Bild

Har lagt upp en ny bild på magen i bildbloggen för den som är intresserad!

Sitter och tittar lite på diverse juklappar, internet är suveränt!! Marcus duschar, Max sover och jag ska strax lägga mig under täcket.

Ha en trevlig helg allihop!!

Itchy and Scratchy

Vaknade flera gånger i natt av att jag låg och klia mig i armvecket =( Inte bra...

Uppdatering

Max hade återigen feber på eftermiddagen igår =( Snoret är fortfarande tjockt och kletigt men han hostar nästan inte alls på natten längre. Alltid nåt! Däremot fick han för sig att vakna 03.30 inatt och att jag skulle ligga i hans säng och sjunga till klockan 06 då han sov som en gris igen. Så lagom till när Marcus gick upp gick jag och sov igen. Max väckte mig sen vid 9, det tackar vi för!

Idag ska vi ta det exakt så lungt som det bara går när man är 20 månader. Han måste bli frisk nu annars börjar man ju undra...

Marcus har halvdag idag, kanske behöver jobba lite längre dock. Han är ute hos nån kund. Men vi räknar minutrarna tills han kommer hem =) Nästa vecka ska han på kurs i Göteborg i flera dagar =(

I helgen ska vi fortsätta ta det ganska lugnt så vi blir friska nån gång. Men på lördagen ska vi iaf på middag i Bergsbrunna, min morfar och Doris är på snabbvisit på väg till Barcelona! Innan middagen funderar vi på att kolla syskonvagnar för att försöka lista ut vad vi är ute efter. Sen får vi se om det blir nytt eller begagnat när vi väl handlar en.

Tog bilder på magen igårkväll men har inte orkat lägga upp än. Måste dock börja knäppa på dagtid så jag slipper blixten.... Den får både bristningar och kärlekshadtag att se riktigt hemska ut =(

Bättringsväg kanske?

Trots att Max va så pigg igårkväll va vi dumma nog att försöka natta honom i vanlig tid. Två timmar tog det.... Ett evigt springande fram och tillbaks med en pojk som inte ville ligga kvar i sängen. Så som vi trodde det skulle bli från början men som vi sluppit helt och hållet =) Hoppas vi inte förstörde något nu!

Han hade som vanligt feber på eftermiddagen/kvällen men sov däremot som en stock typ hela natten! Kanske kanske har det vänt nu? Det visar sig till kvällen. Min förkylning är jättejobbig varje morgon men efter honungstet är det mycket bättre! Skulle dock va skönt om den också ville försvinna.

Vi ska nog ta oss en promenad till lekparken idag. Vi behöver frisk luft båda två. Igår blev bara en snabb tur fram och tillbaks till Ica. Att gå till parken tar kanske 10 minuter egentligen, men Max vägrar oftast vagnen så då tar det 30 minuter ungefär =) Ingen motion för mamma på den turen inte! Men frisk luft blir det iaf en del =)

Har förresten fortfarande inte hittat luckan till mobilen så jag går nog inte att få tag på där.... Har hittat två andra mobiler, den ena är låst till Telenor och den andra går inte att ladda (vilket är väldigt tråkigt för det finns massa roliga spel på den mobilen!).... Ska försöka flytta på soffan senare idag och kolla under där, har sneglat under men inte sett nåt. Men man vet ju aldrig.


Glad!

Utan att våga hoppas på för mycket än...
Gick upp 1,5kg på strax över en vecka så nu har jag inte vågat väga mig på en vecka men imorse tog jag mod till mig. Har inte gått upp nånting på en vecka utan snarare gått ner 0,5kg! Ligger på 4kg mindre viktökning än förra graviditeten!!! Fortfarande mer än vad "du troligtvis gått upp" vid den här tiden, men bara 1kg mer!! Snacka om att man blir peppad att fortsätta träna så länge det bara går =) Tråkigt dock att det är den årstid det är. Hatar verkligen kyla och grått väder och nu när vi är förkylda både Max och jag så har jag så svårt att motivera mig för promenader =(

Kanske är dags med en ny magbild förresten. Ska se till att få det gjort ikväll. Om jag inte är för trött efter träningen =)

Förresten så kallas inte längre plutten för foster, fr o m v22 kallas barnet för barn =) Och jag undrar om det inte är från v22 läkarna börjar anstränga sig för att hålla barnet vid liv om något skulle hända. Eller är det först från v24? Nu minns jag inte.

Förra graviditeten hade jag ju så mycket problem med kramp i vaderna, vet inte hur många gånger jag vaknade varje natt och bara ville skrika. Har börjat känna av det litegrann nu men bara när jag sträcker på mig i sängen när jag precis vaknat. Så därför låter jag bli att sträcka på mig ordentligt =) Problem solved!!

Gummi-mysterium

Jag smälter mina disk-handskar. Eller nåt. Jag vet inte riktigt vad som händer, har aldrig blivit så förr. Men nu har jag lyckats med de tre senaste paren. Helt plötsligt börjar dom klibba ihop och så lämnar dom "fingeravtryck" på allt glas och porslin. Superäckligt och superkonstigt.

Halvprydligt

Gissa vem som somnade halväggs in i mellanmålet =) Så nu har jag diskat och småplockat lite så ser det hyfsat ut när vi får fika-gäster till kvällen. Mina föräldrar trotsar förkylningarna som härjar, på grund av Max-abstinens. Vi har inte träffats på 1,5 vecka =)

Dags för lite mellanmål

Min hjärna funkar inte alls idag =( Har kommit till datorn för att göra något specifikt flera gånger, men så fort jag komemr hit så glömmer jag bort vad det va jag skulle göra. Skyller på förkylningen. =)

Har iaf fått eksem i armvecken. Tänkte först att jag inte haft det sen jag va jätteliten, men sen flög en flashback förbi. Undrar om jag inte hade det en stund förra graviditeten också? Skumt. Kliar iaf inte än, är bara rödprickigt.

