sjuk?

eller tänder?
max har varit konstig idag. jätteglad men jättekinkig samtidigt (??) och så har han haft lite feber. inte mycket, 38.0. men ändå. bajsat mer än normalt har han också gjort ett par dar. visst märker man att tänderna sakta men säkert kommer närmare. men så jättenära tycker jag inte att dom är. så han måste va lite sjuk stackarn.
nu hoppas vi att han vill sova snart =)

det börjar hända grejer!

under veckan på gårdsvägen så började max vända sig från rygg till mage och nu gör han typ inget annat. vart vi än lägger ner honom så vänder han på sig! det är så kul att se =) han har redan börjat försöka krypa och gå, men där är han lite tidig för sitt eget bästa. fly förbannad kan han bli när det inte går =) äter upp fötterna gör han hela tiden!

nyss la jag honom på rygg i babygymmet med huvudet åt fönstren sen gick jag in i köket. när jag gick och titta till honom så låg han på mage istället, fortfarande med huvudet åt fönstren. nästa gång jag kolla till honom så låg han plötsligt på mage men åt andra hållet, med fötterna mot fönstret!!! det hade jag velat se hur han lyckades med... babygymmet va inte skrynkligt alls så jag förstår inte!

nu ser jag att jag slarvat när jag tvättade honom efter gröten. han har fortfarande fläckar här och var i hela ansiktet. han är så jobbig att ge gröt nu. han blir så ivrig och ska hela tiden hjälpa till att hålla i skeden. det är nästan mer som hamnar utanför nu fast han kan svälja. kladdigt värre blir det... men kul är det =) ikväll ska vi prova med morötter. ska iaf koka ihop lite så vi kan prova imorn om det blir sent. jag ska göra min lax ikväll men vi vet inte riktigt när marcus kommer hem.
vi provade lite potatis på gårdsvägen men det va ingen hit. hade i ersättning men alldeles för lite så det blev kletigt som klister. han höll bara på att sätta i halsen stackarn =( får ha i mer vätska nästa gång.

nu ska vi nog kolla blöjan tror jag!

plugg

idag kommer cissi hit en sväng! det va längesen! och sen ska jag gå och se till så johannas katter har det bra och även visa upp deras lägenhet för en potentiell "bytare". hmm... ska man kanske bli mäklare?

jag har kommit fram till att jag måste plugga vidare. till vad som helst egentligen. bara jag får ett yrke, ett jobb och mer pengar. både marcus och jag har världens sämsta löner, både allmänt sett och inom våra respektive brancher. så vi känner båda två att vi nog måste göra en helomvändning för att inte bli fast i en hyreslägenhet i gottsunda resten av livet. för det skulle kännas som ett rejält misslyckande.

men hur ska vi lägga upp det här då? vad ska vi plugga? vem ska plugga först? vi har ju aldrig råd att plugga båda två samtidigt... och skulle vi göra det så måste ju max gå på dagis typ dygnet runt för att vi ska kunna plugga ordentligt. det går ju inte. jag vill ju inte ens ha honom på dagis mer än halvtid... för min egen skull helst inte alls.
och så vad... har ju fortfarande inget speciellt som intresserar mig. jag kan ju inte bara hoppa på en utbildning, vilken som helst, bara för att få mer pengar när jag jobbar sen. inte med alla hundra tusen i studieskulder...
marcus är ju väldigt intresserad av datorer och teknik så det har väl han funderat lite på. jag antar att jag får börja jobba på ica, där är det i alla fall bättre betalt än på mitt jobb...

regn...

eftersom marcus kommer jobba över ganska mycket nu igen så kommer det inte bli nå träningspass på kvällarna i några veckor. det kommer bara bli body pumpen på söndagar. så då tänkte jag såhär....
min pappa är jättegärna barnvakt om jag vill springa spåret ute hos dom på dagarna. jag HATAR däremot att springa (har inte gjort sen den där gången för några veckor sen när det gick så bra. vet ju att det alltid går bäst första gången... och innan dess va det säkert flera år sen). men alla säger ju jämt att det är det absolut effektivaste sättet om man vill gå ner i vikt snabbt.
så jag tänkte göra ett test. jag ställer in mig på att det bara är 2-3 veckor nu, sen behöver jag aldrig springa igen i hela mitt liv. om jag inte vill. så jag tänkte springa ett varv typ varannan dag eller så. och sen efter den här tiden så får vi se hur effektivt det är. om det har hänt nå mer med vikten än det annars hade gjort och om det har blivit lättare att springa. eller om det fortfarande känns som det tråkigaste och jobbigaste i hela världen. förhoppningsvis har folk rätt och jag upptäcker att det ger bra effekt. och förhoppningsvis har jag varit hård mot mig själv och kommit iväg såpass många gånger att jag inte tycker det är så tråkigt längre. och förhoppningsvis leder det till att jag frivilligt jättegärna springer nån gång i veckan även efter den här perioden!

