=(

Har sån ångest över att jobba på måndag......

A painted house, John Grisham

Jag har förresten läst ut boken nu! Supertråkigt verkligen =( Tyckte den va så himla härlig. Vet inte riktigt vad jag tyckte om slutet, men jag tror inte direkt den hade kunnat sluta på något annat sätt. I så fall skulle den behöva va dubbelt så tjock och utspela sig under lite fler år. Vilket jag absolut inte hade haft något emot att läsa om =)

Tråkigt att den är slut som sagt... Men kanske bra för det har blivit en del sena nätter pga den =)





Pinsamt...

Jag skäms verkligen över min geting-fobi =( Speciellt idag...

Max sov sent imorse (trots att han somnade tidigt) och jag diskade och småpysslade lite allmänt. Vid ett tillfälle skulle jag gå och kolla om båda ventilerna i vardagsrumemt var öppna när jag fick syn på en alldeles enorm geting i fönstret! Paniken slog till direkt och jag börjar störtgrina och hyperventilera =( Sprang runt och letade efter flugsmällan och försökte sansa mig såpass att jag åtminstone kunde se getingen. Insåg att den satt alldeles för högt upp för att jag ens skulle nå den så jag ställde mig en bit bort, försökte lugna ner mig och väntade på att den skulle flyga lite längre ner i fönstret. Så fort den började surra kom paniken igen (sitter här och gråter nu bara av minnet....) och jag kastade mig på telefonen och ringde pappa... Undrar vad han hann tänka för hemska tankar innan jag fick ur mig att det va en geting i fönstret! Han skulle komma på en gång och jag ställde mig i hallen, så långt bort jag bara kunde komma utan att förlora siktet på getingen. Skulle dööö om jag tappade bort den!
Max vaknade när jag ringde pappa men jag stod kvar och stirrade på getingen och försökte andas normalt igen, ville som sagt inte tappa bort getingen och ville heller inte skrämma upp Max med mina tårar och min konstiga andning. När jag stått i hallen i 10 minuter (det tar ca 15 att komma hit) känner jag bajslukt ända ut i hallen och stänger in mig på Max rum så jag kan byta på honom.

Och självklart är ju getingen borta när pappa kommer och vi går in i vardagsrummet. Känner paniken komma igen men håller mig ganska så lugn. Sätter på mig tofflor och Max skor ifall att den kryper på golvet nånstans och sen börjar vi leta ordentligt (eller ja, pappa letar ordentligt, jag letar på avstånd). Efter en halvtimme har vi letat exakt överallt och tänker ge upp (efter att jag har försäkrat mig om att Helena som skulle komma lite senare inte är ett dugg rädd för getingar) när pappa drar ner persiennen en sista gång (persiennerna sitter inne i rummet i vardagsrummet). Då står jag såpass nära att jag som är betydligt kortare än pappa, ser getingen allra högst upp i hörnet bakom persiennen! Jag sliter tag i Max och springer och stänger in oss på hans rum. Väl där inne är jag i alla fall lugn och leker med honom.

Hur som helst kom vi inte ut förr än pappa fått död på getingen som till och med enligt pappa va väldigt stor.
Skämdes ihjäl för att jag ringde hit honom för en sån sak men är evigt tacksam! Hade inte klarat av det själv. Måste nog seriöst kolla upp nån typ av terapi. Kanske ska åka till en biodlare och sätta mig mitt i allt =(

Fy fan för getingar.....

Hihi gånger 2!

Glömde ju säga att Marcus har fått en paket-avi med min 25-års present =)
Vet vad det är och tyckte egentligen inte att han skulle köpa den för det är onödigt mycket pengar. Men nu såhär när jag vet att han gjorde det i alla fall så är det superkul!! Frågan är bara om jag kan vänta en månad innan jag får den??

Provade ett par gamla sommarbyxor i helgen som jag redan provat för några få veckor sen. Då såg jag ut som en stoppad korv i dom, men nu satt dom helt plötsligt bra! Jippi! =) Ska tvätta dom ikväll och hoppas att dom inte blir för trånga igen. Kom på igår att jag har ett par knälånga shorts nånstans som borde passa.... Ska leta upp dom senare!