Kan va svår att få tag på på telia-numret igen... Max har slarvat bort batteriluckan så jag måste hålla fast batteriet samtidigt som jag pratar och då får jag ont i handleden. Så fort jag lägger ifrån mig telefonen släpper batteriet en millimeter och telefonen dör. Ska försöka hitta luckan (har redan krupit runt på golvet i hela lägenheten och är snudd på anfådd, utan resultat) eller en annan gammal telefon...

Max har inte velat sova idag, börjar närma sig febergränsen igen och är rosslig, hostig och snorig. Ganska pigg men absolut inte sitt vanliga hyperaktiva jag. Hur länge ska vi behöva vara hemma egentligen?

Nej jag är hungrig. Åt namnam-blodpudding till lunch men står mig aldrig särskilt länge på det. Så nu är det dags för lite mellanmål!

Mer glada nyheter!

Känns som att alla är gravida nu =)
Grattis grattis!

Sent

Sen kväll idag! För att vara mig iaf =)

Har varit och tränat och råkade fastna framför House innan jag hann in i duschen. Sedan vaknade Max med krupp och svårt att andas så då fick jag sitta inne hos honom en stund stackarn. Vips va klockan 22. Nu har jag duschat och skulle skriva ett kort men välfyllt inlägg medan håret får torka lite (ja, jag kommer lägga mig med blött hår idag med....). Men nu kommer jag inte ihåg vad jag skulle skriva. Mer än att Max haft feber idag med så vi blir hemma ett tag till och att jga idag (på tal om kommentaren jag skrev till texten om v23) har fått massa respons när jag puttat på magen och att jag klart och tydligt kände en liten underbar fot som strök sig tvärs över magen!! =) Så härligt att verkligen känna barnet böka runt ordentligt och inte bara de små puttarna jag mest känt hittills.

Marcus har suttit och jobbat ända sen Max somnade, ska försöka få han att gå och lägga sig med mig nu.

Kram och god natt!

Ny dag

Lite morgon-frustration, antagligen helt i onödan. Skrev till min närmsta chef att vi blir hemma åtminstone idag också och fick till svar "Okej. Larsson är också hemma i v.a.b.", kändes ungefär som att han ville att jag skulle få dåligt samvete och skjutsa iväg sjuka Max till dagis och skynda mig in till jobbet? Som sagt, antagligen menade han inte alls så. Men det va så det kändes. Hade det varit min "andra chef" som skrivit det så hade det absolut varit så han menat =)

Vi har allihopa sovit lite bättre i natt, men inte överdrivet mycket. Max kändes iaf feberfri när han vaknade men hostar och snorar fortfarande. Får se om han är nå piggare idag. Mitt huvud säger iaf att vi måste ut och få frisk luft idag. Min förkylning håller också i sig, har nog blivit snäppet värre nu när jag är hemma med snoriga Max. Men honungste gör under!! =)

Hörde att Sävja vårdcentral, där jag fortfarande har min husläkare, ska vaccinera riskgrupper mot svininfluensa på onsdag. Satt igår och försökte få tag på någon att prata med eller lite info på nätet men det visade sig att Carema, som äger vårdcentralen, inte skickat ut nån info alls till dom som samlar info. Men med största sannolikhet får jag ändå inte bli vaccinerad nu iaf med tanke på min förkylning =(

Nej nu ska jag borsta tänderna på lillkillen.

Vecka 23

Din mage blir större och desto mer påverkar den din matsmältning. Vissa kvinnor kan dras med förstoppningsproblem eller halsbränna. Halsbränna kan du själv försöka lindra genom att äta många små mellanmål istället för färre rejäla måltider. Ta gärna en lätt promenad efter maten för att hjälpa matsmältningen på traven. Nu går det att känna (palpera) barnets olika delar genom bukväggen. Det kan smärta i sidan av magen, det är livmodersmuskeln som töjer sig. Smärtan bör försvinna efter vila. Nu brukar sammandragningarna (förvärkarna) bli påtagliga. De tar tag om barnet och masserar det.

Ditt barn är ca 20cm långt mellan huvud och stjärt och vikten omkring 600g. För varje dag som går ser kroppen mer proportionerlig ut. Barnet börjar se ut som en fullgången bebis, men fortfarande kan man urskilja skelett och organ genom huden.

Innerörats ben har hårdnat och då hörseln blivit skarpare kan barnet särskilja olika ljud, såväl inifrån som utanför din kropp. Tänk dig hur bullrig din kropp är. Magen bubblar, hjärtat bankar och blodet forsar. Ditt barn kommer att känna igen din röst på tonläge och rytm när det föds. Prata gärna med det så mycket du kan redan nu. Då forskning visat att barnet i magen lättare uppfattar djupa manliga röster än höga kvinnliga, är det lika viktigt att pappan pratar mycket med det ofödda barnet. Det kan mycket väl hända att du får en spark till svar och du stimulerar även nervsystemets utveckling.




