stora bebisar

va inne på ackis webbisar nyss. upptäckte att det knappt va några bebisar under 50cm de senaste dagarna, de flesta va 52-53.
när jag föddes va jag 47,5cm lång och vägde 3260g. marcus va lite större, 50cm och 4110g.
undrar vad jag har i magen? känns stor gör den i alla fall.... men det kanske alla tycker såhär på slutet.

puh!

det va först imorn dom höjde priset så nu har jag bokat igen. ska hämta ut dom senast den 5 februari så nu har vi några dagar på oss att fundera igen =)

mådde riktigt illa i förmiddags så jag har verkligen tagit det lugnt idag. legat i sängen nästan hela tiden. men nu mår jag iaf bättre, lite huvudvärk bara.

ska gå och småfixa lite nu, ha en bra dag!

nej!

jag glömde helt bort biljetterna till uppsala regga-festival igår!!! hur kunde jag?!?! och idag höjer dom priset.... =( eller är det först imorn? måste kolla!!!

irriterad igen

när jag skulle gå och diska kom jag på att jag måste försöka fixa e-legitimation. alla säger att det är så mycket enklare med föräldrapenningen då. försökte i början på januari men nåt sket sig hela tiden.
det stod att iom att internet explorer va inställt på ett visst sätt så måste jag lägga till en viss adress i "betrodda platser" (som inte alls hette betrodda platser utan tillförlitliga platser). gjorde det hundra gånger och startade om datorn och allt möjligt men det sa alltid stopp och att jag fortfarande måste lägga dit den där adressen.

idag försökte jga igen och det blev fortfarande likadant så jag ringde till supporten för att få hjälp. han frågade om jag va säker på att jag skrivit in rätt adress på rätt ställe, som om jag va dum i huvudet, klart jag har!! har dubbelkollat 50 gånger minst! då visste han inte vad problemet va men skulle kolla upp saken och återkomma. tiden gick och medan jag väntade kollade jag runt som en tok på datorn och upptäckte att programvaran och allt verkade redan finns på datorn FAST det aldrig gått att komma igenom hela installationen. efter att ha väntat lite till utan att hört nåt så ringde jag upp igen. kö.........
kom äntligen fram och fick prata med en annan kille som bara avbröt mig hela tiden så jag fick inte fram hälften av vad jag ville. han sa att jag "har programvaran men inte certifikatet, gör såhär så blir det bra" och så la han på utan att ens säga hej då??

gjorde som han sa men det funkar fortfarande inte..... förövrigt står det att jag redan har två godkända certifikat men jag fick ju inte en syl i vädret! det verkar som om det enda jag behöver är en säkerhetskod som, om allt hade gått rätt till, jag skulle valt själv under installationen.

sen va jag trött, hungrig och irriterad över att jag suttit med det där i typ två timmar utan att få nåt vettigt gjort! så jag gav upp..... gick och diskade lite, kom på igen hur hungrig jag va, åt en matlåda och nu skriver jag av mig min irritation här.

så!! va mycket skönare det känns. måste fortfarande få det att funka men jag tar det imorn. nu ska jag sätta igång en tvätt och diska klart!!

är det förresten någon som har nån kommentar om tygblöjor?? har inte ens tänkt tanken men under föräldraträffen igår pratade vi massor om det. någon hade läst nån rapport som sa att på två år sparade man 10 000kr på tygblöjor, trots el och tvättmedel för att tvätta dom. plus att man i regel kunde vänja barnet av med blöjor ett helt år tidigare än om man använde plastblöjor.........

snö!

blev jätteglad när jag vaknade och såg att det va alldeles vitt ute och snöade för fullt! nu några timmar senare så regnar det och droppar överallt....... =( deprimerande.

glömde skriva att pappa hade gissat bebis ankomst till igår, den 29/1, men han hade ju uppenbarligen väldigt fel han med =) fick nyss höra att morfar med fru ska åka till indien den 10/2 så dom vill väldigt gärna träffa bebis innan. ska göra mitt bästa!! *hoppas på ärftligheten* =) för övrigt riktigt avundsjuk... vill ju också till indien! *längtar tills jag är pensionär* eller?

idag måste jag också bestämma om jag ska hämta ut biljetterna till uppsala reggae festival eller inte.... kostar 1600 för två biljetter nu.... men kommer kosta 2400 sen i sommar. måste in och kolla hur kontot ser ut..... känns som att det kommer vara lättare att lägga 1600 nu än 2400 i sommar... hm...

