tack!



tack så jättemycket för alla gratulationer!!


 
jag ska snart börja höra av mig lite mer =)

bilder!!


första bild på far och son! 17 minuter gammal


första bilden på mor och son! 3 timmar och 44 minuter gammal
jag fick vänta länge jag =( men pappa gjorde ett utmärkt jobb under tiden!






äntligen på väg hem! mysigt med overall =)


sover som en stock hemma i vagnen

äntligen hemma!!

nu har vi fått komma hem. känns väldigt skönt och samtidigt ganska nervöst. vi har blivit väl omhändertagna på sjukan och nu är vi helt ensamma. men vi har haft gott om tid att lära oss ta hand om bebis så det kommer gå bra!



vår älskade lilla gubbe såg världen den 19/2-08 kl 14.31
han vägde 4940gram och är 54cm lång
en stor, stark och vacker pojke!



trots komplikationer både vid förlossningsarbete och kejsarsnittet så är vi överlyckliga!! som vi har längtat efter våran pojk =)

jag ska lägga upp lite bilder och skriva en förlossningsberättelse men det dröjer nog några dagar. jag är fortfarande helt slut efter allt och jag lär ju inte bli så jättemycket piggare närmaste tiden =)
trots att marcus redan varit hos mig och bebis i sex dagar (fyra arbetsdagar) så får han ändå va hemma två veckor till! det känns helt underbart!!!!! vet inte vad jag skulle göra utan honom!!

älskar mina båda pojkar så!

ny vecka

och marcus va tvungen att gå till jobbet igen =(

idag har jag absolut inget vettigt att skriva, och heller inget vettigt att göra.
mer än att hänga upp tvätten och diska.

men nämnvärt är att marcus såg till att förlossnings/bb-väskan blev packad i helgen =)

17/2

japp nu går jag in i vecka 42, kalaskul!! =) (försöker vara positiv...)
det hade ju varit väldigt kul om bebis ville komma ut idag, med tanke på att det är lina och jonas årsdag idag. dom firar 6år idag!! GRATTIS!!! och dom födde ju lilla elliott på min och marcus årsdag =) hur stora är oddsen liksom?!?! men än verkar inget hända, det ska bli en väldigt snabb och smidig förlossning i så fall. strax över 14 timmar har jag på mig =) skulle iofs inte ha nånting emot "snabbt och smidigt"... =)
har haft väldigt ont i ryggen igår och i förrgår så jag börjar bli ganska less på det här nu. psykiskt klarar jag det fortfarande bra, det känns inte alls lika hemskt att gå över tiden som jag trodde det skulle kännas. men fysiskt =( jag har ingen kropp kvar över huvud taget. är bara en stor, tjock, svullen klump utan varken muskler eller kondition.

och man längtar ju ihjäl sig efter bebis nu =) verkligen!! vill bara ha honom/henne i famnen nu, sitta och pilla på dom små söta fötterna och fingrarna....

snart så......

städar

eftersom det inte blev så mycket gjort igår =)

och det här är sista gången innan bebis kommer! snälla, snälla.......

snö =(

blev helt chockad när jag klev ut från badrummet efter duschen =( snöstorm! inte direkt vad jag ville se... inge kul väder att gå till ica i heller. blä! smhi´s prognos med 0 nederbörd idag stämde ju inte så bra =)

nej nu ska jag vika tvätt....

segt =)

värst va segt det går här!! =) riktig latdag idag... har i alal fall diskat och satt igång en tvätt men sen tappade jag lusten helt. får så himla ont i ryggen av att diska också =( diskbänken är för hög! (eller magen för stor....) får böja mig fram hela tiden för att nå ordentligt och det är himla påfrestande för ryggen.

ska iaf duscha innan marcus kommer hem sen. ska möta honom och gå till ica, den dagliga promenaden. det blir antingen tacos (mys) elelr korvstroganof (för att få matlådor). röstar på tacos......

inte skulle väl ackis boka igångsättning den 29/2?!? jag vägrar i så fall...

städdag?

idag tror jag att jag ska försöka städa ut bebis...

trisslotter

dom två vi vann 50 kr på bytte vi in mot fyra nya. två va nitlotter, de andra vann vi 2*50 och 75 på!! 175kr plus med andra ord =)

marcus har bjudit mig på förrätt och nu håller han på med varmrätten =) mumma!!!