Soffa, jobb mm mm

Dom ringde från EM-möbler igår och berättade att soffan kommit in men att dom inte hade tid att köra ut den förr än på torsdag, passade inte torsdag så skulle det bli först nästa vecka. Det går jättebra säger jag, längtar ju ihjäl mig! Han sa att dom kommer någon gång mellan 10-12. Men senare på dagen kom Carro på att då missar jag ju forsränningen =( Inte för att jag bryr mig om forsränningen specifikt, men jag älskar när det är så mycket folk på stan! Vågade mig inte ut förra året ensam med liten bebis i vagn och nästa år jobbar man väl antagligen...
Får hoppas att dom kommer direkt klockan 10 så kan jag åka ner på stan sen. Om jag inte fastnar i våran nya sköna soffa.... =)

På måndag och måndagen efter ska jag på utbildning på sommarjobbet. Kl 7-11..... Jisses! Vaknade 7.40 idag för att Max gnydde i sömnen och trodde jag skulle tuppa av. Det kommer bli väldigt intressant att gå upp så tidigt.....

En av mina högsta önskningar just nu i livet är att någon gång få börja på ett jobb och, trots den eviga "första-gångs-nervositeten", få känna att "Oj va kul det ska bli att få jobba med det här och prova på detta jobb!!". Det skulle vara enormt trevligt.

Idag kommer Helena och Liam hit! Hoppas på att Max låter mig diska middags-grejerna för det hann jag inte med innan träningen igår kväll och när jag kom hem fastnade jag framför House, t.o.m extra roligt avsnitt igår! Efter House hoppade jag in i duschen (jag vet, äckligt att vänta en hel timme med att dusche efter ett spinning-pass, men vem kan skippa House??) och sen va klockan 22.30. Ingen lust att diska då inte =(

Nej om man ska ta och sätta igång...

Pratsjuk

Har jag förresten sagt att Max pratar i sömnen nu för tiden? =) Eller så vaknar han till men somnar om fort som bara den. De första nätterna flög jag upp ur sängen men när jag fått på mig morgonrock och tofflor och kom in på hans rum så låg han och snarkade som en gris =) De senaste nätterna har jag iaf lärt mig att jag inte behöver gå upp...

Så fort jag skriver något om nån ny rutin Max börjat med här i bloggen så slutar han tvärt med det. Har velat skriva att han vaknat 8 4-5 dagar i rad nu men har inte vågat. Vill inte att den rutinen ska försvinna. Men imorse vaknade han inte förr än 8.30 så idag vågar jag kommentera det =) 8.30 är också acceptabelt.

Nu ska vi borsta tänder och hitta kläder och knalla ner till Johanna och Nemi i stan. Kanske springer förbi Ohlssons tyger eftersom det inte blev av igår. Efter 13 nån gång kommer Carro! Ska bli kul!! Sen är det förhoppningsvis träning ikväll!

Max har förresten lärt sig att fräsa ut snor!! *stolt* Däremot glömmer han ofta bort att man behöver ha papper till hands.........

Data-nörd


Ännu en helg förbi

Max sov i 3 timmar (!!!!) så vi missade nästan kalaset! Tittade av en slump på klockan 14.15 och vi skulle vara ute i Rasbokil 15.00. Bytte kläder och packade skötväskan, väckte Max 14.30. Stackarn va alldeles förvirrad. Tror vi lyckades komma dit precis till 15, iaf inte många minuter över! Höll till och med hastigheten plus lite till på "mellan-vägen"! =)

Alva va så fin och glad! Och vilken lyckoträff med vädret =) Max va lite blyg i början, han fick gröt på en gång vi kom fram och han satt och tittade på alla medan han åt. Sen ville han minsann ner och leka med de andra! Han va inte det minsta blyg helt plötsligt! Men fortfarande sådär härligt lugn som han typ alltid är. Han lekte både med barn, hund och vuxna. T o m med karlar! Hans blyghet inför män verkar helt ha släppt senaste veckan! När det va dags att åka chockade han alla med att protestera lite =)

Maxen somnade vid 21 trots dagens långa sömn, Marcus har lagt sig och jag har diskat. Ska göra mig redo för sängen och fortsätta läsa lite, fick ju för ovanlighetens skull läsa massor i förmiddags!

Tänk om soffan kommer imorn?! Med min otur och iver kommer den först på fredag...

Sol

Max somnade som en stock 11.30. Jag diskade och skulle sen sätta mig och läsa på balkongen men så vart det mulet =( Så då fastnade jag här istället =) Ska se om jag kan hitta på nå lunch till mig själv och så kanske jag hinner ut på balkongen lite innan Max vaknar. Han somnade sent igår men vaknade 8 ändå. Han fick hostmedicin innan han la sig så inatt har vi sovit gott allihop! Men vi vaknar alla tidigare än vad vi behöver nu när det är så ljust. Ska inhandla rullgardiner när pengarna kommer på måndag.