nej nu ska jag diska!

sista föräldraträffen

filmen igår gick inte att spela så vi la oss och sov på en gång istället... drömde massa som vanligt! de senaste nätterna har jag drömt om förlossning. elelr inte alls om förlossningen i sig men om saker runt omkring. inatt va vi tex på förlossningen för att kolla hur allt stod till med mig, men först skulle marcus opereras på nå sätt på förlossningsavdelningen... helskumt. och som vanligt urartade drömmen totalt och slutade med att vi försökte sätta fast nån tjej som blivit opererad samtidigt som marcus som höll på att sätta dit en annan tjej för en massa brott hon själv gjort. jag drömmer nästan lika galet som du lina! =) ganska kul =)

marcus har varit hemma idag med, mår riktigt skumt stackarn. det skulle vara lite jobbigt om han fick influensa elelr nåt nu när jag faktiskt kan föda vilken dag som helst.... skulle ju va ganska typiskt egentligen!

kl 14 va de dags för sista föräldra-träffen. idag kollade vi på en liten kort film om kontakten mellan nyföd bebis och förälder, sen pratade vi lite om öppna förskolan, gottsunda familjeenhet och sen efter fikat delade vi upp killar och tjejer för sig och så fick vi prata om vad vi ville. både grupperna pratade mest om parrelationen efter födseln, om vikten av kommunikation och sånt.
kändes lite konstigt när alla sprang runt och sa "Lycka till!" när det va slut...

nu har vi precis ätit mat och slappar i soffan lite i väntan på sjukhuset =)

chillisås

chillisåsen blev jättebra och allt smakade supergott =)

nu håller marcus på att ladda ner madagaskar (det är ungefär den mest komplicerade filmen nån av oss orkar titta på just nu...) och så ska vi äta dundergod chokladglass! sen somnar vi antagligen båda två =)

såhär praktiskt är det förresten ibland med en stor mage....



=)

försäljare....

idag har jag tvättat de sista bebis-grejerna. kändes jättekonstigt, som att tvätta dockkläder och varför ska man göra det? =) väskan är dock fortfarande inte packad alls.....

marcus har varit hemma idag med jätte-huvudvärk =( men det har varit väldigt trevligt att ha honom hemma i alla fall. önskar han kunde vara hemma jämt =) tyvärr så måste han väl antagligen jobba över varje dag denna vecka bara för det. men men, sånt är livet!

vi har precis haft "gäster"... skulle just lägga mig i soffan och sova lite när det plingar på dörren. smyger alltid och tittar i titt-hålet innan jag öppnar. där stod ett halv-ungt (äldre än mig....) par och jag trodde det va våra nya grannar, vem annars skulle ringa på den här tiden på dan?? (vet iofs inte varför dom skulle ringa på den här tiden heller, men ändå...) men nej då, dom började prata om studenter och undersökningar och grejer och det slog mig plötsligt att det va samma tjej som varit här tre gånger förra året men alltid missat marcus, av nån anledningen ville hon bestämt prata med båda. och nu va vi båda hemma. "får vi störa en liten stund?" mjo....... okej.... lite frågor kan vi väl svara på. "Finns det nånstans vi kan komma in och sitta?" öh? vad? öh... okej.... soffan då. och då kom det fram att dte inte alls va nån undersöking utan nån jädra bok dom ville sälja. nån "års-bok" och hon babblade och babblade och babblade. skulle ha tagit tid på hur länge dom va här... hatar försäljare... och jag hatar att jag är så snäll. det lättaste är att låta bli att öppna eller svara i telefon, men jag trodde ju det va grannarna =( men till slut gick dom i alla fall. och nu kommer jag känna igen henne när hon kommer nästa år så då ska jag INTE öppna!

nej nu tror jag att jag ska göra lite mat. skulle laga flygande jakob, eller jag ska fortfarande göra flygande jakob men jag glömde bort chillisåsen..... men vi råkar faktiskt ha chilli-frukter hemma så marcus skulle hitta på en egen chillisås =) vi får se hur det går!

sol!

vilket härligt väder! synd att man inte orkar ta sig så långt. men en liten promenad blev det =)

och så har jag äntligen fått min första semla =) mumma!

nu sitter jag med benen upp en stund sen ska vi sätta igång med städningen. skulle va skönt att få den där förlossningsväskan packad också... jag går ju faktiskt in i v39 idag och då är jag ju inom "plus/minus 14 dagars-perioden". köpte dextrosol, kexchoklad och färdigmat till marcus att ta med till förlossningen ifall att det blir dags förr istället för senare.

känns riktigt tråkigt att jag inte orkar gå värsta långpromenaden nu när det är så fint väder. perfekt dag att gå ut i skogen och grilla korv och dricka varm choklad!

