning vid sista amningen ikväll. ifall det är min mjölk det är fel på. han fick ju ersättning på ackis så det är inte första gången. men det blir första gången han ska få nappflaska och han hatar ju nappar så vi får se vad han tycker om det!

livet

livet är för stort för att leva olyckligt och alldeles för kort för att inte göra nåt åt det på en gång. man vet aldrig vad som kan hända och om det skulle hända något tragiskt så skulle det va tråkigt om man hade en massa man ångrar. det finns så mycket som i slutänden inte är värt nånting. och andra saker som är värda allt.

god morgon! =)

jag fick minsann inte sova förr än 2 inatt... och när vi sen vaknade för att amma vid 8 trodde inte jag att vi skulle somna om. men jodå! kl 12 vaknade vi!! med massa missade samtal på mobilen från oroliga sambon och föräldrar =)

hur får man bort det kursiva om man råkat välja det?!?

god natt! snart...

nu är i alla fall max ren och fin =)
sitter och väntar på sista amningen som brukar vara vid den här tiden så att vi kan få sova sen!!

bajs

jag tänker aldrig på att ha med ombyte till max när vi ska nånstans. antagligen för att han inte har varit nån kräk-unge... igår hade det däremot behövts...
han satt så fint i babysittern medan vi åt mat, första gången på länge som jag fick sitta med resten av familjen på gårdsvägen och äta. det brukar alltid va dags för amningen så fort middagen är klar.
plötsligt brakar det till ordentligt i brallan och stackarn måste ha suttit snett i stolen för allt hamnade vid ena benet där blöjan är alldeles för tunn. bajs överallt =)
han fick gå resten av kvällen i den minsta t-shirt mamma kunde hitta i huset, som självklart va alldeles för stor! han va så söt! men lagom tills vi åkte hem va kläderna tvättade och torkade.
idag blir det definitivt ett bad!

helg!

åh va skönt med fint väder igår! max och jag va och hälsade på hanna och emil i salabacke. vi tog en promenad och sen pratade vi så klart bebisar =) svårt att komma ifrån! en liten spya fick jag på mig igår med!

jag förstår inte hur folk lyckas få det så snyggt och stilrent hemma. så vill jag också ha det!! även om vi precis storstädat så ser det ändå bara stökigt och bökigt ut =(

igårkväll ammade jag som vanligt kl 23 men max ville inte somna förr än kl 1.00. sen skulle vi upp vid 5.30, 8.00 och slutligen vid 9.15. det slår inte fel att varje gång jag säger till nån att han sover så bra nu för tiden, så blir natten efteråt konstig och jobbig.

idag fick marcus stackarn sova länge länge. nu ska vi försöka städa lite och sen ska vi till gårdsvägen och äta pappas underbara lasagne! max ligger faktiskt i vagnen och sover! än så länge har det gått 7 minuter, vi får se hur länge han tänker ligga kvar.... =)

amning

jag har seriöst inte gjort nåt annat än att amma idag!!

spya

innan jag födde trodde jag att alla bebisar kräktes hela tiden så det första jag köpte va massa kräk-dukar från ikea. men inte vill max kräkas inte! han kräktes bara fem gånger de första 6 veckorna.
men nu verkar han ha börjat! tror han spydde fem gånger under hans sjunde levnadsvecka och än så länge två gånger denna vecka.
vet inte om det är bra eller dåligt, men kladdigt är det iaf.... =)

tänk att han snart är två månader redan!!! tiden går så himla fort...

1:läkarbesöket för max

gick superbra! dom kollade ögonen, munnen, huvudform, fontanellen, höfter och leder, magen, styrkan, kisseriet, blicken mm mm och allt va toppenfint! han följde utvecklingen helt perfekt =)
han hade växt en centimeter på nio dagar och är 58cm lång nu! om det fanns nåt att klaga lite på så tyckte dom att han ökat lite för lite i vikt sen sist, bara 115gram till 5560g. men eftersom han precis hade haft två dagar där han ätit lite konstigt och eftersom det inte va så längesen han blev vägd sist så kunde det va lite missvisande sa farbror doktorn. (han va verkligen en farbror, kan inte ha mer än nåt år kvar till pension!) vi skulle inte tänka mer på det förr än nästa koll 5/5, såvida han inte fortsätter äta konstigt. men det kändes igår som att han tog igen det han missat de tidigare två dagarna! tyckte han åt hela tiden =)

duktig pojke!!! =)

återträff med föräldragruppen

idag hade föräldragruppen återträff, alla utom två par kom. ååå så söta bebisar!! max är näst äldst, men störst, starkast och vackrast! ( såklart =)  )
det va så intressant och höra hur olika allas förlossningar var. en förlossning hade gått så fort att mannen inte hann komma in utan missade allt =( det andra paret som från början skulle föda samma dag som vi, den 10/2, hade gått över tiden ända till igång-sättning den 25. ett tredje par födde sin son på skottdagen =)
alla hade fått pojkar utom johanna och björn som fått sin lilla nemi. grymt fascinerad (stavas det så??) över hur mycket hår hon har! max har nästan munkfrilla, bara en ring runt huvet och knappt nåt uppe på hjässan! =)

max har varit lite småskum igår och idag. normalt sett så äter ju han som en galning. alla blir så paffa när dom får höra att han ammar minst en halvtimme åt gången. det är inte ovanligt att han äter en timme eller till och med 1,5 timme. (rekordet härom kvällen: 2h 50min!!!! då va till och med jag tvungen att dela upp det på två bröst!) men nu har han ätit ungefär en kvart åt gången och sen somnat som en stock, vaknat efter en stund och varit grinig tills han fått mat igen. och igen. och igen. nu ligger han visserligen och sover i marcus famn och har nog gjort det i nästan två timmar nu. får se hur natten blir nu då.......
men det har iaf varit lite bättre idag är igår!

