Mmmm

Pappas julskinka.... Mumma!!

Minna sover sen typ 1,5 timme och Marcus nattar en riktigt trött Max just nu. Alla andra äter skinkamacka =)

"Kinesernas" flygplan var försenat så dom kom precis!

Förstår inte varför jag har så svårt att prata engelska.... Jag har ju varit proffs på det =(

Ska snart slå in de sista klapparna och sen ska jag nog sova. Ladda för en lång och underbar dag imorn!!!

God Jul alla underbara människor!

Just jäklar...

Glömde en julklapp ju =( Min morbror kommer till julen, från Kina med sin tjej som vi aldrig träffat. Hon är tydligen en superstjärna. 25 miljoner sålda album i Asien. Hur beter man sig i samma rum som en sån? =)
Det ska bli jättekul iaf, tur att hon kan engelska =P

Men nu måste jag ju till Gränby imorn igen.


Färdiga

Idag har Max fått paket på dagis =) Och han har målat en liten ljuslykta i år igen (undrar om vi ska få en varje år??)
Och blöja har han varit utan hela dan idag igen =) Duktiga pojk!

Minna och jag har varit på Gränby Centrum och handlat alla hennes julklappar så nu är vi helt helt klara! Nu är så gott som hela barnbidraget borta, det gick snabbt.
På vägen tillbaks till dagis svängde vi förbi Carro och lilla Alice en stund! Minna är så fascinerad av Alice!! Lite för hårdhänt ibland bara...

Vad syftet va med detta inlägg vet jag inte riktigt.... =)

Otippat

Max är ju jätteduktig utan blöja hemma nuförtiden, han har nästan aldrig blöja, (han vill dock inte ha byxor utan föredrar att vara "nakenfis") men på dagis har han inte velat gå på pottan.

När vi skulle gå hemifrån imorse utbrast han plötsligt att han skulle vara utan blöja på Rödmyran idag! Jag spelade med men tänkte innerst inne att jaja, vi får väl se hur det blir med det. Tog med extra byxor för säkerhets skull.

Pratade med favoritfröken när vi kom till dagis och hon är så himla duktig på att göra saker positiva för barnen. Det visade sig när jag hämtade hem Max att han gått utan blöja hela dagen, till och med under vilan =) Ingen olycka utan han hade gått på pottan när han behövde. Satt faktiskt och kissade precis när jag kom =)

Duktiga Maxen!!

Full fart från morgon till kväll!

Började med att göra Max iordning och få iväg honom till dagis, sen hem och äta frukost och planera handling.

Till Gränby för att skicka paket och handla mat. Kvantum hade inte de största gröna paketen så det sket sig. Men handlade en massa mat och tog en snbbis till systemet.

Iväg till Årsta travcafé för att skicka iväg paketen. Hem, fick gå två vändor från bilen för handtaget på ena matkassen gick sönder. Hann va hemma en halvtimme tror jag.

Ut med lite sopor och sen hämta Max.

Väl hemma placerade jag mig i köket och där va jag kvar till typ 18.30. Bakade en mjuk pepparkaka och en ny sats saffran-kanel-bullar, mumma! Lagade mat, åt mat och diskade.

Sen bytte jag plats med Marcus, han gick och gjorde egna köttbullar till julafton medan jag satt på barnens golv i 20 minuter. Sen satte jag igång och badade Minna och sen va det praktiskt taget dags för nattning. Båda barnen va lite knepiga att få att somna, Minnas ena övertand håller eventuellt på att spricka ut.

Sen va det dags att diska upp efter karln, sen duscha, sen lite småplock och nu sitter jag här. Ont i huvud, nacke och rygg även om huvudvärken faktiskt blev lite bättre efter duschen.

Ska ta en värktablett och sen hoppa i säng. Imorn ska Marcus jobba, Max till dagis och jag och Minna till Gränby Centrum för att köpa hennes julklappar. Tycker bebisleksaker är så fruktansvärt hemska så det blir nog mest kläder. Sen är allt klart!!!

