Jisses

Det gjorde inte så mycket att jag inte gick på spinningen igår. För idag har jag varit på Nickis. Jisses...
Upp och ner, fram och tillbaks och upp och ner igen. Och sen om från början. Jättekul va det! Super att få vara barn igen ;) Hade varit mindre jobbigt bara utan ett extra barn på magen... Max tyckte allt va jättekonstigt och läskigt i början men efter en liten stund började han långsamt tina. Och sen va det full fart! =)

När vi kom hem åt vi lunch och sen somnade jag bredvid Max när jag nattade honom. Vaknade till och förflyttade mig till min egen säng där jag sov i unefär 1,5 timme... Va helt väck i bollen när jag blev väckt, hade kunna sova flera timmar till. Får låta bli att vara uppe sent ikväll helt enkelt. Envisades med att försöka va uppe och titta på film igår. Max somnade inte förrän nästan 22.30 och jag höll mig uppe till 00... Såg mycket av filmen men inte hela =(

Förresten va Max jättemysig imorse också! Han vaknade 7 för tredje morgonen i rad (det är okej när han somnar 19 som första gången och jag kan acceptera det när han somnar 21 som andra gången. Men somnar han 22.30 då är det inte okej...), sprang upp i min famn och på typ två minuter somnade han som en stock. På mig.... Jag stod ut en halvtimme ungefär =) Sen flyttade jag försiktigt ner honom på min kudde och gick upp. Han fortsatte sova tills jag väckte honom vid 9 och han hade antagligen sovit en timme till om han fick.
Så nu har han sovit i våran säng för första gången sen han va typ två veckor gammal ;) Mysigt men jag hoppas det inte blir en vana..........

Sömnlös

Verkar inte som att Max vill sova alls, Marcus har bytt av mig igen. Blir så sjukt trött av att natta Max, jag somnar ju innan han gör det. Sittandes. Sjungandes. Måste vara en rolig syn =)
Han somnade nog för sent idag. Alva va här med familjen och lekte lite och med sig hade dom jättegod pastasallad! Max tyckte det va jättekul med så mycket folk i sitt lilla rum =) Men han betedde sig lite konstigt när vi skulle äta och jag trodde han började bli trött. Började försöka natta honom vid 12.30 efter att gästerna åkt vidare, men han fick nån sorts överskottsenergi och somnade inte förr än 13.30. Jag la mig i soffan och sov jag med =) Max kom och väckte mig typ 15.20. Och nu vill han alltså inte somna igen.
Marcus kom ut nyss och 30 sekunder senare kom Max smygandes och sa "mamma lalla, pappa lalla" vilket betyder att jag eller Marcus ska komma och sjunga för honom.

Det blir nog ingen film för mig och Marcus ikväll, jag orkar inte om vi börjar för sent, vilket vi kommer göra nu i så fall...

Max sa förresten "majs" hundra gånger idag när han åt sallad =) Och så påpekade han minsann att kaffekokaren är "nu" (=ny), jag lyckades ha sönder våran lilla igår så vi fick packa fram våran stora...

Nej jag ska väl gå in och sjunga lite igen. Kommer inte orka sitta denna gång vilket betyder att jag kommer somna i hans säng...

God natt!

Tisdag

Idag vaknade Max tidigt igen, kl 7. Marcus hade precis, precis gått ut genom dörren och Max kom inspringandes till mig som låg kvar i sängen och kastade sig i famnen på mig. Så gör han ganska ofta men sen vill han att jag ska gå upp på en gång. Idag låg han så en bra stund sen kom han på att han skulle ligga på pappas kudde, nära mig och känna på min "skönhetsmusch", den är väldigt intressant nuförtiden (precis som hans egna bröstvårtor, dom pillar han på så fort man tar av tröjan...). Och så låg han ända till kl 8 när min klocka ringde! Sååå mysigt!!!

Max vill tydligen bli nattade av mig ikväll och inte pappa.... Bye så länge!

Vecka 32

Din barnmorska gör vid varje undersökning en bedömning av barnets tillväxttakt och lyssnar på dess hjärta. På vissa håll görs en ultraljudsundersökning den här veckan. Du ökar nu i vikt, snabbare än i något annat skede av graviditeten. Kanske förvånas du över hur stor din mage kan bli. Snart har livmodern intagit det högsta läget som den kommer att ha, ungefär 12cm ovanför din navel.

Barnet är nu ca 29 cm från huvud till stjärt och väger omkring 2 kg. Skulle det födas nu kan det klara sig i kuvös. Kuvös behövs bland annat för att underhudsfettet ännu inte är utvecklat. Nu fungerar barnets fem sinnen och hon eller han kan också vrida på huvudet. Alla inre organ fortsätter att mogna, tånaglarna är färdiga och huvudhåret fortsätter att växa. Barnet sover ca 90-95% av tiden - men under de vakna perioderna tränar den på att öppna och stänga sina ögon. Andningslektioner pågår hela tiden för att stärka lungorna och få dem att mogna. Relativt ny forskning visar att andningsövningarna även stimulerar lungorna att tillverka ett ytaktivt medel, som behövs för att lungorna skall utvecklas på rätt sätt.



Svullna händer och halsbränna är vad jag dragit på mig senaste veckan =( Tycker inte alls om meningen om vikten.... Blev inget spinning-pass idag eftersom jag är så förkyld, hade annars suttit väldigt bra....

Nu!

Finns det ny magbild i bildbloggen. Har också påbörjat ett jul-bild-inlägg men har inte tålamod när det går så segt att ladda upp.... =(

Nu ska jag börja ta mig mot sängen...

Uppe med tuppen

Gissade ju att Max skulle vakna 7.30 om han sov ordentlgit hela natten, men jag hade fel med en timme. Åt fel håll =( Han vaknade 06.15... Men Marcus skulle ju till jobbet så han va uppe och lät mig ligga kvar i sängen till typ 7. Jag hann äta frukost i lugn och ro, diska ett gigantiskt berg med disk, göra mig och Max iordning och leka en massa innan det ens blivit ljust ute. Galet! Men faktiskt skönt =) Sen städade jag badrummet och så gick vi ut i snö/regn-ovädret en stund och lekte. När vi kom in va det dags för lunch och Max somnade ätandes... La honom i sängen, diskade igen och en liten stund senare kom Helena och Liam! Kalaskul! Väckte Max när han sovit en timme ungefär och sen röjde grabbarna runt i ett par timmar. Jättekul att se dom leka!



Efter att dom åkt gjorde vi inte mycket mer än att städa upp och slappa lite. När Marcus kom hem åt vi soppa och julskink-macka (har verkligen inte tröttnat på det än!) sen dammsög jag och nu har precis Max somnat.

Imorn kommer som sagt Alva med familj förbi och leker lite (såvida inte Max blir sjuk under natten, han har legat precis under febergränsen under kvällen....) och på onsdag förmiddag verkar det som att det kanske blir en tur till Nickis!! Har fortfarande inte kommit iväg dit så det skulle vara superkul! Och med mycket trevligt sällskap med ;)

Ikväll blir det nog betydligt tidigare i säng!