sol igen! och alla hjärtans dag =)

vilken lyx! och jag verkar må bra idag med så det måste ju ha med solen att göra =) jag har alltid varit lättpåverkad av solsken. solen har alltid varit min bästa vän! nuförtiden på delad första plats med marcus =)

idag har vi då varit på mvc igen. ingen tid för igångsättning bokades utan jag har tid hos mvc igen nästa torsdag. om inget hänt innan dess så bokas igångsättning då. bebis är fortfarande envis och låter bli att fixeras men nu va den "knappt ruckbar" =) barnmorskan trodde det va nära nu, men hon verkade basera det på att jag har så många sammandragning och det tycker jag ju att jag haft länge.... vi får se. bebis hjärtljud va bra, mitt blodtryck va bra, allt va bra som vanligt!

väl hemma diskade jag och kokade alla bebis-grejer vi har. nappar och nappflaskor och sånt ska ju steriliseras alltihop. kändes lika bra att få det gjort. sen kom pappa och skjutsade mig till babyland så jag kunde köpa en blöj-hink, en såndär med plastfilm som gör att det inte ska lukta alls. vi får väl se! lunch åt vi på subway =)
följde med hem till gårdsvägen sen och smakade mina goda bullar! =) det hade gått kalasbra att rädda dom.
uppsala hem har för övrigt lovat att komma och titta på ugnen någon gång inom fem arbetsdar...... tur att vi mest lagar mat på spisen!

fick två trisslotter i alla hjärtans dag-present och den ena vann vi 2*25kr på. hämtade två nya lotter på ica när vi va hos barnmorskan och då vann vi 50kr på båda! ska möta marcus när han går av bussen och hämta nya lotter =) summan kanske fortsätter växa!!

ikväll ska marcus laga mat åt mig och jag får inte veta vad... =)

sov gott!!

det visade sig att vår ugn har pajjat.... men som tur va tittade mamma och pappa förbi en stund så dom tog plåtarna med sig. vet inte om dom går att rädda, men det visar sig! känns lite ruttet om det inte går bra så ont i ryggen som jag fick av knådandet.

annars måste jag säga att jag är förvånad över hur "lätt" allt har varit att göra idag. visst har jag ont överallt nu och är riktigt trött men jag trodde ändå att jag skulle känna mig värre än jag gör. en trevlig paus fick jag när isabel och alva tittade förbi =) oj va glad och söt hon va!!

imorn är det dags för mvc igen. antar att det bokas tid för igångsättning och sånt då.

nu är det dags för mig att sova, ska ju upp "tidigt" imorn. marcus får ju däremot sovmorgon =)

kanelbullar

underbar dag idag!!!

jag har tvättat håret, diskat, "fusk-städat" badrummet, tvättat kläder och varit på ica för att handla bak-grejjer.
jag, micaela lundberg, håller på att baka kanelbullar! otroligt =) trycker i mig en sallad och väntar på att smör och mjölk ska bli fingervarm just nu, jag hann inte riktigt med där.... börjar bra! =)

sol!!!!

jag ligger inte och föder utan jag utnyttjar det faktum att det är sol och att jag inte mår illa och sysselsätter mig med andra saker än datorn..... =) men vi hörs senare!

min graviditet



jag har aldrig varit så mycket sjuk och mått så dåligt fysiskt som under min graviditet
däremot
har jag heller aldrig mått så bra psykiskt!
=)



Men nu får det gärna räcka....


en bra dag fick jag iaf

dagen fortsatte jättebra igår! vek och tvättade och hängde kläder, diskade. vid 13 kom pappa och hämtade mig så åt vi lunch på dax och sen tog vi en runda på ikea. måste ju passa på när man mår bra! köpte lite småsaker som dörrmatta, diskställ, toalettborste och sånt. glömde dock att jag borde köpt nytt durkslag =(

när jag kom hem va jag helt slut och borde ha sovit men nej då, då skulle ju alla grejer på plats och jag började dessutom skära och knipsa för att få bort "plastbiten" (bökigt och meningslöst att försöka förklara närmare) så att skötbordet går att fälla ner problemfritt. det va inge kul med svullna händer utan känsel men det gick tillslut.

