Så va det min tur

Men jag får ju skylla mig själv som, trots en jätteförkyld familj, och trots känningar under dagen, ändå ger mig iväg och tränar spinning/core... Men det va skönt att träna iaf =P

Är det någon som kan tipsa om en bil med stort bagageutrymme, inte överdrivet dyr och som drar lite soppa?

Sjukstugan fortsätter

Känns som att Max har sovit halva dan (Minna vaknade 06.30 igen, ingen rolig ny rutin...) bara för att jag varit uppe i två timmar redan. Men klockan är ju faktiskt bara 08.30 och han va uppe sent igår så han sover nog ett tag till =)

39,3 i natt igen. Verkar hålla i sig. Nu är Marcus också jätteförkyld, han tryckte i sig en massa Alvedon innan han for till jobbet och längtar efter helg =)

Jag kom iaf iväg på träning igår!! Så skönt!!!! Ska banne mig iväg på söndag också, nu skärper vi oss!!!

Minna har sovit hela natten i natt också! Hostat men inte så hon vaknat. Max va vaken och fick supp vid 01.30 och så grät han plötsligt vid 06 nån gång annars har vi sovit som stockar! Jag är verkligen helt väck nu när jag sover, vaknar nästan inte av nånting, på gott och ont =(

Vet inte vad vi ska göra idag. Beror ju på Max status. Antagligen inte mycket. Ska nog försöka städa om han tillåter det. Längtar efter helg jag med! Hade hoppats att Max skulle vara frisk till kalaset imorn men det börjar kännas som att vi får skippa det. Men än är det inte omöjligt!!

Trodde jag ja

39,2 igen.... Max säger att supparna gör ont =( Gör dom det?

Längtan

Längtar efter sommar, sol och värme. Känns som att hela min kropp håller på att ramla isär. Jag har aldrig klarat vinter särskilt bra och nu är dom ju så jädrans långa! =( Jag är gjord för att bo någon annanstans i världen, längre söderut...

Längtar efter egentid med Marcus. Längtar efter egentid med en frisk Max. Längtar efter träning (förhoppningsvis ikväll). Längtar efter ork att umgås eller pyssla på kvällarna nu när barnen är så duktiga och oftast somnar 20.30-40. Längtar efter en utlandssemester med min lilla familj! Längtar efter en weekend med Marcus (fast jag tror att jag skulle sakna barnen massor...). Längtar efter Gotlandresan. Längtar efter att gå på bio, både med båda grabbarna och bara med Marcus.

Listan kan göras lång med grejer jag längtar efter.

Nu håller Max på att somna på soffan, mer feber på g?? Och Minna borde vakna vilken sekund som helst  vaknade precis. Är fruktansvärt less på hennes 30-32 minuter.

Verkar gå bra

Max vaknade med 38,3 utan att fått supp sen 20.00 igår kväll, toppen! Han har ju legat på 39,6 annars. Vi har fått sova ganska bra också, Max vaknade två gånger och ville torka näsan och dricka. Minna har nog faktiskt inte gråtit en enda gång i natt! Typiskt att hennes bra natt kommer när vi ändå måste gå upp till Max.
Däremot har hon hostat lite grann under natten och idag är hon lite snorig. Marcus va också snorig när han vaknade och jag småsnurvlar lite jag med.

Hoppas bara vi är friska på lördag!! Februaris sista kalas är ju då.

Jippi!

Hur ofta sover mina barn samtidigt?! ALDRIG!! Eftersom inte Max sover på dagarna längre =P

Men när han har feber brukar han alltid somna när febern är på väg att stiga högt. Han hade 39,1 20 minuter innan han fick för sig att sova så jag är inställd på hög feber när han vaknar...

Vet ju att Minna bara sover 30 eller 32 minuter så jag ska slänga mig på soffan och bara slappa en liten stund!
Eller jag har ju ett par kastruller jag kanske borde diska.... Äh skit i dom! Det fixar vi sen =P

Feber

Feber och "vanliga" hostan men trots det en bättre natt än de senaste! Minna har sovit helt okej faktiskt =P
Och Max sov trots lite hosta fram till strax före 4 när febern stigit igen. Sen vaknade båda barnen 7.30, klart godkänt!

