Trevlig helg!

På lördagen åt jag lunch med mina föräldrar på Gränby Centrum, när va jag ensam med dom sist egentligen?? Minns inte =) Det va jättetrevligt och efteråt gick mamma och jag i affärer en stund. Dan innan upptäckte jag att mitt enda par byxor (gravidbyxor som bara sitter uppe med skärp) håller på att få hål på knät. Så jag tog med mig mina presentkort, fast besluten om att komma hem med ett par byxor.

Resultatet blev två par byxor, ett linne, en tröja och en tunika på HM (ca 550kr, resten va present och presentkort) och en bh på Twilfit (presentkort). Kändes toppen! Måste ta mig till Twilfit på stan (finns mer pengar på kortet) och kolla för det va väldigt ont om rätt storlekar (som efter lite hjälp visade sig vara en helt annan än jag trodde). Sen har jag kort på Åhlens också men där vill jag inte köpa kläder, det finns så mycket annat roligt där! Måste komma på vad bara. Ramar kanske. Köpte 10 enkla svarta ramar för alva priset på Jysk härom veckan. Måste bara ta mig tid att titta igenom alla 25 000 bilder så jag kan framkalla............. Ett projekt som jag ser fram emot enormt mycket men inte har orkat ta mig tid till.

Bortsett från inatt så har Minna sovit bättre ett par nätter, hoppas att det fortsätter så. I så fall kanske jag inte behöver gå och lägga mig så tidigt eller ligga halvdöd i soffan på kvällarna utan faktiskt orkar ta tag i alla små men tidsödande projekt som väntar på mig. (Ni vet dom där som jag skulle ta en bloggpaus för att fixa innan Minna föddes, men så råkade hon födas istället....) =)

Hur som helst fortsatte helgen med besök av familjen Ragvals på söndagen! Middag, fika och en massa lek!! Så roligt att dom äntligen flyttat tillbaks till Uppsala så vi kan ses lite mer!

Men med alla bullar och även massa choklad tidigare i veckan känns det lite jobbigt att det bara blev ett träningspass på hela veckan. Men imorn kväll blir det till att ta i extra hårt!

Och sist men inte minst önskar jag att inte behöva torka en endaste diarré eller spya resten av året! Är det för mycket begärt tro? =)

Internet strular!!!

Har strulat i veckor men senaste veckan är det katastrof! Bara loggar ner heeeela tiden. Har efter en timme äntligen lyckats betala min mobilräkning...

Vi måste troligtvis ta med vårat modem till en 3-butik för en uppdatering... Wish us luck!! Håller på att bli tokig!!!

Barnen börjar bli bättre iaf, är så fruktansvärt trött på att torka spya och diarré... Återkommer när internet funkar bättre!!

Så kom det

Efter en katastrof-natt så har jag precis städat Minna-spya i halva köket. Tur att man lärt sig känna igen signalerna så man iaf hinner styra vart spyan ska hamna =)
När Max kräktes i Bergsbrunna i fredags satt han och jag i en fotölj men jag lyckades resa på mig och svänga runt i tid så allt hamnade på golvet. Utom en hulkning som flög rakt över Minna =(

Kanske jag kan få i mig lite frukost nu?

Måndag imorn igen

4 träningspass på 8 dagar! Tänk om det alltid va så bra? Har alltid dåligt samvete att jag lämnar Marcus ensam med barnen, inte specifikt för att jag lämnar honom med barnen så klart, utan för att han aldrig åker iväg på egen hobby-tid...

Det har iaf blivit 2 Body Pump-pass, ett Spinning Activio-pass och idag ett Spinning/Core-pass. Vikten står kvar på lägst hittills och magen har plötsligt blivit plattare. Ett äkta bevis på att magmusklerna behöver hållas igång =)
Fick en Yoga-matta i julklapp som det är tänkt att jag ska träna lite enkla saker på hemma men det har inte blivit av än iom att Minna sovit så dåligt. Får tänka om och göra det på dan när hon leker istället för på kvällen när barnen sover. Nu har hon visserligen faktiskt sovit ganska bra i två nätter, hoppas verkligen att det håller i sig!!

Max blir hemma imorn. Han är pigg och glad och har varit det sen igår. Men han hade dunder-diarré hela dagen igår och är fortfarande väldigt lös i magen. Hoppas det är bättre imorn för två nedbajsade kalsonger ledde till att han har gått med blöja nästan hela helgen =( Han som inte haft en blöja dagtid på flera veckor nu. Vet inte hur många blöjor vi bytt bara för att han har pruttat blött stackarn.
Konstigt att ingen annan blivit sjuk tycker jag...

