Tillfälligt Avbrott



Finns tillsvidare att nå på mejl eller mobil som vanligt, dock alldeles snart en ny bostadsadress!
Återkommer när jag återkommer.
Kommer med största sannolikhet fortsätta läsa de bloggar som jag brukar läsa så vi hörs!

Trött igen

Äntligen har Maxen somnat och jag ska kasta mig i sängen för, antar jag, ännu en natt med dålig sömn. Verkar vara min lott år 2009.
Jag har i alla fall diskat ett berg med disk och städat badrummet inför morgondagens besök av Isabel och Alva. Minns knappt sist vi hade folk här, har varit så mycket sjukdom på sistone.

Måste få länka till Lina, så grymt skön historia =)

Sov gott!

Dagens artist!

Red hot chili peppers! Har varit på tre konserter varav en i Köpenhamn!





 


1-årskoll

Det gick kalasbra, bortsett från att Max inte tyckte om doktorn... Han är en 73 år gammal "gubbe" som ser gansak så läskig ut så jag förstår honom =) Så fort läkaren petade på Max började han grina och sen grät han resten av tiden. Förutom när han hade ryggen vänd mot läkaren =)
Allt såg i alla fall jättebra ut, dom tyckte Max såg smart ut =) Min lilla stora pojke är 75cm lång och väger 9620g, helt och hållet godkänt!
Han grät ju redan innan han fick sprutan så jag vet inte riktigt hur han reagerade specifikt på den .Men vi hade en läkarstudent med och läkaren tryckte in sprutan extra långsamt för att visa henne och sen hade han kvar sprutan extra länge för att dom pratade en massa om vad han gjorde. Då tyckte jag faktiskt lite synd om Maxen =( Men men, vad gör man inte föratt studenterna ska få lära sig!

Passade på att fråga när man kan dra tillbaks förhuden på dom för att kunna hålla ordentligt rent. Men det skulle man inte bry sig om alls, det sköter sig självt när dom kissar!
Ifall ni andra pojk-mammor också undrat det =)

Another day it is

Max vaknade 06.45 liggandes i en pöl med skit. Stackars liten fick hoppa direkt in i duschen =(
Nu har han precis somnat helt utslagen så jag ska hoppa in i duschen. Kl 13 ska vi till Bvc för 1 årskoll inklusive vaccinering. Hade glömt bort själva vaccineringen, det slog mig nu. Första klarade han ju bra, andra fick han hög hög feber av. Lyckades igår väga honom helt ordentligt utan att han höll i nånting eller så, då stannade vågen 9,8 så det va nog inte så illa som jag trott. Men det visar sig idag.

Resten av dagen ska vi väl försöka ta tag i allt som inte blev gjort igår, vilket är i princip allt. Han vaknade efter en halvtimme igår så jag hann i princip bara äta. Vi har med andra ord fortfarande skorpsmulor sen helgen på varenda kvadratmillimeter av varje golvyta och varje möbelyta (inom rimlig höjd). Jag mår fortfarande illa hela dagarna men jag börjar misstänka kvinnosjukan. Eller så har jag helt enkelt inte hunnit få i mig ordentligt med mat än.

Hörs mer efter Bvc.

Dagens artist!

Lenny Kravitz, behöver jag säga nå mer? =)




Enjoy!

Hans kvinnliga trummis var min idol ett tag =)


Sov gott!

En ny dag i morgon.

Money, money, money

Räkningar, räkningar, räkningar... Brukar normalt sett inte vara ett problem, lite tight vissa månader men det har vi ju valt själva iom att vi försöker snåla föräldradagarna. Men denna månad blir inte rolig =( Ett mycket uppskattat extra klirr i kassan gör att vi klarar oss nu med, men dom pengarna är ju egentligen avsedda för andra saker, dom vill vi verkligen inte behöva nalla på. Vi har gott om planer för dom pengarna ändå. 

Utöver de vanliga räkningarna har vi denna månad bilskatten, skötsel av grav, kvartalsräkning till csn, dubbel hyra, flyttbil och diverse småräkningar (tex Max akuttid på Ackis 150kr, många bäckar små...). 

Det ska bli kul att se vad denna månads nota slutar på!


Att göra

Nu har Maxen somnat och det finns såååå mycket att göra!! Äta lunch, diska, gå ut med tio ton sopor, storstäda (blev ju knappast av i helgen), fortsätta sanera, flyttpacka, gå och handla (gör jag så klart inte innan Max vaknat), vattna blommor mm mm. Marcus har varit jätteduktig och tagit hand om oss och det dagliga görat men nu är det dags för allt annat =( Hade varit trevligt med en helgdag till.
Fick i alal fall i Max en halv burkmat! Första gången på flera dagar! Så nu är det dags för min mage att få något i sig, sen får jag börja beta av listan och se hur långt jag kommer. Försöka prioritera smart...

