Avis

Min brorsa har typ alla nya filmer jag vill se på sin dator! Sååå avis!! Jag lät visserligen bli att fråga om tjejfilmer som typ Bröllopsduellen =) Men alla andra som tex Changeling och The curious case of Benjamin Button och Australia m.fl. m.fl. m.fl. 
Sen bad jag honom ladda ner en film som jag tyckte jättemycket om när jag va liten som hette Resan till Melonia. Ingen jag pratat med om den har vetat vilken det är och nu såhär ett antal år senare så känns det som att filmen egentligen va ganska konstig... Är det nån som sett den? Ska iaf bli kul att se den igen!

Trodde för övrigt att Max skulle somna jättetidigt idag, strax före 20. Hade gjort honom iordning och allt men så kommer precis en kille som skulle köpa en liten dator av Marcus. Självklart blev Max jättenyfiken och plötsligt pigg som en mört igen, somnade först 21.45 istället.
Killen som kom berättade att han och hans tjej båda va studenter och bodde i studentlägenhet i Flogsta och dom hade tre barn, 2 3 och 5 år gamla. Hur sjutton får man det att gå ihop?!?!?!

Nu ska jag sussa!

Shopping

Idag åkte vi till Babyland och köpte ny blöjhink eftersom våran gått sönder och dom nu hade kampanj på den. Mindre än halva priset! Köpte också en babyborste till Max som han har gått och borstat sig med hela dagen =)
Efter det tog vi en tur till Ikea. Där kollade vi på soffor, vilket var huvudmålet med den utflykten. Men som alla vet så går man ju aldrig tomhänt från Ikea....
Vi köpte skåp-spärrar som vi ska sätta upp i nya lägenheten, en såndär nätgrej som hänger från taket till Max rum och tallrikar.
Har funderat på att köpa ett till set om 6 med våra tallrikar ifall att vi skulle få många gäster nån gång och för att jag/Max haft sönder tre av de djupa skålarna. Men nu har dom slutat sälja det setet, däremot säljer dom lösa tallrikar. Tänkte att det kan vi köpa efter vi har flyttat men så under den obligatoriska titten i fyndhörnan upptäckte vi att dom sålde våra tallrikar för halva priset!Vet inte vad som va felet med dom, inget som syns i alla fall. Det fanns bara sju djupa kvar så vi plockade på oss dom och fyra stora och fyra assietter. Så nu har vi tio av varje, det borde vi klara oss bra med!

Angående möbler till lägenheten kom vi inte långt. Marcus vill ha en hård soffa - jag vill ha en mjuk, Marcus vill ha ett brunt köksbord - jag vill ha ek mm mm mm. Men vi får sätta oss med katalogen ikväll när Maxen somnat så ordnar det sig nog.

När vi kom hem igen så packade vi en och en halv låda med köksgrejer, mest glas men även lite allt möjligt. Kändes bra att få lite gjort!

Nu har jag ont i nacken och huvudet =(

Maxen!

Gissa vem som är uppe och springer runt som en tok?!

Halvpeppad

Det fick bli köttbullar, pasta och ärtor-majs-paprika till middag. Maxen åt av det också och tyckte det va jättegott! Sen blev det bad... =)

Jag har fått mens för tredje gången i år, exakt 15 dagar mellan alla gångerna. Skitkul om det kommer fortsätta så! Kan ju inte klaga på att det inte är regelbundet i alla fall....

Maxen vill inte sova. Han sov ganska länge på eftermiddagen så det kanske inte är så konstigt. Men jag tyckte inte att det va så jättesent. Marcus tog över för några minuter sen, får se om han klarar sig bättre. Annars får jag gå in med lite mer välling om en stund.
Tror förresten att han håller på att få en till tand i överkäken, tand nummer 7 i ordningen. Han gnuggar en massa i munnen och har varit ganska gnällig idag. Dessutom har han gått runt och slagit sig på munnen med handen mest hela dagen. Det va väldigt vitt under huden i käken, får se hur det ser ut imorn.

Jag tänkte försöka satsa på att bli av med resterande 0,8kg till Max födelsedag. Upp 28kg på 9 månader (eller egentligen 8 för första månaden är man ju knappt ens gravid...) och sen ner allt på 1 år. Skulle vara skönt. Fast jag blir typ yr och trött bara jag tänker på det här med flytten så vi får väl se hur mycket träning det blir närmsta tiden. Så därför kallar jag det inte ett mål utan ett försök. Men som sagt, jag ska satsa på löpningen på söndagar.
Fast jag missar ju kanske nu på söndag när vi ska med Johanna, Björn och Nemi på barn och baby mässa i Fyrishov. Får se om allt hinns med.

Marcus har köpt vindruvor åt mig och chips åt sig. Är inte ett dugg sugen på den onyttiga delen, kan inte komma ihåg sist jag va sugen på chips. Evigheter sen! Fast det är ju ibland tyvärr svårt att låta bli att ta ett par när det står en skål mitt framför näsan på en. Men ett par räcker för det är inte gott! Bortsett från salt och vinäger shipsen då, dom är tyvärr goda...
Hoppas det inte va såna han köpte =/ Jag somnar snart ändå så det gör inget.

Babbel babbel babbel.... Nu har Marcus försökt med Maxen en kvart utan att lyckas fast det va ett tag sen jag hörde något...

Kram och god natt!

Huvudvärk

Jag har glömt bort att handla ingredienser till dagens middag =( Max sover efter dagens alla trevliga besökare och kommer nog sova en stund, han som inte alls så länge som han brukar göra i förmiddags. Får försöka lösa det på något sätt....

Ringde imorse till han som än så länge bor i våran nya lägenhet och frågade om det fanns nån möjlighet att flytta in lite tidigare. Han sa att dom skulle flytta lite tidigare men visste inte än riktigt när. Han skulle höra av sig "när det närmade sig". Jag tycker att det har närmat sig i en månad nu jag... Men det lät i alla fall som att vi skulle kunna lösa det på något sätt.
Under tiden hade dom som ska flytta in här ringt till Marcus igen och sagt att dom väldigt väldigt gärna vill flytta in 2 mars. Marcus och jag satt i en kvart i telefonen och brainstormade om hur vi skulle kunna låta dom flytta in som dom ville (och på så sätt slippa dubbel hyra) även om vi inte får möjlighet att flytta in tidigare i Salabacke. Det betyder ju att vi ska ut ur vår lägenhet samtidigt som de nya ska in i den. I princip. Efter att ha pratat med en enormt trevlig gubbe på OKQ8 om deras bilar och sen lite mer idé-fontän med Marcus tyckte vi att vi kommit på såpass många hyfsade idéer att vi beslöt att dom ska få flytta in den 2 mars. Vi kan i värsta fall få det att funka på en helg om vi inte får våra nycklar tidigare. *Positiv* Med andra ord flyttar vi senast om en månad och en dag =)

Nu svider mina ögon, jag har huvudvärk, är hungrig (har inte ätit ens en macka till lunch) och har mensvärk (fast jag typ nyss har haft mens...)
Men jag har haft en väldigt trevlig dag!!