!?

jag försov mig?! från att inte kunna sova alls till att försova mig.... typiskt!

hade en jättetrevlig dejt med lina och hanna! jag vet inte om vi pratade om nåt annat än bebis-grejer men det blir ju så nu på slutet =) väldigt trevligt i alla fall!

men nu är jag ju slut igen då... har haft ont i benhinnorna sen igår och det lär ju inte kännas bättre imorn. men motion har jag ju fått två dar i rad iaf! har legat i soffan sen jag kom hem för 1,2 timme sen men nu ska jag gå och hjälpa marcus laga mat!

=(

har sovit ap-dåligt inatt.... brukar vanligtvis inte vakna förr än klockan ringer vid nio på vardagar, kanske 10-10.30 på helgerna. men nu har jag varit vaken i 1½ timme redan och bara legat och vridit och vänt på mig hela natten. ont i huvet, hungrig och illamående. och jag har drömt en massa drömmar om att jag tvättar barnkläder. kanske är mitt undermedvetna som säger åt mig att skynda mig för snart är det dags? man kan ju hoppas i alla fall.

nej, ska lägga mig och se om jag kanske kan somna lite till innan det är dags att gå upp. ska ju orka med en dejt idag! tyvärr vet jag redan nu att jag inte har nåt att ha på mig........ komemr se ut som ett fetto. måste tvätta kläder idag.

nyklippt

får så mycket beröm för hur bra mitt hår mår varje gång jag klipper mig! så då är väl de dyra produkterna värt pengarna antar jag =) och jag har hittat min favorit-frisörska på another you. dyrt det med.... men å andra sidan la jag ju inga pengar alls på nån typ av hårvård under sex hela år (med dreads)  så då kan jag gott kosta på mig lite nu.


   

med dreads jan-06





precis fått dom avklippta sept-06





julen-07



åt en trevlig lunch med syster, mor och far efteråt och sen knallade syster och jag runt på stan ett tag. fick allt planerat gjort men det får jag lida för nu. fy farao vad slut jag är!! både i huvud och kropp. ryggen värker, fötterna värker. men jag kom i alla fall hem med de dyra hårprodukterna, två bodys och mössor till bebis, amningslinne och amningsbh till mamma =) tänk att kalla sig själv mamma... helt galet... =)

nu ska jag slappa med marcus till vi somnar =)


lite småirriterad

mår fortfarande illa =(

ett spjälskydd ska väl ändå gå runt hela spjälsängen, eller hur? vad är annars vitsen med det!?! vi tvättade vårat för att det luktade så himla äckligt och jag följde tvättanvisningarna till punkt och pricka, och nu är det för kort! inte super-för-litet men en glipa på 5-10 centimeter i ena nedra hörnet där ändarna ska knytas ihop. provade aldrig skyddet innan jag tvättade men har svårt att tro att det ska va en glipa. har ingt och ringt till babyland men börjar tro att deras telefonnummer bara är för syns skull. har ringt dit förr men aldrig kommit fram. väl i butiken har dom däremot alltid varit toppenbra! får väl åka dit i helgen....

