Förlåt

Jag menade 39,3 graders feber....

Sjukling

Hur kan en bebis vara så glad och vaken trots 39,9 graders feber? Ofattbart... Men skönt. Nu sover han i alla fall och det ska vi nog också göra.

Vi har shoppat lite fönsterpynt och ätit lite lussekatter och pepparkakor och jag har tränat. Mer har vi nog inte hunnit med idag! Snart är det måndag igen, ännu en arbetsvecka för Marcus.... Så länge febern släpper och Max inte blir alldeles för förkyld så har vi öppna förskolan på onsdag och sen ska jag på en till massage (misshandel) på torsdag. Det är allt vi har inplanerat! Julklappshandel ska hinnas med så fort jag vet vad jag ska handla.

Nej, dags att sova.

Första advent

Hoppas alla får en riktigt mysig dag!

Här är än så länge bara Max och jag uppe, men första ljuset brinner iaf. Resten av dagen ska vi väl jaga runt efter lite mer julpynt och lussebullar. Vet inte om jag tänker försöka mig på att baka i år. De båda föregående åren har det blivit dåligt.
perfekt färg och konsistens men totalt smaklösa....

Badkalas!






Kinna


Dukat inför vinprovning!


Underbara tårta!!


Den här blicken fick Max när det ställdes fram brownies på bordet =)


Bästaste värdparet!


Massa nya ställen att utforska


Läser tidningen med morfar och myser med mormor


På väg hem i nya stolen!


Det va lite smått och gott! Jag har några underbara badbilder men dom kommer få ett helt eget inlägg, när jag orkar.
Max sover så det ska jag med göra!

Hejsan!

Idag har Max och jag flängt runt med syster på stan för att hitta julklappar. Fick ihop några stycken så nu är vi en bit på väg iaf! Har lite idéer till vissa och till andra står det helt still i huvudet =( Som vanligt. Marcus va hemma och städade under tiden =) Skönt att slippa! Det va jättefint när vi kom hem!

Max sov nästan hela tiden vi va på stan. Hans näsa rinner som sjutton men han verkar inte må dåligt annars. Har sovit en del idag men den vakna tiden har varit precis lika aktiv som vanligt =) I natt sov han från 21-10 med ett par halvvakna stunder mitt i nån gång.
Ikväll har både Marcus och jag ont i huvudet och är jättetrötta så vi väntar bara på att Max ska somna. Marcus gungar för fullt i gungstolen just nu. Ska väl gå och göra mig iordning under tiden.

Igår såg vi förresten senaste indiana jones-filmen, den va helt okej!

Förkylning på g?

Max ena näsborre har börjat rinna nu under kvällen och han har varit väldigt trött hela dagen.
Får se vad som händer!

Frukost

Det blev en sen natt igår. Vi va kvar hos pappa tills det va dags att hämta hem Marcus. Så Max sover fortfarande och jag äter frukost. ska väcka honom när jag är klar.

Idag måste jag handla barnmat och åka och betala bilstolen. Har tänkt göra det varje dag denna vecka men nåt har hela tiden kommit ivägen!

Massagen igår va nog det ondaste jag varit med om någonsin!! (Har redan glömt dom värkar jag hade och veckorna efter snittet...) Fy farao va han knådade! Han är rehabiliterare (??) åt idrottsskadade så han tog verkligen i till tusen för att åtgärda problemet, inte bara mjuka upp... Känns som att jag har blåmärken över hela ryggen, från nacken ner till bäckenet... Som för övrigt verkade lagom mjukt efter nio månader. Höften lite bakåtvriden som jag haft i många många år, men det va lätt att fixa sa han. Ryggen, typ mellan skuldrorna, va däremot heeelt låst men han trodde han fick loss allt. Sen är det den där jäkla C4-kotan i nacken som inte vill ligga på plats. Men han fick ordning på den med! Nu ska jag dit igen på torsdag mest för att kontrollera att allt stannat på sina nya, rätta ställen. Har dom inte det så blir det väl en gång till antar jag. Men om det här gör mig bra så är det värt smärtan! Även om det faktiskt va det värsta jag varit med om... Visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag låg där. Men jag valde skratta och svära =)

Nu låter det som att barnet vaknade självmant!

Ha en riktigt mysig första advent alla där ute! Kramar!

Drippdropp drippdropp

Tråkigt väder att vakna till =( Hela våran stora "snö-grej" som hängde över balkongen va borta. Inge snö alls på taken, stooora droppar vatten överallt. Det är knappt ens nå snö kvar på marken inne på gården!! Blä....

Idag ska Marcus med sitt nya jobb på firmafest. Det är en avskedsfest för dom som slutat under året så mamma ska också med. Så jag ska hem till pappa och äta middag! Han kommer nu innan lunch att va barnvakt åt Max medan jag får massage av "mirakel-olas" kompanjon. Det låter väl bra det! Hade väl varit bättre med mirakel-ola själv men han är uppbokad ända fram till jul... Hur som helst så följer väl jag med pappa hem direkt sen.

Så ser dagen ut, nu ska vi äta frukost! Natten har förresten varit bättre. Max har fortfarande skrikit flera flera gånger men han har bara "vaknat" ett par gånger. Plus att han sov från 21-09.15 så vi fick ju sova gott mellan skriken!

Kort-kort

Efter en jobbig natt till så vaknade jag 10.15 och Maxen 11.00. Som tur var chansade jag och hoppade in i duschen när jag vaknade så slapp jag oroa mig för det sen =)

Öppna förskolan idag! Jättekul att träffa Johanna och Nemi, känns som en evighet sen sist! Det va nog inte överdrivet längesen dock... Vi gick lite på stan efteråt och sen hämta Max och jag upp Marcus på vägen hem.

Nu sover Max och jag glömde helt bort att han skulle få bada idag =( Får ta det imorn istället!

Har faktiskt ingen direkt lust att skriva nånting ikväll. Ha de bra allihopa!

Hej hopp!

Kaos-dag där allt gått mer eller mindre fel fast ändå blivit bra i slutändan. Mycket trevlig dag i alla fall.

