Duktig tjej!

Minna kissade två gånger på pottan igår och igen nu på morgonen!!
Vet inte hur medveten hon är att hon SKA kissa, men hon blir jätteglad och pekar ner i pottan när hon börjar kissa :P Lillskruttan!!

Precis som jag misstänkte

Hade dom ingen aning om vad det kan va för något. Skulle prova en fet kortisonsalva så mycket och så länge som man fick enligt anvisningarna. Och om det inte blir bättre så skulle jag återkomma.
Märkte sen när jag kom hem och kollade lite närmare på prickarna att dom är vätskefyllda, kanske hade varit bra att nämna när jag va där... Men men, får se om krämen hjälper!


Vilken härlig helg!!

Ska försöka sammanfatta den senare idag =P

Nu sitter jag och väntar på att bli uppringd från min husläkarmottagning om ett mycket konstigt utslag jag haft på ena handen i en vecka nu...

Film på bio?

Nån som har nå tips? Kollade lite snabbt på sf.se men kände inte till en enda film och Minna ville inte låta mig läsa om dom =) Nu har hon somnat så jag ska antingen surfa runt på sf eller lägga mig på soffan. Tror inte hon kommer sova länge idag. Hon varvar mellan långa sovstunder en gång om dan och sina vanliga två gånger 30 minuter.
Igår va iofs helt upp och ner. Trodde hon skulle sova ett långt pass så jag satte igång att skura ur kylen och blev precis på sekunden klar när hon vaknade efter 45 minuter. Sen på eftermiddagen tänkte jag först inte låta henne sova alls men så blev hon trött vid 16 och jag va tvungen att väcka henne efter 1,5 timme. Knasboll. Som tur va somnade hon ändå på kvällen i vanlig tid, kanske 20 minuter senare och sov bra hela natten!

Babbel babbel nu vaknar hon säkert snart =P Soffan eller sf.se, soffan eller sf.se, soffan eller sf.se....... Jag erkänner Marcus!! Det finns ett par enstaka tillfällen då jag skulle tycka det va skönt med en ny dator med längre batteritid än fem minuter...... =P

Mer snö??

Hallå?? OGILLA!!

Men vi har iaf fått dagisplats till Minna på Rödmyran nu =)

Snart är det helg!!
Helgen börjar med barnvakt! Marcus och jag ska fira våra 6 år, antagligen med bio och mat, och då får barnen sova i Bergsbrunna! Lördagen börjar med lite sovmorgon =P Och fortsätter sen med 4-års maskeradkalas och sedan 58-årskalas =) Söndagen blir lite lugnare med storhandling, städ, träning och Cissi-besök! =P

Toppen helg!!!

Ska bli väldigt spännande att se hur Max reagerar på kalaset dock, han har ju lite svårt med "stora folksamlingar" för tillfället och nu ska dessutom alla vara utklädda... Han tycker det ska bli jätteroligt att klä ut sig själv (har lyckats övertala honom om att vara pirat istället för bil...) men han är ju känd för att få panik när andra är utklädda. Speciellt om dom har saker på huvudet/ansiktet... Men jag tror det kommer gå bra. Efter en stund =P

Dags att byta bajsblöja!

Vattkoppor

Jag har ju egentligen gett upp för längesen, Max verkar vara immun... Men nu har en tjej till fått det, omgång fyra nu, så kanske dyker det upp idag eller imorn. Eller så kanske om två till tre veckor igen.
Med tanke på allt det roliga vi har för oss i helgen så passar det ju bättre om två till tre veckor =P

Måndag igen

Ledsen, stressad, frustrerad, deppig. Antagligen för att jag sov typ noll timmar i natt. Det är extremt sällan jag har sömnproblem (utöver sjuka/ledsna barn) men när jag väl har det så är det riktigt katastrof. Kunde bara inte komma till ro och sova. Va alldeles för trött för att ligga och tänka på saker,  men kunde ändå bara inte somna ordentligt.