Marcus är och jobbar och Max och jag ska på kalas lite senare. I början på veckan är det sagt att vår soffa ska komma och jag ska försöka ta mig ner på stan för att köpa clips så vi kan hänga upp gardinerna i vardagsrummet =) Finfint kommer det bli!! Ska nog låta min skatteåterbäring gå till bokhyllor så vi kan få bort de sista flyttkartongerna från sitt lilla hörn i vardagsrummet.

Nog drömt, mat, bok och ut i solen!!

Gårdagen i bilder


Hink och spade


Pappa Marcus jobbar hårt med fina bilen =)


Blomjord är alltid roligt! (Inomhus också....)


Vila lite behöver man ibland


Snygga solränder....

Härliga väder!

Max och jag hade jättemysiga stunder på balkongen igår innan gästerna kom =) Kvällen va väldigt trevlig, stora planer smiddes (??) och maten verkade gå hem!

Idag har vi fått bytt till sommarhjul och vi har köpt sandleksaker till Maxen. Efter en snabb lunch åkte vi iväg till Bergsbrunna där vi njöt av solen resten av dagen!! Marcus tvättade bilen, jag satte äntligen på nya skattemärket, Max och jag lekte i parken och på tomten och mamma, jag och Max kom iväg på två promenader. Massa grillad god mat proppade vi i oss och sen åkte vi hem lagom till Robinsson.
Perfekt dag! Tyvärr blir inte morgondagen lika perfekt, Marcus ska jobba =( Men Max och jag ska iaf iväg på Alvas 2-års kalas! Hoppas det fina vädret fortsätter!!

Gissa vem...

...som ligger och krupp-hostar...
Sover dock fortfarande, hoppas det inte blir värre!!

God natt!

Tänder överallt...

Max har ju precis fått sin elfte tand, en hörntand och igår hittade jag plötsligt en tolfte tand som precis tittat fram, en kindtand upptill. Skulle gott kunna vara därför han är lite kinkig. Igår hade han väldigt mycket fingrar i mun och nu på morgonen (han vaknade 08.20 för en gångs skull) har han gnytt och hållt sig för munnen stackarn. Tills han fick frukost =) Då glömdes det visst bort!

Vet inte riktigt hur vi ska lägga upp dagen idag. Johanna, Björn och Nemi kommer hit senare och stannar på middag, det va längesen vi träffades allihop så det ska bli jättekul!! Måste diska innan dess och borde damma. Dammsög gjorde jag igår så det struntar vi i =) Men det är ju så vackert väder så vi måste ju vara ute så mycket som möjligt också!!
Ska nog hålla tummarna för att Max låter mig diska på en gång så jag har det avklarat. Wish me luck! Det har inte alls varit populärt senaste dagarna.....


Ut och njut i solen allihop!! =)

Pissdag

Den började iofs bra =) Johanna och Nemi va här och lekte och sen gick vi en promenad.

Sen dess har jag varit trött, har ingen lust elelr ork till nånting. Lägenheten är superskitig men jag orkar verkligen inte bry mig. Hela köket är fullt av disk. Max är gnällig, skriker och gråter, kastar gjord överallt och gör allt han vet att han inte får och lite till. Fattar inte vad det är med honom idag =(

Och Marcus jobbar över idag igen.

SMHI

Enligt SMHI ska det nog vara ganska så kallt idag med =( Men frammåt helgen ska det bli varmare, 18 grader på lördag! Men då ska det istället blåsa mer. Varför ska det alltid blåsa så förbaskat i Sverige?? Längtar till riktig sommarvärme...

Till kommentarerna

Eller hur! Jag har inte ett dugg dåligt samvete, nattning av Max skulle inte funka allls utan välling. På honom är det full fart heeela kvällen och vällingen är det enda som lugnar ner =) Om jag skulle iväg och borsta tänderna på honom efter vällingen så skulle det va full fart igen! Tandläkaren tyckte att jag skulle ge välling, gå och borsta tänderna och sen ge honom napp. Det tyckte jag va ännu mer förvånande för jag trodde inte napp va något en tandläkare rekommenderade?? Jaja, snurrigt värre. Bra att det inte bara är vi som skiter i tandläkarens order! =)

Det ser väldigtsoligt ut idag! Frågan är bara om det blivit varmare igen eller om det fortfarande är sådär lurigt kallt....

Rensade tårkanaler

Nu är all tvätt tvättad, (förutom den vita bodyn Max tog direkt från tvättmaskinen och kastade på golvet), torkad och vikt. Kom upp lagom till Spårlöst och satt framför tv'n och storbölade samtidigt som allt blev vikt. Marcus nattade Max som äntligen somnade i lite mer normal tid (normal för oss...) 21.30. Senaste tiden har han somnat riktigt sent, runt 23 så det va skönt! Då kanske vi kan vakna i någorlunda vettig tid så vi kan leka med Helena och Liam imorn!

