Trötter

Känner för att skriva så mycket nu men är jättetrött. Får ta det en annan dag =)
Har iaf haft en underbar helg!! (Förutom sömnbristen) Imorn får vi först ett morgonbesök av Carro som är i stan och sedan ska vi ta oss ut till Bergsbrunna för att njuta av sista varma dagen på ett tag (om man kollar tv4's väder). Sedan kommer mina föräldrar på middag efter jobbet för att sen enkelt kunna vara barnvakt hos oss när Marcus och jag går till Rödmyrans förskola för information om Max inskolning mm.

Max hostar och hostar =( På dagtid hjälper Mollipecten men inte på natten =( Det är ju på natten vi alla vill att den ska hjälpa.... Oftast vaknar han inte själv så det är inte så att jag måste sitta uppe med honom i famnen, men jag kan oavsett inte sova så länge han låter... Han somnade för 50 minuter sedan men jag har redan varit inne två gånger. Han verkar också ha ont i en tand som snart är på väg ut, den sista hörntanden vilket blir tand nummer 16. Bara fyra mjölktänder kvar efter den. Nu har han iaf legat helt tyst i 10 minuter så jag ska göra mig iordning och hoppas på det bästa!

Kram och god natt!


=(

Jag är så trött så trött så trött........ Kom i säng först vid 00, hade jättesvårt att somna och har nu varit vaken sedan 02. Max hostar och hostar och hostar, utan att vakna, så jag ligger bara och lyssnar. Tredje natten med hosta, andra natten med konstant hosta =( Jag har knappt fått sova under min "födelsedagsnatt" och inte heller under min "morsdagsnatt"....

Just nu är jag så trött att jag mår illa.

25 år

...har man alltså blivit idag! Kanondag med kanonväder =)

Tack alla underbara som firat mig på ett eller annat sätt idag! Jättekul att så många kom på fikat hos mina föräldrar, tråkigt att dom som inte kom inte kunde komma... Kändes mer som ett barnkalas än ett Micaela-kalas vilket inte gjorde mig ett dugg, det va så kul att se alla små tillsammans!! Tack så hemskt mycket för alla fina presenter! Jag har fått presentkort, böcker, smycken, kläder, hudvård, massage och den nya kameran som min syster va väldigt duktig att knäppa med idag =) Lägger upp ett smakprov, fler bilder kommer en annan dag när jag är lite piggare =) Om någon av någon anledning inte vill att jag ska lägga upp bilder på denne eller dennes barn så säg till!!
Nu ska jag borsta tänderna och stupa.

God natt och tack igen!!






Sol!!!

Det ser ut att vara underbart väder igen!! Jag ska skynda mig att ge oss frukost och sen skynda mig att duscha (hur snabbt duschen går beror oftast inte på mig utan snarare på hur mycket saker Max kastar i badkaret som jag måste skynda mig att kasta ut....) och sen bege mig direkt ut till Bergsbrunna!! Sitta inne i en lägenhet (eller storstäda för den delen...) är inge kul idag! =)

Max började hosta igår, lite krupptendenser men vi får hoppas att det inte blir nå mer än vad det är...

Vi måste skaffa en utomhus-termometer.... Har ju ingen aning om vad det är för grader.

Nej nu har jag inte tid med det här mer!

Mumma!

Mitt i mockarutsbakning!

Grattis!

Syster Malin blir 21 idag!


Väderprognos

Vädret på lördag ser ut såhär enligt:

Aftonbladets tiodygns-prognos Sol och 19-20 grader

SMHI Sol och 20 grader

Tv4's väder Halvklart och 20 grader

Carro, min personliga metreolog Sol sol sol!


Det ser ju lovande ut i alla fall =)

Tidig säng ikväll!

Idag har jag haft en härlig dag i solen på stan med mamma och syster. Vi tittade ut en massa grejer till systers jordenrunt-resa (inte ett dugg avis!) och så åt vi lunch på mammas jobb efteråt.

Vid 17 höll jag på att glömma tvättiden och stressade ner bara för att upptäcka att jag inte blir instläppt. Ej bokat pass stod det fast jag är 110% säker på att jag visst bokat passet =( Har så mycket för oss resten av veckan så jag vet inte riktigt när jag ska boka in ett nytt pass...

En rolig grej: När Max va färdigbadad ikväll och jag bara hade ansiktet kvar att smörja in så blev jag nerkissad för första gången. Bara att förflytta oss till badrummet igen. Skönt va dock att Max somnade direkt efter vällingen för första gången på evigheter! Tidigt till på köpet! 20.40 =) Så nu ska jag bara göra mig iordning och sen joina Marcus i sängen.

Sov gott alla glada!

Vem är förresten den anonyme som kommenterat bakgrunden?

Surt

Klickade mig in på Arbetsförmedlingens hemsida och Platsbanken. Hittade ett par butiksjobb men inte en endaste annons gick att klicka in sig på!! Inte lätt att söka jobb då inte. Får hoppas hemsidan fungerar bättre imorn.

På tal om Platsbanken så borde man när man söker kunna filtrera bort alla jädra Universitets-annonser. Lektorer hit och forskare dit, skulle gå mycket snabbare att gå igenom listan om man slapp alla dom annonserna.

Bättre lycka imorn, dags för säng och kudde....