så såg min plan ut igår. men så vaknar man idag och det bara vräker och vräker ner regn.... då tappar man ju sugen direkt =(

stegräkning 29/6

steg: 6703 plus 5400 för en timmes body pump
kalorier: 279 plus bp
effektiv tid i rörelse: 1h 20min plus bp
sträcka: 4,02 km

kommentar:
helt okej.
av de senaste fem dagarna är det ju faktiskt bara en dag som är under 5000. det känns ju faktiskt bra!

grattis!!

idag blir david luikert och magdalena ahlvin herr och fru luikert! jag hoppas att dom har haft en underbar dag!! det är så tråkigt att vi inte kunde vara där men ekonomin tillät det verkligen inte =( hade varit så kul att få vara med! vi önskar er i alla fall all lycka och välgång!!

uppdatering

nu har jag uppdaterat alla mina steg under tiden på gårdsvägen. ingen hit kanske... man ser ju väldigt tydligt vilka dagar jag inte mått nå bra psykiskt... då blir det mest sitta med max i soffan eller med max i babygymmet. hade ju tänkt gå långpromenader varje dag där borta, så skönt att slippa dra vagnen i trapporna. men det blir inte alltid som man tänkt sig =(

vi har i alla fall haft det bra där borta. lugnt och skönt. känns dock som att marcus och jag snudd på behöver lära känna varann igen efter de senaste månaderna. och det har vi inte hunnit långt med tyvärr. men i slutet på augusti har vi ju 6 veckor på oss. nu närmaste tiden kommer det dock bli massa övertid igen..... =( får väl se hur det går.

midsommar firade vi där tillsammans med johanna, björn och lilla nemi. det va jättemysigt! och massa god mat (men alldeles för lite steg...) vi va även med dom och tittade på 4h-djur i stadsparken i tisdags! dom är så härliga att umgås med! men nu ska dom flytta härifrån =( visserligen bara in till stan men det känns som att med varje meter avstånd ökar riskerna att vi ses mer sällan. är inte lika lätt att träffas spontant. men det är ju helt enkelt upp till oss!

jag har hittat en till bebiskompis!! helena, en tjej som gick i min parallell-klass i 4-6 och i samma klass 7-9. efter det har vi knappt setts och definitivt inte de senaste åren. men så fick jag reda på att hon precis köpt hus i bergsbrunna (min dröm...) med sin kille och deras lilla liam, snart 7 månader! jag letade upp hennes nummer och så gick vi en promenad, kalaskul!! hon är så himla gullig tjej =)

så mycket mer än så har väl inte hänt. jag har läst två michael connelly-böcker. dockmakaren och fallen ängel. på svenska!! jag gick emot mina principer. läser alltid böcker på engelska, tycker det är så mycket trevligare språk att läsa på. men vad gör man när dom har hela huset fullt med böcker, på svenska, som lockar. älskar i alla fall connellys böcker, har hittills inte läst en enda dålig. inte ens mindre bra tror jag. ska nog unna mig en tur till akademibokhandeln och inhandla ett par. på engelska. =) måste också köpa kläder till dopet. kläderna i mina garderober är antingen för små eller för stora....

nej om man skulle ägna några ögonblick åt finalen på tv... oj det är visst bara en minut kvar =) då ska jag se den, haha!

stegräkning 28/6

steg: 7275
kalorier: 303
effektiv tid i rörelse: 1h 25 min
sträcka: 4,36 km

kommentar:
godkänt antar jag

stegräkning 27/6

steg: 10 039
kalorier: 418
effektiv tid i rörelse: 2h 2 min
sträcka: 6,02 km

kommentar:
jippi!
de sista 200 stegen gick jag fram och tillbaks i vardagsrummet innan jag la mig bara för att komma över 10 000 =)

stegräkning 26/6

steg: 1851
kalorier: 77
effektiv tid i rörelse: 29 min
sträcka: 1,11

kommentar:
jahapp....

stegräkning 25/6

steg: 8609 plus 5400 för en timmes body pump
kalorier: 358 plus bp
effektiv tid i rörelse: 1h 35 min plus bp
sträcka: 5,16 km

kommentar:
äntligen!

