intressant

hur packar man för två veckor, med barnvagn och resesäng, i en halvkombi? det ska bli intressant.

tidigt

max somnade redan klockan 21 idag. trodde han skulle vakna efter en halvtimma som han brukar dom få gånger han somnar så tidigt. men nej, han sover fortfarande! han har bara sovit en timme under hela dagen så det va kanske inte så konstigt. men nu kommer han väl väcka mig vid 5 eller så =( det blir kul!

marcus och jag har pga ovanstående fått titta på en hel film alldeles ostört för första gången sen max föddes!! (när vi va på bio med barnvakt räknas inte) häftigt =) vi såg sweeney todd, tim burton-musikalen med johnny depp. tyckte den va riktigt bra men lite jobbigt va det eftersom jag har en fobi för rakblad och knivar. sweeney todd jobbar som barberare och mördar sina offer genom att skära halsen av dom........ jag fick blunda många gånger!

idag har jag sökt ett jobb. för första gången på nästan 2½ år. konstigt. har ju ett jobb så det va väl mest för skojs skull eller nåt. vi får väl se vad som händer.

håller på och skriver ett annat inlägg också men jag får ju aldrig direkt tillfälle.... men det blir väl färdigt nån gång =)
nu måste jag sova så jag får nån sömn inatt. bortskämda jag kommer vara en zombie imorn! får hoppas jag har lite mamma-hormoner kvar som gör att jag fungerar trots sömnbrist.

ha de gott allihop!

rubrik

rubriken till förra inlägget blev lite snurrig. hade ingenting med det som blev skrivet att göra. så kan det gå när man är trött =)

fråga eller inte fråga

riktigt dålig på att uppdatera här nu när marcus är ledig. sitter inte så mycket vid datorn!

idag har vi varit på ikea (igen) och på kvällen har jag tränat body pump. imorn får vi gäster, två par varav det ena har två små barn med sig! jättekul i alla fall! imorn blir det med andra ord städa av....

på torsdag nästa vecka ska vi kolla på en 3:a på den bättre sidan av gränby. närmare stan och 13 kvadratmeter större, skulle inte sitta helt fel! men vi får väl se hur den ser ut. annars har vi fått det väldigt mysigt här hemma nu. det börjar äntligen kännas som ett hem.

nej det får räcka tills vidare. max ska bytas på och ammas och förhoppningsvis nattas!

kram och god natt!

snorigt

idag skulle vi egentligen träffat sara på stan men max är annu mer snorig igen och han somnade som en stock strax innan vi skulle åka så vi ställde in =( och imorn är det tänkt att vi ska till johanna, björn och nemi på lunch och sen till en öppen förskola på stan och sjunga och busa. men det känns inte heller så bra om han är så förkyld... vi får väl se hur han mår imorn. men idag är det snor överallt. hela jag är alldeles kladdig! ser ut som att jag har haft en snigel som krupit (eller glidit eller vad dom nu gör...) fram och tillbaks över hela mig. mysigt!

lite bilder...

...till alla långväga släktingar tills vi ses!



verktygslådan va väldigt intressant, lite läskig att ta sig ner ifrån dock...



far och son tittar på Simpsons och myser



klätterapan är i farten...



...på hyllan under soffbordet...



...och på tv-bänken.
(han bara råkade få tag på övre hyllan idag innan han somnade, det blir intressant att se om han minns hur han gjorde när han vaknar igen! i så fall blir han ännu farligare än han redan är...)



glad som en lärka med en av favoritleksakerna!



vårat underbara busfrö!!

roadtrip

vi har börjat planera en liten roadtrip i södra sverige istället för en sista minuten. vi har alla våra släktingar så utspridda och det är svårt att komma iväg bara över en helg. man hinner bara komma fram så måste man åka igen. så nu tänkte vi ta två veckor ca och hälsa på marcus syster i landskrona, min morfar i kinna och min mormor i halden i norge. väl i landskrona funderar vi på en utflykt till köpenhamn och i kinna en tur till ullared och kanske en utflykt till göteborg. det ser ut som att vi kommer iväg på fredag nästa vecka. skulle va kul att hälsa på marcus gamla klasskompis på vägen ner eller hem men vi har inte fått tag på dom än.