Gästerna kom och lekte och åt och promenerade, mycket bättre plogat och allmänt lite lättare barnvagns-väder idag! Uppsala hem-gubbarna lyckades pricka in att komma samtidigt som vi va på promenad, skönt! Dom glömde en tång av någe slag så nu är vi en sån rikare =) Jippi, precis vad vi behövde! (?? Kanske inte)

Sen bar det av till stan, uträttade lite ärenden åt mamma, rättade till lite saker som blivit fel och som återigen blev fel men som till slut blev bra ändå. Som sagt. Mötte upp Marcus för att bege oss till en lägenhet i Sala backe som vi plötsligt blivit erbjudna visning på. Eftersom vi hade bråttom till födelsedagskalas så sprang jag upp medan killarna satt kvar i bilen. En trappa upp i värre spiraltrappa än hos oss, Nej tänkte jag! Men lägenheten va jättefin med hyreslägenhetsmått mätt! Den tar vi sa polisen! Nackdelen med AP-fastigheter är ju dock att vi inte har en aning om vilken köplats vi har. Bara att vi är bland de tio första... Så vi får se.

Tillbaks till bilen där Marcus höll på att kissa på sig, kisspaus på McDonalds Fyrislund. Ett till stopp för lite ärenden och slutligen ett stopp på Ica Sävja för att uträtta ärenden åt syster Malin. Sen äntligen framme vid födelsedagsbarnet!

Massa massa god mat, pappa du är bäst! (Har jag frågat om du kan va barnvakt på torsdag??) Trevligt och mysigt som vanligt, älskar min familj!

Väl hemkomna, Max har somnat, Marcus gör sig iordning och jag håller på att slockna. Hittade en till tand på Maxen, nr 4 i ordningen. Det förklarar väl troligtvis varför han hade så ont första gången han vaknade i natt. Trodde det va magen (dålig mamma...). Pratade vi inte om det idag, Isabel, att Max bara hade tre tänder än så länge? Well, nu har han fyra! =)

Nej som sagt jag håller på att slockna. Borde egentligen duscha eftersom jag inte kan visa mig ute imorn, utan att få det gjort. Och det brukar vara svårt att få gjort när Max är vaken. Vet faktiskt inte alls hur jag ska lösa det. Vill ju till öppna förskolan imorn. Men jag orkar inte nu. Det blir som det blir. Får gå ut och rulla mig i snön imorn!

Sov gott!!

Snabbis

Värsta natten hittills.
Isabel och Alva och Rulle är på väg hit, dom har ingen el hemma.
Max äter leverpastejmacka snabbare än någonsin.
Under dagen kommer folk från Uppsala hem hit och ska fiffla med elementen.
Mamma fyller år i dag så vi ska äta middag i Bergsbrunna.
Innan dess ska jag ner på stan och hämta Marcus på hans jobb.
Vi har världens största snö-grej som hänger ner från taket över balkongen.

Det va nog allt.
Puss och kram!

god kväll

Max har de senaste dygnet sovit sammanlagt 11 timmar minus oroligheterna under natten. Han brukar sova ca 13-14 timmar sammanlagt. Spännande att se hur denna natt blir. Han har varit väldigt klängig idag med. Jag har suttit mestadelen av dagen på golvet och han har legat i mitt knä och gosat! visserligen gått iväg och lekt lite ibland men hela tiden kommit tillbaks och gosat =) Han har också stått själv jättelänge (allting är relativt...) och så höll han bara i mig i en hand när han gick ändå från soffbordet till tv'n! Han skulle fram och klappa på figurerna i Ice age =)

Nu på kvällen har jag vattnat blommor och diskat klart eftersom Max vaknade tidigare. Nu sitter Marcus med min dator och ska fixa ny e-legitimation åt mig så jag kan begära föräldrapenning för december, börjar bli i sista laget... Hade helt glömt bort att vi formaterat om datorn!

Nu ska jag sova! Måste ju börja passa på när Max sover ifall han tänker fortsätta va vaken så mycket. Sov gott!

Konstaterande

Den senaste timmen har jag konstaterat ett flertal saker.

•Att snö är underbart (I lagom mängd och lagom kyla. kunde få vara ett par grader kallare, mängden är perfekt)
•Att vi har en väldigt bra vagn att dra i snöväder
•Att jag har riktigt varm och skön (och även ganska snygg) vinter-outfit
•Att det är ett ordentligt träningspass att gå på promenad med barnvagn på oplogade cykelvägar


Inpackad

Skulle egentligen bara ta mig till Ica men Max somnade som en stock i vagnen så efter vi handlat gick jag en runda. Väldigt ambitiöst! När vi kom hem va jag dyngsur, och inte av snö utan av svett!




Nu sätter vi igång!

Nu har Maxen somnat som en stock, mitt i maten. Så nu ska här diskas och vattnas blommor och allt vad det heter. Sen kanske jag själv borde äta lite lunch med... Tvätten hängde jag när han va vaken och usch vad det gnyddes.

Skulle va kul att gå ut och sätta honom i snön senare. Bara se hur han reagerar. Men det snöar ju väldigt väldigt mycket! Fint =) Promenade till Ica ska vi iaf försöka få till senare!

Ingen klagan

Läste precis Hannas blogg och ska inte klaga. Ska bara säga att jag verkligen hoppas att Max nya sömnrutiner är en kort kort kort fas.

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på. Måste ta mig till ica och det ser jag inte riktigt fram emot. Hoppas att Max får för sig att sova mycket så jag kan hänga tvätt och diska lite. Skulle behöva dammas också, kom på att det inte heller blev gjort i helgen. Han har varit så klängig och mammig igår och det verkar vara likadant idag. Men det är ju faktiskt väldigt mysigt =)

Nu är han på väg ur ikea-stolen och upp på bordet igen.

Höga förväntningar

Ikväll svepte Max 370ml välling istället för sina vanliga 220. Vet inte om det är bra eller inte. Han kanske har blivit mer hungrig igen. Blir spännande att se om han sover bättre i natt, eller om det bara beror på drömmar att han vaknar. Jag ska iaf gå och lägga mig ifall jag måste gå upp i natt också.

Jag har förresten alltid för höga förväntningar på helgerna. Att jag inte lär mig?! Men det har varit en mycket trevlig helg ändå! Vi har dessutom lärt oss en läxa, Marcus och jag. Gå aldrig på stan på en söndag. "Födelsedagspresent-affären" va stängd, hälften av "julklappsaffärerna" va stängda och mitt schampo va slut. Däremot va det knappt nå folk ute i snövirret.

Sov gott!

