Ställt klockan

Minna va uppe i 39,9 igen, 4 timmar efter supp. Så nu har jag ställt klockan efter 4 timmar igen. Kl 01.40 ska vi upp igen. Ni som är vakna då kan ju hålla tummarna att febern inte stigit så mycket. Är den hög så blir det tredje suppen på 8 timmar och man får ju bara ge 4st/24h.... Är inte så sugen på Akuten, vill att min lilla flicka ska må bra nu!


40,2 är inte okej

Att fortfarande ligga på 39,9 ca 1,5 timme efter supp är inte heller okej. Borde ha sjunkit mycket mer. Lilla prinsessan sover nu, ska känna på henne ordentligt vid 21.30 då hon tidigast får ta supp igen.

Gissar på 3-dagarsfeber eftersom hon, än så länge, inte har några andra sjukdomssymptom. Hon har druckit välling tre gånger idag och åt en halv macka i förmiddags, det är allt. Nästan inge vatten. Lillskruttan =(

Max är iaf inte sjuk än. Men han gnuggar ögon och näsa hela tiden. Det rinner absolut inte snor men han är ju så petig, så fort det närmar sig öppningen måste man torka och det har jag gjort ungefär en miljon gånger idag.

Man ska passa sig vad man tänker!!


Uppdatering

Har lagt upp lite bilder från sommarens tur till Skansen i Bildbloggen för den som är intresserad!

Vet att jag är otroligt seg med bilder men det tar ju sån tid och den tiden har jag helt enkelt inte. Minna har sovit en timme nu (brukar ju annars vara standard med 30 minuter), måste väcka henne nu för att gå till dagis.
Håll tummarna att hon sovit bort febern!

Så klart

Tänkte så sent som imorse att det va flera veckor sen barnen va sjuka och att vi alla nog inte varit friska såhär länge sen Max började på dagis förra vintern (i somras kanske iofs). Kändes nästan som att det saknades något.
Och tji fick jag som tänkte så, Minna har precis somnat efter att plötsligt fått 38,2 graders feber =( Hoppas att det stannar där och inte är värre när hon vaknar sen. Hon har varit lite småkinkig med mat i några dagar, kanske har hon haft nåt i sig som inte riktigt lyckats ta sig ut, förrän nu.
Max kliade sig massa i ögonen i morse så det vore ju inte så förvånande om han också kommer hem sjuk. Men nu ska vi inte ta ut något i förskott!


Omgjord

Mitt bäcken och allt som blivit berört av Minnas förlossning är helt totalt förändrat. Inget katastrofalt så, men absolut så det påverkar mitt dagliga liv.
De flesta exempel är för privata för att gå in på här, men min svanskota är "jätteytlig". Kan inte sitta på många sätt utan att få jätteont =(

Trist. Men det är väl priset man får betala för att få gå igenom nånting så underbart som en naturlig förlossning! Och man kan ju inte va ledsen många sekunder när man sen tänker på vad allt resulterat i =)



Längtar!

Jag längtar så till jul!!
Är rädd att jag har för stora förväntningar... Jag är bra på det nämligen.
Igårkväll bestämde vi oss för att vi självklart ska ha en gran, en riktig en, och idag har jag köpt så vi kan göra ett pepparkakshus =) (Färdig byggsats, ingen idé att ta i för hårt på en gång!)
Har ju provat en variant av lussebullar som jag ska göra en till sats av men vanliga skippar jag nog. Dom smakar ju ändå aldrig nåt! Skulle va bara för bakandets skull om Max vill va med i så fall. Likaså pepparkakor tycker jag är godast köpta (Annas) så om jag gör det så är det också bara för att Max ska få leka. Vi får se hur vi gör.

Marcus är ledig imorn (tänk om det alltid va tre dagars arbetsvecka?!) så förutom dagisjour och chokladfest så ska vi denna helg julpynta lite (äger inte mycket än, men belysning ska fram iaf), städa (som vanligt), fixa sista julklapparna och fixa barnens adventskalender.
Ser väldigt mycket fram emot de närmsta helgerna =)

Mammasjuk

Max är mammig.
Dagislämning har blivit värre för var dag denna vecka. Idag stod han och skrek och hoppa efter mig när jag gick och satte mig i bilen. Har ju haft sån tur, det har alltid varit så lätt att lämna Max. Skitjobbigt =( Det svåraste är att inte bryta ihop förrän man är utom synhåll...
Sitter vi i soffan alla fyra på kvällen så sitter han bredvid mig tills Minna får för sig att klättra upp på mig, då ska han också göra det.
Jag vill bara krama och gosa och leka med honom hela dagarna och jag gör ju det också. Men det blir ju aldrig helhjärtat eftersom jag alltid måste hålla ett öga på Minna. Det är ju så det är, bara att försöka göra det bästa av situationen. Men ibland är det tungt på samvetet.