Hoppas att inte Marcus berhöver jobba över så mycket än, jag har fått mersmak på träning!!!

Weird

Max vaknade med 39,3 igår men febern försvann på typ en timme och strax efter det kom en dunderspya som mest bestod av vätska. Sen mådde han bra, feberfri, bara lite trött och sliten fram till 22 då han fick frossa och plötsligt hade 39 igen. På natten hade han 40 men idag har han varit feberfri igen. Ett lass diarré mitt på dagen men annars inga symptom alls.

Snabbt avklarat!

Sjuker?

Sitter i Bergsbrunna med en blivande 1-åring i knät. Den blivande 3-åringen ligger och sover sen 1h och 40 minuter sen. Han va pigg ungefär första halvtimmen vi va här, sen låg han i min famn i nästan två timmar och vägrade lunch. Sen somnade han. Kändes väldigt varm när jag va in och kollade honom för en liten stund sen =(

Han som såg så fram emot julgransplundringen idag på dagis.... Ska ta tempen på honom när han vaknar sen.

På tal om dagis fick vi tråkiga nyheter i ett långt mejl igår kväll. Men det skriver jag mer om en annan gång när jag har lust och ork. Just nu har jag bara förträngt alla detaljer i mejlet. Vi som har det mest perfekta dagiset.....

Himmelriket!

Minna somnade typ 20.20 igår och sov till 8 imorse! Minns inte när det hände sist och det va ju faktiskt till och med 30 minuter längre än hennes gamla vanliga standard. Hon grät lite första timmen och skrek till en gång vid 00 men annars tyst! Och Max bajsade på eftermiddagen så när han drog sin bajshistoria mitt i nattningen satte vi en gräns på 10 och förklarade att han redan har bajsat idag och om det inte kommit något efter 10 minuter så får han bajsa imorn istället. Det godtog han =)

För mig blev det sent iaf. Marcus och jag gick och la oss 22 tror jag men så låg vi och allmänt mös och pratade och vips va klockan mycket och sen kunde jag inte somna så jag tror klockan hann bli strax efter tolvslaget innan jag somnade ordentligt. Men sen va det som sagt tyst och jag sov som en stock! Gick inte ens upp och kissade =)

Nej nu ska jag bya en bajsblöja och sen ska vi träna lite balans igen =P

Grymt skönt!

Älskar verkligen Body Pump!! Och nya koreografin är toppen. Efter två pass på tre dagar sjönk plötsligt vågen 0,6kg efter att ha stått still i evigheter. Det är till och med minst hittills efter Minna!

Hade suttit fint med en liten promenad efter dagislämning idag, i solen. Men jag va så hungrig så vi gick hem. Funderar på att börja gå en 30 minutersrunda varje dag efter dagislämning så får vi iaf lite motion och frisk luft utan att det ställer till några rutiner. Måste bara komma på en runda som bara tar 30 minuter...

Nu jäklar!

Minna gick två steg!!! Jag va så glad för att hon vid ett flertal gånger nu på eftermiddagen "gick" två-tre steg från min hand till en möbel, ni vet hur dom liksom kastar sig mot nåt och hinner stappla ett par steg på vägen. Räknas ju inte men är ändå "ett steg i rätt riktining" =P
Men sen gick hon helt plötsligt två steg på riktigt! Jag bara satt och gapade, tur att Max jobbade intensivt med sina verktyg annars skulle han trott att jag blivit knäpp eller nåt =) En kort stund senare ställde hon sig och skulle sen börja gå men ramlade efter ett steg och slog huvudet i golvet =( Nu får vi se hur lång tid det tar innan hon vågar igen.... Men imorn när Max är på dagis så ska jag träna henne lika mycket som jag gjorde idag före besöket till bilprovningen. Som förövrigt gick jättebra =)

Torrt

Jag va jätteduktig igår! Drack 1,5 liter vatten, en kopp te och ett glas mjölk =) Sen kissade jag säkert ut det dubbla men ändå!

Idag har jag inte börjat lika bra... En kopp te och ett glas vatten än så länge. Vill inte kissa på mig på bilprovningen. Vet visserligen att dom har en toalett för den va jag tvungen att låna när jag va höggravid med Max =)

Snurrig

Våran "kontaktperson" på kommunen gällande förskola är så speciell. Hon hjälper en alltid med svar men hon blandar alltid in en massa annat så det bara blir snurrigt. Drar mig alltid för att ringa henne.... Men svar fick jag iaf. Kanske ska ringa Mvc på en gång med.