så ser iaf planerna ut just nu! ska bli skönt att komma hemifrån en stund. liiite jobbigt att bara jag har körkort men det ordnar sig! vi får ta det lugnt utan stress. kan ju inte "fusk-amma" max i bilen när det är jag själv som kör så det blir nog några stopp längs vägen =)

stegräkning 25/8

steg: 1402
kalorier: 58
effektiv tid i rörelse: 24 min
sträcka: 0,85 km

kommentar:
värdelöst

stegräkning 24/8

steg: 7017
kalorier: 292
effektiv tid i rörelse: 1h 20 min
sträcka: 4,21 km

kommentar:
nästan alla stegen va promenaden


istället

sitter och tittar på fantastic four. jag borde definitivt ha tittat på the beach istället....

grädde

igår va vi på gårdsvägen och firade att max redan blivit ett halvår. vi fick massa god mat och marcus och jag gjorde en gigantisk tårta! smarrigt värre! max fick smaka lite grädde efter att han "öppnat" de jättefina paketen, och det diggade han! =) inte bra... tyvärr glömde jag kameran!!

max förkylning har blivit lite bättre, näsan rinner fortfarande lite men det är värst på kvällen. igår kväll när jag skulle amma sista gången så bara grät han eftersom han inte kunde andas och äta samtidigt =( men att han grät gjorde att han fick ur sig en massa snor så efter ett tag gick det mycket bättre. han somnade 23.40 så det är på väg åt rätt håll med sov-tiden, men vi får väl se.....

han har iaf smittat mig med förkylningen =( ingen träning för mig idag. ska försöka få med mig marcus ut på en långpromenad istället. annars vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på idag. städa kanske =)

stegräkning 23/8

steg: 1740
kalorier: 72
effektiv tid i rörelse: 28 min
sträcka: 1,04 km

kommentar:
plus en massa god mat och tårta i bergsbrunna....

stegräkning 22/8

steg: 6004
kalorier: 250
effektiv tid i rörelse: 1h 5 min
sträcka: 3,60 km

kommentar:
en promenix med marcus som avslutades på ica.
vi va ute på promenaden i över 1,5 h så tiden på räknaren stämmer verkligen inte.
funderar på att skita i tiden i fortsättningen.

stegräkning 21/8

steg: 1855 + 9400 för 45 min activio
kalorier: 77 + 376 för spinningen
effektiv tid i rörelse: 30 min + 45 min spinning
sträcka: 1,11

kommentar:
va inställd på en timmes spinning/core men så va passet utbytt mot 45 min activio.
blev jättebesviken men activion är ju rolig den med!

rekord!

3 timmar och tio minuter sov max.
nu kommer vi nog slå somna-sent-rekord också!

trötter

max har ju alltid sovit väldigt bra men somnat sent, 23-23.30 typ. senaste 1,5 veckan har han dock somnat ännu senare, runt 00 och till och med 01 ett par nätter. så ikväll tänkte vi ta tag i att vända hans dygn lite bättre. försöka iaf. jag bestämde att hur trött han än är så får han inte somna för att sova "middag" efter 19 (beroende på hur mycket han sovit under dagen såklart), skulle han däremot somna vid 18 och fortfarande sova vid 19 så skulle jag självklart inte va elak och väcka honom.
han somnade som en stock 16.45 och sover fortfarande!?!?!?!? han har aldrig sovit så här länge dagtid. kanske två timmar på förmiddagen men aldrig mer än en timma på eftermiddagen. så jag tippar på att vi får strunta i att vända på dygnet denna kväll och istället skylla på hans förkylning...

nu ska marcus och jag äta soppa!

dålig

jag har varit väldigt dålig på att skriva på sistone. marcus har jobbat så mycket så jag har varit på gårdsvägen näst intill hela dagarna. tur att föräldrarna bor så nära!!
jag har både varit på fika med MASSA mammor och bebisar från familjeliv.se, bl a johanna med nemi och helena med liam, sen har jag varit på äventyr i regnet runt ikea med lina och elliott. men det är aldrig kul att skriva, eller läsa, om saker i efterskott sådär. båda tillfällen va kul iaf!!

marcus har varit ledig sen i tisdags efter att ha jobbat 8-22 sju dagar i sträck. jag låter honom sova nu i början på semestern, vi har ju ett tag på oss att hitta på annat! igår började vi iaf sätta upp lite tavlor och sånt på väggarna och kom på att vi knappt har nå foton uppe, inte ett enda på max än!! så idag åkte vi till ikea och köpte lite olika ramar, bla billiga små i obehandlat trä som marcus just nu sitter på balkongen och målar svarta! jag tänkte sätta mig vid datorn och börja välja ut bilder men fastnade här istället =) max sitter just nu i mitt knä och äter upp min mobil!