Bakgrund

Nu har jag iaf en tillfällig bakgrund igen. Får se om jag hittar en annan nån dag jag orkar eller om jag ska anpassa text-färg och allt sånt efter denna bild!

För ovanlighetens skull

Jag och mina naglar är verkligen periodare. Stundtals är dom långa och jättefina, andra stunder går dom bara av hela tiden och nagelbanden är totalt nedrivna.
Just nu har jag lyckats få alla utom typ en nagel att växa på ganska bra så för några dagar sen passade jag på att måla dom! Det har inte hänt många gånger sen Max föddes =)
Målade visserligen bara med genomskinligt lack, vet inte om dom har nån nagellacks-policy på Swedol, men jag va duktig och målade med både bas och topplack =) Och det sitter fint än!
Undrar om man vågar hoppas att dom ska hålla till kalaset?! En vecka ska jag väl klara av....

25kr

Hittade en engelsk pocket på Åhlens igår, för 25kr. Tyckte jag va ett väldigt bra pris =) Har inte läst nån bok av Val McDermid förut men hallå! 25kr =)

Det lustiga va att Åhlens hade 3 st böcker på engelska. Vad är det för utbud egentligen?? Den boken jag köpte, en av Harry Potter-böckerna och en som heter Wolves of the plains eller nå sånt som Marcus redan har på svenska. Varför ens ha engelska böcker om man bara vill ha 3st?

Nu ska vi till Barnens hus och köpa upp ett presentkort.

Snurrigt

Ibland är allt så förvirrande...



Max har senaste veckan inte velat sova på dagarna. Han somnar oftast inte ens i vagnen. Det leder till att han vid 17-snåret plötsligt blir super-övertrött och knepig och jag får "tvångs-söva" honom. Sen måste jag ju väcka honom efter bara en liten stund för att han inte ska vara uppe halva natten, och då är han knepig för att han knappt är vaken. Och sen blir det ändå sent. Helknäppt.

Impuls

Marcus har hittat ett hus i Björklinge =) En bostadrättsvilla, 102 kvadrat, 4 rok. Inte bara gräsplätt utan tomt =) Relativt nyrenoverad. Vi ska på visning på söndag och till bank på onsdag. Snabba ryck! Vet inte hur seriösa vi är men vi får se efter visning och bank-besök.

Tror ju att det skiter sig på en gång eftersom vi inte har nån kontantinsats men som sagt, vi får se! Borde ju gå att ordna på något sätt. Lite jobbigt om jag blir varslad bara, men månadskostnaden blir i princip vad vi har här, lite mer resekostnad bara.

Ångest

Dags för jobb imorn igen. Fett me ångest. Jag vill helt enkelt inte. Men men, det är bara 4 timmar. Sen är det bara 4 veckor. Sen är det ledigt igen till 28 september som det ser ut just nu. Vet ju inte ens om jag har nå jobb att komma tillbaks till då heller. Men det ordnar sig på någe vis.

Det är kul att det är några som kommer på kalaset i alla fall!

Fullspäckad dag!

Nu klockan 12 har vi återkollen hos tandläkaren för Max. Allt ser i mina ögon bra ut så det borde gå snabbt! Sen ska vi handla mat på Ica och sedan ska vi vandra hem och få besök av Sara! Och sist men inte minst kommer Carro efter 17 nån gång =) Då blir det köttfärslimpa med fetaost och provencalska kryddor =) *Mumma* Sen nån gång kommer väl förhoppningsvis Marcus hem också =)

Men nu ska jag på toan!


Tips tack!

Har ni förresten nå tips på vart man kan hitta fina bakgrunder till bloggen?
Min har ju visst försvunnit spårlöst... Letade ihjäl mig sist, innan jag tillslut hittade den jag hade =(

Sååå trött!!

Superdupertrött ikväll =( Ont i nacken och ont i huvet med.
Sov gott!

Nytt problem

Max har inte sovit middag än. Han var jättetrött efter sin lunch som vanligt men sov inte eftersom Isabel och Alva va här. När vi vuxna ätit klart gick vi ut på promenad och jag trodde såklart att Max skulle somna som en stock, men nej. När vi kom in fick han välling, då brukar han somna som en stock, men nej. Jag har gungat, myst, sjungit, han har legat i sängen och bökat runt. Syns på han att han är jättetrött men han vägrar. Det kommer vara omöjligt att hålla honom vaken till godkänd nattsömn-tid. Ju senare han somnar desto senare kommer han va vaken ikväll. Även om jag bara skulle låta honom sova en kvart.

Max brukar sova bra på dagen så det här va nå nytt...

Allmänt

Förkylningen är långdragen för både mig och Max. Ett snäpp bättre har det blivit så nu är vi iaf inte längre sjuka utan bara förkylda. Har faktiskt varit ute och knallat en timme och 40 minuter nu på förmiddagen. Det va tungt men jag överlevde =) Vi gick bort till Årsta 4H och tittade på alla djuren och sen gick vi hem och åt lunch. Max har precis somnat och jag ska börja sortera tvätt. Vi har tvättid 14-17 och där uppstår ett dilemma.
Ska jag väcka Max strax före två för att gå ner med tvätten eller ska jag springa ner själv och skynda mig så mycket jag bara kan? Teoretiskt sett så kan ingenting hända Max när han ligger i spjälsängen. Men bara tanken på att lämna honom helt ensam är ju olidlig. Och han kan ju faktiskt vakna efter världens mardröm och vara helt förtvivlad. Och det kan ju hända att vi får inbrott precis när jag kommit in i tvättstugan, och i värsta fall kidnappar dom Max. Men vad är oddsen? Det tar ju inte mer än tio minuter i tvättstugan.....