Jippi!

Bara 0,8 kg kvar imorse!!! Snacka om att det blir löpning efter varje body pump!

Nu vaknar Max!

Hårdtränad

Jag va så peppad för ett spinning/core-pass men så va det en vikarie som inte kunde core-delen =( Däremot hade han världens hårdaste spinning-pass, jag va helt död efter de 30 minuterna! Men eftersom vi va där för att träna i en timme så beslöt vi oss för att gå ut i gymmet och springa 20 minuter efteråt *stolt* Höll på att ge upp efter 8 minuter men vid 10 kom jag in i andra andningen så resterande 10 gick lätt som en plätt! Känns asbra, funderar på att springa 20 minuter efter body pumpen på söndagar. Ska nog se till så att det blir så =)

Maxen sover så jag ska nog sätta/lägga mig och läsa. Har nog inte ens 10 sidor kvar i boken som är så grymt bra! Massa twistar hela tiden! Är nog en av Connellys bästa tror jag =) Sen måste jag köpa fler böcker, kan ju inte sluta läsa nu när jag är inne i det igen. Älskar ju att läsa!!

Max va ledsen alldeles nyss, exakt 40 minuter efter att han somnat precis som igår. Lustigt. Tog dock inte ens fem minuter att få honom att somna om nån av gångerna.

Imorn kommer eventuellt mamma och kanske pappa hit en sväng på förmiddagen och sen kommer Carro hit efter lunch! Ska bli jättekul!

Nattinatti!

?

Är det pappa som har skrivit "Väck aldrig den björn som sover"? Det låter som en pappa-kommentar =)

Hmm....

Uppsala hem-personen, som för övrigt va en gammal jobbarkompis till en kompis, sa att allt såg jättefint ut. Hon tittade inte ens bakom sänggaveln efter fuktfläckar. Blev så ställd att jag inte kom mig för att fråga. Min och Marcus plan var att höra om vi fick tapetsera hela sovrumemt själva för att slippa betala 3000 kr. Men när hon inte ens såg dom så sa jag inget. Skönt att inte behöva göra nåt av alternativen. Men om nästa hyresgäst klagar efter att dom flyttat in så kommer vi ju inte ha chansen att göra det själva utan måste betala. Med dom billiga tapeterna Uppsala hem använder så skulle vi lugnt komma undan med 1000 kr om vi gjorde det själva.
Jaja vi får se, vi får se. För tillfället ser ju allt lugnt ut =)

Mer eller mindre roligt

I förmiddags behövde jag göra nr 2 och istället för att stänga in Max med mig i badrummet så drog jag fram dammsugaren i hallen och lämnade toa-dörrn öppen. Funkade kalasbra tills han helt plötsligt spyr på dammsugaren och golvet. Sen klampade han runt i det där och petade och geggade och allt jag kunde göra va att titta på =)
Kul!

Lunch

Nu sover Max sin dagsvila och det är min tur att äta lunch! Blodpudding blir det =) Är faktiskt hungrig på riktigt vid tolv när jag går upp en timme tidigare.

Vi har plockat undan berget med ren disk, vikt bort tvätten, städat undan leksakerna, dammsugit hela lägenheten och spridit ut alla leksaker i väntan på folket från Uppsala hem. Får plocka undan dom igen när jag ätit. Hoppas Max hinner vakna av sig själv innan dom kommer så vi inte väcker honom... Han är pigg som en mört och knatar på fram och tillbaks så han blir nog inte sjuk denna gångh eller. Så skönt!

Har precis fått höra att de som ska ha våran lägenhet har ändrat sig och kanske visst vill flytta in 1:a mars. Vilket isf betyder att vi bara har en helg på oss att flytta och städa. Men det blir nog bra! Det är ju väldigt skönt att ha allt gjort på en gång! Vi får se hur det blir!

MAAAAAAAT!!!!

Besiktning

Idag kommer Uppsala hem och besiktar lägenheten. Det står på papperet att besiktningen äger rum mellan 13.30-16.00. Betyder det att dom kommer någon gång under den tiden, elelr betyder det att besiktningen tar 2,5 timme?
Kul kul...

Max är i alla fall på bra humör idag! =)

ÖF

Idag va det dags  för ÖF igen! Och denna gång va minsann inte Max blyg. Jo den första kvarten kanske men sen satt han inte still en sekund! Vilket betyder att sångstunden inte va så lyckad idag =) Jag jagade honom runt, runt och varje gång han va på väg ut ur kyrksalen så hämtade jag tillbaks honom men till slut gav jag upp. Då knallade vi runt i resten av kyrkhuset istället, fram och tillbaks, fram och tillbaks... Han ser så lycklig ut när han kan knalla runt som han vill!

Efteråt gick Johanna och jag en stund på stan, sen hämtade Max och jag upp Marcus på jobbet och så köpte vi årets första semlor! Och dom va faktiskt jättegoda!! Brukar annars för det mesta bli besviken, det är inte så gott egentligen. Mastigt och äckligt, alldeles för mycket grädde eller all mandelmassa i en klump på ena sidan. Men den här va faktiskt riktigt god!

Max somnade tidigt ikväll 20.50. Han va konstigt kallsvettig så jag hoppas han inte håller på att bli sjuk eller nåt =( Han har inte bajsat på hela dagen så jag är förberedd på en jobbig natt. Han har redan skrikigt massor vid 21.30 men efter lite mag-massage så somnade han om. Får hålla tummarna att det va allt. Det lät som riktig smärta... =( Magknip typ.

Ska lägga mig och läsa ett tag och se vad som händer. Oftast om han har ont så dröjer det inte länge innan han skriker igen.

*Suck*

Det ser för jävligt ut här hemma igen. Disk överallt. Hur kan det bli fullt av disk *knäpper med fingrarna* snabbt?
Kommer inte ens ihåg vad vi åt igår men av någon anledning blev det mycket disk och jag hann ju inte diska bakgrejerna eftersom Max vaknade. När Marcus kom hem va det dags för middag, tapetsering och sen duschar. Vid 23 när Max äntligen somnat tänkte jag minsann inte ställa mig och diska.
SÅ nu innan Max vaknat måste jag välja mellan frukost i fred eller diska. Jag vet vad jag och min mage vill välja, men jag vet också vad jag borde välja...
Vi ska ju till ÖF så nån sovstund hemma för Max del blir det ju inte!
So it's now or never.

