Idag

Idag har vi dammsugit, diskat, plockat leksaker, kastat ut pantflaskor i hela köket 2 gånger (vad går man inte med på för att få diska i fred), plockat upp alla pantflaskor 2 gånger, vattnat blommor. Efter lunchen somnade Max som vanligt Och har nu sovit i 1h 40 minuter. Märks att han inte är hundra procent, han har annars inte sovit mer än 30-60 minuter på dagtid de senaste veckorna. Han snorar och har krupp på nätterna och lite ibland när vi är ute =( Hoppas han blir frisk snart stackarn! Men han är i alla fall pigg när han inte sover =)

Jag har duschat (efterlängtat) och ätit lunch och nu har jag precis läst alla bloggar oc kollat upp vår tv på pricerunner.se. Dumt att göra efter köpet men ändå =) Vi köpte den för mitt-emellan-priset så jag antar det är godkänt!

Vid 15-16 är tanken att vi ska träffa Hanna I, vet inte än om vi ska ses på stan eller hemma här. Max sover ju fortfarande och behöver lite gröt i magen innan vi tar oss någonstans. Vi får se hur det blir! Kommer vi ner på stan ska jag i alla fall köpa tandborstar på Clas Ohlsson! Dom vi har nu, från ÖB, ser ut som vi har haft i två år och gjorde så redan efter 5 dagar =(

Hm.... Läsa lite innan plutten vaknar kanske? Hann inte börja på någon ny bok sist jag skrev att jag skulle göra det =)

Helgen

Blev tyvärr en väldigt liten bild på soffan... Men ändå =) Den är köpt på EM möbler och slöjd, kommer om högst 6 veckor. *längtar* =)



Sen har vi även inhandlat en tv. Marcus har tjatat i två år men annat har alltid prioriterats! Men nu när han får så mycket tillbaks på skatten så va det inte mer än rätt att låta honom åka och handla =) På vilkoret att allt betalas av när pengarna kommit in på kontot. Hatar avbetalningar..... Högst en åt gången, soffan just nu, helst inga alls. (Lån för bil och egenägt boende räknas inte)



Ser väl ut som vilken platt-tv som helst på den här bilden.....

Skulle titta på film igårkväll bara för att =) Men Max har ju krupp och är snorig, och vi är trötta så vi kom inte så långt. Dessutom började popcornen brinna i micron så vi kände oss ganska så motarbetade...

Vi har haft en underbar helg iaf! Det va längesen. Känner mig nästan lite nykär =) Vi har nog mest shoppat och promenerat. Underbart att bo med gångavstånd till allt!! Marcus fick lite nya kläder och Maxen fick ett par kepsar nu när det börjar bli lite sol ute =) Och jag har äntligen köpt ett album till alla bilder på Max! Nu måste jag bara plöja igenom alla tusentals bilder på den externa hårddisken.... Hur ska jag kunna välja några få bilder??

På onsdag öppnar nya Ikea-huset!!!! *ser fram emot*

Hihi!

Soffan är beställd! =) Stor 3-sits med divan!

Nu då?

Max har sovit i 2,5 timme nu, det va längesen det! Jag har gjort allt jag sa att jag skulle göra nu. Nu skulle jag egentligen vilja lägga mig och blunda en stund men då kommer han såklart vakna =) Kanske ska börja på nästa bok istället.

Mm det har varit dåligt med bilder på sistone! Ska leta upp sladden så jag kan lägga in det som finns på kameran på datorn!

Lite ditt och datt

Maxen är förkyld igen och jag är fortfarande trött. Sket i promenad idag. Än så länge i alla fall. Det såg så fint ut ute imorse men jag tänkte vänta till Maxen ska sova efter lunch som vanligt. Men nu va han så himla trött så han somnade i matstolen (vaknade dock till och blev skitlack varje gång jag slutade trycka i honom mat =) Han fick i sig nästan hela burken halvt i sömnen!) och så såg det så kallt och blåsigt ut helt plötsligt att jag la honom i sängen.