Det här kommer jag fundera ihjäl mig på tills det börjar bli dags att bestämma mig. Då kommer jag ringa min mamma och fråga vad hon skulle ha gjort.

Min sambo ser det ut som att jag kommer få träffa först på torsdag. Han tror han kommer jobba över hela kvällarna måndag-onsdag. Ibland undrar jag om jag verkligen har en sambo, eller bara en inneboende?? jaja, vi går mot bättre tider sägs det. Ungefär en månad kvar. Vilket också betyder att det är ungefär en månad kvar tills jag ska jobba fyra veckor. Ska utbilda mig igen på fredag förmiddag, har ju glömt allt av det lilla jag hann lära mig förra gången...

Fortfarande mycket som snurrar runt i huvudet på mig. Kommer nog förbli så en bra tid framöver. Är iaf väldigt less på att vara förkyld och isolerad. Om det är någon som vågar leka med oss är ni varmt välkomna, tisdag och onsdag är lediga dagar.

Nej, sortera tvätt va det ju....


Änglar och demoner

Jag skulle vilja veta vad folk som inte läst boken tyckte om filmen. Jag tyckte faktiskt att filmen va väldigt bra fastän den va väldigt annorlunda från boken. Handlingen är ju den samma och scenerna i det stora hela är ju likadana men detaljerna skiljer stort. Precis som i boken händer det saker absolut hela tiden, den känns som en riktig actionfilm. Utan nån direkt action egentligen. Saknar lite tankegångarna när dom försöker hitta nästa kyrka och dylikt, i filmen kommer Langdon väldigt snabbt på hur och vart nästa grej ska hända.
Ett stort minus va ljudet i salongen (Spegeln), alldeles för högt! Hörde knappt vad folk sa när vi kom ut efter filmen.

Allt som allt en riktigt bra bioupplevelse!

Slappt framför tv'n


Natten

Efter 30 minuters telefonkö med hela tiden ökande utslag, och tio minuters samtal med en otroligt trevlig dam fick jag ordern att ta en kall dusch och så skulle hon ringa upp om 20 minuter. Efter 30 minuter va klockan strax efter 00.30 och jag va supertrött. Hur som helst hjälpte duschen jättemycket, klådan försvann snudd på helt och många utslag la sig. Men jag fick fortfarande fler utslag efter duschen och jag hade mycket kvar i ansiktet, vilket damen tydligen inte tyckte om. Hon sa till mig att gå och lägga mig och så skulle hon ringa upp om 1,5 timme. 

När hon ringde mitt i natten såg det mycket mycket bättre ut. Hon gav mig order att åka direkt till ingång 60 på Ackis om det skulle bli mycket värre, och ringa henne igen om det skulle bli lite värre.

Vaknade ytterligare nån timme senare för att kissa och då va hela baksidan av underarmarna täckta men jag va så trött så jag bara la mig. Såhär på morgonen ser det mycket bättre! Det mesta är försvunnet, ett par fläckar vid armbågarna och på handlederna kliar lite smått och på vissa ställen liksom "kryper" det i huden men annars mår jag prima!

Förra gången jag hade nässelutslag kom och gick det i flera dagar men jag hoppas att det är över för denna gång!

Hmm...

Har den senaste halvtimmen fått utslag över hela kroppen som kliar och än så länge verkar sprida sig. Skulle kunna vara nässelutslag, fick det en gång när jag va gravid och har för mig det såg ut såhär. Vissa är bara röda fläckar, en ser ut som ett 5 cm långt streck men de flesta ser ut ungefär som myggbett i olika storlekar. Hela vänster sida av ansiktet och halva höger fullt, halsen på båda sidor, vänster arm, ett par på magen och en stor fet på vänster lår.

Kul!!


Lugnt, tyst och ensamt...

Sitter och väntar på att Helens små underverk ska börja och att Marcus ska komma hem. Max somnade för en kvart sen, trodde han skulle somna tidigare. Men jag har ju haft fel hela dagen så =)

Har ju lite disk kvar men känner mig faktiskt inte ett dugg sugen. Lite småless sådär. Ska äta upp de sista pistage-nötterna och lägga mig i soffan.

Vår helg ser ut som så att Marcus jobbar imorn... Vet inte hur länge. Kanske åker hem till Bergsbrunna på kvällen och tittar på ESC som det så fint förkortas. På söndag ska vi få på möbeltassarna på soffan så vi vet om vi måste ringa igen. Sen ska vi äntligen äntligen gå på bio!! Vi försökt hela året men inte lyckats. Och det är inte vilken film som helst! Änglar och demoner!! Har läst boken (givetvis på engelska) två eller kanske till och med tre gånger och tycker den är ännu bättre än DaVinci koden =) Längtar! Bara Marcus kommer ihåg att hämta ut biljetterna ikväll på väg hem från jobbet.

Nej soffan va det ja.

Trevlig helg allihop!

Vad fel man kan ha ibland!