Uppe med tuppen igen

Efter att snudd på sovit i två dygn är jag lite trött såhär på morgonkvisten =)
7.30 (eller mycket hellre 8.00) är ju egentligen en bättre tid för Max att vakna än vid 9-10.30. Och det har han gjort nu i tre dagar, fyra kanske t o m. Men istället somnar han 1-2 timmar senare =(  Sen har han sovit liite mer än vanligt på dagtid men absolut inte tillräckligt för att väga upp för de forlorade nattimmarna. Hoppas att det bara är en sjukdomsgrej.
Hoppas också innerligt at han börjar äta ordentligt idag!
Och att våran våg visar fel (inte för min egen skull eftersom jag fortfarande ligger under viktgränsen =) men för Max skull). Vägde honom nu på morgonen och vågen stannade på 8,0! Härom dagen vägde han ju 9,2. Han vägde 8,9 när han va 10 månader =( Bvc kommer inte bli glada på 1 årskollen på tisdag......

Jaja, vi är i alla fall friska nu, trots mindre återställd aptit. Och Underbara Marcus som har varit så duktig de här dagarna har (än så länge) inte insjuknat! Hoppas innerligt att han slipper! Han har så mycket på jobbet nu eftersom han redan varit sjuk nästan en vecka och nu ska vi ju snart flytta också!

Flytthjälp sökes!!  7 mars!!  =)

Läget

Själv ligger jag idag med, än så länge iaf. Längtar enormt efter en dusch!! Är nog frisk men matt och trött och fortfarande svårt att få i mig mat. Max har också dålig matlust fortfarande och har haft diarré hela förmiddagen =(
Men Marcus verkar klara sig!! Eller ja, han är inte sjuk än i alla fall...

Har två projekt för dagen, äta och duscha =)

Välkommen Noa!

Stort Grattis David och Marielle!
Hoppas att allt gått bra, han ser underbar ut på bilderna!!

Sjuk dag

Idag har det varit min tur =(  Spyr och skiter och allt vad det heter. Har bara lämnat sängen för att gå på toa eller kräkas. Maxen är dock väldigt pigg och glad, men äter knappt. Marcus har varit hemma från jobbet och tagit bra hand om oss! Så imorn är det väl hans tur =(
Jag har precis börjar äta pyttelite (två plättar och två tuggor kexchoklad) så det känns som att jag är på väg åt rätt håll. Hoppas bara att jag hinner bli frisk innan Marcus blir sjuk...

Alla kalasen under helgen är avbokade =(
För att ändå se lite positivt på saken så vägde jag idag 0,5kg under viktmålet istället för över =)

Ligger i sängen och skriver och ska nu däcka igen.
Kram och god natt!

Segt

Marcus har kommit hem och jag orkar inte träna =( Har verkligen ingen lust och motivation alls.
Trodde Max mådde bra eftersom han inte spytt nånting på hela dagen. Men så vid 16.30 sitter han helt plötsligt i en gigantisk gul pöl i våran soffa. Tur att vi ska köpa ny ;)
Badade honom ordentligt så nu luktar han i alla fall gott igen. Har inte kommit nå mer sen dess men jag misstänker att han har lite feber. Ska kolla nästa gång jag byter blöja.

Nu ska jag se om han vill ha lite gröt och sen ska han få paket!

Dagens artist!

Papa Roach
Såg dom när dom va förband åt RHCP i Köpenhamn - Grymma!



Ignorera bilderna, bara låten jag va ute efter.
Den här låten är visserligen inte heller typisk Papa roach, men den är skön.
Deras vanliga låtar är ju lita hårdare men också väldigt bra!

Enjoy!

=(

Får inte den externa hårdisken att funka så jag får vänta med att bli sentimental tills Marcus kommer hem
=(

Sanering

Max verkar må bra. Inget har kommit ut varken den ena eller andra vägen. Han har varit pigg och glad fast har velat sitta lite mer i mitt knä än vanligt och har inte haft så stor matlust. Nu sover han igen och jag har diskat och tvättat alla pyjamasar och sängkläder och sånt. När han vaknar ska jag sätta igång en tvätt med mina kläder jag hade inatt, kläderna han har på sig nu och spjälskyddet (hoppas inte det krymper denna gång med). Efter det är det madrassen och två kuddar som blir spännande att tvätta. Han har ju inget att sova på om jag tvättar madrassen =/ Det kom jag på först nu.... Får lösa det på nå sätt.
Och sen ska han badas riktigt ordentligt =)

Nu ska jag äta lunch!

Oj oj ...

Mellan 23.45 och 01.15 i natt spydde Max 5-6 gigantiska vattniga spyor =( Den första i sängen, en annan delvis i mitt ansikte och resten lyckades vi få att hamna på golvet eller i en bunke. Fick byta kläder på honom typ 4 av gångerna och allt utom täcket i sängen är indränkt. Blir till att tvätta en massa idag!
Vid halv två somnade han i alla fall och har bara gnytt lite grann ibland. Får hoppas han mår bra när han vaknar. Hoppas verkligen att det bara va nåt han ätit, han fick smaka lite lite hemmagjord pizza på kvällen. Men han har ätit alla ingredienser förut till andra saker och han hade ju diarré hela förmiddagen så vi får se. Skönt att vi fick sova lite i alla fall!

