Dilemma

Min syster kommer hem från sin resa den 24 mars kl 14.20! Jag har lovat att vara med på flygplatsen och hämta upp henne med båda barnen. Jag vill vara där och hämta upp henne.

När jag va på bvc med Minna i onsdags passade jag på att fråga om svininfluensevaccinet dos 2. Jag behöver den inte eftersom jag inte längre är i någon riskzon men Max bör ta den. Dom har drop in den 24 mars kl 14-16.....

Men slutet av mars, är inte influensasäsongen så gott som över då? Behöver han verkligen en andra dos så sent? Jag vill vara på Arlanda då =(

Får fundera på det där.... Nu är det dags för sängen! Minna sover första vändan i vagnen i natt, verkar det som =)

Kladdigt...

Blev precis ordentligt nedspydd av lilltjejen, hoppas det bara va en bebis-spya och inte en magsjuke-spya...

Längtar ännu mer efter den där duschen nu!

Fördelen

med att vara magsjuk är att jag gått ner 1,5kg till =)

Är redo för en efterlängtad dusch när Max och Marcus kommer hem från Siba!

Sängliggande

Har kräkts heeela natten och haft jätteont högt upp i magen när jag legat ner. Va tvungen att sitta upp i sängen för att inte ha ont och har med andra ord inte sovit nånting. Istället har jag jätteont i svanskotan...

Men nu har jag inte spytt sen i natt och inte heller varit på toan på ett tag. Har dessutom ätit blåbärssoppa och lite pannkaka så jag är på väg åt rätt håll! Max är hos mina föräldrar och busar och Minna sitter som vanligt fast vid mina tuttar =) Hon sov nästan tre timmar för ett tag sen och då sov jag med, superskönt! Kunde knappt få upp ögonen när hon ropade att det va dags för mat igen =)
Marcus passar upp på mig och pluggar!

Tanken va från början att jag och Minna också skulle va i Bergsbrunna så Marcus skulle få total studiero, men vi får ta det nästa helg istället.

Nån som vet om magsjukor går över i bröstmjölken?


=(

Jag har alltid tyckt att jag varit en väldigt bra mamma till Max. Han har alltid varit väldigt snäll och lätt att ha att göra med. Därför trodde jag också att jag skulle klara av två barn bra. Speciellt nu när det visat sig att Minna också, hittills åtminstone, är ett väldigt lätt barn.

Men så fel man kan ha. Jag klarar inte det här bra alls. Psykiskt alltså, "arbetsmässigt" går det bra.
Dagen idag va väldigt bra tills 16.00 nån gång. Bröt ihop totalt och satt och storgrät i soffan i 40 minuter med Minna fastklistrad vid tutten, medan Max fortsatte att skrattandes kasta Duplo och vattenflaska på oss. Om och om igen, oavsett vad jag sa.
Ju längre jag grät desto mer påverkad blev dock Max av det och tillslut började tårarna rinna på honom också. Han grät inte ordentligt men läppen ryckte och han såg rädd ut. Fick mig ju inte att må bättre direkt... Minna hade precis fått nog av mat så jag kunde lägga ifrån mig henne för att krama Max men han kröp in under skrivbordet och gömde sig. Snacka om att känna sig värdelös!!!
Gick in i köket för att snyta mig och då kom han in så vi kunde kramas och pussas lite.

Frustrationen över att inte kunna göra något annat än att säga nej, vilket bara möts med skratt eller en sur blick och en ny duplo-bit som flyger genom luften, medan jag sitter och ammar är enorm.

Jag kanske är för svag för två barn.

Trötta

Max sov dåligt i natt med, vaknade två gånger och ville sen gå upp 05.30 för andra gången denna vecka. Sen hade han ju sin kräk-natt och sin diarré-natt så han har med andra ord sovit dåligt typ hela veckan. Marcus och jag är plötsligt supertrötta. Men det blir nog bättre när han får göra av med energi på dagis. Och i helgen hos mormor och morfar =)

Minna va vaken hela förmiddagen igår vilket resulterade i att hon sov hela eftermiddagen och kvällen. Jag fick väcka henne för att amma varje gång och det blev bara 9 ammningar under hela dygnet istället för 12-14 (ja jag håller stenkoll denna gång med!). Sen ville hon ju såklart va vaken sent på kvällen så vi la oss vid 01 typ en halvtimme innan Max vaknade första gången. Så kan det gå. Men nu har iaf jag och Max fått leka en massa iom att hon fortfarande "natt-sover", ska nog väcka henna och amma snart, mina tuttar skriker efter henne =)

Fan också.... Hade skrivit dubbelt så mycket till men så råkade jag trycka bakåt två sidor istället för att sudda så nu försvann det... Orkar inte skriva igen =(
En annan gång kanske!

=)

Jag har bara 4,5 kg kvar att gå ner =) Tänk att det kan va sån skillnad på två olika graviditeter!!!
Och det trots att vi slarvat ordentligt med att leva nyttigt sen Minna föddes. Men nu är det nya hårda tag på vad som stoppas i munnen i denna lägenhet.
Och jisses vad jag längtar efter ett ordentligt spinning eller Body Pump pass!!!! Om Max får komma iväg till dagis nästa vecka så ska det sättas igång med promenader!! Vore trevligt med snäppet mildare väder också....

Lugnast

Minna är nog den lugnaste, snällaste bebis jag träffat, bortsett från när vi byter blöja =) Jag förstår inte hur det kan komma så mycket och höga toner från en sån liten kropp! Det riktigt skär i öronen.
Men så fort hon får på sig blöja och kläder igen så blir hon lugn =) Det är nog inte bara jag som fryser i vårat badrum....

Hemma idag med

Max är riktigt dålig i magen så han fick vara hemma idag med. Efter en tung natt så fick iaf Max och jag sovmorgon. Stackars Marcus har det nog tufft på jobbet däremot...

Hoppas han får komma iväg till dagis nästa vecka....

Filmerna jag inte kom ihåg

Shutter Island och I love you Phillip Morris är de två andra filmerna jag sett reklam för och vill se. Men som sagt, får vänta tills dom går att hyra.

Det fanns ju sina fördelar med att ge Max ersättning....

Våra barn!












Båda barnen sover

Max har sovit i nästan två timmar så han kommer nog springandes vilken sekund som helst =)
Min pappa kom och passade Max så jag och Minna kunde åka själva till Bvc, och Max fick en chans att leka av sig lite. När vi kom hem va han speedad men somnade mitt i lunchen =) Minna sov också då så jag funderade på att ligga kvar i Max säng och slumra lite jag med, det va så mysigt att ligga och hålla honom i handen! Men jag tänkte på den lilla disk som va kvar sen igår och gick upp. Minna vaknade och ville ha mat 5 minuter senare... Så då satte jag mig och tittade på "En plats i solen" istället, älskar det programmet! Minna snuttade ganska länge och sen somnade hon ordentligt. Så då diskade jag =)

Har lyckats smälta diskhandskarna igen, förstår inte hur jag lyckas!