Nu har Max precis börjat frysa och sista suppen borde vara på väg ur kroppen så vi får se vad som händer nu.
Det blir en lugn hemma-dag iaf! Åkte och handlade igårkväll istället för att åka och träna så nu har vi lite middagar att laga iaf. Skulle behöva en ordentlig storhandling men det får vi ta i helgen!

Händer inte så mycket här när barnen är sjuka. Nu är iofs inte Minna sjuk men hon har börjat hosta lite lite och igår va hon bra nära 38 grader en stund. Lika bra om båda är sjuka samtidigt så är det ingen som kräver mer "röj" än den andra =)

Nu drar Minna mig i byxorna och Max vill ha saft.

Krupp krupp krupp

Krupp hela natten!

Kalas!

Max är hemma idag, han hade precis över 38 imorse men det verkar inte bli värre. Än iaf. Han andas tungt dock och hostar så fort han är lite aktiv. Minna somnade för tio minuter sen, efter att ha vaknat 06.30 - INTE OKEJ! Satte precis på Trolltyg i tomteskogen åt Max och sen ska jag försöka komma på något att äta till lunch. Och något att äta till middag... Börjar bli tomt i kyl och frys men jag är inte så sugen på att åka och handla med sjukt barn. Får se när det ska hinnas med, ska träna ikväll är det tänkt. Nackdelen med att bara en i familjen har körkort!

Ska sätta mig i soffan och kramas lite med Max innan Minna vaknar!

Minnet är bra men kort

När jag satt i soffan och gav Minna välling nyss så va det nåt jag kom på att jag måste göra på datorn. Men nu när jag satte på den så minns jga inte alls va det va.

Båda barnen somnade för 5-10 minuter sen. Det händer ganska ofta nu för tiden att dom somnar 20.30. Det är enormt härligt men Minna sover ju så dåligt nuför tiden så det kvittar typ. Hon sover ju oftast hela nätterna men gråter och skriker i sömnen så man måste upp och klappa på henne för att hon ska lugna sig igen. 1 gång i halvtimmen de värsta nätterna men då är det oftast i kombination med nåt annat, tex ett dygn utan bajs eller nya tänder som dom senaste nätterna. Om jag gissar vilt så kanske man behöver klappa på henne 5-6 gånger en standard natt. Vi är vana vid att sova heeela nätterna så det är lite trist. Men inte så mycket att göra. Tog upp det lite lätt med läkaren på 1-årskontrollen men han är ju en jubelidiot på alla sätt och vis (han som lyfte upp Minna i midjan utan att stödja nacken när hon va på första läkarkollen). Funderar på att ringa och boka en tid hos distriktssköterskan, hon är tusen gånger smartare.

Hur som helst började Max hosta lite smått natten till idag, första gången på nya året! Han har andats lite tungt idag och hostar mer och mer så i natt är det väl båda barnen som håller mig vaken =P Han har fått lite medecin men det kommer nog behövas mer. Det har gått hem barn från dagis med vattkoppor, ska bli spännande att se om det är det som är på g eller bara en vanlig förkylning. Vore skönt att ha det avklarat. Det är ju tredje gången barn på dagis får vattkoppor sen Max började men båda tidigare gångerna har det bara varit ett enda barn som fått det. Nu är det iaf 3.  Hoppas, hoppas!

Ska dricka te med Marcus nu och sen försöka hålla mig vaken tills spårlöst är slut =) Är jag bara vaken tills det börjar så är jag nog fast till slutet =P

Ha en trevlig kväll!!!

Har agerat chaufför idag

Marcus va på ännu ett läkarbesök på morgon och fick skjuts ut till dagens kundbesök och därifrån skjutsade jag en tjej, som gjort Marcus jobb under morgontimmarna, tillbaks till kontoret. Min med chaufför Minna bara sov och sov hela vägen, varför sover hon aldrig längre än 32 minuter hemma??