Annars har Hanna varit här, hon va snäll och såg till så jag fick med Max och all tvätt samtidigt första omgången till tvättstugan så att jag sen bara behövde bära med mig Max. Marcus kom hem vid typ 19 tror jag så de sista två vändorna sprang jag själv.

På tal om att vi va hos tandläkaren idag... Både idag och i februari när vi va på informations-grejen sa dom åt oss att absolut inte natta barnet med välling, det va riktigt ajja-bajja. Och visst, det är väl egentligen självklart, man ska ju alltid borsta tänderna efter det sista man ätit innan man lägger sig annars gror bakterierna. Men ärligt talat, jag känner ingen (vad jag vet i alla fall) som först ger barnet välling sen drar iväg och ska borsta tänderna och sen natta efter det. Inte när dom är såhär små iaf. Såvitt jag vet fick jag också välling när jag skulle sova och jag har alltid haft väldigt fina tänder, knappt haft ett enda hål.
Så nu undrar jag, vet inte riktigt vilka (få...) som läser min blogg, men ni med små barn, ger ni välling på kvällen utan att borsta tänderna efteråt?

Det hände förresten något här ute på gatan på kvällningen (jag är ju så nyfiken av mig) en polisbil och två civil-polisbilar stod nedanför fönstret. En av de civila bilarna stod med blåljus tvärs över vägen och de andra två bilarna stod på cykelvägen. Några poliser pratade med en kille och några med en tjej. Hörde dock inget tumult av något slag så jag har ingen aning om vad det handlade om. *Nyfiken* som sagt =)

Nej nu ska jag lägga mig, kanske orkar läsa lite eftersom det inte blev av förut idag. Trots att Max sov länge så pysslade jag med lite småsaker som att sortera tvätt och så.
Sov gott!!

Lustigt!

Han somnade om?!





♥Mina pojkar!♥

Nu...

...vaknade han.
Bådar iaf väldigt gott inför kvällen!

Tandläkaren

Max sover, jag äter lunch efter att ha diskat ett berg.
Vi gick till tandläkaren i förmiddags. Hon kollade lite grann bara för att och vi fick en ny tid om en månad. Tydligen va det inte ovanligt att svullnad och missfärgning kom först efter några veckor. Ringde också till försäkringsbolaget bara för att ha allt på papper. I fall att. Max va jätteduktig hos tandläkaren, han fick en grön tandborste med sig hem =) Han höll i den hela vägen tills vi kom till lekplatsen här utanför. Då släppte han den direkt och sprang till gung-grejerna =)

Snart kommer Hanna hit! Ska bli kul! Sen har jag tvättid heeela kvällen, 17-21. Hoppas Marcus kommer hem i något sånär bra tid så att han kan natta Max. Idag verkar vara en bra dag för att få lite ordning på hans dygn igen. Men det går ju inte om vi är nere i tvättstugan till 21.

Ska se om jag hinner läsa lite bok innan Hanna komemr, eller Max vaknar =) Jättemysig bok!! A painted house, John Grisham.

Kallt men soligt

Fick tag på sjukvårdsrådgivningen efter mycket om och men. Fick såklart prata med en jättetrevlig tjej som gav mig ungefär det svar jag väntat mig, att jag på måndag ska ringa folktandvården för att få det dokumenterat i försäkrings-syfte och eventuellt slipa till om det är vasst. Så vi får vänta tills dess. Han verkade ju inte ha ont särskilt länge och tanden verkar sitta fast ordentligt. Bara anlagen till nästa tand att vara nervös för. Men det visar sig ju i framtiden =)

Idag ska Max och jag ut till mina föräldrar, Marcus ska jobba idag troligtvis sent. Ser soligt och fint ut men jag har hört att det är riktigt kallt =( Jaja, så länge det inte regnar eller snöar....

Max har gnytt en del i sömnen senaste nätterna, vet inte riktigt om det är drömmar eller om det är hörntanden som är på väg upp som spökar. Men inatt har han gnytt och gnällt och stönat en gång i timmen hela natten. Med nästan exakt en timmes mellanrum (kollade klockan varje gång...). Jag behövde aldrig gå upp men inte har jag sovit nå bra inte. Inte förrän från 6-7 till 9, då va han lugn. Nu äter jag frukost och har packat skötväskan och Max håller på att vakna mistänker jag. När han har fått mat och kläder så åker vi!

Jävla sjukvårds-rådgivning

Varenda gång jag har haft anledning att ringa dit har jag fått ring och ringa i flera timmar innan jag kommit fram, telefonerna är överbelastade..... När jag väl äntligen har kommit fram så har jag däremot fått superbra hjälp.