stegräkning 24/6

steg: 2354
kalorier: 98
effektiv tid i rörelse: 29 min
sträcka: 1,41 km

kommentar:
lite mer åt rätt håll.... men fortfarande pinsamt...

stegräkning 23/6

steg: 842
kalorier: 35
effektiv tid i rörelse: 14 min
sträcka: 0.5 km

kommentar:
ännu mer för jävligt. är det ens möjligt?

stegräkning 22/6

steg: 970
kalorier: 40
effektiv tid i rörelse: 18 min
sträcka: 0,58 km

kommentar:
för jävligt

stegräkning 21/6

steg: 1904
kalorier: 79
effektiv tid i rörelse: 30 min
sträcka: 1,14 km

kommentar:
ingen höjdare

stegräkning 20/6

steg: 2544
kalorier: 106
effektiv tid i rörelse: 44min
sträcka: 1,52km

kommentar:
japp, då blev det lågt igen...
plus en massa god midsommarmat och en massa läsk...

stegräkning 19/6

steg: 10 521!! PLUS 5400 för 1 timmes body pump =)
kalorier: 446 plus bp
effektiv tid i rörelse: 1h 47min plus bp
sträcka: 6,43km plus bp

kommentar:
jädrar! äntligen över 10 000!

duktiga vi varit!

nu har man varit och tränat body pump =)  hoppas jag fortsätter ta mig iväg fast mamma åker bort i tio dagar. JAG SKA FORTSÄTTA!! =)

på väg hem åkte jag förbi fem-sex polisbilar vid videobutiken i valsätra. mordförsök i gottsunda får man läsa på dn's hemsida. klockrent.... vad bor vi i för stadsdel egentligen? tur att det mesta som händer är emellan olika gäng. men ändå, man vill ju inte råka bli vittne till nåt =(

max fick gröt idag. han va så söt! det gick jättebra men lite svårt att svälja. han fick ju bara några små teskedar men ändå va det kladdigt överallt =)

och oj va många steg jag gått idag! det får ni se sen på dagens stegräkningsinlägg imorn.

imorgon flyttar vi till gårdsvägen ett tag. vet inte hur vi ska få med oss allt men det ordnar sig. man kan ju åka hem och hämta under veckan men det skulle vara skönt att slippa åka fram och tillbaks. det blir alltid bökigare om man ska släpa med sig max bara för att hämta nåt.

nu ska jag väcka max för att göra honom iordning =( dumt

trött

jag förstår inte hur folk som sover med bebisar i sin egen säng står ut! kan tänka mig att det till viss del är underbart och det är säkert mycket en vanesak... max somnade som en stock efter lunchen och jag va också jättetrött. eftersom max i regel bara sover tio minuter så tog jag en liten chansning och la honom i min säng och så kröp jag ner bredvid så nära jag kunde utan att väcka honom. och han sov i en timme!!! jag är däremot tröttare nu än innan vi la oss =( hann aldrig somna ordentligt utan vaknade stup i kvarten för att max vred på huvudet eller stönade. skulle inte stå ut med honom i sängen hela nätterna. men nog är det mysigt att ha honom nära =)

stor pojk!

max blir fyra månader idag!! hipp hipp hurra hurra!

hålligång

nu har jag och johanna varit ute och gått! första gången vi gick hela rundan med stegräknare på (pga blåsan...). klockan är 12 och jag har redan gått 7517 steg! så rundan i sig är ungefär 7000 steg. nu ska vi göra lite gröt till max, spännande! sen ska vi till ica och midsommarhandla och sen ikväll ska jag på body pump. vilken dag! tänk om jag kunde hålla igång så här mycket varje dag.

stegräkning 18/6

steg: 4910
kalorier: 204
effektiv tid i rörelse: 1h 5min
sträcka: 2,94

kommentar:
gick på stan en stund med carro men annars va det en ganska slapp dag

åt rätt håll

jag har nått mitt första viktmål sen graviditeten!! jippie! nu har jag några kilon kvar till nästa. och imorn blir det både promenad med johanna och nemi och sedan body pump på kvällen!

vad ska man säga

om sveriges landslag...? pinsamt.

stegräkning 17/6

steg: 3411 plus 5400 för en timmes spinning
kalorier: 142 plus spinningen
effektiv tid i rörelse: 48 min plus spinningen
sträcka: 2,04km plus spinningen

kommentar:
skulle vara intressant att veta hur långt jag cyklar på ett spinningpass
!

