Funderar

Maxen somnade för ca 15-20 minuter sen (jag har sen dess försökt fått igång datorn....), Marcus kommer nog hem närmare 00.00 och jag sitter och funderar på om jag ska diska eller om jag har tillåtelse att gå och lägga mig utan. Jag sover så himla dåligt nuför tiden. Somnar som en stock och vaknar för att kissa nån gång under natten (kan va allt från 00.00-05.00 men oftast mellan 00-02) och sen somnar jag inte om ordentligt. Ligger och vrider och vänder på mig, tankarna snurrar och drömmarna handlar om allt möjligt. Inte mycket givande sömn där inte. Sen blir det ofta 1-2 kissbesök till innan det är morgon.

Nej tror jag går och lägger mig faktiskt.
Kram och god natt

Uppdatering

Tre dagar på jobbet och alla "jobb-krämpor" är tillbaks. Torra händer och läppar, skavsår av arbetsbyxorna, det svider i näsan (har aldrig förstått varför näsan svider, men det gör den. Troligtvis pga all skit och den otroligt dåliga luften), huvud och nacke värker så gott som konstant, handlederna har börjat kännas... Idag kände jag också ångesten för första gången.

Max va hemma med Marcus måndag och tisdag. Idag va det fotografering så då gick dom dit och Max fick stanna hela dagen. Fotograferingen hade tydligen inte gått så bra =( De enskilda fotona togs nere i källaren (där Max aldrig varit, kanske spelade in...) och han hade bara gråtit hela tiden =( Sen hade det gått ganska bra på grupfotot där uppe, han fick sitta i en frökens knä. Då hade dom provat enskilt foto där uppe istället men det hade inte heller gått så bra... Dom hade fått ett foto där han log men troligtvis är han väl alldeles rödmosig och svullen.... Vi får se när bilderna kommer hem!
Det hade iaf gått bra för Max ända till dom gick ut då hade han börjat hosta som en tok igen...

Ikväll jobbar Marcus extra på Burger King, va typ flera år sen sist, så Max och jag åkte till Bergsbrunna där vi sitter nu och väntar på mat =) Trevligt med lite sällskap!

De första uppdateringarna från syster i Kina låter som att dom har det bra iaf! Men inte kan man tro nåt annat heller =) *Avis*

Det va väl vad jag hade att komma med lite snabbt såhär.

=(

"Grundhosta" som varat i 17,5 vecka, dunder-förkylningshosta och krupp.
Kan det bli en bättre kombination?
Dessutom enorma mängder snor och så verkade febern komma smygandes vid nattningen.

Stackars liten =(

Maxens hosta har blivit ännu värre nu igen =( Dumma förkylning! Han kommer aldrig få bli kvitt "grundhostan" om han bara blir mer och mer förkyld.

Idag ska vi på middag i Bergsbrunna, "Trevlig-resa-middag" för min syster =) Har så mycket annat att tänka på så jag har inte hunnit reflektera över att hon åker på måndag. Vet inte ens om jag nämnt det här i bloggen... Hon åker iaf jorden runt ett halvår med en kompis =) Sååå avis!!!
Ett halvår är egentligen inte så lång tid, men kan beroende på sammanhanget vara en enormt lång tid! Troligtvis (om han inte bestämmer sig för att vara jättesen) kommer Max ha börjat prata och han kommer dessutom fått ett syskon innan Malin kommer hem igen. Galet... =)

Nej nu ska jag ringa ett samtal.

Kram och adjö!

Pastasallad

Hur kommer det sig stt man alltid gör för mycket?



Max va iaf riktigt sugen på pastasallad med kyckling och fetaost.
Otålig som få =)




Syns ju knappt att vi har rört salladen... Men gott va det!

Nu tittar Marcus och jag på Sweeney Todd!!

Trött

Efter att ha surfat runt bland en massa olika sidor så hatar jag vagnar lika mycket som innan =) Har iaf upptäckt att det inte är så många syskonvagnar som har en ordentlig liggkorg utan de flesta kör med mjuk- eller hårdliftar. Iom att Max vill åka framlänges och jag vill ha bebisen liggandes mot mig så behöver vi en med liggkorg. Hittade i princip bara Babytravel och Urban Jungle som hade så. Är ingen brådska än, vi får åka runt och kolla lite senare.

Annars har jag kommit fram till att min julklappsönskelista är så lite personlig den bara kan bli. Skåpsluckor till bokhyllorna och handdammsugare. Och en frys. Iofs en klippning om jag inte får till det innan.

Roligt är däremot att Marcus precis kom hem! =)
Ajöken!!

Snurvel

Idag har jag förutom en sväng till Ica och lekt med Max, inte gjort annat än att torka snor =) Han är pigg och glad men ögon och näsa rinner konstant. Så fort jag går in i ett annat rum så hör jag ett stort attjooooooo och hela Maxen är täckt i kladd =) Trevligt värre! Har börjat småsnurvla lite jag med, men tänker stå emot så länge det går.

Nu sover han och jag ska kolla lite på nätet, bla liten frys, "handdammsugare" (om ni fattar vad jag menar...) och syskonvagn. Begagnat och nytt. Och när jag tröttnat på det ska jag antingen sova eller diska.

Kladdigt värre

Nu har vi en fungerande toalett igen! Trevligt trevligt =)

Mindre trevligt är att Max under kvällen blivit suuuuupersnorig.... Tog evigheter för honom att lyckas slappna av och somna och för en stund sen vaknade han jätteledsen men somnade om snabbt när han fick sitta upp i min famn. Max ska va hemma från dagis imorn för att jag skulle få njuta av en mammadag till innan jag börjar jobba, så jag såg fram emot en sovmorgon. Men nu är det alltså snorigt värre och jag har inga förhoppningar på denna natt.