max har för övrigt fått sin första förkylning =( han är trött men vill inte direkt sova, lite gnällig och näsan rinner. tidvis lite varm men inte farligt. stackars liten! nu ska jag se om han vill ha lite gröt, han va så lessen förut när han skulle få den så han fick tutte istället. tror också att gröten är bättre för honom än min mobil!!

stegräkning 20/8

steg: 1568
kalorier: 65
effektiv tid i rörelse: 21 min
sträcka: 0,94

kommentar:
.................

stegräkning 19/8

steg: 1207 + 12600 för 1h spinning
kalorier: 50 + 505 för spinningen
effektiv tid i rörelse: 19 min + 1h spinning
sträcka: 0,72 km

kommentar:

träningen räddar mig!


6 månader

idag har max levt utanför min mage i sex månader! vart tar tiden vägen?!


(syns kanske inte så tydligt men han står på ett ben, busfröt...)

till helgen blir det tårta och god mat på gårdsvägen!!

stegräkning 18/8

steg: 5492
kalorier: 228
effektiv tid i rörelse: 1h 4 min
sträcka: 3,29 km

kommentar:
en sväng på stan

stegräkning 17/8

steg: 2188
kalorier: 91
effektiv tid i rörelse: 35 min
sträcka: 1,31 km

kommentar:
hm...

stegräkning 16/8

steg: 2750
kalorier: 114
effektiv tid i rörelse: 32 min
sträcka: 1,65 km

kommentar:
jadu...

veckan som varit forts.

efter att vi varit på stan i onsdags åkte vi iaf till gårdsvägen och lekte med max mormor och morfar!

på torsdagen kom hanna hit på förmiddagen, max sov i nästan två timmar så hon fick knappt hälsa på honom. men när han väl vaknade kunde han inte slita blicken från henne! hon va riktigt poppis =)

igår, fredag, åkte vi med pappa/morfar till pc city och ikea så han kunde shoppa lite grejer till nystartade företaget, sen följde vi med honom hem till gårdsvägen. tror att jag varit i bergsbrunna åtminstone en liten stund varje dag denna vecka =) på eftermiddagen gick vi en promenad med helena och liam!

max framsteg under veckan är en till tand i underkäken (det börjar göra ont att bli biten nu, som tur är låter han än så länge bli det under amningen), han har ställt sig upp massa gånger genom att klättra på mig eller med hjälp av ett trappsteg till ett inbyggt badkar på gårdsvägen. han är så grymt stark men han har väldigt dålig balans så det komemr bli en farlig tid framöver =( han gjorde också en ansats till att vinka hej då till mormor igår!! =) krypa på riktigt har han däremot låtit bli, det va väl inte dags än helt enkelt.

nu jobbar marcus som sagt men kommer hem om ett par timmar. ikväll blir det middag för oss alla tre på gårdsvägen, det va längesen! jag har förutom att lekt med max, badat honom och matat honom, plockat undan nästan alla hans kläder i storlek 62, nu är det 68 som gäller! vi har fått en del plagg i storlek 74 och 74/80 också, men jag har enormt svårt att föreställa mig att han ska bli så stor =)

nu ska vi kolla blöjan, han tog i så han höll på att börja gråta nyss...

imorn kommer lina och elliott!!!


hur?

hur kan en bebis som är så trött att han somnar i badet och somnar igen medan jag smörjer in honom, vakna efter tio minuter i sängen och va pigg som en mört?!?!

veckan som varit

har gått väldigt fort! marcus har jobbat 8-22 sen i tisdags och jobbar idag på förmiddagen med. han kommer också jobba hela söndagen (så det blir ingen träning då heller =( ) och en stund på måndagen... men sen äntligen har han ledigt! 6 veckor och två dagar =) eller en dag eftersom han måste jobba på måndag.....

att han jobbar på måndag gör iofs inte så mycket, jag ska fika på stan med ett helt gäng mammor och bebisar från familjeliv. johanna och nemi ska med annars har jag aldrig träffat nån av dom. helena och liam skulle fundera lite på om dom skulle med också. det blir nog jättekul!!!

nu vaknade max, jag återkommer med fortsättningen på detta inlägg!