Max har slagit av en flisa på en framtand. Det står överallt att man direkt ska kontakta Folktandvården eller sjukvårds-rådgivningen oavsett hur allvarligt det verkar vara. Nu är det ju kväll och till och med helg så Folktandvården kan man ju glömma. Och tydligen sjukvårds-rådgivningen också...

Jag är trött, less och vill bara lägga mig och sova ett par dygn.

Äntligen dusch

Nu har Maxen äntligen somnat efter en timmes lång nattning... Dags för mig att hoppa in i duschen (sova med blött hår igen =/ ), jag ska ju vara social imorn så det kan behövas =)

Har iaf fått en del gjort idag! Dammsugit, dammat, diskat och tvättat golven. Har till och med läst lite bok. Har också gått igenom alla dagis häromkring och ska efter duschen få Marcus att gå igenom de utvalda och se vad han har att säga. Lite småklurigt med tider ifall att jag skulle fortsätta på "mitt nya jobb" till hösten... Har fått för mig att man får lämna 5st önskemål?? Har ingen aning....

Max har ju i flera veckor nu halvt sagt till om han har bajsat. Eller ja, om jag har sett att han gjort det eller känt lukten av det så har jag frågat "Har du bajsat?" Och då har han direkt knallat iväg till skötbordet. Men ikväll kom han och sa till helt själv, jag låg på soffan och hade inte märkt nånting. Men han kom fram till mig, gnydde litegrann och drog sig i blöjan, så sött!! Och sen gick han iväg till skötbordet =)

Sov gott allihop! Hoppas på bättre väder imorgon!

Mormor och Max busar


Förresten!!

Har jag sagt att min sötnos äntligen sitter ner i badet igen!?! Jippi!
=)




Plask plask!


Men att stå är fortfarande också kul =)

Trist och grått

Riktig tråkdag idag =( Pissigt väder och Marcus jobbar sent sent...
Får nog bli en städdag idag.

Sånt här väder vill vi ha!



Pussunge!


=)

Fick jobbet!!! =) 

Minst 4 veckor i sommar, troligtvis lite mer, och lördagar vid behov från och med Maj.
Dessutom eventuellt chans till heltid till hösten!

Kalas! Det ska firas med ett tufft Activio-pass om en timme =)

*Fniss*

Det ser ut att bli en bra dag idag =)
Bergsbrunna nästa, senare intervju!

Haha =)

Gick igenom Max första fyra månader i livet igår. Bildantalet per månad varierade från 150 till 350 och jag lyckades i en första genomgång få ner antalet till 21, 25, 30, 34 för respektive månad. Bra jobbat =) Nu måste jag bara få bort lite mer.... Kom däremot på att många bilder ser ungefär lika ut under alla månader så jag får sätta mig och jämföra lite. Och sen kan ju vissa månader få va lite fler kort och andra lite färre. Det kommer bli toppen till slut men det kommer nog dröja evigheter...



Hade ingen bild från den 14 april men såhär såg han ut imorgon för 1 år sedan =)



Har för första gången på väldigt väldigt länge vaknat före Max så jag sitter och äter frukost och kollar lite på bilderna nu. Man hittar ju inte bara söta bilder när man letar sådär... Hittade ett par bilder som va rent av groteska, höll på att skratta ihjäl mig =)



2,5 vecka och 3,5 vecka gammal
Han skulle hata mig om han visste att jag lagt upp de här bilderna =)

Hur sjutton??

Tänkte jag skulle ta tag i det här med Maxens album. Vill ju så gärna pyssla med det här mest hela tiden, ser verkligen fram emot det! Men när finns det tid? Jag är ju ofta ute och promenerar när han sover så då går det ju inte, när Marcus komemr hem från jobbet är det dags för middag och umgänge tills Max somnar och då är jag oftast för trött för att sitta och pyssla.
Hur som helst kopplade jag in den externa hårddisken nu (när Max vaknar när som helst....)  för att sätta igång. Jag har räknat sidorna i albumet och räknat ut hur många sidor pch hur många bilder det får plats från varje månad av hans första år.
Det visade sig att jag har 191 bilder från hans första månad och jag ska välja ut 9st.... Hur sjutton ska det gå till!?!
Kommer aldrig bli klar med detta projekt....

Den fortsatte fint!