Max ligger vaken i sängen redan nu. Där rök mina 30-90 minuter av pysseltid.

Snurrigt

Jag är så snurrig i bollen idag. Jobb, dagis, plugg, vårdnadsbidrag, vänner, framtid, mat. Allt i en enda stor röra. Säkert ännu fler grejer som jag inte uppfattar just nu. Inga seriösa tankar nånstans, allt bara swischar förbi.

Håller på och diskar för fullt, har bara det tråkiga kvar nu - två stekpannor och två äckliga plåtar =( Sen har jag två mejl att skriva, helst innan Max vaknar. Har teoretiskt 30-60 minuter på mig. Kanske till och med 90 med tanke på hur mycket han sovit senaste dagarna.

Vi hörs mer senare!

God natt!

Max somnade för tio minuter sen, Marcus la sig för 20 minuter sen. Nu är det dags för mig!
Kram och god natt!

Så kan det gå!

Gissa vem som fastnade i ett album, gissa vem som sov alldeles för länge och gissa vilka som kommer somna sent ikväll.

Hade foto-hörn så det räckte till första och nästan hela andra månaden så de bilderna satte jag in. Har också skrivit små kommentarer här och där! Superkul!!

Mer som är kul är att Marcus precis klev innanför dörrn! Han hade räknat med att jobba ännu senare idag med =)

Macka

Max somnade i stolen när han fick gröt alldeles nyss =) Så blir det när man inte sover efter lunchen!
Jag städade och sorterade grejer runt datorn som står på köksbordet, tänkte att motsatt sida av bordet (bakom datorn alltså) får bli foto-bord. Nu äter jag kaviar-macka och ska sedan kolla om jag hittar de gamla "foto-hörnen". Kom på att jag kanske inte ens har kvar dom. Efter det måste jag bestämma mig om jag ska börja med albumet eller göra nå annat vettigt, det finns ju lite disk i diskhon... Max och jag har iaf, på Max begäran, dammsugit hela lägenheten så vi har inte varit helt lata. Men jag va helt slut redan efter badrummet och Max rum...

Får inte låta Max sova så länge heller eftersom klockan redan är mycket. Vi får se vad jag hinner med. Macka först, foto-hörn sen.

Jippi!

Bilderna har kommit!! Åh så fina dom va! Alla bilderna ser ju mycket bättre ut på fotopapper än på datorn. Hur sjutton ska jag kunna sålla ännu mer???

Kommer bli tokig att jag aldrig hinner med och sitta med albumet nu när jag äntligen har lite bilder...

Borde ta oss ut nu men Max verkar faktiskt lite trött ändå och det blåser ju sjukt mycket ute så jag är inte så sugen... Samtidigt som jag inte alls är road här inne.

Jag vill fixa album =)

Uttråkade

FY sjutton vad uttråkade vi är båda två =( Ska se till så Maxen får komma ut och leka av sig lite efter lunch. Han sov från 20.25-09.00 så han kommer säkerligen inte somna efter maten. Men nån promenad blir det inte tyvärr. Gick en sväng till Ica igår igen och va helt slut bara av att klä på oss. Iofs är saften slut så en till Ica-sväng kanske det blir.

Är väldigt less på att sitta inne och uggla plus att våran lägenhet blir så sjukt varm när solen lyser! Men jag vågar ju inte ha balkongdörren öppen =( Ska köpa en elektrisk flugsmälla när pengar kommit in på kontot, tyckte det lät som världens bästa uppfinning!!

Vi får se vad vi hittar på/orkar med idag. Lite bättre känner jag mig iaf så det är nog på väg bort!

Kvällning

Maxen somnade för över 30 minuter sen, Marcus klev precis innanför dörren och jag har kommit på en eventuellt bra idé för framtiden =)

Nu är det dags att stänga av den här maskinen för natten.

Kram och god natt!

Nykär

Fastnade precis i en blogg som jag tänkt titta in hos flera gånger men som inte blivit av. Förr än nu.
Och tårarna flödar.
Hon skriver så härligt äkta och sant om Livet och Kärleken. Önskar att jag va hälften så bra som henne på att uttrycka mig.

Längtar efter Marcus ♥ Jag känner mig alldeles nykär
Och jag vill att Max ska vakna så jag kan få ge honom en ordentlig kram

Skön start på dagen

Trots att näsorna rinner.....
Vi vaknade tidigt idag båda två. Vi har hunnit leka en massa, läst massa olika böcker, jag har duschat och både tvättat hår och rakat ben. Max har precis ätit lunch och somnat som en stock. Nu är det dags för mig att komma på vad jag ska äta...

Efter att ha pendlat något något högre i vikt ett par veckor så vägde jag idag plötsligt minst hitills! Bara 0,3kg från nästa viktmål =) Synd att man för tillfället knappt orkar gå till Ica. Bristen på matlust kanske håller det +/-0...

Fast just nu är jag faktiskt riktigt hungrig. Äggmacka kanske??

Förresten har det börjat gå upp för mig att jag ska åka utomlands i sommar! Med världens underbaraste sambo, världens underbaraste son, världens underbaraste föräldrar, världens underbaraste syskon och världens underbaraste släktingar. Kan det bli bättre? *Längtar*

Nu mår jag plötsligt jätteilla.... Ska försöka få något i magen.