Hmm...

Har tyckt att badrummet luktat avlopp hela dagen, trots att jag städat det idag... Helena tyckte dock inte att det luktade nåt så jag kanske bara inbillat mig. Kanske är min mössa som hängt på tork där inne.

Sen när jag dammsög upptäckte jag att nånting läckt ur kylen ner på golvet. Det var stelnat och både Marcus och jag har tittat i kylen utan att kunna förstå vad det skulle vara för något. Helskumt. Tyvärr känns varken frysen eller kylen riktigt lika kalla som vanligt.... Håller tummarna att dom inte är paj!

Jag är fast

Hur ska jag orka va uppe till 22.45?

Sååå förkyld och sååå trött

Kom ju inte direkt i säng vid 20.30 igår inte. Somnade snarare vid 01.30. Inte bra det här..... Har varit en zombie hela dagen trots att Max inte väckte oss förrän 9.30. Han somnade redan 19.00 igår, sov ingen middag under dagen. Han hostade under en timme runt 4-5 på morgonen, det va allt vad gäller hostan. Däremot vaknade han två gånger, typ vid 22 och 00.30, och va panikledsen. Skitläskigt va det! Sista gången hade jag gått och lagt mig men inte somnat, helt plötsligt börjar han störtgråta och kastar sig ur sängen och springer in i både sin dörrkarm och karmen till vårat sovrum. Jag blev skitskraj och fattade ingenting. Sen tog de bara några få minuter i min famn så va han lugn igen. Har verkligen ingen aning om vad som hänt, otäckt va det iaf.

Idag har han inte heller sovit middag, somnade 19.15 och kommer nog vakna vid 7.30 gissar jag. Såvida han sover bra under natten. Vilket vi såklart hoppas på.
Sitter och tittar på Bones (bloggar i reklampauserna så det här inlägget tar tid att skriva....) och borde lägga mig direkt efteråt. Men såg att det va seriestart för Damernas detektivbyrå kl 21... Har läst första boken bara men tyckte om den så det skulle vara kul att se. Men jag borde lägga mig....

Tappar bort mig hela tiden när jag bara skriver under reklamen =(

Har iaf varit en väldigt seg dag, känner mig superduperförkyld, riktigt deckad, fast det är inte så illa egentligen. Känns säkert värre för att jag är så trött. Max har iaf varit glad hela dagen trots att jag varit så tråkig och trots att han inte sovit middag. Han har lekt med alla nya leksaker hela dagen =) Förutom de ca två timmar han och jag halvlåg i soffan och tittade på film! Mysigt!

Nu är Bones slut, dom är ju så söta!!! Och jag måste nu bestämma om jag ska titta mer på tv eller gå och lägga mig. Vet ju vad jag skulle må bäst av...... Imorn ska jag orka städa och diska för på tisdag kommer Isabel, Micke och Alva förbi en liten stund! Ska bli jättekul! Förutom att jag ju såklart träffat Micke på jobbet så har jag inte träffat övriga familjen på jättelänge. Och Max behöver barnsällskap efter en veckas ledighet från dagis...

Jag älskar ju Afrika.... Kommer inte kunna slita mig från det här tror jag.....

Tjusigt värre!

Denna lampa sprider numera ljus i vårat kök. Me love!!


Syns inte så jättebra kanske, men det är varannan stearinljus och varannan en liten glaskupa med halogenlampa i.


Slut för denna gång

Då va julen över och vi är hemma i lägenheten igen. Har varit en underbart mysig och lugn (om man bortser från aktiva Max =) ) jul med mina föräldrar och min bror. Saknade syster och hon saknade oss men hon har haft fullt upp att lära sig surfa på ett Surf-Camp i Australien =)

Vi har alla fått massa fina saker men det här va ju definitivt Max jul =) Han har fått bord och två stolar, Brio tågbanor, kläder, Duplo, bil-garage och fler bilar, kulram, Ice Age-boxen, traktorbok.... Och han älskar alltihop =)

Min pappa va tomte för första gången och det gjorde han galant! Max tyckte det va lite småkonstigt precis när tomten kom men när han fick vara i min mammas famn så va det ingen fara. Han hälsade snällt på tomten och tackade för paketet =)

Det enda negativa har varit Max hosta. Jag har knappt sovit alls och är nu extremt trött. Sitter och funderar på att lägga mig faktiskt... Men det känns lite tråkigt. Mina föräldrar tyckte det va så otäckt med Max hosta, Marcus och jag är ju så vana tyvärr, att dom idag åkte och köpte en extra julklapp åt oss. Dom träffade en tjej på gymmet vars dotter har förkylningsastma, vilket läkarna tror Max har, men ännu värre än vad Max har. Dom hade köpt en luftfuktare och lilla flickan har sen dess blivit mycket bättre! Så nu har vi en luftfuktare på Max rum så får vi se om några nätter om det blivit bättre! Natten till idag hjälpte ingen av medicinerna... =(

Annars har vi lekt ute i snön, promenerat, ätit, ätit, ätit, tittat på tv, myst. Allt sånt man ska göra under julen =)

Helt toppen med andra ord!!
Bjuder på en liten bild här men ska lägga upp fler i bildbloggen. Tycker alltid det är så tråkigt att fota med blixt undr julen för det tar bort den mysiga stämningen från bilderna. Hittade en inställning på kameran som gav mycket "mysigare" bilder, men det va istället svårt att fota saker som rör sig och bilderna blev lite grynigare.


God fortsättning!!

Hoppas alla har haft en underbar julafton och fortsatt mysiga juldagar! Det har iaf vi =)
Stannar en natt till i Bergsbrunna!

Nu har jag fixat det konstiga inlägget iaf =)

???

Det förra inlägget blev ju dubbelt upp jättekonstigt......

Får höra med Marcus om han vet hur man får det ogjort så jag kan publicera det igen.....

I väntans tider

Vi letade upp tre olika recept och sen tror jag Marcus blandade lite som han tyckte =) Och bra blev det!! Vet att han iaf hade kryddpeppar i.

Jisses vad mycket packning det blir när man har barn och ska sova borta två nätter... Helt galet. Insåg alldeles nyss att jag inte ens tänkt på julklapparna =) Max sover, Marcus sitter på toa och jag väntar på att få gå och hämta fram bilen till porten. Sitter och tänker på ett Simpsons-avsnitt när Homer (minns inte varför) ska packa bilen proppfull och formar barn och saker till Tetris-figurer för att kunna få in allt =) Det skulle vi behöva göra nu!

Jag råkade göra texten jättestor!?!? Och får inte tillbaks det....