Skitdrygt!!


Har iaf haft en toppenhelg och en toppendag och jag har grävt fram mina tunna bomullshandskar ur garderoben så ikväll blir det olivolja på händerna för att kickstarta uppmjukningsprocessen lite. Målade naglarna med någon kur igårkväll, ska målas om varje kväll i två veckor men redan nu ikväll hoppar jag för att jag är för trött =P Men tar nya tag med det imorn. Har iaf som ni kanske förstår påbörjat operation "slippa-ångest-över-mina-fula-händer". Wish me luck!

Nu är det min tur på badet. Hoppas på bättre sömn i natt.

Lyckoträff!!

Minna har intresserat sig väldigt mycket för Max potta senaste dagarna så nu fick hon provsitta. Har provat förr men då har hon absolut inte velat sitta kvar. Nu satt hon två minuter och kissade jättefint! Ren tur, självklart, men oj så stolt man blev ändå!! Och hon blev jätteglad =)

Handkräm någon?

Någon som har ett bra handkräms-tips? Mina händer är, och har alltid varit, KATASTROF.
Behöver ett tips på en så billig som möjligt, så superbra som möjligt, så dryg som möjligt kräm :)
Köpte en kräm som va bra men kostade 180 kr och det är det inte värt när jag måste smörja in 511 gånger om dagen....

Hejsan!

Solen skiner idag med! Lite kallare idag dock. Imorse iaf, temperaturen verkar stiga hyfsat bra!

Minna och jag har efter dagislämning ätit hemmabakat bröd, lekt och jag har duschat. Minna somnade för 10-15 minuter sen, ska bli spännande att se om det bara blir en halvtimme eller som igår, 1 timme och 55 minuter!!! Hon somnade som vanligt på kvällen sen men vaknade lite tidigare imorse. Nu för tiden finns inga garantier för när hon vaknar på morgonen... Hon har iaf inte längre så svårt att andas på nätterna men den där "sömn-gråten" finns fortfarande kvar. Förstår verkligen inte vad som orsakar den.... 3 månader har det hållt på nu. I natt va jag uppe och klappade fyra gånger på henne.

Undrar vad jag ska hitta på om hon sover sådär länge idag igen??

Doftar gott!

Nu har Minna sovit 50 minuter. Sen i fredags är hennes dagssömn helt upp och ner. Tre dagar sov hon bara en gång och då betydligt längre än sin sammanlagda timme. Och självklart blev kvälsnattningen rubbad alla tre kvällarna =(
Igår somnade hon när jag gick ner på stan efter dagislämning, mycket tidigare än vanligt, och sov 45 minuter. Sen sov hon exakt 30 minuter på eftermiddagen igen.
Nu har hon alltså sovit strax över 50 minuter vid "normal" tid, tyckte jag hörde henne nyss så kanske på g att vakna.

Jag har iaf bakat bröd idag! För första gången =P Grekiskt lantbröd, färdigt paket som man bara blandar med jäst och vatten. Ska gå och se nu om dom svalnat tillräckligt för ett smakprov. Luktar gott iaf =)

Sen undrar jag om vi inte måste ut på en promenad innan dagishämtning. Det är ju så fint väder!!! Men tveksamt om Minna går med på att sitta i vagnen precis efter att hon sovit så länge... Får kanske ta med bananer och stanna ute med barnen efter dagis istället för att skynda oss in och göra mellis.

Nej nu fick jag huvudvärk. Hej så länge!

Hur stora är oddsen?

Att tre av fyra i familjen bajsar samtidigt??
Tur att vi kunde dela upp oss på blöja/potta/toalett, annars hade det blivit jobbigt! :P

Utkastad och undangömd

Minna vill inte somna. Eller hon somnade först men hostade efter en liten stund och nu kan inte Marcus få henne att somna om. Jag gömde mig i köket en stund och städade blodpudding-kladd typ överallt :P Och nu ligger jag undangömd i sovrummet. Om jag visar mig vill bara Minna komma till mig och då blir det ett jädra liv om hon inte får det...
Så eftersom hon inte verkar somna på ett tag kanske det är lika bar att jag kryper ner under täcket på riktigt...