Nu hittade Minna en bit pepparkaka på golvet =)

Underbaraste pojk!





Kladdkake-smet är gott!


Pannkaka med sylt också =)

Ännu längre!!

Helgen blev visst ännu längre, Marcus är hemma imorn med =)

Har dammsugit och tvättat golv, satt igång en disk, bakat en kaka, monterat om Max gamla stol och satt in hans nya, och provkört den till Ica för att handla barnmat. Max älskar stolen! =) Känns toppen!

Imorn ska jag städa köket igen, skura badrummet, tvätta håret, fixa lite med julklappar och njuta av att Marcus är hemma =)

Har haft ont i rygg, nacke och huvud sen typ 17. Har tagit Ipren men det hjälpte inte denna gång. Så nu ska jag lägga mig och hålla tummarna att alla värk, inklusive mensvärk, ska försvinna så fort jag blundar...

Kram och god natt!

Julstämning

Har lyckats få till lite julkänsla under helgen. Har handlat och slagit in julklappar, köpt en julstjärna och bakat en variant av lussebullar och en variant av sockerkaka fulla med saffran och andra juliga smaker! Efter att vi kom hem från middag i Bergsbrunna igår kväll luktade hela trappen av mina bullar! Mysigt =)
Båda ska provsmakas idag!

Marcus har varit sjuk under natten och har fortfarande inte orkat upp ur sängen stackarn. Får se hur han mår senare men jag är inställd på att städning och montering av bilstolar kommer ta hela dagen för mig att göra själv, med båda barnen =)

Hoppas på att Minna vill somna lite snart så jag kommer igång lite lättare! Hinner inte så mycket på hennes 30 minuter men jag kommer iaf igång lite effektivare än om hon är vaken.

Måste köpa någon julskiva i år!!!

Exakt lika

22 dagar sen jag slutade amma och nu är jag "fertil" igen. Precis lika många dagar som när jag slutade amma Max. Kan kroppen verkligen vara så exakt eller är det bara en slump?
När det är så osannolikt så känns det ju nästan mer troligt att kroppen faktiskt är så perfekt inställd. Jag menar, hur stora är oddsen att det ska gå 22 dagar båda gångerna?

Jodå

En julklapp till blev det!
Resten av helgen består av städning, bakning, bilstolsmontering, kalasmiddag i Bergsbrunna och förhoppningsvis Body Pump på söndag. Verkar fortsätta gå ner i vikt trots att jag inte kommer iväg och träna så Pumpen kommer nog sist på prio-listan denna helg. Även om jag längtar ihjäl mig efter ett träningspass så behöver jag hinna med allt det andra först. Nästa helg är det dagisjour och chokladfest! Visserligen en anledning att sätta pumpen högre upp på listan... =)

Nej usch, hade ingen aning om att klockan va så mycket. Är så himla trött nu för tiden så det är bäst jag går och lägger mig.

Det är förresten bara en endaste julklapp som vi inte har en aning om vad vi ska hitta på. Det känns skönt! Tror aldrig jag varit såpass klar så tidigt!
Fast nu ljög jag. Vi har inte den blekaste om vad vi ska köpa till Minna (förslag någon?) men det är inte värsta grejen för hon förstår ändå inte. Lite kläder och nåt som rör sig eller låter räcker gott och väl för henne.

God natt!

Pengarna rinner iväg snabbt såhär års

Seg start men desto mer effektiv "mitt-på-dagen"-tid. Båda födelsedagspresenterna inhandlade och två julklappar tror jag det blev. Plus förberedelser för 6 julklappar till... =) Känns bra!

Träffade på både en nybliven pappa (i måndags) och min egen pappa.

Max började tröttna och Minna-klockan började bli dags för gröt så nu är vi hemma. Jag ska samla ihop kvitton och samla mina tankar och sen ut igen, i huvudsak för att handla mat och bakgrejer men eventuellt åka och fixa en julklapp till.

Sen börjar ju den riktiga helgen!

Va inställd på en tre dagar lång helg då Marcus skulle kompa imorn. Men så möter vi Marcus utanför porten på väg hem från dagis!
Alltså får vi en 3½ dagar underbar helg!!! =)

Toppen!