Sömntuta

Max har aldeles strax sovit i 3 timmar idag med. Somnade sent igår kväll men vaknade ändå tidigt så det är inte så konstigt. Jag har som sagt hunnit ladda upp bilderna, ätit och diskat.

Marcus ringde precis och sa att han inte jobbar över något ikväll, jippi!! Så han borde va hemma till halv 18.

En fördel med att inte kunna träna idag är att jag äntligen får se ett NCIS-avsnitt!! Nog min absoluta favorit-serie som jag tyvärr alltid missar =(

Nu ska jag tömma blåsan, fylla på med lite saft och sen väcka lillkillen. Borde ha sovit en stund när han nu sov så länge, men men...

Ha de bra!

 Skönt att sova!!
Max 5 respektive 6 månader =)

Äntligen!

Nu har jag beställt 185 bilder för framkallning till Maxens album. Det är bara de första 6 månaderna i hans liv och bara ca 60 av dom kommer få plats i albumet, om jag inte får panik och köper ett till album så det blir halvårs-album istället för 1-års-album =)

Det kostade bara 149kr! Internet är allt bra ibland =) Skulle i regel ta ca 3 dagar att få hem bilderna så kanske på fredag!

Fick iofs ett bra tips av Helena tror jag det va. Att göra ett Max-album med bara bilder på honom och hans söta små framsteg. Och sedan gör man ett till album med bilder på Max tillsammans med släkten och på små-resor och sånt. Vi får se hur det blir när jag väl sätter mig ner =) Nästa steg är att komma på nå bra sätt att fästa bilderna i albumet... Har foto-hörn som sitter väldigt bra om man får till det ordentligt men det är ganska pillrigt har jag för mig. Dock blir det inget onödigt klister på själva fotona.

Andra tips?

Jahapp

Han på EM tyckte vi skulle prova att sätta möbeltassar på soffan.... Får väl göra det då!

By the way

Har min bakgrund försvunnit eller är det bara på vår dator?
Dags att förnya oavsett kanske.... När tid och ork finns =)

Telefonsamtal mm

Har äntligen tagit mig för att ringa EM om våran underbara soffa som tyvärr knakar. Fick den för nästan två veckor sen... Iaf så väntar jag på att bli uppringd av någon på reklamations-avdelningen. Vågar därför inte ringa någon annan nu, det är ju en naturlag att Em ringer precis då.
Annars skulle jag just nu gärna ringa till Wasakronan och prata om våra fönster. Jag är ju så sjukt rädd för getingar och dom som finns häromkring just nu är sjukt stora, vilket inte hjälper mig direkt. Hur som haver lyckas dom, och andra djur, ta sig in mellan glasrutorna i fönstren. Surret hörs då lika bra som om dom va inne i rummet så jag får sån panik på en gång. Jag vill helt enkelt veta om dom kan göra nånting för att täta bättre och om dom kan försäkra mig, på heder och samvete, att dom inte kan komma vidare in i lägenheten. Den hemska geting-incidenten där pappa snällt kom och räddade mig är ju lite skum. Har verkligen ingen aning om hur den getingen hade lyckats komma in. Om den kom in genom fönstret så kan andra också göra det.
Just nu har jag heller ingen aning om vart flugsmällan är.... Får ringa så fort Em-snubben ringt upp.

Max har precis somnat efter lunchen, betydligt bättre tid än igår =) Jag ska försöka hitta på nånting att äta men har verkligen ingen matlust alls. Känns som att hela jag är full av snor.
Stackars, stackars småbarn! Max har ju lärt sig att fräsa när han va lite småsnorig, men nu när han är riktigt förkyld så verkar han ha glömt bort hur man gör. Så han måste ju gå runt med det där äckliga tills det rinner ut av sig självt elelr tills han råkar nysa. Jag får spader bara det gått 5 minuter sen jag snöt mig sist =(

*Snytpaus*

Såg nu att klockan är 12. Då lär jag inte höra något från EM förr än tidigast 13 och Wasakronan har nog lunchstängt.
Jag får väl försöka äta lite jag med!

Host host!

Igår va det största problemen huvudvärk och superduper-ont i halsen. Det verkar redan vara bättre, istället rinner näsan och hostan har kommit =(

Nu ska jag hämta upp plutten så vi kan äta frukost och dricka massa te =)

Seg dag

Nu sover Maxen äntligen, jag lät honom sova middag i 3 timmar betydligt senare än han borde gjort. Vad gör man inte när man är sjuk och trött?! Han har iaf varit väldigt lugn idag, suttit mycket still med mig i soffan eller på golvet nånstans. Märks att han inte är helt tipptopp heller. Men han verkar iaf redan på bättringsväg!

Det enda vi gjort utanför hemmet idag va en tur till Ica för halstabletter och lite choklad... Lite tycka-synd-om-choklad. Tur att jag utmanade nästan alla muskler på Body Pumpen igår! Iofs kanske det va därför förkylningen bröt ut så plötsligt just natten till idag...

Imorn ska jag ta mig till Apoteket och köpa Bafucin om jag inte är värre än idag (apoteket hade ju stängt när Max vaknat och ätit...).

Annars längtar vi till Marcus kommer hem imorn kväll! Han är med jobbet på roligheter i Öregrund.

Ska se om jag orkar läsa lite när jag lagt mig eller om jag somnar på en gång =)

=(

Sjuk..... =(

Hoppas, hoppas...