Nu är det dags att sova!

Haha!

Precis när jag skulle gå och kissa och sedan hoppa in i duschen så plingar det på dörren, tur att jag inte hunnit klä av mig =) Killen från Vasakronan tittade på toaletten medan jag höll på att kissa på mig. Han måste byta ut typ hela "inner-anordningen" och det visste han inte om han hade i lager, hade han inte det skulle han komma efter lunch igen. Så nu är det väl bäst att jag skjuter på duschen och diskar istället.

*Saknar*




Hm...

Det märks på antalet inlägg att jag är ensam.... Har fortfarande mängder med smågrejjer att skriva men nu ska jag ge upp. Ska ta en lång dusch och efter det sätta igång med lite saker, åtminstone disk och lunch.

Eftelysning!

Om någon känner till någon som för en billig penning vill bli av med en frysbox eller frysskåp i storlek mindre så hojta högt!! Gör inget om den är gammal så länge den fortfarande fungerar.

Får spader på våran lilla pyttefrys....

Bilder

Nu har jag lagt in övriga ultraljudsbilder i bildbloggen för er som är intresserade. Tänk om alla bilder skulle gå så snabbt att lägga upp som de färglösa ul-bilderna, då skulle jag uppdatera bildbloggen varje dag!!

Är det någon som vet om man kan, direkt när man lägger över bilder från kameran till datorn, förminska alla bilder på en gång? Eller måste man förminska en i taget?? Evighetsgöra det med i så fall....

Vitamin Well´s

Har ni smakat dryckerna från Vitamin Well´s?

"Vitamin Wells produkter är icke kolsyrade drycker med tillskott av
vitaminer, mineraler, aminosyror och ämnen som ingår i kroppens naturliga ämnesomsättning."

"Dryckerna är framtagna med utgångspunkt från väl etablerad kunskap i samarbete med Stefan Arver, docent och överläkare."

Jag har nu smakat alla fyra (Ica har "köp 2 för bla bla-rabatt") och smaken är helt okej, smakar ungefär som saft. Lite svaga kanske (är en såndär som gillar stark saft). Känns som värsta toppen-grejen om dom nu är så bra som det låter!! Kan man dock lita på det? Tyvärr är jag dock för snål. Men nån gång ibland kanske =)

Ensammen

Jag har haft helt fullt upp med saker sen Max började vara ensam på dagis. Det har bara varit roliga saker och tiden har gått jättefort! Vilket också har sin negativa sida iom att det leder till att första arbetsdagen närmar sig med stormsteg...

Igår va första dagen jag inte hade något planerat så jag åkte ut till Bergsbrunna där både pappa, bror och syster va hemma. Jättekonstigt att vara där utan Max...
Så idag är första helt ensamma dagen. Och tillråga på allt en väldigt sentimental dag =( Ingen bra kombination... Har ju fortfarande massa saker att göra (fotoalbumet, fotobloggen, gardinerna, ett samtal har jag kvar som jag borde ringa, och de husliga grejerna som disken och storstädningen) så jag ska försöka hålla mig sysselsatt. Börjar bli nödig och skulle må bra av en lååång dusch men dom har ju fortfarande inte varit här och tittat på toan och det skulle vara så typiskt om dom kom precis då... Sen blev det ingen träning i tisdags och på torsdagarna är det inte längre några bra pass så en lång-lång-promenad skulle sitta fint. Vi får väl se vad och hur mycket som blir gjort....
Ett matschema skulle också vara bra nu när jag ska börja jobba. Kommer vara alldeles för trött och less för att orka impuls-laga mat. Det jobbigaste av allt är att de senaste dagarna har jag bara blivit tröttare och tröttare för varje dag, känns ju väldigt lägligt precis innan jag börjar jobba...

Lilla plutten!



Allt såg jättebra ut! Allt va fungerande och allt va proportionerligt =)
Det va dock en envis figur som inte ville visa sig för kameran och den ville heller inte visa vem den var.
Detta va den bästa bild vi fick. Det va dessutom en liten plutt så vi fick datumet framflyttat till 2 mars. Skulle egentligen gått in i v19 imorn, men istället gick jag in i vecka 18 idag =( 

Ska scanna in övriga bilder och lägga upp i bildbloggen men jag orkar faktiskt inte just nu.
Funderar på att antingen ta ett bad med Max eller ta en rask promenad till Gränby Centrum och apoteket. Blev ingen träning idag och med tanke på Marcus och min svullar-lunch kanske promenaden skulle vara det bättre alternativet. Men jag är betydligt mer sugen på badet =)

Har ju dessutom fått klart naglarna idag =) Jättekul att prova på! Tack Hanna!!!

Fullspäckad dag imorn

(Även denna dag va iofs fullspäckad, nagelfixning och tvättid plus diverse småsaker)

Ska lämna Max på dagis kl 9 som vanligt, sen ska jag vara på stan till 9.30 (iaf så nära jag kan) och fixa klart det sista med naglarna, sen är det ultraljud 10.45 (lite nervös faktiskt), snabb lunch med Marcus efteråt (förhoppningsvis för att fira att allt såg bra ut, och för att fira 3 år som förlovade och 4,5 år som ett par), sen hem och umgås med Carro efter det, hämta Max vid 15 och sist men inte minst är det Activio kl 19.30. Troligtvis behöver jag handla lite middagsingredienser nånstans därimellan =)

Blir en rolig dag i alla fall!