klockan va väl strax efter 17 när jag kom fram till att jag nog dör om jag inte sover lite så jag la mig på soffan. men tyvärr tyckte inte alal att det va en bra idé! luna tyckte det va mycket trevligare att mysa och hennes sätt att mysa är att köra trampdansen fram och tillbaks på mig och tvätta mitt hår. men vila lite fick jag ju göra i alla fall!

när marcus kom hem gjorde han sin goda köttfärssås!! dundersats så det blev tre portions-matlådor och två glasspaket..... =)

idag har inte börjat som en lika bra dag...... tog flera timmar för mig att somna igår, va uppe och kissade varje timme utom klockan fem. och när jag va uppe vid 6 mådde jag så illa och det blev bara värre och värre. brukar ju sova till ca tio men jag kunde inte somna om alls. har varit övertygad om att jag snart ska spy hela morgonen men inget än så länge. försöker få i mig en macka och lite te nu men sen blir det nog dags att ligga igen =(
tur att jag fick göra lite nytta igår, det är så värdelöst att må så illa =( får se hur dagen slutar...

bra start

idag startar dan ganska bra verkar det som =)
solen skiner och jag mår inte illa! det va nästan en vecka sen sist, hoppas det håller i sig! då kanske man kan få lite saker gjorda idag =) har lite tvätt som behöver tvättas och sånt.

det va så härligt att ha marcus hemma i helgen. han jobbade ju över så mycket förra veckan. men det kändes riktigt meningslöst att ligga och må så illa hela tiden. men det va härligt att ha han bredvid mig =)

nu är det en ny vecka, marcus komemr nog jobba över en del nu också. om jag inte råkar föda =)

pyton

fy farao vad illa jag mått idag =( har legat i sängen nästan hela dan. men jag hängde med marcus en tur till ica iaf och där mötte vi det andra paret från föräldragruppen som också hade utsatt datum idag =) men hon hade inga känningar alls hon heller.

är lite piggare nu iaf. nej piggare va helt fel ord. jag håller på att somna!! men jag mår inte riktigt lika illa just nu, hoppas det inte blir värre igen... jag orkar verkligen inte. min kropp behöver motion och luft. det sista jag behöver nu är att ligga och må pyton i två veckor. kommer bli tokig!

10/2

jaha då va man ensam gravid kvar =) jättegratis hanna!!! =) så glad för eran skull!

på nåt sätt känns det både närmare för oss nu, hanna va ju före. men samtidigt känns det ännu mer overkligt att det ska hända oss, när som helst nu... idag är utsatt datum. men jag känner ingenting som tyder på att det är dags. bara jag slipper gå över så länge.....

mår i alal fall fortfarande illa.... =( men jag fick sova liiite bättre inatt iaf, det va skönt!

blä

låg i sängen mest hela dagen igår och mådde jätteilla. vet inte om jag är sjuk eller om det bara är bebis som ligger och trycker på obekväma ställen. man vet ju aldrig nu för tiden. kan ju va va som helst. men iiinge kul va det! =(  idag känns det iaf inte som att jag kommer spy men bra mår jag inte. får se hur det artar sig...

inatt kollade jag klockan varje gång jag va uppe och kissade. exakt varje timme utom klockan 6! hur bra sover man om man måste upp en gång i timmen!?!?!? heeela natten! sen gick jag in i en byrå också när jag skulle öppna fönstret.... känns som att det blir ett tjusigt blåmärke!

just nu skulle jag göra exakt vad som helst för en god natts sömn........

jag har inte tid att må dåligt heller, speciellt inte va sängliggande. vi måste städa och fixa idag och jag vill hinna till ikea innan bebis kommer också... inget viktigt men lite småsaker som skulle vara trevligt att ha som inte kommer prioriteras efter bebis är här. nytt torkställ till disken t.ex. men jag kör ju inte bil längre =( *trafik-fara*

ska iaf försöka orka med middag på gårdsvägen ikväll. morfar och doris är ju på besök!

