klätterapa!

max klättrade upp i en hylla i tv-bänken igår =) jag bara satt och garvade. tur att vi sänkte spjälsängen häromdan! han försökte klättra som en tok därinne med. (ursäkta bildkvaliten, tog med mobilen som är ganska så värdelös)





synd att jag inte hann ta en bild när han stod med båda benen raka också =)


jag satt häromdan och funderade på det här med om max kan sitta själv eller inte. jag har ingen aning! så länge jag kan minnas har han ju bara försökt komma frammåt, frammåt hela tiden. så fort man sätter honom ner så spanar han direkt in nånting att ta sig till, och tar sig dit. sitta still förstår han inte varför man ska göra. jag tror inte han kan sitta ordentligt helt själv. om han inte kan det så tror jag inte heller han kommer lära sig det på länge för han har ju ingen nytta av det. kräla har han gjort ett tag och klättra lite har han uppenbarligen börjat med nu, självklart är det roligare än att sitta! men man vet ju aldrig... han kanske börjar gå innan vi har fått se honom sitta själv, haha!

stegräkning 30/7

steg: 6971
kalorier: 290
effektiv tid i rörelse: 1h 22 min
sträcka: 4,18 km

kommentar:
en svettig promenad....

stegräkning 29/7

steg: 12600 för 1 timmes activio spinning
kalorier: 505 för spinningen
effektiv tid i rörelse: ?
sträcka: ?

kommentar:
mätaren räknade bara hälften av stegen på förmiddagen så sen åkte den av!
men jag va ju på spinning iaf =)

stegräkning 28/7

steg: 2363
kalorier: 98
effektiv tid i rörelse: 34 min
sträcka: 1,41 km

kommentar:
jadu... varma dagar är trevligare vid poolen än på promenad...

lite bilder

Gårdsvägen







plask plask!



max bästa vän, ankan arne (sorry nemi!)

Norge



sitta på morfars mage är mysigt!



max med gammelmormor



såhär ligger vi vagnen när allt är tråkigt.
då blir allt kul igen!



tänk om man va så vig...





runt matbordet



Boss

Hemma



gullegris!


fobi

vart vänder man sig för att bli av med en fobi?
jag har så länge jag kan minnas varit livrädd för getingar. vet att man ska sitta still, men det går inte. inte en chans. springer och hoppar...
förut har det ju inte direkt spelat nån roll, skadar ju ingen annan än mig själv. men nu, med lilla maxen, hur ska detta gå? funderade på det redan när jag va gravid men tänkte att det ordnar sig nog. men det gör det inte! jag är lika rädd nu och får dessutom ordentliga ångestattacker för att jag känner mig som en värdelös morsa. hur ska jag kunna lära max att sitta still och inte vara rädd? och hur ska jag kunna skydda honom? hittills har jag bara råkat ut för getingar där det varit andra med oss. då har jag precis som förr bara sprungit därifrån och lämnat max kvar hos dom andra. kommer jag springa ifrån honom när vi är ensamma med? jag klarar inte det här... när vi är hemma själva har jag nästan alltid balkongdörren stängd. för säkerhets skull....
vad ska jag göra?

bio!

marcus och jag va förresten på bio i söndags! första gången vi gjort något utan max förutom en promenad till ica i bergsbrunna för typ en månad sen. det va riktigt mysigt även om filmen va lite småskum, The Happening med Mark Wahlberg. gott med bio-popcorn dock, det va längesen =)

39,1 grader

max va väldigt trött resten av dan igår, sov i flera omgångar. sen började febern komma och då blev han riktigt groggy somnade till hela tiden men vaknade på en gång ungefär som att han tyckte att han redan sovit tillräckligt. vid 21.30 hade han 39,1 grader. efter jag tagit tempen på honom tog det typ en halvtimme innan han bajsat klart och jag lyckats få in den där dumma alvedon-grejen i rumpan på honom =) sen fick han sin ersättning och somna som en stock!
vi bar in hans säng till oss så vi skulle kunna ha bättre koll på honom under natten. han sov men stönade och vred sig hela natten så jag har inte sovit särskilt mycket men vad gör man inte för sin lilla älskling. det va skönt att kunna kolla honom lätt hela tiden.
vid 9 vaknade han pigg som en lärka! han har fortfarande 38,0 men det kan ju kanske påverka lite att vi har mellan 26-29 grader i lägenheten hela dygnet...