Hur som helst fick vi en avi med posten idag, vi får hämta det sista paketet efter kl 16 (snacka om sista sekund...), så då beger vi oss till Bergsbrunna efter det. Ska bli mycket mysigt! Ikväll ska granen kläs och första skinkmackan ätas =)

Nej nu ska jag börja klä på mig ytterkläder.

Kramar och Massa God Jul till alla där ute!!

Tränad igen

Efter en halvtimmes spinning-pass är huvudet helt tomt. Ganska skönt faktiskt =) Det va egentligen en halvtimmes core efter spinningen men det har jag gett upp för länge länge sedan. Över hälften av övningarna görs ju på mage eller balanserandes på bäckenet så det är ganska kört. Men 30 minuter ordentlig spinning räcker gott och väl =)



Nån som har nå bra tips på hur man får hemmagjorda köttbullar att smaka lite mer "juligt" och inte bara "köttbullar"?

Iaf

Idag har Max och jag iaf dammsugit och tvättat golven. Återstår bara att damma av alla ytor, får se om vi orkar det idag. Och vika tvätten från igår, men det är inte så mycket. Imorn är Marcus ledig och vi ska göra köttbullar och köpa Max sista julklapp!

Förhoppningsvis får jag pengar från försäkringskassan imorn för alla vab-dagar, annars blir det en tight månad... Vet inte riktigt hur vi ska göra under januari och februari heller. Antingen går jag till arbetsförmedlingen och anmäler mig, då borde jag få grundbeloppet från alfa-kassan MEN dom har fyra månaders väntetid på pengarna. Så det gör ingen nytta. Alternativet är att jag tar ut lägstanivå-dagarna vi har kvar för Max, men då kan jag ju inte ha honom på dagis. Med hans energi behöver han verkligen vara på dagis, speciellt för att jag ska orka med. Jag blir ju inte piggare och smidigare för var dag som går =) Och jag vill inte riskera att behöva göra en ny inskolning som kanske inte alls går så bra som den förra. Jag vill inte heller ge Max fel signaler genom att "skicka bort honom" till dagis så fort bebisen är född. Vi måste sätta oss ner och klura på det här....

Max va iaf nere på 37,8 för en timme sen och har varit aktiv hela dagen så det kanske inte blev nå värre! Va uppe mellan 4-6 imorse och då va han så varm att han fick tablett igen. Men nu verkar det alltså ganska lugnt. Håller tummarna. Hur jag ska få honom att sova nån middag vet jag inte men det kanske är lika bra att försöka låta bli. Idag vaknade han 10...

Nu ska jag kolla posten. Max tycker det är jättekul att hämta den men den kommer aldrig ända fram till mig. Den hamnar lätt på golvet någonstans på vägen hit =)

Vecka 31 (tisdag)

Kanske börjar du bli något glömsk. Ju närmare förlossningen du kommer, desto mer vänder du din uppmärksamhet mot ditt ofödda barn. Naveln sträcks ut mer och mer, eventuellt börjar den puta ut. Efter förlossningen återfår den sitt normala utseende. Det kan vara bra att veta: Hur andfådd du än känner dig får barnet tillräckligt med syre.

Barnet är ca 28 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 1,8 kg. Generellt har barnets kropp vuxit klart, men det behöver fortfarande gå upp i vikt. Hjärnan lägger in en högre växel nu i slutet, för att hinna växa färdigt. Lungorna är det organ som blir färdigt sist. Barnets ögonfärg bestäms ungefär vid den här tiden, men det kommer inte att visa sig förrän sex till nio månader efter födseln. För att pigmenten i ögonen skall färdigbildas behövs det nämligen ljus. Vithyade barn föds i regel med mörkblå ögon och det kan dröja månader innan den verkliga färgen visar sig. De flesta mörkhyade barn föds med bruna eller mörkgrå ögon, som sedan blir mörkare bruna eller svarta under första året. Men just nu förbereds ögonen för livet efter födseln. Ögonlocken är ofta öppna när barnet är aktivt och pupillerna i ögonen vidgas och krymper när det rödaktiga ljuset skiftas och filtreras genom livmoderväggen. Barnet stänger ögonlocken när det är passivt och sover.

Here we go again....

39,4 grader löd domen när vi efter middagen tyckte att Max va lite väl seg, varm och inte har ätit så bra idag. Helt otroligt. Lagom till jul =(

Marcus duschar, när han är klar ska jag ner till tvättstugan och hämta det sista. Innan han hoppade in i duschen satt vi i soffan och goffade julmust, glögg, mjuk pepparkaka, lussebullar, Annas pepparkaka och clementin =) Mumma!! Den mjuka kakan va ganska god faktiskt, men absolut inte som det gamla receptet.

Fick iaf badrummet städat, men inte när Max sov utan nu mellan tvättstuge-turer medan Marcus och Max febermös i soffan. När Max sov däckade jag i soffan. Men bebis fick fnatt och rockade loss ordentligt. "Den" har varit väldigt lugn i flera dagar och nu tror jag den tog igen sig. Va precis på gränsen till sovandes i en hel timme, dreglade till och med vid några tillfällen ;), men bebis lät mig inte somna ordentligt. Men jag va ändå piggare när Max kom och la sig bredvid mig iaf så någon nytta gjorde det allt.

Hans hosta är lite sisådär, om någon undrar =) Natten till söndag fick jag gå upp och ge honom medicin. Igår kväll hostade han en massa men va helt hostfri utan medicin under natten. Idag när han sov middag hostade han däremot massor. Men då och då är ju iaf bättre än alltid. Hoppas på att det åtminstone är på väg åt rätt håll.

Nu ska jag ner till tvätten!




Söndagen

Lussebullarna smakade faktiskt betydligt mer saffran dagen efter men tyvärr blev dom istället inte lika fluffiga som tidigare år. Men dom blev nog tillräckligt bra för att jag ska prova på det igen nästa jul =) Hade kesella i och dubbel mängd saffran, kanske va det som va knepet helt enkelt!

Igår blev det chokladbollar och mjuk pepparkaka! Att ställa in chokladbollar i kylen va dock ingen hit. Eller rättare sagt kanske det va det det va, hälften är i alla fall redan slut =) Pepparkakan har jag inte smakat på ordentligt än men den lilla bit jag tog smakade mycket riktigt mjuk pepparkaka =) Bakade en för två år sedan efter ett speciellt recept som blev gudomligt god men dum som jag va sparade jag inte receptet....... Jag är egentligen inte så förtjust i mjuk pepparkaka så det känns jättetråkigt.

Efter att mina föräldrar varit här på fjärde adventsfika så skulle vi egentligen sätta igång med städningen men när Max somnat så la jag mig i Marcus famn i soffan och så gott som avled en bra stund. Sen va det inte lätt att hitta energi till städning inte. Slog in paket istället och när Max vaknat tog vi en promenad till Ica allihop, Maxen i pulka efter Marcus =)

Nu sover Max och jag är jättesugen på att baka mockarutor men behöver verkligen städa. Har inte plats i minifrysen för nå mer bakning heller... Ska iaf städa badrummet, sen behöver jag nog vila lite inför tvättiden kl 17, det blir många vändor i trappan det.