Iaf har Marcus varit på tre läkarbesök hittills iår. Man börjar ju bli lite smått orolig när dom inte kommer fram till något. Senaste besöket innan idag va i tisdags och sen dess har läkaren och Marcus haft telefonkontakt varje dag utom under helgen. Verkar ju iaf som att det är en seriös läkare angelägen om att hitta en orsak till besvären. Dom tömde honom iaf på ännu en massa mer blod och har skickat en remiss för en tarmundersökning. Och så en kur för magkatarr igen. Så får vi se vart det leder.

Själv mår jag illa idag =( Vet inte om det bara är trötthet sen Minnas nya tand i fredags eller nåt annat. Men det visar sig väl också!!

Välkommen "lilla" Anton!

Så efterlängtad och envis, men jag förstår honom. Vem vill komma ut i -20 grader?!?!

Stort stort grattis familjen Östlund/Englund! Ska bli kul att få träffa lillkillen!!

3 år!!

Tänk vad mycket osm har hänt senaste 3 åren?! Våran älskade pojke fyller år idag! Vi har haft barnkalas och släktkalas, båda två jättelyckade! =)


Max 1 dygn gammal ♥

Hur kan vi ha fått så underbara barn??!!

Hittar inte sladden "kamera till dator" så jag kan inte lägga in nå bilder från idag.

Välkommen lilla Juni!

Ska bli så kul att träffa dig en dag!

Blöjhistorien

Max va ju helt blöjfri dagtid utan minsta problem, som att det alltid varit så. Men så blev han ju magsjuk och bajsade på sig varje lilla prutt han pruttade och ville ha blöja igen. Inte alls konstigt, bara tråkigt.
Så sen fick vi ju börja om. Han vägrade ta av blöjan, skitskraj för att bajsa ner sig. (Skitskraj, haha)
Men förra veckan sa jag åt honom att vi hade en ny regel hemma, innan dagis måste han gå utan blöja. Han godtog det men de första dagarna sprang han med panik till pottan varje gång han behövde prutta. Men det blev bättre och bättre dag för dag (trala lala la).

I söndags va vi hemma heeela dagen och då va han utan heeela dagen och denna vecka har han varit utan både före och efter dagis. Men han vill inte vara utan på dagis och hemma vägrar han ha kläder på sig.
Jag har pratat med honom om att på lördag när han har kalas så måste han ha både kalsonger och byxor och då sa han att "när han har gäster då ska han ha kläder". Min förhoppning är att han har det även efter alla åkt hem...

Tänk att lite sjukdom kan förstöra allt så?! Han pratade med en fröken på dagis om att "när blöjorna tar slut, då ska han gå utan" så hon tänkte köra en kupp nån dag för att se vad han säger =) Han säger samma sak hemma men här kommer ju inte blöjorna ta slut eftersom han måste ha på natten...

Jag hoppas han inte håller på att bli sjuk nu igen. Han somnade på dagis för första gången på 2-3 veckor och sov till dom väckte honom efter en timme. Sen somnade han ändå typ vanlig tid ikväll... Verkar väldigt trött.
Och det börjar jag också bli. Ska man titta lite till på Bond eller ska man lägga sig??

På tal om imorn

så kommer ju en ny liten flicka till världen! Är så spänd!!

Nu trillade polletten ner!

Minna har ju sen den 18 januari gått lite småsteg här och där, mer och mer för var dag men oftast inte mer än 4-5 steg. Idag lossnade det plötsligt! Har inte ens kunnat räkna hur många steg hon gått på kvällskvisten!! Hon har varit superlycklig och strålat som en sol varje gång hon gått en bit =) Tittat på oss som för att säga "Såg ni?! Såg ni vad jag kan?!!". Hon har verkligen förstått idag att hon faktiskt kan gå, hon är så underbart söt och duktig!!!
Det tog emot att åka och träna, det va så himla roligt att se henne =)
(Men grymt skönt att äntligen träna efter exakt en veckas uppehåll=P)

Lilla skruttan!!! Hoppas bara hon kommer ihåg det imorn =p

Blev ju avbruten igår

så jag glömde ju jämföra med Maxen vid 1 år. Han va 75 cm lång och vägde 9640gram. Minna är alltså 2,5 cm kortare och väger 430 gram mindre. Men idag ska jag undersöka hennes vikt, hon bajsade inte på hela dagen igår, kanske det som ställde till det? Här hemma får jag som sagt alltid vikten till 8,8 eller 8,9 kg... Om det stämmer så väger hon ju i så fall ca 7-800 gram mindre.