Sov gott!

Det va på tiden!

I helgen började Minna äntligen att sätta sig ner själv igen. Vilken frihet! För mig alltså =)

Lite bättre

Julgran inhandlad och klädd. Grandoft blandat med glöggdoft =)

Imorgon ska massor hinnas med och både Marcus och jag hoppas på en betydligt bättre natt än senast då Minna inte villa sova ordentligt mellan typ 02.40-06.00.

Ska strax hänga upp en tvätt och sen har jag blivit lovad massage =) Om jag inte hinner somna ståendes först.....

Julefröjd

Är supergott vörtbröd!!!

Annars så har min längtan efter jul försvunnit puts väck senaste veckan. Jag som såg fram emot julafton fruktansvärt mycket i år!! Har inte varit en dugg stressad, allt har flutit på bra, har varit inställd på en massa bak och roliga grejer =) Och borsett från att pepparkakshuset va trasigt och "lussebullarna" inte riktigt blev toppen, men goda ändå, så har allt gått bra hittills.
Men den har veckan har tankarna, förstås, varit på anant håll. Jag har haft helt fullt upp varje vaken sekund med barnen och ingenting i julväg har gjorts. Jo jag köpte äntligen frimärken till julkorten igår och Max hjälpte mig sätta på dom =) Och jag vet att dom skulle ha postats i fredags senast... Men den som väntar på nå gott eller?

Så nu är jag helt jultom.

Men det känns ändå som att jag skulle kunna kicka igång julkänslan igen, det känns som att den finns där långt inne nånstans. Om vi lagar dom två trasiga julbelysningarna, spelar julmusik hela dagarna, bakar nya bullar, slår in de sista paketen, köper och klär gran, köper ett par nya julstjärnor (glömmer bort att vattna den oftare än alla andra blommor så den är väldigt naken den vi har...), hänger upp nya apelsiner med nejlikor i och kanske köper ett nytt pepparkakshus.

Men jag har 4kr på mitt konto, det räcker inte långt. Inte ens till en ny glödlampa. Jag får pengar imorn men det ska räcka till Minnas klappar och paketen vi ska posta och mat till veckan. Sen är det nog slut.

Jag längtar fortfarande till självaste julfton och den komemr bli toppen. Men julkänsla? Nope, den är helt borta....

Äntligen!

Min underbara kom precis innanför dörren!! Max blev jätteglad och Marcus fick världens kram =)

Han hoppade direkt in i duschen, jag ska natta Max och sen ska vi dippa chips framför Mission Impossibpe 3 =)
(Jag har varken sett ettan eller tvåan så jag kommer nog mest bara njuta av att få ligga i Marcus famn och kanske till och med somna lite!)

Trevlig kväll!

Inget funkar

som det ska med datorn ikväll. Får spader och ger upp nu.
Blir förvånad om det här inlägget postas över huvud taget...

Sov gott!!!!

Något annat än bara trista saker

Såhär ser vårat duschdrapperi ut:



En utav fläckarna ser ut såhär:



Marcus tycker jag är knäpp =) Men jag ser en figur i den här fläcken.
Inte en specifik känd figur, men en figur som mycket väl skulle kunna vara med i nån äldre Disneyfilm tillsammans med Musse eller nåt liknande. Bara huvudet, lite snett framifrån. Typ =P

Är det nån mer som ser den?

Ska se om jag kan lyckas rita figuren i nåt program imorn =)
Jag ser den iaf! Och den kollar på mig varje gång jag duschar =(

Sov gott!

Håller tummarna för fler än en sak nu

Varför är det alltid skitkvällar när man är ensam med barnen??
Minna har bara gråtit och gråtit men nu tror jag faktiskt att hon sover ordentligt, peppar, peppar...

Sitter och pratar lite med Marcus på msn men ska snart gå och sova.