Nu...

...har han somnat.
Blir väldigt spännande att se om jag har svårt att sova ännu en kväll, nu när jag är så trött så trött. Och lika spännande blir det att se när jag går upp imorn.

Hur är det ens möjligt??

Försökte natta Max vid 20.00 men misslyckades totalt. Sen har det varit fullt ös hela kvällen. Marcus och jag har turats om att duscha (det blev ingen träning, Marcus gjorde ett jättesnabbt jobb med tapeten som han faktiskt hade hunnit med efter jag kommit hem från träning =( men men, det blev kalasbra i alla fall!) och vid 21.40 började jag om med nattningen. Marcus bytte av mig för fem minuter sen. Gossen vill helt enkelt inte somna! Men Marcus visslingar brukar lyckas till slut.

Jag är supertrött idag! Förstår inte vad det kommit ifrån, hoppas jag inte håller på att bli sjuk. Känns inte så... Vid 14.00 kom första vågen och sköljde över mig, förstod inte hur jag skulle orka ta mig till Uppsala färg. Men det gick! Sen kom nästa våg vid 20.40 och nu är jag helt död. Men får så dåligt samvete att Marcus sitter med Max när han ju ska upp och jobba imorn så jag kan inte lägga mig förr än jag vet om jag ska in och ta över igen eller om Maxen somnat.

Hoppas det blir god natt snart i alla fall!!

Jag är förresten väldigt sugen på årets första semla.... Glömmer dock bort det varje gång jag komemr till en affär.... Imorgon kanske!

Det slutar oftast bra även om det inte blir som tänkt!

Efter att Max ätit frukost, bajsat och lekt litegrann så gick vi till Uppsala hems kontor. Vi hittade snabbt rätt tapet och sms:ade numret till Marcus som skulle ringa runt och kolla läget på sin lunch. Sen gick vi till Ica och handlade och på vägen hem fick jag stoja och fula mig för att hålla Maxen vaken. Dagen skulle bara bli knäpp om han sov 5 minuter och sen vaknade.
Väl hemma fick han lunch och va dödstrött så efter det nattade jag honom, det tog 30 minuter istället för de vanliga 30 sekundrarna det brukar ta på dagtid.
Eftersom jag diskat på morgonen så fick jag för mig att baka blåbärsmuffins =) Sen va tanken att jag skulle äta lunch och läsa lite bok och sen diska efter bakningen. Men jag hann inte mer än att stoppa in muffinsarna i ugnen så vaknade Max =( 25 minuter sov han. Så där rök min fina dagsplanering! Jag gjorde mackor med stekt ägg till lunch och matade Max med blåbär samtidigt. Ville inte låta honom peta själv och bli alldeles lila över hela sig. Han vräkte i sig i alla fall =) Sen va han trött men speedad hela dagen =(
Klockan 16 va det tänkt att jag skulle åka till Uppsala färg där dom precis fått in tapeten och sen hämta Marcus efter jobbet på vägen hem. 15.30 va Max så övertrött att jag kände att antingen måste jag lägga honom eller så måste jag åka på en gång så han får sova i bilen fram och tillbaks.
Så vi åkte men inte sjutton somnade han heller... Inte förr än precis innan vi hämtade Marcus. Men det bådar gott inför kvällen, kanske somnar han redan klockan 20!

När vi va på Uppsala färg sa killen jag pratade med att tapeterna trycks på olika fabriker och att nyansen kan skilja lite från fabrik till fabrik.... Eftersom jag inte hade nån "tryckkod" så fick vi helt enkelt chansa... Nu kan jag inte bestämma mig om jag ska va hemma från träningen så vi kan fixa det ikväll, eller om vi måste fixa det imorn ikväll, i sista minuten... På torsdag kommer dom och inspekterar!
Jag får typ ångest om jag missar en träning =(


Uppe med tuppen!

Min tupp gal vid 08.00 =)

Sen dess har jag plockat bort all den rena disken från igår och diskat middagsdisken. Nu sitter jag här vid matbordet med min frkost och en kopp te och Trunk Music. Ska läsa en liten stund och sen väcka Max om han inte vaknat av sig själv tills dess.

Det brukar alltid bli fel om man ska förändra nånting och tar alla steg på en gång, så jag bestämde att jag går upp 8 varje morgon denna vecka så att jag vänjer mig lite... Sen nästa vecka börjar jag med Max =)

Nu till boken!

Nedräkning

Känns som att vi inte gjort något alls idag men jag har faktiskt vikt kläder och tvättat två tvättar, diskat, sorterat om bland Max kläder och gjort en matlista för v 5 till och med v10. Helgen v10 flyttar vi så det blir som en nedräkningskalender =) Är inte 100% nöjd dock, nånting känns inte bra men jag kan inte sätta fingret på det... Men den blev godkänd av Marcus så det funkar nog. Imorn blir det köttbullar med mos och lingonsylt!

Jag började också packa lite smått i köket men fy vad tråkigt det är när saker måste bökas in i tidningspapper! Jag ledsnade väldigt snabbt...

Max somnade i alla fall väldigt snabbt idag, hoppas detsamma gäller för mig!

Nope

Det blev ingen projektstart idag. Så typiskt när man väl bestämt sig. Jag somnade nog inte förr än 01 och sen skrek Max vid 03, inte så att jag behövde gå upp men man ligger ju alltid och lyssnar ett tag för att vara säker på att allt är lugnt. Sen skrek han igen vid 05.30 och då fick jag gå upp och massera hans rygg en stund och sen hade jag jättesvårt att somna om, dröjde nog till nästan 7.30. Mobil-alarmet ringer alltid vid 9 och jag försökte desperat komma upp....

Vi får prova igen imorn! Och ikväll ska jag somna innan 23.30. Punkt slut. Brukar normalt sätt inte ha svårt att somna så det är verkligen så typiskt...

Shoppinglista

Vad jag vill köpa till nya lägenheten:

• Nytt duschdrapperi
• Massa växter
• Gardiner
• Nya handdukar
• Stort köksbord
• Soffa med schäslong
• Sängbord
• Byrå till Max rum

Säkert m.m. m.m. m.m. m.m. också =)

Men med dubbel hyra och troligtvis två rum att betala omtapetsering i så får vi nog va glada om vi har råd med nytt duschdraperi. Men den som väntar på något gott! =)

Framtida projekt

Om jag sover bra i natt så ska den kommande veckan tillägnas Max och projekt FåMAxAttSomnaTidigare. Men bara om jag sover bra i natt, annars orkar jag inte. Det finns faktiskt många positiva saker med att han somnar mellan 21-22. Men det finns ju många fördelar med att han somnar tidigare också. Kl 20 skulle vara perfekt tror jag. För då skulle han teoretiskt sett sova till 08.