nu är jag tillbaks kl 13.
max har precis somnat, får se hur länge det varar. han somnade mitt i badet stackarn =)

tillbaks till veckan som gått...

i tisdags har jag faktiskt inget minne av vad vi gjorde...? antagligen va vi på gårdsvägen =) på onsdagen knallade vi runt på stan med johanna och nemi, köpte bla sele till vagnen och strumpor med "grepp" under till max eftersom han fått sår på fötterna av allt klättrandet utan strumpor. vi fikade lite och hann precis tillbaks till bilen när regnet fullkomligt vräkte ner!!

och gissa vem som vaknade nu..... efter tio minuter =) fortsättning följer!

stegräkning 15/8

steg: 5311
kalorier: 221
effektiv tid i rörelse: 1h 4 min
sträcka: 3,18 km

kommentar:
en sväng på ikea och en liten promenad i bergsbrunna

stegräkning 14/8

steg: 1652
kalorier: 68
effektiv tid i rörelse: 28 min
sträcka: 0,99 km

kommentar:
lat dag på gårdsvägen. om man nu kan kalla en dag full av max lat =)

stegräkning 13/8

steg: 7138
kalorier: 297
effektiv tid i rörelse: 1h 22 min
sträcka: 4,28 km

kommentar:
känner mig lite nyvaken i huvet men jag tror att det va en långpromenad i bergsbrunna...

eftersom jag inte har så mycket annat att skriva om så kommer ännu ett inlägg om min sötnos

max va så söt igår =) såklart, man är ju lite partisk... =)
först när vi kom till bergsbrunna så började han helt plötsligt krypa på riktigt, på alla fyra! bara nåt steg åt gången och det verkade som att det gick på automatik utan att han fattade vad som hände för han blev jätteförvirrad och skitsur =) han såg så rolig ut där han tumlade runt men efter en stund va han så sur så han slutade kräla helt och hållet. han va väl inte riktigt redo än eller så tyckte han att det gamla hederliga sättet går ju mycket snabbare. han kröp inte på alla fyra mer på hela dagen.
hemma på kvällen så reste han sig knappt utan hjälp från mig! han ställde sig genom att klättra på mig, först på benet, sen tog han tag i en arm och så i tröjan. det enda jag hjälpte till med va balansen, styrkan fixade han själv! han är så jädra målmedveten...
senare innan vi skulle sova stog vi och busade framför spegeln. jag pussade på min spegelbild på spegeln och plötsligt började max gapa och trycka sitt lilla underbara tryne mot sin egen spegelbild efter varje puss jag gjorde. sen tittade han på mig och skrattade =)
han sitter också bättre och bättre själv, vi tränar honom litegrann och det händer så mycket från dag till dag! är så glad att jag knappt märker av att han får tänder heller. eventuellt att han är lite lite kinkigare och klängigare men inget jobbigt. ingen feber, ingen diarré, ingenting sånt alls. tänk om han skulle ha lika ont som när mina visdomständer växer, då skulle det inte va konstigt om han bara grät och gnällde. men som tur är verkar det inte vara så!

nu ska jag äta klart min frukost, han borde väl vakna snart tycker jag =)

stegräkning 12/8

steg: 7463
kalorier: 310
effektiv tid i rörelse: 1h 25 min
sträcka: 4,47 km

kommentar:
"långa" rundan i bergsbrunna med mamma

stegräkning 11/8

steg: 4602
kalorier: 191
effektiv tid i rörelse: 49 min
sträcka: 2,76 km

kommentar:
en liten promenad med marcus på kvällen

kanske,

kanske, kanske, utan att hoppas för mycket, börjar det hända saker...

charmknutte




personlighetstest

följde linas fotspår och gjorde personlighetstestet hon gjort. och här är resultatet:

Din personlighetstyp:

Kraftfulla, originella och känsliga. Slutför vad de påbörjat. Extremt god människokännedom. Lyhörda för andras känslor. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Respekterade för sin starka vilja att göra rätt. Oftare individualister än ledare eller underordnade andra.