Sitter och äter lite lunch, ska läsa massa bloggar, har pyttelite disk att diska och sen ska jag vika tvätt framför tv'n. sen får vi se om jag hinner nå mer, i så fall ska jag läsa klart Bakom stänga dörrar. Läste två tredjedelar på två kvällar men sen har jag inte orkat en sida till =(

Får inte glömma att kolla om jag fått pengar heller....

Längtar efter Marcus och en helg utan måsten!

Hade nog tänkt skriva en massa här känns det som men nu är huvudet tomt igen. Dags att läsa istället för att skriva =)

Haha!

Ser att jag i förra inlägget skrev att Maxen gått och lagt sig 10.40 för andra dagen i rad. Jag menade 20.40 =) Så går det när man är trött! =)

Den tids-rutinen fortsatte oavsett inte...

Vart?

Vart finns all tid och ork?? Saknar att läsa allas bloggar och saknar att skriva några rader här och där. Är jättetrött nu för tiden. Har iofs redan ett svar på frågan varför. Nu när all sjukdom och allt med flytt och städ är över så har jag väl helt enkelt slappnat av. Och då säger det pang, blir väl säkert sjuk igen nu. Brukar vara så.

Vi fortsätter och träffa folk och promenera iaf. Ska nog hem till päronen och tvätta kläder och handdukar igen imorn kväll. Marcus är på mässa med jobbet på KoK och kommer hem sent.
Men först på dagen kommer Helena och Liam hit!

Max har somnat 10.40 för andra dagen i rad =) Jag gick och la mig 22 igår, somnade som en stock och vaknade 7.30 imorse och kände mig pigg för första gången sen i januari. Härligt!! Max vaknade 8.30 och det hoppas han gör imorn också. Tyvärr brukar han ha en tendens att sova färre timmar ju tidigare han somnar =( Det tycker jag inte om.

Ska diska, plocka leksaker, begära lite föräldrapengar och gå på toan. Sen får vi se om jag orkar läsa bloggar ikväll eller om jag slocknar. Lutar åt sängen faktiskt.....

Hoppas alla mår bra! Underbart väder idag igen!

Sammanfattning

Känns som att jag har tusen grejer att skriva men det finns varken ork eller tid =( Ska försöka sätta mig ner en stund imorn kväll.

Kortfattat kan jag säga att helgen blev lugnare än det såg ut som. Barnvakt och städning blev flyttat till söndagen istället. Vi hann klart med allt så nu behöver vi aldrig mer åka dit!
Va på jättetrevligt barnkalas hos Elliott i Norrtälje på lördagen, kom hem vid 18 och då va det ju tänkt att vi skulle äta och gå på bio. Kom på att det varit bandyfinal så vi sket i att äta ute, inge kul att sitta bland massa öl-pimplande bandyfans. Pengar är det dåligt om också för den delen. Till slut blev det inge bio heller, det visade sig att alla bra filmer går klockan 17 eller 17.30 på helger?!?! Urkorkat.....

Idag hade vi trevligt sällskap i form av Johanna och Nemi. Sen blev dagen stressig för vi kom på att vi behövde tvätta kläder och maskinen är inte ikopplad =( Åkte en sväng till mina föräldrar som för övrigt åkt till Italien idag *avis*.
Efter stressen hade jag iaf en underbar massage bokad kl 18 och efter det solade jag solarium för första gången sen gravidillamåendet tog över mitt liv =) Underbart!!

Har precis duschat och måste hänga upp den blöta tvätten innan jag kryper ner i den mycket efterlängtade sängen =)

Nu fick jag ju till en kort sammanfattnign av senaste dagarna så då kanske jag hinner läsa andra bloggar imorn, istället för att skriva i min =)

Sov gott! Så småning om

ps. Har precis kollat upp att jag kommer få tillbaks 2800 på skatten och Marcus komemr få en väldigt stor trevlig summa tillbaks =) Sitter fint det! Tror jag kan gå med på att han får köpa sig sin efterlängtade tv då och resten får gå till resa =) Klockrent!!!