Har än så länge inte känt av nåt av det där. Hade lite sammandragningar för några veckor sen men inga på sistone. Förra graviditeten följde min kropp dom här veckorna till 90%, denna gång känns det som att vi ligger efter hela tiden. Lite tråkigt vad gäller vissa delar men den som väntar på nå gott, och alla besvär får gärna dröja länge =)

Håller tummarna

Maxen sover, disken är färdigdiskad. Väntar på att badet ska bli ledigt så jag kan krypa ner i sängen sen. Hoppas på en bättre natt i natt. Max hade feber nu så det är inte omöjligt att det blir lite djupare sömn i natt. Utan att hoppas för mycket.


Trötta gånger 3

Både Max och jag är supertrötta här hemma. Marcus är supertrött på jobbet. Men lilleplutt i magen verkar vara pigg som en mört idag! Känns som att den sovit lika lite som vi.

En halvtimme klarade Max av att sova innan han inte längre kunde andas och va helt otröstlig. Precis när jag höll på att försvinna. Får hoppas på en bättre natt i natt, för oss alla.

Just det ja, måste ju anmäla vab hos försäkringskassan.....

I väntans tider

Sitter och väntar på att Max ska somna i sängen, börjar bli lite tystare nu faktiskt. Han är dödstrött. Och jag med! Ska stupa så fort han somnat.
Sitter så länge och pratar med min syster på msn. Dom är nu på Koh Samui och steker sig =) Ska vidare till Koh pha ngan på onsdag. Sååå avis.... Hon har web-kamera på, kul att se henne =) Hon ser så fräsch ut, annat än vad man själv känner sig... Fast klart bättre blev det med nya naglar och ny frisyr =)

Nu hörs det snarkningar från lillens rum. Bäst att sova innan han börjar hosta!!

Gissa...

...vem som ska sova middag när Max sover.

Sömnlös i Uppsala

Jag blir hemma imorgon med. Denna gång är det Max tur att vara sjuk. Han spydde för ett par timmar sedan, antagligen massa slem. Snoret flödar som aldrig förr och han hostar och hostar och hostar. Krupp blandat men en hosta som låter som den skär genom halsen =(

Så jobbigtt att ligga i sängen och bara lyssna på honom utan att kunna göra något, så jag hamnade här... Tänkte det va lika bra att mejla jobbet på en gång eftersom jag ändå är vaken. Max har en tendens att sova bättre på morgontimmarna, hur sjuk han än är (ren utmattning kanske?) så då vill inte jag behöva gå upp för att skriva ett mejl, då vill jag också sova....

Nu ska jag gå in och trösta honom igen =(

Slut på helgen

Efter familjens diverse förkylningar, mag-problem och smärtor så lyckades vi ändå få det mesta gjort som vi hade planerat för helgen. Vi har inte köpt vinterskor till Maxen och jag har inte tränat men tvätten är strax klar, det har städats och diskats, naglarna är fixade och håret avklippt!!
Mår inte hundra i magen än men iaf hundra gånger bättre än igår =) Ser fram emot att gå och lägga mig, klockan är ju egentligen en timme mer än vad den är! Och alla som känner mig vet att jag tycker om att lägga mig tidigt...

Här är håret! Vad som är kvar av det iaf =) Visserligen blött och kanske inte så avslöjande om hur det ser ut, men iaf hur kort det är. Det va alldeles underbart att tvätta håret!! Behövde knappt nå schampo och märkte inte av ett enda tappat hårstrå =)



Är inte ett fan av bilder på mig själv, men men.

Sov gott! Känner mig inte ett dugg redo eller motiverad för en ny arbetsvecka...

PS i efterhand, mobilen är inlämnad på lagning också. 10-14 arbetsdagar skulle det ta. Jag ställer in mig på en månad...

Inge vidare kul

Det va inte magkatarr utan matförgiftning. Eller liknande. Fy farao....

Allmänt

Har letat upp en gammal mobil så nu kan man använda telia-numret igen! Ska orka mig iväg imorn och lämna in telefonen på lagning.

Har precis diskat och verkar må bra med både förkylning och handled. Däremot känns det som att jag kanske fått magkatarr =( Får väl se hur det utvecklar sig. Max näsa rinner mer igen så idag har vi torkat massa snor =)

Marcus har varit jätteduktig och slängt en massa sopor och prylar, flyttat grejer från källarförråd till garage, och från lägenhets-förråd till källarförråd. Nu står det i lägenhetsförrådet en låda full med tavlor och foton som med tiden ska upp på väggarna, är så dumma väggar här bara =( Sen är det en låda med grejer som i förra lägenheten legat i städskrubb och badrum men som nu inte får plats på nåt av ställena. Sen är det tre lådor kvar med grejer som ska upp i bokhyllorna i vardagsrummet men som vi inte vill ställa dit förrän vi har skåpsluckor. Om jag nu får stanna kvar lite längre efter min uppsägningstid, som det hintas om, så kanske vi kan ta och få luckorna köpta innan jul. Vore allt bra skönt att få bort alla lådorna, tur iaf att dom går att gömma =)

Sen Max började på dagis är han jättesvår att få att sova middag på helgerna. Trött är han definitiv men han bara totalvägrar. Idag har vi provat två gånger, både efter lunch och mellanmål. Har läst nånstans att förskolebarn i regel sover mer än hemmabarn men sen Max började så sover han oftast 1,5-2,5 timmar/dygn mindre än före. På helgerna brukar det sluta med att han somnar av ren utmattning, alldeles för sent, men sover då knappt en timme så på helgerna blir det ibland ända upp till 3,5 timme mindre.
Inte konstigt att han på dagis knappt håller sig vaken till vilan....

Nu måste vi bestämma hur vi ska göra med dagis-fotona så vi hinner skicka tillbaks dom i tid.....

Peppar, peppar!

Verkar som att allt känns bättre idag, förkylning, bäcken och till och med handled!