Borta igen

Sitter i Bergsbrunna ikväll igen =)
Marcus är ute med en kompis och lyssnar på musik så Max och jag åkte hit och åt middag. Vi har visst vänt lite på dygnet idag, jag vaknade 9.30, Max 9.50 och Marcus 10.00 =) Hur skönt det än va så gjorde det ju att vi inte riktigt hann med allt som va planerat idag... Jag åkte till Kvantum själv och handlade medan Max och Marcus letade upp pulkan och gick ute och lekte. Efter en stund fick dom för sig att gå till Gränby Centrum så Marcus drog Max hela vägen. Vet inte om jag skulle orka det... Sen åkte vi bil hem tillsammans, åt sen lunch, Marcus nattade Max sent och jag började baka lussebullar. Diskade medan degen jäste och Marcus småplockade lägenheten. Lussebullarna tog bra mycket längre tid än jag tänkt så jag hann inge mer... Marcus åkte vid 18 och Max och jag slängde på oss kläderna så fort jag tagit ut sista plåten 18.15.

Smakade en bulle och jag tyckte inte det smakade saffran om de här heller. Tre år i rad har vi lyckats perfekt med konsistens, färg och form men inte fått nå smak. I år tog jag mammas recept, dubblade mängden saffran men jag tyckte ändå inte att det smakade som det ska =( Min och mammas teori är att dom spär ut saffranet för att det är så dyrt nu, men därför trodde jag ju att det skulle bli bra om jag ökade mängden men icke. Tror inte jag kommer prova nå fler år faktiskt. Om ingen kommer med ett supertips ;)

Får baka chokladbollar och mjuk pepparkaka imorn istället.

Nu måste jag kissa =)

Håller på att somna

Vi kom hem från Bergsbrunna för en liten stund sen. Max somnade i bilen på väg hem men vaknade till såpass uppe i lägenheten att jag bytta blöja och kläder på honom och Marcus gjorde välling. Fick faktiskt i sig hela vällingflaskan trots att han knappt va vaken men sen sov han djupt igen =)
Jag fick för mig att jag skulle småpyssla lite och envisades med att Marcus skulle ockupera badrummet först. Men så sa det pang och nu kan jag knappt hålla ögonen öppna. Inge pyssel här inte! Satte igång datorn bara för att hålla mig vaken. Så fort Marcus är klar så ska jag göra mig iordning och stupa.

Imorn ska vi som sagt baka (eller jag iaf) och när vi handlar ingredienser så ska vi fixa den näst sista julklappen. Känns skönt att ha det så gott som avklarat. Kan inte förstå att det är mindre än en vecka kvar till jul!!!

Jisses vad trött jag är! Låter som att fästmannen börjar bli klar iaf.

Hoppas alla får en trevlig helg och inte behöver julstressa med något. Ska bli spännande att se hur långt jag kommer med bakningen... Är ju ingen van bakare men brukar lyckas riktigt bra med det mesta ändå. Däremot går det inte så snabbt för mig... Max, och Marcus med för den delen, tålamod kommer prövas =) Men pojkarna får hjälpa mig att rulla lussekatter sen =)

Förresten kommer Max få va ledig från dagis en extra vecka nu när jag ändå kommer vara hemma. Tre veckor kommer han va hemma med mamsen! =)

Nej nu är det min tur på badet. Tack och god natt

Kanske va bra...

...att komma ifrån SAAB med tanke på dagens besked...


Out of work

Japp, då va man arbetslös en tid framöver. Eller mammaledig igen, vi får se hur vi löser det. Har ju lägstanivådagar kvar för Max så vi kanske kör på dom.

Blev iaf tackad och "tillyckad" med blomma när jag skulle gå för dagen. Skulle tydligen få ett presentkort nånstans med men han som hade det va på jullunch i Stockholm så det kommer med posten. Blomman va en fin julgrupp som står på byrån i hallen.
Kommer inte sakna jobbet men däremot alla original som jobbar där =) Hade inte suttit fel med pengar under januari månad men skulle ju ljuga om jag sa att det blir otrevligt att vara ledig!

Nu ska jag ta och byta om. Max och jag ska hämta Marcus på jobbet vid 17 och sen ska vi hem till mina föräldrar och bror som ikväll får besök från Kina av min morbror! I helgen står det bakning på schemat och så ska vi fixa de två sista julklapparna (fixade två idag innan jag hämtade Max). Sen den vanliga städningen och sånt...

Råkade förresten bli kär i en begagnad bil på jobbet idag! Har hört mig för vad jag skulle få betala för den och väntar på svar. En Opel Vectra kombi från -01, hade ju tänkt oss en lite nyare bil när vi ändå höll på, men den här va riktigt tillfixad så får jag ett bra pris så kanske... Vi får väl se vad dom säger. Vi behöver ju en kombi iaf....
Min bil fick iaf inga anmärkningar på förbesiktningen som jag inte redan visste om. Halvljusautomatiken funkar inte och har inte gjort sen jag köpte den, avgassystemet va rostigt men tätt och skulle hålla ett år till iaf och sist så är ena framfjädern av. Det enda besiktningen stör sig på är fjädern, upptäcker dom det så blir det ombesiktning. Men dom missade det förra året så frågan är om jag ska chansa på att dom missar igen eller om jag ska åtgärda det innan. Delar köper jag billigt genom pappa och det finns säkert någon som gör jobbet svart åt mig på jobbet, mitt gamla jobb vill säga... Har redan hört med en kille som kunde tänka sig att göra det. Men det är ju ändå pengar som inte är roliga att göra av med. Vi får spåna på det under helgen.

Nej som sagt, om man skulle ta och snygga till sig lite åtminstone....


Kvällsuppdatering

Efter att Max och jag myst i soffan fick han helt plötsligt något ryck och blev jätteledsen. Har aldrig sett honom så frustrerad, arg, ledsen någon gång. Han somnade tydligen som en stock vid 19.30 (kan säkert räkna gångerna han somnat före 20 på två händer...) så förklaringen va nog att han bara va supertrött. Det har varit massa annorlunda rutiner på dagis denna vecka och det är klart att de påverkar de små extra mycket. Och så verkar han ju eventuellt bli mer förkyld igen. Håller tummarna! Han har ananrs sovit hostfritt utan medicin i två nätter, helt otroligt skönt!! Hoppas verkligen det håller i sig!!

Jag har varit med mamma och tränat idag, tror det är första gången på flera veckor som jag kommit iväg mer än en gång. Inga bra pass för mig dock så det blev 30 minuter trampmaskin igen. Känns bra! Undrar varför alla tittar så mycket på mig dock? Har dom aldrig sett en gravidmage träna förut? =)
Bjuder på mig i min träningsoutfit...... Enjoy!!