har också suttit och ringt och ringt till uppsala hem idag. gav upp men tänkte sedan ge dom en sista chans, och då minsann kom jag fram! kanske borde göra det med babyland också...? iaf,anledningen jag ringde uppsala hem är att dom har gjort bort sig totalt. dom eller byggarna dom hyrt in. vi bor på tredje våningen, utan hiss och ska snart ha bebis som behöver en vagn. utanför porten finns ett pyttelitet vagn/cykel-förråd som är helt proppfullt. där kommer ALDRIG vagnen få plats. och även om den skulle göra det skulle den bli skitig och kanske till och med snodd, vem vet. i trapphuset får absolut inget stå pga brandrisken, speciellt inte vagnar eftersom dom utsöndrar de farligaste gifterna vid brand (känns ju tryggt att ha bebis i en vagn helt plötsligt...) å likadant där kan den ju bli snodd eller förstörd av bus-barnen en trappa ner. så då fanns det (förut) bara ett alternativ kvar. vårat egna förråd som ligger på tredje våningen mellan vår lägenhet och grannarnas. det är ett litet låst rum med två "galler-förråd" (ungefär som vinds-förråd) på höger sida. det närmast innanför dörren är vårt. inte så mycket annat att göra än att släpa upp vagnen dit varenda gång man varit ute. det är ju i alla fall låst så den står ju säkert! problem solved!
ha! då kommer uppsala hem på att dom ska bygga om hela ventilationssystemet i hela huset. och för att spara pengar (gissar jag) och inte behöva riva nå väggar så bygger dom alla nya rör utanför väggen där dom ska sitta och sen bygger dom in dom "lite fint" i nya väggar. så nu fick vi dels en fin "vägg-klump" i vårat förråd så det blev mycket mindre plats, plus att dom gjorde en "vägg-klump" precis till vänster innanför dörrn. elelr rättare sagt typ mitt i dörröppningen. så nu kommer inte våran vagn emellan vårt förråd och väggklumpen...... om vi inte packar ihop vagnen varenda gång vi varit ute. men orka!! så vad göra, om vi inte vill ha vagnen inne i lägenheten hela bebis uppväxt? regn, snö, slask. lera..... "jag ska be nån ringa till er imorn" va svaret på min fråga... fortsättning följer...

försäkringskassan tänker jag inte ens ödsla tid att prata om. alla vet väl redan att dom är bökiga som f-n!?

och till på köpet måste marcus jobba över typ heeela kvällen idag =(  tror att det är en giltig anledning till att äta massa chokladglass efter maten =)

tror faktiskt bebis redan vridit sig åt sidan igen! inbillar mig att det känns så i alla fall =)

stavning

varför är det så svårt att stava alal, komemr, ananrs och elelr rätt på datorn???
fattar inte...

illa

idag mår jag illa =( ungefär som i somras..... kunde inte somna om ordentligt efter att marcus pussat mig hej då för att jag mådde så illa. ska försöka stoppa i mig nån frukost snart men det känns som att jag komemr spy oavsett vad jag hittar på...

glömde skriva igår att jag tog med mig en tens-apparat hem från mvc. min barnmorska va också helt salig över den, OM man tar hem den i tid, lär sig den ordentligt och börjar använda den från första värken. började man inte förr än man låg på förlossningen och redan har ett ordentligt värkarbete igång så tyckte hon snarare att det gav tvärtom-effekt. så här ska det tränas så fort marcus kommer hem! om han tar över ansvaret när jag börjar få svårt att fokusera så är dte väldigt många som klarar sig med bara tens och lustgas sägs det. skulle vara underbart om jag klarade det! ananrs får det väl bli epiduralen i alla fall...........................................

ska gå och se om jag får i mig nå mat och kanske piggnar till lite. annars komemr det här bli en trååååkig dag =(

förresten sitter marcus på sitt jobb nu och äter årets ANDRA semla, jag har inte ens ätit min första. kanske ska gå till ica sen om jag mår bättre =)

onsdag 23/1

idag hade min syster gissat att jag skulle föda bebis redan. ingenting har hänt hittills och jag har inte hört talas om någon förlossning som tagit två timmar från första värk till slut. så jag tror lugnt vi kan säga att hon hade fel =) sorry! nästa tippat datum är pappas den 29/1. iofs ska jag träffa lina på lördag och hennes kompis har fött båda sina barn samma dag som dom skulle haft en dejt. börjar tyvärr tro att jag kommer gå över trots ärftligheten i att föda för tidigt.... som det mesta i livet så visar det sig =)

va ju hos barnmorskan idag och alla värden va bra nu med. efter att ha klämt och mosat magen extra mycket idag så kom hon fram till att bebis är inte en jätte utan det är för att den ligger som den gör som sf-måttet är lite i den högre kurvan, 37. hade varit lite jobbigt att föda ut en gigant..... bebis är fortfarande ruckbar vilket är helt normalt för omföderskor men jätteovanligt för förstföderskor. men inte konstigt eller fel på något vis. händer ofta (för omföderskor iaf) att den inte fixeras förr än värkarna sätter igång. vilket dom gärna får göra nu!! elelr klipptiden på fredag och lina på lördag skulle vara trevligt att hinna med, sen kan det sätta igång!!