Gårdagens möte...

...va det första jobb-mötet jag varit på som faktiskt varit givande. Vi vet iofs inte än om det var givande egentligen men det kändes seriöst och genomtänkt. Och framför allt kändes planerna för organisationsförändringarna genomförbara. Åtminstone på de flesta plan. Och roligast av allt va att jag för första gången under min tid på Motorcentrum/Biva fick en massa beröm (inte så att jag fått tvärtemot beröm förr, utan snarare så att man inte får höra något alls. Visad uppskattning är a och o på en arbetsplats men sånt är det snålt med här), fortfarande inte direkt riktad till mig men så nära man kan komma =) Och så fick vi ju Subway-macka... Yummi!!
Dessvärre höll jag knappt på att komma ur stolen när mötet va klart utan har sen dess haft djävulskt ont i bäckenet =( Har haltat runt hela dagen och grimaserat och stönat......

Nu ska jag lägga mig lite i soffan bredvid Marcus en stund innan jag bäddar ner mig i sängen. Känns inte som att jag kommer gå till jobbet imorn. Hoppas bara jag mår bra i helgen eftersom jag ska få både naglar och hår fixat!! Jippi!!!!

Nanan

Max har de senaste dagarna tjatat om "nanan nanan" hela tiden och det tog jättelång tid innan jag fattade vad han menade. När vi kommer hem från dagis och ser alla cyklar utanför porten pekar han på Marcus cykel och säger pappa och sen pekar han på cykeln bredvid och säger "nanan". Och likadant när vi går upp för alla trapporna hemma så pekar han på alla dörrar och ropar "nanan"! Och jag fattade ingenting tills jag hörde mig själv säga det jag säger snudd på varje dag "Det är nån annans cykel, den får vi inte röra", "där bor nån annan, vi bor högst upp" =)

Borta!

Nu kunde jag plocka bort Max döda nagel! Han har en liten liten ny nagel men det ser allt bra konstigt ut =/ Vet inte hur det brukar se ut när man tappat nagel, men jag hoppas det blir bra tillslut!

=( och =) flera gånger om

Jag har haft en jättejobbig dag igen på jobbigt. Ett spinningpass igår va väl inte det bästa för min förkylning. Har fått göra i princip allting två gånger idag för att jag helt enkelt inte haft koll på vad jag gjort. Tung i bröstet och tjock i huvudet. Varje dag på jobbet känner jag att jag borde gå hem och kurera mig men sen under kvällen känner jag mig mycket bättre igen. Dumt. Ikväll är det möte på jobbet från 18.00, brukar väl hålla på till 21-22 nån gång. Kanske det blir det sista jag orkar med denna vecka. Till på köpet va Olsson sjuk idag och det är allmänt känt att han aldrig är särskilt sjuk när han är sjuk. Kändes som att jag hade större rätt att va hemma än han =(

Tandläkare-besöket gick bra =) Lite tandsten som vanligt, en påminnelse om tandtråd, men hon kunde inte se något som behövde lagas eller så men, som hon uttryckte det, röntgenbilderna är ju halva undersökningen. Och dom avvaktade vi med eftersom jag har bebisen i magen. Men jag fick ändå betala för en full undersökning och det får jag väl troligtvis göra när jag blir kallad i april/maj för bilderna också... =(

Idag fick vi hem bilderna från Max dagis! Som jag berättade tyckte han ju inte att det va särskilt kul och det syns.... Han är rödflammig och plufsig med vattniga ögon. Han ser snudd på för jävlig ut =( Man känner knappt igen han faktiskt, han ser sne ut. Troligtvis för att han är svullen lite överallt. Och så ett försiktigt, osäkert, ångestfullt leende som dom tillslut lyckades få fram. Tråkigt nog tycker jag nog inte vi ska behålla dom, ett kanske. Har tusen miljoner bilder jag själv tagit som är finare på honom. Gruppfotot behåller vi iaf. Där ser han inte fullt så hemsk ut. Tittar åt sidan med frågande ångest i blicken, vattniga ögon och händerna i mun =)
Bättre lycka nästa gång!

Igår tog jag med dagis-mattan till jobbet (vi stod på tur i innegruppen och fick mattan i uppgift) och tvättade den ute på Rekond på lunchen. Stod på alla fyra på golvet och dammsög med "vatten-dammsugare". Den blev jätteren och blå och fin =) Men min redan onda handled gör jättejätteont idag =(  Och när jag kom tillbaks med den till dagis visade det sig att den blivit jättehal under =( Inte så praktiskt i stora lekrummet på ettdagis... Vet inte om det är rengöringsmedel kvar i mattan eller om det helt enkelt är för att den är ren =) Perfektionisten jag tycker att det känns skitjobbigt och att jag misslyckades totalt (trots att uppgiften va att få den ren och den är superren) men egentligen är det ju lätt åtgärdat. Kan inte va så dyrt att köpa sånt där halkunderlägg. Borde åtminstone va billigare än kemtvätt....

Babbel babbel! Sitter och leker med Max som för tillfället bäddat ner sig i min säng och pekar på alla bilar i en körkorts-bok, och väntar på att Marcus ska komma hem. Fast så fort han kommer innanför dörren i princip, så är det dags för mig att åka till jobbet igen. Kul!

Trasigt =(

Min telia-mobil har gått sönder, den vill inte vara igång när jag sätter på den =(
Ni som använder mitt telia-nummer, vilket är alla som inte har 3-abonemang, kommer därför ha lite svårt att få tag i mig en tid framöver. Ska lämna in den men det blir nog inte av förrän i helgen. Eventuellt hittar jag nån gammal mobil nånstans som ligger och skrotar som fungerar sålänge. Men nu vet ni varför jag inte svarar om ni hör av er!