Kom på en rolig sak när jag stog i duschen efter träningen. Jag har ju ett snitt på magen! Hade helt och hållet glömt bort det, det va så längesen jag såg det sist =) Försökte se det i badrumsspegeln men det gick inte. Det är helt perfekt placerat precis där magen börjar puta ut =)

Nej om man ska ta och blåsa håret lite och sen hoppa i säng.

Mys i soffan

Max sitter/ligger med huvudet på min mage och äter äpple och tittar på Happy feet. Jag sitter och klappar hans hår. Han är jätterosslig... Men bara han är frisk imorn så blir han ledig i två veckor sen. Jag jobbar alltså sista dagen imorn. Vad jag vet... Blir så trött. Det sista som sades var att jag skulle jobba 50% i första hand fram till julveckan, sen om jag fortfarande mådde bra (hade ju rysligt ont ett tag men det gick snudd på över helt så fort jag gick ner på 50%!!) skulle jag fortsätta 50% i januari med. Men ingen (av de som betämmer och räknas) har frågat hur jag mår, hur jag vill göra eller berättat hur dom vill ha det. Så jag vet inget alls. Först idag fick jag papper på min anställning under december månad. Och det va inte ens ett ordentligt papper utan bara ett underskrivet brev där det stod att anställningstiden blivit förlängd fram till 18 december.

Jaja, vi får väl se hur det blir... Är ju skönt att vara ledig men ekonomiskt sett skulle det ju va bra att jobba januari med...

Vi har varken tagit tag i det här med syskonvagn och inte heller bilbyte. Såååå himla lång tid är det ju faktiskt inte kvar till bebisen kommer. Idag har jag iaf lämnat in bilen på förbesiktning på jobbet, har fått för mig att jag kommer få körförbud =) Skulle kännas skönt att få veta det i förväg i så fall!
Och jag blir helt snurrig på det här med barnvagnar... Jag vet inte vad som är värt att lägga pengar på =( Max älskar ju att gå men han är för liten för att gå långa sträckor själv, plus att man inte alltid har den tiden som det tar. En ståbräda känns inte heller praktiskt just när det gäller lnga sträckor. Så det känns som att vi behöver en syskonvagn av något slag. Emmaljungavagnen vi har sover ju Max i på dagis så i så fall om jag och bebisen ska ut på promenad medan Max är på dagis så får vi dras med en dubbelvagn helt i onödan. Nu blir jag så snurrig så jag inte ens vet vad jag tänker... Vet helt enkelt inte vad som blir mest praktiskt....

Nu börjar det bli dags att tända nån mer lampa här i vardagsrummet....

Dags att sova

Max ligger fortfarande precis på febergränsen men har varit pigg idag så vi provar på dagis imorn. Dom ringer väl om han inte orkar med...

Jag har varit och tränat på kvällen, efter en lat dag. Tänkte inte på att dom har special-schema nu över jul och nyår utan upptäckte när jag kom dit att det inte va något spinningpass... =( Körde en halvtimmes fatburner på "trampmaskin" i gymmet och sen åkte jag hem. Nu ska både Marcus och jag krypa ner i sängen, samtidigt för en gångs skull!

Du

Max har fattat det här med ordet du. Fast inte riktigt korrekt...
Antagligen har han fått det ifrån alla de gånger vi tittat på bilder och sagt "Titta, där är du Max!" Så han vet nu att "du" är han i dom fallen. Felet är att han tror att han alltid är du =) Håller jag på med något som han vill göra så säger han "Nej, du!" och menar "Nej, jag" =) Snurrigt värre!!

Sen försöker jag lära honom ordet ramla. Han säger tappa både till tappa och ramla. Och säger jag att han ramla så säger han "Nej, tappa" =)

Vecka 30

Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn. Känner du oro inför förlossningen bör du ta upp det på MVC. 

Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.

Snö!!

Undrar hur många som har en liknande rubrik idag =)
Hörde plogarna utanför när Max väckte mig (8.20...) så det va jättespännande att dra upprullgardin och persienn! Och snöat har det gjort konstant sen vi vaknade. Max och jag har varit ute en halvtimme och knallat runt, runt i snön =) Glömde såklart gallon-vantarna på dagis i fredags så han va lite kall om händerna när vi kom in. Men inte klagade han för det inte! En halvtimme verkade dock räcka ganska bra =)

Planerna för idag är väl inte så många, några försök till att få tag på någon på barnspecialistmottagningen, disk, lek, bad, mathandel... Hålla tummarna att ingen feber dyker upp under dagen.

Vi har igår införskaffat en till julklapp, ska nog ta bilen till jobbet imorn så kan jag åka direkt efter och fixa åtminstone två till. Sen är vi nästan klara! På lördag väntar bakning; lussebullar, mjuk pepparkaka och chokladbollar. Man äter aldrig så mycket som man tänkt sig under julen så det får räcka. Plus att vi ju inte har nån plats i frysen... Kom iofs på nu att vi ju ändå ska va i Bergsbrunna så då kan vi ju lägga i deras frysbox =)

Nej, dags för ett samtal till kanske.

Ben & Jerrys



Tror inte det finns någon glass i världen som slår denna!


Mvc

Dagens siffror:

v29 - blodtryck 112/60, bebis hjärtljud 148, sf-mått 28,5, blodsocker före glukosbelastning 5,0 och efter 9,3 tror jag

Såhär såg det ut med Max:

v28 - blodtryck 121/75 , hb 117, bebis hjärtljud 137, sf-mått 28,5



Vidriga vidriga glukosbelastning!! Mår fortfarande illa =( Men värdena va bra iaf. Allt under 10,0 är godkänt. Satt och läste Michael Connelly så tiden gick iaf fort.
Lustigt att måttet på magen blev samma igen =) Nu skiljer det dock typ 1,5 vecka iom att jag går in i v30 imorn och måttet med Max va nån gång under v28. Alltså är bebisen denna gång inte lika stor som Max. Än iaf =)
Får vänta ytterligare fyra veckor till nästa datum, 11/1 kl 1 (13) massa ettor =) Efter det är det varannan vecka som gäller.

Max sover som en stock, jag har diskat och anmält vab och nu ska jag lägga mig och vila. Max har redan sovit strax över en timme så det är nog tyvärr ingen idé för mig att sova. Men jag ska lägga mig och läsa en stund på soffan iaf. Vilket oftast slutar med att jag inte kan hålla ögonen öppna och somnar fem minuter innan Max vaknar... Han verkar åtminstone mycket bättre idag, ska kolla tempen när han vaknar. Men förhoppningsvis är det dagisdags imorn igen.

Fasta

Sitter här i soffan och har precis påbörjat min fasta. Imorn bitti vid 8 ska jag, på Mvc, ta blodprov och sedan dricka det vidragaste av vidrigt och sedan sitta i väntrummet och läsa bok i två timmar. Ser inte fram emot det alls! Däremot är det dags för mått på magen och lite hjärtljud och det ska bli underbart! Efter glukosbelastningen ska jag hem och byta av Marcus hemma med sjukt barn så att han kan åka iväg på kundbesök. Han missar ett kontorsmöte på morgonen men vad ska man göra.