Ompysslad idag =)

Max är lämnad på dagis, brydde sig inte att jag gick idag heller =)

Jag ska ta tag i disken och kolla upp vart på stan jag ska ta mig. Hanna ska träna på mina naglar kl 11 =) Har ju alltid velat prova nån typ av nagelförlängning eller sånt men alltid varit för snål hehe. Men nu är det ju ett ypperligt tillfälle! Kanske blir jag fast... Och så blir det ju tillfälle att sitta och tjattra i fyra timmar! Gissar att det blir en del gravid-snack =)
Är mest nervös över att hon ska utbrista nåt i stil med "Jisses vilka dåliga naglar du har! Dom här går inte att göra nånting med." Eller att Max helt plötsligt ska hata dagis och bryta ihop totalt nu när jag befinner mig lite längre därifrån.

Dags för disken!

Föräldradrivet kooperativ

Idag när jag skulle gå från Max på dagis så satte jag mig ned snett bakom honom, han stod och grävde i den stora leksaks-lådan ute på gården, petade honom lite på ryggen och sa "Hörru gubben" för att få kontakt med honom. Han vände sig om och tittade på mig och jag sa "Mamma ska gå och jobba lite nu, vi ses sen", då tog han mig i handen, skakade, släppte och sen vände han sig om och fortsatte rota i lådan. "Okej, hej då" sa jag och gick. Lätt som en plätt. Ska man skratta eller gråta? Hade ju varit trevligt om han tyckte att det va liiite tråkigt att jag går. Aldrig är man nöjd =) Ska inte säga för mycket, det kommer säkerligen ett bakslag och det kommer vara sjukt jobbigt.....

Ska hämta honom lite tidigare idag, klockan två. På fredagar mellan 14-17 är det två föräldrar som jobbar istället för fröknarna (beroende på hur många barn som är kvar så stannar även en fröken kvar) så för att han inte ska bli förvirrad hämtar jag honom innan fröknarna försvinner. Ser fram emot när det är min och Marcus tur att jobba! Man får ju lite större inblick och lär känna både barn och hämtande föräldrar mer. Fördelen med föräldrakooperativ!

För den som är intresserad kan jag ju berätta vad ett föräldradrivet dagis är. De föräldrar som vill/kan är med i styrelsen (ordförande, kassör, sekreterare, personalansvarig, miljöansvarig och två suppleanter). Styrelsen och övriga föräldrar driver helt enkelt dagiset, men det är utbildad personal som jobbar på dagarna och som står för den pedagogiska biten (för tillfället två heltidare, en på 75% och en på 50%, på 18 barn). Alla föräldrar delas upp i två grupper, utegrupp och innegrupp, och ansvarar för att åtgärda fel och skapa förbättringar inom respektive område. Varje familj har minst en jourvecka per termin (oftast inte mer än två, beror helt enkelt på hur många familjer som är med för tillfället), vi har en jourvecka i november och en i januari, resten av vårterminen är inte schemalagd än men det blir nog en till för oss.
En jourvecka börjar med att man på fredagen tar hand om barnen på dagiset från 13.45-17.00 då dagiset stänger. Under helgen utför man sedan en ordentlig städning av hela huset (en normalstor villa), sedan utför man också enklare städning på tisdag och torsdag eftermiddag. Under jourveckan ansvarar man också för att hitta vikarie om någon fröken blir sjuk. Tanken är att man i första hand ska komma och jobba själv, men en vikarielista finns om man helt enkelt inte kan.
Varje år har vi ett stort vårstäd och höststäd (oftast i maj och oktober) där lokaler och tomt storstädas och rustas.
Varje år anordnas en höstfest för föräldrar och personal, en "lära-känna-fest". Det anordnas också en julgransplundring, en vårutflykt för hela familjer och en vårfest i samband med vårstädet.
Det är nog kort och gott vad det går ut på =)

Dags att ta tag i disk och städ!

Snipp snapp snut

Resten av dagen på dagis hade också gått bra! Han hade vaknat glad och sen va det full fart igen =)
Nu sussar han sen en halvtimme tillbaks, jag har varit på massage (30 minuter går alldeles för fort) tidigare ikväll och nu har jag även fått låna hit en symaskin. Så nu har jag inga godkända undanflykter för gardinerna.... Tack Helena! ;)

Kändes som att vi fick till medicinen riktigt bra ikväll. Han börjar nog vänja sig lite. Han gråter fortfarande förtvivlat och kämpar emot ända tills vi fått masken på plats och Marcus trycker på inhalatorn, då känner jag hur han "ger med sig" och slappnar av i hela kroppen, men fortsätter gråta tills vi är klara. Idag tog han till och med masken till ansiktet själv först, men blev helt förstörd så fort den nuddade ansiktet. Tänk om vi komemr dit en dag, att han kan hålla själv =) Det vore nå't det!

Nej jag är dödstrött. Sömn, sömn och åter sömn tack!


Hahaha! =)

Fem minuter tog det för honom att somna =)
Så det kan gå!


Ovan vid att vara ensam hemma.....

Har diskat och duschat och bestämt lunch-dejt med pappa 12.30.

Går nu och väntar på att dagiset ska ringa. Bad dom ringa när dom (/om dom) fått Max att sova. Dom brukar lägga barnen typ kl 12 och de andra barnen somnar direkt! I tisdags tog det 20 minuter för mig att få Max att somna, igår tog det 40.... Men det förvånar mig inte ett dugg om det går på ett kick för fröken =)

Det enda som jag ser som ett eventuellt negativt tillfälle för Max under sin dagis-dag är när han vaknar efter vilan. Då är han alltid väldigt mammig och tidigare i veckan hade han helt glömt bort vart han var nånstans. Men det är alltid nån fröken som sitter och gosar med de små tills de vaknat till så det går nog bra det med.