Under denna helg ska vi montera om bilstolarna, städa, baka, shoppa födelsedagspresenter och kolla julklappar! Och jag tror att vi komemr hinna slappa också ;)

Dagen idag

En sväng till Bergsbrunna efter dagislämning för att lämna försenad farsdagspresent, dricka te och hämta Max nya bilstol. Sen en sväng till stan för att bli bjuden på lunch av min mor och titta lite på födelsedagspresenter/julklappar.

Sen är det dags att hämta Maxen igen!!!

Säkert ödet

Japp så måste det varit. Ödet gjorde så att jag blev kissnödig efter dagislämning och gick hem och fick två paketavier med posten och slapp alltså ta mig till Brantings torg två gånger på en dag =)

Det ena paketet ska däremot hämtas på Kungsgatan och dom stänger 19.00. Fotmassagen är kl 18 i ca 40 minuter. Det blir på håret det! Ska vi slå vad om att tåget kommer så jag måste vänta en kvart och därför inte hinner?! Försöka ska jag iaf =) Annars ska jag äta lunch med mamma på hennes jobb på onsdag och det är bara ett par minuters promenad därifrån. Men man vill ju alltid hämta u paket på en gång, eller hur?!! =)

Nu ska Minna ha gröt!

Typiskt

Skulle gå till Apoteket på Brantings torg när jag lämnat Max men hann bli så jättekissnödig så jag gick hem... Är inte så sugen på att ta mig ut i det här vädret igen =( 
Men Max behöver mer medicin och den nya större masken så antingen får jag gå iväg precis innan jag hämtar älsklingspojken eller så får jag ta det med bilen efter den mycket efterlängtade fotmassagen på Kraftkällan ikväll =)

Nu blir det frukost och sen ska det vattnas blommor och vikas tvätt.

När?

När ska Minna lära sig sova längre stunder på dagen??? 30 minuter är sån dum tid........

Expedit

Har förresten äntligen fått napp på Expedit-hyllan på Blocket! Jag har velat ha den till barnens rum så länge men dom går åt som smör i solsken så jag har aldrig hunnit först. Men nu så! Den som är 5 gånger 5 rutor =) Det är precis på gränsen att den får plats men barnen ska ju få vårat rum sen när Minna tar lite större plats med leksaker och så och där inne får den plats utan problem!
Vi ska få hämta den i helgen, hon som säljer den (som jag dessutom vet vem det är men hon vet inte vem jag är) är i Thailand för tillfället. Vadå avis??

Nej nu ska jag göra en till kopp te, fryser så!! Och Minna har somnat =)

Guldlock

Vår alldeles egna Guldlock ska idag på teater med dagis, Guldlock och de tre björnarna! Jag gissar att det är dockteater men jag vet inte säkert. Är faktiskt lite nervös (bara lite) med tanke på hur skeptisk Max är till bland annat fingerdockor, fröken har slutat använda dom under samlingen... Är det riktig teater blir jag ännu mer nervös med tanke på att dom har fått plocka undan alla djur-utklädningskläder för att en annan pojke skrämde livet ur Max för ett par månader sen. Ska bli intressant att höra hur det har gått. Jag hoppas att han har kul och inte blir rädd och ledsen. 


Glömde skriva i förra inlägget att Minna börjat vinka också, en liten cool "Tjabba!"-vinkning =)


Minna är jättetrött och kommer nog somna nu, väckte henne nästan en timme tidigare för att inte komma för sent till dagis. Vi skulle vara där redan 8.20 idag. Jag är också jättetrött, hade en toppendag igår men hade sen en skitkväll och hade behövt sova ordentlgit. Men lilltjejen vaknade ledsen flera gånger i natt =(
Tror däremot inte att jag ska sova om hon somnar. Men kanske läsa lite bok...

9 månader

Det här är definitivt de snabbaste 9 månaderna i mitt liv! Helt tokigt =)

Tänk att våran lilla lilla Minna blivit 9 månader redan?!? Och så underbar hon är! Så go och rolig! Hon kommer nog bli en bestämd ung dam, ser betydligt mer "trots-tendenser" än hos Max =) Men vem vet!

För några dagar sen började hon krypa på alla fyra, hon har försökt så otroligt länge utan att komma nånvart och ser jättelycklig ut nu när hon kan. Men hon krälar fortfarande om hon ska längre sträckor.

Våran underbara lilla pussgurka!

(Skulle lägga in en bild om jag hade några bilder på datorn....)

Mysterium

Innan jag blev gravid med Max har jag typ aldrig tappat en vante i hela mitt liv. Efter att han blev till har jag däremot tappat två par varje vinter. Minst.
I år slår jag nog rekord, jag har redan tappat bort två par.....