Max hade iaf 2 cm större huvud än Minna =P

Det står still i huvudet

Jag kan verkligen inte komma på nåt att äta och Marcus kommer hem om ca 30 min.

Minna sover efter dagens sprutor, glömde kolla när hon somnade men kanske hon ändå sover lite längre efter sticken. Max håller på att somna i mitt knä =/ Han sover aldrig på dagis längre. Nu fick han ett Mariekex att knapra på så kanske han håller sig vaken =P

Nu vaknar Minna.... Hon va iaf 72,5 cm lång och vägde 9210 gram. Här hemma fick jag det så sent som i tisdags till 8900 som vanligt så jag måste undersöka saken lite bättre....

Aj aj

Trots en bra natt (det tackar vi för Minna!) så är jag så trött och frusen och det onda i nacken har plötsligt börjat komma tillbaks =(
Sitter med mjukisbyxor, tjocktröja, tofflor och morgonrock. Väntar på en kopp te och så ska jag slänga in vetekudden i micron.

Minna har redan sovit i en kvart, hennes halvtimmar går så himla fort... Hinner knappt göra nåt =( Ska iaf sätta mig i soffan med alla mina värmande vänner och hoppas smärtan lättar så jag inte behöver ta nån tablett idag.

Ha de!


Ironiskt

Gårdagen va troligtvis en av de minst kärleksfulla dagarna hemma hos oss =) Marcus va dålig, jag hade jätteont och Minna va på konstigt gnälligt humör hela dagen. Bara Max som va på tipptopp =)
Och nu kan vi lägga till geléhjärtan på min onyttiga lista =P

Idag verkar jag inte ha nå ont i nacken iaf, bara lite huvudvärk när jag gick ut i kylan precis som igår. Marcus envisades med att gå till jobbet men ringde strax före 9 och sa att han fått en läkartid i eftermiddag och att han skulle försöka klara av jobbet till lunch iaf. Får se när han kommer hem, man måste lyssna på sin kropp!!!

Han verkar ha samma symtom som när han va hemma över en vecka i januari, då fick han ju medicin men det är svårt att säga om det va medicinen han blev bättre av eller för att han va hemma och vilade ordentligt så länge. Får se vad läkaren säger denna gång!

Öm

Jag har knappt sovit i natt, har fruktansvärt ont i nacken (Ipren - check, vetekudde - check) och huvudet blixtrade till när jag kom ut i kylan =(
Minna har sovit jättedåligt och sover nu middag, jag ska joina Marcus i soffan framför Masterchef med dagens andra tekopp.

Glad alla hjärtansdag förresten =P

Syndare

Jag som har varit så duktig på att låta bli onyttigheter och träna och ha mig... De senaste två veckorna har jag tryckt i mig så otroligt mycket skit!! Och inte för att jag varit sugen, utan för att det bara blivit så.
Jag har ätit kladdkaka, mockarutor, tårta, drömtårta, 2 semlor, hemmagjord pizza, kebabtallrik, kyckling classic-mål från Max, Happy Meal från donken, chips, muffins, morotskaka, blåbärscheesecake, mer muffins med topping...... Jag hoppas innerligt att det va allt.... Helt galet, helt otroligt.... Jag brukar knappt ens äta så mycket på ett halvår =( Dessutom har jag druckit alkohol två kvällar också (därav kebabtallriken dagen efter).

Nej fy sjutton!!! Mår illa över mig själv, inte konstigt att vågen ökat igen. Men bara med 1,5 kg, kunde varit mycket värre. Kalas på lördag väntar och även ett kalas lördagen efter, men bortsett från det så blir det nu hårdträning!!