Börjar bli riktigt hungrig nu =/ Då kanske det råkar bli nå onyttigt till lunch......

Telefonsamtal

Dom ringde från parken och sa att allt gick jättebra och att han va som gjord för dagis =)

Kom dock på att det troligtvis blir jobbigare att lämna honom sen när han har kommit på att han blir lämnad. Idag märkte han ju knappt att jag gick för han va för upptagen med annat.
Jaja, en dag i taget!
Dom hade gått till Byggmästarparken istället, den tycker Max också är jätterolig! Båda dom lekparkerna är typ 7 minuters gångväg hemifrån, måste säga att det är svårt att inte gå dit och tjuvkika... Men jag ska fortsätta med disken jag.

Bortlämnad

Min underbara lilla pojke =( Det är inte själva grejen att lämna bort honom till någon annan som är det jobbiga, fröknarna är underbara. Men det är allt jag missar när jag inte får ha honom i närheten, hans spontana kramar, hans underbara skratt och alla de söta finurliga miner han gör när han kommer på nåt roligt att göra.
Dom skulle gå på förmiddags-utflykt idag till båtparken, den älskar Max. Sen så vaknade han en timme tidigare i morse så det borde gå lite lättare att få honom att somna efter lunchen.

Jag ska sysselsätta mig så gott jag kan, vilket inte är särskilt svårt. Idag står disk, en lång dusch och lunch med pappa på agendan. Imorn, om allt gått bra idag vill säga, så ska jag storstäda. Nästa vecka ska jag pyssla med Max album, kanske kan få färdigt det snart =), lägga upp alla gardiner borde jag också göra men då måste jag först skaffa hit en symaskin så vi får se hur det projektet går. Diska är troligtvis ett återkommande projekt... =) Skulle vara trevligt med rensning och ommöblering i förråden men jag ska inte ta mig vatten över huvudet. En dag i taget. Kommer antagligen sova en hel del =)

Nu har jag äntligen slutat grina, lite lättare att diska när man ser vad man gör =)

Duktig pojke =)

Det har gått kanonbra idag med! Jag har suttit i andra rum i princip hela dagen. Det är bara om han gått förbi och fått syn på mig som han brytt sig och då har han bara velat visa nåt eller liknande. Sen har han gått igen =)
Imorn ska jag gå hem när dom går in, vid 10 ungefär. Om dom inte ringer mig så ska jag komma tillbaks 14.30, vi är där från 9-15 under inskolningen. Under "ledigheten" ska jag diska och äta lunch med pappa och kanske sova lite.
Jag va så nyfiken hela tiden på vad dom gjorde idag och hur Max betedde sig, försökte tjuvkika ibland men ville inte bli sedd... Han har iaf fått sitt första dagis-blåmärke idag. Har ingen aning om hur, har inte hört eller sett honom ledsen förutom när en jämnårig tjej skulle krama honom =) En knubbig tjej som ser lite ut som hon i Saltkråkan, lite väl påflugen så jag förstår att han blev rädd! =)

Igår va dom ju här och lagade den rinnande toan (efter två veckor och ett påminnelse-samtal) och idag har den stått och runnit igen hela dagen. Man blir ju lite trött. Det värsta av allt är nästan att badrummet blir så djävulskt kallt när toan rinner =( Jag är tillräckligt frusen när jag går upp på toa mitt i natten...

Vi verkar iaf ha fått till det lite bättre med medicinen ett par kvällar, den hjälper helt och hållet i några timmar sen får vi gå upp och göra om det så håller det några timmar till. Det tråkiga är att enda anledningen till att vi fått det att funka bättre är att jag håller i Max så hårt att han inte kan röra sig och så tvingar jag dit masken medan Marcus trycker på inhalatorn.... Snacka om barnmisshandel, känns så fruktansvärt hemskt men vad ska jag göra? Den hjälper ju och det är det viktigaste. Shit va ledsen han blir... Bryter nästan ihop efter varje gång. Är så trött och ledsen på att inte kunna hjälpa honom. Nu kan jag det, men bara genom att göra honom super-ledsen =( Tror vi är uppe i 16 hela veckor av hostande nu. Nu är han ju dessutom förkyld så nu är värre än någonsin. Men som sagt, medicinen verkar hjälpa efter lite tvång....

Har förövrigt känt av bebis massor idag, massor! Superkul! Hoppas det inte bara är en tillfällighet, fick ju som sagt vänta snällt till v25 med Max... Ul på tisdag =)

Nu ska jag sova, Max somnade för strax över 30 minuter sen och det har varit knäpptyst i 20. Bådar gott och bäst att passa på att sova. Allting är extra hemskt när jag ska upp och ge medicin på natten, Max sover praktiskt taget när jag lyfter upp honom och somnar så fort vi är klara med medicinen, men för mig är det inge kul alls. Antaglien är hormonerna ännu snurrigare när jag är trött och nyvaken, gråter nästan alltid när jag är klar.

Jaja, sov gott allesammans!

Vecka 18

Om det är din första graviditet kan det vara bra att veta att det inte är magen som kurrar utan barnet som rör sig. Nu kan du vara riktigt säker på att det finns en baby där inne. Vid det här laget är du förmodligen lika pigg som innan graviditeten och det är möjligt att sexlusten ökar. Höga östrogenhalter i din kropp får blodmängden i bäcken- området att öka. Detta bidrar till att du oftare och snabbare än vanligt blir sexuellt upphetsad.