Det va ju då min tur att natta Max och nuförtiden somnar han alltid inom fem minuter efter vi läst saga. Jag brukar alltid ligga kvar tills han somnar fast jag inte behöver, det är ju så mysigt att ligga och lyssna på hans andetag!!
Men idag blev jag utkastad... "Jag vill inte att du ligger här.". Så det va bara att gå därifrån...

Nu kör vi igen!

Efter en dunderförkylning och träningsuppehåll på en och en halv vecka så har det blivit tre härliga träningspass denna vecka!!! Toppen!!

Inge mer sjukdom nu tack! :P

Vackert väder!

Igår sov ju Minna 1*2h 20 min istället för 2*32 minuter. Är inte hon lite för liten för att bara sova en gång? Minns inte när Max började med det...

Hur som helst sov hon ju alltså 1 timme och 20 minuter mer än normalt vilket resulterade i att hon somnade för natten nästan exakt 1 timme och 20 minuter senare än vanligt. Inte värt det!!! Men det är ju lite häftigt att hon är så exakt av sig jämt =P
Idag vaknade vi ju sent allihopa så hon somnade först 14.40 och sov till 15.40. Kan det verkligen vara så att hon börjat med en gång per dag?? Måste kolla upp när Max började med det...

Idag har vi iaf varit ute och cyklat i två timmar! Eller Max har cyklat, Marcus och jag har turats om att hålla Minna i händerna när hon knatat runt. Hon är inte överdrivet förtjust i det här med att ha skor på sig. Men det är ju en vanesak såklart! Hoppas vädret håller i sig så blir det mycket mer träning =)

Ska försöka fixa så jag kan sms-blogga igen. Har inte ändrat telefonnummer i inställningarna sen jag bytte nummer för ett halvår sen. Kliar i fingrarna varje dag. Försökte fixa det igår men det funkade inte att spara nya numret =(

Hoppas alla har en trevlig helg iaf!!!

Bara jag är vaken!

Fast det är inte fullt så bra som det låter. Barnen somnade sent och sen va jag uppe etvå timmar med en snorig Minna tidigt i morse.
Men känner mig ändå piggare än på länge! Funderar på om jag ska gå upp och äta frukost ensam för en gång skull, eller ligga kvar och bara mysa. Men Minna borde vakna snart tycker jag.

Blev visst inga lunch-gäster idag så istället har vi lovat Max att han ska få ta vårens första cykeltur!! Hoppas det är fint väder ute, svårt att avgöra med rullgardinen nere :P

Har så fruktansvärt dåligt samvete över Maxen sista tiden. Känns som att det enda jag säger är "Vänta lite Max, jag ska bara....". Mår skit över det. Skärpning!!!!!!

Nej jag ska nog gå upp faktiskt...

Helgen närmar sig

Önskar jag kunde säga att den redan börjat men Marcus kommer hem först 20-21 nån gång...

Står vid spisen och lagar mat och försöler roa Minna. Max tycker det är ganska lulatt laga mat :) Nu ska falukorven in i ugnen!

Så!
Imorn får vi lunch-gäster verkar det som! Annars har vi nog inte så mycket planerat. Vill inte köra smutsiga barn i bilen innan sparkskydden vi beställt har kommit hem ;P
Ville bara önska alla en trevlig helg!!

Vad händer?

Igår på eftermiddagsluren sov Minna 1,5 timme innan dom till slut väckte henne (vi tittade på bil).
Inatt sov hon som sagt bra och nu har hon sovit hela 2 timmar!!!!!
Jisses... Vad händer??

Tystnad!