nu ska jag amma klart, packa iordning lite och åka till gårdsvägen!

läskigt

jag har ju helt glömt att berätta vad som hände i förrgår. vi har ju ett jättepraktiskt skötbord från ikea som man fäster på väggen som vi varit jättenöjda med. man kan fälla upp liggdelen (det slutade vi nog bry oss om redan efter två veckor...) så tar det ingen plats alls och det har praktiska fack på väggdelen. det är också väldigt brett så max får plats att vända på sig åt båda hållen. men så i förrgår kväll när jag skulle byta blöja på max så bara lossade det helt plötsligt från väggen! shit va skraj jag blev! lyckades fånga max på nå sätt, vet inte hur, allt gick så fort. han hann inte ens bli rädd, han bara tittade på mig och undrade vad sjutton jag höll på med.
så nu har vi inget skötbord. den enda ytan vi har att byta på är golvet och min rygg värker redan efter två dagar.vi måste ta från våra resepengar och köpa nån typ av möbel... tänker inte sätta upp det väggfasta igen! usch va läskigt!

mina älsklingar!


bvc 10 och läkarbesök/vaccination 2

det gick precis lika bra som förra vaccinationen! bara en tår precis när läkaren sprutade in vaccinet och sen knäpptyst. han hade fullt upp med en gul badanka =) läkarundersökningen gick jättebra, alla leder och alla reflexer såg bra ut, hjärta och lungor lät fint och allt hon ville veta om han kunde (tex vända sig, flytta grejer mellan händerna mm) kunde han! den vita pluppen på bröstvårtan skulle vi avvakta ett tag till med, han verkar ju inte märka av den alls och den blir ju inte större. han hade inte växt nåt på längden, fortfarande 65,5cm, men han har gått upp 500 gram till exakt 7,5kg. tyckte väl att han blivit lite knubbigare =)
läkaren svarade när jag frågade att det kunde va så att dom reagerar mer på andra vaccinet än första men att det inte alls va säkert. vi får se hur han mår framåt kvällen!

svettigt!

har diskat och dammsugat halva lägenheten och svetten bara rinner! sitter och ammar max nu och kroppskontakten gör det bara ännu mer svettigt!! usch... nybadad är max men det märks inte direkt. vill egentligen inte ha nå kläder på honom men han blir så sur för att magen klibbar fast i golvet när han försöker kräla =) så t-shirt får han ha! han krälade efter mig och damsugarn och ville suga på sladden hela tiden =) bra att han inte är rädd iaf...

om ungefär en timme ska vi börja bege oss till bvc för max andra läkarbesök och andra vaccination. hoppas det går lika bra som förra gången!!

stegräkning 27/7

steg: 3107 plus 10450 för 1h BP

kalorier: 129 plus 418 för 1h BP

effektiv tid i rörelse: 45 min

sträcka: 1,86 km


kommentar:

tur att jag va på body pumpen!


stegräkning 26/7

steg: 2282
kalorier: 95
effektiv tid i rörelse: 40 min
sträcka: 1,36 km

kommentar:
varm dag! jisses.... svettades bort kalorier bara genom att lyfta fingret. kan man ju hoppas...

long time no see!

nu har jag inte varit aktiv här på flera dagar. inte konstigt att jag tappar läsare =) så här kommer en liten uppdatering:

Max blev 5 månader förra lördagen! tiden går så fort så det är läskigt... våran lilla bebis känns inte som en bebis längre! självklart är han fortfarande en liten plutt men inte länge till!! och han kravlar runt på golvet som en tok, vi måste komma på nån lösning med alla sladdar i vardagsrummet....