Visserligen verkar det inte bättre än att Marcus blivit sjuk. Han har mått illa, frusit och haft ont i hela kroppen hela dagen och nu på kvällen har han kräkts. Så det blir ju ingen träning förrän han är frisk iaf och då är det väl dags för nån av oss andra att bli sjuk. Brukar ju vara svårt att undvika =)

Nej nu ska jag sova!!

Hur är det möjligt?

Att en pojk som aldrig är tyst mer än 5 sekunder i sträck, plötsligt kan få tunghäfta på sin 3årskontroll? Där det är meningen att dom ska kontrollera förståelse och tal =)

Det gick iaf jättebra i onsdags ändå, det lilla han klämde ur sig räckte tydligen för att "godkänna" honom =)
Han är iaf strax över 96cm lång men det visste jag ju sen vi va på Barnspecialistmottagningen förra veckan.

Han har senaste veckorna blivit så blyg =( Kvittar om det är ensamma människor eller mycket folk, han vill helst sitta ensam i ett annat rum. På kalaset igår satt han ensam i hallen medan alla andra barnen tittade på när Emil öppnade paketen... Det gör ont i hjärtat att se honom =( Tar ungefär en timme innan han mjuknar upp. Min annars så sprudlande och spralliga pussgurka!!!
Får hoppas att det är en övergående fas........

På pricken

en timme. Mycket bättre än 32 minuter!!! =)

Kalasdag

Idag har Max och jag varit på 3-årskalas hos Emil och sedan drog vi vidare till Vaksala kyrka där vi mötte upp Marcus och Minna för att gå på Alice dop. Max och jag kom i absolut sista sekund kan jag säga....
Jättekul båda händelserna! Men bäst av allt är nog att Minna fortfarande sover eftermiddagsvila =P
Över 50 minuter nu! Tyvärr va det fel dag så jag njuter inte riktigt av det, Marcus och Max har redan gått till dagis för att städa kök och Minna och jag ska dit så fort hon ätit mellanmål. Så jag sitter mest bara och väntar, ju fortare vi kommer till dagis desto fortare kommer vi hem igen och kan ha en lugn myskväll.

Men det gör ju inte mig så jättemycket om Minna sover så länge att Marcus hinner klart med allt själv =P

Nytränad

Trots huvudvärk, ont i nacken och sjukt ont i ryggen så kom jag iväg på Body Pumpen. Underbart! Med en Ipren i kroppen klarar man det mesta =P

känns som att det va något speciellt jag hade tänkt skriva men nu är det som bortblåst.... Så kan de gå!

Imorn tänkte jag ägna förmiddagen åt att bada barn, tvätta kläder och sen är det dags för dagis-jour på eftermiddagen!

Ha en trevlig kväll!

Minna 1 år!!

Lilla skruttan blir stora flickan idag =)


2 dygn ♥


Vårat busfrö!!

Förlåt att jag skrämmer er....

Sitter och kollar igenom och försöker sortera bilderna på den externa hårddisken lite (som sagt närmare 25 000st...) och hittade lite skräckbilder från slutet av graviditeten med Max.

Vill ni behålla maten bör ni inte titta!!


Mina klumpar till fötter 17/1, en månad innan han föddes. Inte blev det bättre sista tiden inte...


Mitt fett- och vätskefyllda ansikte några dagar innan han kom ut. Tur att jag inte hade mycket ork att visa mig ute på slutet.....


När vi kom hem från Ackis, Max 6 dygn gammal, jag ser fortfarande höggravid ut.