Lite avis

När man kollar runt i andras bloggar verkar det som att alla gör så mycket jämt på helgerna. Hittar på saker och umgås. Folk verkar inte ens ha tid att blogga förr än efter helgen.
Vi gör ingenting på helgerna. Ingenting. Jag kollar bloggar 100 fler gånger på helgen än på vardagar. Jag längtar inte ens efter helgerna längre.
Inte så att jag inte vill att det ska bli helg. Men jag går inte längre runt och längtar.

Glömde

Har ju glömt att säga att han som fått våran lägenhet va här och tittade i torsdags när jag va och tränad. Mamma, pappa och barn lite äldre än Max. Dom hade redan dubbel hyra som det var så dom va inte intresserade av att flytta in tidigare. Men det betyder ju att vi har en hel månad på oss att få allt med flytt och städning klart. Kan ju va skönt det med. Speciellt städ-biten.... Fy vad jag inte alls ser fram emot det.

Fix-dags

Nu när inte Max är hemma ger vi igen på grannarna under oss och spelar reggae på hög volym och dunkande bas =)

Annars går det inte så bra för oss idag. Vi hittade inte rätt tapet på ställena vi åkte runt till. Vi verkar inte ha kvar beslagen till den gamla badrumsspegeln. Och vi har också lyckats skruva upp standard-hatthyllan snett. Men det hoppas vi att dom inte märker...

Får hoppas att dom har rätt typ av beslag på Ica och sen får jag gå till Uppsala hems kontor på tisdag när dom har öppet och tjuvkika på tapetproverna. Måste ha tapetnumret så vi kan fråga i nån affär sen. Hatthyllan skiter vi faktiskt i.

Marcus håller på och trycker in silicon i alla hål i badrummet (även tidigare hyresgästernas eftersom dom inte gjort det) och jag ska ta tag i disken. Som av någon anledning blivit ett gigantiskt berg igen. Sen ska vi passa på att städa och sen är det nog inte så mycket mer i fix-väg vi kan göra. Förutom all packning men vi behöver fler flyttkartonger och dom får inte plats i våran bil =)

Stolt!

Max är så duktig på att gå nu. Han knallar hellre än kryper och har gjort det ett par dagar nu. Han reser sig själv ibland men har inte riktigt fattat att han verkligen kan det så är han inte i närheten av en möbel eller vägg så kryper han. Annars går han alltid! På gott och ont ska väl tilläggas, han är väldigt stabil men som vanligt i hans lilla liv så är han alldeles för självsäker. Han drattar på rumpan med jämna mellanrum, tur att han har blöja =) Men idag ramlade han in i soffbordet så läppen började blöda =( Men han tog det bra!

Idag har Johanna och Nemi varit här och lekt lite! Annars har vi inte pysslat med så mycket. Max sov inte så mycket på dan men det tog ändå en timme att få honom att somna. NU tittar vi på sista Indiana Jones-filmen, men vi orkar nog inte mer nån av oss.
Time for bed!!

Skit också

Estrella har börjat med Salt och Vinäger chips.... I vanliga fall när Marcus får för sig att köpa chips så äter jag ett par och sen avstår jag. Men hur i helskotta ska jag kunna motstå Salt och Vinäger chips?!?!
Imorse hade jag bara 1,2 av 28 graviditetskilon kvar........

Lägenhetsbesiktning

Max sover, Marcus sover, jag är hungrig trött och väldigt sugen på att läsa bok. Kan inte läsa i sovrummet för lamporna är så starka att Marcus vaknar, han är lite känslig mot ljus när han sover. Ska i alla fall komma på något att äta och läsa under tiden jag äter det. Mitt hår är ju blött igen, som vanligt efter träningarna, så jag borde ju inte lägga mig än.

I helgen ska i alla fall mina föräldrar vara barnvakt åt Maxen. Uppsala hem ska komma och inspektera lägenheten på torsdag och då ska allt som inte är standard återställas, tex hallmöbler och badrumsspegel och annat sånt som vi har bytt ut. Sen tänkte vi försöka oss på att tapetsera om en liten liten yta i hallen där katterna rivit sönder. Man får ju egentligen inte fixa själv men vi hoppas på att dom inte märker någon skillnad. Gör vi inget åt saken så får vi betala ca 2000 kr när vi flyttar, så då är det ju värt att prova fuska lite =) Vi måste troligtvis betala omtapetsering i sovrummet pga fettfläckar från innan vi skaffade sängstommen =(
Hur som helst så kanske vi går på bio efteråt också, får se hur vi orkar och hur vädret är. Hörde något om att det skulle va snöstorm.... Vi får se!

Nu ska jag äta och läsa lite! Det verkar vara helt omöjligt för mig att komma i säng innan 23-23.30, oavsett när Max somnar =( Ska skärpa mig snart och gå upp tidigare istället...

Sov gott!

Shine on

Jag löste det! *Känner mig smart* =)

Den här låten är med på spinningen ibland, har aldrig hört den innan men jag älskar den!
Ikväll va det tung backe till låten, fy farao, skulle nog ge upp om inte låten va så bra =)

Den får mig att längta till sommaren också..... Och till ett par kilo minus till.....


Hur?

Hur får man ett klipp från youtube att ligga i ett inlägg?? Dataexpert som man är...


Grattis!

Grattis grattis Jonas och Charlotte som fick en liten pojke ikväll!!!
Är så glad för eran skull! =)

Kakor, sömn och lek

Jag och Marcus har precis provsmakat en sockerkaka jag fick för mig att baka för ca en timme sen. Den fick precis som kladdkakan godkänt men det va inget speciellt med nån av dom. Men är man nybörjare så är man! Nästa projekt blir muffins, måste bara köpa hem blåbär eller nåt annat smarrigt att ha i =)
Medan kakan stod i ugnen diskade jag äntligen allt i diskhon och på diskbänken... Har inte hunnit klart på ett par dagar så det har bara byggts på mer och mer. Men nu är det gjort!

Max sov konstigt i natt. Somnade 22 och vaknade 07 och somnade sen om vid 08 och sov till 11.30. Väldigt olikt honom! Men sen har han bara sovit ca 30-45 minuter under dagen så han somnade snällt vid 21. Hoppas denna natt blir mer normal! Anar dessvärre oråd, han har bara bajsat en liten liten plutt idag så han vaknar kanske med magont. Ska därför se till att lägga mig så fort jag skrivit klart här.