Härligt i norska fjällen

Här kommer ett litet urval från Tyin, ena stoppet på sommarens roadtrip i Norge! Där bodde vi hos min morfar och Doris i deras mysiga stuga!


Kanske ingen perfekt bild men ändå en ganska skön känsla =)


Max va så grymt duktig på vandringarna! Observera hans vandringsstav =)


Sjön nedanför stugan, härlig vindstilla dag


Lilla busfröt


Svårt att se men jag står faktiskt till vänster nästan i botten av själva fallet...


Marcus fiskar!


Far och son =)


Stora busfröt bygger ett "pippi-hus" med oldefar ♥

Imponerad!

Har aldrig någonsin varit så effektiv med båda barnen hemma, knappt med ett barn hemma =)

Max vaknade 8 och Minna 8.30. Tog en lååång frukost framför barnprogram sen satte vi igång! (Eller jag).
Plockade ur diskmaskin och satte in lite smutsigt, plockade leksaker, dammsög, tvättade golven, dammade i vardagsrummet.
Sen va det dags för lunch vid 12 och efter det klädde vi på oss och gick ut! Minna somnade efter ca 2 minuter och min plan va att vi skulle gå till Byggmästarparken tills hon vaknade. Lekte och skojade men fick tillslut gå hem trots att Minna fortfarande sov som en stock, jag frös sönder mina tår... Det hann bli 2 timmar och en kvart ute i friska luften innan vi kom in och åt mellan mål vid 15.40, 40 minuter senare än vanligt.
Hade sen tänkt ta det lugnt men jag vek tvätt, dammsög hallen igen (drog ju in massa sten ifrån lekparken) och städade badrummet.

Nu har Marcus kommit hem och det är dags att laga middag. Allt vi normalt gör på en lördag är redan klart, lägenheten luktar jättegott och vi kan ta helg på riktigt!!
Hoppas bara barnen är friska på söndag då vi ska till Norrtälje och leka!!

Utpumpad

Första julklappen inhandlad och jag har genomlidit ett supertufft och underbart härligt spinning-pass!!! Verkar ha betydligt högre max-puls än jag trodde och det känns toppen!

Kom som sagt hem lagom till nattning av båda barnen, båda somnade ca för en kvart sen och nu väntar jag på att få duscha. Marcus duschade först och jag hade gärna joinat honom men iom Max hosta och Minnas snoreri är risken alldeles för hög att nån av dom vaknar ledsen.

Hoppas att dom sover bra i natt, både Marcus och jag behöver det och efter det här träningspasset kommer jag sova djuuuuupt =)

Äntligen!

Kom på att jag ju har plockat in en massa disk i maskinen hela veckan ;) Och så blev det en omgång tvätt tvättad och upphängd idag.

Nu ska jag låta ödet bestämma hur frisk jag kommer vara under helgen. Eller kanske snarare själv bestämma att jag ska va ännu mer förkyld igen... Jag ska gå på spinning Activio kl 19! Första träningspasset på tre veckor. Eller är det fyra tom??

Kommer hem lagom till nattning så jag har precis badat Max så han är "klar". Nu ska jag trycka i mig nåt att äta (är inte hungrig än, vi åt mellanmål kl 16 för att vi va ute och lekte i 1,5 timme i två olika parker på väg hem från dagis) sen kanske jag ska skynda mig till Ö&B innan träningen. Annars tar jag det imorn.

Ha en trevlig kväll!

Tröttisar

Minna sover upprätt i min famn. Jag har aldrig sett så mycket tjockt, gult, kletigt snor förut. Inte på så kort tid iaf. Men ögonen har slutat rinna så hon ser iaf inte lika plågad ut längre. Alltid nåt!

Är så less på att vara småförkyld och trött. Har vattnat blommorna idag, annars har jag inte gjort något vettigt hemma sen i helgen.

Nu vaknade Minna.

Ärligt talat

Diskmaskin måste vara världens bästa uppfinning! Vårat kök har aldrig någonsin sett så rent och fräscht ut i tre dygn =) Och ikväll blir det middag i Bergsbrunna så inte blir det skitigt ikväll heller!

Jag fullkomligt älskar att ha diskmaskin!

Toppen!

Brorsan har fått jobb, Marcus fick VG på tentan och Minna har precis ätit leverpastejmacka.


Tung natt

Snor överallt från lillasyster och hosta hela natten från storebror.

Toppen!

Stort grattis brorsan!! =)

Nice =)

Vi har diskmaskin!!!! =) Lovely!

RSS 2.0