Minna hade iaf gått upp 205 gram på 8 dagar, till 3 755, vilket är 95 gram över födelsevikten! Duktig flicka ♥ Men på längden va det ingen förändring. Jag fick en salva jag ska smörja in min hand med, har fortfarande ont sen dom satte kanylen eller vad det heter, och ådran är stel och svullen. Inget farligt enligt sköterskan men det kan bli problem att sticka i ådran i framtiden. Tur att jag har så fina ådror i armvecket...

Insåg att jag fick Max att låta som ett monster igår, tänkte på barn som är med i Supernanny och sånna program. Det va långt ifrån så illa, verkligen så långt ifrån man kan komma. Han va inte arg, skrek aldrig, bråkade aldrig. Bara testade gränserna och överskred dom precis. Men jag är så ovan med sånt eftersom han alltid varit så snäll och enkel att ha att göra med. Blev bara ledsen på mig själv att jag inte klarade av det.
Självklart är det helt naturligt för honom att bete sig sådär. Jag har ju inte ens hälften så mycket tid för honom som jag hittills haft. Klart att han blir uttråkad och vill ha uppmärksamhet. Bara en väldigt jobbig känsla att inte kunna ge sitt barn vad den vill ha och vad den är van vid. Utan att kunna förklara det på ett sätt som han förstår. Men vi vänjer oss både han och jag =) Och imorn är det ju dagis igen!

Nu låter det som att lilltjejen är på väg att vakna snart. Och pojken borde komma traskandes han med.
Våran nya dvd har förresten plötsligt gått sönder..... Den som är räddaren i nöden vid "jobbiga situationer"... Blir väl alltså en tur till Siba i helgen...

Stackars barn

Har så fruktansvärt dåligt samvete för Maxen.
Minna sov bra efter jag skrev sist, över två timmar, så då fick Max och jag lite lektid och så åt vi mellanmål. Men eftersom hon sov så mycket så skulle hon ju äta konstant igen när hon vaknade. Max har slagits, rivits, kastat grejer och bara fortsatt med det han inte fått göra.
Mina första tårar kom typ 10 sekunder innan Marcus klev innanför dörren och då bröt jag ihop. Han har aldrig varit såhär förr. Och jag vet ju att det är för att han är uttråkad. Skitjobbigt att inte kunna göra något åt det!!!
Jag har nog inte sagt "nej" till honom lika många gånger sammanlagt på två år som jag gjort nu på två dagar..... Mår apdåligt över det.

Imorgon ska vi iaf på en liten utflykt till Bvc alla tre. Hon vågade inte komma hit idag ifall Max va sjuk och imorn hade dom inte tillräckligt många friska sköterskor för att kunna åka iväg. Så då får vi gå dit istället. Sen kommer nog resten av dagen se ut som idag....

Han blir så glad när pappa kommer hem....

Suttit fast i soffan hela dagen hittills

För första gången på väldigt väldigt länge har jag sett reklam för film på bio som jag faktiskt vill se. Och inte bara en utan typ tre eller nåt, kan inte komma ihåg vilka det är mer än Tim Burton´s Alice i underlandet . Men det är verkligen inte läge att gå på bio än på några månader, om jag inte börjar pumpa men jag har inte lärt mig att tycka om det....
Så typiskt dåligt timat!

Idag har Minna ammat så gott som hela tiden, har så otroligt dåligt samvete för Maxen =( Just i denna sekund är allt bra, Fåret Shaun går på barnkanalen. Men han är så grymt uttråkad så jag kommer inte ens våga försöka diska eller duscha. Vet inte alls vad vi ska hitta på. Så fort jag börjar nån lek med honom vill Minna ha mat igen...... Men sånt är livet antar jag. Han får ju iaf gå på dagis på torsdag och göra av med lite energi.

Blev inge dagis

Max kräktes i natt så det bidde inge dagis =( Han kräktes bara en gång, men fick nog upp allt han ätit under hela dagen. Vilket visserligen inte va överdrivet mycket, men i kräk-format såg det enormt ut... Han kom till mig några gånger under dagen igår och sa att han hade ont i magen så jag blev inte så förvånad. Men idag verkar han pigg som en mört! Han åt nästan all välling och en halv macka, nästan mer än vad han normalt äter till frukost nuförtiden.

Ringde till Bvc för att berätta läget, distriktssköterskan ska ringa upp så får vi höra om hon vill komma ändå. Hade ju tänkt diska och småplocka lite under tiden Max va på dagis men får hoppas han är snäll och låter mig göra det iaf. Det går säkert bra, iaf om jag tar lite i taget. Den planerade duschen däremot... Hur får man till det med två småbarn som inte bör lämnas tillsammans utan uppsyn? Det ska bli intressant. När Max bara är hemma såhär så går det inte att få honom att sova middag före tre, om inte ännu senare. Igår somnade han och Minna i soffan närmare 17. Jag va inte långt ifrån att somna jag med =)
Får nog vänta med dusch tills Marcus kommer hem. Han är eventuellt på väg att bli sjuk stackarn, är dålig i magen och mår illa. Får hålla tummarna att det inte blir värre!

Nej nu ska dricka en kopp svartvinbärste och sen ska jag väcka lilltjejen, det va tre timmar sen hon åt och jag hörde att hon bajsade i sömnen för en stund sen =)

Måndag idag

Pratade med dagis precis. Max stannar en timme längre imorn eftersom Bvc kommer hit kl 14. Känns lättare om han inte är hemma då. På onsdag kommer han däremot va ledig för det va ont om personal, och på torsdag ska vi till doktorn kl 14 så då får han sluta lite tidigare och bli väckt stackarn...
Det härjar fortfarande massa förkylningar och magsjukor på dagis så Max är väl sjuk igen lagom till helgen gissar jag. Utan att vara pessimistisk utan snarare realistisk.

Har iaf fått en sida med bra instruktioner hur jag knyter bärsjalen så ikväll ska det tränas. Det ska ju inte bli lika kallt imorn som idag så om hon ligger innanför min jacka så går det nog bra att ta en kort tur till och från dagis.

Kanske lägger upp lite bilder under dagen. Max och jag har precis ätit lunch, barnkanalen spelar för fullt på tv'n och Max varvar det med synth-spelande och mikrofon-sjungande. Tur att inte Minna bryr sig om höga ljudnivåer..... =) Hon ligger just nu i vagnen och sover, placerad i solen i soffan. Det verkar hon tycka är jätteskönt! Sov jättelänge så igår med.