Max va iaf så gott som feberfri nu på kvällen så det kanske inte blir så långdraget denna gång. Han fick ju båda hostmedicinerna igår kväll, hostade första timmen men va sen knäpptyst hela natten. Inte kan det väl va så att han ska behöva leva med två hostamediciner i hela sitt liv?
Det va iaf så skönt för oss alla att sova så han fick båda två ikväll med. Och än så länge är det tyst. Men imorn får vi nog strunta i medecinen igen, det va ju så det va sagt och vi måste ju verkligen få se vad som händer när han går utan ett tag.

Nej nu orkar jag inte mer. Ska göra mig iordning och sedan krypa ner under täcket. Tråkigt att det inte blir nå Lucia-firande på dagis imorn men vad ska man göra.

Sov gott!! 

38,9

hade lillkillen när vi skulle göra iordning oss för sängen. Han somnade som en stock precis efter 20 och hostade första timmen ungefär. Men nu har det faktiskt varit tyst i nästan 1,5 timme! Kanske hjälpte det att vi tog båda medicinerna ikväll igen... Eller så sätter han igång igen precis när jag lagt huvudet på kudden, det brukar vara en klassiker.

Imorn är det min tur med sovmorgon. Funderar på att sova med öronproppar, men jag tycker det känns så jobbigt att göra det när Max är sjuk. Marcus tar ju såklart hand om Max men jag vet ju att jag vaknar mycket lättare än Marcus. Tänk om det händer nåt som han inte hör?

Hoppas iaf på lite mer sömn i natt... Imorn, om Max inte är för dålig, ska han och jag leka i Bergsbrunna så att stackars Marcus får lite studiero. Sen är det tacos till middag =)

Hoppas verkligen att Max är frisk till Luciafirandet på dagis på måndag, han går och sjunger tippetippetapp hela tiden! Men jag tvivlar på att det blir så tyvärr.

Nej, god natt allihopa!!


Lördag

Disken är diskad, julkorten postade, badrumment städat, tomtedräkt till Max + en julklapp inhandlad, lägenheten dammsugad, blommorna vattnade, Max rum ommöblerat och Marcus är alldeles strax klar med att skura golvet. Känns som en ganska effektiv dag trots att jag bara hittade en enda julklapp efter fyra timmar på gränby... Nu har vi inhandlat 5 julklappar och har typ 5 kvar. Har ganska bra koll på vad fyra av de kvarvarande ska vara för något så det känns ganska bra. Läget är någorlunda under kontroll. Vi har en liten jul i år och inte heller så mycket pengar. Känns betydligt lättare att hitta julklappar när man inte har möjlighet att köpa så dyra.

Vad som inte känns bra är Max. Tror inte jag har sovit mer än ett par-tre timmar i natt, han har hostst konstant hela natten. Idag fortsätter han hosta, snora och har jättetung andning. Både in och utandning (har hört att det ena är typiskt för krupp och de andra typiskt för förkylningsastma/astma) är jobbig för honom. Hostan är både kruppig, slemmig och torr om vartannat. Hans torra fläckar i ansiktet som varit ganska fina på sistone blev på en gång knallröda när ögon och näsa började rinna igen =( Vi har gett honom den första inhalator-medicinen både imorse och för några timmar sen. Hjälper inte ett dugg... En vanlig biverkning av den är hyperaktivitet. Vi har inte märkt nåt av det tidigare, oftast har vi ju bara gett på kvällen och då hinner han somna innan det slår till. Men nu jäklar! Jag har aldrig sett honom så speedad ens när han är totalt frisk! Och det brukar ju va ganska bra fart på honom i normala fall =) Nu har han sprungit runt som en tok och sparkat boll, gjort piruetter, sprungit runt mig på golvet minst tusen varv och jag vet inte allt han gjort! Nu börjar det slå slint dock, han är jättegnällig och vet inte alls vad han vill, ena sekunden ska han sitta i nåns famn, andra sekunden duger det inte alls. Han är nog trött nu. Ikväll tänker vi ge honom båda medicinerna igen så vi allihop förhoppningsvis får sova.... Får ringa läkare på måndag.

Nu ska jag göra risgrynsgröt till middag! Med julvört =) Är grymt sugen, hoppas Max tycker om det...

Maxen

Det va intressant att höra lite vad barnen äter för mellanmål. Max åt mycket macka förut men nu för tiden äter han bara pålägget, och det blir inte mycket till mellanmål... Bredbart pålägg drar han av med fingret, smarta pojk. Banan är han inte längre så intresserad av men äpple är fortfarande super. Han har blivit extremt kräsen vad gäller just mellanmål. På dagis har dom enorm variation, skorpor, yoghurtar, hårdbröd, tunnbröd, gröt, frukter, fruktsoppor, riskakor mm mm mm. Igår skulle dom äta knäcke med makrill. Provade det hemma men det va ingen hit. Knäcke med smör, skorpa med smör eller äpple är typ det vi varvar mellan, trist... Kanske ska prova fruktsoppa i helgen.

Det va sista dagen för medicinen igår så idag är han medicinfri. Snoret rinner och han ligger nu i sängen och har hostat sen han somnade för 20 minuter sen... Omöjligt att säga om det är "gamla" hostan eller förkylningshosta. Låter tyvärr väldigt likt den gamla hostan.... Men nu va det ju sagt att han inte skulle få mer medicin, utan gå utan till en återträff med läkare i januari. Spännande tid framöver.......

Som alltid nuförtiden när jag väl sätter mig framför datorn får jag totalt hjärnsläpp och kommer inte ihåg nåt jag tänkt skriva. Eller kolla heller för den delen.... Är helt borta i huvudet jämt nu. Så kan det va.

Marcus och jag tittar på Idol och jag ska, i en bra paus, tina varsin morotskaka. Eller kanske en blåbärsmuffins? Beslutsångest... Max fortsätter iaf hosta...

Klockrent

Älskar senaste Ica-reklamen med Jamie Oliver =) Älskar också IKEA-reklamen med pojken som köper smörknivar!


Vad gör jag uppe egentligen???? God natt!!

Lite små-babbel

Under dagen har Max börjat snora igen =( Rinner mer och mer men än så länge inte så farligt. Får väl se hur det går denna gång. Kan nog faktiskt påstå att han under typ en vecka faktiskt har varit frisk. Första gången sen han började på dagis. Räknar man hans konstiga sömn-hosta så blir det första gången sen i maj. Inte illa! Men det varade alltså inte så länge.
Nu när jag tänker efter så har han nog tagit den senaste astma-medicinen i tre veckor nu, måste kolla upp det. Efter tre veckor skulle vi ju sluta med den för att se vad som händer. Vore ju perfekt fel-tajmat om vi skulle sluta lagom till en ny förkylning. Hur ska vi då veta om hostan är borta eller inte?? Vi får väl se, minns inte när vi började med medicinen....