att träffa morbror va mycket trevligt! men han har inte hunnit ställa om sig från kina-tid så han somnade i fotöljen ungefär samtidigt som jag kände att det va dags att köra hem. att somna gravid bakom ratten är ingen hit =(

sen verkar vi ha fått nya grannar, eller om det är ännu fler som flyttat in tillsammans med dom som redan bodde där. står hundra namn på dörren nu. i alal fall har dom satt upp lappar med "akta illrar, ingång påå egen risk" typ och jag har alltid varit så fascinerad av illrar!!! har alltid velat ha ett par själv =) men känner ingen som har eller ens har haft. det närmaste jag har varit illrar är i en djuraffär i usa. är i alla fall väldigt nyfiken på vad det är för typer!! måste ju tjuvkika lite på dom först, innan jag vågar plinga på och fråga om jag får klappa =) haha! som en liten flicka =)

nej, nu ska jag hoppa i säng innan marcus hinner somna. och innan jag somnar här... imorn SKA jag börja packa väskan, som självklart inte blev av idag...............

sov gott alla nära och kära! och alla andra med =)

god morgon

igår tog jag det ganska lugnt, som de flesta dagarna nu för tiden =) diskade och plockade lite, sen låg jag och läste en stund. tog ett riktigt krafttag i duschen och rakade benen!! lyx =)
sedan åkte jag faktiskt förbi jobbet, det är meckar-kvällar på tisdagar så jag utnyttjade en kille som fixade oljebyte på bilen =) så nu behöver jag inte tänka på det på ett år typ!

vi får se vad jag får gjort idag ska börja med att äta frukost. fastnade i allt om heath ledger på aftonbladet.se. tragiskt...
sen i eftermiddag är det dags för mvc igen och efter det blir det middag hos mina päron. min morbror är på besök. han fick jobb i peking och har inte varit hemma sen han flyttade för kanske 1-2 år sen så det blir kul! jag hoppas han har varit inne på familjeliv och kollat på bilderna annars kommer han få världens chock när han ser mig..... jag är ju ganska stor....

packa förlossnings/bb-väskan ska jag i alla fall börja med. vi satt och gjorde en lista igår vad som bör vara i den.

nej, frukost säger magen.... hörs senare!

vardag igen

igår va mamma och pappa här på fika. med sig hade dom bilbarnstol!! så nu börjar vi ha allt på plats =)

idag har vi varit på förlossningen med föräldragruppen. vi började med att kolla ingången, så nu vet vi vilken knapp vi ska trycka på för att få komma in =) va rädd att vi skulle höra en massa skrik från folk mitt uppe i det hela men jag hörde inte ett ljud. vi fick se köket där blivande pappor hämtar saft åt oss blivande mammor =) badrummet där vi kan ligga och slappna av under öppningsfasen. sen fick vi se ett av rummen där man ligger antingen om man kommit in lite för tidigt men av nån anledning inte kan åka hem igen, eller om man förlöst på kvällen och bara vill vila över natten och sen åka hem dan efter. där får även pappa sova. man får då eget rum men delar toa med ett annat rum. sen fick vi se själva förlossningsrummet. alla 8 "vanliga" förlossningssalar var för tillfället upptagna (busy day) så vi fick sitta i ett rum som var till för de som har någon infektion när dom kommer och ska föda, typ magsjuka eller nåt sånt. där inne satt vi nästan 20 pers på pallar i en timme och jag blev bara tröttare och tröttare...... där gick barnmorskan igenom olika ställningar, olika maskiner, olika bedövningar.... hon ritade upp kurvor från ctg-maskin och förklarade att bara för att kurvorna är stora så betyder det ändå inte att värkarna är riktiga värkar. man går mest på smärtan. så varför mäta överhuvud taget? vi fick se "slangen" till epiduralen, nån slang med en liten spiral-spets på som man seriöst trycker in i bebins huvud om man av någon anledning behöver hålla mer exakt koll på bebisen hjärtrytm och sånt, "virknålen" man tar hål på hinnan med om den inte går sönder av sig självt... vi fick nog se det mesta =) förlossnings-"pallen", stora medicinbollen mm mm sen kom vi till bedövningarna. de som ville fick prova lustgasen. hon visade en tens-maskin som hon rekommenderade starkt. hon sa att många som helst inte vill ha medicinsk bedövning klarar sig genom hela förlossningen med tens. varför har jag då aldrig hört om nån som använt den? akupunktur skulle jag kunnat tänka mig om jag provat på det förut, men det har jag ju inte. efter vad man har hört om akupunktur vid andra situationer så funkar det ju jättebra på vissa men inte alls på andra. sen har vi epiduralen som är den mest effektiva men som istället kan försvaga värkarna och öka risken för långdragna förlossningar, sugklocka och mer "sprickning", till och med kejsarsnitt =( på slutet tappade jag koncentrationen mer och mer men det va ändå intressant att ha sett allting. jag hade gärna velat få se bb-avdelningen också, ifall man hamnar där några dagar. hon sa att där får man i regel egna rum speciellt nu när det inte är "högsäsong" för barnafödande (bortsett från idag då...) men man kan tvingas dela med en annan tjej och i så fall får inte pappan sova kvar. men förstföderskor brukar få företräde till eget rum.
oj oj oj va trött jag va på slutet... men det känns som att både marcus och jag har tillräckligt koll på läget. vi vill mest ha det överstökat nu. få slippa magen och ha våran underbara lilla bebis i famnen! =) längtar till förlossningen och allt vad det innebär och tror vi kommer klara det galant båda två! eller alla tre =)