Har precis kommit ur duschen efter ett spinning-pass och ska borsta håret, pussa lite på Marcus, titta till Max och sen stupa.
Imorn blir det kort arbetsdag för jag ska till tandläkaren......... Har inte varit hos tandläkaren på nästan 2,5 år (faktiskt samma dag som Maxen blev till =) ) så det ska bli spännande att se vad dom säger. Har alltid haft väldigt fina tänder men har hört att munhygienen kan försämras rejält när man är gravid. Intressant blir det iaf!

Sov gott!

Vecka 22

Dina bröst kan eventuellt läcka råmjölk, ditt barns första kost. Montgomerys körtlar på vårtgårdarna, producerar ett fuktigt ämne som skyddar dina bröstvårtor vid amning. Din hudfärg kan förändras och områden med mycket pigment t.ex. vårtgårdar, födelsemärken och fräknar mörknar. Håret kan kännas tjockare och det beror på att du nu inte tappar speciellt mycket hår, vilket annars är det normala. När barnet är fött kommer du att tappa hår som vanligt igen. Kom ihåg att sköta tandhygienen, hormonerna kan påverka ditt tandkött och få det att svullna.

Nu har barnet blivit ungefär 19cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 500g. Barnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig. Svettkörtlar har utvecklats och huden är inte lika genomskinlig. Naglarna är fullt utvecklade och fortsätter att växa. Hjärnan växer mycket snabbt och speciellt den del som ligger mitt i hjärnan - germinal matrix. Dess uppgift är att tillverka hjärnceller fram till att barnet är fött och försvinner sedan. Barnets hjärna fortsätter dock att växa fram till fem års ålder.


Rädd =(

Tittade på bilder på magen från v40 och v41 med Max och kan bara säga Fyyy Faan!! Ska jag se ut sådär igen??!?! Nej, aldrig i livet, det går bara inte! Helt omänskligt!!! Jag kommer inte kunna ta mig upp för trapporna...

Än så länge har jag gått upp lite mindre i vikt än förra gången men magen ser större ut.

Ska jag bjuda på en bild eller inte?? Jisses....


V40(39+3) med Max

Kolla in dubbelhakan med...... Ingen mer mat för mig idag!

Städ och mys

En höststädning på dagis är precis ika nogrann som en flyttstäd. Vi va typ 13 personer som städade varje millimeter av en villa i fem timmar. Ett par rum och alla fönster är visserligen kvar till de famlijer som inte behagade komma idag. Men det va trevligt att få lite mer koll på föräldrarna! Grymt jobbigt för mina onda handleder dock.

Efter städet så har Marcus och jag ätit kebab från Mariannes, tittat på film och duschat tillsammans, det va inte igår kan jag säga!
Max har haft jättekul hos mormor och morfar och fått äta lunch på restaurang =) Nattningen tog inte ens tio minuter när jag hämtat hem honom =)

Tror jag ska hoppa i säng nu. Ingen av oss fick ju sovmorgon imorse eftersom vi skulle upp så tidigt så det är bäst jag kommer i säng i någorlunda tid ikväll.

Hoppas alla har en trevlig helg!

Max-språk

Han har svårt att få till konsonanter efter en vokal så det mesta han säger blir bara halva ord.
Men han säger mamma och pappa klockrent =)
Sen säger han regelbundet:

momo = mormor
bi = bil
bå = båt
ta = tack
bu = buss
mee = mer
jej jej = hej och hej då
nej = nej
da = ja
te = te
ma = max
titi = tittut
tutu = brandbil eller tåg beroende på hur han säger det

Det härligaste är att han härmar mycket av det man säger utan att ens be honom om det. Det är äntligen på väg!=)

Sjuk =(

Har varit en riktigt tuff dag på jobbet idag. Har mest gått runt i en tjock dimma och vet faktiskt inte alltid riktigt vad jag pysslat med =( Har gjort en massa fel och bara tappat bort mig själv hela tiden. Men jag stod ut =)
Vaknade med tjockt huvud, hosta, tungt bröst och kittlande hals i morse...

Men ärligt talat känns det inte riktigt lika tungt just nu, bara allmänt förkylt. Kanske inte blir nån jättegrej av det iaf!

Imorn är det upp tidigt trots helg! Det är dags för höststäd på dagis kl 9.00 och innan dess ska vi köra Max till Bergsbrunna. Efteråt ska Marcus och jag få lite egentid, så det vore ju tråkigt om jag deckade... Däckade? Hur som helst ska vi nog tittade på massa film i vår sköna soffa och äta kebab.

På söndag är det hemma-städ och träning som gäller, om jag inte är sjuk. Eventuellt en fika med Johanna och Björn, om jag inte är sjuk...

Tänk om det gick!

Jag önskar förresten att man kunde "tanke-blogga", alltså skriva ett inlägg i tankarna och vips så låg det på bloggen. Jisses vad jag skulle blogga då!! Och va djup jag skulle vara ibland, ni skulle inte känna igen mig =)

Ny

Nytränad, nyduschad och nyfotad.
Bild på magen finns i bildbloggen!
Sov gott!

Snart

Snart dags att åka till träning.