Det 16 veckor gamla barnet är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och vikten ca 200g. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Små luftbubblor som kallas alveoler eller lungblåsor bildas nu i lungorna. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut, och de virvlar och ränder som utgör barnets unika fingeravtryck börjar framträda. Nu ligger ögonen i rätt läge och i tarmen har barnets första avföring samlats - barnbeck. Om det skall bli en pojke så bildas prostatan nu.


Jag är lite oense med mig själv vartifrån jag ska ta texten, har två sidor jag läser på och ibland står det väldigt olika. Men just nu kom jag inte ens in på ena sidan så jag hade inte så mycket att välja på =) Kanske lägger upp båda i fortsättningen... Vi får se!

Färdigtränad

Det är helt och hållet omöjligt att hålla pulsen till 70-75% på ett Activio-pass. Fick kämpa för att hålla mig under 80. Men skönt va det att komma iväg! Har ju mest blivit Body Pump sen jag mådde illa i juli så det va skönt att få bränna lite fett!

Max sov när jag kom hem, Marcus hade inte lyckats nå bra med medicinen men jag har ändå inte hört en enda hosta sen jag kom hem för en timme sen! Det sätter väl igång precis när jag lägger huvet på kudden =( Men tänk om han är så slut att han inte ens orkar hosta =) Man kan ju alltid drömma!

Vi hittade en tripp trapp stol på nätet för 400kr som vi hade första tjing på men så hittade vi en annan för 200 som vi också fick. Så Marcus tackade nej till den första och sen visade det sig att den andra va en "sämre" kopia så nu har jag mejlat första stolen igen. Hoppas hoppas! Har alltid föredragit att köpa nya saker till Max, vagn och säng och sånt. Men en tripp trapp stol för 1549kr vägrar jag köpa. Han kan lika gärna sitta i Ikeas Antilop eller på en vanlig stol. Men 400kr är det värt!

Nej nu ska jag borsta mitt blöta hår och krypa ner i sängen och hoppas på en massa sömn.

Inskolning

Gick klockrent idag =) Max är så charmig och frammåt! Inte många tillfällen han behövde mig inte =( Fröknarna är underbara, vissa barn mindre härliga... Som det ska va antar jag. Idag va däremot bara ca 12 av de 19 barnen där, undrar hur stojigt det är när alla är där?!?!
Om jag hade smugit iväg när han lekte så hade han antagligen inte märkt att jag va borta....

Idag har också äntligen Wasakronan varit här och lagat toan, det va på tiden!

Ikväll är det spinning! Men gravid-böcker och tränings-sajter säger att man som gravid inte ska överskrida 70-75% av sin maxpuls oavsett hur vältränad man är så det är inte på långa vägar lika kul nu =( Men det är motion i alla fall =)

PS!

Glömde säga att jag istället för att ringa Alfa-kassan (de med de dumma ring-tiderna) bytte två hinkar vatten i akvariet och planterade de stackars växterna ordentligt. Dom har stått i krukorna sen vi köpte dom för kanske två veckor sen?

Kram och god natt! Spännande att se hur många hostfria timmar (=sömnfulla timmar) vi får i natt! Han somnade för en timme sen och sen dess har det inte varit tyst....

Överdrivet?

Självklart hade jag glömt ett samtal och självklart har dom bara ringtid 8-12. Snacka om att inte vilja bli kontaktade! Det får vi ta nästa vecka när Max kommit in i dagisrutinen lite mer. (Och jag...)

På tal om dagis gör Maxen det knepigt för mig... Eller är det jag som överdriver? Vet inte riktigt, jag antar att man med tiden lär sig hur hårda dom på dagiset är vad gäller sjukdoms-regler och sånt. Det står iaf på pappret med deras sjukdomspolicy att barnet ska vara feberfri i minst 24 timmar utan febernedsättande innan dom får komma tillbaka. Jag har fått för mig (minns inte vart jag fått det ifrån dock) att den generella "feber-gränsen" är vid 38.0 grader, men självklart borde väl det va lika individuellt som allt annat i världen. Max brukar ligga på 36,7-36,8 när han är frisk. Nu på eftermiddagen/kvällen har han haft 37,9. Det är ju inte 38,0 men det är ju över 1 grad varmare än normalt. Som sagt, jag vet inte vad som är korrekt.... I övrigt hostar han otroligt mycket (mycket mer än vanligt) och är lite hängigare än vanligt, fast ändå pigg och alert. Har ätit lite bättre idag.

Nu ska jag packa ihop vad han ska ha med imorn.

Aktiv!

Max har sovit i ca 1,5 timme nu, borde vakna snart. Under tiden har jag gjort en massa saker, många som jag borde gjort för länge sen! Jag har skickat 4 mejl, ringt 5 samtal och chattat med försäkringskassan. Vilket snabbt och smidigt sätt att få svar på!! Väldigt imponerad =) Och så har jag diskat. Nu ska jag gå och kolla ToDo-listan om jag glömt något samtal. Borde hinna med det också i så fall =) Det lustiga är att eftersom jag bara suttit på arslet i kontorsstolen (förutom när jag diskade) så känns det inte som att jag gjort något alls... Så aktiv som rubriken lyder kanske va fel ord att välja. Men ni fattar vad jag menar =)

Jag har dessutom i dagarna tagit ett halvläskigt beslut, eller iaf till 99,9% beslutat mig. Måste bara vänta in lite pengar först.

Skjuten

Max spydde i natt så vi skjuter på inskolning till i morgon. Såvida han inte blivit ordentlgit sjuk såklart. Men jag tror att det bara är slem från allt hostande. Men det luktade riktig ordentlig spya om det =(
Ska gå och väcka honom strax och så får vi se hur han mår idag helt enkelt.