Förresten satte jag in foton för en månad i Max album igår kväll!! *stolt* Så nu är jag ett steg närmare ett färdigt resultat. Men bra långt ifrån ändå..... Måste ju köpa ett album till Minna nu med. Tycker album är så dyrt =( Likadant med ramar, också jättedyrt.

Nej nu ska jag se om jag får krama lite på älskade Maxen!!

Tillbaks till verkligheten

Imorn är det dags att skaffa sig rutiner igen. Marcus ska tillbaks till jobbet och jag ska roa Max med Minna hängandes vid tutten =) Har hört att det ska bli alldeles för kallt för att ta ut lill-tjejen så det blir nog en massa Duplo och musik-spelande i soffan hela dagen. Måste ringa dagis och höra hur det verkar med rs-virus och grejer inför tisdagen.

Har det verkligen redan gått två veckor?! Samtidigt som det känns som att Minna alltid varit här hos oss =)
Hur får man förresten ett spädbarn att vända på dygnet? Det blir intressant, vore ju toppen om vi helt plötsligt sov jättedåligt lagom tills Marcus börjar jobba.

Minna fick sitt andra bad idag, gick betydligt bättre än första gången. Förra gången skrek hon så mycket att hon bara bajsade i vattnet så det blev en riktig kortis =) Denna gång blev det en ordentlig tvättning och det va bara precis på slutet hon klagade lite. Till skillnad mot Max verkar hon tycka om att bli insmord efteråt. Max tyckte om badet men hatade att bli torkad och insmord =)

Nu börjar det bli dags för mat åt lilltjejen så jag ska passa på att gå och kissa först.

Hoppas alla haft en bra helg! Det har vi =)

Kvällsmänniskor

Max har ju ända sen han va pytteliten sovit bra på natten men helst gått och lagt sig sent och vaknat sent. Minna är hittills likadan. Natt-ammar oftast vid 23-00 nån gång och sen sover vi. Igår hade hon ont i magen så då somnade hon först vid 00.30, men sen sov vi till 05.20 då hon fick blöja och tutte och sov sen till 08.10 då hon igen fick blöja och tutte och sen väckte jag henne nu vid 11 för samma procedur. Jag är varken kvällsmänniska eller morgonmänniska, jag är en sömn-människa =)

Är jätteskönt stt vi sover så bra men på tisdag ska Max va på dagis kl 9.00. Hur ska det gå till? =) Och hur ska vi komma dit i all snö? Har ju inte varit där med Max sov-vagn än, kan ju inte dra två vagnar om dom inte plogat ordentligt. Det visar sig på tisdag hur det ser ut. Måste lära mig knyta bär-sjalen tills dess så kan jag ha Minna innanför jackan. Kanske är skönast för henne också om det ska bli så kallt som dom säger att det ska bli....

Vackert väder är det iaf idag!! =)

Då va det dags för nästa!

Stort grattis familjen Luikert!!! En pojke tittade ut igår kväll och Marcus är nu inte bara stolt tvåbarns-far utan också stolt morbror! =) Hoppas ni mår bra alla tre! Är så himla nyfiken =)

Orutinerade

Ett lyckat kalas, men vi glömde sjunga för Max och vi glömde helt bort fiskdammen. Så nu har vi massa godispåsar i skafferiet....

Max har iaf haft jättekul idag! Så skönt att se!! Tack för alla presenter och trevligt sällskap, både barn och vuxna =)

Ja jisses

Idag av alla dagar har Minna valt att sitta fast vid mina tuttar så gott som hela eftermiddagen och kvällen. Idag när vi haft/fortfarande har massor att göra. Känns värdelöst att sitta i soffan och bara titta på när Marcus springer runt och fixar allt. Han har gjort världens finaste smörgåstårta, smakar den hälften så bra som den ser ut så blir det smarrigt värre. Kanelbullar har vi gett upp hoppet om, Marcus ska ta en tur till Ica om en stund och köpa istället. Men chokladbollar har jag gjort iaf. Och städar gör Marcus nu.
Disk, badrum, Ica, natta Max och några till amningar är vad som är kvar att göra. Max är dessutom helt hyper, som nästan alla kvällar nu för tiden, han har säkert haft en aptråkig födelsedag och jag har inte haft annat än dåligt samvete de senaste dagarna.

2 år!

Stort grattis på två-årsdagen min älskade ängel! Vad fort tiden går!



♥Stora busfröt! ♥


Äntligen

Har jag lagt upp lite fler bilder i bildbloggen!

Ha Ha Ha..............

Hade visst inge kokos heller.
Så nu är det pärlsocker på mockarutorna.

Men jag är iaf nyklippt och fräsch =)

Verkar som att lilltjejen igår och idag "somnat djupt" en amning tidigare på kvällen. Vilket ju betyder att jag borde lägga mig då jag med. Men jag verkar bara gå och lägga mig senare och senare. Jättedumt med tanke på att Max på tisdag ska till dagis och det betyder en "tidig" morgon för vår del.
Men idag hade jag iaf en anledning att inte gå och lägga mig i tid, vi hade ju helt glömt bort att slå in Max paket! Men nu är det gjort, jag är av någon anledning dödstrött. Men Minna har nu sovit i två timmar nästan så jag borde väcka henne och byta blöja och kläder och tutta lite innan jag går och lägger mig. Kommer nog annars bara hinna somna innan hon vaknar av sig självt.

Vet inte om jag nämnt det men på dagtid sover hon jättebra i vagnen men så fort det blir natt så ska hon bara sova bredvid mig. Igår gick det däremot bra att ligga i vagnen första omgången och jag fick sova ensam i min säng i typ 1,5 timme! Inte för att jag sover dåligt med henne bredvid mig, men lite rörelsefrihet va trevligt =)

Igår fick Max sin sista dos av hostmedecinerna för denna gång. Nu ska han gå helt utan i drygt en vecka (samtidigt som han ska komma tillbaks till dagis....) och sen har vi tid på barnspecialistmottagningen. Ska bli spännande att se vad dom säger där och hur det går utan medicin igen....

Nej, jisses vad trött jag är ikväll. Sov gott!

Vilken dag

Hade planerat dagen så bra så att vi ska hinna med allt till på lördag - utan att behöva stressa nånting.
Vi skulle börja med att åka till Willys på Kungsgatan och leksaksaffären som ligger bredvid. Skulle handla ganska mycket mat och ett par leksaksprylar. Sen skulle vi förbi Apoteket och Ica vid Brantings torg för att hämta ut paket på väg hem.
Väl hemma skulle jag baka mockarutor och kanelbullar. Sen in i duschen och tvätta håret för runt 18 kommer Helena hit och klipper mig! Och däremellan ett antal amningar =)

Började med att vi halvvägs till Willys kom på att jag inte fört över pengar till rätt konto. Åkte sen till fel Willys vid Celsius utan att tänka mig för. Gjorde iofs inget eftersom jag ändå inte hade pengar till leksaksaffären. Pengarna räckte till middagen ikväll och ett fåtal småsaker till helgen. Så nu måste vi storhandla imorn istället....
Kom iaf ihåg apoteket och paketet.
Hemma sätter jag igång med mockarutorna för att mitt i baket upptäcka att jag varken har bakpulver eller florsocker så det räcker..... Marcus sprang iväg till Ica och handlade medan jag ammade lilltjejen. Nu är kakan precis ute ur ugnen och jag har precis ammat igen.