Idag har vi varit på öppna förskolan innen i stan med Johanna och Nemi! Först när vi kom så va det i princip bara vi där så Max lekte lite här och där, tog lite söta kort på dom! Sen kom det fler människor strax före sångstunden och vips satt Max i mitt knä och bara tittade på alla. Det va dock väldigt skönt att han höll sig lugn under sångstunden!
Dom hade fått en ny präst som visade sig vara en av mina konfirmandfaddrar, Fredrik (Feppe tror jag vi kallade honom). Jättekul att träffa honom igen, han va sig precis lik! Han kände igen mig men tyckte jag va lite olik mitt gamla jag. Tror jag det, för tio år sedan vägde jag ungefär 12kg mindre....

Imorn hade jag tänkt åka till pappa och låta Maxen debut-åka julklappspulkan som står kvar där. Men jag ser nu att det är nollgrader så vi får väl se hur backen ser ut imorn! Och då menar jag backen som i marken, jag tänkte inte skjutsa Max ut för en backe det första jag gör =)

Nej nu ska jag frysa ner kakan, borsta tänderna och gå och lägga mig. Hade svårt att somna igår men jag hoppas det går bättre ikväll!


Desperat

Marcus och jag är i desperat behov av lite tid för oss själva, men jag vet inte när vi ska ha tid! Finns så mycket som behöver göras inför flytten. Massor att rensa, känns ju riktigt dumt att släpa med sig en massa onödigt. Vi började bra men nu har vi inte fått nåt gjort på två veckor...

Kollade med en på jobbet idag om han visste om någon annan blivit varslad. Han va inte säker men eventuellt en kille som så vitt jag vet är tillfälligt tjänstledig och definitivt inte sist in på sin avdelning. Så kan dom väl inte göra?! Och ska hela firmans välmående räddas bara för att två personer får gå? Två personer som av olika, men godkända, anledningar inte varit närvarande den sista tiden. Vill ju inte tillbaks så jag bryr mig inte riktigt, men rätt ska vara rätt, så är det bara!

Har fortfarande inte ätit nånting och Marcus har gått och lagt sig. Är lite hungrig men inte sugen... Och mitt hår är blött....

Underbara träning!

Det va väldigt längesen det gick så bra på ett spinning activio pass! Underbart!
Nu borde jag äta men är inte sugen på nånting =(

Gott och Blandat

Längesen jag la upp lite bilder nu.

Besök av Max Farfar och Stella, middag på Alexander och fika hemma hos oss





Mysig julklappshandduk





Pose i soffan



"Puff" hos Sara



Fina fiskar och hångel





Underbara charmknutte ♥


Skäms

Jag skäms så för vårat akvarium nu. Vi har inte bytt vatten eller rensat filtret på evigheter. Det är översvämmat med flytväxter och de vanliga växterna är döda. Fiskarna kolar en efter en.... Får så dåligt samvete. Men jag kan inte låta bli att tänka att det skulle va bra mycket lättare att hantera akvariet under flytten om alla fiskarna är döda.........

Nu går det fort!

Nu verkar det vara på riktigt, nu har Max verkligen fattat att han kan gå! Ibland gör han det utan att alls tänka på det, medan ibland lyser hela han med stolthet! Och jag med =) Ikväll har han nästan bara knallat runt! Och vilken frihet! Inte bara för honom utan för mig också, fick titta på nästan hela Råttatouille i fred =)
Nu sover han och jag ska lägga mig och läsa. Bäst att komma i säng tidigt ifall han får för sig att gå upp kl 6 imorn med =( Jag ka nju inte fortsätta gå och lägga mig igen när han somnar om, blir lite sent plus att jag inte får något gjort eftersom han bara sov 30 minuter senare på dagen. Han sover ju oftast 12 timmar på natten så det va nog bara en tillfällighet att han vaknade så tidigt....

Idag har vi annars inte gjort mycket annat än att knalla runt =) Min pappa va här med fika en stund, mycket trevligt med sällskap!

Gissa vem

Gissa vem som vaknade pigg som en lärka kl 6? Och gissa vem som inte va ett dugg vaken... Och gissa vem som somnat om nu och gissa vem som funderar på sova mer...

=)


För bra för att vara sant

Efter att under veckan ha somnat 21.55, 23.35, 22.40, 21.25, 23.00 och 00.05, somnade han idag precis när vällingen va slut kl 21.10. Alldeles för bra för att vara sant.... Marcus och jag ska titta på en film och så får vi se vad som händer. Håller tummarna!!

När man talar om trollen

I onsdags när Hanna och Emil va här och lekte pratade vi om att dom små barnen knallar massa ena dagen och ingenting alls dagen efter. Max hade ju knappt gått ett steg sen nyårshelgen. Men så plötsligt på kvällen började han lite smått igen och sen dess har det bara blivit mer och mer för varje dag. Idag har han gått själv i princip lika mycket som han krupit! Han slog "längdrekord" med typ 14 steg på en gång och han har till och med rest sig upp utan stöd! Han är så söt och det ser så konstigt ut =) Han börjar bli riktigt stor nu... 11 månader imorgon.

Nu ska jag titta lite på Bones, så länge Max bestämmer sig för att stanna i vardagsrummet...


Värdelös helg

Det har varit trevligt att vara hemma hos mamma och pappa. Men vi har inte fått nånting gjort alls. Vi har inte städat, vi har inte flyttpackat nånting alls, Max och jag har vänt på dygnet alldeles för mycket, Marcus och jag har knappt setts sen i onsdags kväll. Idag jobbar han hemmifrån så jag vet inte hur jag och Max ska kunna låta bli att störa.

Det är redan den 18 januari, bara 1,5 månad kvar tills vi flyttar. Börjar kännas lite stressigt nu. Kollade ju upp lite flyttfirmor i mellandagarna, eftersom vi har lite ont om flytthjälp, men ingen har hört av sig =( Tror iofs att det är alldeles för dyrt ändå, men hade varit trevligt med en kontakt åtminstone.

Nej nu ska jag äta frukost. Ha de!