4 nätter

Denna vecka har Max vaknat mitt i natten fyra nätter!! Halvsovandes/halvgråtandes har han varje gång varit uppe i nästan två timmar. Det har inte gått att få honom att slappna av på något annat sätt än med mat. Ena gången verkade han ha ont i tanden men de andra gångerna hittade jag ingen synbar anledning. Tänk om mina sköna nätter är förbi? Fy sjutton.... Ska prova och ge honom mer välling ikväll, han slukar sin portion på två sekunder.

Över en halvtimme senare

Har lagt in alla bilder från kameran till datorn så nu är klockan lite senare. Nu får jag gå och sova! =)

Jag ska som sagt lägga in några kort från resan snart men här får ni ett litet smakprov i form av Max nya vinterskor!


Mor och son


Får jag lov?

Nu har Maxen somnat och jag är dödstrött. Får man lägga sig kl 22 på en lördag?

Neråt

Max har den senaste veckan börjat ta sig ner från sin fotölj, och till och med vår soffa och säng, helt på egen hand. På precis det sätt vi har försökt lära honom! Tänk när han kan klättra upp själv också.... =)

Vi har fixat de viktigaste grejerna idag, hjulen, barnstolen och städningen (badrummet kvar men det tar vi imorn). Så nu gör vi oss redo för att åka iväg en sväng. Har dock inte riktigt bestämt om vi ska till Gränby centrum eller till ÖB och däromkring. Dessutom vill Max troligtvis ha mat snart igen så jag vet inte riktigt om vi ska vänta tills efter det eller åka nu direkt. Vi åker nog nu.... =)

Fängslande

Jag har precis tittat på en film på tv, Goyas ghost's. Goya fanns ju på riktigt (spansk konstnär under spanska inkvisitionen) men jag vet inte hur mycket som va sanningsbaserat i filmen. Men jisses vilka tragiska öden! Jag fastnade totalt. Och både Stellan Skarsgård och speciellt Natalie Portman spelar underbart bra!

Jag kom iväg till mammas jobb iaf och jag fick en massagetid på torsdag (Kan du va barnvakt pappa?) Mådde mycket bättre efter några timmar.
Det va jättekul att få se hur mamma jobbar. Vilket ställe! Och vilken utsikt! Mitt inne i stan. Man kunde se ända till Bergsbrunna, Gottsunda, Kristallen, Salabacke och man såg både Ackis (kanske mindre fint...) och slottet. Domkyrkan minns jag dock inte om man såg. Men man överlever utan =) De flesta barnen va runt 1,5 år så Max satt mest och tittade på dom bara. Som vanligt va han mer intresserad av mammorna =) Men allra mest intresserad va han av flipper-spelet som stod i ett hörn av lunchrummet!! Det både blinkade och lät =) Det fanns frukt och rån och tårtor... Mumma! Och lyx!!

Max somnade för en timme sen och jag ska börja göra mig iordning. I helgen ska vi städa (som vanligt), få upp sommarhjulen till förrådet och montera i den nya stolen i bilen (prio 1), shoppa julklappar (dock tomt på idéer än så länge) och umgås.

Sov gott!

Hängpattar

Mina kära arbetskolleger, till 99% killar, berättade så snällt för mig nån gång när jag precis börjat jobba där, att man har hängpattar om man kan få fast en penna under tutten. Efter min graviditet och avklarade amningsperiod kan jag nu få fast TVÅ pennor under vardera tutte (ja, jag va tvungen att kolla...). Det skiljer dessutom en hel storlek mellan dom. Vad glad jag blir.

Gnissel

Max gnisslar tänderna som bara den nu när de börjat växa på överkäken med. Det låter fruktansvärt!! =(

Nackdelen

Nackdelen med att Max blir större är att han lär sig göra allt så snabbt. Han har precis fått en leverpastejmacka och under den tiden det tar för honom att äta brukar jag både hinna äta och skriva i bloggen. Nu hann jag bara äta så nu står han vid mitt ben och hoppar och gnäller...

Jag har ont i magen, svettas och har börjat dagen med att sitta på toa i 20 minuter =( Jag ska ju på värsta grejen i eftermiddag, jag får inte gå och bli sjuk! Till råga på allt ringde mamma och sa att hennes mirakel-massörs kollega har en ledig tid imorn. Men vågar jag boka den?? =(

Fin

Max har somnat, Marcus är på väg till sängen, jag ska hoppa in i duschen. Och sen lägga mig med dyblött hår.... Vad fin jag kommer vara imorn!!
Ska lägga in ett par bilder från resan snart...

Nytränad

Det tar sig med sidan! Lite små-ändringar här och där när jag får tid. Nu är den mesta text-färgen fixad! Looking good!

Har precis kommit hem från träningen, spinning/core. Väldigt skönt!!!! Marcus sitter i gungstolen och försöker natta Max. Det låter som att han sover men vaknar till hela tiden.... Vill iaf inte sätta på duschen förr än jag vet att han sover. Duschen och hans säng är i princip på samma vägg...

Imorn, precis som idag, blir det ändrade planer! Min mamma har ju börjat jobba på ett sånt sjukt bra ställe =) Imorn är det bebis-dag vilket innebär att alla mammalediga och anställdas respektive (jag räknas som respektive ;) ) som är mammalediga kommer till jobbet med barnen och fikar och leker! Ska bli kalaskul! De flesta är "unga" föräldrar. Undrar hur sambos och fruar till datanördar är? Det får vi se imorn =)

Idag kom min syster och pappa hit på lite fika, syster och jag tog en liten promenad innan pappa kom. Det va väldigt längesen dom var här, jag brukar ju alltid åka dit så det va kul!

Och hörru Lina, kan två människor "ringa om varann" mer än vad vi gör?!?! Vi får prova en annan kväll =)

Nu har jag varit hemma i 20 minuter och Marcus har fortfarande inte kommit ut från MAx sovrum stackarn. Vissa kvällar är det helt enkelt inte lika lätt som vanligt...

God morgon!

Vi fick till bakgrunden till slut =) Nu är det bara alla andra små detaljer men det får nog bli till helgen! Kul med en fungerande bakgrund igen iaf!

Max började stöna på sitt rum så jag flög upp ur sängen så jag skulle hinna kissa innan han blev för ledsen. Sen hörde jag bara lite fler småstön så jag tvättade mig lite och klädde på mig och sen när jag kom ut så sover han igen... Jag hade gärna sovit lite till men jag överlever =) Dock upptäckte jag i badrumsspegeln att jag har ryckningar under höger öga!?! Kul kul....