En av två avklarad

Minna somnade för 20 minuter sen efter att ha gråtit hela kvällen =( Hör inte till vanligheterna så det va lite jobbigt. Satte på Toy Story till Max så jag skulle få natta ifred. Får hoppas hon inte fortsätter gråta under natten också.
Ska alldeles strax försöka slita Max från filmen =/

Har ställt in inspelning på House, delvis för att jag inte vet hur lång tid det kommer ta att natta Max (tog helt plötsligt jättelång tid igår) och dels för att jag inte vet om jag orkar vara uppe...

Det ser inte så jättebra ut i Finland.

Fighting back tears

Igår va en känslosam dag på många vis och plan. Max fyllde iaf en liten del av dagen med en massa glädje och lycka, han va den sötaste tomten någonsin!! Sjöng glatt med i Midnatt råder och nån sång som går "rör i gröten, rör i gröten, så att den blir god" (melodi Björnen sover) som jag aldrig hört förut. Förutom när Max sjungit just den textraden här hemma och jag inte har fattat nånting =)

Annars va det mest förvirring igår. Fan för att bo så långt ifrån varann när såna här saker händer. Praktiskt taget omöjligt att få veta konkreta saker och få ordentliga besked. Speciellt när man får höra saker i upp till fjärde led, hur ska man då kunna veta vad som fallit bort eller förstorats längs vägen?

Igårkväll fick vi höra att läget va allvarligt men stabilt. En faktisk sjukdom nämndes som oftast går att bota med medicin men som har en mortalitet som det så fint heter, på 2%, och nån måste ju vara dom två procenten eller hur?

Men nu ska vi inte vara pessimistiska. Marcus landar i rätt ort runt 13 svensk tid, blir skönt för honom att själv få se över situationen och höra besked direkt.

Håller tummarna att allt slutar bra!! Jag är helt uttmattad och tom i huvud och skulle helst bara vilja sova i ett dygn. Kan bara föreställa mig hur Marcus och hans familj mår.

Dags för frukost

Marcus åkte till Finland imorse, kommer hem på lördag som det ser ut. Men det beror väl på omständigheter antar jag. Läget va stabilt igårkväll iaf.

Jag har inte varit ensam med båda barnen i mer än ett dygn så det kommer kännas konstigt.
Hoppas att allt blir bra snabbt!!

Nu ska Minna och jag äta frukost och titta på finalen av Biggest Looser som jag spelade in igår. Har man sett nästan hela säsongen så måste man ju se finalen också.

Mixed emotions

Klockan 15 är det dags för Luciafirande på dagis och jag längtar ihjäl mig!! Max älskar sin tomtedräkt och han har gått runt och sjungit på "Midnatt råder" här hemma =) Både digitalkamera och videokamera är laddade och ligger och väntar på att få bli använda!!

Tyvärr har vi fått reda på att en nära familjemedlem på Marcus sida ligger på intensiven och vi har ingen aning om varför eller hur allvarligt det är =(

Tv eller dator?

Ska jag fortsätta titta på Sex and the city eller ska jag sitta och googla på datorn och drömma om saker som för tillfället känns alldeles för avlägset och snudd på omöjligt, roligt jobb, nya möbler och inredning, ägt boende?

Eller ska jag rent av gå och lägga mig.

Ännu en ny människa =)

En liten flicka föddes idag, tänk så glad man kan bli över andras lycka!!! Fäller en liten glädjetår, fast vi knappt träffar paret i fråga en gång om året. Stort grattis!!

Känner/känner till 8 bebisar som fötts under 2010. Tre, inklusive Minna, är flickor. En gammal arbetskompis är beräknad på måndag och en mamma på dagis är beräknad på fredag. Den senare kommer få en pojk. Tyckte att det va väldans många pojkar även under Max år, 2008.
Vet om åtminstone fyra bebisar som kommer under 2011, det kanske blir tjejernas år?