Det går inge vidare med medicinen =( Vi försöker vara lika pedagogiska som sjuksköterskan vid genomgången och Max tycker det är jättekul att ge nallen medicin och även mig och Marcus. Men så fort jag ska ge honom medicin vrider han sig som en ål, skriker och gråter med panik i blicken. Jag höll på att bryta ihop igår kväll, jag är så nära att gå in i en vägg. Har inte sovit många timmar/natt den senaste tiden, nästan två veckor nu, hormonerna svajar och jag har alldeles för mycket att tänka på. Ingen bra kombination alls =(

Däremot hade vi en mysig helg, den va från början fullproppad med aktiviteter och bara stressig och ångestframkallande. Men sen försvann fler och fler aktiviteter av olika anledningar så det blev alldeles lagom mycket kvar =) På lördag förmiddag va Max och jag hos Johanna och Nemi i deras nya lägenhet, det va alldeles för längesen vi sågs och Nemi va jättesöt!! Docksöt =)
På eftermiddagen lämnade vi Max hos mina föräldrar och så gjorde Marcus och jag varma mackor och tittade på alla tre Bourne-filmerna =) *Väntar spänt på den fjärde* När tittade jag på tre filmer i rad sist?? När tittade jag ens på en endaste hel film utan att gå och lägga mig mitt i?? Men det härligaste va ändå en hostfri natt =) Sov som en stock från 01-09!
Men mina hormoner va helt galna. Jag grät när jag åkte från föräldrarna efter att ha lämnat Max och jag snyftade varje gång jag gick förbi hans tomma sovrum och på söndag förmiddag grät jag floder när jag diskade innan vi hämtade honom. Saknade honom så det gjorde ont!! Galet....

På söndagen åkte vi iaf till Bergsbrunna och umgicks och åt middag, min mormor och hennes Björn kom på besök. Jättekul att se dom igen, va ju för en gångs skull inte så länge sen (Mallis) och kommer inte dröja så länge till nästa gång heller (mamma fyller 50 i slutet av november).

Nej, nu ska vi ta tag i dagen!


Trötter

Gick uppenbarligen inge bra med medicinen igår kväll. Så jag va upp igen vid 00 och provade en gång till. Tyckte det gick mycket bättre, han drog in två ordentliga andetag och jag kände lukten av medicinen denna gång. Första trycket kanske bara "öppnar" inhalatorn... Men inte hjälpte det i alla fall inte. Nu börjar jag bli riktigt trött =(

Man får ta medicinen 8 gånger per dygn. Men efter som Max i princip bara hostar när han sover tyckte läkaren att vi försöker hålla det till två gånger bara, en gång när vi nattar och eventuellt en gång till om han skulle börja hosta under natten. Men samtidigt tyckte han att vi skulle försöka hålla Max helt hostfri så hans lilla kropp får vila, så om det behövdes ett par gånger till så va det okej. Han har ju hostat väldigt mycket senaste tiden när han sover på dagen med så jag kommer nog använda den då med. Dels för Max skull, dels för min skull (jag behöver verkligen komma ikapp lite med sömnen nu) och dels för träningens skull.
Masken måste sitta helt tät runt munnen och näsan och barnet måste ta två till fyra andetag. Även om Max inte blev ledsen varken igår kväll eller i natt, så va det ju ända lite, dock väldigt lite, protester i form av gnyende och vridningar på huvudet.

Nu tappade jag bort mig lite i tankarna, det får räcka såhär.

Sängen!!

NU är det dags att sova. För längesen egentligen. Är ju skittrött och borde passa på så fort jag kan. Men jag fastnade med fotona och det tar ju sååå lång tid för varje foto att laddas upp =( Ligger ju lite efter med tanke på att det va över en månad sen vi kom hem från Mallis... Men nu ligger det iaf lite nya bilder uppe, är väl i princip bara middags-bilder kvar nu. Massa roliga bilder och massa skräp-bilder så det tar väl ett tga det med =( Men bättre sent än aldrig!!
Börjar bli dags med bild på magen också... Ska försöka fixa det snart.

Tror vi misslyckades ganska rejält med Max medicin, misstänkte det redan när vi höll på. Men eftersom han tog det så bra så ville jag inte pressa honom. Får hellre gå en sömnlös natt till och att han tycker det är helt okej från början.

Sov gott!

Spännande!

Nu har Max precis fått första dosen av nya medicinen. För att man ska vara säker på att barnet fått i sig medicinen från inhalatorn använder man en sånhär:


Ankan ska täcka mun och näsa och inhalatorn sätter man fast i andra änden. Hos läkaren så fick vi prova massa gånger på en nallebjörn för att inför Max avdramatisera det hela =) Han va jätteduktig ikväll! Blev inte alls ledsen som han blev först hos läkaren. Det hjälpte nog att Max fick ge nallen medicin =) Däremot behöver jag träning för att se att han fått i sig dosen ordentligt. Barn över 1,5 år behöver ta 2-4 ordentliga andetag för att få i sig hela dosen. Övning ger färdighet! Ska bli spännande att se hur natten blir. Igår blev det ingen middagssovning för mig eftersom han hostade lika mycket då. Läste i boken istället. Och idag diskade jag berget i köket. Så jag hoppas ju på en lugn natt, men han har till på köpet fått en liten förkylning med lite feber så jag har inga förhoppningar. Det blir som det blir.