Snart slutar Marcus jobba och då är det dags att laga mat. Köttbullar och pasta. Har faktiskt för första gången på typ ett år (eller kanske mer...) gjort matplanering för några veckor. Får se hur bra vi håller det =)
Efter maten ska jag med mamma till Ikea och sen handla på vägen hem. Kylen är så gott som helt tom...

Ni med småbarn! Vad äter de till mellanmål när de inte är på dagis? Har idé-torka.


Suck

Ringde till försäkringskassan då jag tabbat mig och helt glömt bort att begära ersättning för de senaste vab-dagarna. Har också helt glömt bort att anmäla en av dagarna. Ville ringa och se hur jag skulle göra för att det säkert skulle bli rätt. Tycker att det går väldigt snabbt och smidigt nuförtiden att ringa dit. Eller så är det jag som har tur =) Tycker däremot att det är jättekrångligt att fylla i blanketten men det är ingen som klagat än på att jag gjort nå fel. Däremot fick jag höra på jobbet igår att jag blivit "stickprovad" för kontroll. Så då lär jag definitivt få höra om jag gjort nå fel... Är mest rädd att min chef missat att fylla i vab nån gång och bara fyllt i frånvaro eller så. Men som sagt det kommer visa sig nu =)
Det jag suckar över är iaf att jag nästan va helt klar med blanketten, typ på näst sista sidan. Då hänger sig f-kassans sida och nu måste jag börja om.... Jippi!

Tungt

Tror att Max har somnat nu. Marcus är på dagis och sätter upp hyllor. Och jag sitter i soffan och tittar på Bones. Men jag tror jag känner igen avsnittet så jag borde gå och diska istället... Lockande? Nope, inte ett dugg. Det är sååå tungt att diska nuför tiden. Jag är för kort så magen tar i diskbänken hela tiden så jag inte kan stå upprätt utan måste luta mig frammåt. Rena döden för ryggen =(
Igår när Max och jag kom hem från Ica va jag tvungen att väga allt jag köpt bara för att se hur mycket jag egentligen släppar upp för trappan. Typ 11,5kg extra på magen, Max väger 12,5 och Ica-påse plus blöjpaket vägde 8,8kg. Alltså nästan 33kg extra. Tre trappor. Inte konstigt att mjölksyran forsar genom benen när jag kommit upp. Hur sjutton klarade jag av att väga 28kg extra förra graviditeten?? Hade visserligen ingen unge utanför magen att bära på, men Ica-kassar har man ju alltid släpat på. Jaja, envis som man är så kommer man ju upp iaf.
Fick iaf lite trevlig ordentlig träning igår kväll med ett spinning-pass. Grymt skönt!!!

Igår skrev jag i alla fall alla julkort. Fattas bara frimärken och ett par adresser. Vet ni egentligen hur snart det är jul!?!?! Galet ju!! Har knappt tänkt på det än. Blir iaf en lugn jul med mina föräldrar och bror. Syster är ju fortfarande ute och reser, australien för tillfället. Tippar på att hon inte kommer ha mycket till julkänsla =)

Jag är så himla chokladsugen jämt =( Och trött.

Vecka 29

Från denna graviditetsvecka erbjuder MVC ofta kontroller varannan vecka. Förmodligen känns det nu som om alla organ trängs undan av magen och barnet. När du börjar närma dig slutet av din graviditet känns benen ofta tunga och trötta. Räkna med att du behöver extra mycket vila. Trycket på venerna som leder blodet från benen tillbaka till hjärtat kan ibland bli för hårt, och det kan leda till åderbråck. Många kvinnor börjar nu fundera på den förestående förlossningen. Skriv gärna ned dina tankar om att vänta och föda barn. Det är ett bra sätt att bearbeta det du har framför dig.

Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden runt 26 cm från huvud till stjärt. Det fortsätter att lägga på hullet, samtidigt som hjärnan och de inre organen växer till sig. Nu finns det inte plats för akrobatik konster i livmodern längre, men barnet kan fortfarande sträcka ut sig och sparka. Barnets huvud står i proportion till den övriga kroppen. Hjärnan växer mycket snabbt och gör så att de mjuka skallbenen pressas utåt. Vindlingarna som är karakteristiska för hjärnans utseende, blir allt fler eftersom den blir snabbare och kraftfullare samt förbindelserna mellan nervcellerna ökar. Hjärnan kontrollerar nu andning och kroppstemperatur. I ögonhålorna rör sig ögonen och barnet börjar bli känsligt för ljus, ljud, smaker och lukter. Det kan också skilja på naturligt och artificiellt ljus genom livmoderväggen.


Skärpning!

Alldeles alldeles för sent för mig =(

Men nu har jag i alla fall fixat de fyra viktigaste julklapparna.

Måste lägga mig tidigare på kvällarna igen kommande vecka. Jag klarar helt enkelt inte av att vara vaken längre än till typ 21.30 när jag jobbar. Kvittar om jag jobbar 50, 75 eller 100%. Så imorn kommer jag va trött.....

Får skriva mer efter jobbet imorn helt enkelt.
God natt!

Julfest

Det blev inte så sent för mig igår. Oväntat va =) Trött va jag redan innan jag kom dit, men det va gott med julmat och kul med lite tävling. Största anledningen att jag drog ganska tidigt va att jag fick dras med en tragisk kille vars problem jag bara inte orkade med igår. Trodde från början att han bara va en kille som hamnat lite snett och inte klarar av alkohol så bra. Men för varje jobb-fest blir han bara mer och mer tragisk och bara för att jag hade dreads förr i tiden så har han fått för sig att jag lever ett lika "värdelöst" liv som han, med alla sorters droger och relationsproblem och jag vet inte vad. Hur fel kan man ha egentligen?! Han tror helt seriöst att jag förstår allt han pratar om hela tiden och att jag är med om samma saker.
Vid ett tillfälle frågade han om jag ville ha öl och jag tittade på min mage och sa nej tack. Då frågade han om jag ville ha en cigg, eh nej skulle inte tro det sa jag. Och då frågade han istället om jag ville ha en vanlig cigg?? Sen somnade han på bordet.
Snacka om att det sänker partystämningen ganska rejält.... Så till slut gick jag hem.

En intressant sak är dock hur mycket mer killarna på jobbet, i alla åldrar, pratar med mig när dom fått lite alkohol i kroppen. Är det verkligen så svårt att prata med tjejer? Gäller det killar i allmänhet eller är just bilmeckar ett över lag tragiskt släkte? Man undrar ju lite ibland...

Hur som helst, gott med julmat, skönt att komma hem.

Ooops

Det va visst inte Marcus som låg i soffan och snarkade igårkväll, det va Maxen =) Tokhögt lät det!