...på en bättre natt i natt. Utbildning imorn igen, ska med andra ord upp tidigt, kl 06.
Samma tid som jag förra natten äntligen fick sova. Spännande....

God natt!

Max är förkyld

Natten till lördag sov jag högst 4 timmar. Imorse vid 5.30 väckte jag Marcus och sa att nu stoppar jag i öronproppar, nu är det ditt ansvar. Då hade jag sovit i 1,5 timme under natten.

Ovant att sova med öronproppar =) Vaknade strax före 10 alldeles svettig och dåsig. Va längesen jag sov så länge, brukar gå upp 8-8.30 nu för tiden. Max hade också sovit ganska länge, dom hade bara hunnit dricka välling innan jag kom upp.

Tanken är att Marcus ska jobba lite idag med, när en kund har mejlat över sina sista uppgifter.

Max och jag fick en heldag med mina föräldrar igår! Först fick vi lunch på Gunsta (underbara grekiska sallad!), sedan kom dom hem till oss och drack kaffe och provsatt soffan och sedan åkte jag hem till dom och åt middag och tittade på Robinson. Tack för en härlig dag!!

Nästa helg är det tänkt att Marcus och jag ska se Änglar och Demoner på bio, men vi har ju inte lyckats tidigare i år så vi får väl se... Skulle vara trevligt iaf.

Förresten

Stegräknaren står förresten på 11 871, lär inte bli så många fler ikväll inte. Känns bra, men jag tycker inte jag har gjort annat än att knallat idag och ändå står den "bara" på nästan 12 000. Vi har gått till dagiset, vi har gått till Ica i Årsta, vi har gått till Gränby centrum, vi har gått till  Gränby 4H och vi har gått hem (uppdelat på två promenader). Känns som att jag gått minst 50 000 steg ;)

Har förresten ont i benhinnorna idag, precis som jag alltid får efter mina väldigt sällsynta löpturer. Aerobics-skor är inte så bra löp-dojjor... Lär inte va bättre imorn efter mina nästan 12 000 steg.

Nu gjorde visst Sverige mål. Lät det som.

Nästan färdig

Tvätten blev jag klar med vid 20.00, Maxen sov som en stock vid 21 efter att jag gett honom ny pyjamas, nya sängkläder och en flaska välling. Disken har jag precis blivit klar med, förutom en plåt som helt enkelt inte kommer åt vattnet för tillfället. Nu väntar tvätten på att bli vikt och sen kanske man kan få gå och sova äntligen.

Det går inte så bra för Sverige har jag hört. Men vem hade trott det egentligen.

Sov gott och hoppas alla får en trevlig helg!!

Dagis

Max nollställde precis min stegräknare. Som tur är vet jag att den alldeles nyss stod på 3200 ca.

Vi har varit och hälsat på dagiset. Det såg jättebra ut och de va jättetrevliga! När vi skulle gå därifrån hade dom "miniröris" (tror jag dom kallade det), dom hade på en skiva med sång och rörelseinstruktioner och så stod dom i ring ute på gården och hoppade och klampade och lekte mullvad och jag vet itne vad =) Max tittade storögt.
Det blir nog bra det där. Föräldrakooperativ är det och dom har precis fått massa pengar av kommunen att bygga om och rusta för så dom va helt lyriska de som jobbade där =) Det kommer komma 9 nya barn till hösten varav 5 st är födda 2008 så det blir nog toppen!

Marcus trodde han skulle behöva jobba över nästan varje dag denna vecka men hittills har det bara blivit ett par timmar på tisdagen =) Tycker jag är bra! Visserligen ska han jobba på lördag men vi överlever det. Han trodde han skulle jobba över i dag med och va så lessen för att missa hockeyn men nu ser det inte ut att bli så idag heller! Har fått order om att gå och handla öl =)

Trodde Max skulle somna nu efter lunchen som han oftast gör, men inte idag inte. Hade en massa små-grejer jag tänkte ta tag i, nånting luktar tex jätteäckligt i kylen men jag vet inte vad, men nu får det istället bli en långpromenad när jag har smält lunchen. Vilket min stegräknare inte har något emot =) Igår va det, som så ofta denna termin, inge Spinning/Core utan dom skulle köra 45 min spinning istället. Så mamma och jag sket i det och gjorde två varv på cirkelträningen ute i gymmet och sen sprang jag 3 kilometer på löpband. Va lika svettig efter det som efter spinningen =) Dessutom kom jag ju upp i över 10 000 steg utan att ens haft räknaren på mig hela dagen.

Nej nu har jag nog tomt i huvet. Har tvättid hela kvällen så det blir väl inte så mycket annat gjort idag. Långpromenad och tvätt.

Dagisplats

Vi har fått dagisplats. Vet inte ens om det gått två veckor sen vi ansökte. Känns som att det är något fuffens... Fick på vårat andra val. Handläggningstiden är minst fyra månader (!?!?!). Vårat förstaval är ett stort dagis med typ fyra avdelningar och 99 platser eller nå sånt. Andravalet är ett pyttelitet dagis i en villa med 17 platser. Det känns som att dom gav oss platsen på det lilla för att inte så många vet om det och söker dit, utan att ens kollat om det fanns plats på det stora dagiset, dit så många andra ändå söker.