Har avbokat tandläkaren för säkerhets skull och ska ringa Helena och avboka våran dejt. Vilken kul start på födelsedagen =) Har läst på nätet att man ska "isolera" barnet i 48 timmar efter senaste symptomet vid magsjuka så om det inte kommer nå mer så är han ju frisk till på lördag. Annars får vi väl ställa in =(  *Håller tummarna*

Nu ska jag äta frukost och hänga upp tvätten jag tvättade igår kväll så att jag kan tvätta så mycket av pyjamasar och sängkläder som kan tvättas i vanliga maskin. Har inte kollat än men det känns som att kanske madrassen måste till grovtvätten, eller kanske åtminstone till de lite större maskinerna i tvättstugan.

Senare ska jag koppla i våran externa hårddisk och bli sentimental över bebis-bilder på Max =)

Dagens artist!

Desmond Dekker - Ska/Reggae
Bandet skulle komma till Uppsala reggaefestival 2007 men Desmond dog bara nån månad innan. Ytterst tråkigt!!!





Enjoy! =)

I väntans tider

Sitter och väntar på att Marcus ska komma hem från jobbet. Halv-tittar lite på Greys anatomy samtidigt.
Hanna åkte strax efter 20 och Maxen somnade som en stock strax före 21. Perfekt! Det va superkul att äntligen träffa Hanna igen! Alldeles för länge sen!!

Börjar bli dags att sova känner jag. Men inte innan Marcus kommer hem. Borde komma om tio minuter =)

Nu är det dags för lek och Ica!

Max sov ytterligare en timme och vaknade precis. Första gången på evigheter som han sovit så länge.
Jag ägnade den extra timmen åt att förbereda några dagens låtar =) Har förresten kommit på att jag ska ändra det till dagens artist istället. Det är oftast artister jag kommer på, inte en specifik låt. Och det är inte alltid man hittar ett klipp med rätt låt i bra kvalitet.

Är förresten väldigt avis på Johanna och Björn som ska på Bounce ikväll!!!

Poop

Maxen har sovit i en timme nu, brukar inte bli så mycket mer nu för tiden. Har ätit lunch och diskat så länge. Dammsög gjorde vi innan Max fick lunch så nu ser det någorlunda ut till Hanna kommer! Ordentlig städning blir det till på lördag.
När Max har vaknat så ska vi gå till Ica och handla. Vilken tur att jag kom på det nu! Måste passa på att gå ner med vagnen.

Brb som det så fint heter! =)

Tillbaks! Tur att han inte vaknade när jag va borta.

Han fick sin första 1-årsburk igår till middag och har bajsat hur mycket som helst idag =( Började med klumpar och sen har det blivit kletigare och kletigare =( Hoppas det har med burken att göra, även om jag inte förstår varför, och inte för att han håller på att bli sjuk igen. Som med det mesta så visar det sig!

Nej jag ska väl passa på att göra nå mer innan han vaknar. Vet inte vad dock...

Godag!

Uppe med tuppen idag! Max grät en massa i sömnen, utan att vakna, mellan 7-8 så det kändes lika bra att gå upp. Så nu har jag städat undan alla leksaker, ätit frukost och bloggat och klockan är inte ens nio. Nice!
Hör han i sitt rum nu igen, får se om han vaknar denna gång. Annars ska jag pyssla med disken.

Han har tyvärr lite små krupp-tendenser i hostan igen och är lite små-rosslig. Men än så länge är han inte ens i närheten av för två veckor sen! Får hoppas vi inte hamnar där igen, inte nu när flytten närmar sig med stormsteg....

Grattis Nemi 1 år!!

Tänk vad tiden går fort! Hoppas du är frisk idag Nemi!



Gullungen!





Tittut!



Åka vagn är mysigt oavsett vem som kör =)

Sötnosen =)



Pilates-träning, bäst att börja tänka på figuren i tid!




Hjälper mormor att plocka i (ur...) disken




Bad-söt!




Mumma med pasta! Kul att leka med också ;)

Härlig dag!

Äntligen en härlig dag!

Vi åkte efter lunch till Bergsbrunna och gick en skön promenad i solen med Helena och Liam. Sen följde vi med hem till dom och lekte, va så kul att se Max och Liam springa runt tillsammans! Tack för underbart sällskap och gott fika!! =)

Middag med mina föräldrar och min bror. Sen snabbt iväg och lämna Max hemma hos Marcus som hade jobbat över litegrann, för att skynda iväg till ett härligt Spinning Activio pass *svettas svettas svettas*

Tänkte på vägen hem att bara en enda sak kan göra denna dag ännu bättre och det var om Marcus hade lyckats få Max att somna till jag kom hem så att Marcus och jag kunde få lite egentid. Och gissa vem som somnat tio minuter innan jag klev innanför dörren!! Det trodde jag verkligen inte =) Men han va väl så slut efter första lek-dejten på över två veckor! 

Så nu ska vi gå och lägga oss samtidigt för första gången på länge!

Sov gott alla glada! Imorn kommer Hanna!! Har inte setts sen i början på november (??) då hon har varit i Australien i tre månader =) *Längtar*

Dagens låt!

