bvc 11, tror jag...

den till släktingarna utlovade uppdateringen efter dagens bvc-besök:

huvudomfång: 46cm
längd: 69cm
vikt: 8070gram

han har alltså på exakt två månader ökat 3,5cm på längden och ökat 570gram i vikt. trodde det skulle vara mer, det känns så..... =)
dom tyckte att han va så duktig och tidig i utvecklingen och att det med tanke på all hans aktivitet inte va konstigt att han inte gått upp mer än ett halvt kilo. känns bra!!! nu är det ingen mer koll förr än 10mån-kollen i december. tänk om han kan gå då redan? =) blir en rolig jul då i så fall!! blir iofs en rolig jul oavsett. tror det är första gången på många år som jag längtat efter julen trots kyla, mörker och slask.

mer pengar

nu när marcus får mer pengar varje månad så finns det ju en hel massa saker att lägga dom på =) förutom att allmänt höja vår levnadsstandard litegrann så vill vi (i ingen speciell ordning):

•köpa kläder som passar, både marcus och jag
•snåla på föräldradagarna så dom räcker längre (är det nån som vet hur den där regeln om att man måste ta ut fem dagar i veckan efter barnet fyllt ett, funkar?)
•byta ut babyskyddet i bilen mot en ordentlig bilstol
•skaffa ny soffa med schäslong (eller hur det nu stavas)
•köpa en ny och fin byrå till max rum
•köpa ny tv, platt-tv (mest marcus men lite jag med)
•hitta en fyra nånstans (lägenhet alltså)
•ut och resa nästa år
•skämma bort max lite mer
•byta ut akvariet till ett större, minst 150 liter (nu har vi 54l)

•extra frys eller frysbox (mest jag som vill...)


det va det jag kom på nu, det finns säkert massa mer.
nu får ju inte marcus sååå mycket mer pengar så vi måste ju prioritera lite i listan, ta en sak i taget. och vi har nog lite olika syn på hur ordningen ska se ut =) men det ordnar sig!


fiskar

våran date blev inställd idag men blir eventuellt av imorn istället! vi får hoppas på det =)

så istället började marcus städa akvariet, vilket veeerkligen behövdes. sen åkte vi en sväng till akvariehobby för att köpa nya växter och ny sand och lite rötter istället för ruinen vi har haft. ett försök att bli av med de envisa snäckorna som tyvärr verkar trivas superbra hos oss. vi passade också på att köpa två par gurrami, ett par dvärg och ett par röda.
just nu är det fortfarande lite grumligt pga nya sanden, trots att vi sköljde ur den, men det ser ut som det kommer bli jättefint!! vi upptäckte tyvärr när vi kom hem att den ena gurrami-honan är helt sne och "knöglig". ska höra om vi kan få byta henne eller nåt. vill ju inte att hon ska va sjuk och dö om en vecka... slöseri med pengar!

konstigt

jag har bara 4,5 kg kvar från graviditeten att gå ner. det är ju inte särskilt mycket eller hur?! men ändå är jag inte ens i närheten av att kunna ha mina gamla kläder. lååångt långt ifrån tyvärr... tråkigt =(

idag lämnade jag in min förlovningsring för förstoring. knogarna har blivit så stora att det är tvärstopp. ska bli trevligt att kunna ha den på sig igen =)

max igen

nu fick jag äntligen chansen att sitta här framför datorn en stund och hade massa massa att skriva. men vips så va allt borta!

får väl skriva om max som vanligt! idag har han pratat heeela dagen. han är så söt! =) mama, babababa, gabaga, mamamama och till och med papapa!! han har varit hos mormor och morfar ikväll medan jag och marcus gick på bio, righteous kill med al pacino och robert de niro. snacka om att han trivs bra där borta! det är skönt att veta.