8/2

illamåendet satt i hela kvällen igår och nu på morgonen har det varit riktigt jobbigt igen. va nyss och spydde. eller hulkade i alla fall som en tok! kändes som att hela magen vändes ut och in, men jag fick inte ens upp slem. ingenting alls. men det känns i alla fall liiite bättre nu...

måste få i mig nåt att äta, men det känns inte riktigt kul att tänka på det just nu =(

för övrigt så är det den 8:de idag. det va det datum bebis skulle komma om man räknade efter mensen. men ultraljudet ändrade till den 10 och det verkar ju iaf stämma bättre...

havandeskapspenning

glömde ju skriva förut att havandeskapspenningen för december och januari äntligen trillat in på kontot!! bättre sent än aldrig =) men man undrar ju om dom kommer vara lika långsamma på att betala ut föräldrapenningen?! det kommer bli tight ett tag i så fall. men det mesta brukar ju ordna sig. h-penningarna behöver jag ju inte röra så dom finns ju till räkningarna i slutet på februari iaf.

marcus kommer antagligen hem tidigare idag, runt halv sju förhoppningsvis så jag ska ta och diska så det ser någorlunda okej ut här hemma. annars har jag verkligen tappat stinget de senaste dagarna. plötsligt och totalt...

bloggen

nån dag tänker jag förresten göra om bloggen så den är lite mera "jag". men jag har faktiskt ingen aning om hur man gör och just nu är jag alldeles för lat för att försöka sätta mig in i det. men det kanske blir en trevlig sysselsättning om jag går över tiden =)

telefonkö

har suttit i köer flera gånger både till försäkringskassan och till telia e-legitimation. och nu äntligen verkar allt funka!! så ikväll när marcus kommer hem, om det inte blir lika sent som igår, så ska vi fixa begäran. verkar som att jag kommer få mer pengar per dag än vad jag hade räknat ut. vilket också va trevligt =) då kanske vi inte behöver ta ut lika många dagar som vi tänkt. får räkna på det ikväll.
en sak jag inte förstod dock, va det där med lägstanivå-dagarna. att man inte fick ta ut dom förr än efter man tagit ut 180 sgi-dagar?!?! det har jag aldrig läst nånstans. och barnmorskan har ju pratat om folk som tagit ut dom dagarna sista tiden innan barnet är fött tex för att spara de högre summorna till senare. och på pappret man fick hem, om man ville begära the old fashioned way med post, kunde man ju blanda dagarna hej vilt. måste kolla upp det där nånstans...

illamåendet från igår sitter fortfarande i, men den börjar avta lite smått. mensvärken och den andra konstiga smärtan jag hade när jag lagt mig är i alal fall borta. det va väl bara träning det med antar jag. och illamåendet har jag ju haft till och från den senaste månaden så det är väl inget konstigt det heller.
efter att jag äntligen lyckades somna omkring tolv så va jag bara uppe och kissade varannan timme hela natten!! =) vilken lyx!

jag har ju iaf gjort nytta idag, med e-legitimationen. även om telefonköer och data-trassel i timtal inte känns så givande. men det blev ju bra tillslut i alla fall!

saknar marcus

nu har jag massa mensvärk igen. mår illa gör jag också.

marcus kommer inte hem förr än vid 23.00 nån gång stackarn så jag tänkte gå och sova nu.

hörs imorn!

trött

känner mig lite snyftig idag. gjorde nog det igår också iofs. är nog lite trött på det här nu. har nog varit redo för nästa steg tillräckligt länge nu. många nog där... förkylningen trycker ner mig en del också så klart. jag är tillräckligt trött utan den. känns så meningslöst nu. bara vänta utan att orka göra nåt.

semla igen!

nu har pappa precis varit här på semla och kaffe =) mycket trevligt!

är så sugen på frisk luft idag men det räcker med att titta ut genom fönstret så vill man bara krypa ner under täcket elelr nåt =( eller ta ett bad, det kanske jag ska göra! disken kan vänta lite =)

=(

hm... v40-bilder va inte roliga att ta... jag är ju gigantisk!!! och inte bara över magen... marcus tog en bild som va det värsta jag sett i hela mitt liv =( den kommer ni aldrig få se. men här är ett smakprov iaf. måtte den bestämma sig för att komma ut snart!! =(





v40 (39+4)

på söndag är det dags sägs det!

nattinatti

somnade som en stock i soffan =) och marcus kom hem vid halv sju så det va inte så farligt länge. tiden går alltid fort när man sover =)

å mumma va gott det va med semla!!

nu ska vi ta v40-bilder på magen och sen är det dags att sova igen =) lägger upp en bild på jättemagen imorn

kram och god natt!