Underbara Matisyahu! Amerikansk jude som kör skön reggae =)




Enjoy! =)

Usch va alla är sjuka! =(

Våran lek-dejt idag har gått och fått feber =( Och Max har hostat igen inatt men senaste timmarna har det varit tyst. Han sover fortfarande, Finns inga grundregler alls i hans sömn just nu. Och just nu orkar jag faktiskt inte bry mig alls, inte så länge vi får sova.
Jag vaknade av att han hostade och skrek lite vid 6 imorse och sen kunde jag inte somna om ordentligt (förr än 7.30). Huvudet fylldes blixtsnabbt av jobb, föräldradagar, barn-kalas, flytt, vikt, vårdnadsbidrag, plugg, städ, psyke, vår och sommar, mm mm mm.
Marcus ska jobba över idag och imorn för att ta igen det han missade när han va sjuk förra veckan. Så det blir ingen träning ikväll =( Får ta igen det på torsdag, på Maxens dag. Funderar på om jag ska åka till Bergsbrunna igen eller bara vara hemma... Ska oavsett ta och gå ner med vagnen nu när Max fortfarande sover, nånstans måste vi definitivt idag!

Jäklar! Vagnen står inne på Max rum... Jaja, han överlever av att sitta i spjällsängen medan jag släpar ner vagnen. Även om han verkligen avskyr det =)

Allas våran Bobban =)

Har i flera veckor tänkt att jag skulle, kanske inte varje dag men åtminstone en gång i veckan, lägga upp en låt som jag tycker om. Ett sätt att lära känna mig kanske? Men glömsk som jag är glömmer jag alltid bort det när jag väl sitter vid datorn. Sen är jag heller inte så bekant med youtube så jag vet inte hur mycket "skit" man egentligen kan hitta där (mycket verkar det dock som...) plus att jag nästan aldrig lyssnar på musik längre och då är det lite svårt att komma på låtar att lägga upp.
Men vi börjar med en och så får vi se vad som händer i fortsättningen!




Enjoy! =)

Utflykt!

Idag va Max och jag hos mina föräldrar och åt middag. Jisses va skönt att komma från lägenheten en stund!!

Nej nu har jag varit uppe alldeles för länge igen =( Desutom är jag hungrig men det är alldeles för sent att äta nu.

Sov gott!

Dags?

Tror inte jag klarar av så många fler söndagar. Har söndag var och varannan dag nu för tiden.
Kanske dags att gå till doktorn en sväng.

Träning, ljuva träning

Äntligen vågade jag träna igen! Body Pump är ju mestadels styrka och inte så mycket flås så det gick galant. Vågade inte springa efteråt dock, dumt att ta i för hårt på en gång.

Nu ska vi alldeles strax äta kyckling! Mumma!

Söndag, härliga söndag

Jag har min vanliga söndags-depression. Uttråkad och less.

Vi har iaf äntligen tagit tag i det här med kalas. Ett litet mini-kalas blir det men räknar med att många är upptagna eftersom vi är ute lite i sista sekund. Vet till exempel att många kompisar ska på 25-års kalas i Södertälje på eftermiddagen (som jag tyvärr missar, men min son går ju helt klart i första hand =) ).
Men någon kanske kommer och firar i alla fall =)

Sent trots allt

Trots att Max somnade tidigare igår, vaknade tidigare imorse och bara sovit 40 minuter under dagen, så somnade han ändå inte förr än nyss. Här trodde man att det gick åt rätt håll, oj så fel man kan ha!
Han har varit speedad hela dagen, sprungit fram och tillbaks och bara velat bli jagad hela tiden. Man skulle kunna tro att han ätit ur sockerskålen.
Men men, ska se om jag orkar vara uppe och titta på Bruce Almighty men det lutar åt sängen.... Speciellt efter förra natten.

Värdelös =(

Marcus ska laga god mat åt mig och så kom han hem med rosor och chokladhjärtan. Allt jag köpt är ett kort.... =(
Och jag har redan ätit 4 hjärtan, på typ 10 minuter!

Lite trött igen

Max sov 12 timmar som vanligt och vaknade alltså 8.30. Hade varit jättebra om det inte var för att jag somnade först 4.30 (!!!). Hade jättesvårt att somna (har det ofta nu för tiden) och alla tre gånger jag lyckades somna innan 4.30 så skrek Max till (utan att själv vakna) bara några minuter senare. Så typiskt! Men men, sånt är livet som mamma =)

Vi funderar på att ha ett litet kalas på kvällen den 19 i brist på släktingar att fira med men vi får inget bestämt i saken. Vi har svårt att få nånting gjort någonstans just nu. Och ju längre vi dröjer desto färre som kan komma så vi får väl se hur det blir. Inge kul att ha en massa folk kommandes till en halv-naken lägenhet heller. Vi får se hur det blir.

Vackert väder idag iaf! Ska ut och handla födelsedagspresenter senare, Marcus sover fortfarande. Sen har jag ett gigantiskt berg med disk att ta itu med..... Och så den vanliga helg-städningen =) Annars har vi inget annat planerat denna underbara Alla Hjärtans Dag!

MASSA KRAMAR TILL ALLA!!

Trevligt!