bvc 8

va så nyfiken så jag höll på att spricka på vägen dit! en hel månad sen sist och det känns som att han växt hur mycket som helst! satte på honom nya kläder i storlek 68, dom va lite stora men inte jättestora. förstår inte varför byxorna är så breda? storlek 62 i byxor börjar bli för korta men tar man fram 68 så blir det så jättebrett. ser nästan ut som en ballong =)

hur som helst så va han jätteduktig som vanligt! han växer på bra på längden, 64,5cm. men vikten va lite mesig, bara en ökning på 335 gram till 6670 gram. han har sjunkit ner från sin kurva men ligger fortfarande inom det normala. han kanske blir en sån där smal och spinkig typ som sin mor (som sin mor va förr bör tilläggas =) ). hur som helst tyckte sköterskan att det kanske va bra att vi började med gröt nu så han säkert får i sig ordentligt. så nu ska vi sätta igång och prova det! provade lite banan här om dan och han verkade tycka det va helt okej, han drog ivrigt skeden till mun hela tiden (med lite styrhjälp =) ). däremot fattade han inte hur han skulle svälja riktigt. det mesta kom nog ut med allt saliv som alltid kommer ut! övning ger färdigheten!

max sov så sött på väg hem från bvc så vi sköt på dejten med carro till lunch imorn istället. och tur va väl det för han har precis haft ett hysteriskt utbrott. förstod ingenting. han verkade inte alls ha ont i magen men bara skrek och skrek och skrek. han hade precis ätit och sen sovit en liten stund så det borde inte va nåt av det som ställde till det. efter mycket om och men tog marcus över och efter mycket om och men igen och lite bob marley i högtalarna så är han lugn igen. nu ligger dom och leker i babygymmet som om inget hänt och jag lagar mat. och på tal om maten (lax, mumma!) så ska jag nog gå och kolla till den nu!

på återseende!

klippa gräs

sitter här och ammar för fullt och nedanför balkongen klipper dom gräset. det luktar ju så sjukt gott! solen kikar fram lite lätt men härifrån där jag sitter ser jag bara stora fluffiga moln...

är så otroligt sugen på att städa rent här hemma, det behövs. men innan bvc kommer jag inte hinna så mycket mer än att göra oss iordning. efter bvc ska max och jag åka hem till carro och hälsa på, det va alldeles för länge sen sist! efter det blir det spinning med mamma om det hinns (eller orkas) med. får verkligen inte tappa motivationen nu när jag kommit igång, men det är ju den där jädra näsan som ställer till det, den bara rinner och rinner. om det inte blir spinning ikväll så får jag gå på body pump imorn vid lunch. föredrar ju bp men har alltid haft svårt att komma iväg på träning själv. dessutom är ju spinningen bra för mina knän. gråter nästan när jag tänker på att det är en hel timmes pass... =)

nej nu börjar max bli klar. kanske hinner jag iaf plocka lite innan det är dags att bege oss!

präst

har precis fått reda på vem prästen på dopet blir. jag googlade honom och hittade hans blogg. han är född -82 och tog sin prästexamen eller vad det kan tänkas heta, typ förra veckan. lustigt =) hade förväntat mig en gammal gubbe. *full av fördommar* eller? =) tycker det blir kul!

stegräkning 16/6

steg: 5026
kalorier: 209
effektiv tid i rörelse: 1h 4min
sträcka: 3,01km

kommentar:
den räknade de 23 första stegen jag tog sen räknade den inga förr än vi åkte iväg =(
men men, om jag fortsätter kolla dom låga siffrorna så kanske jag blir extra peppad...
eller så blir jag bara less att det inte visar riktigt så jag lägger ner totalt istället.

semester!

glömde ju säga att marcus har semester!!! underbart! två veckor framöver =) sen blir det visst ett helvete igen fram till nästa ledighet men det får vi väl ta då....

ikea

igår kväll somnade max vid 22 men vaknade med ett gallskrik precis när jag somnat strax efter 23. han måste drömt en mardröm stackarn. han lugnade sig inte förr än han fick tutten. sen va vi uppe och ammade vid 06 och sen sov vi igen till 10. undrar om det är en ny trend att vakna en gång lite tidigare först? det är i alla fall jättejobbigt eftersom jag inte är van. bortskämd som sagt...