Kärriärer som skulle kunna passa Dig:

Personalvetare, juristassistenter, lärare, läkare, tandläkare, kiropraktorer, psykologer, skribenter, musiker, artister, fotografer, förskole- och dagispersonal, SYO-konsulenter, bibliotekarier, marknadsförare, forskare, socialarbetare.

tror att det skulle kunna stämma ganska bra men yrkena vette sjutton..... musiker skulle jag gilla, har ju alltid velat spela trummor men lite sent påtänkt nu kanske. åtminstone om man vill försörja sig på det. har alltid älskat att fotografera men vet inte om jag har nå speciellt öga för sånt. jobba på förskola kanske.... då kan jag va med max hela dagarna =) stackars unge... marknadsförare, kanske det kanske. övrigt, knappast!


centralt

igår va lilla familjen och hälsade på björn, johanna och nemi i deras nya stora lägenhet! så mysigt! jag har egentligen aldrig velat bo mitt inne i stan, men va nära allt är! känner mig lite fast i gottsunda ibland. fastän det är otroligt lätt att ta sig överallt, bussar går typ var tionde minut, så blir man lätt väldigt bekväm av sig. tänk att ha gångavstånd till ALLT!!! och en fyra också. tänk att inte behöva ha max rum som allt-i-allo-rum utan ett eget rum till "data, övrigt och skräp", att kunna ha vardagsrummet som vardagsrum och inte "vardagsrum/datarum". men helst inte på femte våningen dock... hade helt glömt bort vilken höjdskräck jag har!!
efter lite fika och lek i lägenheten tog vi en promenad bort till mcdonalds fyrislund och åt en glass. grabbarna tyckte det va lite väl långt och att vi som tog täten gick lite för fort. men det är lika bra dom vänjer sig tills dom är pappalediga =)

det blev ingen träning igår men det va nog bara bra för mitt ben. vå får hoppas att jag kan gå på spinningen imorn! det är ju veckan som alla momsarna elelr vad det nu är ska in och eftersom alla marcus kunder alltid lämnar in sina papper i sista stund så blir det ju alltid en massa övertid denna vecka. men vi får se. får väl springa spåret ute hos päronen i värsta fall. men jag har hört att springning är bra för att få bort kärlekshandtagen så det blir väl bra det med =)

idag har jag och max bara varit hemma. när jag väl tänkte ta mig ut på en promenad så va himlen kolsvart och det blåste storm så då vågade jag inte. när det fina vädret har varit framme har det inte passat sig med mattider mm. men jag har dammsugit och dammat hela lägenheten och vattnat blommor och småplockat lite så jag har inte varit helt sysslolös. hålla kolla på max, sladdar och dvd-spelaren tar sin lilla tid det med =)

nu är han dock uttråkad så nu ska vi hitta på nåt!

stegräkning 10/8

steg: 7773
kalorier: 323
effektiv tid i rörelse: 1h 33 min
sträcka: 4,66 km

kommentar:
trevlig promenad i fålhagen mm

stegräkning 9/8

steg: 4547
kalorier: 189
effektiv tid i rörelse: 59 min
sträcka: 2,72 km

kommentar:
promenad från stan till polishuset och tillbaks. hämtade ut max pass =)

minnen

jag har hittat en till blogg jag börjat läsa. en tjej från uppsala som fått bebis i november förra året. hittade henne på familjeliv, har ingen aning om vem hon är. men jag har fastnat iaf.

har suttit och läst lite av hennes gamla inlägg från när hon var gravid och sen hennes förlossningsberättelse. oj va mycket känslor som vällde över mig! va jag helt plötsligt saknade alla sparkar i magen och när max hade hicka, nervositeten vid ultraljudet, kontakten man hade med honom när man tryckte på hans små fötter och händer, lättnaden varje gång man fick höra att hans hjärtljud va bra. och va lessen jag fortfarande är att jag inte fick föda på riktigt.

pass

idag har vi varit och hämtat max pass, det är så himla gulligt! =) vi parkerade vid österplan och gick ner till ån och köpte varsin glass och sen gick vi bort till polishuset. max sussade på vägen dit och sög på sin prasselbok på väg tillbaks till bilen.

sen somnade max när det va tre skedar gröt kvar =) och jag va tvungen att filma det. kände mig lite elak som inte la honom i sängen på en gång jag såg att han höll på att somna, men han va så söt! han kämpade verkligen för att hinna äta upp allt innan han somnade =)

imorgon ska vi allihop åka till johanna, björn och nemi och kolla in deras nya lägenhet! det ska bli kul! hoppas inte max tar alla nemis leksaker också... =) sen är det träning igen på eftermiddagen men jag vet inte om jag kan gå. har jätteont i benhinnan sen träningen i torsdags =( vi får se imorn hur det känns, promenaden till och från polishuset va allt jag klarade av idag iaf.

sen har nedräkningen börjat till marcus långa ledighet! bara 5 arbetsdagar kvar. hoppas verkligen vi kommer iväg nånstans....

stegräkning 8/8

steg: 1433
kalorier: 59
effektiv tid i rörelse: 20 min
sträcka: 0,83

kommentar:
ja som sagt, tur att jag tränar ibland...

sömn och tänder?