Max sover så det räknar jag som att vi lyckades =)
Marcus och jag har precis tittat på en film och är klara innan 22.30! Skönt! Vi såg Alien vs Predator, ingen höjdar-film direkt. Men snacka om att jag är mesig nu för tiden! Förr älskade jag riktigt läskiga filmer och skulle tycka att den här va lite mesig, men nu tyckte jag den va jätteäcklig.... Jag måste börja bli gammal redan =(
Nej nu ska jag nog hoppa i sängs. Sov gott!

Håll tummarna!

Max somnade precis, har bara sovit 30 minuter sen imorse. Håll tummarna att det är för natten!!

Fucking hell!

Som chef Ramsey skulle säga =)

Tidig natt

Sitter och tittar på Criminal Minds medan mina pojkar sover. Marcus är fortfarande dålig och somnade runt 20.00 nån gång. Hade förhoppningar om att Mx också skulle somna vid 20. Han höll på att somna vid 18 men vi höll honom vaken, vid åtta va han dock pigg som en mört så jag orkade inte ens försöka. Men han har somnat tidigare och tidigare de senaste kvällarna, har ju annars varit ganska så kaotiskt nu när han varit sjuk. Han somnade 21.40 i förrgår, 21.10 igår och 20.58 idag =) Är helt nöjd med 21 tills jag har ork att jobba lite, då ska han ner till 20.00.

Har varit en lat dag idag, kort promenad till Ica och så lite disk och leksaksplock (flera gånger...)

Max vill förresten fortfarande inte sitta i badet =(

Criminal Minds handlar förresten om en kidnappad liten pojke så snart gråter jag väl floder.....

Så går det om man är envis!

Marcus ringde precis och sa att han är på väg hem för att däcka i sängen. Han är alltid så envis! Kom hem tidigare i måndags för att han va sjuk men så hade han massa möten på tisdagen men åkte hem efter dom runt tre för att han inte klarade av mer och så ändå ger han sig iväg idag också! Dumma karlar! Men nu har han tagit sitt förnuft till fånga och ska va hemma imorn också så att han kan bli ordentligt frisk.
Duktig pojke!

Plutt

Jag trodde att det va jag som skulle få en jobbig natt men det blev Max istället. (Och då indirekt jag med iofs). Men det kanske var tack vare att Max sov oroligt som jag klarade mig ganska bra =)

Vägde lillen idag. Satte honom med kläder på våran våg nån dag innan han blev sjuk och då stannade den på 10,2kg. Sen här om dan försökte jag sätta honom naken men då hade han svårt att sitta still och vågen stannade lite opålitligt på 9,0kg. Det kanske blev kallt om rumpan =) Så idag vägde jag mig med honom naken i famnen och sen mig själv ensam och drog ifrån det. Det borde väl va ganska pålitligt tycker jag. I så fall väger han 9,5kg vår lilla plutt. Blir spännande att höra vad dom tycker om det på 1-årskollen om två veckor.
Sen har Max fått sin första tandläkartid, på födelsedagen sin. Vet inte om dom ska kolla hans tänder något eller om dom bara ska lära mig att borsta rätt. Men intressant blir det!

Vet inte om jag orkar iväg till ÖF idag heller. Är inte på nå bra humör. Vi får se hur dagen artar sig! Annars finns det ju alltid saker att pyssla med här hemma =)

Tankegång

Efter att ha skrivit en kommentar till hanna så funderade jag lite.

Eventuellt blir jag varslad i juli när jag kommer tillbaks till jobbet.
När Max nu fyller 1 år tvingar reglerna oss att ta ut 5 mammadagar i veckan i fortsättningen. Så länge man inte jobbar några dagar i veckan - då tar man bara ut resterande så det blir 5 sammanlagt, studerar med studiestöd, eller är arbetslös och inskriven hos arbetsförmedlingen.

För våran ekonomi behöver vi troligtvis inte ta ut 5 dagar i veckan. Men iom att vi nu måste det så försvinner ju dagarna snabbare än va dom ekonomiskt sett behöver.

Min tanke är att om jag ändå blir arbetslös i juli så kommer det ju kännas som att jag har slösat föräldradagar fr o m 19 februari. Då skulle det ju va mycket bättre att bli uppsagd redan nu så att jag kan anmäla mig som arbetslös hos Arbetsförmedlingen och sen fortsätta snåla med dagarna. Skulle jag mot all förmodan få nåt extrajobb nån kväll eller helg här och där så skadar ju inte det (har dock aldrig någonsin fått nån hjälp från arbetsförmedlingen förut). Kommer ju oavsett inte få ett seriöst jobb förr än Max har dagisplats, om ens då. Mammor verkar inte så eftertraktade i arbetslivet.

Man måste inte ta ut 5 dagar i veckan efter barnets 1-årsdag men om man inte gör det förlorar man sin sgi (sjukdomsgrundande inkomst) vilket betyder att om jag själv blir sjuk eller om jag behöver vabba (Vård Av Barn) så får jag ingen ersättning då. Vilket kan va lite tråkigt för ekonomin när den dagen kommer...

Jaja får ta och kolla upp med jobbet hur det ser ut för framtiden.