igår va vi på ikea och köpte en stol till max, vet inte om han är tillräckligt stabil än men snart så. köpte även sockerkaks- och muffin-formar så nu ska det bli bakning av. tänkte jag i alla fall....
när vi kom hem kom vi på att vi glömt den upplåsbara kudden till stolen så vi fick åka tillbaks idag. när vi kom till bilen kom jag på att jag glömt korten uppe så då bestämde vi att vi skulle gå promenad istället. men när vi kom ner till gipen så började det ju åska massor så vi gick tillbaks och så hämtade jag korten istället. och tur va väl de för väl inne på ikea så öste det ju ner!! vi åkte till ikea och plantagen och köpte växter för presentpengar (vi har lyckats döda i princip varenda växt hemma...) och på ikea köpte vi också kudden och tre matchande söta tavlor med tecknade björnmotiv till max rum. resten av dan har bara flugit förbi. diskat, ammat tusen gånger och plockat undan alla kläder max vuxit ur.

det är nåt knäppt med mina ögon. dom är av någon anledning jätte-irriterade. kliar nästan hela tiden. vet inte om det bara är en slump men det verkar bli sämre när det regnar?!?! blir tokig i alla fall =(

nej nu måste jag sova, håller på att tuppa av... sov gott!

stegräkning 15/6

steg: 5117
kalorier: 213
effektiv tid i rörelse: 1h 4min
sträcka: 3,07km

kommentar:
vetju att den inte räknar alla steg så jag vet inte riktigt varför jag bryr mig....
om nu body pumpen räknas som motion så blir det 5400 steg till.

nytränad och nyduschad!

jag älskar body pump nästan lika mycket som mina små pojkar!! =)
det nya programmet (va det body pump 66??) va underbart bra!!!
skönt att komma iväg lite själv ibland också.

stegräkning 13/6-14/6

jag hade stegräknaren på hela dagarna och höll koll på den och upptäckte att den räknade bara när den själv ville. den kunde stå still i timmar och sen helt plötsligt räkna varenda steg i några timmar. fattar ingenting. jag behöver kvittot så jag kan byta den malin!!
räknaren stannade på 4477 steg den 13/6 och 2741 den 14/6. igår påstod den också att jag varit i rörelse i 34 minuter, jag och marcus va till gottsunda centrum och bara den svängen tog 30 minuter....
får prova att byta ut den och se om det funkar bättre då. idag är det i alla fall dags för body pump!!!!

bortskämd

jag är så bortskämd med max sömn.... idag gjorde han däremot tvärt om och väckte mig 04.40. vi va vakna till strax efter 06 och sen upp igen vid 08. och jag är jättetrött!! =(

nu ligger han och pratar med sig själv i gymmet. pratar vet jag inte om man ska kalla det längre, han är inne i en fas där det är roligt att prata med alla de högsta tonerna. tur att marcus kan sova sig genom vad som helst. har ju lovat att han ska få sova precis så länge han vill idag. såvida jag hinner med träningen vid 16.30 =)

steglös

stegräknaren funkar inte. vid 11.30 stod det 6 steg efter att jag varit uppe i 3,5 timme. det är mer än dubbelt så många steg bara från min säng till max säng.... så nog har jag gått många fler än 6!!! blev sur och har gått utan räknare sen dess.

för jävligt

ibland känns allt bara för jävligt. man hittar ingen energi eller lust till nånting. till och med att behöva gå och kissa när man är kissnödig känns för jävligt. och då hjälper ju inte det här vädret heller... och att gå ut och promenera finns det verkligen ingen lust för. även om jag  vet att jag antagligen skulle bli piggare av det...

stegräkning 11/6

steg: 673
kalorier: 28
effektiv tid i rörelse: 13min
sträcka: 0,4km

kommentar:
ja vad ska man säga. för jävligt.....
är det ens möjligt att gå mindre än 1000 steg på en dag??
uppenbarligen...

usch =(

kan man ha en sämre dag hälsomässigt?
stegräknaren står på 480 steg och jag ska vilken sekund som helst sätta tänderna i en kebabrulle....


grått

usch vilket trist väder =( grått och äckligt.

max sover i alla fall fortfarande. jag hoppas at han inte ska börja va uppe så sent igen. tyckte det va perfekt när han somnade precis efter 22 och sov til 8-9. även om man får sova lika många timmar så blir man så mycket tröttare av att va uppe till 00. tror mina nybliven-mamma-hormoner som gör att jag ska orka leva med sömnbrist tycker att jag sover alldeles för mycket nu =)

idag kommer iaf isabell och alva hit. vet inte riktigt vad vi ska pyssla med, hoppas det inte börjar regna. hmm.... vid nogrannare koll ut genom fönstret så regnar det ju redan.... jaja marken behöver regnet så det blir lite grönt och fint igen!