Annars har vi idag traskat upp till Gränby Centrum för att bla hämta ut medicinen. Oj vilket härligt väder det varit!! Dum som man är glömde jag gå in på Kvantum så vi fick gå till Årstahallen på vägen hem.

Hm, det låter som att Max redan somnat! Marcus nattade och kom ut för 5 minuter sen och det har varit knäpptyst =) Tidigaste kvällen på länge länge. Aj, aj.... Nu hostade han.... När man pratar om trollen. *Satt tyst och lyssnade en stund* Det verkar fortfarande som han sover. Nu måste jag bestämma om jag ska lägga mig i sängen och läsa, eller om jag ska sätta mig i soffan med datorn bredvid Marcus och lägga in bilder i bildbloggen. Börjar nog med det sistnämnda en liten stund och sen förflyttar jag mig till sängen!

Hoppas alla har en trevlig kväll! Imorn har vi tvättid 11-14, enormt dum tid... =(
Sov gott!

Vecka 17

Ökad svettning är vanligt hos mamman, vilket beror på ökad blodmängd. Många kvinnor blir även täppta i näsan. Vidare kan slidan avge en ökad mängd sekret. Behovet av att kissa ofta bör ha gått över vid det här laget.

Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln.


Jag är visst inte så bra på att uppdatera veckorna. Men men =) Nu låter det äntligen som att lillkillen har somnat, dags för tvättstugan!

Känns bra!

Eller just exakt nu är jag mest lite förrvirrad med all ny information som snurrar runt i huvudet. Men det kändes väldigt bra hos läkaren, han tog mig på allvar och höll med om att även om Max faktiskt är frisk som en nötkärna så är det ändå nånting som irriterar och måste åtgärdas. (Kan det ha att göra med att läkaren va väldigt ung till skillnad mot alla andra gubbar i pensionsåldern vi träffat hittills? Bara en teori...)
Han hade lite olika teorier som skulle kunna vara orsaken, bl a det som övriga läkare sagt om en kraftig infektion i luftrören vars symptom fortfarande hänger kvar och irriterar, infektions-astma, allergi mm. Det va dom tre mest troliga tyckte han och inget av det kan man direkt testa och få svar på (han är för liten för att få ett pålitligt svar på pricktest). Men vi har fått en ny medicin utskriven, en inhalator, som vi ska prova i 2-3 veckor och se hur han påverkas. Förhoppningsvis gör den honom helt hostfri och så är allt klart om 2-3 veckor. Men det beror på vilken av ovanstående orsaker som är den riktiga. Blir det ingen skillnad alls så ska vi ringa och få en till medicin med kortison i som ofta tas tillsammans med den första medicinen, tex vid astma, och se om det blir bättre. Gör den heller ingen skillnad så ska vi höra av oss igen för fortsatt utredning, eventuellt lungröntgen och sådana saker. Känns väldigt seriöst helt plötsligt iaf. Känns bra =)
Men som sagt ska vi börja med inhalatorn och se hur det utvecklas.

Mitt huvud bara snurrar, är så trött efter i natt. Max ligger i sin säng och pratar, hoppas att han somnar snart! Då ska jag springa ner till tvättstugan och boka om tiden (vi har blivit bjudna på grillning och fotboll i Bergsbrunna, det tackar man inte nej till =) ) och sen snabbt upp igen och lägga mig i sängen och bara blunda. *Längtar*
Det blir inte mycket läsning i bokcirkel-boken inte... Är för trött och för ointresserad av boken, ingen bra kombination. Har kommit typ 120 sidor eller så och eventuellt att den kanske har lyckats fånga mitt intresse lite mer nu. Eventuellt. Om det inte hade varit en bokcirkel-bok så hade jag aldrig pinat mig i 120 sidor, då hade jag bytt bok för längesen.

Max har börjat bli lite tystare nu, men bara lite. Snälla somna!! Mitt huvud sprängs snart.

Känningar

Har förresten redan fått känningar i handleder, knän och baksidan av bäckenet. Hade massa problem med det i slutet av förra graviditeten, gick bla med handlederna lindade för att klara av jobbet. Men nu har det börjat mycket mycket tidigare än förra gången =( Hoppas det dröjer innan det blir riktigt smärtsamt. Eller? Kanske kan bli sjukskriven från uppsägningsmånaderna om det sätter igång ordentlgit redan nu.... Det blir som det blir helt enkelt. Vågen säger iaf fortfarande för mycket......

Fy sjutton

Inte många hostfria timmar inatt inte =( Värsta natten på riktigt länge. Känner mig som en zombie, en illamående zombie med huvudvärk.
Bricanylen tog slut i förrgår så igår körde vi med Mollipecten, men det va ju helt klart lönlöst. Hade så mycket planer för dagen, speciellt för när Max sover middag men gissa vad jag kommer göra då. Inte hålla ögonen öppna iaf...
Verkar ju iaf som att Bricanylen hjälper lite, eller så har det blivit väldigt mycket värre bara =(
SKa ringa barnspecialisten om 10 minuter. Håll tummarna för att dom tar oss på allvar.

Den eviga hostan =(

Skrev ju för ett tag sen att Max hosta börjat bli bättre, och det va den också i ca 4-5 nätter. Sen dess har det bara blivit sämre och sämre. Nästan sämre än någonsin.
Igår tog Bricanylen slut och idag ringde jag distriktssköterskan på BVC, den enda som hittills "stått på min sida" och tyckt att det här borde någon verkligen kolla upp bättre. Sist jag pratade med henne ordnade hon ju en tid med barnläkare som sa åt oss att fortsätta med bricanylen och avvakta ytterligare tre veckor. Dessa tre veckor har gått idag. Sköterskan tyckte att jag ska ringa barnspecialistmottagningen på Liljefors torg imorn så det ska jag göra. Och om dom inte va mer hjälpsamma så skulle jag ringa upp sköterskan igen så skulle hon ringa och prata med någon. 15 hela veckor med hostande imorgon....