Tråk

Fortfarande förkylda men inatt fick vi sova i alla fall. Marcus kom hem tidigare igår och hade en riktigt riktigt risig kväll/natt men han hade ett viktigt möte idga på jobbet och åkte iväg i morse. Får se hur han mår när han kommer hem =(

Planer idag har vi inga stora. Duscha/bada, disk finns det bara litegrann, en tur till Ica och apoteket, leka och så kanske det blir nån liten packning eller rensning nånstans.

Vill att vi ska bli friska allihop, vill träna och träffa folk!!!

Grattis!

Idag för ett år sedan va Max beräknad att titta ut. Han valde dock att stanna inne i värmen ett tag till, undrar om följande nio dagar kommer gå lika långsamt i år som förra året? Tvivlar starkt på det =)



Istället valde Emil att titta ut! Stort stort Grattis på 1-årsdagen Emil!!


Så trött så trött

Max har hostat sig igenom hela natten =( Han har dock sovit hela natten men det har såklart inte jag =)
Sen han vaknade har han flera gånger nyst ut långa tjocka snorsträngar och blir lika förvånad varje gång, ser så gulligt ut =) Hinner jag inte fram med papper tillräckligt snabbt så stoppar han det i munen och det är inte lika gulligt...
Marcus mår jättedåligt idag och skulle troligtvis komma hem från jobbet. Men känner jag honom rätt så kämpar han på tills han är så gott som död.

=(

På sjukvårdsrådgivningen sa dom att krupp oftast försvinner inom en vecka. Det har det gått imorn, men idag är värsta dagen hittills. Medicinen hjälper honom att andas lättare men den verkar inte göra något åt hostan.

Vid krupp (falsk krupp heter det ju faktiskt men det orkar jag inte skriva) så är frisk luft bra så vi öppnade vädringsfönstret på hans rum men på en gång började näsan rinna så han inte kunde andas istället. Kalasbra.

Vågar inte gå och lägga mig fast han än så länge hostar i sömnen.

Leva med barn

Vet inte om boken delas ut till exakt alla blivande föräldrar men vi fick iaf en bok från MVC som heter Leva med barn. Ges ut av Socialstyrelsen eller nåt. En ljusgul bok med ett tecknat litet barn som sitter i en hand. Har inte läst så jättemycket i den men det roliga är att vi har haft samma bok hemma hos mina föräldrar, tredje upplagan tryckt 1989. Den vi fick nu va nionde upplagan tryckt 2002.
Hur som helst, för att komma till det roliga med det hela, i den gamla boken finns jag med på bilder! En dagiskompis pappa va (är, antar jag) fotograf och hade tagit massor av bilderna som var i boken. I den nya boken finns inte längre jag med men min gamla kompis och hans syster finns fortfarande med.
Ända sen vi fick boken från MVC har jag letat mig tokig efter den gamla boken för jag vet att jag sparat den nånstans. Och nu äntligen har jag hittat den! Det är praktiskt att flytta ibland =)

Lite uselt =(

Dels är vi småsjuka allihop och sen känns det jättetråkigt att vi inte kommer ha nåt dunderkalas för Max när han fyller år =(
Han fyller 1 år!! Det är ju helt galet, våran son blir redan ett helt år! Vill ha världens brakkalas och bjuda alla vi känner! Men vi är mitt i en flytt och alla Max släktingar är utspridda över hela världen. Alla som bor någorlunda nära var här runt jul och nyår och kommer inte hit nu. Så det blir Max, Marcus och jag, mina föräldrar och mina syskon. Vilket självklart blir trevligt men litet. Jag har inte ens köpt någon födelsedagspresent än, har knappt haft en tanke på tårta och mat...

Vi får köra på stort nästa år istället! Och då kanske han själv förstår lite mer också =)

Nej om jag ska ta och städa lite.

Vilken blomma?

Hittade detta på hanna sida! Blev ju tvungen att testa själv =)



I am a
Canna

What Flower
Are You?



"You stand up for what you believe in, even if it gets in the way
of what other people think. You are proud of yourself and your accomplishments
and you enjoy letting people know that."

Känns inte riktigt som jag. Och jag undrar hur dom kom fram till detta med hjälp av den sortens frågor. 
Men kul va det!

Aktiva!

Idag har vi hållt oss sysselsatta trots att jag nu är ganska så förkyld. Vi har packat minst fyra lådor och Marcus har tagit isär vårat hörnskrivbord som min bror ska få. Diverse skåp har blivit rensade på sånt vi inte vill ha med till nya stället. Känns bra!
Nu har jag däremot kört fast, vet inte hur jag ska börja med nästa låda... Marcus sitter i soffan med Max sovandes på axeln, så söta =) Max har ju vänt lite på dygnet nu när han varit sjuk. Men det tar vi tag i igen när vi är friska och sover ordentligt!
Nej om man kanske ska laga lite sen middag istället för att påbörja nästa låda. Vi åt så sen lunch så ingen av oss är nå vidare hungrig. Men köttfärsen är tinad så det måste göras!

Förresten! Alla ni som erbjudit flytthjälp runt månadsskiftet hoppas jag har fått höra att det blir helgen efter istället, 7 mars. Känner att jag inte har någon koll på eventuell hjälp men det kanske Marcus har =) Vi får hoppas på det!