stegräkning 10/6

steg: 6121
kalorier: 255
effektiv tid i rörelse: 1h 15min
sträcka: 3,67km

kommentar:
ja mätaren räknade ju inte som den skulle så nu vet jag inte om jag ska lita på den alls. måste testa den på nå sätt. va ju säker på att jag skulle få ihop många många steg idag iom löpningen =( men inget stämmer ju nu.
tänk om den räknar fel när jag bara går också?

löptur?!

gissa vad jag gjorde idag?! sprang elljusspåret i nåntuna! fullkomligt hatar att springa men jag gjorde det ändå. trodde jag skulle vara död efter 100 meter och ärligt talat va jag nog det =) men jag tog mig runt hela varvet! la till och med till en liten spurt på slutet! *överlycklig* jag orkade knappt ens springa runt förr när jag spelade fotboll. konditionen är numer obefintlig men viljestyrkan verkar va kraftigare än någonsin! hoppas det håller i sig!
dessvärre upptäckte jag att stegräknaren inte räknade ordentligt under löpturen... det är väl typ 2,4km spåret och räknaren räknade ca 1200 steg. det skulle (om jag inte är alldeles för trött och dum i huvet) innebära att jag sprang med en sån fart att jag tog 2 meter per steg. och det kan jag berätta för er att så snabbt gick det inte........ snarare tre steg per meter.... jag hoppas att jag bara fäst den dåligt eller nåt. tänk om den skulle hoppa över steg jämt? även när jag går. vad är då vitsen med en räknare?
är i alla fall stolt att jag tog mig runt såpass "smidigt" som jag ändå gjorde.

det blir en sen kväll ikväll. det blir så när man tittar på fotboll på andra sidan skog, åar och åkrar. fy farao vilken tråkig match. riktigt riktigt tråkig. varför verkar vi alltid tro så högt om alla våra landslag? har visserligen inte så stor koll på andra sporter än fotbollen och knappt ens det längre. men så jädra bra är vi inte. tycker faktiskt vi är ganska kassa. det va bara röta att vi fick in två mål. men men. det är alltid kul med tillfällen för fest. och max va otroligt söt i sin sverige-dräkt =) så det va värt den sena kvällen! max somnade precis innan jag satte mig här. hoppas han sover lite längre imorn. dags för mig att lägga mig innan jag tuppar av...

fotboll

ikväll är det dags för fotboll då! max sverigekläder är nerpackade och redo att åka till storbildstv'n på gårdsvägen. marcus skulle eventuellt kunna komma och se båda matcherna men han kommer iaf för att se sverige-matchen.

förr i tiden när jag själv spelade fotboll tyckte jag att det va jättekul att titta men när jag slutade så har allt intresse svalnat mer och mer.... sveriges matcher är givetvis fortfarande ett måste! men matchen innan är inte så viktig. om marcus hinner hem till den kanske jag följer med mamma på ett spinning-pass. 

sen efter marcus kort-semester följande två veckor, så har han lovat att va barnvakt nån lunch i veckan så ja får träna två gånger/vecka. det kommer kännas bra! och han har lovat att följa med på långpromenader varje dag under semestern! det kommer han inte slippa undan! =)

stegräkning 9/6

steg: 6982
kalorier: 290
effektiv tid i rörelse: 1h 21min
sträcka: 4,18

kommentar:
idag blev det iaf än promenad. blåsan har torkat så nu går jag utan problem. fick dock inte gå hela rundan idag ändå. max tyckte inte det va kul längre. men det blev en timme iaf. och ganska mycket vaggandes när han hade så ont i magen.

det där effektiv tid i rörelse fattar jag inte riktigt hur det går ihop. det verkar enkelt att räkna men jag får det inte att gå ihop. hur kunde jag få ihop 59min igår utan promenad och bara 1h 21min idag när jag gick en timmes promenad?? hur som helst är det stegen som är det mest intressanta. och det mest korrekta.

kollade igen på korpens hemsida och det stod "cykling, simning och övrig motion 30 min = 2700 steg". räknas body pump som motion eller är det bara konditionsträning som är motion? räknas det så blir det plus 5400 steg igår =) 

sångröst

jag kan inte sjunga för fem öre men max verkar tycka om mina sånger ändå.
kommer han få en helt skev bild av vad "ren" sång är?

magknip och träningsvärk

stackars lilla max har så ont i magen =( han har legat i mitt knä i nästan 1,5 timme nu. somnade av utmattning efter att ha gråtit konstant i nästan två timmar. han skriker till och drar upp benen ibland i sömnen men så fort jag masserar magen lite så lugnar han sig igen. vet inte om det är för att han inte bajsat på två dygn eller om det är löken i köttfärsen igår. eller nåt annat...