Dags att fixa glasyr och duscha. Kanelbullarna får vänta till imorn det med..... Liksom städning.... =) Men kalas ska det bli!!!

Bvc

Dom hade så ont om tider på Bvc denna vecka så inskrivningen fick bli på tisdag, då gör dom tydligen hembesök. Men vi fick komma idag för en snabb mätning och koll av vikten. Minna har växt en halv centimeter =) och är alltså 51,5 cm lång nu. När hon föddes vägde hon 3 660 och på återbesöket på Ackis vägde hon 3 440. Nu vägde hon 3 550 gram så det går åt rätt håll! Undersköterskan tyckte däremot inte om att vi sover så bra på natten. Hon tyckte jag skulle väcka Minna minst varannan timme för tutte.
Men hur matar man en djupt sovandes bebis? Försökte när jag kom hem från Bvc och Ica men hon knep bara ihop läpparna =)
Så länge hon är glad och nöjd och inte sover överdrivet mycket dygnet runt, jag tar definitivt igen de "förlorade amningarna" under dagtid, så tänker jag inte ta åt mig alltför mycket. Så länge hon går upp i vikt så kan ingen klaga.

Nu brakade det loss ordentligt i en väldigt liten blöja =)

Vackert

Såhär ser blomman ut som jag väntat på nästan ett år. Den bestämde sig för att slå ut när vi låg på Ackis =)

  Vackert orange!

Oförberedda

Så gott som det enda vi hunnit förbereda innan Minna föddes va att jag plockat upp Max bebis-kläder, jag hade köpt ett paket bebis-blöjor och vi hade köpt den gamla vagnen så Max kan sova i den på dagis.

Max gamla kläder visade sig vara aaaalldeles för stora, tom de minsta plaggen i storlek 50/56. Blöjorna, 3-6 kg, va alldeles för stora och läcker om hon ligger på sidan. Vagnen är det inga problem med men vi har ju inte fixat så ståbrädan funkar med Emmaljungan...

Vi hade inte packat nån väska åt Max, vi hade inte packat nån förlossningsväska, vi hade inte tagit upp vagnens liggdel eller bilbarnstolen från förrådet på bottenvåningen. Inte hade vi bestämt hur vi skulle göra med skötbord i badrummet. Den uppblåsbara skötbädden från Ikea va det hål i och låg i bilen för att jag skulle byta den.

Sen blev det ju ingenting av alla liggande projekt jag skulle ta itu med innan hon kom till världen =)

Så kan det gå!

Tre av fyra


1 vecka gammal! Vart tar tiden vägen?

Minna bara sover och sover =) Men hon är ändå lite lite mer vaken för var dag. Så underbart vacker unge! Kan inte förstå att jag är tvåbarnsmor!! Och vilka barn vi lyckats få till då, vi är ett bra team Marcus! ;)



Minna 1 vecka gammal ♥

Marcus och Max har åkt en sväng till kontoret, jag har småplockat, vikt undan lite tvätt (premiärtvätten uppe i lägenheten, maskinen verkar funka utmärkt!), vattnat blommor och laddat upp kamerabilder på datorn. Ska se till att lägga upp mer bilder i bildbloggen lite senare. Har inte tagit så extremt många bilder än, dom ser ju ganska likadana ut när hon bara sover =)

Vi har varit ute på två utflykter än så länge. En tur till Gränby Centrum och en tur till "Byggmästarparken" så Max fick leka av sig lite. Igår va det ju så underbart vackert väder!! Ser iofs ut att vara lika fint idag, men jag tror inte Minna och jag kommer ut nåt idag. Vi får se.






Nu är det dags att visa tutten en stund =)
Ha en bra dag allihop!

Bilder

Har förresten lagt upp några bilder från förlossningsdagen i bildbloggen!
Har inte laddat upp nå senare bilder från kameran till datorn än. Men det kommer =)

Förresten, vem skrev att jag borde sms-blogga? Jag vill desperat veta hur man gör, fattar inte.... Kan ta en bild med mobilen och välja "skicka till blogg" men då skapade telia en ny blogg åt mig och det va ju inte riktigt vad jag ville.....

Nu ska jag sova för länge sedan.........

Liten uppdatering som lovat

Idag skulle vi egentligen varit på födelsedagskalas. Hade sett fram emot det supermycket! Men jag fortsatte att vara riktigt dålig i magen även efter förlossningen, allt jag fått i mig (inte särskilt mycket mer än mackor) bara rann rakt igenom mig. Värst va det i torsdags, då va jag stundtals lite orolig för mig själv, hade knappt nå krafter kvar och va småyr. Men så vips igår va jag inte på ett enda otrevligt toabesök! Och idag känns det helt okej äntligen!! Men jag vågade inte gå på nå kalas för säkerhets skull...

Bortsett från att jag varit dålig så går allt bra! Minna har sovit så gott som hela tiden sen hon föddes. Det är egentligen först idag, kanske lite igår eftermiddag, som hon faktiskt varit vaken annat än för att meddela att hon är hungrig. Sömnen och att hon är lite lite gul är dock de enda tecknen på att hon är född för tidigt, annars är hon frisk som en nötkärna och stark som en oxe! Eller nåt sånt =)
På dagtid har hon inga problem med att sova själv på soffan eller i vagnen, men på natten ska hon ligga vid min sida och sova. Mysigt men jag får så himla ont i höfterna av att ligga blixt stilla i samma sido-ställning så jag hade föredragit om hon ville ligga i sin säng eller vagn. Dessutom är jag rädd för att mosa henne och så har jag inte lyckats räkna ut hur jag som är så frusen ska kunna ligga helt under täcke utan att hon ligger och svettas ihjäl där under med mig... Men jag klagar inte, sover betydligt mer nu än vad jag gjorde första veckorna med Max =) Har inte ens tagit mig tid att sova middag mer än i tisdags tror jag. Fast det får jag väl sota för snart kanske....

Marcus kämpar på han stackarn. Tar på sig alldeles för mycket här hemma samtidigt som han sitter och jobbar på kvällarna när vi andra sover. Det va ju väldigt oplanerat att Minna skulle titta ut redan...