Ackis

Idag har jag varit på ackis med Maxen. Ringde till Sjukvårdsupplysningen tre gånger inom en halvtimme och alla gånger va dom så överbelastade att jag inte ens fick stå i kö, så jag väntade en halvtimme innan jag ringde nästa gång och då hade jag helt plötsligt plats 3 och en vänte tid på 1 minut. 1 minut blev så klart 5-10 minuter men det var ändå överkomligt.
Hade pratat klart med dom 13.30 och hade då fått en tid på Öron-näsa-hals 14.15!!!! Hallå! Max sov som en stock utan kläder och ingen av oss hade ätit lunch. Men vi lyckades ta oss dit till 14.13, tycker jag va bra timing =) Sen fick vi ändå sitta och vänta till strax efter 15.... Så typiskt.
Hur som helst fick han kortison på plats och recept på Mollipect med hem. Krupp och förkylning/förkylningsastma. Kortisonet hjälpte nästan på en gång men höll inte ens i två timmar. Ska ge honom lite mollipect och se hur det funkar.

Gissa vem som fortfarande har jätteont i halsen, är tjock i huvudet, har klåda i öronen och har börjat kraxa?! Just precis, jag!! Inte så farligt än men det går ju knappast åt rätt håll....

Max sitter just nu och kladdar med potatismos. Kul! Tur att det är helg så vi kan få tvättat golvet.... Han har gått och skvätt saft med nappflaskan under de här sjuka dagarna och där jag inte hunnit torka upp innan det torkat in, där är det numera svarta prickar =( Mysigt!

Uppdatering

Max är fortfarande rosslig men blir i alla fall inte sämre. Han sover bättre och bättre, inatt sov han 20.30-02.00 och sen 04.15-10.00! I sin egen säng bör tillägas. Marcus och jag gick och la oss strax efter Max men tyvärr kunde jag däremot inte somna för Max snarkade så högt i mitt högra öra och Marcus i mitt vänstra =) Jag matade Max vid 2 men efter en halvtimme elelr så gick Marcus upp och då äntligen somnade jag!

Marcus och jag har båda två haft sjukt ont i halsen i tre dagar nu och idag är näsan lite opålitlig på mig... Får se vad som händer, håller tummarna! Jag har "träffa-folk-abstinens" så jag vill inte bli sjuk =(

Men trots dåligt med träning och lite dålig mat senaste 1,5 veckan så hade jag bara 0,5kg kvar när jag gick upp idag!! =)

Avvakta

Dom hade inga tider idag och barnläkaren va ledig imorn. Men eftersom han sovit mycket bättre i natt så är även rosslet troligtvis på väg att bli bättre så hon tyckte vi skulle avvakta tills imorn och då ringa en "vanlig" läkare på vårdcentralen om det inte blivit bättre.

Lite piggare idag, jag alltså =)

Fick sova från 01-08 i natt!! Jippi!! Snacka om att det behövdes =) Kunde ha sovit ett dygn till!
Max sov i min famn från 23-01 då Marcus tog över en stund. Jag försökte lägga honom i sängen två gånger men han vaknade på en gång jag släppte honom och blev jätteledsen vilket såklart resulterade i att han blev superrosslig och ännu mer ledsen. Vet inte hur länge Marcus satt med honom sen, men (som vanligt) lyckas han senare lägga ner honom utan att han vaknade och jag trodde jag skulle få gå upp efter en liten stund men fick alltså sova ända till 8!!
Max va mycket piggare hela dagen igår, lekte med leksaker och grejjade men rosslet va värre. Antagligen för att han va mer aktiv. Vid 22 hade han bara 37,9. Skönt!

Ringde bvc för en stund sen som sa åt mig att jag skulle ringa barnmottagningen på vårdcentralen istället och att dom kunde ge något luftvägsvidgande om det behövdes. Ringde dit och dom ska ringa upp ca 9.30 så får vi se om vi får någon tid.

Lite bättre

Max är fortfarande jätterosslig men känns inte riktigt lika varm idag. Jag gav honom precis en banan för att jag skulle få sitta och äta frukost men han har inte ens ätit upp halva halvan =( Stackars liten.
Han har i alla fall sovit från strax före 3 inatt till 9 imorse. I min famn, först i soffan och sen vid kuddberget i sängen. Jag sov mellan strax före 00.40-02.40 då Marcus va uppe en stund. Sen slumrade jag lite i sängen på morgontimmarna...

Fick precis ett sms från Marcus. de som skulle flytta in här efter oss vill inte längre flytta in tidigare. Vilka velande människor! Det betyder att vi har hela mars på oss igen, men också att vi får dubbel hyra =(

Jaja. Det blir som det blir.

Sjuklingen

Nu har vi ätit pizza Marcus och jag =( Har inte diskat en gaffel ens sen igår så det kändes enklast så. Har mestadels suttit i soffan med en sovandes Max i famnen. Han har sovit mycket men har inte velat ligga i sängen. Men det har varit skönt att ha honom så när för då kan man hålla koll ordentligt.
Han har fortsatt med 39,7 hela dagen, får se hur denna natt blir. Näsan har börjat rinna lite lite grann nu på kvällen. Jag känner dock ingenting än, men det tar kanske ett dygn eller så.
Max fick sista Alvedonen vid 15.30, han är uppe och går lite nu men har redan blivit mycket varmare igen. Jobbigt att inte kunna göra nånting direkt för att hjälpa. Får inte ge mer alvedon förr än efter 20.00.