Nu ska jag försöka sova.

Kinna

Nu är vi i Kinna, tänkte uppdatera lite snabbt.

Vi åt lunch i Nyköping på vägen ner och sen dess har det ösregnat. Igår va vi en tur till Ullared, hade inte tänkt göra av med allt för mycket pengar men kom upp i 1500 iaf =) Varav merparten för en gångs skull va till mig =)
För 900kr fick jag tre par strumpor, ett par supermjuka tights, ett par gravid-byxor, en gravid-klänning, en amnings-topp, två amnings-bh:ar, och fem gravid-tröjor/toppar. Tyckte jag va bra! Blandade lite så att vissa kläder passar nu/närmaste tiden och vissa senare i graviditeten. Max fick en vinteroverall för 299kr, ett par mjukisbyxor, två enkla svarta tröjor och en pyjamas. Och en halvtunn mössa, "regn-vantar" och en såndär haklapp med ärmar. Är så trött på att han har börjat torka av händerna på tröjan på sidan av haklappen.... Glömde titta på kalsonger till Marcus =( Och så hade jag tänkt köpa mjukisbyxor till mig men det glömde jag =(

Idag ska vi alldeles strax ta en tur till Visko och titta på skor. Ingen av oss har särskilt mycket till ekonomi, men Malin (som för övrigt är den vi väntar på...) ska titta på sköna skor till jorden-runt-resan och jag ska titta på vinterskor till Max. Sen får det va bra så.
Vi hade från början pratat om en tur till Borås djurpark idag men iom vädret (det regnar visserligen inte än idag men är otroligt grått) vågar vi inte chansa.

Nej nu ska jag gå och knappa på ungdomarnas dörr....

=(

Jag är helt slut idag. Finns inte en gnutta energi någonstans. Började känna mig lite hungrig redan vid 11 när Max och jag gick till Ica. Innan vi hunnit tillbaks va jag helt förstörd och skakig, precis som i början när jag mådde illa. Fast utan illamåendet. Och sen har jag inte återhämtat mig. Hade tur och fick Max att ligga/sitta/krypa runt i våran säng medan jag läste miljoner böcker, men inte blev jag piggare av det inte. Max har heller inte sovit middag än eftersom han vaknade så sent. Har lagt honom i sin säng nu men han klagar lite smått så antagligen måste jag gå in dit snart igen. Jag behöver få sova annars kommer jag inte orka med träningen ikväll =( Tisdagarnas pass har gått tillbaks till orginaltiden 19.30, är alltså inte färdig för sängen förrän tidigast 21.30. Troligtvis närmare 22 med tanke på att jag sen jag blev gravid blir vrål hungrig efter varje träningspass.

Nu har det faktiskt varit tyst en liten stund från Max rum. Hoppas, hoppas...

Måste ju betyda tur =)

Har jag förresten nämnt att ultraljudet är på Marcus och min 4,5-årsdag och vår 3-årsförlovningsdag =)
(Vad hände med att gifta sig inom 1år?? Vi tar visst inte så hårt på det =) Haha! )

Max och jag byggde en koja av torkstället som står framme sen tvättiden i söndags. Sen drog vi in en kudde, hans stora elefant och låg där inne och drack morgonvällingen =) Hade varit kul om nån kunde ta en bild av det. Visserligen hade det enda som synts på bilden varit mitt stora arsle som stack ut.... Kanske lika bäst att ingen annan va hemma!

Vågar jag säga det??

Max hosta har bestämt varit betydligt bättre senaste veckan, peppar peppar!
Så fort man säger sånt högt så brukar det gå åt skogen igen....

Idag har jag bara lek, mathandel och disk på agendan. Bilduppladdning och/eller sömn när Max sover middag. Röstar för bilduppladdning men efter ännu en sen kväll igår så blir det nog sömn...
Marcus och jag fastnade i en intressant diskussion (stavas det verkligen så??) om religion, gud, ödet och slumpen. En hel del Alkemisten slank in också =) Jag är normalt sett inte särskilt djup och inte så mycket för diskussioner av något slag, men ibland när jag är ultratrött så kan Marcus och jag komma in på riktigt intressanta grejer!! Extra intressant är det här ämnet eftersom jag själv inte alls är troende (nåt tror man väl alltid på men det lutar mer åt vetenskapliga svar hos mig) och visserligen inte Marcus heller, längre, men han är uppväxt i en väldigt troende familj och kan sin bibel ganska bra. Är inte alls lika trött nu (inte så långt ifrån dock...) så jag kan inte återge nånting i diskussionen men bra kul hade vi =)

Sen ropade Max på mig 8 i morse och jag hade gärna sovit en timme till, men vad gör man inte! Kravlar mig upp ur sängen bara för att upptäcka att han somnat om och sover än =( Så nu har jag ätit frukost i lugn och ro, skrivit en packlista, varit på toan och suttit här en stund. Borde ha passat på att diska men jag tror ju hela tiden att han ska vakna vilken sekund som helst och den här lägenheten är väldigt ljudisolerad så om jag börjar spola vatten så hör inte jag Max alls.

Får allt ta och väcka den lilla filuren nu. Vore trevligt om vi hann ut innan det dåliga vädret kommer. Ser iaf ut som att det blir dåligt väder...

Hoppas alla har en bra dag!!



Max i pappas munkjacka =)


RSS 2.0