Helgen fortsatte med en lång promenad bort till Årsta 4H-gård. Max knallade på som bara den! Oftast gärna åt fel håll men ändå =) Solen sken och vi tittade på getterna, grisarna, hästarna, fåren och hönorna. På vägen hem gick vi förbi Ica och köpte fika och Max somnade som en stock.
Efter lunch kom mamma och pappa och hälsade på, dom har inte varit här sen inflyttnings-helgen, och det har ju hänt en del i lägenheten sen dess!
Efter påskhelgens andra träningspass, denna gång body pump, åt vi middag och lekte lite. På kvällen kom Malin förbi en sväng med en kompis och lekte lite med Max. Då passade Marcus och jag på att börja titta på andra Alien-filmen, vi har köpt en Alien-box, skitkul =) Tog en paus när gästerna åkt och nattade Max sen fortsatte vi titta tills vi inte orkade mer (det va längesen vi kollade på en hel film efter att Max somnat, orkar helt enkelt inte...) så nu har vi ungefär 40 minuter kvar att titta på ikväll.

Idag sov Max och jag länge för första gången på ett tag, Marcus gick upp tidigt och åkte in till kontoret och jobbade lite. Han kom hem för en liten stund sen, jag har deklarerat och nu ska vi äta lite lunch. Sen blir det nog en promenad då det är dags för Max att sova. Eller så latar jag mig och nattar Max i sängen så jag kan sitta på balkongen och läsa bok......... Vi får se =)

Glömde förresten säga att jag fick tolv myggbett på smalbenen när vi va i Bergsbrunna i lördags. Avskyr mygg men tyvärr älskar dom mig. Hann också med att få den första lilla panik-attacken vid åsynen av en geting. Börjar seriöst fundera på terapi. Ska iaf kolla upp vad det kan kosta... Vill inte skada Max i onödan =(

Underbara helg!

So far i alla fall =) Vackert väder och vi är äntligen friska och krya! Dock fortfarande trötta och matlusten har inte direkt kommit tillbaks, men det tar sig.

Igår åkte jag iväg på ett spinning-pass vid lunch och passade på att sola lite efteråt. På eftermiddagen fick vi trevligt besök av Marielle, David och lilla Noa! Verkligen jättemysigt att ses igen! Och kul att få träffa Noa även om han mest sov =) Tänk att barnen är så små i början!?! Trodde Max skulle tycka det va mer intressant med en bebis än vad han tyckte. Eftersom vi blivit rådda att inte laga mat till folk förr än bajs-provs-resultat kommit så gick vi till Aspentos och åt, mycket trevligt! Båda barnen va riktigt snälla =)

Idag har vi först haft besök av Cissi, tycker verkligen att du borde flytta tillbaks till Uppsala... Och sen åkte vi ut till Bergsbrunna och njöt av solen och god mat. Vi passade även på att boka en resa till Mallorca i augusti!! Mamma fyller 50 i slutet av året och det ska firas utomlands =) Marcus, Max och jag, Mamma och Pappa, Bror och Syster, min Morfar och Doris och min Mormor och Björn kommer alla njuta av sol och bad tillsammans! Ska bli sjukt härligt! Fast det känns väldigt avlägset än så länge.

Nej nu måste jag verkligen lägga mig. Max somnade sent men vaknade ändå tidigt imorse och jag hoppas innerligt att det inte blir likadant i natt!

Glad Påsk alla mer eller mindre nära och kära!

Äntligen tar det sig! Tror jag...

Vi mår fortfarande inte helt bra men idag är Marcus iaf på jobbet igen. Det första han gjorde när han gick va dock att komma tillbaks och gå på toan... Men förhoppningsvis va det bara det sista som behövde ut. Det har ju inte kommit den vägen för nån av oss förr än igår för mig och i morse för Marcus. Vi har ju knappt ätit nånting sen i helgen så det kanske helt enkelt är så att det inte finns något bättre att få ut. Vi får se hur dagen artar sig! Ska ringa till vårdcentralen och se vad dom tror och tycker. Marcus ringde ju igår och då sa dom att så länge vi inte haft diarré så va dom inte oroliga för oss. Men nu har vi ju haft det med.... Annars är vi mycket friskare idag bortsett från att jag är så djävulskt trött. Tänkte skriva att vi är mycket piggare men jag ändrade mig =)

Vill ju så gärna träffa gästerna vi ska få imorn! Men vill ju absolut inte riskera att ge dom nånting olämpligt, speciellt inte bebisen på knappt 7 veckor! Får se vad vårdcentralen säger idag, vi mår ju iaf bra nu!!

Annars ska väl jag och Max leka lite idag, vika klart tvätten från igår, diska, städa, handla lite, fortsätta va duktiga och få i oss mat, ringa företaget som vill ha mig på intervju men allra först misstänker jag att jag ska byta en bajsblöja =) Resten av grejerna får jag göra så mycket jag orkar, det är ju en dag imorgon med...