är de nån som vet om det är vanligt att bebisar blir trötta när tänderna kommer? man har ju hört en massa symptom, massa dreggel, ont, gnälligt och kinkigt, diarré, feber... men max har inget av det där, däremot sover han som en gris idag och ganska mycket igår också. sov 10½ timme inatt, två timmar i förmiddags och 1½ timme nyss. galet mycket dag-sömn för att vara honom!

mys

max sover i min famn, det är så mysigt! det va längesen han gjorde det. på sista tiden så har han ju faktiskt sovit en stund på eftermiddagen så jag har kunnat laga mat till exempel. förr va ju ända sättet att få honom att sova på dagen mer än 5 minuter att just sitta med honom i famnen. då gjorde man ju det ibland bara för att få en lugn stund =) men en regnig dag som denna så har jag inget emot att bara halvligga i soffan med max snusandes i armhålan. men jag förstår inte hur han kan sova nu. han sov 23.00-9.30 och nu igen från typ 10.20. jag har nu kollat allt av intresse som finns att kolla på nätet, börjar dessutom få huvudvärk, så jag får nog ta och flytta över honom till hans säng.

hoppgunga

fy farao vilket väder!!! va skönt att man inte är på festivalen =) tänk alla stackars campare.... och vilken lerpöl det måste va framför scen! bläh...
tvivlar på att max och jag ens kommer fundera på att gå ut idag. men moder jord är nog glad!

igår när vi va ute i bergsbrunna passade vi på att hälsa på helena och liam. fikade lite, snackade lite skit och tittade på barnen =) max blev fortfarande rädd när liam tog i med sina falsett-skrik men han var istället väldigt duktig på att ta alla leksaker ifrån liam. ingen svår match iom att liam sitter still och max krälar runt =) max fick också prova på en hoppgunga och han fattade galoppen nästan på en gång! trivdes kalas där! vi får nog kolla runt lite på såna men problemet är att alla dörrkarmar i våran lägenhet är av plast och kommer inte klara tyngden som blir =(  och så är jag mer sugen på en gå-stol. max vill ju bara framåt framåt framåt....... =) vi får kolla runt lite!

stegräkning 7/8

steg: 2301 plus 10450 för 1h BP
kalorier: 95 plus 418 för BP
effektiv tid i rörelse: 30 min
sträcka: 1,38 km

kommentar:
inge kul väder, tur att det va pump på kvällen!


stegräkning 6/8

steg: 6423
kalorier: 267
effektiv tid i rörelse: 1h 11 min
sträcka: 3,84 km

kommentar:
en promenad till ica hos päronen

stegräkning 5/8

steg: 2010 plus 12600 för 1h spinning
kalorier: 83 plus 505 för spinningen
effektiv tid i rörelse: 29 min
sträcka: 1,19 km

kommentar:
det är bra att jag kommer iväg och tränar!

ont i hjärtat

ni tycker säkert att jag är löjlig men det skiter jag i. det gör ont i hjärtat att missa reggaefestivalen.
förra årets festival va jag gravid i vecka 14-15 nånting. jag tittade nästan mer på alla coola mammor och pappor som gick runt med sina små söta i alla åldrar, än artisterna på scen. satt och drömde om att "nästa år, då är det där jag och marcus med våran lilla älskade knodd". nu sitter vi här hemma i soffan, med reggaefestivalen 2005 i dvd'n och jag känner mig inte ett dugg jävla cool.

parkering

jag vet inte vem den anonyma va som skrev att vi skulle parkera vid eklundshof-backen och bara lyssna på musiken från reggae-festivalen. men hur kul är det egentligen?? sitta i en bil på en parkering med en bebis, inte kunna se artisterna, äta den goda maten, titta på alla roliga människor, vara delaktig i den sköna stämningen?? nej usch nej. blir det inget så blir det inget alls.

gissa...