Det ser ut som att det håller på och bli jättefint väder ute idag! Termometern på baksidan visar på 1 minusgrad och solen är på väg upp över nästa hus =) Dags att klippa av lapparna på Max vinter-overall!

Hahaha!

Bilden i föregående inlägg är min nya bakgrund. Hade jag tänkt i alla fall. Men vi lyckas inte riktigt. Jag är för okunnig och Marcus är nog alldeles för trött nu =) Vi får ta tag i det där i helgen istället!

Time for bed!

testing....


Färdignattat

Nu har Max redan somnat trots att han sov så mycket under dagen. Troligtvis blir det väl ganska tidigt imorn då istället. Bäst jag går och lägger mig! Hoppas han inte håller på att bli sjuk...
Imorn skulle Helena och Liam komma men Helena har varit förkyld och visste inte om hon skulle orka. Det verkar snart bara vara vi kvar som inte varit sjuka än. Jag väntar och väntar... Men är otroligt glad så länge vi slipper =)

Trevligt att lägga sig samtidigt som Marcus for a change!

Announcement!!

Det är halt ute!!
Jag halkade på väg från "soffhuset" till bilen. När jag skulle rädda mig från att ramla på rumpan vippade Max baklänges. Shit vilken ångest man hinner känna under den millisekunden allt händer. Tänk om jag hade tappat Max i gatan?! Fy farao!
Hon som sålde soffan hade för övrigt en son på tio månader som också hette Max. Här trodde man att man valt ett ovanligt namn....

Soffan va ingenting att ha! Tyvärr. Det va en fin färg som hade passat bra här hemma och det va en typ som jag mycket gärna skulle kunna tänka mig. Men den va en miniatyrsoffa och några fläckar för många för att vara värd 1500.

3...

...timmar och 12 minuter....

Tror jag går och väcker honom nu! Nån måtta får det vara...

2 timmar & 43 minuter...

...har Max sovit nu. Jag börjar bli uttråkad. Vi kommer nog inte hinna promenera till soffan även om jag vågar i mörkret. Man börjar ju undra lite smått om han fortfarande lever. Men jag kollade för en liten stund sen och det gör han! Han sov "bara" 9 timmar inatt så han hade väl lite att ta igen.
Ska man titta lite på tv kanske...

Fick förresten en besiktningstid med posten idag!

9 månader

Jag kan inte förstå att tiden gått så snabbt! Det känns som igår Max kom till oss samtidigt som det känns som att han alltid funnits här hos oss. Och tänk att det bara är tre månader kvar tills han blir 1 år! Ett helt år! Galet... =)



Våran underbara lilla ängel!

Ny!

Nyduschad och nydiskad!

Jag vill duscha...

Det blir nog ingen öppna förskola idag =( Blä-dag idag.
Jag går bara och väntar på att Max ska bli trött igen så jag kan få ta en dusch och diska. Inget av det har blivit gjort på ett bra tag....
Skulle ju vara väldigt trevligt att komma ut i det fina vädret men jag måste få fixa lite först. Undrar om det finns cykelvägar och trottoarer ända bort till lilla Sunnersta? I så fall skulle jag ju kunna gå bort och titta på soffan. Fast det har visserligen redan börjat bli mörkt då så jag kanske inte vågar...  Vi får se. Det blir som det blir.

Ont

Max somnade 23.30 men vaknade strax efter och verkade ha jätteont i magen. Men efter ordentlig mag-massage och gung i gungstolen så verkar han sova ordentligt igen. Stackars liten, det gör så ont i hjärtat på mig när han har ont =(

Denna dag har också varit jättebra! Började med att jag fick väcka sömntutan Max vid 10 (efter 12 timmars sömn)  för annars skulle vi ju aldrig komma iväg till Hanna och Emil. Då visar det sig att vi varken har kall- eller varmvatten i kranarna. Så vi klädde på oss och åkte på direkten så fick Max äta frukost när vi kom fram. Det va jättekul att se Max och Emil leka och dom har flyttat till ett jättegulligt hus! *Lite smått avis* =) Men usch vilken väder det va att köra i! Det blev jättefint och vitt ute på landet men ju närmare stan jag kom desto mer regnblandad blev nederbörden =(

Sen blev det middag och tårta och grejer i bergsbrunna för att fira min käre brors 22-årsdag! Det va kul att se honom lite mer än vanliga dagar vi är där ;)

Nu håller jag på att somna sittandes... Jag har en dålig kväll ikväll och vi får väl se om det fortsätter och blir en dålig dag imorn. Annars ska vi iväg till öppna förskolan i stan och sen ska jag åka och kika på soffan. Kika skadar som sagt inte.

Sov gott!

Väntar

Nu sitter jag och väntar på att Maxen ska vakna. Det borde ske närsom helst nu. Då ska vi äta frukost, göra oss i ordning och bege oss iväg. Stackars Max får klämma in sig i babyskyddet igen eftersom nya stolen står i hallen. Hade ju glömt garagenyckeln när jag skulle flytta över den från pappas bil till våran bil... Och den är alldeles för tung och otymplig för att jag ska få med mig både Max och stolen. Det får vi fixa i helgen när Marcus är hemma.

Jä-ar!! Nu kom jag ju på att sommarhjulen ligger kvar i bagageutrymmet! Hur ska jag då få med mig vagnen till Hanna och Emil?!?  Snopet.... Det går säkert med lite pulande... Den går ju att ta isär och det finns ju plats både i framsätet och bredvid Max i baksätet...

Fick förresten höra av en snopen kompis med körförbud på bilen att Svensk bilprovning inte längre skickar ut tider för besiktning. Det måste jag komma ihåg!