i lördags va vi också en sväng till begsbrunna för att fira just max 5 månader, marcus 25 år (13/7) och min mammas nya jobb! vilket betydde tårta! =)  massa god tårta =)

i måndags åkte sen max och jag med mina föräldrar till min mormor i norge! max sov nästan hela resan ner, ca 6 timmar! så duktig =) vi solade, vilade, lekte med max och åt gott. det är alltid så härligt att komma hemifrån en stund men vi saknade marcus och usch va vi sov dåligt =( max hade så roligt och va totalt överstimulerad hela tiden och sov jätteoroligt på nätterna. så självklart sov jag knappt heller. vaknade av minsta suck han gjorde. så det va väldigt skönt att komma hem i torsdags och sova i egen säng. va rädd att max dygnsrytm och sömnrutiner skulle vara förstörda men han har sovit alldeles perfekt sen vi kom hem! borta bra men hemma bäst =)

nu i fredags fick vi besök av marcus ena morbror med fru. dom har inte träffats sen marcus mammas begravning så det va jättekul! dom va väldigt trevliga!

idag har vi varit på gårdsvägen och solat och badat! jag har tagit årets premiärdopp (bjuder tyvärr inte på bilder eftersom jag ser ut som en kossa i baddräkt) och max har både plaskat med fötterna i stora poolen och badat i hans alldeles egna lilla pool. han är så söt =) stackars marcus har sovit och sovit.

så, det var en kort uppdatering om våra liv den senaste veckan! hoppas alla läsare har haft det lika bra dom vi!

stegräkning 25/7

steg: 5029
kalorier: 209
effektiv tid i rörelse: 1h 9 min
sträcka: 3,01 km

kommentar:
en liten eftermiddags promenad med marcus

stegräkning 24/7

steg: 1278
kalorier: 53
effektiv tid i rörelse: 22 min
sträcka: 0.76 km

kommentar:
bil på väg hem typ 6 timmar...

stegräkning 23/7

steg:
kalorier:
effektiv tid i rörelse:
sträcka:

kommentar:
mätaren mätte inte ett steg på hela förmiddagen så då sket jag i det

stegräkning 22/7

steg: 7801
kalorier: 325
effektiv tid i rörelse: 1h 30 min
sträcka: 4,68 km

kommentar:
en promenad med vagn och mormor. tittade på alla nybyggda gigantiska hus på minitomter. hittar ingen logik i det tänkandet.... vitsen med hus är väl tomt?!?

stegräkning 21/7

steg: 948
kalorier: 39
effektiv tid i rörelse: 18 min
sträcka: 0.56 km

kommentar:
satt i bilen på väg till norge i typ 6 timmar

stegräkning 20/7

steg: 1193 plus 10450 för 1h BP
kalorier: 49 plus 418 för 1h BP
effektiv tid i rörelse: 19 min
sträcka: 0,71

kommentar:
tur att jag pumpade...

stegräkning 19/7

steg: 1470
kalorier: 61
effektiv tid i rörelse: 22 min
sträcka: 0,88 km

kommentar:
idag va visserligen en lugn/lat dag men den räknade ändå inte alla steg. det brukar bli nästan 1000 steg bara att gå till och från bilen. mätaren stod tex redan på 1400 nånting när vi åkte från gårdsvägen och det borde blivit bra många fler steg än 70 från garaget till lägenheten och under resten av kvällen...

stegräkning 18/7

steg: 6146
kalorier: 256
effektiv tid i rörelse: 1h 28 min
sträcka: 3,68 km

kommentar:
hm... idag har inte mätaren räknat ordentligt alls. jag och johanna gick vår vanliga runda som brukar vara ca 7000 steg. idag räknade den inte ens 5000 steg=(

framåt!

max har idag kommit på hur man tar sig framåt =) man har sett att det har varit på väg ett par dar och idag gjorde han det bara helt plötsligt! jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det han gör, det ser ut som en blandning mellan ålning och kryp. han liksom går med bakbenen, på fötterna med rumpan mer eller mindre i luften, och så hjälper han till och drar lite med armarna (inte rikyigt så som bilderna man får i huvet, men nästan...) =) så söt!! nu får vi börja kolla låga möbler och sladdar och grejer...