Kan inte beskriva med ord hur lättad jag är över att graviditeten med Minna blev så otroligt mycket lättare!!! Men bilderna kanske talar för sig själv =)


Min träningsoutfit 17/12 med Minna i magen, tränade fram till 3 veckor före hon kom. Och då slutade jag bara för att Max va jättesjuk och sen blev jag såklart smittad. Och sen kom hon ju plötsligt =)


4½ dygn innan Minna föddes =) Lite skillnad från "Max-ansiktet" =)


Minna 5 dygn, jag inte alls så höggravid =)

Favorit i repris

Precis som förra året blir det en tur till Gotland och Lickershamn över midsommar!! Längtar ihjäl mig!
Resesällskapet ser än så länge lite annorlunda ut och jag gissar att det är för mycket begärt att hoppas på lika fint väder som sist, men underbart kommer det bli oavsett!!!


Underbar helg!

Men jag tror inte riktigt min kropp diggade att gå på spinning/core efter två kvällar i rad med alkohol. Mådde riktigt skumt igår kväll... Men idag mår jag bra!

Minna och jag äter frukost, en tvätt är igång, blommor ska vattnas och badrummet skuras.
Det mesta är inhandlat för 1årsfika imorn kväll =) Glömde marsansås och upptäckte att vi bara har julklappspapper att slå in paket med... Men allt annat är klart =)

Ikväll blir det troligtvis Body Pump eftersom det inte blir nån träning imorn.

Så ser det u här. Håller tummarna på vattkoppor om 14 dagar! En flicka på dagis fick vattkoppor i fredags och i torsdags när jag hämtade Max klängde hon och skulle krama och klappa både mig och Minna. Vore skönt att ha det överstökat. Det har ju varit vattkoppor vid två tidigare tillfällen på dagis men båda gångerna är det bara ett barn som blivit sjukt, förstår inte hur det kan gå till... Men tredje gången gilt heter det ju!!

Ordning och reda

Efter att ha haft mens 6 gånger på 2,5 månad (den sista bara ett enda dygn???) så har jag nu hämtat ut p-piller så nu ska det förhoppningsvis stabilisera sig lite....

Barnlediga!

Föreningsstämma på dagis imorse kl 9, innan dess lämnade jag barn och packning i bergsbrunna. Efter det va det "fixar-dag" men eftersom framtiden ser lite osäker ut så hade listan pa vad som skulle göras minskat rejält, ingen idé att lägga tid på en massa renovering om vi inte får va kvar i huset. (Vet att jag inte orkat skriva än om det, men i korta drag så godkänner inte kommunen de stora renoveringar som behövs utan "letar nu" nya lokaler för oss och våra barn. Troligtvis måste vi flytta ut till hösten och eftersom vi kräver att få vara kvar i någorlunda samma område så blir det barack, finns ju inga lokaler här i krokarna...)

Så vi blev klara redan strax efter 12, åt lite snabb lunch och åkte iväg och köpte barnens födelsedagspresenter. Skönt att inte behöva tänka på det i veckan.
Nu ska det snart bli dusch och sedan ska vi tillbaks till dagis kl 18 för catering-middag! Det va bara 10 föräldrar som kunde komma, av 18*2, lite trist men men. Blir förhoppningsvis trevligt ändå och ärligt talat längtar jag mest efter att få komma hem och antingen lägga mig tidigt, eller sitta uppe en stund utan att ha ångest över att inte passa på att sova innan Minna vaknar =)

Nu blir det dusch!!

Jupp

Fick inte ens komma på intervju för jobbet jag sökt. Lite sur men mest lättad. Nu slipper jag oroa mig för att få det =P

Toppendag hittills och än är den inte slut!

Tog en dusch i morse och sen åkte jag och barnen och hämtade upp syster. Tog en snabbis förbi apoteket på väg till Ikea! Som vanligt gick det inte att komma därifrån med bara det planerade men handlade bara för 270kr så det gjorde inte så mycket. Men vi får se vad sambon säger när han ska bokföra kvittona sen =) Åt korv innan vi åkte till Ica och sen vidare hem till oss för att baka!
Blev en Drömtårta (chokladrulltårta) och en sats Mockarutor! Mumma!

Om en stund kommer både sambo och kära Cissi hit och så blir det Lax till middag! Nytt recept så det blir spännande.

Imorn bitti kör jag barnen till Bergsbrunna där dom även ska sov! Barnfri natt!! Sova sova sova!!!! Haha =)

Söndagen blir det träning och allt vi inte har gjort idag eller imorn, alltså tvätta kläder och städa...