Kommer på fler och fler 2010-bebisar hela tiden, är nog faktiskt 11 bebisar varav 5 flickor. Det blev ju ganska jämt tillslut =) Men av de jag faktiskt umgås med nån gång ibland så är det nästan bara pojkar.

Oavsett så är det så underbart när en ny människa kommit till världen!!

Idol-final

Måste kommenteras lite kort.

Vinnarlåten är helt klart Minnas, som faktiskt har haft en riktigt bra kväll. Men Jay regerar. Han är kung.

Ja, jag har faktiskt röstat.

Work in progress

Senaste 1,5 veckan har det lossnat rejält för Max och blöjarbetet.
Igår va han blöjfri från 15.30 till 20.00 och gick på pottan helt självmant två gånger under den tiden. Ena tredje gång fick jag påminna honom =) Det va det första han sa till fröken idag när vi kom till dagis, hur duktig han hade varit igår =)


Svagt

Det blev hamburgare till middag....

Mina älsklingar!



Vad skulle jag göra utan er?

Blä

Trött deppig less frustrerad lat.

Skitnätter. Tycker så fruktansvärt synd om Max, han har inte hostat såhär illa sen i våras. Men man märker att han är van, bara han hinner somna ordentligt djupt innan nästa hostattack så sover han sig igenom det mesta sen. Vaknar nån enstaka gång bara.
Minna sover sig också igenom oljudet så länge hon har somnat ordentligt först. De senaste två kvällarna har hon somnat vid 21 som vanligt men vaknat efter en liten stund av Max hostande. Sen har hon varit så övertrött att hon inte kommit till ro förrän vid 23, till och med 23.30 igårkväll. Men sen sover hon också som sagt. I natt va jag så slut att jag nästan inte ens vaknade jag heller. Nästan inte.
Hon sov 1 h och 40 minuter igår innan jag va tvungen att väcka henne för att gå till dagis. Idag somnade hon tidigare, har sovit 30 minuter nu, och jag gör antagligen om samma misstag som igår. Men idag har jag inte ro i kroppen nog för att gå och sova.

Funderar på att baka, är så sugen på att trycka i mig en massa skit. Köpte nästan snabbmat till middag igår, men jag tog mig i kragen i sista sekund. Köttbullar, mos, brunsås och lingonsylt. Mumma!! Tyckte Minna också =) Hon åt massor!

Nej, nog med tråk.

Bvc mm

Drygt en timme kvar tills Max ska hämtas hem. Längtar efter honom =)
Han har hostat heeeela natten. Gissar att han sovit mycket på dagis idag för han va väldigt trött när jag väckte honom. Vet inte hur många doser medicin han fick under natten men dom hjälpte först frammåt morgontimmarna. Så imorse påbörjade vi en ny kur med medicin nr 2...
Förstår inte att inte Minna vaknar av hostan?! Hon hade svårt att somna igår dock, delvis pga Max hosta.

Nu har Minna sovit i en timme, 30 minuter längre än vanligt! Hade jag vetat det hade jag också sovit.
Bvc va här på hembesök, 10månaderskontroll. Ingen vikt eller längd togs så jag vet inte hur stor hon är och kan inte jämföra med Max, får vänta med det till 12månaderskontrollen. Men allt som kollades såg bra ut! Fick också en tid bokad i januari för att träffa en ögonläkare (eller liknande). Jag tycker ju att hon ibland skelar lite och sköterskan kunde förstå vad jag menade men trodde inte det va nånting. Hon sa att det troligtvis bara va en synvilla eftersom Minna är ganska bred och "platt" mellan ögonen och har en massa bebishull runt om som gör att ena ögat "döljs" ibland när hon tittar åt sidorna. Svårt att förklara =) Men hon bokade iaf en tid så att vi (jag) kan släppa det helt och hållet sen.

Jag är helt lost i huvudet just nu, det här tog 15 minuter att skriva... Over and out.

Jisses

Vilken natt det här verkar bli.
Barnen har ju sovit två nätter tillsammans. Dom har hostat ikapp hela tiden men konstigt nog varken väckt sig själva eller varann. Jag har däremot legat vaken mest hela tiden och lyssnat på, dom såklart...