Ensammen

Marcus jobbar till 20-22 nån gång stackarn. Shit happends ibland =(

Max har sovit i 1,5 timme nu och jag har diskat och bakat!! Första gången jag bakat sen gravid-julen, och första gången jag bakat kladdkaka sen jag va liten. Vad jag kan minnas. Får väl se hur den smakar sen, den luktar gott i alla fall =)

Om jag orkar låta bli att vara lat och ta mig iväg, så ska jag äta middag hos mina föräldrar för tredje kvällen i rad. Det blir lätt så när inte Marcus är hemma. Mycket trevligt och alltid så god mat! Och slippa vara ensam. Risken är ju dock att Maxens kvällsnattning blir störd men den är ju inte regelbunden längre i alla fall så... Det gör inte så jättemycket. Igår tog det nästan 2,5 timme att få honom att somna. Han somnade efter vällingen i min famn inom 30 minuter men så vaknade han när jag lagt ner honom. Och jag orkade inte bära honom mer så jag lät honom ligga kvar i sängen och då blir han alltid helt klarvaken igen. Så han pratade och skrattade och busade och klättrade och kastade sig fram och tillbaks och åt på gossedjuren och drog av sig strumporna. Efter nästan två timmar gav jag upp, gav honom ny blöja och mer välling i famnen och då somnade han nästan på en gång. Så kan det gå. Fattar inte vart han får all energi ifrån =)

Man kanske ska läsa lite bok innan han vaknar. Han borde inte sova längre än till 16. Han får inte det idag för då hinner vi inte till middagen...

Han har förresten börjat knalla lite själv igen, efter ett uppehåll på över en vecka. Men mest på kvällen när han är lite övertrött, så söt =)

Seg

Satte mig här för exakt en timme sen för att skriva ett snabbt inlägg och sen gå och lägga mig och läsa. Men så blev det inte! Har skrivit några kommentarer till folk och surfat runt lite. Började fundera på om jag skulle plugga lite på distans, mest för att dryga ut mamma-dagarna ifall att jag får sparken utan att få nåt nytt jobb på ett tag. Hittade massa sidor. Men jag känner att jag är lite för trött i huvet för att tänka och planera just precis nu. Ska nog knalla och lägga mig med boken en liten stund iaf. Max somnade 21.20 vilket nog är tidigaste tiden sen innan jul då han nästan alltid somnade 21.20 =) Får se till att det fortsätter så!

Kram och god natt!

Ont

Tror jag håller på att få/har fått magkatarr igen =( Har i några dagar nu haft en liten obehaglig typ molande känsla i magen, på ett så konstigt ställe att jag inte kunde komma på vad det skulle vara. Men igår slog det mig att det är på samma ställe som jag hade ont efter förlossningen. Och det trodde dom ju på Ackis att det va magkatarr och medecinen jag fick hjälpte ju så =) Men denna gång har jag inte på långa vägar lika ont som då, usch va hemskt det va... Värre än allt som gick fel på förlossningen.

Idag ska vi till Sara! Max har inte vaknat än och det är så skönt att sitta själv i lugn och ro och äta frukost och till och med läsa lite bok, så jag tänker inte väcka honom heller. Inte förr än jag ätit upp. Men han brukar vakna senast 10 så det är dags snart.

Marcus ska jobba massor nu resten av veckan, en typ fil eller nåt på datorn som spårlöst försvunnit så det är en massa jobb dom måste göra om från början. Så jag kommer nog att hälsa på päronen en del! =)

Lugnt och tyst

Det dök inte upp någon för att titta på lägenheten så nu lagar vi äntligen mat. Håller på att hungra ihjäl båda två! Maxen fick sin middag och gick sen inte att hålla vaken så nu blir det väl en seeen kväll ikväll med.

Vi hade iaf jättetrevligt besök idag av Hanna och Emil! Max va dock lite förskräckt över Emils framfusighet =) Så söta!

Tror jag ska läsa lite bok medan maten lagar sig själv =)

Fan också...

...det va tolv månader...

Hmm....

Min chef ringde och sa åt mig att skaffa fler barn. Eventuellt kommer jag tillbaks från mammaledigheten nu till en uppsägning. Nämen va trevligt!

Så nu ska jag gå med i en a-kassa. Vet inte om dom kan säga upp mig medan jag är mammaledig så det blir väl i så fall först när jag kommer tillbaks. Och i så fall hinner jag betala till a-kassan i 6 månader vilket jag tror ger mig rätt till ersättning. Sen är frågan om jag ska gå med i ett fack också... Jag är ju sist in på reservdelar men jag är definitivt inte sist in på firman i stort. Vet inte hur dom räknar.

Jaja, vi får la se vad som händer. Nu får vi snart gäster och Max är redan jättetrött...... =(

God natt!

Såhär sent va det länge sen Maxen somnade =( Jag ska hoppa bums isäng! Imorn är det dags för lek igen!! =)

Tack Helena för promenad och trevligt sällskap!

Trevligt!

Aldrig mer väg 288 i mörker! Vet inte om det är mina ögon eller om jag har konstig bilruta men så fort jag fick möte såg jag absolut ingenting! Och båda ögonen värkte, vänstra ögonloben kändes som att den skulle sprängas. Och mitt i rusningstrafik som det var, så hade jag möte heeela tiden =( Ögonen svider fortfarande...

Idag har vi varit ute i Rasbokil och lekt! Alva och Max leker väl fortfarande inte så mycket med varann men det är kul ändå! Taxen Rulle va inte så poppis idag heller =)  Kul att träffa barn igen, vi har nog inte träffat nån annan än släktingar sen innan jul.

Hela veckan är full av dejter. Imorn ska vi till pappa en sväng och sen Helena och Liam, på onsdag kommer Hanna och Emil hit, på torsdag ska vi till Sara i Salabacke och på fredag kommer Johanna och Nemi hit! Kalaskul!
Utöver det så är det visning på onsdag kväll och träning torsdag och söndag. Sen måste vi få hem fler flyttlådor på nå sätt.

Nej nu ska jag sova! Hoppas innerligt att jag sover bra i natt med, det behövs!

Utvilad

I natt har jag äntligen sovit ganska så bra igen!! Så skönt! Hörde inte alls när Marcus gick upp.

Nu ska vi äta frukost och göra oss i ordning sen ska vi fara till jobbet och få bil-lampan fixad och sen vidare ut till Rasbokil och leka med Isabel och Alva!
Max har legat i sin säng och tjattrat i åtminstone 40minuter nu. Det är inte ofta han gör det utan han brukar ropa på mig på en gång och vilja upp. Men nu låter det som att det är dags!

Lugnt

Är det bara på min dator bloggen strular? Det går inte att logga in, inte skriva kommentarer och när man ska läsa andras bloggar kommer bara senaste inlägget fram. Irriterande....

Idag har vi inte gjort mycket inte! Eller det beror på hur man ser på det. Jag har packat en till låda och plockat bort julpynt och Marcus har sorterat och slängt en himla massa gammalt papper och sållat bland sladdar och grejjer. Ännu ett steg närmare flytten =) Känns väldigt fjärran än så länge... Vi håller på och diskuterar om vi ska köpa lite nya prylar på avbetalning lagom till flytten. Ny soffa, nytt köksbord, efterlängtade sängbord som äntligen kommer få plats mm. Jag har alltid varit emot avbetalningar men det skulle vara kul med lite nytt och fräscht!