Bra dag

Max och jag har haft en jättetrevlig dag idag! Knallat runt på stan med Johanna och Nemi och fikat lite på Åhlens. Avslutade hemma hos Nemi så barnen kunde leka av sig en stund och sen mötte vi upp Marcus och åkte hem och lagade mat. Shoppade bland annat tre små ljsulyktor med lite julaktigt motiv, trots att jag vet att jag kommer få ställa undan dom efter fem minuter framme. Med Max i närheten får ingenting stå framme under 1,5 meters höjd. Och alla ytor vi har över den höjden är proppfulla med allt möjligt som blivit uppflyttat =)

Max somnade för en halvtimme sen. Jag ska plocka fram en massa mat som ska ner i skötväskan eftersom vi ska vara borta hela dagen imorn. Först ska vi ut till Hanna och emil och leka, sen ska vi på födelsedagsmiddagen! Ska bli jättekul både och =)

Hur fräscht är det att köpa en begagnad soffa?? Är ganska mycket emot det men vi råkade hitta en jättefin med schäslong i bra färg i Sunnersta.... Funderar på att iaf åka och titta på den. Skadar ju inte.

Nej, sov gott!

Svammel

Nu sussar Maxen. Trodde det skulle bli en mycket senare kväll så mycket som han sovit idag. Jag tackar och bockar!

Hade tänkt lägga upp ett par bilder från helgen nu men jag orkar faktiskt inte. Får se om jag får det gjort imorn istället. Tog absolut inte så många bilder som jag hade velat men det är ju alltid lätt att vara efterklok. Eller vad det heter...

Vi har iaf haft det jättebra! Massa god mat som vanligt =) Sovit ganska så dåligt, men så blir det när man inte är van vid att ha lilla bebisen (lilla???) i samma rum. Borta bra men hemma bäst, det va väldigt härligt att se Marcus igen! Och han hade städat så fint i hela lägenheten! Ändå lämnade jag honom igen nästan det första jag gjorde =/ Kände mig i enormt behov av det vanliga söndags-träningspasset! Tog i lite hårdare än vanligt, jätteskönt!

Nu på kvällen har vi alla tre krupit runt på golvet och rullat runt i sängen som vanligt =) Och Max har klappat händerna massor!! Imorn ska vi på stan med Johanna och Nemi, på tisdag kväll är det min brors födelsedags-middag i Bergsbrunna, på onsdag öppna förskolan och på torsdag får vi besök av Helena och Liam! Sen ska vi eventuellt träffa Hanna och Emil äntligen och sen hade vi väl pratat om att träffa Isabel och Alva med?? Allt hinns med om man vill =) Dessvärre blir det ju ingen träning på tisdag, det blir ju tårta istället... Det får vi ta igen på torsdag!

Svammel, svammel... Dags att sova!


Klappa händerna och illamående

Max har klappat händerna idag! Men det va självklart när mamma va barnvakt för att jag skulle sova lite middag (vilket jag inte ens lyckades med) så jag missade det =( Kan ju dröja år och dar innan det händer igen...

Det va jättetrevligt med vinprovningen. Rött vin smakar ju bra äckligt dock... Märktes också att jag inte druckit mycket alkohol på ett och ett halvt år =) Smuttade kanske 5-6 gånger på alla fyra vinsorterna och det kändes genast i huvudet! Jag hade två rätt av fyra men jag gick mest på färg istälelt för smak. Proppade i oss mat gjorde vi, massa gott! Chokladtårtan till efterrätt var  den godaste bakelse jag ätit på riktigt länge!! Tror jag tog en bild på den som jag kan lägga upp när vi kommit hem igen. Jag vill ha den tårtan varje födelsedag från och med nu =)

Konstig är att jag mått väldigt illa till och från i 3-4 dagar nu. Tog en Pepsid duo eller vad det heter, ifall det skulle vara magkatarr men det känns inte som att det har hjälpt något. Börjar bli väldigt jobbigt nu. All mat och alkoholen gjorde ju inte saken bättre igår heller. Har hört skräckhistorier om månads-långa illamåenden när man får tillbaks mensen efter en graviditet... =/ Får hoppas det är nåt annat och att det går över snart!

Nu börjar Blue murder och min barnvakt vill inte hjälpa till längre =) Ha de bra!

Hmmm...

Undrar vad som hände med föregående inlägg?!?

Vi åkte iaf till jobbet för att montera stolen skulle fortsättningen berätta =) Och det tog tid!

Idag har vi varit på älskade Visko och köpt vinterskor till Max, mamma och pappa köpte också vårskor som han ska få i julklapp! Skittuffa Timberland eller vad det heter, såna där "gul-svarta" ni vet =)

Om en halvtimme kommer huset fyllas av ännu fler gäster. Vi ska nämligen ha vinprovning! Tanken är att jag ska delta. Vi får se hur det slutar....

Vi saknar dig Marcus!!! =(

Nu händer allt på en gång!

Känns det som =)

Max ena framtand uppe har spruckit ut och nya bilstolen har kommit till jobbet. Precis när vi ska börja klä på oss för att åka. Vi bestämde oss för att ta en

Uppe med tuppen!

Det va längesen =)
Max vaknade 7.30 han... Det ger mig fler timmar att få kontroll men jag va uppe sent så jag är trött. Känner mig dock inte lika förkyld som igår morse. Kanske slipper jag den här gången med!
Nu sitter vi och äter frukost, Max trycker i sig leverpastejmacka =) Nån som vet nåt annat bra pålägg när dom är så små?
Jag hade glömt hur jobbigt jag tycker det är att äta frukost såhär "tidigt". Är alltid vrålhungrig när jag vaknar men det är riktigt segt att få i sig mat, svårare och svårare ju tidigare jag går upp.
Max verkar också ha lite svårare att få i sig mackan, eller så njuter han bara ordentligt =)

Trött....

Max somnade 21 för tredje dagen i rad! Jag har försökt packa och kommer bara på mer och mer saker hela tiden känns det som. Det senaste jag kom på va madrassen till sängen, hur ska jag komma ihåg den?!?! Vagn lånar vi där, men filten och kudden måste jag komma ihåg. Vad är mest praktiskt att ha med i matväg för att vi ska slippa stanna i "onödan"? Jag är jättetrött. Kan inte riktigt tänka klart längre. Har ett par timmar på mig imorn förmiddag men det är ju alltid lättast att få saker gjorda när barnet sover.

Nej jag ger nog upp för ikväll faktiskt. Det blir som det blir imorn. Det mesta går att köpa för pengar!

Sov gott!

Stressad

Vaknade av att klockan ringde vid nio och kände mig jätteförkyld men det verkar ha gått över under dagen!

Vi har följt matschemat ända sen jag gjorde det i tisdags =) *Stolt* Och dagens måltid passade även Max! Pasta med sås på grädde, skinka och ärtor mm. Han tyckte det va jättegott!