Ikväll har däremot Max legat halvvaken och hostat i en timme, han har fått två doser hostmedicin redan och just nu är det faktiskt äntligen tyst.
Minna har halvsovit i Marcus famn i en timme och vaknat för minsta lilla ohörbara ljud, men nu ligger hon äntligen i sängen hon med. Kan ju hoppas att det bara va en jobbig timme och att inte hela natten fortsätter såhär....

Annars så har helgen gått fort som vanligt, trots en extra dag. Vi har väl fått gjort hälften av det planerade, som vanligt =) Men vi har iaf bytt rum, varit på kalas, varit på middag, städat det mesta, köpt ny snowracer som Max så fint försöker uttala =) Pepparkaksbak tar vi imorn, smådetaljer med rum-bytet får vi ta nästa helg. Gardiner tex, vi har nu Blixten på våra gardiner =) Taklampor ska också bytas, lite tavlor och grejer ska upp på väggarna (det kommer nog dröja bra länge om jag känner oss rätt...) och Expedithyllan ska skruvas fast i väggen.

barnen verkar trivas bra i sitt rum och vi, iaf jag, trivs jättebra i lilla rummet. Det känns mycket mer harmoniskt på något vis!

Nej nu ska jag sova, förhoppningsvis hela natten, och förhoppningsvis är Max tillräckligt frisk för att gå på dagis och leka av sig lite. Det är så himla jobbigt när dom är sådär halvsjuka, för sega för dagis men tillräckligt pigga för att röja runt hemma.

På onsdag blir Minna tio månader och på tisdag kommer Bvc-sköterskan hem hit på tiomånaders-kontroll, om inte barnen är sjuka vill säga. Det är alla planer som än så länge är bokade denna vecka. Tror jag.

God natt!

Nu så!

Nu ligger båda barnen och snarkar på varsin sida av "stora" rummet =) Får se om dom kommer hosta ikapp och väcka varandra hela natten.....

Jag ser iaf fram emot att sova i det lilla rummet, små rum blir ju varmare!! =)

Imorn blir det städ, kalas och middag i Bergsbrunna! Och det borde vara min tur att få sovmorgon ;)

Men va f*n!

Mens igen! Det är inte ens två hela veckor sen jag fick den sist =( Jag som hatar det så mycket, hur ska jag klara av det varannan vecka!? Nej, får nog googla andra preventivmedel än minipiller nu när jag inte ammar längre...

Har kommit på att det känns lite dumt att låta Minna och Max få sova tillsammans nu när Minna hostar. Inge kul om dom väcker varandra hela tiden. Får se om Max kanske glömt bort det (knappast troligt) så kan vi skjuta på det till nästa helg...

Nu är det dags för min frukost! Va inne hos Marcus nyss men det är väldigt tyst så han somnade nog om =)

Helgens planer

I morgon ska vi byta rum med barnen. Insåg att Max julklappar är ganska stora och det kommer bli trångt i hans rum redan innan vi flyttar in Minna dit. Så jag frågade igår eftermiddag Max vad han tyckte om att byta rum så han och minna sover i det stora rummet, och det tyckte han va en toppenidé! Han ville sätta igång på en gång =P Så det ska vi få gjort imorn.
Vi ska också storhandla, köpa födelsedagspresent, lämna tillbaks journyckel till dagis och hämta hem Max sovvagn (som vi ska försöka sälja, men den är bra gammal).
På lördag ska jag göra en pepparkaksdeg på förmiddagen plus att vi ska städa. På eftermiddagen blir det kalas hos Liam!
Och på söndagen ska alla baka pepparkakor och sen är det Body Pump kl 16. Det ska vi väl klara av?! Sen får vi se om jag köper ett nytt pepparkakshus. Det va trasigt när jag öppnade det och sen blev glasyren tjock och omöjlig att spritsa och sen åt vi upp det istället =) (Nej vi har inte ätit upp hela, men en del).