max och jag gick en promenad med johanna på förmidagen, sen umgicks vi med pappa marcus som va ledig! på kvällen va marcus ute med en kompis och vi åkte till gårdsvägen. jag har druckit en smirnoff ice idag, (den första alkoholen sen jag blev gravid förutom en halv burk 2,5% cider under midsommarhelgen) och jisses va gott det va! =) ser fram emot en utekväll så småning om. men det känns lite tidigt än, tycker fortfarande att det är mysigt att amma och vill inte ge max mer ersättning än vad som behövs.

max va så himla trött på gårdsvägen nyss men nu när vi kom hem ligger han bara och småpratar och tittar sig omkring. men han somnar nog snart ändå! hoppas vi för jag är trött...

stegräkning 17/7

steg: 2061
kalorier: 85
effektiv tid i rörelse: 34 min
sträcka: 1,23

kommentar:
oj då...
hade planer på en body pump men marcus jobbade över

stegräkning 16/7

steg: 8508
kalorier: 354
effektiv tid i rörelse: 1h 33 min
sträcka: 5,10

kommentar:
en promenad med johanna och nemi!


 


hemmafru?

idag har jag ätit frukost och gjort mig iordning, diskat och dammsugit innan max vaknade för tio minuter sen. jag kanske äntligen börjar bli en riktig hemmafru =) måste bara lära mig att ha maten klar innan marcus kommer hem från jobbet och inte påbörja det när han kommit hem och sen låta honom ta över för då är det dags för amning igen! och så är det det där med bakningen också........ =)

stegräkning 15/7

steg: 6770 plus 12600 för en timmes spinning 19370 blir det =)

kalorier: 282 plus 505 för spinningen
effektiv tid i rörelse: 1h 21 min plus spinning
sträcka: 4,06 plus spinning

kommentar:
trevlig siffra =)
på tal om spinningen så är det ju activio spinning som det kallas. man har pulsmätare på sig och ska följa instruktörens order om hur många procent av maxpulsen du ska ligga på. den största delen av passet ska du ligga på mellan 80-90% och ett par tillfällen lägre eller högre. skitkul! men jag har ju ingen aning om vad jag har för maxpuls och har ju känt mig extremt otränad efter graviditeten. så första gången knappade jag in 176 (en 24-åring "ska" ligga på 196) men det va alldeles för lätt! jag va uppe över 90% nästan hela passet =) så nästa gång ändrade jag till 190 och det va också för lätt. så igår provade jag 192 men hör och häpna, det va också för lätt! kan det va så att jag ligger där jag ska ligga? vore ju kul i så fall. ska prova 194 nästa gång och se. det roligaste är iaf att jag efter bara tre activio-pass och kanske tre vanliga spinning-pass verkligen känner att det går lättare! det blir jobbigare eftersom jag tar i mer för varje gång, men det går ändå mycket lättare för varje gång med! så skönt! man kanske inte är riktigt så katastrof som man känner sig =) det peppade mig en del, får se om jag tar tag i promenaderna lite bättre nu också...


 


stegräkning 14/7

steg: 5035
kalorier: 209
effektiv tid i rörelse: 1h 7 min
sträcka: 3,02 km

kommentar:
över 5000 iaf

resa

jag har förresten skaffat en lottorad. pappa vann 8000 häromdan och ska boka en resa. jag blev lite inspirerad... vill ju så gärna åka utomlands när marcus blir ledig igen!!! vi har ju till och med skippat reggaefestivalen i år (tror vi iaf...) för att spara pengarna och försöka ha råd. min syster är i bulgarien nu och blir bara brunare och brunare *avis*.
marcus ska ju ta ut lite pappaledighet också så vi kommer ju få 6 veckor tillsammans. tänkte försöka hitta en rikigt billig sista minuten. vi har ju 6 veckor på oss och kan i princip åka dan efter så vi borde kunna hitta ett riktigt kap. kommer nog kunna komma iväg en vecka iaf.
men en lottovinst skulle ju inte sitta fel!