Nu ska jag ta en dusch inför kvällen julfest, och hoppas på att Max inte hittar på någe hyss under tiden. Han sitter med äpple och vatten i soffan och tittar på Horton, får se hur länge han stannar där...


Trötter

Det låter faktiskt som att Marcus ligger och snarkar i soffan stackarn =) Det är nog dags för oss båda att krypa ner i sängen!


Oroligt

Max har de senaste nätterna sovit väldigt oroligt på morgontimmarna. Han ropar ofta på mamma eller pappa i sömnen, smågnyr och vaknar jättetidigt på morgonen och vill att nån av oss ska komma in till honom och klappa och sjunga. Tar ofta nästan en timme innan han somnar om. Han verkar drömma massor, vi har hört honom ropa både titta och nej i sömnen =(

Inte nog med det så har han de senaste veckorna inte velat bada igen. Duscha går bra men inte bada. Stoppar jag i proppen för att fylla upp badkaret får han nästan panik, ropar nej nej och drar ur proppen. Han blir också jättelessen ibland när han ser vatten på tv, typ en bassäng eller fontän eller liknande (inte ett hav eller vattenglas elelr sånt). Förstår inte alls vad som hänt, han har inte ramlat i badkaret eller något sånt och jag tvivlar på att nåt skulle kunna hänt på dagis, dom badar ju aldrig där. Han vill inte ens bada med mig, blir helt förtvivlad stackarn =( Känns lite olustigt....

Däremot är alla fröknar, och jag med, så glada över att gamla vanliga glada, pigga Max äntligen är tillbaks på dagis! Det har varit några veckor med mycket frånvaro och trötthet. Han orkar (eller vill?) fortfarande inte promenera hem från dagis utan åker gärna vagnen. Idag gick han dock en tredjedel av vägen innan han ville upp i vagnen så det tar sig =)

Den 14/12 är det Luciafirande på dagis! Vet att dom tränar Luciasånger och igår började Max helt plötsligt sjunga tippe tippe tippe, tippetapp =) Så sött!! Oavsett vad Max gör under firandet kommer jag bara sitta och böla... =)

Max sover och jag borde passa på att sova jag med. Har varit så trött så jag nästan gråtit flera gånger idag. Känns som att jag har tusen saker att nämna här, har ju knappt nämnt mammas födelsedag och inte lagt upp nå bilder från middagen helelr, har inte nämnt att jag äntligen köpt lite växter i helgen, Marcus har varit på kurs i Stockholm i tre dagar och kommit hem sent på kvällarna, jag som aldrig försover mig försov mig 50 minuter igår, Max sa för några dagar sen sin första tvåords-mening (momo obba=mormor jobbar, det utvecklades sedan till ett ordentligt "jobba" (ibland iaf) och har nu sagts om både momo och pappa), mm mm. Imorn är det också julfest på jobbet, hade sett fram emot ett riktigt julbord någonstans så jag blev lite besviken när jag fick höra att vi skulle sitta i bilhallen som på sommarfesten, men det blir nog ganska kul ändå. Damerna som ska laga maten är väldigt duktiga på det så det blir nog gott iaf!
Det va lite snabbuppdatering det =)

Sov gott!

Egentid?

Är uppenbarligen väldigt dålig på det här med egentiden... Men jag hoppas att jag kommer in i det snart. Varken vilar ordentligt eller gör nåt "nyttigt". Kom iväg lite senare från jobbet både igår och idag, får ont i magen om jag går snabbt så det tar lite längre tid än förr att komma hem. Väl hemma komemr jag inte på vad jag ska äta så det tar lite tid och sen har jag behövt gå på toa alla tre dagarna och så vips så är det nu dags att börja röra sig mot dagis. Så det kan gå =) Måste planera dagarna lite bättre...

Är aå otroligt fruktansvärt trött just nu. Började i tisdags (eller va det måndags?) hosta igen och det blir bara värre och värre. Idag har jag knarkat Bafucin på jobbet för att kunna hålla tyst. Nej ikväll måste jag försöka se till att lägga mig tidigt. Eller uppdatera bloggen lite mer =) Kanske kan klara av både och, beroende på när Maxen somnar....

Kramar!

Den som väntar på nå gott?

Känner lite blogg-abstinens, de senaste dagarna när jag tänkt skriva så har det varit supersegt eller så har jag inte ens kommit in över huvud taget =( Lite drygt.... Nu har jag en timme innan jag ska hämta en nyvaken Max på dagis och eftersom jag inte gjorde nåt av det jag planerat min ensamma tid igår (fastnade framför systers senaste uppladdade bilder, från Australien och fallskärmshopp mm) så ska jag se till att hinne med disken idag iaf.

Så trots att jag har miljoner små, kanske meningslösa, grejer att skriva får ni inte höra nåt idag heller =)
Tänkte bara säga att jag iaf nu ska lägga upp en bild på magen i bildbloggen. Sen får det va nog.

Vecka 28

Nu går du in i graviditetens sista tredjedel. Det är en spännande men också påfrestande tid, såväl psykiskt som fysiskt. En del kvinnor mår utmärkt under denna period, medan andra kan känna sig helt utmattade. Under dessa veckor kan du räkna med en viktuppgång på ca 4,5-5,5 kg, där barnet utgör ca 3-3,5 kg. Livmodern har under den senaste månaden växt ca 4cm och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Detta kan ge en lätt obehagskänsla när de nedersta revbenen spänns ut.

Är du Rh-negativ görs en andra undersökning för att kontrollera om modern utvecklat antikroppar. Omkring dessa veckor görs ofta ett glukosbelastningstest, vilket innebär att man kontrolleras för att se ökad risk för graviditetsdiabetes. Även en kontroll av eventuell blodbrist görs.

Ditt barn är nu ca 25 cm långt från huvud till stjärt och vikten ca 1,2 kg. Det utvecklas och växer mycket snabbt nu. Lungorna är så pass färdigutvecklade att det klarar av att andas luft, men om barnet skulle födas så skulle hon eller han ändå behöva hjälp med andningen. Hos flickor är blygdläppar fortfarande små och täcker inte klitoris men under de sista veckorna växer de samman alltmer. Hos pojkar sjunker testiklarna ned i pungen. Fortsätt att prata med ditt barn för vid det här laget har det vant sig vid din röst. Den här sista tredjedelen av graviditeten kommer barnet framför allt att gå upp i vikt och enligt lag är barnet livsdugligt, vilket gör att det måste registreras om det föds.



Woho!! Sista tredjedelen! Med andra ord har jag en hel evighet kvar.... Ska vi gissa på en viktuppgång på 10kg??
Jag är Rh-negativ så antikroppar kommer kontrolleras, men först i vecka 35 enligt mina papper. Gjorde koll nummer två i v25. Glukosbelastning nr 2 ska jag göra den 14/12, sista dagen i v29. Ser inte fram emot.....


RSS 2.0