Less

Är så less på så mycket nu.
Less på att vara trött och inte få sova på nätterna (inatt va första natten på typ fyra veckor som jag på riktigt sov och det gjorde mig bara tröttare än någonsin, hade velat fortsätta sova ett dygn...), less på den isande vinden, less på negativt snack på jobbet, less på allt damm och smuts på jobbet som får ögonen att tåras, näsan att svida och munnen att torka.
Less på att det ser förjävligt ut här hemma, less på att aldrig få umgås med Marcus, less på att Max blivit en hyperaktiv gnällspik sen han började på dagis, less på att rygg och handled börjat göra ont igen på jobbet.

Jag saknar Max och Marcus.

Vilken muntergök.

Värdefullt!

Jag går ju till jobbet på dagarna men till träningen tar jag bilen. Och nu när det börjat bli såhär äckligt kallt så är vårat garage värt varenda öre av de 500kr/månaden vi betalar för det =) När jag öppnar dubbeldörren så bolmar värmen ut! Ingen kall bil och inget jobbigt skrapande av rutor!

Spinnad

Nyduschad efter en timmes härlig spinning! Alldeles strax dags för sängen, trots att dom visar nya avsnitt av House på tv....

Tänk va annorlunda det va att vara gravid med första barnet. Va mycket tid man hade att känna efter och filosofera och drömma. Nu märker jag knappt att jag är gravid, bortsett från den evigt växande magen. Häromdan, när Marcus kände putten, va första gången på flera veckor som vi båda överhuvud taget försökte känna bebisen från utsidan. Vi kanske hade känt den för länge sedan om vi hade varit lika uppslukade som förra gången. Nu tar Max upp den mesta tiden efter jobbet, Max och hushållsarbete. Trötta jag går och lägger mig tidigt och Marcus är uppe 1-2 timmar till. Blir inte mycket av att ligga och klappa magen inte. Men de senaste dagarna är bebis aktiv mest hela tiden så jag får iaf känna av den, värre är det för Marcus som inte har den i sig. Men ju hårdare den sparkar desto lättare är det att känna efter vid rätt tillfälle, om ni förstår vad jag menar. Med tiden behöver man ju inte ligga och lurpassa på den =)

Vecka 21

Vissa kvinnor får halsbränna vid det här stadiet. Det kan kännas som en brännande känsla i bröstet och du kan även få sura uppstötningar. Det finns receptfria läkemedel som neutraliserar magsyran, t ex Gaviscon. Blir det extra besvärligt kan din läkare skriva ut medicin. Kanske kan du svettas ovanligt mycket och det beror helt enkelt på de extra kilon som du nu bär runt på. Omkring denna vecka känner du livmodern strax under naveln.

Ditt barn är ca 16cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 420g. Det kan röra sig fritt i fostervätskan och kan sparka både långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet.

Nu är matsmältningsapparaten tillräckligt utvecklad för att kunna tillgodogöra sig vatten ur det fostervatten som barnet sväljer. I början av graviditeten är det moderkakan som producerar fostervatten men när njurarna fungerar ungefär i fjärde månaden, tar de över produktionen. Njurarna tar även hand om en del avfallsprodukter i barnets blod och tillverkar urin av dem. Men det finns inte mycket urin i fostervattnet utan det mesta av avfallsprodukterna som bildas, transporteras bort via moderkakan och ut i ditt blodomlopp. Det är dina egna njurar som tar hand om det mesta av renandet efter barnet.

Sinnesorganen som barnet ska använda för att lära känna världen utvecklas nu raskt. Smaklökarna på tungan är färdiga. Hjärnans och nervtrådarnas utveckling har kommit så långt att barnet ska ha fått känsel. Vid ett ultraljud skulle du nu kunna fånga en bild, där barnet suger på tummen eller smeker sitt ansikte. 

Ursäkta!

Har märkt att inte alla nya kommentarer syns som "nya händelser" så jag ville bara be om ursäkt i förväg ifall jag missar att svara på någon kommentar!

Putt =)

Igår kväll kände Marcus bebisen putta för första gången =)
Och jag med, från utsidan.
Nu kanske det börjar bli verkligt snart?


Smärtor

Marcus har superont i ryggen och benet bl.a.
Jag har super-ilningar i en tand sen igår.
Och lilla Maxen har, förutom en död nagel som jag hoppas ramlar av snart, en varig infektion under en annan nagel som uppenbarligen gör väldigt ont. Speciellt när jag envisas med alsolsprit....

Snart är det dags för träning, ska slänga i mig lite nudlar nu. Vi har fått en massa gjort i helgen men av nån anledning kommer man alltid på andra grejer än det som står på ToDo-listan att göra. Men vi har nog gjort hälften av listan och lika mycket andra grejer =) Klart godkänt iaf!

Tjingeling!

Här knallar allt på, magen växer och gror =) Ska väl försöka ta en ny bild under helgen, tror det va nästan två veckor sen sist. Eller kanske bara va en vecka...? Minns inte =)

Sitter och pratar lite med syster på msn, samtidigt som Max och jag ska äta frukost så det här inlägget kommer nog ta sin lilla tid att skriva =)

Det funkar okej på jobbet. Hade en del ångest i början av veckan och mådde inte så bra, men nu har jag börjat på ett projekt som kommer hålla mig sysselsatt och lååångt ifrån kunder säkert två veckor. Så nu känns det okej igen. Men det är sig likt från förr, nästan ännu värre stämning och ännu större frustration överallt. Alla är irriterade på allt och alla. Alla pratar om att leta efter nya jobb hit och dit. Men men, det är ju tidsbegränsat för min del... Bara att stå ut.