Träning ikväll igen!

Om allt går rätt blir det Body Pump ikväll igen! Innan dess blir det lek med Minna, samtal till kommunen, bilbesiktning, dagishämtning, lek med Max (Minna pysslar mest för sig själv eller följer efter Max på eftermiddagarna) och middagslagning. Måste komma på vad middagen ska bestå av först bara...

Lite bättre natt i natt faktiskt, peppar, peppar...

Verkar som att Marcus behöver jobba över lite framöver så det är bäst jag satsar på så mycket träning som möjligt denna vecka för sen kanske det blir uppehåll igen =( Så tisdag, torsdag och söndag är planen.

Känns förresten som att mensen är på g igen, kommer den innan den 20 jan så är det i så fall femte gången på två månader =( Är det Mvc man vänder sig till om man vill ha nytt preventivmedel?

Nu ska det ringas lite!

=)

31 minuter. Och inte hann jag vila heller. Eller hitta telefonnumret till tanten på kommunen...

Nedräkningen

av de 30 minuterna har börjat och jag får nästan panik av att försöka lista ut hur jag ska få ut så mycket som möjligt av dom minutrarna, varje dag. Idag Vill jag få ut så mycket vila som möjligt utan att somna. Somnar jag vaknar jag bara ännu tröttare och groggy när hon ropar om en halvtimme. Och antagligen med huvudvärk och ännu mer frossa än vanligt.
Nej dags att kissa igen, vattnet rinner rakt ur mig!

Trött och ont

Vi är inte vana att sova såhär dåligt =( Börjar bli riktigt bra less nu....
I natt va jag i princip helt och hållet vaken till 03.30 då jag inte stod ut längre och väckte Marcus. Stoppade i öronproppar och sov som en stock till klockan ringde 7. Marcus va uppe resten av natten...

Kändes väldigt elakt att väcka Minna när hon sovit så dåligt men Max skulle ju till dagis (där jag förresten fick massa beröm för min klippning, kanske nåt att satsa på??). Hade känts bättre om jag visste att hon tog igen det på förmiddagsvilan men det ska EXTREMT mycket till för att hon ska sova mer än sina 30-32 minuter. Aldrig någon chans för mig att ta igen lite sömn heller med andra ord. Vill inte ens räkna efter hur länge vi haft det såhär nu (jo jag vet att det finns dom som har det såhär nästan jämt och jag lider verkligen med er!!! Men det här är nytt för oss och just nu ser jag inget slut på det hela...). 

Känns som att min kropp håller på att rasa samman. Vet inte om det är pga sömnbristen eller träningsbristen eller vätskebristen eller en kombination. Men alla mina leder är katastrof och jag har kommit fram till att det bara är tårna och ansiktet som jag inte har ont i. I ansiktet har jag däremot fått jättedålig hy =( Mina knän knäpper och en knöl känns som den vuxit (skelett kan väl inte växa??) och är öm, jag har förhårdnader på dom, mina ben är stela, mina händer är svullna och stela till och från (speciellt på natten), mina handleder och underarmar värker, axlar, skuldror och rygg värker när jag bär runt på Minna eller står lutad över spjälsängen och klappar på henne, nacken är stel och öm, huvudvärk titt som tätt.

Jaja, sömnen kan jag inte göra något åt men träningen och vätskan tog jag tag i igår och jag ska banne mig se till att det blir mer av både och! Så får vi se om det blir någon förbättring. Annars kanske det är dags att besöka farbror doktorn, iaf med tanke på lederna....

Nu ska Minna och jag gå och leka, tänkte placera huvudet på en kudde på golvet så får hon klättra fram och tillbaks bäst hon vill =P

Utpumpad

Max somnade frammåt 23 igår och idag är det samma visa igen. Inget bajs alls har kommit än så länge men han påstår att det är på väg... Tre gånger har han kissat.

Positivt är iaf att jag för första gången på typ 1,5 år lyckades få Max att bada på riktigt och inte bara leka i rinnande vatten! Vi badade tillsammans han och jag och han hade verkligen skitkul!! =) Verkar som det blev en hit, får se hur det går vid nästa dusch-tillfälle om han vågar bada själv.

Idag har jag äntligen varit och tränat, första gången på 2,5 veckor och och första Body Pump-passet på säkert en månad. Grymt skönt!! Ny koreografi som va jättebra!