dags att vila

pappa kom hit och hjälpte mig köra bort grejer till återvinningsstationen så nu fick jag slängt allt som stått på matbordet i flera veckor....... jätteskönt! sen bjöd han mig på lunch på lyktan =)

har också varit på ica och handlat c-vitamin brustabletter på pappas inrådan, så jag kan andas till förlossningen. på min inrådan köpte jag semlor och chokladbollar =/ hm...
sen har jag diskat och hängt tvätt och nu har jag så ont i ryggen. katterna är efter mig hela tiden så jag tror det är dags att vi alla lägger oss i soffan och myser lite! med buddha bar på högsta volym =)

längtar så efter marcus idag =( hoppas han inte behöver jobba över allt för länge!!

förresten... ska man ha lakan och kisskydd i vagnen också??

nu till soffan..... på återseende!

lax - supergod!!!

2 portioner:

1dl bulgur
½ buljongtärning + 3dl vatten
½ purjolök
½ röd paprika
½ squash
5-6 körsbärstomater eller
2 vanliga
salt och peppar
laxfilé i portionsbitar
rivet citronskal
ev grovhackad persilja

yohurtsås

1½dl matyoghurt
1tsk pressad citron
1tsk riven ingefära
1msk sweet chilisås
salt vid behov

ugnen på 200grader

koka upp vatten och buljong, häll i bulgur och koka ca 8min
skär paprika och squash i bitar, purjolöken i sneda strimlor
fräs upp allt i lite olja och stek några minuter
rör ner bulgurn och halverade småtomater (eller stora i tärningar)
salta vid behov
häll allt i en ugnsfast form

salta och peppra laxen och strö på de rivna citronskalet
lägg fisken på röran och in i ugn ca 12-15 minuter

blnada ihop ingredienserna till yoghurtsåsen och servera!

förkyld

är riktigt less på den här förkylningen nu. det är tillräckligt jobbigt att andas utan den =( jag hoppas jag hinner bli frisk innan det är dags för förlossning. tänk er själva, allt tjat om hur viktigt det är med avslappnande andning, det är a och o, och så kan man knappt andas över huvud taget!! kalaskul! men om jag måste vänta nästan tre veckor till på förlossningen om jag vill va frisk först så struntar vi i det. jag har inget emot att inte kunna andas! =) det är bara att sätta igång!

magen har verkligen skumma saker för sig varje kväll nu. men bortsett från näst intill konstanta sammandragningar (enkla sammandragningar) så känner jag aldrig nå speciellt på dagtid. i förrgår kväll hade jag mensvärk i typ tre timmar i streck sen försvann det. i går kväll hade jag en lååång riktigt jobbig sammandragning, fortfarande smärtfri dock, men det kändes som att jag skulle sprängas i tusen bitar vilken sekund som helst! den höll på i typ två timmar (eller kom och gick, jag vet inte, kände ingen skillnad) och tillsammans med förkylningen så satt jag och flåsade som om jag sprungit maratonlopp eller nåt. men sen försvann det med.
och min kropp håller på att rasa ihop ännu mer, men där spelar väl förkylningen in också. det kändes som att det tog en timme att gå fram och tillbaks till ica. det va verkligen jobbigt att gå =( ungefär som efter jag va sådär sjuk i slutet av sommaren.

idag är det ju i alla fall dags för semla =) marcus har redan ätit en på jobb-fikat. ska ta mig en promenad till ica. pappa kanske är sugen på semla? ska höra efter. ska iaf försöka orka med nånting vettigt idag!

4/2

jag lät bli att följa mamma och mormors trend att föda första barnet en vecka för tidigt, skulle gjort det igår i så fall. mammas gissning på idag känns inte så troligt heller. hade lite annorlunda känningar igår kväll så marcus och jag försökte oss på en färdknäpp =) men utan resultat verkar det som...

energin från igår finns definitivt inte kvar nu =( men jag ska försöka få badrummet gjort i alal fall.
har sovit så dåligt de senaste nätterna, inge vidare kul... vaknat hundra gånger per natt har jag ju gjort i flera månader redan. men nu är det som att jag är klarvaken varje gång, hinenr tänka en massa saker innan jag somnar om. det är inte så att jag ligger vaken och grubblar, jag somnar alltid om i princip på en gång. men hjärnan verkar gå på högvarv eller nåt. hinner tänka hundra tankar på den korta tiden. men på morgonen minns jag knappt nånting av det som flög genom huvet under natten. det va trevligare att drömma en massa konstigt istället =) roligare i alla fall!