Pratade jättelänge med Helena på telefon här om kvällen! Känns som evigheter sen vi sågs =( Men nu har vi iaf bokat in att hon ska klippa mig om två veckor =) Ska bli sååå skönt att få klippa mig! Jag har tappat tonvis med hår sen Max föddes och nu när jag blev gravid igen så har det bara ökat. Hittar hår på de mest konstiga ställena... Och varje gång jag tvättar håret ranlar det av stora bollar med hår =( Ännu roligare ska det bli att sitta och tjattra i några timmar =)

Vi va ju som bekant och köpte säng till Maxen förra helgen. Igår efter jobbet åkte vi köpte madrassen. Som vanligt går det ju inte satt komma från Ikea med endast det tänkta köpet. Så det blev nya dricksglas, en matta till vardagsrummet och ett par diskborstar... Sen när vi kom hem och skulle börja montera sängen visade det sig att man inte fick med ribbotten... Sängen finns i vitt, furu, blått och rött och ribbotten följer med till alla utom den vita, som vi självklart köpt. Inte finns den på bild på nätet heller. Knas. Så jag fick åka iväg en sväng igen och kom hem med ribbotten, en taklampa till Max rum, ett paket servetter och fyra "tavel-hyllor" som va dagens erbjudande. Dom ska vi måla svarta så småningom =)



Mattan fanns inte heller på hemsidan längre. Men precis som min mormor heter den Jorun =) Och det råkar vara så att våra gardiner OCH våra filtar i vardagsrummet också heter Jorun =)

Max sov iaf som en stock i sin nya säng =) Försökte ta en bild av honom igår i sängen men han va av oförklarlig anledning helt hyper och hoppade runt och kastade täcket fram och tillbaks så det får bli ett nytt försök nån annan dag =) Han va lite sällskaps sjuk när han skulle sova så först låg han i min famn i gungstolen en stund sen låg han under täcket i nya sängen och jag satt bredvid och höll i handen. Tog inte många minuter innan han sov =)

Nej nu ska jag läsa min systers resedagboks-inlägg och titta på de nya bilderna och sen kanske det blir lite disk och städning innan vi åker till Bergsbrunna på middag och fotboll ikväll!

Trevlig helg alla glada och ledsna!

Vecka 20 (igår)

Ungefär vid den här tiden är det dags för ett nytt besök hos MVC. Modern märker att barnet rör sig alltmer och det går ibland att se dess rörelser. Livmodern växer alltmer och skjuter fram magen. Det kan hända att naveln börjar puta ut, i sådant fall kommer den att göra det tills förlossningen. Bröstkorgen växer och det kan vara mycket bekvämt med en justerbar BH.

Ditt barn är 14-16cm långt från huvud till stjärt och väger ca 350g. Barnet är fortfarande mycket litet men växer snabbt och är nu halvvägs. Nu följer en kritisk fas i utvecklingen av sinnesorganen - hörsel, syn, känsel, smak och lukt. Äntligen kan barnet höra och känna igen din röst. De olika sinnesorganens nervceller utvecklas nu i sina specifika delar av hjärnan. Nybildande av nervceller har trappats ned något, och koncentreras istället till utveckling av komplicerade förbindelser mellan nervceller som krävs för funktioner som minne och tänkande. Bär du på en flicka finns det redan omkring två miljoner ägganlag i äggstockarna. Barnet kan nu njuta av att sträcka ordentligt på armar och ben, eftersom nervsystem och muskler har utvecklats tillräckligt för att det ska vara möjligt.

Dagens tips!

Om ni ska göra en kyckling-marinad innehållande soya, använd inte den lilla perfekta skålen som ditt barn förknippar med frukt. Ställ den heller inte väldigt nära kanten på köksbänken. Speciellt inte precis efter barnet är nybadat och dagen efter en storstädning.

Inge sömn

Det va inte länge Max sov inte. Jag skulle precis slänga mig på sängen när han börjar hosta som en tok och sen hör jag två försiktiga mamma? mamma? Och sen ville han inte somna om.
Så kan det gå!

Hemmadag idag

Eftersom Max hade feber i helgen så är vi hemma idag. Han va feberfri i morse iaf så imorgon är det nog tillbaks till dagis/jobb som gäller.
Vi har varit ute en sväng till Byggmästarparken och lekt lite =) Han är så söt men han tycker det är lite småläskigt med rutchkanor (vad heter det exakt egentligen? Stod och funderade på det i parken och blev bara mer och mer osäker. Tror jag säger ruschelkana när jag pratar...).

Nu har vi ätit blodpudding till lunch, Maxen har somnat och jag har diskat. Sängen lockar mig med men det va lite saker jag skulle kolla upp på nätet. Måste bara komma ihåg vad....

Tänkte förresten på det här med järnbrist under graviditeten. Mitt värde sjönk ju i botten under mitten av förra graviditeten, därför tycker jag det är så dumt att man måste vänta ända till v25 för nästa träff på MVC. Man kunde väl få komma en snabbis runt v20-21 och bara ta blodprov. Så man håller koll och börjar med tabletterna i tid. Funderar på om jag ska börja med dom försäkerhets skull ändå. Vi hittade ju, efter lite om och men, en sort förra gången som funkade jättebra på mig och som jag inte kände mig påverkad av. Måste bara komma på vilken det va, tror jag känner igen den om jag letar på Apoteket.

Jag har ju känt av bebisen lite lite så gott som varje dag några veckor. Men det har ju mest varit ett fladder där, ett fladder här. Igår kväll satte den däremot igång ordentligt, kände massor under ca två timmar =) Och lite mer buff istället för bara flum-rörelse. Superkul! Tänk när det börjar synas och när Marcus kan känna också!! Och Max =) Han lär ju tycka det är supermysko...