just nu jagar marcus max på alla fyra genom lägenheten och max garvar ihjäl sig =) inge sova än på ett tag med andra ord. sen vi kom hem från våran resa har max vaknat en gång varje natt och gråter hysteriskt. eller han är egentligen inte riktigt vaken. han öppnar inte ögonen och han är helt tung i kroppen. men han står upp i sängen när jag kommer in och bara störtgrinar. inatt räckte det med att jag tog upp honom och gungade gungstol en stund men de andra nätterna har han inte lugnat ner sig förr än jag tuttat. och om jag har lagt honom i sängen igen för tidigt, så börjar han panikartat och ångestfullt gråta igen. hemskt att höra =( undrar så vad som försigår i hans lilla hjärna...

imorn får vi iaf besök av johanna, björn och nemi, det blir kul!!

fundering

varför har jag så fruktansvärt svårt att hålla kontakten med folk?? jag låter alltid allting rinna ut i sanden.

öppen förskola

idag va max och jag med johanna och nemi till en öppen förskola i stan. max och jag har aldrig kommit iväg här i gottsunda eftersom "bebis"-gruppen är så tidigt på morgonen och max sover sent. max känner ju några bebisar och vi fikade ju en gång med massa mammor från familjeliv. men det här va första gången vi hade så många bebisar så nära inpå och dessutom första gången med sångstund =)
max verkade trivas jättebra! tittade mest bara på de andra bebisarna först men så började han också leka i lådorna. men att krypa iväg nån helt annanstans och att klättra på stolar och bord va som vanligt minst lika kul som leksaker.
nemi va jätteglad och söt och fullkomligt kastade sig över max, han verkade mest tycka hon va lite väl påflugen haha! =)
sångstunden gick över förväntan bra, trodde han skulle tycka det va tråkigt efter en minut men i början höll han nästan på att somna, så avslappnad blev han! han satt bara och tittade. sen va det massa låtar där man skulle dansa med sitt barn och jag blev nästan lika svettig som på spinningen igår =)

tänkte jag skulle skriva ett långt inlägg men lillplutten håller på att somna så jag ska tutta lite så han sover gott.
vi hade iaf jättetrevligt idag!

3 dygn

hemma och ångesten är tillbaks för längesen

"fem saker" om mig

5 platser jag bott på
atlasgatan  stockholm
norrbackagatan i vasastan  stockholm
bergsbrunna uppsala
east vill capri circle florida
gottsunda uppsala

5 jobb jag haft
lagerarbetare mekonomen
restaurangbiträde burger king
mässvärdinna autoexperten
restaurangbiträde max
reservdelsman motorcentrum/biva

5 saker i min handväska
blöjor
våtservetter
nappflaska med vatten
nycklar
kort

5 saker i min frys
banankaka (från mormor)
jordgubbssylt (från mormor)
köttbullar
kantareller (från mormor)
matlådor

5 saker i min bil
barnstol
cd peps persson
cd bob marley
tomma loka/ramlösa-flaskor....
resesäng

jag blev utmanad men förstod inte riktigt vad som va själva utmaningen. men tyckte ändå att det va en kul grej!


trött, ont men inte tjock

har fortfarande ont överallt sen körningen och inte fick jag sova ordentligt inatt heller. max vaknade både klockan tre och klockan sju och sen ville han inte somna om. men jag tvingade upp marcus och fick sova nästan två timmar till. max har sen sovit konstigt under dan idag också. nyss somnade hannästan innan han hann äta de sista tuggorna av efterrätten (paradisdessert) så nu sover han som en gris. lite försent tycker jag egentligen men vad gör man om han inte kan hålla ögonen öppna?

om tio minuter ska jag åka iväg på spinning, jag hoppas på att träna bort all värk. funkar det tror ni? vi får väl se... ska iaf bli väldigt skönt. känns som att jag gått upp tio kilo de här 2,5 veckorna vi varit borta men det visade sig att det bara va 0,5kg! mycket glatt överraskad =) och det halva kilot ska jag åka och träna bort nu. måste bara hitta träningskläder som passar..... visste att det va nåt jag glömde kolla efter på ge-kås...........