igår va jag på body pump för första gången på ett år!! oj vad jag har sett fram emot det!! och vilken träningsvärk jag har idag =) alldeles lagom mycket, så det känns att det gjorde nytta men utan att hindra mig i vardagen. det gick mycket bättre än jag förväntat mig men jag kände mig grymt fet och ful i alla speglarna överallt. jag har aldrig ens varit i närheten av att vara knubbig förut. men det är bara att kämpa på!! bp på söndag igen mamma?

frustrerande

internet funkar knappt hos oss. blir tokig. får se om jag ens lyckas få upp det här inlägget.
både igår och idag så tar varje sida jääättelång tid att ladda upp och varannan sida kommer jag inte in på alls =( jag kommer inte in på msn över huvud taget och kan inte heller skriva kommentarer i andras bloggar. det kanske har med blogg.se att göra iofs, vet ej. frustrerande är det i alla fall!

stegräkning 8/6

steg: 4289
kalorier: 178
effektiv tid i rörelse: 59min
sträcka: 2,57km

kommentar:
utöver det här så var jag också på ett body pump-pass.
läste förut på korpens hemsida att man i deras steg-räknings-tävling fick lägga till typ 2500 steg/halvtimme vid annan träning men nu krånglar vårat internet jättemycket så jag kommer inte in på sidan och kan dubbelkolla. om så är fallet så blir det 5000 steg till! en massa kalorier mer också men jag har ingen aning om hur många.

stegräkning 7/6

steg: ?
kalorier: ?
effektiv tid i rörelse: ?
sträcka: ?

kommentar:
jag glömde stegräknaren!! =(
provade massa olika kläder för att jag skulle till gränby centrum och traska runt och när jag äntligen bestämt mig för en outfit så glömde jag fästa räknaren....

sol och pool

max badade i lilla poolen igår =) så söt!! han försökte plocka upp bilderna på botten av poolen, haha!
just nu ligger han på mage i babygymmet och försöker få tag på en skallra som ligger liiite för långt bort för att han ska nå. men träning är ju bra =)

marcus jobbar idag med, men bara till ungefär 16. sen blir det nog storstädning! det va ett tag sen...


stegräkning 6/6

steg: 2550
kalorier: 106
effektiv tid i rörelse: 42min
sträcka: 1,53km

kommentar:
usch va tragiskt...
man får sig en liten tankeställare.
men jag skyller på blåsan och alldeles för "ligga-i-solen-vänligt" väder.
ni kommer få höra många mer eller mindre dåliga ursäkter från mig...

sommar och sol

oj idag vaknade max sent efter att ha somnat tidigt, 22.10-08.40. tyckte jag låg och vred och vände på mig mycket innan jag gick upp =) måste skaffa en klocka in till sovrummet, jag hade ju kunnat gå upp för flera timmar sen! då hade jag ju fått saker gjorda innan han vaknat.

blåsan är kvar så det blir nog ingen promenad idag heller. kanske en liten för psykets skull men jag vill ju inte göra det värre än vad det redan är. åker nog hem till gårdsvägen så fort vi är klara här. kanske tar med den lilla uppblåsbara poolen till max! marcus ville dit han också, OM han lyckas komma iväg tidigt från jobbet... *hoppas, hoppas*

jag har märkt att jag inte har nåt att skriva om nu när det är så fint väder. vi åker ju till gårdsvägen var och varannan dag. det händer inte så olika saker där inte. sol, sol och åter sol =)
hm... va härligt det låter. bäst jag gör mig i ordning!

just ja... trevlig nationaldag!!

stegräkning 5/6

steg: 5216
kalorier: 217
effektiv tid i rörelse: 1h 11min
sträcka: 3,12

kommentar:
dumma blåsa =(

sträckan har jag ännu inte ställt in efter mina egna steg så den är lite si och så. men ungefär iaf!

postat och klart, äntligen

nej inte blev det många steg idag inte.... gick en promenad till ica för att äntligen posta dop-inbjudningarna. sen ville inte foten va med längre. åkte till gårdsvägen och solade istället! =) funderar på om inte blåsan försvinner snabbare om jag tömmer den....

känns jobbigt att vi inte postat inbjudningarna förr än nu. det kommer sluta med att ingen kan komma bara för att dom fick reda på det för sent. men men, då får vi skylla oss själva.