nu ska jag sova. blev helt hjärndöd bara av att skriva allt... sov gott!!

helg

jag sov nästan två timmar efter jag läst ut boken igår. vaknade bara för att marcus ringde och sa att det va dags att hämta honom =) vem vet hur länge jag hade sovit annars!? men det gjorde ialla fall att jag orkade sitta uppe med marcus till tolv och titta på snatch. diggar den ännu mer för varje gång jag ser den och blev mäkta stolt varje gång jag lyckades uppfatta nåt av det brad pitt sa som inte va textat =)

sov med en massa kuddar under fötterna inatt och jag tyckte nog att de såg mycket bättre ut när jag vaknade. i ungefär en halvtimme. får knappt på mig stödstrumporna längre...

idag har vi slappat, varit på öb och hämtat skötväskan på babyland som varit försenad pga att första lastbilen blev kapad i tyskland... komiskt =) nu funderar jag på att  börja tvätta lite bebis-grejer, typ sängkläder och filtar =) känns lite onödigt tidigt att packa skötväskan =)

kissade förresten 8 gånger inatt igen

=)

nu har jag till och med varit duktig! började diska och råkade hitta nån energibomb nånstans. så nu har jag kollat datum på allt i kyl, frys, stora "skafferiet" och lilla "skafferiet", så härligt att rensa!!! kanske borde ha slagit på stort och torkat ur alla hyllor och sånt samtidigt men hjärnan va totalt inställd på att slänga, inte städa. det blir ju visserligen lättare att torka ur nu när det inte är lika mycket grejer kvar och allt är sorterat =) känns jättebra!
borde egentligen hänga upp tvätten nu också men det får faktiskt vänta. nu är det fötterna upp som gäller. dom ser lika hemska ut nu igen som dom gjorde igår =( ska läsa ut boken eller kanske lyssna på avslappningsband. brukar somna när jag lyssnar på det och det vill jag inte riktigt nu. men jag kanske skulle behöva det en stund. det är ju faktiskt fredag och fast det inte finns nåt att se på tv ikväll så kan det ju ändå va kul att orka va uppe lite längre! kanske ska hyra en film sen när jag hämtar marcus. han måste jobba över idag också stackarn =( men sen är det helg!



nej, upp med fötterna!!!