äntligen!

trevligt och lätthanterligt i blöjan igen =)

2 år

idag har marcus och jag varit förlovade i två år. vi firar det med att packa upp från resan.

jag tror max saknar alla han har fått umgåtts med. han bara gnäller idag =( men han har fått smaka smörgåsrån och det va en hit! hälften hamnar dock i smulor på golvet. majskrokar är ju annars en toppengrej! dom älskar han nog mer än mat =) och inte smular dom heller. kladdar lite bara.

jag är faktiskt riktigt sliten efter körningen igår. kände det inte igår men idag har jag ont i huvet , nacken och ryggen och det känns som att jag skulle kunna sova ett helt dygn.

nu ska marcus laga mat så jag ska kolla lilleman. han klättrar fort och högt och måste kollas heeela tiden. han är så söt och duktig =)

aldrig mera plommonpuré...

max har bajsat så fint och "trevligt" sen han började med hela matburkar. men eftersom det är på gränsen till för hårt så gav vi honom lite plommonpuré när han plötsligt hoppade över det dagliga bajset på två dygn. sen dess är det bara klet och det kommer mellan två och fem gånger om dagen.... i fyra dagar har det hållt på så nu. aldrig mer, om han inte verkligen behöver det...

borta bra men hemma bäst?

hemma är vi i alla fall igen. vi har haft det jättemysigt överallt och tack alla för att ni är så gulliga och gästvänliga!

7 månader

idag blir max 7 månader.

han sov som han brukar mellan 23-09.15 och han gick från ena kortsidan ænda runt till andra kortsidan på soffbordet, helt utan hjælp av mig.

duktig pojke!

halden

nu ær vi i norge, dærav bokstæverna =)

resan gick bra igår, max sov næstan hela vægen och det va mestadels bra vægar.

max ær jættenyfiken på stooora vovven, blandning mellan newfounland schæfer och flatcoated retriver. hunden boss ær dæremot inte lika intresserad =) inte heller lilla katten vars svans ær trollbindande!

max har sagt mama flera gånger igår och idag!!!! sjælvklart inte medvetet men det ær ændå underbart att høra!!
tyværr sover han sæmre och sæmre varje natt och de senaste dagarna har han blivit mer och mer mammig. får hoppas det blir bættre nær vi kommer hem igen.

idag har vi varit nere i byn och promenerat lite och ætit lunch och nu har vi precis ætit vienerbrød... =( ajaj aj. det blir hårdtræning nær vi kommer hem!!!!

visko och kinna

ett par höst-skor blev det sen räckte pengarna inte mer. men med dom är jag helnöjd iaf!

annars har vi promenerat, varit en sväng till borås, ätit massvis med god mat, busat och allmänt tagit det lugnt och umgåtts. max har sovit lite dåligt så jag är trött men annars har det varit jättemysigt!!
imorn bär det av till norge och halden.

Ge-Kås

idag har vi varit i ullared! vi har handlat kläder och småprylar för 2500kr varav 1038kr va till max =)
nu har jag äntligen ett par byxor som passar någorlunda.

vi funderar starkt på att göra denna utflykt till en höstrutin =)

imorn ska vi ta det lugnt eller åka till underbara Visko och shoppa skor. får se hur mycket pengar som finns kvar på kontot...

kort uppdatering

idag stod max helt själv! han står ju i princip hela tiden, vid soffan eller tv-bord eller nån stol eller människa. just då stod han med en hand på marcus knä och helt plötsligt släppte han! det va skönt att han hade vett nog att lägga tillbaks handen efter några sekunder för det va vingligt värre!