Läget

Jag mår fortfarande illa och Marcus har fortfarande jätteont i magen och får inte i sig mat alls =( Max är lite petig med maten men verkar vara pigg idag med. Jag är däremot suuuupertrött.....

Pissväder idag....

Vår helg (och vår-helg =) )

Underbart väder! Och vi hann njuta lite av det i alla fall...

På lördagen skulle vi ju fira min far som fyllde år härom veckan. Vi åkte runt och handlade lite först och begav oss till Bergsbrunna strax efter lunch. Te/kaffe och lek i solen på tomten, skön promenad, god mat och till slut massa tårta framför Robinsson. På vägen hem började både jag och Marcus må plötsligt illa, för mycket tårta tänkte jag. Konstigare tyckte jag det va att Max inte somnade i bilen, det är ju annars en klassiker. När vi parkerat hemma kom vi ca fyra meter innan Max superspyr utan någon som helst förvarning =( Skyndar upp i lägenheten och precis innanför dörren börjar Marcus hulka och rusar in på toa. Det bara forsar ur honom. Samtidigt ringer jag B-brunna och kollar hur dom mår.

Pappa mår illa och min syster har spytt ner hela badrummet (kanske lite överdrivet, vet faktiskt inte...) Lägger på telefonen och sen är det min tur... Fyra personer inom typ en kvart. Matförgiftning tänker vi då och börjar filosofera på vad vi ätit allihop som inte de två friska ätit, samtidigt som Marcus nattar Max och jag tvättar av nerspydda kläder. Max sov som tur va hela natten och bortsett från två diarré-blöjor morgonen därpå så verkade han frisk och glad. Marcus fortsatte spy hela kvällen, hela natten och hela söndagen. Jag tror inte jag spydde mer förrän på morgontimmarna och sen inte mer förrän runt 17-18 på söndag kväll. Däremot mådde jag fruktansvärt illa hela tiden. Lyckades dock ta mig till Bergsbrunna med Max på söndag förmiddag så Marcus och jag fick sova i fred under dagen.
Mamma kom tillbaks med honom ca 19.30 på söndag kväll och den 1,5 timme som gick innan han somnade va fruktansvärt jobbig, men det gick.

Sen blev det Max tur igen... Först klockan 23, som tur va hamnade allt på hans kudde så det va inte alltför mycket som behövde rengöras. Inge kul att gå upp och tvätta sus spya när man själv fortfarande bara vill spy... Sen igen vid 00.10 när jag äntligen precis somnat om. Då va det dags att rengöra alla sängkläder, madrassen, spjälskydd, golv, pyjamas och Max... Vi har ett helt berg med nerspydda grejer i vårat badkar =(

Han somnade i alla fall om sen och vaknade vid 6 och va hungrig, ett bra tecken! Idag har han varit pigg och glad men inte riktigt lika aktiv som han brukar. Han har heller inte ätit särskilt mycket... Marcus har legat mestadels av dagen, fortfarande jätteont i magen och har knappt fått i sig något mer än lite skorpor och yoghurt. Jag har piggnat till ganska så bra idag, fått i mig en del mat vilket va tur, annars skulle jag inte orkat med pigga Max idag =)

Fattar fortfarande inte riktigt vad som hände, matförgiftning brukar ju gå över lika snabbt som det kommer, så fort det dåliga är ute. Men men, spelar roll vad det va, jobbigt som sjutton va det iaf.....

Skönt att vi hann njuta lite av det fina vädret innan men tyvärr blev det ju ingen intervju idag heller, troligtvis på typ onsdag-torsdag istället.

Nej nu måste jag skynda mig i säng. Vem vet hur den här natten kommer se ut?! Troligtvis inge mer spya men Max har ju knappt ätit så han kommer nog vakna och va hungrig.

Hoppas alla andra där ute fått vara friska och har kunnat njuta av det fina vädret!! På fredag får vi bebis-besök!! Om vi håller oss friska........

Cleansing milk??

Jag har så länge jag kan minnas använt Nivea Young att tvätta ansiktet med men sist jag skulle handla nytt slog det mig att min hy nog inte räknas som så ung längre.... I brist på intresse och ork plockade jag på mig Nivea Visage cleansing milk som stod bredvid. Men det känns ju som att jag tvättar ansiktet med hudkräm!?!!! Helskumt. Men jag har inte orenare hud nu än förut så det funkar väl antar jag......

Nu ska vi åka och handla lite och sen bege oss till Bergsbrunna.
Trevlig helg allihop!!!