max bara sover och sover

men jag ska inte klaga! =)
har diskat, vattnat blommor, småplockat lite, ätit frukost och gjort mig iordning. har tvätt att vika och hänga upp men torkstället är ju i max rum så jag vet inte om jag vågar... visserligen har han ju sovit sen 23.30 igår så nog har han fått så han klarar sig =)
han sov till 11 igår och 10 i förrgår, annars har han sovit till 9.30 hela veckan. och bortsett från de två senaste kvällarna som han somnat 23.30 så har han somnat prick 23 i två veckor. vissa dagar, men inte ofta, vaknar han vid 5.30 och vill ha lite mat innan han fortsätter sova.
tycker det är jättebra när han sover så sent att jag hinner va uppe en stund först. så får man lite gjort. vill inte dra fram dammsugarn när han sover dock.... tror inte han skulle vakna av det alls men man vet ju aldrig!
bäddat sängen har jag till och med gjort idag!! med överkast alltså. det undrar jag om jag gjort nån gång sen max föddes....
nu börjar jag höra lite småstön inifrån hans rum så snart så.... =)

stegräkning 13/7

steg: 2430 plus 1 timmes body pump som enligt den nya siten är 10450
kalorier: 101 plus bp 418
effektiv tid i rörelse: 38 min
sträcka: 1,45 km

kommentar:
tur att jag va på body pump.... och tur att jag har den nya siten haha ha!!

stegräkning 12/7

steg: 2217
kalorier: 92
effektiv tid i rörelse: 33 min
sträcka: 1,33 km

kommentar:
hm....

stegräkning 11/7

steg: 1494
kalorier: 62
effektiv tid i rörelse: 26 min
sträcka: 0,89 km

kommentar:
jaja...

oj oj!

har av isabel fått adressen till en site där man kan omvandla olika träningsformer och vardagssysslor till steg och kalorier!! och oj vad fel jag räknat! jag har ju tagit siffror från korpens hemsida men siffrorna på www.stegräknare.se va mycket högre! och det tycker vi ju om =) vet ju inte om nåt av det är att lita på egentligen men jag tycker ju att tex en timmes spinning känns mer som 12600 steg än 5400! en timmes body pump enligt denna sida är, för mig, 10450 steg och 418 kalorier. spinningen är 505 kalorier!

tack isabel! =)

sten

en enorm sten lättade från mitt hjärta och ersattes av en betydligt mindre.
även den kommer lätta så småning om.

duktig pojke!

idag vände sig max från mage tillbaks till rygg =) jag märkte ingenting och hörde inte ens en duns =) han bara låg på rygg igen helt plötsligt! duktig pojke!

stegräkning 10/7

steg: 7873
kalorier: 328
effektiv tid i rörelse: 1h 37 min
sträcka: 4,72 km

kommentar:
va en sväng på ikea på vägen till gårdsvägen och innan jag åkte hem på kvällen så gick jag en sväng till ica. på ikea va jag säkert mer än en halvtimme och turen till ica tog mer än en timme så den effektiva tiden i rörelse är bara knäpp... på turen till ica fick jag härliga skavsår så på vägen tillbaks gick jag barfota =)

stegräkning 9/7

steg: 5096
kalorier: 211
effektiv tid i rörelse: 1h 2 min
sträcka: 3,05 km

kommentar:
minns inte vad den 9/7 va för dag ens... jo vänta! it's all coming back to me now =) va på gårdsvägen och gick en halvtimmes promenad för att få max att somna. sen va vi hos sara och micke en stund! blev ju iaf över 5000 steg...

stegräkning 8/7

steg: 2814 plus 5400 för en timmes Activio spinning
kalorier: 117 plus spinning
effektiv tid i rörelse: 41 min plus spinning
sträcka: 1,68 plus spinning

kommentar:
tur att jag va på spinningen!