igår pajjade min mobil. max har ju fått leka med den lite mer än vad han borde =) så igår började den helt plötsligt stänga av sig gång på gång på gång. på eftermiddagen hann jag inte ens knappa in pin-koden innan den slocknade. så då åkte vi och köpte ny! och idag upptäckte jag till min förtjusning att det finns massa kort-spel på den!! perfekt amningssysselsättning =)

tyvärr blev det inge köpenhamn, det har bara regnat och regnat idag. så vi åkte till ett köpcenter och shoppade lite. max fick en body och marcus ett par jeans. som vanligt efter graviditeten fick jag sån ångest efter ett par provade plagg att jag bara ville lägga mig och grina. så det bidde ingenting till mig. jo en bok förresten. michael connelly. på engelska. surprise! =)

nu har max precis somnat och jag ska knalla till sängen. efter att han har börjat äta mer burkmat så har han bajsat fint varje kväll 22.30 och varje morgon spytt efter första amningen. bajset är väl inte så konstigt men spyan förstår jag inte riktigt.
sen har han de senaste dagarna upptäckt att man kan ta i jättehögt när man pratar så vi har dunkande huvuden och spruckna trumhinnor...

nej nu ska jag sova. imorn ska jag plocka fram blyfoten igen då vi beger oss till min morfar och doris i kinna. tror det va ca 23 mil så det går fort.

nattinattti!

lite uppdatering

i lägenheten skulle troligtvis det mesta fixas till eftersom det inte va standard. men det spelar ingen roll eftersom någon före oss i kön tackade ja.

katterna tänker vi inte på just nu =)

resan har hittills varit bra! vi åkte hemifrån i fredags och blyfot som jag är så gick det snabbt och smidigt ner till jönköping. två stopp, ett kiss- och amnings-stopp och ett gröt- och mcdonalds-stopp. i jönköping åt vi på max (jag åt sallad, inte hamburgare två gånger på en dag, blä!) och tittade på old school på hotellrummet. på lördag efter frukost fortsatte vi till marcus syster mia och hennes man david i landskrona. det ösregnade de första sju milen men blyfoten kom fram igen så vi kom ifatt. vi slappade och tog det lugnt resten av dan. kollade på bilder och video från deras bröllop i israel, dom va så fina!!
i söndags åkte vi allihop på utflykt till helsingborg och vandrade runt i stan och hamnen och åt "egenfabrikerad" glass. halvsoligt väder så det va jättemysigt! på kvällen spelade vi kort.
idag har marcus, max och jag varit inne i landskrona och vandrat runt. tittat på havet, citadellen, lama-djur och faktiskt varit på museum =) åt lunch gjorde vi på grekisk restaurang. på kvällen lagade marcus sin köttfärssås och sen spelade vi brädspel, settlers.
vi hade egentligen planerat köpenhamn idag men det va spått regn så vi hoppade det. vi åker dit på onsdag istället! imorgon är mia ledig från skolan så då ska vi hitta på nåt med henne. som det ser ut just nu åker vi till ett köpcenter och sen nånstans till havet och promenerar!

max har sovit så konstigt ett par veckor nu. ingen natt har varit den andra lik. nu har det stabiliserats verkar det som. men han somnar ännu senare. 00-10 sover han. så nu är det en timme kvar. han är pigg som en mört. han har börjat gå längs med möbler =) galning..... sen har jag börjat trappa ner på ammandet. han får en hel burk puré på dan. vräker i sig! och så lite fruktpuré till efterrätt =) mumma! tycker iofs inte att jag ammar mindre för det......

tror det är dags för lite tutte nu. vi får väl se om han kanske somnar tidigare ikväll.

vi hörs när vi hörs!

katterna

glömde säga att vi fått mejl från hon som tog hand om våra katter. flera släktingar är jätteallergiska plus att hon har fått nytt jobb och är inte hemma lika mycket längre. så hon undrar om vi vill ta tillbaka katterna eller om hon ska försöka hitta nån annan som vill ha dom....
kul huvudbry såhär precis innan semestern.....