Har lite ångest över att det bara blev ett träningspass förra veckan, dålig mat under helgen och pizza idag. Orkar inte träna idag och sen är det väl min tur att bli sjuk. Men som tur är har jag inte tid att tänka på det nu =)

Oj oj

Vilken natt! Jag har sovit en timme i går kväll och slumrat till och från i en timme nu på morgonen. Max har haft hög feber hela natten, 39,7 så fort supparna gått ur kroppen. Stackars liten =( Men vid tre i natt skulle han ändå leka helt plötsligt, hur funkar det egentligen??? Då hade han "bara" 39,1...
När Marcus gick upp byggde han ett berg av kuddar i våran säng så jag har halv-suttit där med en sovandes Max i famnen i strax över en timme och försökt sova lite själv med. Gick inge vidare för min del dock. När Max vaknade vid 08 hade han återigen 39,7 och somnade som en stock på skötbordet mitt när jag tog tempen. Då vet man att det inte riktigt står rätt till =) Lyckades sätta på honom blöja och pyjamasen och slänga ner en av mina kuddar i hans säng och sen lägga ner honom utan att han vaknade. Får hoppas han sover en stund. Jag äter väl behövd frukost sen är det nog bäst att jag passar på att sova lite jag med.
Får lite krupp-aningar ibland, men jag vet (bara trorjag vet) ju inte riktigt hur det låter och det försvinner så fort han lugnat ner sig så det har inte varit nån fara. Men han är enormt rosslig och tung i andningen!
Får hoppas det inte blir långtvarigt.

Spännande

Det ska bli en spännande natt. Max rosslande har knappt blivit sämre men vid 20.00 hade 39,4 feber. Han fick en alvedon-supp och sen vid 22.00 låg febern på 38,7. Så det ser inte bättre ut än att det är vår tur nu! Har flytat in hans säng till oss så att vi ska kunna ha lite bättre koll.
Blir vi sjuka nu så borde vi iaf hinna bli friska innan själva flytten. Bara packningen som i så fall får stå stilla ett tag.
Men nu ska jag ju inte vara pessimist och ta ut nånting i förskott! Det blir som det blir helt enkelt =)

Sov gott!

Sjuka?

Maxen har varit rosslig hela dagen. Än så länge ingen direkt hosta eller snurvel eller nåt sånt och rosslet har inte blivit sämre. Men det har inte heller blivit bättre. Det skulle ju vara jätte-passligt om vi allihop blev dunder-förkylda såhär i flytt-tider!
Håller tummarna för motsatsen!

Lunch-paus

Nu har Maxen och jag både dammsugit och hängt tvätt och lekt =) Han somnade som vanligt efter lunchen så då passade jag på att diska och nu har jag precis ätit klart min lunch. Han har sovit 1 timme och 10 minuter nu, de senaste gångerna har han bara sovit 1,5 så vi får se om jag hinner med nå mer. Tänkte börja på en ny låda med köksgrejjer.

Försvunna

Usch va läskigt! Loggade in på bloggen och upptäckte att alla kommentarer från och med 20 november va spårlöst försvunna!! Inte världens undergång men ändå.... Tråkigt! Men jag såg att dom fanns kvar om jag kollade min sida som en "outsider".

Idag finns det massor här att göra... Har disken från igår kvar och vi har inte hunnit städa nånting.... Leksaker ligger överallt =) Sen måste jag en tur till Ica och handla mat. Denna gång ska jag inte glömma bort det!

Trevlig dag idag!

Trots magont och illamående.
Barn och babymässa på Fyrishov med Johanna, Björn och Nemi. Det va som jag trodde lite mer av en loppis än en mässa och det kändes som de mesta kläderna och leksakerna va för pyttesmå bebisar och för lite äldre barn. Men jag köpte några böcker, bl.a. två jättefina Astrid Lindgren böcker (Emil i Lönneberga och Pippi Långstrump tror jag det va) och en brun fleece-tröja med dragkedja till nästa höst/vinter.
Sedan följde vi med vårat sällskap hem och åt lunch och lät barnen röja runt några timmar. Dom är ju så söta båda två! Men Max har börjat moppsa upp sig lite när det gäller leksaker, alla typer av telefoner tillhör tex Max egendom, tycker han iaf....

Bidde ingen träning idag heller, mao blev det bara ett enda pass denna vecka. Lite ångest, eller ganska mycket egentligen. Men det får vi ta igen nästa vecka, då blir det tre stycken igen!!
Har än så länge en halvbokad vecka, öppna förskolan först på onsdag och sen kommer Hanna hit efteråt (hon har precis kommit hem från Australien och har inte sett Max på tre veckor, mycket har hänt sen sist!) och på torsdag kommer Malin hit och leker med Max så att jag kan flyttpacka lite. Under helgen ska vi få lite barnvakt så vi kan åka runt och titta på lite soffor i lugn och ro.

Nu sover Maxen! Så då blir det snart nattinatti för oss andra också =)

RSS 2.0