På Max verkar det nästan som att Minna alltid varit här =) Han lärde sig namnet på en gång och bryr sig inte överdrivet mycket om henne. Klappar henne lite ibland, härmar hennes ljud, kommenterar att hon sover eller äter. Men han är noga med att fråga vart hon är om hon "ligger utom synhåll" och måste då kolla att hon är där =) Max är annars fortfarande förkyld fast betydligt bättre. Sover fortfarande oroligt och kommer inspringandes varje natt. Jobbigt eftersom jag har Minna bredvid mig så istället för att ge honom en stor kram måste jag se till att han inte slänger sig på henne. Och varje gång jag flyttar mig från Minna så vaknar hon och vill ha mat så det blir alltid Marcus som får följa med Max till sitt rum. Saknar honom väldigt mycket =( Speciellt runt den här tiden på kvällen, den känslosamma tiden =) Har inte lyckats natta honom än heller, hinner göra alla förberedelser, borsta tänderna, byta om, medicin mm. Men så fort det är dags för själva nattningen så är det dags för ammning.... Nu blev jag lite sentimental igen....

Och avbruten. Fortsättning följer!

Ironi

Mina föräldrar åkte till Bollnäs igår eftermiddag, pappa ska tävla, och dom kommer hem på söndag. Såhär i efterhand är det väldigt lustigt hur fåniga jag tyckte mina föräldrar va för ett par veckor sen, när dom oroade sig för att vara borta en hel helg ifall jag skulle föda för tidigt =) Nu va Minna redan 4,5 dag när dom åkte!


Jag ska försöka uppdatera snart, har vääärldens bloggabstinens!!! Men jag får helt enkelt inte till det. Men snart så, jag lovar!

Egentid redan =)

Minna ligger i liggdelen till vagnen och sover. Det är så gott som det enda hon gjort sen vi kom hem, sovit, måste varit en jobbig förlossning för henne =)
Hon vaknar och äter lite tills hon somnar och sen sover hon ett bra tag.

Hon är så liten och söt!! Väger ju ingenting alls jämfört med vad Max gjorde =) Nu va det någon som bajsade, för en gångs skull inte jag =), återkommer!!

Marcus tog med sig Max till sitt jobb en liten stund. Det va ju inte direkt planerat att hon skulle komma nu så han behöver styra upp vem som gör vad de här två lediga veckorna. Eventuellt måste han ta hem och göra lite löner. Men så länge han är hemma så =) Skönt för Max att få en liten utflykt också!

Det känns att jag ligger efter med maten sen några dagar tillbaks, börjar komma igång lite med det. Blir ganska groggy och lite illamående när jag är uppe rör på mig. Men annars mår jag faktiskt väldigt bra! Går ju inte att jämföra med hur jag mådde efter den slitsamma förlossningen jag hade sist med massa blodförlust och allt.
Däremot måste jag verkligen tagit i för kung och fosterland för jag har nog inte ett enda blodkärl i ansiktet som inte spruckit =)




Oväntat

Ja jisses. Det här va oväntat. Och oförberett =) Blev magsjuk natten mellan lördag och söndag, spydde bara två gånger totalt men åt andra hållet va jag på toa konstant. 
Kl 03.40 ca, natten mellan söndag och måndag, va jag uppe och spydde och mitt i allt högg det plötsligt till i magen och sen va det igång! Jättekraftiga värkar på en gång, typ 7-8 minuter mellan de första. Marcus hörde mig halvgråta, mest pga spyan, på toan och kom upp. Jag tänkte att det måste ju vara förvärkar bara så jag la mig i badet. Men vips va det bara 5 minuter emellan och dom va så kraftiga så jag inte kunde ligga still i badkaret. Ringde förlossnningen vid 4.30 och fick rådet att ta en samarin och två alvedon. Typ 4.45 va det bara två minuter emellan och jag förstod inte hur jag skulle stå ut. Hade ju inte fått hem nån tens än =(

Ringde hem till mamma och pappa ungefär 5.00, då det började gå upp för oss att antingen går det väääldigt snabbt eller så är något väldigt fel. Dom kom så gott som på en gång, pappa väntade i bilen medan mormor tog sig an Max som hade vaknat och som för övrigt trodde jag sov i badkaret =)
Marcus stackarn sprang runt och försökte hålla huvudet klart och packa en forlossningsväska medan jag ropade in honom till badkaret för att massera min rygg varannan minut. Efter mycket om och men sket vi i att se till att få en välpackad väska, allt går att lösa i sinom tid.

Lyckades på något sätt få på mig kläder och ta oss till bilen. Tror vi kom till förlossningen precis före 06.00. Där konstaterades det att värkarna kom väldigt tätt och det visste jag redan =) Av någon anledning satte dom ingen ctg (heter det så? för mycket lustgas...) eller kollade hur öppen jag va förrän 7 när det va skiftbyte.
Men då va jag fullt öppen och huvudet hade börjat sjunka ner. Minns faktiskt inte om jag fick lustgasen på en gång vi kom in eller först vid 7 men den va räddaren i nöden, allt blev plötsligt sååå mycket lättare! Hann nästan somna mellan några värkar, trots tätheten =) Haha!

Låg först på rygg en stund, sen stod jag på knä lutad över ryggstödet en stund och sen under de ordentliga krystvärkarna låg jag på sidan med ett ben i en hållare. Eller om nån höll i det? Minns inte...
Hur som helst va lustgasen och stackars Marcus mosade hand det enda jag använde och vips så va hon ute 09.43 =) Blev sydd ett par stygn men kände mig oförskämt pigg hela dagen och natten. Igår morse däremot däckade jag och hela dagen igår va jag jättetrött.



Iom min magsjuka fick vi inte lämna infektionssalen utan skulle få ligga kvar där tills någon annan behövde rummet eller senast till kvällen någon gång. Allt såg så bra ut men dom ville hålla lite koll på min livmoder iom att den blödde rejält förra gången och inte heller ville dra ihop sig då. Men denna gång gick allt bra!
Marcus åkte hem vid 18 när vi väntade på barnläkaren för att hämta bilbarnstolen och bebiskläder men sen när han kom tillbaks fick vi höra att vi inte fick åka hem =( Iom att hon föddes i v36-6, alltså en endaste dag från 37 fulla veckor, så ville inte ens läkaren titta på henne utan regler va till för att följas. Föds man så tidigt så måste man va kvar ett dygn oavsett hur bra man mår. Och regler finns ju av en anledning och jag hade egentligen inget emot att stanna en natt och bli uppassad, men när man hade ställt in sig på att få åka hem så va det lite trist.
Marcus åkte hem och tog hand om Maxen och jag låg kvar i infektionsrummet med Minna. Fördelen med infektionsrummet va ju att jag blev extra uppassad eftersom jag inte fick lämna det =) Dom kom och frågade om jag ville ha mat nästan hela tiden =) Vid 5-6 tiden på tisdagmorgonen behövde dom rummet till någon ny med magsjuka och jag fick köras till ett av de små undersökningsrummen man brukar få komma in i först. Läkaren kom vid 8 och sa att allt såg fint ut, vi sov lite och åt lite frukost och sen kom pappa och skjutsade hem oss vid 10 =) Skönt att komma hem!