Nu måste jag komma på vad jag ska packa, och sen packa det. Stress!! Mycket hänger nog på tork så vi får hoppas att det går att packa ner imorn bitti. Vid lunch åker vi och kommer hem på söndag nån gång! Ska bli jättekul men tråkigt att lämna Marcus hemma.

Skönt

Max somnade två minuter i 21 =) Efter 45 minuter va han ledsen i sömnen, precis som igår. Nu sover han lugnt och tryggt igen!

Jag har duschat efter den underbara cykelturen och dricker lite te och äter macka. Lite ångest över all disk som inte har hunnits med idag, men det ordnar sig säkert imorn. Jag tog nog i lite mer på träningen idag, jag är helt slut! Jätteskönt =)
Imorgon måste jag dock packa =( Lite ångest över det med, har glömt hur man packar lätt med en bebis. Med det löser sig säkerligen också imorn!

idag har vi äntligen beställt en ny stol till max!! Kanske, kanske, kanske hinner den komma innan lunch på torsdag. Hoppas, hoppas!

De nya rutinerna

Har tills nu följt de nya rutinerna idag.
Väckte Max kl 9.15 (hade egentligen tänkt att han skulle äta frukosten kl 9, men det blev lite försenat), då hade han sovit i tolv timmar exakt. Istället för tutte till frukost fick han ersättning och leverpastej-macka. Nu till middagen skulle han få lagad mat igen men han somnade praktskt taget i stolen efter mindre än halva burken... Tänker inte låta honom sova mer än 20 minuter men risken är ändå stor att nattning vid 21 är kört. Vi får se, det är Marcus uppgift idag för jag ska träna!


Han orkade inte ens sitta upp i stolen....

En ny rutin jag inte börjat med är att vända vagnen så han tittar framåt. Jag är inte redo än....
Vet inte om det är för att han inte fått nån tutte idag eller om det bara är en slump, men Max har varit väldigt gosig idag! Jag har fått pussar varenda gång jag bett om det och ännu fler än det =) Mysigt!!

Totalflopp

Hemmalagad korvstroganoff var ingenting för Max. Får se vad han tycker om pasta och sås med skinka och ärtor på onsdag.

Tvärtom

Nästa gång vi får barn kommer med största säkerhet bli helt tvärtom denna.

Nästa barn kommer att somna 19 på kvällen, vakna 5 gånger varje natt och sen vakna för dagen vid 5 på morgonen. H*n kommer spy 10 gånger efter varje amning, vara livrädd för andra människor, inte ens börjat kräla när h*n fyllt 1år, hata all ny mat, vara förkyld för jämnan, ha fått 8 tänder vid tre månader och bita sönder mina tuttar, ha kolik och krupp, inte kuna skiljas två sekunder från napp och snuttefilt.

Positivt är dock att h*n bara kommer amma fem minuter åt gången med minst tre timmars mellanrum, kommer älska att få blöjan bytt och ligga helt blixtstilla varje gång och kommer vilja ut från min mage exakt två veckor förtidigt, snabbt och utan bekymmer. Och så kommer det bli en tjej. En liten liten tjej =)

Kom inte nära!


Vad är det där för något?!?


Nu kommer den närmare....


Usch!!

Nya rutiner

Jag kom nu på morgonen på att jag äntligen ska ta tag i det här med att snurra lite på max dygn, och att ändra mat-rutinerna lite. Funderar på att sluta amma helt. I några veckor nu har jag ju bara ammat det första målet, och det enbart för att det är mysigt. Men det känns inte som att max behöver det längre, det verkar inte ge honom särskilt mycket mättnadskänsla. Om jag är redo vette sjutton =) Men det spelar ju inte så stor roll.
Så jag tänkte väcka honom nu på morgonen och ge honom lite ersättning och en macka istället. Men jag går bara runt och velar och kan inte bestämma mig (lite separationsångest) så jag har inte väckt honom än. Och av någon anledning sover han länge idag...
Sen kom jag på att det är kanske dumt att börja med nya rutiner denna vecka. Max och jag åker ju till min morfar torsdag-söndag och då kommer alla rutiner ändras lite i alla fall. Så det kanske är smartare att vänta tills nästa vecka.
Eller så är det här bara svammel för att jag är rädd att förstöra allt så han börjar vakna fem gånger varje natt och såna knäppa saker. Men det är ju i så fall ännu bättre att ta det nu, och inte när det sen är dags att börja jobba.

Förstår verkligen inte varför han sover så länge idag. Händelserik helg visserligen...

Alldeles för lätt

Det gick alldeles för lätt att få max att somna, trots att han sov så sent imorse och har sovit ganska mycket under dan...
Wish me luck!

Bästa helgen på länge!!

Den här helgen har vi gjort allt jag kan tänkas vilja göra under en helg. Städat lägenheten, promenerat hela lilla familjen, ätit god mat, umgåtts bara marcus och jag och faktiskt gjort nå kul, umgåtts med min familj! Det enda som hade kunnat blivit bättre hade varit om det var sommar och solsken =)

lyckat!

vi hade jättemysigt tillslut =)
skulle äta på new india och sen gå på bio men på vägen dit gick vi förbi alexander och blev sååå sugna på souvlaki! det är knepigt med alexander för ibland är det sjukt gott och ibland är det rent av dåligt... så det är lite av en chansning att gå dit. idag va det varken eller. men det va mysigt i alla fall! vi har redan bestämt att nästa middag blir ribs på o´connors (marcus val) och nästa efter det blir italienskt (mitt val).
sen bar det av till bion! burn after reading med brad pitt, george clooney och john malkovich. när vi lämnade max i bergsbrunna berättade min syster att hon varit och sett filmen igår och att det va den sämsta film hon sett.... men vi gick iaf och jag tyckte den va helsjukt rolig =)
hela fem timmar var vi ifrån max, det är nån timme längre än nånsin. jag kan njuta av att vara barnledig under tiden vi gör det vi sagt att vi ska göra, men så fort vi är klara längtar jag så jag blir nipprig! det går inte att komma med några oplanerade impulsgrejer som gör att vi är borta längre...tack mamma, pappa och syster för barnvakten!

imorn är det fars dag och god mat igen =) sov gott!

som vanligt?

max har sovit i två timmar nu. vi har diskat, dammsugit, skurat golv och bytt vatten i akvariet. kalas!