undrar om man skulle sätta sig på balkongen en stund, det verkar ju va så fint väder!!! har blivit varnad att det är snorhalt ut så promenera själv vågar jag inte! men att bara sitta i solen en stund kan ju va härligt. längta bort till sommaren.... hoppas det blir en bra sommar i år. marcus och jag ska försöka se till att få vara lediga typ två mpnader elelr nåt i sommar. jag tar ut min semester så går han på pappaledighet under tiden och sen tar han ut sin semester och jag går tillbaks på mammaledighet! det är dock fortfarande lite oklart hur det blir med mina semesterpengar iom ägarbytet... det gick ju rykten om att pengarna skulle betalas ut nu och allt annat har ju betalats ut redan, komp och sparad semester och sånt. men de dagar vi har jobbat ihop i år, som gäller för nästa semesterår, alltså till sommaren, dom har iaf inte ännu betalats ut. vi får se hur det blir. som vanligt väldigt luddigt med information på mitt jobb...

nu ringer marcus =) ha de!

städdag

idag har vi städat konstant hela dan. känns det som i alla fall. ändå har jag inte hunnit med badrummet =(
men jag har gjort en massa småsaker som jag tänkt göra i evigheter men som inte blivit av. så nytta har jag minsann gjort ändå! och nu har jag ju nåt att pyssla med imorn.... plus den där dumma förlossningsväskan =)

bebis har varit riktigt riktigt aktiv hela dan idag. nästan lite jobbigt aktiv. mycket trevligt samtidigt =) undrar om man kommer sakna rörelserna i magen efter bebis är ute? tror man är alldeles för upptagen av underverket för att tänka på det =) och så är man nog ganska glad över att den enorma kulan har försvunnit...

är man dålig mamma om man gör allt man kan för att börja träna så fort som möjligt? har alltid varit väldigt liten men nu har jag en massa onödigt överallt helt plötsligt =( kommer nog inte bry mig alls i början iaf... kommer bara sitta och titta på bebis hela dagarna =)

nu ska jag titta lite på tv innan jag somnar. blir nog ett tidigt god natt ikväll =)

lat-dag

idag har varit en väldigt lat dag. marcus åkte till jobbet vid 11 och jag själv blev hämtad av mamma strax efter tolv. satt hemma hos päronen och tittade på happy feet =) den är så söt! sen sov jag lite och sen va det dags för pappas underbara lasagne!! vid 19 nån gång körde mamma hem mig och hämtade upp marcus på vägen.

nu har vi tittat på harry potter och det börjar bli svårt för mig att hålla ögonen öppna igen =) sov inte så bra i natt. hade en massa konstiga känningar hela natten, både i rygg och mage. men jag har inte känt nånting speciellt alls under dagen så det va väl falskt alarm =(

imorn ska marcus jobba lite igen, förhoppningsvis inte lika länge. jag ska försöka småpyssla lite och städa lite smått. får se hur mycket jag orkar göra själv. det är ju faktiskt stor-städar-dagen. tänk om bebis skulle komma i början av veckan och vi inte städat sen förra helgen... fy! måste ändå försöka ställa in mig på att gå över tiden....

ska ialla fall prova tensen igen ikväll så att den säkert funkar. oavsett när det sätter igång!

fortsatt trevlig helg! sov gott

sov-dags

skrev ett inlägg förut som strulade massor och så vips va det borta =( snopet. men nu försöker jag igen!

karin va här över lunch, jättekul! kom fram till att vi inte setts sen i somras och ikväll åkte hon till tanzania i tre månader. hon ville hinna se tjockisen innan hon åkte =) och det fick hon!!


bilden är tagen i v38



marcus och jag har precis tittat på "Sum of all fears" och nu är det dags att lägga sig! han komemr behöva jobba både lördag och söndag =( men imorn är det iaf middag hos mina föräldrar!

sov gott!!

sista mvc?

imorse va vi hos barnmorskan förhoppningsvis för sista gången. allt såg bra ut som vanligt, hjärtljuden låg på 142, sf-mått 38, blodtrycket va bra. bebis har fortfaradne inte fixerat sig dock, men det ska ju inte spela nån roll enligt barnmorskan. bebis har i alal fall vänt sig åt sidan igen, duktig! =) nu är det bara att vänta!

RSS 2.0