...vem som fått en tand! =)

stackars

max krälar runt så mycket att han har fått sår på fötterna =( så nu får han ha strumpor på sig, det går inte riktigt lika fort men gott och väl tillräckligt fort =)

nope

nej, vi vann inga urf-biljetter på lotto idag heller. då va det kört.
men tänk om vi skippar festivalen och sen visar det sig att vi inte har råd med nån resa. då hade vi ju kunnat lägga pengarna på lite härlig musik istället... en av mina favorit-artister kommer ju!
men å andra sidan väger ju en resa tyngre eller hur?

URF

jag börjar nästan grina varje gång jag kör förbi Kap och förberedelserna inför Uppsala Reggaefestival. marcus och jag har gått tillsammans så länge vi känt varann och vi har båda gått innan också. men i år är det kärvt. vi vill ju åka iväg en sväng på marcus semester och pengarna räcker ju knappt till det. vi har pratat massa om det och vi prioriterar resan, men usch va jobbigt det känns =(  jag kommer inte klara av att åka förbi från och med torsdag kväll. får ta vägen om sunnersta om vi ska till gårdsvägen nåt. *suck*

nästa år då jäklar!


100 ggr

har nog kollat mina kompisars bloggar hundra gånger idag och stegräknaren har inte rört sig mycket heller. och inte pga att den är knäpp tyvärr... tur att det är spinning ikväll!

vad gör man med en unge som är hyper och har krälat runt, runt, runt i lägenheten hela dagen och nu tycker det är jättetråkigt? inte sitter still iaf, den saken är säker...

han ser förresten inte så hyper ut på bilden i förra inlägget =)

vår sötnos


långsamt och grått

kan inte komma ihåg sist en dag gick så långsamt.... grått och tråkigt väder. kallt och rått. tittar på klockan var tjugonde minut ungefär. längtar efter sol och värme igen, längtar efter marcus ledighet. bara 8 arbetsdagar kvar nu. men det ser inte ut att bli nån resa. vi har ju tagit från sparpengarna till nytt skötbord, max pass och nu också till mat resten av månaden. vi glömde som vanligt bort bensin-fakturan som kommer mitt i månaden istället för tillsammans med övriga räkningar. så nu finns det inte så mycket pengar kvar. dom bara försvinner jämt, fattar inte på vad....


stegräkning 4/8

steg: 5740
kalorier: 239
effektiv tid i rörelse: 1h 4 min
sträcka: 3,44 km

kommentar:
innan promenaden till ica hos mamma och pappa, räknade räknaren knappt ett steg =( den påstod att det va ca 10 steg från lägenheten till garaget, men det är ca 30 trappsteg som jag tar minst två vändor och sen är det bra många fler än 10 steg till garaget.....

stegräkning 3/8

steg: 1234 (haha) plus 10450 för 1h BP
kalorier: 51 plus 418 för 1h BP
effektiv tid i rörelse: 18 min
sträcka: 0,75 km

kommentar:
tacka vet ja träningen...


trots

jag visste inte att det fanns en trotsålder vid 5½ månad *suck* blöj- och klädbyten är ingen hit just nu.

massage

idag har jag varit på en halvtimmes massage, underbart!!!!

stegräkning 2/8

steg: 1348
kalorier: 56
effektiv tid i rörelse: 25 min
sträcka: 0,8 km

kommentar:
jadu vad ska man säga...

stegräkning 1/8

steg: 1425
kalorier: 59
effektiv tid i rörelse: 24 min
sträcka: 0,85 km

kommentar:
knallade runt på stora ikea i barkarby, för att köpa nytt skötbord, och kom ändå bara upp i 1400!?

augusti

det är redan augusti! tiden går så fort och ångesten över att sommaren snart är slut, att mammaledigheten snart är slut, att gå tillbaks till jobbet och att lämna max på dagis, bara växer och växer. jag har sovit dåligt de senaste fyra nätterna, pga ovanstånde plus värme, drömmar, tankar om hälsa och livet i allmänhet, bråkande grannar och en max som har fått för sig att vakna första gången klockan 6 fyra dagar i rad. det brukar annars hända en gång i veckan ungefär. så jag är trött. lägger mig igen när max somnar om, tar lika lång tid för mig att somna då som på kvällen och sen vaknar jag vid nio när max vaknar och är fortfarande så trött.

stegräkning 31/7

steg: 3330 plus 10450 för 1h BP
kalorier: 138 plus 418 för 1h BP
effektiv tid i rörelse: 47 min
sträcka: 1,99 km

kommentar:
...

RSS 2.0