Beslutsångest

Maxen somnade redan strax före 20.30 vilket ju inte hör till vanligheterna! Sen dess har jag plockat lite leksaker och diskat lite. Nu ska jag försöka komma fram till om jag ska va uppe och titta på filmen eller om jag ska lägga mig och läsa... Oavsett ska jag göra mig iordning först för jag tror jag kommer somna av tystheten hur jag än gör.
Marcus trodde sist jag pratade med honom att han skulle komma hem senast 23.

Idag tog Max och jag en promenad hem till Sara för att mata Bagheera, deras jättestora, fina, svarta kissemiss. Max tyckte katten va jättehäftig men jag trodde inte att det skulle vara ömsesidigt. Men Bagheera va till och med fram och gosa med Max!
Sen gick vi hem och åt lunch och lekte lite. Max bajsade 3 gånger på en timme, kletigare och kletigare =( Men vid 14 gjorde vi oss i ordning och tog en promenad bort till Ikea, Skopunkten och Barnens hus. Blåste lite men inte så farligt. Försökte mäta Max fötter, han vägrar ju få på sig sina vinterskor och jag vet inte om det är för att han tycker det är obehagligt eller om dom faktiskt är för små. Blev inte klokare av att mäta, hade behövt tre händer minst =( Fick resultat från 19 till 21... Köpte i alla fall ett par billiga super enkla vårskor bara för att jag enkelt ska få på dom så han kan gå runt med dom inne och vänja sig lite. Provade direkt när vi kom hem och det blev en väldans massa gråt men efter att ha suttit och lekt en stund i våran säng, medan jag hängde upp billiga vita gardiner från Ikea, så gick han sen från sovrumsfönstret till dörren! Tyckte han varit så duktig så då tog jag av dom. Får prova lite imorn igen!

Om det hinns med =( Späckat schema. Lite panik men jag orkar inte tänka på det. Vi har ingen barnvakt på söndag eller nästa vecka så vi behöver få det mesta klart med städningen i gamla lägenheten innan vi ska vara i Norrtälje kl 14. Marcus måste också jobba massa i helgen men det gör han på söndag eftersom vi ändå inte kan åka och städa då. Sen ska Bagheera matas någon gång och sen hade vi tänkt gå ut och äta och gå på bio på lördag kväll eftersom vi firar 4 år på söndag. Men firandet blir som det blir. Beroende på hur långt vi komemr med städandet på förmiddagen så får vi kanske fortsätta på kvällen sen. Borde inte behövas tycker jag eftersom Marcus stannar och städar när jag åker till Norrtälje. Men man vet aldrig.

Oj vad jag babblar helt plötsligt! Nu har ju filmen börjat och jag har inte bestämt hur jag ska göra!!! =(
Snabba ryck nu! Är det reklam-pauser på kanal 9?

Sov gott! Jag ska upp tidigt imorn! =)

Livet är underbart

Alla ni som är sugna på en bra film, titta på kanal 9 kl 21.00 ikväll.
Jag vet inte hur många gånger jag sett denna film och jag gråter nästan bara jag tänker på den!
En av mina top 10 favorit-filmer, om jag skulle haft en sån lista =)

50 minuter senare....

...och jag är så trött så jag fryser.
Men det är svårt att slita sig när man pratar med så trevliga människor på msn =)

Sol igen =)

Så sant så sant, morfar till max! =)

Skön dag idag med! Vi åkte ut till Isabel och Alva och pratade, lekte och promenerade! Blåste som sjutton men solen sken idag med =)  Max tyckte fortfarande taxen va lite jobbig men inte så att han blev sur eller ledsen, följde till och med efter hunden ibland. Och katterna följde han efter hela tiden, tills dom sprang ut elelr gömde sig under sängen...

Marcus jobbar och jobbar denna vecka. Han har varit på kurs i Stockholm samma vecka som han har massor att göra på kontoret så han har gjort kontorsgörat på kvällstid. Tisdag och onsdag satt han hemma men ikväll har han suttit inne i stan. Han skulle ta bussen hem om 5 minuter.

Nej nu ska jag borsta tänderna och hoppa i sängen. Har inte hunnit läsa några bloggar men jag orkar faktiskt inte ikväll. Ska istället lägga mig och läsa lite i någon av de tre böckerna jag lånat av Isabel! Hör och häpna men en är faktiskt på svenska! =) Kommer nog ha lite svårt att bestämma vilken jag ska börja med.....

