Oväntat

Ja jisses. Det här va oväntat. Och oförberett =) Blev magsjuk natten mellan lördag och söndag, spydde bara två gånger totalt men åt andra hållet va jag på toa konstant. 
Kl 03.40 ca, natten mellan söndag och måndag, va jag uppe och spydde och mitt i allt högg det plötsligt till i magen och sen va det igång! Jättekraftiga värkar på en gång, typ 7-8 minuter mellan de första. Marcus hörde mig halvgråta, mest pga spyan, på toan och kom upp. Jag tänkte att det måste ju vara förvärkar bara så jag la mig i badet. Men vips va det bara 5 minuter emellan och dom va så kraftiga så jag inte kunde ligga still i badkaret. Ringde förlossnningen vid 4.30 och fick rådet att ta en samarin och två alvedon. Typ 4.45 va det bara två minuter emellan och jag förstod inte hur jag skulle stå ut. Hade ju inte fått hem nån tens än =(

Ringde hem till mamma och pappa ungefär 5.00, då det började gå upp för oss att antingen går det väääldigt snabbt eller så är något väldigt fel. Dom kom så gott som på en gång, pappa väntade i bilen medan mormor tog sig an Max som hade vaknat och som för övrigt trodde jag sov i badkaret =)
Marcus stackarn sprang runt och försökte hålla huvudet klart och packa en forlossningsväska medan jag ropade in honom till badkaret för att massera min rygg varannan minut. Efter mycket om och men sket vi i att se till att få en välpackad väska, allt går att lösa i sinom tid.

Lyckades på något sätt få på mig kläder och ta oss till bilen. Tror vi kom till förlossningen precis före 06.00. Där konstaterades det att värkarna kom väldigt tätt och det visste jag redan =) Av någon anledning satte dom ingen ctg (heter det så? för mycket lustgas...) eller kollade hur öppen jag va förrän 7 när det va skiftbyte.
Men då va jag fullt öppen och huvudet hade börjat sjunka ner. Minns faktiskt inte om jag fick lustgasen på en gång vi kom in eller först vid 7 men den va räddaren i nöden, allt blev plötsligt sååå mycket lättare! Hann nästan somna mellan några värkar, trots tätheten =) Haha!

Låg först på rygg en stund, sen stod jag på knä lutad över ryggstödet en stund och sen under de ordentliga krystvärkarna låg jag på sidan med ett ben i en hållare. Eller om nån höll i det? Minns inte...
Hur som helst va lustgasen och stackars Marcus mosade hand det enda jag använde och vips så va hon ute 09.43 =) Blev sydd ett par stygn men kände mig oförskämt pigg hela dagen och natten. Igår morse däremot däckade jag och hela dagen igår va jag jättetrött.



Iom min magsjuka fick vi inte lämna infektionssalen utan skulle få ligga kvar där tills någon annan behövde rummet eller senast till kvällen någon gång. Allt såg så bra ut men dom ville hålla lite koll på min livmoder iom att den blödde rejält förra gången och inte heller ville dra ihop sig då. Men denna gång gick allt bra!
Marcus åkte hem vid 18 när vi väntade på barnläkaren för att hämta bilbarnstolen och bebiskläder men sen när han kom tillbaks fick vi höra att vi inte fick åka hem =( Iom att hon föddes i v36-6, alltså en endaste dag från 37 fulla veckor, så ville inte ens läkaren titta på henne utan regler va till för att följas. Föds man så tidigt så måste man va kvar ett dygn oavsett hur bra man mår. Och regler finns ju av en anledning och jag hade egentligen inget emot att stanna en natt och bli uppassad, men när man hade ställt in sig på att få åka hem så va det lite trist.
Marcus åkte hem och tog hand om Maxen och jag låg kvar i infektionsrummet med Minna. Fördelen med infektionsrummet va ju att jag blev extra uppassad eftersom jag inte fick lämna det =) Dom kom och frågade om jag ville ha mat nästan hela tiden =) Vid 5-6 tiden på tisdagmorgonen behövde dom rummet till någon ny med magsjuka och jag fick köras till ett av de små undersökningsrummen man brukar få komma in i först. Läkaren kom vid 8 och sa att allt såg fint ut, vi sov lite och åt lite frukost och sen kom pappa och skjutsade hem oss vid 10 =) Skönt att komma hem!

Kommentarer
Postat av: Isabel

Underbart! Och skönt att det gick bra! Tänk vilken skillnad det kan vara!

Och, ja hon är ju in verkligen det senaste laget prematur ;-)

2010-02-10 @ 13:28:56
URL: http://issapissastankar.blogg.se/
Postat av: Hanna

Vad duktig du är!!! Fatta helt oförberedd och ska pscka väska. Komiskt när man tänker i efterhand hur uppjagade karlarna blir. Andreas sa typ i 30 min att nu åker vi, nu åker vi... haha.



2010-02-10 @ 14:52:04
URL: http://hannamariak.blogg.se/
Postat av: Frida

Grattis grattis!! Hoppas ni mår bra...stor kram

2010-02-10 @ 20:13:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0