Välkommen Älskade Minna!

3660 gram och 51 cm lång tittade hon ivrigt ut kl 9.43 den 8 februari =)



Minna Therese Ahlvin ♥


Eventuell bloggpaus

Lite krage fick jag tag i iaf! Dammat, dammsugit, moppat golv och vattnat blommor har jag iaf gjort. Så imorn är det badrummet kvar, och mer disk såklart. Det tar ju aldrig slut...

Max vill inte somna... Men nu är Marcus där.

Har idag känt mig fruktansvärt värdelös. Har så mycket saker jag vill göra men ingenting blir gjort. Ingenting. Vissa "projekt" är flera år gamla... Har tex för länge sedan påbörjat ett fotoalbum med min och Marcus första utlandssemester till Turkiet. Jag har gjort första sidan. Det måste varit 2006 vi åkte. Eller 2005 tom?? Och Max album är ju bara för pinsamt... Har framkallat bilder för de första 6 månaderna men bara satt in de fyra första i album.... Funderar på att framkalla alla bilder igen, det är ju så billigt om man gör det på nätet, och se till att framkalla hela första året på en gång. Om inte ännu fler bilder. Ville för mycket när jag började med det så det är inte ens bra gjort...
Det är ju nu, den här arbetslösa sista månaden innan bebis kommer som jag har mer tid än vad jag kommer ha på flera år. Det är nu jag kan få såna liggande saker gjorda. Hinner/orkar inte hur mycket som helst denna sista månad, men foton är ju så himla kul! Det borde jag kunna få till.
Så jag funderar på ett dator/tv-förbud. Tv är jag inte ens intresserad av, bara slötittar av ren lathet, eller för att få sitta bredvid Marcus en stund innan jag somnar. Datorn är lite svårare, är ju så nyfiken på vad alla bloggar om =) Så ett rent och skärt dator-förbud skulle jag inte klara av. Måste få läsa lite då och då och kommer fortfarande uppdatera min blogg lite då och då, troligtvis mest efter Mvc-besök och sånt. Men bli inte förvånade om jag inte är så aktiv här närmaste tiden. Ska helt enkelt försöka få saker gjorda =) Men bli inte heller förvånade om jag inte kan hålla mig borta utan fortsätter skriva lika mycket strunt som förut...... =)

Nu ska jag stupa i säng. Känns som mitt huvud ska sprängas =(
Massa god natt-kramar!!

Segt idag

Har diskat och hängt upp alla gardiner igen, jättefint! Men längre än så har jag inte kommit....
Marcus pluggar och jag varvar nytta med Max-underhållning. Och nu blev jag av någon anledning helt plötsligt väldigt trött.
Skulle vilja storstäda och vattna blommorna idag, ska försöka ta mig i kragen nu. Längtar så efter en ordentlig promenad, har inte rört mig längre än till Ica (inte utan bil iaf) sen Max blev sjuk för två veckor sen. Vikten kommer rusa i taket sista tiden... Dessutom har vi druckit både cola och julmust, ätit snacks och massor med god mat senaste dagarna.... Och börjar man så är det kört. Eller jag ska vara hård så det ska inte vara kört, men bara för att jag låtit mig få i mig lite socker så har jag senaste dagarna varit sötsugen så gott som heeela tiden =( Verkligen svårt att stå emot, speciellt när jag är trött. Vissa stunder skulle jag döda för choklad och lösgodis. Typ nu.....

Nej, hur va det där med kragen nu igen?

Tiden bara flög förbi

Dagen idag har gått jättefort, och jag vet knappt vad jag gjort...
Vi vaknade 8.30, åt frukost, lekte lite, jag duschade (upptäckte när jag skulle ta deo att jag glömt raka mig under armarna, surt...), måttade gardiner i köket och sen åkte vi till Bergsbrunna. Där har vi lekt, pratat med brorsan på msn, ätit massa massa god mat (som vanligt!), Doris har lagt upp alla gardiner =)

Dagens häftiga händelse inträffade på kvällen innan middagen. Alla satt och ojade sig över vilket gott vitt vin dom drack så jag va tvungen att smaka en smutt. Är verkligen ingen vinmänninska, avskyr rött och hade väl i princip precis börjat lära mig dricka lite vitt innan jag blev gravid med Max. Efter det har jag inte ens kunnat dricka Rosé.
Men jisses, tyckte det här vinet va supergott!!! Verkligen på riktigt gott! Vet inte om det är min förkylning som påverkar mina smaklökar elelr gravidhormoner. Men det va verkligen jättegott =)
Vi ska prova köpa vinet senare när jag inte längre ammar och jag hoppas verkligen att jag fortfarande tycker om det, skulle va så kul att kunna ta sig ett glas vin ibland!

Tror iaf att vi alla tre mår snäppet bättre förkylningsmässigt idag. Vi har inga planer för helgen mer än att Marcus ska få plugga. Får se vad vi hittar på. Städa ska jag iofs göra nån gång =)

Lilleplutt

Maxen har hostat mängder idag igen =( Och snorat floder. Har hostat nästan konstant sen han somnade för 35 minuter sen. Lilleplutt, hoppas det inte blir värre igen...
Marcus har dessutom blivit snorig nu han med. Oundvikligt I guess!

Imorn blir det Bergsbrunna för mig och Maxen! Efter att jag har tagit en skön dusch imorn, fjärrvärmen har varit avstängd hela dagen idag men nu är den igång igen! Marcus komemr sen efter jobbet, lagom till middagen =) Precis som idag! Mumma-god mat!!

Nu ska jag göra mig iordning och hoppas på en bra natt. Har senaste dagarna fått mer och mer ont i en precis punkt på ena sidan av ryggen. Min teori lyder som så: ligger ju på tre kuddar nu för att kunna andas och inte hosta så jäkligt och eftersom jag sover bäst på vänster sida så ligger jag på den ca 90% av natten. Iom de höga kuddarna så hamnar kroppen i en ganska ordentlig vinkel med magen som extra tyngd som pressar neråt....
Så, jag hoppas att jag slutar hosta snart.

Sov gott!

Bortskämd

Idag har jag fått tvättmaskinen inkopplad, jag har fått alla gardiner måttade och tvättade - imorrn ska jag få dom uppsydda, bebisen har fått en supermysig filt, jag har fått nya köksgardiner och en underbar orkidé! Allt av min morfar och Doris =) Dessutom gjorde vi lite research på Babyland så att Doris när hon kommer hem kan sy en bärsjal åt mig!

