(Temporary) Shutdown

Slutskrivet.

Känner nu att det bara är jobbigt att blogga. Känner mig pressad att skriva, pressad att vara intressant, pressad att vara glad och rolig, men tiden finns inte till datorn och ingenting jag har att skriva för tillfället är vare sig intressant eller roligt. Imorn åker vi på roadtrip i Norge i två veckor, kanske börjar skriva igen när vi kommer tillbaks eller kanske inte. Troligtvis inte. Men förhoppningsvis någon gång den närmaste framtiden. Den som lever får se =)

Jag är för tillfället inne i en period, förhoppningsvis kortvarig, där jag inte kan glädjas åt varken min egen eller andras lycka (och jag mår definitivt inte bra av andras olycka) så därför kommer jag antagligen inte läsa så mycket andra bloggar heller. Lite tråkigt för det känns som att bloggarna blivit sättet att hålla kontakt med folk, men jag finns fortfarande på Facebook för den som är intresserad! Och in real life så klart ;)

Ha de bäst och hoppas vi ses här snart igen!

Minna skrattar åt moster Malin :) Imorn är...

minna skratt (MMS)

Minna skrattar åt moster Malin :) Imorn är det pajbak som gäller och på lördag är det dop! Och jag vet inte vad jag ska ha på mig :(


Begagnat?

Köper folk begagnade skor?

Fick ju större fötter när jag va gravid med Max och har därför rensat lite bland skorna. Har ett par skor som jag bara använt ett par gånger, tråkigt att slänga...

Om någon har storlek 37 på fötterna så hojta. Kan lägga upp bild senare.

Så gott som allt max har på sitt rum ligge...

dsc04782 (MMS)

Så gott som allt max har på sitt rum ligger i en hög på golvet. När högen bildades låg jag underst.


En febrig Max somnade precis på soffan och...

dsc04780 (MMS)

En febrig Max somnade precis på soffan och Minna råkade somna av min sköna stämma hon med. Då kommer den vanliga frågan, läsa bok/sova eller diska? Prästen kommer på hembesök ikväll så jag borde passa på att diska... Eller fundera på psalmer, kan inte ens komma på vilka vi hade på Max dop :(


Max gör sig redo för att åka till mommo, m...

dsc04779 (MMS)

Max gör sig redo för att åka till mommo, moffa. Han har mammas handväska och gympadojor på sig, i bakgrunden har han gjort en hög av grejer han ska ta med: två tomma resväskor, hans två stolar, ett sopset, en gardinstång och hans "lära-gå-vagn". Och allt ska han köra dit på sin bil :) Själv försöker jag rensa båda förråden mellan amningar och allt annat som avbryter. Har iaf bakat mockarutor till dopet!


Sitter och läser på balkongen samtidigt so...

dsc04775 (MMS)

Sitter och läser på balkongen samtidigt som jag natt-ammar Minna. Det är alldeles för varmt i lägenheten, 30 grader i Max rum, han har en fläkt, och 32 i vardagsrummet, där finns ingen fläkt... Både Minna och jag simmar i svett varje amning... Men jag klagar inte på solen :)


Världens godaste bröd!



Bild från www.pagen.se

Varmt idag med

Igår va vi en sväng till Fjällnora. Massvis med folk och faktiskt riktigt skönt i vattnet! Men Max va inte så överdrivet sugen på att bada, han ville mest spela boll så vi va inte där så länge. Tog en sväng förbi Bergsbrunna på vägen hem och badade i poolen istället =)

Idag jobbar Marcus så jag och barnen tog det lugnt på morgonen och åkte sen för att köpa födelsedagspresent till Marcus. Passade på att äta lunch "ute" och åkte sen till Bergsbrunna. Börjar bli standard =) Sol och bad!
För typ tio minuter sen somnade Minna som en stock efter att ha varit lite småledsen, trött och varm, och då ringer Marcus och säger att han redan är klar med allt jobb och på väg hem. Vilken timing! Jag väntar snällt tills Minna vaknat igen sen skyndar vi oss hem till min underbara fästman!

Nu vill Max sitta i soffan och måste därför få en blöja på sig =)

Ha de bra i solen!

Underbara Max hjälper morfar måla staketet...

dsc04768 (MMS)

Underbara Max hjälper morfar måla staketet :) Älskar honom så! Kan nog tyvärr räkna alla ggr jag nattat honom sen Minna föddes på en hand, saknar det så det gör ont. Men Minna är mammig efter 19 på kvällen och gråter hysteriskt om jag är borta för länge, och Max tar ju minst en timme att natta... Ekvationen går inte ihop :(


Snabbis

Jag får aldrig sitta vid datorn längre, inte mer än fem minuter iaf och då hinner jag knappt starta upp.
Därför blir det tyvärr inte så mycket uppdaterat här =(

Minna blev 5 månader härom dagen! Stora tjejen! Eventuellt håller hon på och får en tand också, men ingen utav framtänderna utan en sidotand upptill.

Idag har barnen och jag varit i Bergsbrunna medan Marcus städade dagis, lekt i pool och sol och sparkat boll och kasta freesbee. Passade även på att springa en runda när jag hade tillfälle. Med andra ord två turer på en vecka, ett snäpp bättre än en gång i veckan! =)

Marcus och jag har varit ifrån varandra fyra dagar denna vecka trots att han är ledig, lite trist men men. Han är ju ledig nästa vecka och sen jobbar han bara två veckor och sen är han ledig igen, tror jag överlever =)

Max är underbar som vanligt, han bara pratar och pratar heeeela tiden =) Har kommit in i trotsåldern litegrann men inte ohanterligt, än iaf. På tal om det måste jag nog bada honom nu, så skitiga dom blir av att springa ute! Sen får han kliande utslag på hela kroppen när han är ute naken så en dusch kanske lindrar lite... Ska ta upp det på Bvc nästa vecka.