sen försökte vi komma på vad vi ska göra nu när vi fått barnvakt för kvällen. gå på bio? äta ute? både och? bio först och mat sen, eller tvärtom? vilken film, vart ska vi äta? slutade med att jag började kolla priser på framfjädrar till bilen (den ena är av) och marcus hoppade in i duschen. kommer väl som vanligt sluta med att vi inte gör nånting... varför ens försöka?

shit

att allt ska va så jädra svårt jämt?!?

jag ger upp

sitter och väntar på dagens dat§e2 och ma§x hjälper till och skriver§. tycker faktiskt det är lättare a3eU§tan hans hjälp. men ibland får man helt enkelt inte va ifred =)

¨^**

'min datopme skulle komma nån gång efter 10-11, vi får väl se när hon dyker upp! max- ö'^Ä är i alla fall nöjn -pmo9i-- d så länge datorn ä´pöstår i mitt knyluääää....,P`Ũ--------

nej jag ger upp

trevlig helg!

max har bara sovit 1h och 15 minuter idag. 5 minuter till mitt jobb och 5-10 minuter därifrån är allt han sovit sen kl 13. va övertygad om att han skulle somna som en stock runt 21 men nej då! vi har haft så kul så kul tills för tio minuter sen =) man tror man känner sitt barn...

följde matschemat idag med, örtmarinerad kyckling i ugn med ris, smarrigt men jag glömde helt och hållet bort grönsaker =( vi är lite dåliga på den delen av tallriken tyvärr. får ta igen det imorn! rivna morötter blir det då =)

imorn kommer karin hit. vi har inte träffats sen två veckor innan max föddes, pinsamt!! hur kan det hända?! vi får försöka ta igen det nu =) ska bli jättekul iaf! på lördag ska mamma och pappa va barnvakt så vi kan gå på bio eller gå ut och äta eller nåt. har inte bestämt vad vi ska hitta på än. men det behövs lite partid i alla fall! och sen på söndag är det farsdag-middag hos mina föräldrar. har iofs inte fått klartecken från marcus än... men han brukar inte ha nåt emot mat på gårdsvägen =)

nej om man skulle ta och lägga sig. håller på att skriva ett utmanad-inlägg men det får vänta till en annan dag!
sov gott!

ps. max avgudar popcorn-låten till ikea-reklamen! vad han än pysslar med vänder han direkt blicken till tv'n och börjar dansa =) så söt!!

ps2. det blev ingen träning idag. kom hem så sent från mitt jobb så maten hann inte bli klar i tid. får ta igen det senare! har iaf varit ute och gått i solen. min jacka är alldeles för varm för soliga dagar....


lättad

nu har jag äntligen fått på vinterhjulen! känns jätteskönt! och det va inte alls så farligt att komma till jobbet heller. ganska kul faktiskt =) allt verkade som vanligt, på gott och ont....... alla mina jobbarkompisar är verkligen orginal och alla är jättetrevliga på sina egna små vis. så gott som alla iaf... tänk att en sån liten del kan göra allt så tråkigt!?
ska iaf inte låta det dröja så länge till nästa gång =)

skön natt trots allt

max sov iaf ordentligt efter sista gången jag skrev. skönt, tycker så synd om honom...
jag har också drömt mardrömmar inatt. snudd på mardrömmar i alal fall. är jättenervös för att åka till jobbet idag, det va ju så himla längesen. så jag har drömt om det nästan hela natten! nästan alla ansikten va med i drömmen =) ganska kul egentligen, men nervös är jag! men det blir skönt att få hjulen fixade och att få besöket avklarat, det är ju bara det första som är läskigt! och sen har jag tänkt på det så himla länge så det är bra att det äntligen blir av.

jaja, max borde vakna vilken sekund som helst. idag ska vi ta oss ut och gå en promenad efter lunch när max brukar sova igen. den ska avslutas på ica och sen ska vi ju åka till jobbet. innan lunch ska vi väl som vanligt gå fram och tillbaks, bita i fjärrkontrollerna och testa mamma om man får pilla i blomjorden =)

nu hostade han till i sängen så nu är det nog nära!

lilla stackarn =(

nu har jag varit inne hos honom igen. marcus har gått och lagt sig.
man känner i hela hans lilla kropp och hör på hans andning att han drömmer massa, massa. och att dom inte direkt är fulla av små söta vita kaninungar som hoppar omkring...
vågar inte gå och lägga mig än. blir bara ännu jobbigare om jag hinner somna innan en eventuell nästa gång.
håll tummarna!
undrar om det är bättre att väcka honom ordentligt och tvinga honom att vara uppe. sen efter ett tag ge honom lite mat och söva om honom. då kanske allt det onda försvunnit ur huvet på honom...

öf mm

max somnade kvart i nio. vågar inte tro att det är för natten men han va väääldigt trött... det brukar visa sig!

idag hade dom "baby-gudstjänst" istället för sångstund på öppna förskolan. inte direkt vad man kom dit för men det gick bra ändå. alla barnen satt förvånansvärt tyst och lugnt i bänkarna. tre tjejer från stordammen va där, årskullen under mig. den ena hade en dotter på tio månader och en annan hade en son (vet ej hur gammal men minns att hon iaf va gravid samtidigt som mig, över året iaf för han knallade på riktigt bra) och va hög-hög-gravid igen. då har man jobbat på bra!
johanna och jag tog oss en tur på stan efterår. sen handlade vi och hämtade marcus på jobbet.
jag hade förresten för en gångs skull tänkt ta bussen istället för bilen. stressade som en tok för att hinna med och kom precis i tid. bara för att upptäcka att jag va vagn nummer fyra som ville åka med. så jag fick snällt springa tillbaks till bilen istället! får se när jag vågar ta bussen igen....

imorn ska jag i alla fall få hjulen fixade! känns bra. jag har inte riktigt vågat fråga på jobbet för det känns som att alla glömt bort mig =( jag får ju skylla mig själv eftersom jag bara varit och hälsat på två gånger sen jag slutade jobba, varav en gång efter att max föddes. men vad ska jag där och göra liksom?

två gånger under tiden jag skrivit detta inläg har jag fått gå och trösta stackars maxen som vaknat med panikgråt =(
somnar igen så fort jag tar upp honom men vaknar direkt när jag lägger ner honom... får se om det går bättre den här gången!

jag är i alla fall äntligen färdig med disken. japp, samma disk som jag tjatade om igår...
och idag höll vi matschemat, ugnstekt falukorv i skivor med potatis och stuvad spenat. mumma! men eventuellt funderar vi på att ändra om redan imorn... fick så mycket potatis över och vi har köttbullar i frysen. lätt och gott att steka upp!

nu gråter max igen =( marcus tog upp honom den här gången. återigen knäpptyst så fort han fick ligga i en famn. undrar vad det är för hemska tankar han har i sitt stackars lilla huvud? blir så ledsen när han är ledsen... =(

jag har väl inget mer vettigt att skriva tror jag. vi hörs och ses!