Minna har vaknat en gång hittills. Marcus tvingade mig i säng igårkväll och tog henne varje gång tills hon sov för natten, sen gick han ändå upp när Max vaknade på morgonen. Så jag fick sova hyfsat bra i natt, tack älskling!!

Max har sovit ca 9 timmar per natt senaste nätterna istället för 11-12 som är standard. Han ska kissa/bajsa till sent på kvällen och han vaknar "tidigt" på morgonen för att han är kissnödig.... Hoppas det bara är en kort period...

Jag har under elgen klippt Max hår! Helt själv, för första gången någonsin! Och jag är faktiskt ganska nöjd =) Helnöjd faktiskt. Visst finns det delar som inte är perfekta men det blev helt okej. Jag va jättenervös =)

Nu ska jag gå och säga till Max att det får vara nog. Vi måste alla få sova......................................................

Favorit i repris

Vi fick tro det eller ej sova i natt!! Och hittills ikväll har Minna sovit utan att vakna. Däremot sitter Max på toaletten igen, sen klockan 20.45 ungefär. Han bajsade för typ 50 minuter sen men "det kommer snart mera bajs".
Så typiskt när vi nu haft två bra Minna-kvällar i rad så ser Max ändå till att inte jag och Marcus hinner med egentid.
Som min mamma sa, han är smart nog och ser till att han får egentid med båda föräldrarna (eftersom vi turas om där inne).

Men nu får det vara nog. Nu ska han sova.

Och håll tummarna att vi får sova i natt med! Minna har dock inte bajsat en endaste harplutt idag så jag har ställt in mig på magont.

Sov gott!!

Ja vad ska man säga =)

Precis efter jag postade förra inlägget kom Max upp igen och påstod att han va kissnödig igen. Marcus följde med honom in och dom satt i evigheter. Efter tio minuter vaknar Minna ledsen men jag behöver bara krama henne typ 5-10 minuter så sover hon igen. På vägen tillbaks till soffan tittar jag till pojkarna, inget kiss har kommit men "det kommer snart"...
Efter ett tag till visar det sig att Max är bajsnödig och han vill hellre sitta på toaletten än pottan. Lite senare hör jag ett "plums" ända ut i vardagsrummet =) Men "det kommer mer bajs snart". Marcus och jag byter plats och efter mycket babbel men inget mer bajs säger jag att nu får det va nog, dags att sova.
Det va för tio minuter sen. Drygt 1 timme och 10 minuter satt Max i badrummet...

Nu nattar Marcus honom igen och eftersom Minna hittills bara vaknat otroliga en endaste gång så funderar jag på att snubbla till sängen. Ska vi slå vad om att hon vaknar precis när jag kryper ner under täcket? Det är standard nu för tiden.

God natt!











Våra två filurer till barn ♥

Så typiskt

Minna fortsätter med sina katastrofnätter. Vet inte varför hon gråter men hon gråter med råge.
När hon somnat runt 21 brukar hon sova mellan 10-60 minuter innan hon vaknar så ikväll skulle jag få en rygg och nackmassage av Marcus men precis när vi skulle börja kommer Max upp och säger att han är kissnödig. Det här med att han blivit så gott som blöjfri är både på gott och ont...

Idag har Marcus varit lite piggare så Max och jag gick ensamma ut och lekte pirater i snöhögarna =) På eftermiddagen har jag bakat en kladdkaka, som jag ska njuta lite av nu, och små muffins med tre olika smaker!

Imorn blir det städ, annars har vi inga fler planer. Minna snorar massor idag så vi tar det nog lugnt. Hon och Marcus iaf =)

Snabba vändningar

För några dagar sen trodde jag att det skulle dröja ett halvår till innan Minna börjar gå. Hon har ju gått länge längs med möbler men inte kommit längre.
Men så plötsligt, kvällen före hon blev 11 månader, upptäckte hon att man faktiskt kan gå fast man bara håller någon i EN hand. Hon såg lika chockad ut som jag kände mig =) Nu går det fortare och fortare för varje promenad hon tar och hon har helt plötsligt (omedvetet fortfarande) släppt taget några gånger när hon stått upp! Så det kanske inte tar så många månader iaf. Vi får väl se =)

Max är iaf jätteglad att få gå på dagis igen!! Skönt att han får göra av med energi och han har varit blöjfri båda dagarna hittills. Och Minna sov plötsligt från 19.40 till 07.40 inatt!! Grät visserligen lite till och från fram till 22 men det räckte att bara klappa lite på henne så blev hon lugn så det räknas inte! Tror aldrig hon somnat så tidigt förut, spännande att se hur denna natt blir. Nu har jag ju fått mersmak!!