Fy farao!

bilder

hur lägger man upp bilder i inlägget?

nu äntligen

verkar jag ha kommit igång lite i alla fall. har legat och läst sen frukost, försökt hålla fötterna högt. men hur jag än ligger nu så känns magen riktigt klämd efter en stund. inge vidare skönt...

men nu har jag i alla fall satt igång en tvätt och matat fiskarna. upptäckte att våran finaste guppyhane har dött och att vi, igen, har ett platy-yngel som simmar runt i filtret..... och att det behövs städas igen.... men inte nu, för nu ska det diskas!

kram och hej!

våra grannar verkar förresten flytta igen....

dags att sova

kom i alla fall till ica och fick brevet postat. men det va nog bara tack vare att marcus inte behövde jobba över mer än till 18 så jag kunde hämta honom på jobbet. då va det ju enkelt att svänga in till ica på vägen hem. delade på en grandiosa till middag...... hm...... skärpning till imorn!

sov gott! =)

disciplin

ta sig i kragen, eller hur.... några timmar senare än sist och jag har inte gjort ett dyft! det har visserligen varit hur skönt som helst! men man undrar ju lite över min själv-disciplin. disken är klar på en kvart, posta brevet tar kanske 20 minuter, eftersom jag går lite långsammare nu för tiden, ändå har det inte blivit gjort! har tänkt gå till ica alldeles strax men jag måste komma på vad jag ska laga för middag först... så det kommer väl dröja ett tag innan jag får det gjort också. om jag ens får på mig skorna idag =)

men det sägs att man får va lat när man är höggravid?

klumpigt värre!

va på stan igår igen, träffade carro och sara. känns som att det är bäst att passa på nu när man är ledig några veckor.  sen lär man ju inte orka med så mycket den första tiden.

mina fötter har inge former alls längre, är bara två tjocka klumar. har aldrig sett dom så svullna! hela jag är en svullen klump nu. mina fingrar värker när jag försöker räta på dom ordentligt. blä! nu räcker det tycker jag!

har ingenting planerat idag. förutom att diska lite och posta ett brev. är så trött på försäkringskassan. varför skickar dom aldrig alla papper på en gång? man får hem papper som man fyller i och så tror man glatt att allt ska va klart. det går en vecka eller två och så får man hem nya papper som ska skickas runt och skrivas på av olika människor på olika ställen och ändå hinna va inne till försäkringskassan igen inom en vecka! och självklart håller mitt jobb på med ett ägarbyte så INGEN vet vart jag ska skicka papprena! men jag ringde i alla fall försäkringskassan så nu har jag tre veckor på mig att få brevet till rätt person så det ska väl ordna sig tycker jag. men vem vet när jag får pengarna då? jaja, det är som vanligt med försäkringskassan...

nej om man ska ta sig i kragen lite.

träning

längtar så efter att orka träna igen. tippar på att det enda som funkar första tiden är promenader. men oj vad jag längtar efter body pump!!

ser förresten ut som att jag inte sovit på tio dygn och gråtit konstant fem av dom. kul! =)

ensam igen

klockan 11.30 kom elgubbarna och stannade typ 20 minuter. perfekt lagom innan jag skulle ner och träffa hanna på stan. vi har skapat en liten tradition med lunch på rififi, väldigt trevligt! hon blir lika paff varenda gång vi ses över hur mycket jag växt sen sist =) nästa gång kanske jag har krymt igen =)

åkte och hämtade marcus på jobbet innan föräldraträffen. där började vi med en förlossnings-film från ackis. oj vad jag sattt och höll på att grina hela tiden!! det va så vackert (kan man tycka smärta är vackert?!?) jag ser så  mycket fram emot det! visst det kommer göra ont som f-n, och visst jag kan spricka och skita på mig och allt vad det heter, men jag längtar verkligen! jag ska kämpa arslet av mig och klara av det där galant!
annars satt jag mest och höll på att somna hela tiden, som oftast nu för tiden... dom andra i gruppen ser så pigga ut, jag förstår inte =(

nu ska jag laga lite mat. marcus har tagit cykeln till jobbet stackarn. igår jobbade han 8-21, ikväll trodde han inte att han skulle kunna komma hem förr än runt 00 nån gång... =( han kommer kollapsa totalt till helgen...då ska jag ta hand om honom ordentligt!

väntan

ja nu sitter jag här och väntar på el-gubbarna. kommer nog somna i soffan...

ensammen

med katterna förstås =)

gick från familjerättsbyrån på väderkvarnsgatan ner till cupido och köpte sallad, sen stod jag och väntade på bussen i tio minuter och sen va jag död! så ont i ryggen och benen =( det värsta av allt va att jag skulle åka till mamma och pappa en stund och där är det uppförsbacke från busshållplatsen, vilken jädra mjölksyra!! bebis får gärna komma nu, orkar inte längre... har gått upp alldeles för mycket i vikt och det är inte min kropp van vid alls. längtar tills jag orkar och hinner träna igen! är fast besluten att komma i form snabbt. men det lär jag ju få äta upp...