trötter

inte sjuttsingen ville max sova inte. han somnade till vid tutten men vaknade när jag la honom i vår säng. la mig bredvid och ammade lite till i hopp om att han skulle somna om, han va ju så trött! men nej då... jag låg och halvslumrade men vaknade till varje gång han släppte tutten och rörde på sig. men vi låg iaf där och hade lite mysigt i 40-50 minuter och det blev jag liiite piggare av.
vid 19 åkte jag iväg för att träna (spinning, dödsskönt!) och kom hem vid 21. stackars marcus satt och matade med ersättning, max hade bara skrikit och skrikit och vägrat sova hela tiden jag va borta. men gissa vem som somnade som en stock mitt i ersättningen =) nu vågar inte marcus röra på sig! och jag ska hoppa in i duschen. fy vad svettig man blir av ett spinning-pass....

bvc 9

nu vägde han prick 7 kg och va 65,5cm lång. han följde kurvan han halkat ner till sist vi va där så allt såg bra ut. hade han fortsatte ner mot nästa kurva hade det inte sett bra ut. sen får vi se hur det ser ut om tre veckor när det är läkarbesök. då kollar dom ju vikten igen. och så blir det vaccination... det gick ju kalasbra sist så det gör det nog nu med. men dom är ju lite mer medvetna om saker nu för tiden så han kanske förstår mer och därför blir mer lessen. det visar sig. jag läste någonstans att dom brukar reagera mer, med feber och sånt, på andra vaccinationen. men distriktssköterskan hade inte nå siffror på det. eventuellt kunde det vara så sa hon. vi får se! har alvedon hemma så det ordnar sig i så fall.

jag har förberett middagen så det bara är att sätta in i ugnen och koka ris. flygande jakob blir det! det är faktiskt jag som har lagat middagen tre dagar i rad nu =) tortellini med tonfiskröra, fetaost-köttfärslimpa och nu flygande jakob! idag fick jag förbereda för marcus vet inte när han kommer hem och jag vill försöka hinna med att träna spinning kl 19.30. det gäller ju att marcus kommit hem till 19 i så fall.

max är lite små kinkig. han är nog trött han har ju inte sovit så mycket eftersom han vaknade så tidigt. ska prova ge han lite tutte och se om han somnar en stund!

utmattad

max har förresten varit helt utmattad sen dopet =) det tog på krafterna att va så social och glad utan att sova! sen i lördags eftermiddag har han sovit hela nätterna som vanligt men också flera timmeslånga omgångar både i söndags och i måndags. när jag va på body pumpen i söndags sov han strax över två timmar!! men det kunde ju så klart inte  hålla i sig för alltid... igår somnade han strax efter 23 och vaknade 5.30. somnade inte om förr än 7.30 och sov då bara 40 minuter till. dom 40 minutrarna hann inte jag somna på =( låg och frös så jag nästan grät trots både mitt och marcus täcke... så idag är jag trött =( det va flera månader sen jag bara fick sova 6,5 timme på en natt. får se om han sover nåt efter bvc kanske. han verkar ha somnat vid tutten nu men nu ska vi ju gå strax så han kommer vakna när jag tar på honom jackan...

så söt =)

igår tog vi oss i ösregnet till helena och liam 7 månader i bergsbrunna. åt lunch och snackade barn och fikade =) liam sprang runt i sin gåstol och pratade (skrek) glatt och högljutt hela tiden. tror max va lite småskraj så han pratade inte alls mycket. men på bra humör va han! när vi kom hem däremot, började han prata (skrika) tokmycket! på exakt samma högfrekventa sätt som liam pratat (skrikit)  =) härmapa!! det va livat värre hela kvällen =) han verkar fortsätta lite smått idag med....

nu sitter jag och ammar innan vi ska till bvc. ska bli spännande att se eftersom dom sist tyckte att han ökat för lite i vikt. det va enda anledningen till att dom klämde in den här tiden innan nästa läkartid (och vaccination) om tre veckor. så vi håller tummarna. jag själv va ju alltid spinkig när jag va liten så det kanske ligger i generna helt enkelt. måste komma ihåg att kolla vad jag vägde i den här åldern nästa gång jag är på gårdsvägen.