Nu ska man ju inte klaga över en dagisplats, det ligger snudd på bara ett stenkast härifrån och det va ju faktiskt ett av våra val. Men vi ville tusen gånger hellre få på det stora dagiset och det är lite diffust vilka öppetider det lilla har... Men men, jag ska dit imorn och hälsa på och hon jag pratade med på telefon lät super-trevlig!

Nu ska jag gå och leka med min underbara son =)

Har förresten stegräknaren på idag för första gången på flera flera månader. Har tagit en sväng på stan och är uppe i 9900 steg hittills. Ikväll vankas det spinning/core!

*Längtar*

   Mumma!!

Dags för sängen?

Har ingen direkt lust att skriva något, ska nog krypa ner under täcket och kanske läsa lite innan jag somnar.
Men jag måste bara skriva att jag haft en jättetrevlig dag!! =)

Sentimental =)

Nästan varje morgon då jag vaknar en stund före Max och hinner ha lite lite egentid, blir jag så himla sentimental och snudd på börjar gråta när han vaknat och jag går in för att ta upp honom. Jag har aldrig sett något sötare, vackrare, charmigare, gladare och underbarare någonsin ♥


God natt!

Lät Max få sova lite för länge på eftermiddagen, jag va ju så trött så trött... Marcus nattar honom nu, jag ska portionera lite välling och sen stupa i säng.
Har ialla fall diskat, dammsugit, dammat, tvättat golv och varit till Ica idag. Och jobbat fyra timmar. Och lekt med Max.

Sov gott!

Då va det gjort!

Va inge hemskt alls att jobba. Började med en rundvandring i butiken och bland sortimentet. Sen stod jag resten av tiden med en kompis till en gammal kompis i kassan och tittade på =) Lugnt som tusan jämfört med mina senaste jobb, väldigt skönt såhär första gångerna. Senare kommer det nog bli lite långtråkigt. Kassasystemet som precis som på Biva inte är nå riktigt kassasystem utan snarare ett lagersystem va lite smått omständigt, mycket knappande hit och dit, men det sitter väl så småning om.

Sov ap-dåligt inatt trots att jag inte va ett dugg nervös och hade planerat att sova när Max somnade efter lunchen. Men så bestämmer han sig för att vakna 05.45. Marcus gick upp och försökte natta om honom men gav upp efter en stund. Max fick springa runt lite och sen fick han välling i gungstolen och sen la Marcus ner honom i sängen och gick ut. Han pratade lite för sig själv och somnade sedan om strax innan jag åkte 06.45. Sedan hade han ju såklart sovit till 10.30 och har inte sovit middag förr än nu precis. Känns lite sent för mig att lägga mig nu så jag ska väl ta tag i disken istället =( Har tillsammans med Max dammsugit alla rum utom sovrummen så lite får jag gjort idag i alla fall, trots att jag är trött, har ont i huvudet och är allmänt lat. Skulle va trevligt att få damma ytor och tvätta golven också, får se hur mycket jag hinner innan Max vaknar. Eller innan huvudvärken tar över för mycket. Dags att sätta igång med andra ord!

Lördag och söndag

Mådde bra på lördag morgon och blev hämtad av mamma klockan 9. Efter en kort stund i bilen blev jag jätteillamående igen =(
På Thuns gick det i alla fall över förväntan! Provade massor av kläder som satt jättebra och massor av kläder som va för stora ;)  Har ju däremot inte så mycket pengar att lägga på kläder så det slutade med att jag fick hänga tillbaks några plagg som ändå hade varit trevligt att ha med hem... Hade jättedåligt samvete på vägen hem att jag köpt så "mycket" kläder till mig själv men det var väl behövligt. Och en del av det får jag i födelsedagspresent i slutet av månaden!

När jag kom hem åt vi lunch och sen satte vi igång och arbeta med det som inte blev gjort i fredags. Fick upp gardinerna i stora fönstret i vadagsrummet och ett par tavlor men sen gick allt utför. Borren kom inte tillräckligt långt in i väggen för att sätta upp nå tunga saker =( Vi blev deppiga och gick på en lång promenad istället =) På kvällen va det Robinson och sen la vi oss tidigt för en gångs skull.



Idag åkte jag och hämtade en lite mer rejäl borrmaskin hos mina föräldrar och det verkar funka bättre med den! Har fått upp hatthyllan, "persienn-gardinen" och dvd-hyllorna. Nu kan Max inte längre slita ut alla filmerna på golvet. Tyvärr blev det snett, vet inte alls hur vi lyckades med det. Skyller på Max =)  Inte lätt att måtta, märka och hålla när man samtidigt ska se till att han inte kommer åt något han inte borde komma åt. Det syns en hel del nu när dom sitter precis ovanför tv'n men det kommer inte synas lika mycket sen när vi har en lägre, riktig, tv-bänk. Nu sitter dom uppe iaf =)

Ett annat problem är hur vi ska få upp små-tavlor och foton på de idiotiska betong-väggarna =( Kan ju inte borra för varenda litet foto, då kommer vi få betala massa när vi flyttar. De här vita plastkrokarna med tre små spikar funkar ju jättebra på betong men det är inte många ramar som är lätta att få på dom, det är för tight. Tips??