nu åker vi

nu börjar jag bli jättetrött. max somnade 23.10 men vaknade igen 23.30. kul! vi åker ju imorn och vill komma iväg i någorlunda god tid. mina underbara föräldrar har bjudit oss på en hotellnatt halvvägs så jag inte ska behöva köra alla 65 mil på en dag. det längsta jag nånsin kört är till örebro så det känns jätteskönt. då kan vi ta det exakt hur lugnt vi vill och känner att vi behöver.
men vi har bara packat halvvägs eftersom det mesta behövde tvättas och nu hänger på tork. så vi måste gå upp tidigt imorn i alla fall. och max är som sagt klarvaken nu. hade varit skönt att sova ordentligt innan jag sätter mig i bilen.
sen ska det också bli väldigt spännande att se om vi får plats i bilen =)

vi blir borta i två veckor. det kommer nog inte va så aktivt på denna sida under tiden vi är borta. men man vet aldrig, det kanske kliar för mycket i fingrarna =)

hoppas alla har det bra så länge!!

dilemma

precis som vi förstod att det skulle bli med lägenheten.
jag fattar inte vad ap-fastigheter gör med sina pengar. lägenheterna är dyrare än här i gottsunda men inte ens hälften så bra skötta!!

för det första så låg lägenheten på andra våningen av tre, med andra ord en och en halv trång svängtrappa. första våningen stod det när vi sökte.
förråd i källaren som vi inte fick se (ingen hyresgäst hemma, bara folk från ap).
ingen frys (lägenheterna byggdes på 60-talet och då va det inte standard med frys...)
inget badkar som jag älskar =( men plats för både skötbord och tvättmaskin i badrummet. annars ganska skabbigt.
ganska många garderober, dock med trähyllor, sådär riktigt gammalt liksom.
konstiga färger i alla rum, bla knallblått i köket. dom som bor där nu har målat över tapeterna i alla rum. dessutom va det skador i färgen överallt, stora fläckar. dom hade också lagt in eget plastgolv i köket som såg för jäkligt ut.
jag har säkert glömt hälften av det negativa men det här låter ju illa nog eller hur? det borde inte va nåt att fundera på, vi har ju så fin lägenhet nu.
men.
det är en stor lägenhet, nära stan, nära våra jobb.
 
hmm det lät ju bra... när vi pratade om det här så lät det fortfarande ganska positivt. men nu när jag läser vad jag skrivit undrar jag vad det är att fundera över??

jaja, vi hade plats 8 så vi lär ju inte ens få frågan om vi vill ha den.

en normal...

...natt igen!!



idag ska vi kolla på lägenheten och packa packa packa. har jag enorm tur så kanske jag hinner träna lite ikväll. skulle sitta finfint men jag tvivlar på det....

system overload

ni som känner mig väl vet att jag är en väldigt känslofull männinska. jag kan gråta med vem som helst åt vad som helst. när som helst. jag gråter säkert varje dag om man räknar när jag tittar på film eller annat på tv.
att bli mamma är extremt känslosamt, ett enda stort virrvarr av känslor hit och dit. att inte ha haft min stöttepelare marcus hemma den första, mest förvirrade, tiden av mammaliv, att inte ha nån att ventilera hos, att inte ha velat gråta inför max, har gjort att allt bara stängts in.


system overload i guess.


sen är det ju det där med seretoninhalter hit och dit. kanske dags att gå till farbror doktorn igen. men jag vill inte behöva det.

vad är det som saknas?

jag har världens bästa familj och släkt, man kan inte vara närmare än vi. jag har den underbaraste fästmannen i hela världen, skulle inte klara mig utan honom. och jag har en helt sjukt härlig son, sötare finns inte. varför kan jag inte må bra?
vad är det som saknas?

vinter

jag har tagit fram mitt vintertäcke. så nu sover jag gott om nätterna igen! undrar va jag ska ha i vinter när det är riktigt kallt? dubbla täcken kanske.

tycker så synd om max. han ligger ju inte still på natten så filten ligger ju inte på honom mer än nån timme, om ens det. han har heltäckande pyjamas och strumpor men ändå... när jag ska byta blöja på honom på mornarna och tar av byxorna så spänner han hela kroppen och skakar som ett asplöv =( det måste ju va för att han fryser??