Passade också på att kolla vad en orginal-ståbräda till Emmaljungan kostar, 540kr. Ska först se om jag kan hitta nån lösning så jag kan använda den vi köpt. Annars är ju 540 fortfarande klart billigare än en syskonvagn.

Kramigt

Idag va Max helt plötsligt supermammig när jag skulle lämna på dagis. Han ville absolut inte ur min famn och varje gång jag eller fröken kom med något lek-förslag så sa han bara "neej, mera mamma" och kramade hårdare. Så till slut fick jag bara ställa ner honom och säga hej då och han började gråta för första gången =( Som tur va så va allt redan bra när jag vände mig om vid grinden för att vinka =)
Igår eftermiddag va han helt plötsligt jättehängig och hade 38,4 men en timme senare va han pigg som en mört igen. Får hoppas att det går bra på dagis idag.

Om en stund kommer min morfar och Doris hit! Mamma och pappa hämtade upp dom på Arlanda igår efter två veckor i Vietnam. Inte ett dugg avis.... Kommer känna mig så extra sjuk och blek när dom kommer innanför dörren. Men det ska bli trevligt med sällskap! Slog mig nu dock att jag inte vet om jag har nå lunch att bjuda på.... Men sånt brukar ordna sig!

Aannars väntar jag på att bli uppringd från Barnspecialistmottagningen runt 11.

Nu är det dags att snyta sig igen.

Magen v37

Bjuder alla på magen denna gång! Känns verkligen som en pluttmage jämfört med Max...
Nästa vecka ska jag ta en bild att jämföra med =)





Vecka 37(36+2)


På tal om Ikea

Senaste veckorna har Max haft en ny (fast gammal) kompis i sängen.



Hans svartvita Ikea-boll måste kramas eller åtminstone ligga bredvid i sängen vid varje nattning och varje gång han vaknar och springer in till oss så håller han den i ett stadigt grepp =)

Om jag känner min son rätt

Så har jag ett stort stort projekt framför mig...
Har plockat upp allt som har med badrum att göra från den sista flyttkartongen i förrådet, och sorterat upp i den lilla trådbacken. Nu gäller det att lära Max att han absolut inte får gå och plocka massa saker därifrån.... Vad har jag gett mig in på??

Hm...

Satt och tittade på webbisar för att få namn-inspiration om det blir en pojk som tittar ut. Upptäckte då att två flickor i år, redan fått flicknamnet vi bestämt. Och det som inte alls är särskilt vanligt...

Har förresten senaste timmen haft sammandragningar heeela tiden, skojar inte! Det har knipit, släppt, knipit, släppt, knipigt, släppt.... Hoppas det inte tänker fortsätta så resten av tiden. Men det är väl bra träning antar jag.

Aktiv dag idag

Nu sitter Max och jag och äter vindruvor. Namnam!

Mig ska man egentligen inte släppa iväg ensam på shopping-uppdrag. Speciellt inte på Ikea... Först åkte jag till öb och köpte en trådbacksliknande grej till badrummet. Där råkade jag också plocka på mig 4 billiga små plastlådor att ha lite Max-leksaker i (10kr/st så det va inte så farligt impulsköp...). Sen vidare till apoteket och hämtade ut ny inhalator-medicin till Max. Och sist, men alltså inte minst, en tur till Ikea. Det jag skulle göra va att köpa nytt spjälskydd till sängen och kolla, och med största sannolikhet köpa, ett ihopvikbart skötbord. Tycker ju själv att det funkar lika bra med en uppblåsbar dyna på tvättmaskinen men Marcus tycker inte att det känns säkert och självklart vill jag att alla ska va nöjda. Det ihopvikbara skötbordet är väldigt praktiskt, massa bra förvaring som inte behöver tömmas när man fäller ihop det, men jag upptäckte att det är väldigt stort och tar ganska mycket plats även när det är ihopfällt. Givetvis inte jättemycket plats, men mer än jag räknat med. Vet inte riktigt vart vi ska ha det ståendes när vi inte använder det.... Så jag avvaktade med det, vill ha med mig Marcus så han får titta också.

Men spjälskydd köpte jag och ett litet "spelgosedjur" till bebisen i magen. Sedan råkade jag plocka på mig en glasskopa och en ny måttsats (råkade bryta sönder decilitermåttet på det jag hade) och AAA-batterier till Max tåg. Sen köpte jag en uppblåsbar skötbädd iaf, delvis för att visa Marcus hur det blir på tvättmaskinen, och delvis för att kunna ha hemma hos mina föräldrar och kunna ta med om vi åker till släktingar över en helg. Inte så dyra impulsköp =)

På väg till kassan råkade mina ögon fastna på en soffkudde som jag fotade med mobilen för att kunna visa Marcus och kanske köpa vid ett senare tillfälle. Sen bara måste man ju gå in på fyndhörnan när man är på Ikea, och vad hittar jag där om inte tre just sådana kuddar som jag tittat på! För halva priset =) Jag velade i hundra år om jag skulle impulsköpa även dom. Och jag synade dom noga för att förstå varför det va halva priset. Hittade inget fel på dom... Frågade en kille i Ikea-kläder som gick förbi, men han va antingen döv eller hade någon typ av cp-skada för det va omöjligt att förstå ett enda ord av vad han sa... Tillslut sa jag bara "Jaha, okej.".... Men efter mycket om och men så köpte jag dom =) Och dom bara råkar ha samma namn som gardiner, filtar och mattan vi redan har.




Och här är skötbordet vi alltså inte riktigt vet hur vi ska göra med.....

 
Är mycket bredare än vad det ser ut som.


Precis när jag va på väg hem så ringde pappa och undrade om jag ville ha lunch på Dax och det tackar man ju inte nej till =) Sen hann jag precis bära upp allt och kissa innan det va dags att hämta Max! Han hade snorat jättemycket idag =( Får hoppas att det är det sista som kommer ut och inte att han blir värre igen...... Det är iaf ingen mer som blivit magsjuk!


Ytterst lite bättre

Känner mig inte lika däckad idag, bara väldigt väldigt förkyld.
Har precis lämnat Max och ska bara byta kläder och kolla öppettider för lite affärer och sen ska jag ta mig till bilen. Såvida öppettiderna va bra vill säga =)
Och ringa Liljefors vårdcentral...

Ha en bra dag allihop!

I väntans tider

Max va så glad när jag hämtade honom på dagis idag =) Det hade gått bra, han hade hostat massor i perioder men med hans host-historia så kommer det nog fortsätta bra länge... Dom hade varit 8-9 barn idag så det hade varit ganska så lugnt tempo och det va nog en bra start för Maxen.

Nu har vi precis ätit världens största apelsin och lite vindruvor! Väntar på besked om Marcus ska jobba över ikväll eller inte.