Dags för middag =)

Trött och less

Jag är så himla trött och less nu.

Jag ser ingen framtid eller vart livet är på väg. Jag kan inte se något eget boende, ingen större bil, ingen rolig och givande sysselsättning, inga härliga familjesemestrar, inget bröllop, listan på saker jag inte ser kan göras oändlig...


Jag ser två underbara barn som jag vill ge allt. Men det går inte när huvudet är fullt av tankar som jag varken kan slå bort eller får tid att fundera på, och när hela kroppen rycker av frustration. Känner mig arg och irriterad var och varannan dag och det går ut över de små. Inte i form av ilska, absolut inte, men när jag leker med dom, gosar med dom, matar dom så är jag inte där till 100%. Jag är inte lika bra mamma som jag vill och vet att jag kan vara. Och det gör så ont i mig.


Har sovit dåligt länge nu. Minna somnar för att sen vakna och halvsova och gråta fram till 00 varje natt, gråter under natten och vaknar och gråter på morgonen. Ett tag vaknade Max kl 6 varje morgon ochville ha välling också. Trots den dåliga nattsömnen sover Minna fortfarande bara sina 2*30 minuter på dagtid. Ingen rast, ingen ro. Känns hemskt att säga det men det ska bli så skönt att Max börjar på dagis igen på måndag. Det är underbart att ha honom hemma och visserligen leker Max och Minna mycket tillsammans nu men han får inte göra av med så mycket energi som han behöver. Det har varit svårt att gå ut och leka de här veckorna han varit hemma. Han tycker inte riktigt om när det är så mycket snö, han vill att jag ska hjälpa honom att ta sig fram överallt och det går inte när jag måste bära på Minna hela tiden. Minna blir sur om hon måste sitta i vagnen efter hennes 30 minuters sömn och Max blir kinkig om jag inte kan hjälpa honom.


Vet att man måste ha mål att arbeta mot här i livet men det är inte lätt när man inte ens får fem minuter att sitta ner och försöka komma på vad man känner och vill.


Nej nu ska jag se till att vi får i oss ordentligt med frukost här.

Tänk om man hade ett konto fullt med pengar?

Fick för mig att jag skulle ta en tur till Ikea och kolla in rean lite och köpa lite bättre lådor till barnens Expedit-hylla. Deppade ihop totalt när jag såg att jag hade typ 1500 kr mindre på kontot än jag trodde.....

Så kan det gå.

Max fortsätter bajsa varannan dag och har jätteont när det kommer. Men det kommer iaf ut, känns som huvudsaken. Minnas mage är också hård och båda bajsar fortfarande kittfärgat. Slog mig nu att Minna faktiskt inte bajsat än idag, mindre bra...
Men jag mår iaf inte lika illa nu, va till och med hungrig till middagen igår!!

Nej nu ska jag åka och handla lite mat.

Vilken start på nya året!

Max avslutade gamla året med världens tjockaste bajskorv på barnakuten och Minna började nya året med nån mystisk magsjuka. Har fått order om att trycka i henne 1-2 tsk vätska var femte minut resten av kvällen och att ha henne utan blöja så vi får se exakt hur lite hon kissar. Hon har sovit så gott som hela dagen, knappt kissat men ändå fått i sig ganska okej med vätska. Tycker inte om att hon är så slö men vi får snällt avvakta ett tag till.

Max har knappt ätit han heller, sen bajsincidenten. Men bajsade igen för en stund sen så honom är jag inte orolig för längre. Jag trodde jag hade magkatarr, troligtvis är det så. Men jag skulle ju faktiskt kunna ha en släng av det Minna har. Började må illa runt tolvslaget (Minna kräktes första gången 01.20) och har mått illa sen dess.

Marcus mår också lite illa till och från men han har iaf aptit till skillnad mot oss andra. Och mer positivt, när vi ändå pratar om hälsa, är att Marcus pappa mår mycket bättre!

Nu sover Minna igen efter att ha varit vaken i typ 15 minuter. Hon ligger på ett kissunderlägg i min famn. Jag har ställt in mig på att bli nerkissad så just nu känns det inte lika hemskt att det har dröjt lite för länge sen min senaste dusch... Tur att hon inte har diarrè =)

Känns lite jobbigt att Marcus måste jobba imorn. Inte lätt att roa en speedad Max när man mår jätteilla och bär runt på 8-9kg mer eller mindre sovande bebis. Men förhoppningsvis mår vi båda bättre imorn!

RSS 2.0