Sov gott!!

2 år sedan

Idag är det två år sedan min farmor dog. Hade tyvärr inga bilder på datorn från hennes piggare år.


Julen 2005


Maj 2006, tror det är de sista korten jag har på henne.

Hoppas hon och farfar har det bra!

Lägenheten

Lite bilder så ni iaf kan få ett hum om hur det ser ut!


Sovrummet, mycket mycket större än i gamla lägenheten


Hallen, stor och rymlig, och walk-in closset som också är väldigt stor.
Just nu är den tyvärr fullproppad med grejer som ska ner till källarförrådet sen.


Maxens rum, mycket bättre storlek än förut, mindre.
Nu kommer det bli bara Max rum och inte ett alltiallo-rum.


Köket, kanske inte större i kvadratmeter sett men otroligt mycket rymligare när det är "fyrkantigt" istället för "avlångt".


Vardagsrummet är nog samma storlek men mycket ljusare!


Och till sist badrummet. Mindre men eftersom inte skötbordet får plats så känns det mycket större!

Observera Max som följde efter mig in i varje rum jag fotade =)

Nope

Tar alldeles för lång tid att ladda upp bilder nu. Får fortsätta imorn!
Kram och godnatt!

Vilket väder!

Åh va härligt det va med sol!! Det spritter i hela kroppen! =)

Idag kom Hanna och Emil hit och lekte en stund sen gav vi barnen lunch och knallade iväg till cafét vid Brantings torg (vet faktiskt inte vad det heter =/) De små sov som stockar i vagnarna utanför fönstret. Jag är ju inte direkt van vid att lämna honom ute själv, lite svårt när man bor i lägenhet, men va skönt det va att vara "barnfri" en liten stund!
Efteråt följde vi sällskapet till bilen och sen gick vi hem och ställde in vagnen i förrådet. Men Max stod och pekade mot dörren hela tiden så då knallade vi ut till fots en stund. Mycket märkligt tyckte Max att det va men han va så söt i solskenet!! Gick några meter sen stod han bara och tittade på allting =) Vi provade på lite lek-grejer på gården (dom det inte va stora vattenpölar under...) och sen gick vi upp och öppnade balkongdörren.
Vilket underbart balkongläge vi har!!! Solen kommer inte fram riktigt så tidigt som vi trodde den skulle göra, men vid 12-13 nån gång kommer den fram och sen stannar den till den går ner!
Vi fortsatte och leka lite ute på balkongen (jag som är sjukt höjdrädd och hatar balkongräcken höll ett krampaktigt tag om bältet på Max overall.... Va fan ska balkonger slutta utåt för?!?! (Jag vet redan svaret på den frågan men ändå!)) och sen gick vi in och satte oss på vår tillfälliga säng-soffa. Hade solen i ansiktet hela tiden och bara njöt!!! Vid ett tillfälle åkte det förbi några moppar och jag fick världens Cefalù-känslor!! Längtar så till sommaren!!







Cefalù 2005, på den tiden man alltid va brun, smal och hade dreads. Det va tider det =)

Hm... Hade ju tänkt lägga upp bilderna på lägenheten men nu vet jag inte om jag orkar... Får se om jag gör klart det men jag ska i alla fall börja på det!

Nattning

Jag nattar ju alltid Max genom att ge honom välling i gungstolen i hans nedsläckta rum. Ibland somnar han på en gång annars gungar jag lite eller går runt och vaggar lite. Oftast tar det högst en kvart men nån gång ibland kan det ta över en timme och det är inte roligt för varken rygg eller psyke.
Men senaste tiden har Max, efter att vällingen är uppdrucken och jag rest mig upp för att vagga lite, själv sagt åt mig att lägga ner honom i sängen. Han gnäller lite, vrider sig mot sängen och pekar frenetiskt =) Ibland slocknar han så fort jag lagt ner honom, andra gånger blir han jätteledsen och vill upp direkt.
Två nätter i rad nu har han pekat utan att somna direkt när jag lagt ner honom, men han har heller inte blivit ledsen. Så jag har gått därifrån, han har pratat lite och sen somnat efter 7-8 minuter. Perfekt! Tänk om det kunde fortsätta så för alltid!?! Tänkte jag lite naivt och hoppades på samma tur ikväll....
Men inte då! Pekade flera gånger på sängen men blev helt förtvivlad varje gång jag la ner honom =( En timme tog det innan han till slut somnade i min famn. Så kan det gå!

