Sommar i visby! Med täckning :)

dsc04751 (MMS)

Sommar i visby! Med täckning :)


Hälsningar från gotland! Har försökt flera...

dsc04746 (MMS)

Hälsningar från gotland! Har försökt flera gånger men har absolut noll täckning där vi bor. På bilden är jungfrun, gotlands högsta rauk. Toppensemester! Puss och kram allihop :)


Oljud

Minna gråter så fort jag lägger henne ifrån mig, Max sparkar boll i alla rum han inte får och ropar mamma var tionde sekund.
Dags att laga middag, det ska bli spännande....

Nu kör han med sin radiostyrda bil istället, inge vidare roligt ljud det heller! Sov drygt 5 timmar i natt vilket är alldeles för lite för mig. Huvudvärken är inte långt borta.
Men packningen är iaf så gott som klar, berget med disk är rent och Marcus hann snabb-dammsuga innan han åkte in till jobbet igen.

Nu vill jag bara sova, vakna och åka, men riktigt så enkelt är det ju inte =)

Mer snurrigt

Mitt huvud är allmänt snurrigt just nu. För mycket att tänka på =) Äter lunch nu och passar på att bara sitta ner en stund.
Men imorn bitti åker vi till Gotland och packning börjar kännas ganska så kontrollerad. Marcus kommer hem från jobb-mötet strax efter 12.30 och då ska vi försöka få klart såpass att vi kan bära ner det mesta till bilen. Sen är jag som sagt ensam med barnen hela kvällen och den kommer bestå av att spela boll med Max i hallen med Minna i alla möjliga olika positioner, förhoppningsvis nöjd, och sedan Max tjat om att spela mera boll efter att Minna inte godkänner våran lek längre =) Sedan ska barnen badas och nattas.

Förhoppningsvis hinner vi diska och städa lite innan Marcus åker iväg igen, ananrs får det göras klockan 23 ikväll när Minna somnat.... Värdelöst att komma hem till en skitig lägenhet =( Max fick vara på dagis till 15 idag så vi får en timme extra att ordna med.

Nu vaknade nog Minna och vill ha lunch hon med =)

Snurrigt värre

Ja det blev bra fel när jag skulle räkna ut Minnas vikt härom kvällen. Klockan va nog alldeles för sent för matte =)
Hon har varken gått ner 700gram eller gått upp 1,2kg =) Hon väger exakt 6kg och har gått upp 230gram. Inte så mycket men tillräckligt för att kurvan ska vända uppåt igen! Så nu går vi ner till att ge gröt en gång per dag igen, hennes mage klarade inte riktigt mer än så än. Hon är 62,5 cm lång, när Max va lite närmare 5 månader va han 65,5cm och vägde exakt 7kg. Bokade en tid åt honom i mitten på juli för att kunna se hur han ligger på kurvan.

Nu är nästa koll först vid 6 månader och då är det återigen dax för spruta och läkarkoll! Vart tar tiden vägen????

Så mycket att göra

På torsdag morgon åker vi äntligen till gotland! Men innan dess är det en massa packning att ta tag i samtidigt som både Marcus och jag har en massa annat att göra.

Idag kommer tvättmaskinerna gå varma här för att allt vi ska ha med ska vara rent och hinna torka i tid (satte igång den första maskinen kl 8 så förhoppningsvis hinner vi med alla fyra tvättar idag). Jag ska springa med min syster kl 11 (inget måste men psykiskt viktigt) sen hem och duscha och äta lunch och förhoppningsvis hinna med lite packning, tvätt eller städning eller så. Sen iväg till Vattholma för att klippa mig hos Helena (heller inget måste men även detta är bra för själ och psyke). Hem och hämta upp övrig familj för en tur till Gränby med besök på apotek, Systemet, Ica och så måste vi hitta en solhatt till Minna (även Max minsta solhatt är för stor för henne).
Väl hemma är det säkert dags för mat igen, mer tvätt och sen hoppas jag kunna packa ner lite mer kläder som torkat.

På onsdag ska jag lämna Max på dagis 9 och sen va på bvc 10, ingen idé att gå hem däremellan. Marcus ska vara på möte på jobbet mellan 10-12, kl 14 ska jag hämta Max på dagis och sen vid 16 ska Marcus tillbaks till jobbet för "sommaravslutning". Så innan 16 ska allt som inte behövs under kvällen och nästa morgon vara nere i bilen. Det är planen. För då kan jag fokusera på att bara bada barn och småstäda och sånt på kvällen när Marcus är borta.

Nej nu ska jag lägga in räkningar för betalning innan batteriet på datorn dör.


Helt fel

Nu är jag allt bra förvirrad =) Har ju tänkt helt galet. Hon har ju gått upp 1,2 kg!!! =) Mycket bättre =)

Man ska inte tänka när man är trött....

Hoppas, hoppas inte

Att våran våg är trasig.
Jag har, efter att ha stått och trampat i evigheter, äntligen gått ner ett halvt kilo till!
Men stämmer det så har Minna gått ner över 700 gram...
Vi får se på onsdag...........

=)

Vad lugnt och tyst det blir när båda barnen sover samtidigt! Och vad mycket man får gjort!!

Max sover ju nästan aldrig på dagarna längre men jag har en känsla av att det kommer bli lite mer sömn nu under sommarmånaderna när man är ute så mycket mer.