Barnen sover fortfarande och har sovit hela natten! Minna har hostat pyttelite bara.
Ligger i sängen och drömmer om sommar, sol, semester och våran underbart fina pärla!
Älskar bilen!!! :)
Synd att det inte va helg och marcus va hemma nu när vi äntligen fick sovmorgonogen :P

Snabba puckar

Det ser ut som att vi blir med ny bil ikväll. Eller ja, det blir väl tidigast imorn vi kan köpa den men vi ska bestämma oss innan 18 ikväll =)

Impulser kanske är våran grej =p

Hmm....

Jag är inte bra på det här med impuls-köp. Även om våran nuvarande bil va ett rejält impuls-köp som vi varit toppennöjda med så känns detta beslut väldigt mycket viktigare....

Snart dags att provköra! Jag har alltid haft fobi för att köra bilar som inte är mina =P Jättenervös!

Det här med bil

Vi har hittat vad som verkar vara en jättebra deal på en bil som vi har tänkt titta närmare på. Det låter jättebra, lite för bra för att vara sant egentligen så det kanske inte är så bra i slutändan. Men det ser bra ut iaf. Ska åka och titta med Marcus efter jobbet.

Problemet är att vi precis börjat titta. Man kan ju inte köpa första bästa bil utan att titta runt! Vi har ju inte ens varit tittat och klämt på någon av bilarna vi funderat på och vi har definitivt inte tittat och klämt på bilarna vi inte ännu tänkt på....

Och nånstans i bakhuvet finns ju också tankarna på vad som händer om jag inte hittar nå jobb till hösten. Som vi har det nu klarar vi oss på enbart Marcus lön om vi lever riktigt riktigt snålt och typ äter nudlar. Vi överlever iaf tills jag hittat jobb. Men om vi har lite högre bilkostnader, vilket det ju oundvikligen blir med en större och nyare bil, så vettefan. Jag tar ju vilket jobb som helst om det krisar sig, och nästan vilket jobb som helst även innan det krisar sig, men ändå.

Minna

Går förresten i princip hela tiden nu! =)

Vårkänslor!!

Hoppas barnen mår såpass bra att vi kan gå ut en sväng idag! Än så länge är bara jag och Minna uppe =P Och hon har faktiskt sovit bra i tre nätter nu! Nääästan lika bra "som hon gjorde förr".
Det är bra svårt att roa Minna ute i vardagsrummet, hon försöker smita in till Max hela tiden. Men nu smög jag in och hämtade ut spisen så nu kanske hon stannar här en stund.

Max borde vakna snart tycker jag, men jag vet inte hur länge han och Marcus va uppe igår kväll. Efter att ha hostat konstant sen Max somnade vid 21, vaknade han och kräktes massa massa slem och välling. Efter att hjälpts åt att tvätta barn och golv och kläder så fick jag lägga mig med öronproppar och Marcus tittade på Ice Age med Max igen. Vet som sagt inte hur länge dom va uppe, Marcus väckte mig när han kom och la sig så att jag kunde ta ur öronpropparna (så va dealen) men jag har inget som helst minne av det.... Sov som en stock med andra ord!

Har haft vårkänslor alla dom här soliga dagarna men det har varit riktigt trist att inte kunna njuta av dom ordentligt! Längtar till det blir såpass varmt att man kan ha balkongdörren öppen, så kan man njuta även om barnen är sjuka!

Nej vet ni vad, jag är riktigt less på att skriva om hosta, sjukdom och vakna nätter här i bloggen. Men det är tametusan det enda som händer i våra liv för tillfället. Längtar fruktansvärt mycket till våren och varmare väder. Känns som att de första två månaderna av detta år bara har varit fyllda av sjukdom. Och några kalas =)

Research

Idag har vi varit ute en sväng och kollat på vagnar. Gav upp ganska snabbt och åkte hem med de hostande barnen och sen åkte jag iväg en tur med min mamma istället.