Body Pump va det dags för idag igen! Beach 2009 here I come! Tycker det har stått still lite för länge nu så då får vi ta i med hårdhandskarna =) Imorn börjar vår-schemat så då blir det Spinning Activio på tisdagar, Spinning/Core på torsdagar och Älskade Body Pump på söndagar! Det skiter sig iofs redan första veckan eftersom jag missar tisdagspasset, men ändå =)

Nu ska vi sova! God natt!

Så hur slutade det?

Jag fick ju upp nyårsbilderna och nu har jag ont i nacken och är ännu tröttare! Blir definitivt sängen, men jag kanske läser ett par sidor tills ögonen inte orka stanna öppna =)

Grannarna under oss har däremot tv'n på så högt att jag hör den mer än vad jag hör våran tv, så vi får se hur bra jag somnar... Har haft väldigt svårt att somna några nätter nu, härom natten somnade jag inte ordentligt förr än 04. Och självklart skulle Max bryta den vanliga rutinen och vakna 10 i 6 den morgonen.... Sånt är livet! Han vaknade ganska tidigt idag med men då gick Marcus upp. Nej, om man skulle ta och sluta babbla och stupa istället....
Ha de!

Nyår i bilder

Vi hade ju som sagt besök av Marcus syster Mia och hennes man David över nyår. Jättetrevligt verkligen!!




Dagen innan nyårsafton hade vi också besök av en gammal klasskompis till Marcus och hans fru, Simon och Sara.




Max tyckte mycket om att lyssna på David när han "läste" pekböcker =)




Nyårsafton bestod av mat och Risk




Till efterrätt blev det marängswisch




Tolvslaget firades på balkongen






In i värmen för att slutföra Risk-partiet med en Max som vägrade somna igen =)






Dagen efter blev det mer Risk och Tacos!




Idag

Idag har vi städat och diskat och packat lite lådor. Hittills har vi packat 5 ½ lådor! (Marcus 4 ½ och jag 1...) Känns bra att vi börjat redan. Vi har packat böcker, kläder, "kontors-prylar" och diverse köks-grejer som används så sällan (/aldrig) att dom fortfarande har kartongen kvar.

På eftermiddagen kom Marcus pappa med fru och vi åkte till Alexander och blev bjudna på mat! Sist vi va där sa vi att vi inte skulle åka dit igen på ett tag, deras mat är så himla ojämn, ibland jättegod och ibland bara tråkig. Men idag va det jättegott!! Sen åkte vi hem till oss en stund och åt bulle och drack kaffe/te.

Max slocknade 21.30, innan dess badade vi och äntligen gick det ganska bra igen! Han vägrade att sitta ner men han grät inte alls utan lekte med de nya badfiskarna han fått och plaskade så hela jag droppade! Känns skönt =)

NU är jag jättetrött och har lite beslutsångest... Ska jag blogga nyårsbilder, ska jag lägga mig och läsa, ska jag packa en låda till eller ska jag lägga mig och sova... Alla alternativ lockar jättemycket! Ska nog påbörja nyår och se hur snabbt det går, sen får vi ta det som det kommer....

Imorn är det underbart Body Pump-pass igen!

PS...

...jag ska lägga upp några bilder från Nyårsafton  under helgen, jag lovar...

Härligt!

Vilket härligt väder det varit idag! Fick världens vårkänslor när jag körde förbi Lilla Ultuna mot Bergsbrunna, knappt nån snö alls kvar på marken och strålande sol! Max och jag åkte till Bergsbrunna för att leka lite i lekparken och busa med moster och morfar!






Vid 17 hämtade vi upp pappa Marcus hos en kund och sen åkte jag direkt och tränade. Första Body Pumpen med senaste koreografin och den va super!! Helt klart den bästa sen jag började träna igen. Verkligen skitkul!

Maxen somnade strax före 21 så nu ska Marcus och jag titta på tredje Indiana Jones filmen från boxen han fick i julklapp.
Trevlig helg allihopa!

Sömntuta

Max har sovit i 2 timmar och 15 minuter än så länge. Det innebär att jag har hunnit äta lunch och samtidigt dricka te och läsa bok =) Jag har diskat och plockat undan alla leksaker, jag har förberett våran tur till Ica genom att skriva handelslista och bära ner vagnen i trapphuset. Jag har dessutom gått igenom alla kläder i två av mina tre garderober (den sista är inne hos Max) och sorterat undan allt som är fult och allt som aldrig mer kommer passa igen plus att jag lagt undan alla kläder som jag inte kommer använda närmaste månaderna i  en flyttkartong =)

Och gissa vem som vaknade nu!

Värk

Mina ben värker efter dagens strapatser! Först en jättehärlig nästan två timmar lång promenad i solen med Johanna och Nemi och nu på kvällen en timmes superhård spinning med mamma. Härligt!!

Besiktningen gick jättebra den med. Dom sa ingenting om fjädern, det enda han hade att anmärka på var ena halvljuset som va dött. Som inte va dött när jag åkte från garaget, vilken timing! =)

Maxen har precis somnat, sent ikväll, så jag ska hoppa ner i sängen där Marcus ligger och väntar på mig!

Borde börja med stegräknaren igen såhär på nya året, borde egentligen ha som mål att slå Isabel varje dag men jag känner mig själv, jag är en lat jävel =)

Sov gott!

Äntligen!

Äntligen har jag sett Forrest Gump! Och jag tyckte den va jättebra!!

Hade komponerat ihop det här blogginlägget i huvudet för några timmar se men nu minns jag ingenting...
Hur som helst så ska vi imorn gå på promenad med Johanna och Nemi, det va alldeles för länge sen vi tog en promenad... Sen ska bilen besiktigas på eftermiddagen, håll tummarna att dom missar fjädern som är av - vi har inte råd innan flytten med dubbel hyra och allt =( Och på kvällen är det äntligen träning igen! Första sen förra söndagen.

Nu ska jag göra mig iordning och hoppa i säng. Har äntligen börjat läsa Trunk music, en Michael Connelly-bok, men jag orkar nog inte läsa ikväll heller =(
Hej hopp!

Promenad

Här är faktiskt en bild på Max när han knallar från tv-bänken till mamma =)
Tagen på nyårsafton. De senaste dagarna har han knappt gått nåt steg själv.
Helt olika från dag till dag!


Bra jobbat!