En kort uppdatering... Inget vettigt, kommer på så mycket att skriva jämt men det kommer jag inte ihåg sen när jag äntligen får tillfälle. Sånt är livet!

Hoppas alla har det bra i värmen!

Vi har förresten 32 grader i vårat vardagsrum trots att balkongdörren och fönster i alla övriga rum är öppna dygnet runt. Inge korsdrag här inte. Sovrummet har jag inte vågat kolla i men man vaknar dyblöt i alla fall. Vårat skafferi är också över 30 grader, känns ju inte så bra....

Har flera gånger försökt fota Minnas under...

dsc04770 (MMS)

Har flera gånger försökt fota Minnas underbara krull som hon har när hon är nybadad men har svårt att fånga det ordentligt på bild. Syns kanske litegrann här.


Minna ser så liten ut i stolen jämfört med...

dsc04766 (MMS)

Minna ser så liten ut i stolen jämfört med vad max gjorde :) Och hon tittar bara på vad Max gör hela tiden!


Minna och jag är på väg hem från Carro lit...

dsc04765 (MMS)

Minna och jag är på väg hem från Carro lite senare än tänkt. Slog mig att klockan är så mycket att Ica stängt och att jag aldrig hade gått ute själv den här tiden i Gottsunda. Är glad att vi kom därifrån!


Så kul!

Just nu har jag tre goa nära vänner som är gravida!
Så underbart härligt!
Näst på tur är i slutet av september, de andra två har lite längre kvar. I början på nästa år om jag inte är ute och cyklar?

När jag tänker efter så är nästan alla barn jag känner födda januari-april. Förutom ett december-barn (bra nära januari) så är nog September-barnet det första som inte föds i början på året. Av dom barn jag (Max kanske snarare) umgås med iaf.

Toppenkul iaf!


Shopping

Idag gav vi oss ut för att handla lite diverse småsaker. Vi har varit på Biltema, Ikea och Rusta. På Ikea skulle vi bara handla en potta som Max kan ha hos mormor och morfar för typ 20kr eller nåt men kom ut med ett antal grejer för 255kr =) Som vanligt på Ikea!

Vi har handlat allt från parasoll och fläkt till stekpanna och cykeldäck. Ser ut som att vi får vänta med Skansen till efter barnbidraget kommit....

Är iaf underbart att kunna sitta ute på balkongen under parasollen, det har ju knappt gått att vara där ute på eftermiddagarna. Nu kanske vi kan äta ute ikväll!!

Inte lika lättmatad

Minna är jättenyfiken på exakt allt vi stoppar i oss och älskar banangröten precis som Max. Men sen slutar likheterna, än så länge iaf. Max tyckte om och vräkte i sig så gott som allt vi gav honom i puré och barnmatsväg (allt i "riktigt" format med). Minna har inte fått prova så mycket än, hon har ju haft lite känslig mage så jag ville se att inte gröten ställde till med något först och det gjorde den ju tyvärr. Hon fortsatte att bara bajsa typ var femte dag och ännu mindre mängd än förut och när man börjar ge annat än bröstmjölk ska dom helst bajsa betydligt oftare.
Så vi provade plommonpuré i en vecka men det gav henne kväljningar och jag fick aldrig i henne tillräckligt mycket för att det skulle ge effekt. Så då provade vi päronpuré vilket resulterade i att hon bajsade en vattnig grön liten omgång på båten hem i lördags, sen dess har det inte kommit något mer. Hon tycker inte om päron heller men hon får iaf inga kväljningar =) Sen har jag provat potatis och palsternacka några dagar men det ger också kväljningar. Nu ska vi prova morot.....

Borta bra men hemma bäst?

Funderar alltid över det när jag kommit hem från en semester och jag kan aldrig riktigt övertyga mig om att det stämmer. Borta bra hemma bra kanske =)

Vi har i alla fall haft det toppen! Kanonväder och underbart sällskap. Massa god mat, massa steg på räknaren (blir ju tyvärr plus minus noll på vågen dock), lite alkohol, lite kultur, sol och bad (bad för några iaf). Kunde nog inte blivit bättre! Brände mig på näsan och i hårbotten och fick för första gången i mitt lilla liv soleksem (dumma hormoner) men det va inget jag led av =)

Idag har vi än så länge inte hunnit så mycket mer än att vakna och göra oss iordning, åka till Gränby och shoppa lite, hem och äta lunch och tvätta kläder och nu har Max och Marcus precis gått ut för att sparka boll. Jag ska amma Minna i väntan på att tvätt nr 2 ska bli klar så jag kan sätta igång en tredje. Sen ska vi också ut!

Snacka om att våra barn blivit bortskämda de senaste tio dagarna. Vi har alla varit ute heeela dagarna, Max har alltid haft någon att spela boll med och Minna har aldrig behövt ligga på golvet för att jag behöver göra något annat, det har alltid funnits någon som velat hålla henne =)
Det första Max sa när vi (läs Marcus) burit upp alla väskorna kl 19 igår va att vi skulle ut och sparka boll och det är det enda han tjatat om idag. Tyvärr måste man göra lite andra vardagsgrejer ibland också...

Har lämnat in min 3-telefon på lagning så ni som ringer det numret får ringa det andra om ni vill nå mig!

Nu väntar vi på båten hem. Toppensemester!...

dsc04754 (MMS)

Nu väntar vi på båten hem. Toppensemester! Vill nog inte åka hem faktiskt. Men sånt är livet, hem och planera dop och åka till skansen mm mm mm :) Vi ses!


Glass i soliga visby :) På lördag är det h...

dsc04753 (MMS)

Glass i soliga visby :) På lördag är det hemfärd...


RSS 2.0