Liten

På lördag är det fest på dagis, barnfri sådan (börjar med föreningsstämma kl 9 följt av "fixardag" och sedan middag). Vi fick höra på det allra första föräldramötet att det brukar kunna bli ganska party, party, men vi har lyckats missa alla sen Max började så vi vet inte.

Hur som helst så känns det inte som att jag och Marcus har kommit in i "gänget" ordentligt. Och visst beror det säkert på att vi missat så mycket. Men jag har kommit fram till att jag känner mig väldigt liten omkring de andra föräldrarna.
Dom yngsta föräldrarna, förutom vi, fyller båda 30 år i år. Marcus och jag fyller ju 28 och 27 (hjälp!) i år så vi är ju inte mycket yngre. Men jag upplever oss mycket yngre. Känns som att de andra föräldrarna lever i en helt annan värld än vi. Upplever dom också oss som mycket yngre?
Vet inte varför, är väl i en minisvacka, men jag har börjat fundera massa på hur jag uppfattas som person. Eller funderar är fel ord för jag tänker tanken sen slår jag bort den för att det är något jag är för rädd för att tänka på. Men jag går runt med dom där "otänkta" tankarna inom mig iaf.

Hur som helst, måste iväg nu, men det ska bli intressant på lördag! De flesta föräldrarna är jättetrevliga men jag känner mig ändå för liten och obetydlig för att samtala med dom.

Namnam! Eller?

När Minna känner för det så kan man få höra både "tack, tack!" "titta" "där" och "hej, hej!". Ibland kan det gå flera dagar utan ett ord, andra dagar får man höra det hela tiden.

Igår vid mellanmålet tog jag som vanligt ;) för lång tid på mig med nästa tugga gröt och Minna vrålar som vanligt. Vår fröken är extremt otålig när det gäller mat =)
Iaf tyckte jag att hon plötsligt skrek, väldigt argt, "Namnam!!!" och pekade på gröten. Jag brukar alltid fråga typ "Är det gott? Namnam?"

Vi får väl se om det händer igen =)


Bara uppföljning igen

Max väger 15,4 med kläder och blöja och är 95,6 cm lång, vilket är 2,3 cm längre än i oktober =)

Vikten har svajat mellan 15-15,8 senaste tiden med alla sjukdomar...

Sen den senaste sjukan kör vi med blöja nästan jämt igen =(  Inte så konstigt med tanke på att det under flera dagar sprutade varje gång han pruttade... Men just nu har han faktiskt varit blöjfri i typ 1 timme, jag kör med tricket vi hade i höstas, nakenfis. Inga kallingar, inga byxor. Men nu har han sprungit till pottan två gånger och trott att han ska bajsa fast det bara har kommit lite prutt, så nu vill han säkert snart ha blöja igen.
Så kan det gå...

Årets första

Igår kväll efter träningen (plus minus noll med andra ord) åt jag årets första semla! Brukar bara bli två per år för det är faktiskt inte så gott... Men ändå längtar jag alltid efter den första =)
Onyttigt och svullande.

Vi säger att vi köpte dom för att fira Max namnsdag =P

Läkarbesök

Idag är Maxen hemma från dagis! Ett besök på barnspecialistmottagningen väntar kl 10.15. Sist jag va där pratade vi om ännu en uppföljning och det är vad det brukar stå i kallelsen men denna gång stod det "astmakontroll".
Har kollat igenom 2010 års almanacka och sett att vi körde 5 st Pulmicort- kurer à 3-4 veckor (2*2 puffar/dygn i 1-2 veckor, 1*2 puffar/dygn resten). 3 kurer innan sommaren, ingen under sommaren och sen 2 under hösten/vintern. Hoppas det fortsätter minska! Airomiren känns dock som vi använde var och varannan kväll... Men vi har iaf inte behövt den en enda gång so far i år! Känns lovande!!

Efter det blir det tidig lunch med mamma på hennes jobb!

RSS 2.0