Hur kan Max gå från att älska att bada till att gallskrika så fort jag sätter ner honom i vattnet?!? Från en gång till en annan. Vattnet är inte för varmt, inte för kallt, jag har inte ändrat nå rutiner, allt är som vanligt. Han sitter inte ens ner utan står lutad mot badkarskanten och gråter så snoret rinner =(

Tre dagar in på nya året och jag har misslyckats med att vårda både en kompisrelation och en familjerelation. Bra jobbat!

Då vs Nu

2008
Ja vad ska man säga. 2008 gick fortare än något tidigare år gjort i mitt liv. Slutade jobba i början/mitten på januari nån gång (har snart varit hemma ett år!!) och väntade länge länge utan krafter på att Maxen skulle titta ut. Han kom och vände upp och ner på hela världen! Har fortfarande väldigt svårt att få in någonting alls i huvudet som inte har med honom att göra =)
Jag har haft de jobbigaste timmarna, dagarna, nätterna, veckorna någonsin, men samtidigt de allra underbaraste. De första leendena från Max går inte att jämföra med någonting. Likaså de första skratten, de första pussarna, de första kramarna...
Marcus och jag har haft ett tufft år, han har aldrig jobbat så mycket som han va tvungen att göra de första månaderna. Jag har aldrig känt mig så ensam i världen som jag stundtals gjorde fastän jag inte va ensam en sekund. Och stackars Marcus har nog aldrig mått så dåligt över att gå till jobbet som han gjorde då. Det fick många oanade tråkiga konsekvenser men vi kämpar på och det blir bättre för varje dag. Vi vet båda vad vi vill =) Skulle inte vilja vara utan dig en dag älskling! Du är en underbar fästman och en underbar pappa! Vi är otroligt tacksamma för allt du gör ♥
Fick otroligt mycket hjälp av mina föräldrar i början, och självklart senare också. I början med städning, disk, frisk luft och goda ord, senare med barnpassning, trevligt sällskap och träningshjälp. Vet inte vad jag skulle göra utan er. Ni är utan tvekan de bästa föräldrar man kan ha! Kommer Marcus och jag ens i närheten så är jag mer än nöjd över våran insats =)
Att bli mamma och att vara mamma har tagit all min tid under 2008. Mycket skratt och mycket gråt. Det häftigaste jag gjort och det bästa jag gjort. Det härligaste året hittills!


2009
Mit huvudmål under 2009 är att vårda alla relationer med mina nära och älskade. Ta vara på det jag har.
Sen ska jag självklart jobba vidare på mina kilon =) Jag ska njuta til fullo av att vara mammaledig för om ett halvår är det slut med det. För denna gång ;)
2009 är fullt av födelsedagar! Det blir 1-årskalas, 25-årskalas gånger kanske fler än ett, två 30-årsdagar, 50-årsdag och 60-årsdag. För att inte nämna alla "mittemellanjubileum-födelsedagar" =)
Förhoppningsvis blir det Reggaefestival, resa till Finland och Marcus pappa, utlandssemester, byte av bil till kombi (jag ser redan nu att ekonomin inte kommer gå ihop under detta år...).
Sen har vi ju flytten och dess förinnan flyttpackningen... Ser fram emot det och fasar för det =)
Det ska bli spännande att se hur 2009 blir och jag hoppas självklart att vi alla får vara friska och glada!!

Nu ska jag se om jag hinner äta upp den nu kalla maten jag gjort i ordning och helst också (som vanligt) diska innan Max vaknar!
Puss och kram!!!

Hårdbantning

Trodde julhelgen skulle bli farlig men den klarade jag ju lät som en plätt! Nyårshelgen däremot.... Vi har inte ätit mycket onyttigt alls, inge godis eller chips eller nåt sånt. Men varje portion har varit alldeles för stooor, magen har varit stor som en gravid-mage efteråt =(  Mina kvinno-hormoner har precis satt igång så det är ingen idé att väga mig på några dagar, men det känns inge bra det här....

Nytt år - Nya tag!

Har ju visserligen jobbat på jäkligt bra sen Max föddes så "Nytt år - Samma tag" kanske passar bättre =) Eller varför inte Nytt år - Ännu bättre tag

=)

I väntan på nyårs-bilder...

...så får ni en bild på Max och en av hans julklappar. Världens mysigaste elefant från IKEA. Om jag säger "Ska vi mysa med elefanten?" så går han dit och lägger sig och fnittrar lite =)




Ingen sovmorgon här inte!

Efter att ha somnat 02.30 så vaknade Max 8.20, till och med 40 minuter tidigare än vanligt. Det va inte snällt tycker jag =)
Så nu äter Max frukost, sen är det min tur och så får vi ser när resten av huset behagar stiga upp. Vi har inga planer alls idag, förutom det gigantiska berget med disk..... Och komma på vad vi ska äta ikväll.....

Gott nytt år!

Hoppas ni alla haft en trevlig kväll och en bra start på nya året!

Max somnade vid 21 precis som vi ville och vi dukade fram för Risk och marängswisch (stavning???). Mellan 21-23 vaknade han tre gånger och hade svårt att somna om, antagligen pga alla fyrverkerier. Vid 23 va det omöjligt att få honom att somna om, fast vi försökte i nästan en timme. Fem i tolv kastade jag på honom alla yttekläder medan Marcus sprang ut på balkongen med glas och champagneflaskan och alkoholfria cidern. Vi hann nog ut precis i tid, man kan ju inte gå efter fyrverkerierna längre eftersom dom har hållt på heeela kvällen redan. Max tyckte det va jätteintressant med alla färger och va som tur är inte ett dugg rädd för allt ljud. Tack vare den molnfria himlen såg vi faktiskt riktigt mycket från balkongen!

När vi kom in igen förflyttade vi oss och spelplanen (med alla gubbar kvar på =/ ) till köksbordet så att vi kunde fortsätta spela. Max som va pigg som en mört satte vi i sin matstol och dukade fram skorpa och banan. Sen satt han nöjd och tittade på oss när vi spelade klart =) Han har förresten varit jätteduktig och gått en massa själv idag! 8 steg som mest, helt galet! Han börjar bli så stor... Det här året har verkligen gått fort!

Jag är lite påverkad =) Vi öppnade en champagneflaska och David tog ett glas och jag typ 2½ och resten fick Marcus. Räckte gott och väl för att jag skulle känna av att jag ska dricka lite mer vatten innan jag lägger mig! Haha =)
Marcus och Max röjer för fullt i vardagsrummet, har ingen aning om hur vi ska få honom att somna nu men jag längtar till sängen....

Allt som en allt en lugn och mycket trevlig kväll!
Sov gott och Hoppas alla era önskningar går i uppfyllelse under nya året!

RSS 2.0