nu är det bara en helvetes-helg och en helvetes-vecka kvar. sen har marcus semester =) *längtar*

max har börjat somna tidigare, jag la honom för fem minuter sen. men han sover fortfarande ungefär lika länge på mornarna. enda skillnaden är att han inte somnar om efter första amningen. däremot har han somnat efter andra amningen, om jag passar på att gå på promenad då så sover han en timme. sen är det som vanligt resten av dan, små power-naps på 5-10 minuter efter amningarna. nu när det varit så varmt några dagar så har han sovit 20 minuter nån gång ibland. men jag klagar inte, ostörd nattsömn är guld värt!!

ska traska dagens sista steg till sängen nu tror jag. sov gott!

stegräkning 4/5

steg: 7514
kalorier: 311
effektiv tid i rörelse: 1h 40min
sträcka: 4,5km

kommentar:
det sägs väl att man bör komma upp i tio tusen steg tror jag?
det hade jag kommit upp i om jag inte behövt avbryta promenaden.
men nu blir det väl som sagt låga siffror tills blåsan är borta =(

teori

upptäckte att det redan satt ett batteri i stegräknaren... så nu hade jag den på hela dan igår. intressant faktiskt. har kommit på att jag varje dag ska skriva upp i bloggen hur mycket jag rört på mig, som en peppning. om jag har rört på mig väldigt lite en dag så skäms jag förhoppningsvis så mycket att göra siffrorna offentliga att jag tar mig i kragen dan efter. det är min teori iaf, får se om det funkar i praktiken eller om jag är en alldeles för lat människa.
ingen kul läsning för er kanske men det skiter jag i =)

som vanligt kommer jag tyvärr på det här med att komma igång när jag är förkyld. dessutom fick jag världens blåsa under foten i förrgår när jag va ute som sen blev dubbelt så stor under promenaden med johanna och nemi igår. fick avbryta promenaden halvvägs och nu kommer det nog inte bli några direkta promenader förr än den är borta =( kommer med andra ord börja med några låga siffror. men då kan man ju bara bli bättre!


intresseklubben antecknar...

babybjörn

solen skiner idag igen. man har nästan börjat tagit det för givet.
max och jag har varit ute och gått. utan stegräknare dock... skruvarna sitter så hårt så jag får inte i batteriet =(
det är så grönt och fint ute nu men med så mycket sol är väl allt brunt snart. bäst att passa på att vara ute medan det är både soligt och grönt =)

hade max i babybjörnen i förmiddags när jag pysslade med tvätten. synd att man inte kan diska med den på! skulle underlätta enormt =) vi dansade lite också, till bä bä vita lamm och blinka lilla stjärna. de är dom ända visorna jag kan hela texten till. men han verkar tycka om dom så det funkar än så länge!

max somnade nu under amningen, ska försöka lägga honom i vagnen så jag kan få diska i fred. men han sov hela promenaden (som tog dubbelt så lång tid som vanligt bara för att jag verkar fått en gigantisk blåsa under foten...) så jag har inga förväntningar.

wish me luck!

bättre

idag känns allt mycket bättre.
den jobbiga tiden är snart förbi och då kan vi börja jobba på oss igen.
äntligen.

tolkningsfrihet

jag orkar inte mer nu

strålande

ja så är man hemma efter en helg med massa sol. det har varit jättemysigt att bo "hemma" igen! men jag har saknat marcus massor och jag har inte sovit så bra. max har däremot varit på strålande humör hela helgen! han charmar alla som vanligt =) han har legat på altan mer eller mindre naken och sprattlat! gått runt med honom i babybjörnen har jag också gjort en hel del, tittat på syrenen och andra blommor i trädgården. han fullkomligt älskar det! somnade till och med i den två gånger =)  jag tror inte att han fått nå myggbett men jag har hela vänster skuldra och arm full =( hatar mygg!!



födelsedagen va också trevlig trots att max och jag tillbringade kvällen ensamma i vardagsrummet på gårdsvägen. syster hade 20-års-middag med 12 kompisar i andra halvan av huset och hon kom in med mat och tårta och allt annat dom åt där ute =) så jag ska inte klaga! lunchen åt syster, pappa och jag ute i gunsta. jag fick lite kläder, lite pengar, två massage-tillfällen, musik, söt bok och en värsting-stegräknare så nu jävlar måste jag ta tag i promenaderna! speciellt efter den senaste veckans alla tårt-tillfällen och all god mat. det blev ingen träning idag heller eftersom jag fortfarande är förkyld...

marcus verkar iaf ha haft det bra i landskrona!

RSS 2.0