Nu ska jag också sova.


Det gick bra =)

När det äntligen va dags att ta oss till Bergsbrunna och Helena strålade solen och det kändes som att turen skulle vända =) Vi tog oss dit utan problem, lekte en stund, gick en härlig promenad i solskenet, lekte lite mer och fikade. Kanontrevligt! Är glad att våran gemensamma klasskompis från högstadiet är så sjukt skvallerglad och mer än gärna berättade om "Helena som fått barn och köpt hus i Bergsbrunna" =) Toppen ju!

På vägen dit ringde jag min syster som jobbar på Ica i Sävja och bad henne kolla om dom hade skumtvättlappar. Hon la undan två paket åt mig som jag hämtade på vägen hem. Hämtade också upp Marcus, vars kurs i Stockholm slutat en timme senare än den skulle, på station och sen åkte vi hem och åt.

Imorn blir det också lek! Hanna och Emil kommer hit för att busa lite! Efter att knappt ha lekt med någon på 1,5 månad, pga all sjukdom, så leker vi nu med alla bebisar på en vecka =)

Lite sent att lägga upp bilder nu, får hoppas lillen somnar tidigare imorn!

Kan dagen gå mer fel??

Började iofs bra, vaknade 9 och fick äta frukost i fred =) Väckte Maxen och gjorde oss iordning. Planen va att vi skulle till Helena och Liam så fort vi va klara för att sedan va i Gottsunda vid 14 för att släppa in transport-gubbar som ska hämta tvättmaskinen och snällt (och dyrt) bära upp den i nya lägenheten.

När Max och jag klär på oss ytterkläderna strax efter tio ringer transport-firman och undrar om vi kan göra det kl 11 istället. Visst säger jag och ringer Helena. Det funkar bra för henne med och då har vi ju ingen tidspress sen heller. Avvaktar en stund i lägenheten för att inte komma för tidigt till Gottsunda sen klär vi på oss och packar in i bilen.

Som inte startar! Panik!!! Klockan är 10.30.

Ringer pappa som lyssnar lite i telefonen och vi kommer fram till att pappa skjutsar mig (fast han precis är på väg på egna äventyr) om inte transport-killarna kan komma till Salabacke och hämta nyckeln.
Det kan dom så jag ringer upp pappa och meddelar att han inte behöver hämta mig och då säger han åt mig att prova lite saker och bilen strartar!!

Ringer firman 4 gånger innan jag får tag på dom för att säga att jag kan komma men då är dom redan på väg. Står snällt och väntar tills dom kommer, ber om ursäkt för trubbel (fast det va ju dom som började när dom ville ta det tidigare) och frågar om dom vill att vi ska följa med ändå. Det behövs inte så Max och jag knallar upp för de tre trapporna till lägenheten och väl innan för dörren kommer jag på att jag inte tagit ut pengar... Skulle bli massa billigare om vi betalade direkt!!
Ner för trapporna igen, in i bilen till Årsta centrum för att ta ut pengar och passa på att kolla om dom fått in skum-tvättlappar än (helt slut på Kvarnen igår också). Nej det har dom inte. Hem, ställer mig på gästparkeringen och sen upp.

Nu sitter vi här och väntar på att dom ska komma hit.

Spännande att se hur resten av dagen går! Kommer vi lyckas ta oss till Bergsbrunna? =)

Det kommer snart...

...lite bilder på lägenheten. Har knäppt lite men har inte lagt in dom på datorn än. Hittar ingen tid till dator längre!