imorn är det dags för max första läkarbesök!

babysitter

vi åkte och köpte en babysitter i helgen, verkar vara en hit! =)


sömn!

jag ammade max sista gången 23 igår. satt och somnade hela tiden. vid midnatt väckte marcus mig och sa att max nog slutat äta för länge sen, han sov så sött så =) tyvärr vaknade max när jag la honom i sängen och blev klarvaken! jag la mig och stackars marcus va tydligen uppe till 02 innan max ville somna igen. men sen sov han som en stock. jag vaknade 7.30 och undrade om han levde fortfarande =) ammade igen först kl 8. det gick 9 timmar mellan amningarna och jag fick sova 7 timmar på raken!!!! nice =)

mens

trodde inte man fick tillbaks mensen förrän när man slutar amma? och jag som va så glad att jag äntligen, efter nästan 7 veckor, slutat efterblöda för två dagar sen....................

dagen som varit

äntligen helg!! ska umgås med marcus, köpa babysitter till max och sova =)

max har i tre dagar nu varit jättegullig och superglad några timmar på förmiddagen. bara legat och skrattat och jollrat i mängder! sen har resten av dan varit kinkig igen men den fasen kanske är på väg över. kan man ju hoppas.

idag har jag varit ute på "lång-promenad" (allting är relativt...) igen med johanna och nemi. härliga tjejer! har visserligen fortfarande inte sett så mycket av nemi, men det kommer när värmen kommer och dom små söta inte behöver så mycket kläder och varma grejer längre.

efter lunch åkte jag till gårdsvägen i väntan på att marcus skulle sluta jobba vid 19. mamma tog med max på en långpromenad så fick jag lite tid för mig själv en stund!

nu är det dags för amning igen =)


världens sötaste!!








svärföräldrar...

...kom på besök igår kväll och träffade max för första gången! farfar bosse med fru stella




bilder från påsken










1. max i faster mias famn
2. david, mias fästman
3. max i sin överlyckliga gammelmormors famn =)
4. max sussar sött i "gammel-doris" famn
5. fyra generationer!
6. max skrattar åt gammelmormor =)
7. mamma med världens tröttaste max
8. "gammel-björn", gammelmormor, "gammel-doris" och gammelmorfar!
9. trött max som sagt



lilla familjen!

världens bästa päron!!

min mamma och pappa kom hem till mig efter jobbet. pappa tog med mig och max på en promenad i vårvädret medan mamma storstädade hela lägenheten!

jag är så otroligt tacksam för allt dom nånsin gjort för mig. kommer aldrig kunna betala tillbaks. man kan inte ha bättre och underbarare föräldrar!!! jag älskar er! jag kan bara drömma om att bli hälften så bra själv =)

hm...

har bara blivit mer och mer deppig de senaste dagarna. tror inte senaste veckan varit jobbigare än de tidigare veckorna. lite kanske iofs. max har haft en väldigt kinkig period. antar att det bara blev för mycket för mig helt plötsligt.
känner mig riktigt värdelös på alla sätt och vis. får aldrig nånting gjort hemma, har inte skaffat oss nå rutiner, tar mig inte ens ut och går. jag känner mig ful och fet och äcklig.
nu när jag ska skriva om det får jag det inte att låta så hemskt som det känns. och det är nog inte så hemskt heller. jag har ju nyss fött barn för guds skull!! jag får vara fet och ful och äcklig. jag har tillåtelse att inte hinna med nånting. max är bara 6 veckor!! det kommer bli bättre.

=(

det kommer bli en tuff vår för vår lilla familj.
marcus har beordrad övertid tre dagar i veckan. tre dagar i veckan kommer han åka hemifrån 7.30 på morgonen och komma hem 22-23 nån gång.
jag kommer känna mig såå ensam och marcus stackarn kommer vara allldeles sönder-arbetad. våra helger tillsammans kommer gå ut på att turas om att sova och ta hand om lilla max.
perfekta omsständigheter för vårt första gräl?
nej, vi får bara försöka göra det bästa av situationen.

älskar dig marcus!!

bvc 4

igår va vi på bvc igen. max va jätteduktig!

han har växt en till centimeter och är alltså 57cm lång nu, huvudomfång 40,5cm och vikten hade ökat med 265gram till 5445gram. han följer alla sina kurvor perfekt!!

jag fick en kräm att prova på hans jättetorra haka. tror det är allt hans saliv som gör den så torr. jag hoppas för mina tuttars skull att han inte ska få tänder redan!! visste ni att det finns bebisar som föds med tänder?!?! stackars mammor till dom.... aj!! =)

det va på tiden!

har inte kommit in på bloggen sen i torsdags. snacka om abstinens!!


RSS 2.0