Mår iaf fortfarande illa, har ont i nacken och huvudet och ska åka och träna om en timme. Resten av kvällen kommer gå åt till att vara nervös över diverse småsaker inför måndagens arbets-pass........

Fredagen

Blev inte som vi tänkt oss alls, men mycket mycket trevlig! Och massa sol blev det =)

Vi började med att åka till Bauhaus och köpte klämmor till gardinerna och sen vidare till Ikea och köpte en "persienn-gardin" till det lilla fönstret i vardagsrummet. Efter Ikea-korv till lunch åkte vi hem och gav Maxen lunch, gjorde handlingslista och sedan åkte vi till Tivolit i Gränby!
Mötte upp Johanna, Björn och Nemi och började med att åka Pariserhjulet =) Jag som är höjdrädd tyckte det va lite småläskigt men mysigt, Max verkade tycka det va väldigt spännande! Max fick knalla runt en del och han hade fullt upp med allt möjligt =) Precis innan vi gick därifrån åkte Johanna och jag Virvelvinden, fy sjutton va kul det va!! Har inte åkt nåt sånt på massa massa år =( I efterhand önskar jag däremot att jag inte hade åkt den... Va lite yr men mådde prima tills vi hade handlat grill-grejer på Kvantum och satte oss i bilen för att åka till Bergsbrunna. För första gången hatade jag Uppsalas alla rondeller! Mådde skit-illa när vi kom fram till mina föräldrar och det sitter fortfarande i....


Pariserhjulet






Nemi


Johanna och Björn i Virvelvinden

Iaf så lekte vi på tomten och grillade hamburgare och korv och senare tog jag, mamma och Max en promenad. Max gick halva vägen själv och stannade vid varje gruskorn =)


Gröt i solen


Plask plask!


High 5!


Mums!

På kvällen när vi kommit hem och Max somnat började Marcus och jag titta på No country for old men och sen somnade vi som stockar!

Solig morgon!

Max har gnytt och pratat i sömnen ganska exakt klockan 7 i några dagar nu. Jag har haft svårare att somna om för varje dag =( Antagligen för att det är så ljust. Imorse kunde jag inte somna om alls. Har alldeles för mycket i huvudet.... =(

Idag ska vi få en massa gjort är det tänkt! Sätta upp vår egen hatthylla, sätta upp dvd-ställen så inte Max kan fortsätta dra ut alla på golvet, sätta upp lite tavlor på Max rum och i sovrummet, äntligen sätta upp barnsäkra skåp-låsen, åka till Bauhaus och kolla om dom har klämmor till gardinerna (hittade ett enda ställe på stan som hade såna jag behöver, men de hade för tillfället inte tillräckligt många...), till Ikea och kolla vad "persienn-gardiner" (har inte den blekaste vad det kan tänkas heta på riktigt) i rätt längd kostar. Säkert massa fler grejer med =) Vill ta en tur till Gränby 4H men det kanske vi tar imorn istället, efter att mamma och jag varit till Thuns.

Vi får se hur mycket som blir gjort idag =) Måste ju passa på att va ute när det är så fint väder! Kom på nu att vi skulle kunna gå till Bauhaus och Ikea så får vi lite luft och sol!

Trevlig helg allihop!

Valborg

Jättetrevlig dag!!
Den började med att Isabel och Alva kom vid 10. Ca 20 minuter senare kom våran grymt efterlängtade soffa! Efter att ha provsuttit och provlegat den lite gjorde vi oss iordning och tog bussen ner på stan. Gick runt lite bland allt folk, köpte ballonger till barnen och vips va Marcus med oss och vi gick och åt lunch. Fick tro det eller ej plats inne på Max med två barnvagnar, mitt önskemål om sallad någonstans blev nedröstat.
Marcus åkte hem efter maten och vi andra tog en promenad bort till Salt eller Peppar eller vad det heter nu för tiden... Och sen tillbaks till St Per-gallerian för ett kiss-besök. Glömde säga att jag bytte en kletig bajsblöja på Max ute på det lilla torget bakom Max-restaurangen efter vi ätit. Ville inte stå i den långa kön...

Efter kisseriet promenerade vi hem till oss och lekte i parken nedanför. Sen åkte Isabel och Alva hem och Marcus bänkade sig framför Hockeyn efter att gett Max gröt. Lillkillen somnade som en stock vid 16 och sov till 18 då jag väckte honom för att ge honom mat och göra oss iordning för en tur till Årstaparken där Carro med stort sällskap satt och grillade och senare spelade brännboll. Max va som vanligt lugn och försiktig till en början, satt i mitt knä och åt skorpa. Men sen stack han iväg för en liten promenad och han gick fram och hälsade på en hund som va med i sällskapet =) Så söt! Max alltså =) Sen blev det bra kallt så vi gick vid 20 tror jag. Väl hemma rullade Max runt i soffan och klättrade upp och ner, upp och ner. Jag satt och pysslade med min nya kamera som jag fått av Marcus i födelsedagspresent!! =)

Max somnade vid 22 och Marcus och jag satte oss i soffan och tittade på fjärde Alien-filmen, även den ganska B. Det va bara första och andra filmen som va nåt att ha. Men väldigt trevligt att titta på film i en soffa!! =)

Satt mest och hade små-ångest under filmen men lyckades iaf somna på en gång jag la mig vid 00.30....

Allt som allt en mycket trevlig dag!!

RSS 2.0