Vi har ju i våran vanliga vardag inget behov av en syskonvagn, Minna har ju Emmaljungan och Max älskar att gå. Men nu när det blir varmare kommer det säkerligen bli diverse utflykter och när vi åker till Gotland vet jag att det kommer bli utflykter som blir för långa för Max att gå. Kortare utflykter kan man ju lösa med ståbräda men tex en heldagsutflykt in till Visby kommer Max behöva få sitta och vila.

Så vi åkte för att kolla på alla olika alternativ, med målet att få det så enkelt och billigt som möjligt. Insåg snabbt att utbudet på enkla syskonvagnar inte är stort alls. Hittade en Brio för 2800kr som va enkel och lättkörd. Hade trott att vi kunde komma billigare undan, men men. Har tittat lite snabbt på Blocket tidigare men aldrig sett någon enkel syskonvagn där.
Andra alternativet va att köpa två supersimpla sulkys/paraplyvagnar. De flesta utflykter kommer ju både jag och Marcus va med på och då är det ju inga problem att köra två vagnar. Alla kostar mellan 1500-3000kr förutom en som kostar 400. Ingen av dom håller över 15 kg.... Så det alternativet va ju ganska kört eftersom Max väger 15,5.

Men Brio-vagnen va som sagt enkel och lättkörd så den får det nog bli. Inge kul att få hoppa över utflykter bara för att inte Max kommer orka gå så långt.
MEN. Då kommer vi till nästa fråga, hinner vi ta tag i det här med att hitta en större bil innan sommaren? Vi vet ju liksom inte ens vad vi letar efter. Vagnen tog inte överdrivet mycket plats ihopfälld, men med våran form på bagageutrymmet så får den bara plats på högkant och då tar den massa onödig plats för annan packningen. Vi får inte med oss alla nödvändigheter om vi inte skaffar en takbox eller en större bil. Jag röstar för större bil. Men då börjar det bli dags att ta tag i det =P

Host host

Tror nog inte på vattkoppor längre. Max har blivit jätteförkyld igen =( Ögon och näsa rinner konstant och hostan är helt otrolig! Han hostar så han nästan kräks heeeela tiden. Hans underbara astma-medicin hjälper inte alls. Minnas slemlösande hjälper inte heller. Har barnen inte blivit bättre på måndag ringer jag bvc eller vårdcentralen. Man ska tydligen inte ge barn under två år hostdämpande medicin utan att kontaktat läkare men jag vet inte om den vi ger Minna räknas, den är slemlösande - inte specifikt hostdämpande. Och om Max hosta fortsätter utan att något vi har hemma hjälper honom så måste jag nog ringa och få nåt annat.

Inget än

Antingen så är det vattkoppor eller så va Max bara väääldigt trött. Väckte honom efter en timme men han somnade igen efter att ha suttit och bara stirrat i en halvtimme och sov en timme till innan jag lyckades få liv i honom. På kvällen somnade han någon gång mellan 21-22 (jag vet inte för jag sov som en stock bredvid honom...) och sov till 9 imorse.
Skulle ju vara skönt att få vattkopporna avklarade som sagt. Står på 1177 att det ofta börjar med trötthet, huvudvärk och lätt feber. Han sa häromdan att han hade ont i huvet, men bara en gång så jag vet inte om det stämde...

En flicka fick vattkoppor på dagis som hon sedan gav till tre andra tjejer (tre som jag vet, det är många andra sjuka med) och igår va det en liten flicka som plötsligt hade en misstänkt prick på benet. Hon har i så fall smittat som mest senaste dagarna och hon äter vid samma bord som Max. Så om han inte har det i sig nu så kanske han har fått det av henne och det visar sig om typ 2-3 veckor. Utdragen väntan det här.... =)

Minna är nog snäppet bättre idag, hon har iaf sovit jättebra i natt!! Vilket betyder att vi sovit jättebra =P Va bara uppe en halvtimme med Max som behövde kissa på morgonkvisten. Tänk om det kunde hålla i sig?! Då skulle nog jag bli frisk på nolltid =)

Ny sjukdom på G?