eller överdriver jag bara för att jag själv alltid fryser?


damm och skräp

det ser värre ut här hemma än vad det gör när jag är ensam hemma =(
när marcus jobbar så sätter jag alltid igång med nåt så fort max somnat, diska, dammsuga, småplocka.
nu när marcus varit ledig så har vi ju pysslat med annat så fort vi fått chansen. satt upp tavlor, skrivit ut foton och hängt upp, sorterat och rensat förråden, allmänt bara umgåtts. allt annat har kommit i andra hand. eller tredje eller fjärde.
vi städade överallt innan vi fick gäster i fredags men nu va hela lägenheten ändå full av damm sen vi rensade förråden =(

så nu när max har varit snäll och sovit i nästan två timmar så har vi diskat, dammsugit, tvättat golvet och städat badrummet. jag har hunnit påbörja en packlista, men inte ens skrivit klart max prylar. halv 17 ska jag iväg och hjälpa bror min med skjuts eftersom han ska lämna in bilen på verkstad. känns inte som jag kommer hinna med nå träningar innan vi åker. vi får väl se. känner mig allmänt snurrig och verkar inte få nåt gjort. trots att vi är två hemma. men nu är ju iaf städningen avklarad =)

nu fick jag så jag teg

för att max sov så bra härom natten. igår somnade han 22.20 och sov till 01. sen skulle vi minsann va uppe och leka och klättra till 04.16! oj va kul vi hade! sen vaknade han som vanligt 9-9.30 nån gång. nu sover han visserligen igen men det känns inte som att jag kan gå och lägga mig igen kvart i elva. alldeles för galet!
det lustiga är att i natt när vi va uppe så kände jag mig väldigt vaken, nästan pigg. inte nu längre dock.

grattis älskling!

just precis nu sitter marcus i "möte" med sin arbetsgivare. han ska säga upp sig.
han har blivit erbjuden ett typ likadant jobb hos en annan arbetsgivare, med bättre utbildningsmöjligheter och nästan 5000kr mer i månaden! och inte alls lika extrema övertidstimmar =) det känns toppen!!

oj oj!!

jag kan knappt hålla mig!!
äntligen!
*fniss*

allt möjligt

jag kommer på så mycket jag vill skriva här jämt men har aldrig tid just då. när jag väl sätter mig så kommer jag inte ihåg nånting eller så låter det inte alls lika intressant. tråkigt...

jag har iaf slutat med stegräknaren. har den fortfarande på mig när jag lämnar lägenheten för att det är kul att se. men jag struntar i att skriva upp nåt. jag skämdes ju tyvärr inte tillräckligt mycket för att ta mig ut oftare...latmask. skulle vara klockrent om vi fick lägenheten i gränby, bara en halvtrappa!! men det brukar ju vara typ fem stycken som blir erbjuden visning och vi vet inte vilken plats av dom vi har. vi får se hur många som dyker upp på torsdag! sen är det ju inge kul om lägenheten ser för jävlig ut.... men som sagt, vi får se!

fler och fler gravid/amnings-hormoner försvinner. jag har fått tillbaks min fula rödprickiga hy i ansiktet och jag har börjat frysa som en tok igen. det har varit så skönt att vara varm i ett år! även om man ofta varit för varm... skönt är att kilona iaf fortsätter försvinna =) jag har typ 4,5 kg kvar av 28. det kunde varit mycket värre! undrar hur det kommer gå under roadtrippen, två veckor utan träning och med massa mat. sist jag va hos mormor i tre dagar så gick jag upp 1,5 kg =)

mina föräldrar är i grekland sen igår!! jag är så avundsjuk. min morfar och fru är också där på samma ställe. typ 27 grader i vattnet och massa massa i luften... härligt! nästa år så blir det definitivt utomlands. oj va max kommer kunna ha kul då! springa runt i sand och vattenbryn =) *drömmer mig bort...*

pigg som en mört!

max sov från 21 till 9 utan att vakna =)

RSS 2.0