det verkar heller inte som att marcus behöver jobba över så mycket. igår slutade han till och med tidigare! mycket skönt!

nej nu tror jag att jag ska läsa lite medan max snuttar klart. plockade på mig två michael connelly sist ja va på stan! självklart på engelska =)

stegräkning 7/7

steg: 3492
kalorier: 145
effektiv tid i rörelse: 49 min
sträcka: 2,09 km

kommentar:
klart godkänt med det äckelväder som va hela dagen...

bilder från dopet!

än så länge har jag bara bilder från min egen kamera och det va lite dåligt ljus i kyrkan men här är iaf ett litet utval!







mumma!

stegräkning 6/7

steg: 2199 plus 5400 för en timmes Body Pump
kalorier: 91 plus bp
effektiv tid i rörelse: 35 min
sträcka: 1,31 km

kommentar:
följde med min mamma och mormor en sväng till ikea. det va tur att det va body pump på kvällen för det blev inte mycket mer än så...

stegräkning 5/7

steg: 6747
kalorier: 281
effektiv tid i rörelse: 1h 29 min
sträcka: 4,04 km

kommentar:
en liten promenad med max gammelmormor och gammeldoris blev det när övriga gäster åkt men det gjorde nog ingen nytta med tanke på tårtor, kakor och middagen sen! men behövligt och skönt va det =)

max dag

vilket vackert väder och vilken underbar unge vi har!! *överlycklig* han va på glatt humör hela dan och charmade alla som vanligt =) och vilken släkt och vilka vänner vi har! vi är så tacksamma! det va tråkigt att inte fler från marcus sida kunde komma men det va ju en dum krock med bröllopet. sånt händer =(

det va den unga prästens första dop och han gjorde ett kanonjobb! man kunde tro att han inte gjort annat. kyrkan va jättefin och mysig!! det va ett bra val och äntligen fick jag komma och hälsa på marcus mamma!

väl på gårdsvägen åt vi god kycklingsallad, pratade massa och öppnade massa fina paket åt max! han fick sång-, läs- och pekböcker, pengar, leksaker, poängfotölj, jättefint armband, barnvagnsskylt mm mm mm! han är redan rikare än vad jag är trots semesterersättningen som kommit in på kontot.... =)

det är helt ofattbart va glad max va hela dan trots att han blev så trött så trött! han sov ungefär 2,5 timme på sena eftermiddagen, jag hoppas han sover bra inatt med.

tack allesammans för en underbar dag! kunde inte blivit bättre! massa kramar till er alla!!! (ska lägga upp bilder här senare)

stegräkning 4/7

steg: 6677
kalorier: 278
effektiv tid i rörelse: 1h 34 min
sträcka: 4,00 km

kommentar:
rände runt på stan och på gränby centrum för att hitta kläder till dopet (vilket sket sig totalt, fick låna av syster och mamma)

stegräkning 3/7

steg: 5402
kalorier: 225
effektiv tid i rörelse: 1h 7 min
sträcka: 3,24km

kommentar:
en promenad med hanna och emil

dop!

imorn är det dop! hoppas på glatt barn och vackert väder =)

god morgon!

idag ska jag på stan med min syster och min mormor! jag måste hitta nåt att ha på mig på dopet. alla kläder jag hade innan jag blev gravid är för små och alla kläder jag hade under graviditeten är för stora... jag hade världens mardröm nu på morronkvisten, hur jag stressade runt som en tok hemma hos mamma och pappa på morgonen innan dopet och provade alla kläder jag kunde hitta. prästen ringde efter oss två gånger och undra va vi va =/ pinsamt... så det är bäst jag hittar kläder idag så att drömmen inte blir verklig!