Hoppas verkligen inte. Men om det är så så håller jag tummarna för vattkoppor =P
Max, som aldrig sover middag längre, somnade helt seriöst när han satt vid matbordet och åt mellanmål. Inte likt honom!! Nu ar han sovit en timme, har inte velat väcka honom ifall han är sjuk igen. Men jag känner att han iaf inte har feber så nu får han ta och vakna annars blir det en seeen kväll...

Medan båda barnen sovit, Minna vaknar om fem minuter, så har jag iaf städat i köket. Så kök och dammsugning blev av idag och badrummet skurade jag igår. Får bli att tvätta golv och damma imorn!

Nu ska jag kolla Maxens status....

På tal om vår

Tror jag sagt det förr men jag säger det igen.

När Marcus och jag blev tillsammans (22 mars 2005) då satt vi dagen efter, den 23 alltså, i bara t-shirt i solen längs en husvägg på Stora torget. En sån vår vill jag ha nu!! Nog för att det är plusgrader och sol idag med, men jag vågar ändå inte riktigt hoppas att det är möjligt.

Det här är nog dom första bilderna jag har på datorn på mig och Marcus


Julafton 2005


Nyårsafton 2005, hemma hos oss tillsammans med Lina och Jonas


Midsommarafton 2006

Det är inte många kort man har på båda två tillsammans... Lite fler mobilbilder men dom är inte så bra kvalitet.

Och inte blev det städat i köket heller som ni kanske förstår =P Va alldeles för kul att titta på gamla bilder!
Nu har Minna vaknat (för ett tag sen) och vill nog gå och leka lite =)

Duktiga barn!

Nedräkningen har börjat. Och jag borde ägna dagens lediga 30 minuter till att städa upp i köket. Men efter att ha dammsugit hela lägenheten (fuskade i soffan) så ville min näsa, nacke och mitt huvud sitta ner lite.

Minna slutade gå de första dagarna hon va sjuk men nu har det satt fart igen och ordentligt också! Igår eftermiddag/kväll gick hon exakt hela tiden och det va nog först igår som hon började stanna halvvägs till destinationen och vända om och såna grejer. Stora tjejen! Hittills idag har hon också mest gått men hon kan inte ställa sig upp utan stöd än så om inget finns i närheten så kryper hon. Och hon har börjat prata lite igen, har fått höra både ta-ta (tack tack), hej och titta idag. Härom dan började hon ljuda mamma också =) Men det räknas inte än.
Tand nummer 7 har precis spruckit upp också!

Max är också duktig! Han ville ju ha blöja igen när han blev magsjuk, inte alls konstigt, och sen har vi sakta men säkert jobbat mot blöjfrihet igen. Först i måndags (han blev sjuk 21/1) va det okej att gå till dagis utan blöja och sen dess är han äntligen helt blöjfri igen! Han vill ofta inte ha blöja på natten heller men han kissar ju floder så det får han allt fortsätta med ett tag. När han blev dålig förra tisdagen så slutade han dricka välling, ville varken ha på morgon eller kväll, och sen dess har han knappt kissat nångång på natten. Men igår kväll ville han plötsligt ha och gissa om blöjan va full imorse!!! =) Så det får som sagt dröja ett tag till.

Nej om man ska städa lite i köket nu kanske. Marcus jobbar ju över och eftermiddagen/kvällen kommer vara full av barnlek, middagslagning och ätning, och barnbad. Sen blir det nattning lagom när Marcus kommer hem antagligen.

Hoppas alla har det bra i solskenet! Vi vill ha riktig vår nu!! Och bli friska.....

Abstinens

Haft så mycket jag velat blogga om senaste dagarna, veckorna, men vart finns tiden??? Ikväll kanske, blir ju ingen träning iaf. Snoret forsar ur både Minna och mig och både Minna och Max hostar massor.

Och Marcus jobbade över igår och kommer göra det ikväll igen =( Men hellre på kvällarna än på helgerna!!

RSS 2.0