marcus stackarn ska jobba över typ hela veckan =( dumt jobb han har! en vecka i månaden blir det alltid en massa övertid. men jag håller ju på att somna i alla fall så det gör nog inte så mycket =) ska nog lägga mig och läsa tills jag inte kan hålla ögonen öppna längre. måste ju faktiskt ställa klockan imorn, det kommer nå gubbar och ska uppgradera kabel-tv-nätet i huset. någon gång mellan 7.30-18.00 kommer dom.... jag kommer gå upp vid 7 men dom kommer inte komma förr än 17. som vanligt.

klagar jag mycket? kändes så helt plötsligt.... det har i alla fall varit underbart skönt att inte behöva jobba idag!!! imorn ska jag äta lunch med en kompis på stan och sen är föräldraträff nr2.

sov gott!

första lediga dan...

...börjar segt =)
har inte gjort så mycket mer än att äta frukost och läst bok, The Husband av Dean Koontz. ingen höjdar-bok än så länge men helt okej. väntar nu på att lina ska ringa upp sen ska jag sätta igång tänkte jag. diska, hänga upp tvätt, ta en dusch. kl 14 ska marcus och jag va på familjerättsbyrån och skriva på att marcus är pappa till bebis. knasigt att man ska behöva göra sånt fast vi är förlovade och bor ihop. men tydligen har inte marcus rätt till barnet om nåt skulle hända mig under förlossningen och bebis får inte heller ta marcus efternamn. bara för att vi inte är gifta. men våra signaturer på ett papper ska göra allt giltigt!

trött

får man gå och lägga sig klockan 20 fast man inte behöver gå upp imorn?

slut....

nu har vi hämtat vagnen på babyland, shoppat lite småsaker på ikea och precis städat klart lägenheten. och jag är heeelt slut. helt slut...... marcus är så underbar och duktig! nuför tiden när vi städar så hinner han med att göra ALLT medan jag diskar..... och ändå är jag slut =)

vila, duscha och sen kommer en gammal klasskompis till marcus hit!

äntligen!

nu är jag ledig fram till förlossningen! känns lite skumt men oj oj oj va skönt! har så mycket jag vill rensa och greja med innan bebis bestämmer sig för att titta ut men hittills har det inte funnits nån ork efter jobbet. men nu så! hoppas bara jag inte blir lat och ligger i soffan hela dagarna... jag vill baka och städa och tvätta bebis-kläder och få allt klart. det där med att baka kommer nog komma i sista hand.... är inte så bra på det där med att vara hemmafru... inte än i alla fall =)
egentligen har vi nog det mesta under kontroll till bebis ankomst, måste bara ha tid och ork att sätta mig ner och komma underfund med det. vilket jag kommer att ha nu fram över =)

nu ska jag gå och laga mat, marcus kom precis hem =)

orolig

idag va jag för andra gången under graviditeten riktigt riktigt orolig för bebisen.
de senaste två nätterna har jag varit yr och vinglig varje gång jag gått upp på toan men jag mådde inge konstigt igår på dan. idag höll dock vingligheten i sig och jag mådde jätteilla lagom till jag kom till jobbet. skakade och svettades och bebis va heeelt stilla.... för ett par veckor sen hade brist på rörelser inte oroat mig men senaste veckan har bebis varit jätteaktiv! verkligen superaktiv och rört på sig näst hela tiden. men inte idag. helt stilla.
men närmare tolv, när jag va så orolig och illamående att jag inte visste vart jag skulle ta vägen, då minsann börjar den röra på sig... snacka om att jag blev lättad!! jag mår fortfarande riktigt illa =( men det känns inte som att det är nån fara för lilla bebis!


Nykomling

hej!

det här med att blogga är helt nytt för mig så vänta er ingen explosiv start med tio inlägg om dagen. men så småningom kommer jag komma igång ordentligt =)
det verkar som att alla skaffar blogg när dom är gravida eller precis har fött så jag kan ju inte vara sämre!! ska ha en bebis med världens härligaste kille den 10 februari (den får gärna titta ut tidigare...) *längtar*
nu ska jag hoppa in i duschen och sen sova... har inte mycket ork nu för tiden =(

hoppas ni alla mår bra!
kramar och dröm sött


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0