igår va max och jag hos hanna och emil! vi tog en liten promenad och åt lite lunch. det va så kul att se emil och max ligga och titta på varann! tror att dom försökte prata emd varann också men max va lite skrajsen av sig =) underbart söta va dom i alla fall! och jag tror att det va all den hjärn gympa som gjorde att max sov en timme 21-22 och sen somnade igen vid 23 och vaknade alldeles precis nu kl 9. jag hör hur han ligger och pratar där inne =) det va länge sen jag gick upp innan max faktiskt. men nu har jag hunnit packa iordning allt jag behöver för dagens utflykter och jag har gjort frukost åt mig som jag kan äta klart medan jag ammar. skulle va skönt att gå upp en timme innan max varje morgon för man får så mycket gjort. men det är ju omöjligt att veta när han tänker vakna =(

marcus behöver också kläder för dopet och han skulle se om han kunde sluta lite tidigare och möta oss på stan sen. vi får se *hoppas, hoppas*

nu slutade max prata, undra om han somnade igen?? bäst jag går och kollar. hoppas alla får en bra dag idag! verkar ju kanske kunna bli bra väder!

stegräkning 2/7

steg:
kalorier:
effektiv tid i rörelse:
sträcka:

kommentar:
tänker inte ens skriva ut det så pinsamt va det....

konstigt...

max sov i min famn i nästan tre timmar. hela tiden så skrek, grät, pratade och gnydde han i sömnen. det va jätteläskigt och jag fattade ingenting! där runt tre timmar hade han gråtit i en kvart utan uppehåll så då gick jag och tog tempen på honom. han hade ingen feber men det fick honom att vakna iaf. och helt plötsligt va allt bra! fattade ingenting...

då fick han sin gröt också! men det blev ingen tur till johannas katter idag. får gå dit imorn. vågar faktiskt inte gå genom valsätra så sent. fast det är ljust. så idag blir det nog pinsamt få steg igen. får ta igen det med hanna och emil imorn! sen är det ju dags att springa spåret igen, om jag ska hålla varannan-dag-planen....

försöker få max att somna "tidigt" ikväll. wish me luck!

typiskt

kollade smhi precis och självklart ska det va jättefint väder torsdag och fredag men regn på lördag när vi ska ha dop =(

=(

vackert väder blev det ju inte... *suck*

det är en jobbig dag idag. max är mer eller mindre lessen hela tiden och ingenting duger mer än en minut, om ens det. jag får bära på honom nästan hela tiden och idag av alla dagar har jag jätteont i nacken och på två olika ställen i ryggen =( vet inte om det är löpningen igår eller nåt annat. det blir ju iaf inte bättre av att bära på max. huvudvärk har jag också, det är nog en kombination av värken i nacken och det dåliga vädret.

brukar ju ge max gröt runt två men han grät så tårarna sprutade när jag satte honom i sin stol så jag fick ge upp. så nu sitter vi här i soffan, jag vid datorn och max vid tutten. verkar som att han håller på att somna. får hoppas han sover en stund. tråkigt att sitta i soffan men åh så skönt att vila ryggen! han har känts lite varm idag igen men jag har inte brytt mig om att kolla tempen. eftersom han har varit mycket lessen så är han säkert varm därför.

nu sover han så jag ska luta huvet bakåt och blunda lite.

stegräkning 1/7

steg: 4370
kalorier: 182
effektiv tid i rörelse: 52min
sträcka: 2,62

kommentar:
mätaren mätte ju inte ordentligt under löpturen =( den räknade ca 2400 steg och jag springer inte 1m/steg...

1 juli

första halvan av året har redan passerat. shit va tiden gått fort i år!! lilla max =)

idag va vi på gårdsvägen. ovanligt! =) solen sken och på eftermiddagen sprang jag spåret! klarade hela varvet denna gång med. skönt. men stegräknaren räknade inte alls ordentligt under löpturen =(

orkar faktiskt inte skriva nå mer. marcus har nattat max så nu ska jag stupa i säng. hoppas det vackra vädret fortsätter imorn!


stegräkning 30/6

steg: 5695
kalorier: 237
effektiv tid i rörelse: 1h 9min
sträcka: 3,41 km

kommentar:
inga kommentarer

RSS 2.0