Frågetecknet kvar

Fick inget frågetecken utsuddat, men vad hade jag förväntat mig egentligen. Fick beskedet att jag får besked inom en månad. Han tyckte absolut att jag skulle börja söka jobb som en backup ifall att. Men han ville inte säga upp någon. Dubbla budskap precis som vanligt. Men eftersom han tycker att jag ska fixa backup-planer så ska jag definitivt ta sommarjobbet om jag skulle få det. Vem vet vad det kan leda till.

Mycket promenerande i det underbara vädret idag =) Såå härligt! Upplevde ambulansmän in action när jag kom fram till Johanna, en tjej fick ett epilepsi-anfall och ramlade rakt in i en reklamskylt. Vi stod på första parkett och tittade. Vad hemskt det lät.... Men hon hade gott om hjälp där nere och behövde inte oss.
Kul att se att Nemi börjar bli så duktig på att gå! Hade ju hänt massor sen sist =) Nu måste vi se till så att ni kommer hit och äter allihop snart!!

Nej, jag är trött. Imorn ska vi fira min pappa som fyllde år förra veckan men då var bortrest till Italien (avis). Och på söndag blir det träning och sedan äntligen ett bio-besök för Marcus och mig!!
Va förresten och tränade igår för första gången på 4½ veckor, underbart! Det har varit mycket sjukdom, mycket med flytt och städ, kurs och övertid... (Men å andra sidan har jag aldrig promenerat så mycket som senaste 3 veckorna). Passade på att sola efteråt med =) Nu har jag solat två gånger och det kan nog ingen se. Men jag ser i alla fall inte ut som ett sjukt spöke längre =) Första steget avklarat! =)

Nej som sagt, nu är jag trött. Ska nog läsa lite tills ögonen glider i kors....

IKEA mm

Stort, rymligt och kul =) Kort och gott!

Max fick springa runt på barnavdelningen och det tyckte han va super =)
En hel del nya möbler som inte fanns på gamla varuhuset.
Det kändes extremt likt varuhuset i Baltimore och även det i Barkarby. Nå andra Ikea-hus
har jag nog inte varit i.
Kom på nu att jag missade om det fanns nån fynd-hörna....


Imorn ska vi troligtvis träffa Johanna och Nemi!! Men frågan är om jag inte måste
besöka min arbetsplats först för att kunna sudda bort ett frågetecken...



Max älskar att leka ute =) 

Igår fick han tag på en lite större pinne i lekparken hos mina föräldrar och satte sig direkt och ritade med den i gruset! Hur kommer dom på såna saker så snabbt?!?!




"Nej nu har jag fått nog!"


Max och morfar ute i solen!

Flyttad

Intervjun blir på måndag istället. Chefen vabbar =)

Sitter i Bergsbrunna och väntar på att min syster ska piggna till. Hon ska troligtvis följa med mig till IKEA!

Intervju

Jag ska på intervju imorn. Pappa tipsade om ett företag i Uppsala som sökte extrapersonal. Jag sökte och blev i måndags uppringd. Tyvärr hade dom löst situationen internt men min ansökan var "mycket intressant" och dom ville behålla den för ett eventuellt heltidsjobb till hösten. Men så ringde dom igen idag och frågade om ett sommarjobb på 4 veckor var intressant och det va det så jag ska dit och presentera mig imorgon. Fett nervös =) Eller egentligen inte. Men jag vet att jag kommer vara fett nervös imorn....
Två frågetecken existerar, bortsett från dom skulle det här sommarjobbet vara perfekt! Det innebär att Marcus kan gå på pappaledighet även om jag i övrigt är arbetslös, och efter dessa fyra veckor kan Marcus ta ut sin semester och jag går tillbaks till mammaledigheten. Marcus får vara ledig typ 8 veckor varav vi får fyra tillsammans =)
Frågetecknena är att jag ju inte fått jobbet än =) Och sen har jag ju faktiskt inte blivit varslad än, bara förvarnad om att jag troligtvis blir varslad. Blir jag inte varslad har jag ju sagt att jag ska komma tillbaka 1 juli. Sommarjobbet började typ 22 juni... Hm... Får ta en sak i taget, börjar med intervjun =)
Öppet-tiderna är mån-fre 07-17 så jag antar att dom kör nå shiftaktigt. Sen har dom också öppet lördagar 10-14 men inte under juli månad så det blir i så fall bara en eventuell lördag.

Nej nu måste jag kolla om jag har min gamla cv på den externa hårddisken, annars måste jag skriva en ny. Sen ska jag titta igenom företagets hemsida litegrann.

Annars är läget ok. Vi har varit ute en massa i solen i Bergsbruna idag =) Max har knallat runt på tomten och på vägen och i lekparken =) Nu borde han sova gott i natt! Peppar, peppar.....

RSS 2.0