Max julklapp



♥ coolingen! ♥


han fick provåka den, sen när han sov gömde vi den så han inte skulle komma ihåg den =)

wow

obama vann! coolt...

snart ska vi till öppna förskolan!!

nyduschad

det va skönt att äntligen få träna =) det kändes att det va ett tag sen, men det gick ändå bättre än de senaste gångerna. min kropp kanske behövde en vila helt enkelt.

max har somnat. synd att man inte får spola vatten efter 22, annars hade jag kunnat diska nu... är iofs trött så jag ska väl gå och lägga mig.

snart är det fars dag, brorsans födelsedag, mammas födelsedag och sen är det faktiskt inte långt till jul. och när julen är över så är det inte överdrivet länge kvar tills max fyller 1 år..... jisses vad tiden bara flyger förbi!

nej nu blev det jobbigt. sov gott!!

snart så, snart...

sitter nu och äter lite mat innan min sjukt efterlängtade träning!!

måste ju kommentera presidentvalet i usa. jag är inte särskilt insatt i nånting som inte direkt rör min lilla familj längre, så jag har ärligt talat inte så stor koll på vad de två kandidaterna står för. men jag får kalla kårar så fort jag ser eller hör mccain!!! han känns otroligt falsk. jag röstar obama. men är usa verkligen redo för en svart president? tveksamt... huvudsaken är att bush försvinner =)

oj nu måste jag rappa på så jag inte missar träningen!!! det vore total katastrof =(

en såndär dag

idag är en såndär dag som man bara vill hoppa över. ingenting har blivit som jag tänkt det, det är grått och trist väder, max är uttråkad och köket är fortfarande fullt med disk...

en sak jag däremot nästan gjort klart är en matlista för denna och tre veckor framöver. ganska stolt över mig själv =) jag har inte tagit med helgerna för dom blir aldrig som planerat. och sen ska vi bara se hur många dagar vi följer schemat....

ska se om max vill sova lite. han är trött (sov inte länge alls sist) men jag tror han är ovillig att sussa... jag skulle må tusen gånger bättre om jag fick bort all disk....

tur att det är träning ikväll!!

snabbis

max sov strax över 12 timmar inatt =) nice! 20.50-09.10, det är perfekta tider tycker jag!

vi skulle egentligen träffat hanna och emil idag men stackars emil har blivit förkyld så vi sköt på det. får hoppas det blir av nästa vecka istället!

hela vårat kök är dränkt av disk. tyvärr inte ren disk... så nu när max har somnat efter lunchen så ska jag sätta igång och jobba! han sover väl inte så länge när han sov så mycket inatt så det är inte smart att sitta här och ödsla tid framför bloggen!

ska försöka lägga upp bilden på julklappen senare idag.

vilding!


mycket och stora handrörelser och grimaser =)

Marcus avkedsblomma







skit-flashig!

spännande...

max somnade som en stock typ 20.30. av erfarenhet så vet jag att 99% av gångerna han somnar så tidigt, så vaknar han igen efter 30 minuter-en timme och vill sen va uppe till 00 åtminstone. så oftast väcker vi honom efter en liten stund så att han ska somna i någorlunda tid och sen sova hela natten. nu när vi väckte honom efter en kvart så va han så borta och trött så han bara grät och grät och grät... fanns inget annat att göra än att natta honom igen. håller tummarna att han sover hela natten.....

helena och liam åkte in till ackis i helgen, han hade 40 graders feber, diarré och kräkningar. stackars liten! =( fasar för den dagen max blir riktigt sjuk. alla bebisar jag känner har av olika anledningar, varit inne på ackis en gång under sitt första levnadsår. med andra ord är det väl max tur nu, det är bara vi kvar =( får hålla tummarna, igen, att han slipper det...

undrar om jag vågar gå och lägga mig?

telia-problem någon?

nån mer med telia-abonnemang på mobilen som idag inte kan sms:a, bara ringa??? varken jag eller syrran kan...

slut på denna helg

hade lust att skriva massor men nu orkar jag helt plötsligt inte. men jag kan ju berätta att vi åt jättegod mat hos mamma och pappa i lördags och idag har vi haft jättekul på mässan. va dock inte lika nöjd som förra året. kändes som att dom hade mer kläder (alldeles för färgglada) och mindre grejer. såg inte en enda monter med kläder med personliga tryck, det hade varit kul! men vi köpte en dyr och fin julklapp till max i alla fall =) han fick provåka när vi kom hem och älskade den! ska lägga in en bild sen när jag orkar lägga in den på datorn.

max har somnat så jag ska stupa i säng. är helt slut....

och katastrof blev det...

max somnade kl 00.45. vaknade ett par timmar senare och grät, somnade om, vaknade vid 05 och grät, somnade om, vaknade vid 06 och grät och ville inte somna om. jag sov alltså mellan 01-05 minus ca en halvtimme vid ett klockslag då jag inte vågade titta på klockan. mellan 5-6 hann jag inte somna om. efter 06 somnade max hela tiden men började gråta och reste sig direkt så fort jag la ner honom i sängen.
efter mycket funderande beslutade vi att åka till mässan på söndag istället. kändes jättedumt iom att björn och johanna skulle följa med men jag kunde inte ens gå rakt.
ammade max vid 07 och trodde han äntligen skulle somna men nej... då tog marcus över som inte heller sovit nå bra, han har haft så ont i halsen efter gastroskopin. vid 8 somnade max och då kunde jag äntligen somna igen. har sovit nästan 2,5 timme efter det!

max sover fortfarande så jag ska hoppa in i duschen innan jag väcker honom.

imorn blir det mässa oavsett hur natten blir!!

RSS 2.0