Nej om man skulle försöka komma på vad det va jag skulle kolla på nätet.... Innan ögonlocken inte går att lyfta längre.

Lite sliten

Kan inte bestämma mig om jag ska iväg på träningen vid 16 eller inte. Borde ju men jag är så trött. Kommer inte ihåg när jag sov en ordentlig natt sist. Nu inatt vaknade Max vid 3 och ville vara vaken ända till 6.30. Marcus va uppe med honom men jag mådde jättekonstigt, kände mig snurrig och bakis, och sov nästan inge mer jag heller.
Så efter en vaken natt, med lite sömn på slutet vaknade vi igen allihop vid 10. Då tittade Max på barnprogram medan han drack välling, jag diskade och Marcus bakade scones =) Mmmm va gott!!! Lyxfrukost =)

Behöver nog inte ha så dåligt samvete om jag inte åker och tränar. Har både diskat, dammsugit, tvättat golv och dammat. Nu är det bara badrummet och lite mer disk kvar. Och så en tur till Ica för mat-handel.

Marcus lagar lite sen lunch just nu och Maxen ligger i sin säng och babblar högljutt. Vore bra om han ville sova lite...

Domen löd...

...39,4.
Supp, hostmedecin och välling, nu sussar han sött.
Och jag ska slänga mig på soffan bredvid Marcus.
Kram och sov gott.


*Suck*

När vi äntligen trodde att Max höll på att bli av med förkylningen, både hosta och snor är mycket bättre, så får han feber =( Vi är i Bergsbrunna och har därför inte kunnat kolla hur hög, men han är väldigt lugn och sitter mest stilla i min eller Marcus famn och det gör han ju inte direkt i första taget. Vi får se när vi kommer hem.

Innan vi kom hit och innan Max fick feber hann vi med ett Ikea-besök. Köpte ny kudde till Marcus och en juniorsäng till Maxen. Dumma som vi är glömde vi kolla in madrasserna så när vi kom till tag-själv-lagret stod vi bara och stirrade. Vi får ta det en annan dag! Är ju ingen brådska att byta säng men det känns som att det är lika bra att vänja honom så fort som möjligt. Har en känsla av att det kommer bli en väldans spring den första tiden =)

Va härligt det va att va på Ikea! Evigheter sen sist, Marcus fick trycka på tempot för att jag inte skulle fastna överallt. Hittade en lampa som vi båda ville ha i köket för 400kr, men vi får suga lite på den karamellen. Kommer ju faktiskt vara arbetslös i tre månader och vi behöver spara varje öre vi kan... Fast i stället för att spara åt vi köttbullar i lunch-avdelningen =) Stötte först ihop med Johanna, Björn och Nemi och sedan också med Sara! Klassiskt med helg-besök på Ikea =)

Sitter och pratar lite med syster på msn =)

Vecka 19

Du har en snabbare ämnesomsättning och en ökad blodmängd i kroppen, det kan ha en positiv inverkan på ditt hår och dina naglar. Hos vissa gravida kvinnor kan de höga östrogenhalterna ibland påverka huden i ansiktet. Fenomenet kallas kloasma och uppträder hos ljushyade som mörka fläckar och mörkhyade som ljusa. När hormonhalterna sjunker bleknar oftast fläckarna. Om du solar kan fläckarna i ansiktet förstärkas. Använd ett bra solskydd.

Det kan snart vara aktuellt med järntillskott, de allra flesta gravida kvinnor behöver järntillskott från och med den 20:e graviditetsveckan.

Barnet är 13-15cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 280g. Det börjar nu få anlag till de permanenta tänderna under de redan klara mjölktänderna. Talg från barnets talgkörtlar blandar sig med hudceller och bildar fosterfett/vernix. Fosterfettet skapar en vattentät barriär som hindrar barnets hud från att bli uppblött i fostervattnet. Nerverna i barnets kropp täcks med myelin, ett fett ämne som isolerar och möjliggör det snabba, friktionsfria utbyte av information som krävs för att en människa ska kunna koordinera och balansera sina rörelser harmoniskt. I tarmkanalen börjar magsafter produceras, de hjälper till att absorbera fostervatten och föra det vidare till njurarna. Där filtreras och renas det för att sedan utsöndras igen till fostervatten.



Lite försenat igen, gick ju in i vecka 19 i tisdags... Har också lagt in en bild på min gigantiska mage i bildbloggen!

Vår gullunge

Max satt i mitt knä lite tidigare idag medan jag läste ett par bloggar. Vi tittade bland annat in hos Hanna som hade lagt upp lite bilder. En bild visade sonen ätandes på ett äpple och Max blev helt lyrisk och började peka in i munnen. Sen sprang han iväg och jag hörde hur han öppnade kylskåpet, och tillbaks kom han med påsen med äpplen =) Jag tyckte att det räckte, han hade tryckt i sig ett helt äpple (snudd på skrutten också) en timme tidigare så jag tog påsen och la tillbaks i kylen. Och gissa vem som blev jätteledsen =( Inte gnällig eller sur, bara jätteledsen... Sötnosen =) Bra att han gillar nyttiga saker! Både äpplen och vindruvor har gått om banan nu verkar det som. Men banan ligger på en stabil tredjeplats tillsammans med gurka, den kan han också komma gåendes med ibland =) Som tur är stänger han oftast kylskåpet efter sig......

Hm...

I onsdags efter jobbet kom näsblodet tillbaks. Åh vad jag är glad att va tillbaks på jobbet!!!
*Full av ironi...*

Hemlis

Fick höra en väldigt väldigt glad men hemlig nyhet idag =) Håller tummarna att allt klaffar!!

RSS 2.0