Lite senare kommer Carro hit på en kopp te! Blir kul och tet gör mig säkert gott =) Köpte svartvinbärste idag, är ju så himla gott. Men antagligen lite slöseri just nu. Känner ju inte smaken av nånting! Skittråkigt. Åt blodpudding igår och kände inte ens smaken av lingonsylten... Ikväll ska vi äta Stinas kyckling, avgudar ju verkligen all typ av kyckling! Hoppas jag känner lite mer smak då...

Imorn tänkte jag mig en biltur till apoteket och Ikea, kanske öb också. Eventuellt åker pappa och jag och tittar på lite bil. Annars har jag ju kommit på att vi har takräcken till vår bil. Köper vi en någorlunda billig takbox så behöver vi ju inte ha så bråttom med ny bil utan kan ta det lugnt och göra lite mer research när vi har mer tid för sånt.

Nej nu är det dags att tända lite fler lampor, börjar bli lite mörkt.

Vecka 37

Familjeliv.se säger:
Kroppen:
Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.


Vi får ju verkligen hoppas att barn två inte väger mer.... Men det ser ju inte ut som att det kommer göra det än så länge iaf =)


Gravid.se säger:
Du fortsätter att gå på kontroll varje eller varannan vecka. Barnets vikt och position kontrolleras vid varje MVC-besök. Den här veckan är en lämplig tid att gå på studiebesök på den förlossningsavdelning där du tänker föda. Nu är det vanligt att känna förvärkar. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa sammandragningar ska inte göra ont. Ofta stiger nu känslan av spänning och förväntan ju närmare förlossningen du kommer.

Barnet är ca 35 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 3 kg. Nu betraktas barnet som fullgånget och är redo för sin resa till livet utanför livmodern. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Det vill säga en läkare försöker genom mild massage att vända barnet så huvudet ligger nedåt mot bäckenöppningen. Får du värkar i denna vecka försöker man inte hindra förlossningen från att komma igång. Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar.

Under graviditetens större del har barnet förlitat sig på dig för att slippa infektioner, men under tiden har hon eller han också byggt upp sitt eget immunsystem. Efter födseln fortsätter detta att utvecklas och stärks även genom amning. Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två - tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är näringsmässigt väl sammansatt, ger ett bra skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar. Barnet brukar nu träna sig på att andas men eftersom det varken har luft i eller utanför lungorna resulterar detta ofta i fostervatten i strupen med hicka som följd. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.



Max hickade massor jätteofta men denna bebis har jag knappt känt hicka en enda gång. Det är också en könsmyt har jag läst ;) 16 dagar kvar till ultraljud!


Överdrivet positiv

Hahaha ja det är bra att man är positiv =) Men det kommer nog inte bli dammat och dammsuget två gånger till idag! Lämnade Max på dagis och gick till Ica och fy vad jag hostade.

Så nu är det ändrade planer. Jag ska nu fylla upp ett varmt bad med Lavendel-skum och under dagen ringa tre samtal, ett till försäkringskassan (alltid lika kul!), ett till Barnxpecialistmottagningen på Liljefors torg (kan va för sent redan så kanske får ta det imorn), och så ska jag boka en klipptid hos Helena så att det säkert blir av innan bebisen kommer =)
Sen vet man ju inte vilket under badet gör med min kropp, jag kanske åtminstone orkar damma idag och så kan jag dammsuga imorn igen.

Och ikväll ska jag verkligen försöka få till ett foto på magen!

Trots att jag nu överdrev lite med vad jag skulle pyssla med idag, så måste jag säga att när jag dammsög igår så kände jag mig inte trött som i "superduperförkyld och höggravid" utan bara "superduperförkyld". Känns bra. Däremot, som en fröken va så snäll och påpekade för mig när jag lämnade Max idag, så är det så svårt att bli av med förkylningar helt och hållet när man är gravid. Och det vet jag ju sen förra gången.
Jag är enormt glad att jag fått vara så frisk och pigg och klarat av att träna så länge som jag har gjort denna gång, men nu är det nog dags att lägga ner det mesta och bara ta det lugnt. Den här förkylningen är nog här för att stanna.

En annan kul grej jag fick höra när jag kom till dagis var att det startade en magsjuka igår... Och det känns ju underbart nu med Max antagligen känsliga immunförsvar och mitt definitvt känsliga immunförsvar. Men, som jag brukar säga men ändå inte lyssna på, så ska man ju inte ta ut något i förskott! =)

Nu blir det bad och antagligen lite småslumrar (inget riktigt ord va??)


Dammsuget

Ja jisses, jag va helt slut efter att ha dammsugit endast hallen och badrummet =) Men jag kämpade på med hela lägenheten inklusive soffan. Det har ju blivit en del mat-ätande där senaste veckan och en och annan smula smiter ju ner mellan kuddarna...
Tyvärr när man låtit lägenheten förfalla såpass som vi har nu så kommer det kännas lika skitigt imorn. Behövs dammsugas två gånger till och dammas däremellan för att det ska bli rent ordentligt. Kanske orkar det imorn när Max är på dagis.

Han gör mig galen idag =) Superpigg men vet inte alls vad han vill. Han ville titta på film men vi bytte film 6 gånger inom 5 minuter för att han ångrade sig hela tiden... Nu är han för andra gången sur för att jag inte vill ta av mig tröjan?? Allting är kul i en minut, sen skittråkigt. Tycker att han borde sova en kort middag snart men det lär nog inte hända =) Bättre han är vaken tills nattning istället.

Nu ska vi se om det är okej att bygga lite Duplo....

En helt ny människa!

I natt har jag sovit! =)
Tre kuddar och en Bafucin i munnen vid varje nytt insomningstillfälle så gick det. Max har också sovit, kom in 05.40 men somnade så fort jag la tillbaks honom i sin säng =) Sen vaknade han vid tio och sa åt mig att komma upp. Då hade jag legat och bara blundat och inte orkat röra mig sen 9. Lyxnatt mitt bland allt "elände"! Man känner sig som en helt ny människa när man får sova ordentligt.
Får se om jag tror att han orkar med dagis imorn, skulle va skönt för mig att få vara hemma själv en stund.
Jag har gått ner ivikt den här veckan när Max varit sjuk och det har säkerligen han med. Vi vägde honom härom veckan, visserligen med en ny tom blöja och en tunn pyjamas, och va så glada att han äntligen lagt på sig lite och kom upp i 14,3 eller va det va. Idag vägde han, naken med en tom ny blöja, 13,0... Så kan det gå.

Enda planen för idag är att dammsuga, tror det kommer ta de flesta av mina krafter faktiskt... Sen kommer nog Max vilja leka betydligt mer idag =)

Förstår inte riktigt vad blogg.se håller på med, inte har det blivit nå förbättring efter uppdateringen iaf =(

Ha en bra dag allihop!

RSS 2.0