Ska hoppa i säng nu. Grymt skönt med spinning och härligt att vara nyduschad. Mindre härligt att lägga sig med blött hår dock... Är inställd på en jobbig natt igen, Minna är ju feberfri men har börjat hosta...


Toppen!

Långhelg igen! Marcus ska snart sluta och så är han ledig imorn =) Min långhelg börjar med ett Spinning Activio-pass 19.00, toppen!!! Alldeles för längesen...

På tal om toppen så fick Max lite varm choklad och macka till mellis efter dagis idag. Efter att ha låtit chokladen stå en stund för att få lagom temperatur och efter ett antal provsmakningar så sa han tillslut "Mmm, toppen mamma!" och så gjorde han tummen upp =) Vart får han allt ifrån???

On my own

Efter middagen igår tog jag en tur till Gränby Centrum alldeles för mig själv. Synd att det bara va en timme kvar innan dom stängde, jag hade kunnat strosa runt i evigheter!! Åkte dit för att ordna en del av de sista julklapparna och för att inhandla en "julklapp" åt mig själv, en mjukisdress jag spanat in. Plockade på mig två linnen också.
Jag är verkligen värdelös på att lägga pengar på mig själv! En snygg och skön mjukisdress (som jag inte skulle skämmas att ha på mig när jag går till dagis eller handlar) och två linnen kostade 550 kr, inte särskilt mycket pengar men ångest har jag ändå, extra mycket såhär i juletid. Kommer inte våga klippa av lapparna förrän om några dagar... =)
Hann prova ett par bh-ar, vilken djungel!! Behöver verkligen vara barnfri med massa tid på mig för att kunna hitta rätt. I mellandagarna när Marcus är ledig kanske. Har inte en enda bh som sitter som den ska. Använder fortfarande mina amnings-bhar och dom blir bara mer och mer för stora........

Det va iaf superkul att shoppa! Bortsett från att det kostar pengar =P När jag börjar jobba så ska jag definitivt bygga upp min garderob litegrann!

Håller just nu på att jobba (fast jag jobbar ju inte så mycket just precis nu men det verkar gå bra ändå...) bort kilona jag fick av medicinen jag åt 2006. Hann inte gå ner ett enda av dom 10 innan jag blev gravid med Max och jag har absolut inga planer på att gå ner allihop, det skulle va förödande. Men jag kan ju inte hjälpa att jag går ner utan att göra någonting. Skulle gärna byta ut ett par kilon rump-och-lår-fett mot ett par kilon muskler, går det tro? På söndag blir det äntligen ett efterlängtat Body Pump-pass!!!

Man kanske skulle ta och prova lite av dom kläderna som hamnat under kategorin "kommer troligen aldrig mer passa men jag tycker för mycket om dom för att kasta"-kläderna =)

Underbara barn

Max har blivit "stor" pojke och sover sedan tre dagar tillbaka i källaren med de stora barnen =) På dagis alltså =P Fick ta hem hans "ute-sovar-outfit" igår! Vi hade också äntligen ett gigantiskt framsteg på blöjfronten i söndags, tyvärr slutade det i "katastrof" och nu kommer det säkert dröja lika länge igen...

Minna har glömt bort hur man sätter sig ner. Knasboll =) När hon började resa sig upp så satte hon sig utan problem, antagligen utan att tänka. Nu kanske hon tänker för mycket, jag vet inte, men hon vågar iaf inte sätta sig ner. Så dagarna här hemma går ut på att hon reser sig, börjar gnälla efter ett tag, jag sätter ner henne och efter ett par minuter börjar allt om. För hon ska ju stå upp hela tiden, så är det bara.

=)

Sitt vanliga glada jag!

Minna är mycket mycket bättre! Helt feberfri imorse och pigg och glad =)
Nu ska jag bara se till att få i henne mat!

RSS 2.0