Idag har vi varit ute och knallat i nästan tre timmar. Vi mötte upp Johanna och Nemi och tog en runda på stan. Känns att det inte blivit mycket promenader senaste tiden, det här va första sen vi flyttat.... Mycket trevligt och mycket skönt!! Trots tråkigt väder.

Gick förresten förbi två harar som parade sig på väg ner på stan, haha =)

Dumma Salabacke =(

Vill ha parkeringsplats =(
Parkeringsböter på 700 spänn, kalas!

Salabacke-bor!

Inflyttade at last!
Fy farao vilken lördag! I princip alla som hjälpte till va mer eller mindre sjuka =(
Men vilken släkt man har!! Tack så hemskt mycket för all hjälp!!

Hörs mer senare när tid finns, när vi frisknat till lite mer och fått bort lite fler lådor =)

Fräsch igen...

...med nytvättat hår!!! =)

För er som är intresserade

Vi har sagt upp vårat comhem-avtal eftersom nya lägenheten inte har "tre hål i väggen". Därför har jag skaffat mig en ny hotmail-adress som jag kommer använda istället för comhem-adressen och istället för flicka_med_dreads (den är ju liksom liiite missvisande...). Eftersom jag har varit dålig på att lägga adresser till folk i "kontakter" så skulle jag bli glad om alla som är intresserade av min nya mejl-adress säger hej eller liknande så ska jag se till att ni får den nya adressen på något vis. Eftersom msn är på flicka_med_dreads så kommer ju även den att ändras.
Så hojta till om ni vill ha den nya adressen!!! Tror den gamla är kvar en månad till eller så....

Kort uppdatering

  • Nya lägenheten är riktigt fräsch! Allting är ju relativt när det är hyreslägenheter men det är nästan inga tavelhål någonstans. Hallen är egen-målad så den ska vi få omtapetserad.
  • Igår shoppade jag loss på Ikea =) Köksbord med 6 stolar, litet enkelt skrivbord och två sängbord. Det slank även med lite smågrejer som vaser mm.
  • Idag skulle vi (min mormor, Max och jag) åkt ner på stan och köpt gardintyg mm och imorn skulle vi titta på soffa. Blev störtförtjusta i en soffa på Chilli men den är alldeles för stor... MEN:
  • Så vaknade vi med en sjuk Max idag, hosta med krupptendenser och 39-gradig feber... Min hals kliar och vill att jag ska hosta mest hela tiden. Min pappa är på bättringsvägen från något influensaliknande, min mamma och mormor på gränsen till insjuknande. Bådar väldigt gott inför flytten på lördag!!
  • Mitt special-schampo tog slut i torsdags så jag har inte tvättat håret sen dess, förutom med vatten såklart. Börjar känna mig riktigt sunkig =( Det va nog nästan det jag såg mest fram emot med den numera inställda stadsturen, att få köpa schampo...
  • Max har aldrig tidigare bajsat i sömnen, inte sen han va nyfödd och bajsade hela tiden =) Men de senaste fyra dagarna, idag inräknad, har vi vaknat på morgonen och det första vi fått göra är att ställa Maxen i duschen och byta sängkläder. Ingen trevlig konsistens har det varit heller... Jag har fått köpa en ny madrass eftersom jag hade slutat bädda med frottélakan under. Ska försöka tvätta den gamla....
  • Max håller redan på att få kindtänder. Trodde att nu när han fått de 8 "vanliga" tänderna skulle det dröja ett tag till nästa tand. Men han har två gigantiska bulor med vita spetsar på varsin sida i underkäken. Han har varit lite kinkig men inte så farligt. Får se hur det blir när de väl spricker ut.
  • Ikväll ska jag sitta och uggla i nya lägenheten mellan 17-21 för att vänta in Ikea-leverransen =) Jag hoppas att mormor vågar sig hit under dagen, annars blir det inte mycket packat med en sjuk Max!


Så, det va nog allt jag hade att komma med just nu. Håll gärna tummarna för att vi andra inte ska bli sjuka lagom till helgen! Skulle bli lite jobbigt.... Tur att vi i värsta fall har nästan hela mars på oss...
Hoppas det står bra till med alla där ute!! Kramar!


RSS 2.0