Historiskt

För första gången på nästan fyra månader har Minna somnat före Max (i början sov hon ju hela tiden...) Hon somnade för typ en halvtimme sen och Marcus ligger fortfarande inne hos Max och lyssnar på hans babbel =)

Vänta nu här... Tror jag hör lilltjejen.....

Bröllopsdag

Hur överdrivet jag än tycker att det här bröllopet är och hur fel jag än tycker det är att skattebetalarna står för så mycket av allt ståhej, så är jag innerst inne en så otroligt blödig människa så visst fan står tv'n på och har gjort sen jag åt frukost. Och jag vet inte hur många tårar som redan runnit när jag ser alla glada människor och alla fina klänningar. Och jag är så himla nyfiken på bröllopsklänningen!!

Minna som normalt sett aldrig vaknar på na...

dsc04739 (MMS)

Minna som normalt sett aldrig vaknar på natten har i natt väckt mig 5ggr varav hon har fått mat 3. Max har hostat och jag har drömt en massa skumt. Utöver det har jag också (skratta den som vill) vaknat av att jag pruttat typ 100ggr. Så jag är lite trött nu :)


Aaaaaaj!!

Mjölkstockning igen, hur lyckas jag?! Det gör djävulskt ont =(

Dags att ta sig ut i regnet innan Maxen bl...

dsc04738 (MMS)

Dags att ta sig ut i regnet innan Maxen blir tokig av tristess. Han har sydvesten på sig helt frivilligt kan tilläggas :)


Uppdatering

Max och jag började dagen med att mysa i soffan med frukost och barnprogram. Sen har jag städat badrummet och vi har dammsugit. Sen har jag vikt tvätt, tvättat tvätt och hängt upp tvätt. Max har lekt med en ballong =)
Minna sov länge som vanligt, sen va hon uppe en stund och så fick hon gröt när Max och jag åt lunch (matlådor) för en timme sen och nu sover hon på soffan. Blir nog ingen lång sömn nu men en liten stund iaf.

Minna älskar verkligen gröten och hon blir helt tokig när hon ser skeden närma sig =) Och det mesta stannar faktiskt kvar i munnen =) Vägde henne igår kväll och enligt våran våg har hon inte gått upp ett enda gram sen sist vi va på bvc, inte så bra... Så från och med idag blir det gröt två gånger om dagen. Får hoppas att det händer lite tills på onsdag när det är 4,5 månaderskollen. Hon är iaf betydligt bättre på att ligga på mage!

Nu börjar Max bli uttråkad. Vilket skitväder! Hoppas det blir bättre till nästa vecka. Får fråga min personliga meterolog (googlade ordet för jag va osäker på hur det stavades och jag hittade olika stavningar på samma sida?? Dåligt Tv4!!).
Max är så duktig på att prata nu! Nu upprepar han snudd på allt jag säger och helt plötsligt kommer ord som jag inte sagt på evigheter =)

Jag är förkyld =( Eller allergisk. Ögonen svider och jag nyser en massa. Låter som allergi men idag har jag lite ont i halsen också så det kanske bara är en förkylning ändå.

Marcus har drygt 2 timmar och 38 minuter kvar av sin näst sista arbetsdag!! Och det är ju faktiskt en helg innan sista arbetsdagen =) Vi hade fullproppat med grejer i helgen men det känns som att det bara blir mindre och mindre som händer. Men det är ganska skönt, då kan vi fokusera på hur sjutton vi ska packa bilen till gotland... Snacka om tetris!!

Nej nu ska jag umgås lite med Max innan Minna vaknar och vill ha mat.
Ha de!

Nu fick vi till det

Blev ingen löpning i tisdags men idag blev det av! Jätteskönt! Efteråt i alla fall =P
La till en liten extra sväng på vägen hemmåt. Innan gick jag en kort promenad med Minna så hon skulle somna, så varmt och härligt väder det va! Det va på tiden, men bara tillfälligt har jag hört...

På Gotland ska jag springa massor!!! Och på tisdag ska ju syster följa med mig på första Body Pumpen sen i november (fick ju så ont i bäckenet när jag började jobba så då vågade jag inte gå mer på det utan höll mig till spinningen) =)

Vattkoppor eller inte?

Går bara och väntar på att det ska bryta ut...
Inkubationstiden är 10-20 dagar, det vanligaste är 14 dagar. Oftast har man inga symptom förrän det bryter ut men det är ju inte omöjligt att man blir påverkad av att ha viruset i kroppen.
Max äter jättedåligt, han är smågnällig och trött. Och så har det varit i strax över en vecka nu. Och så hade han ju den plötsliga febern i fredags.
Fröknarna på dagis har räknat ut att om fler barn smittas så borde prickarna börja komma nu under helgen eller i början på nästa vecka, med andra ord lagom till Gotland... Inte så mycket att göra åt saken dock.
Minna är seg hon med, trött och snuttar massor på tummen senaste dagarna, men han borde inte direkt ha smittat henne än.

Vi får se hur det går!

Max har för övrigt gått sin sista ordinarie vecka nu. Nästa vecka går han bara på onsdag och sen är vi på gotland drygt 1,5 vecka. Efter det hade dom ont om personal en vecka så då får han vara hemma och sen har dom stängt fyra veckor. Efter det blir det två veckor till med bara onsdagar. Har valt att ha honom en dag i veckan trots att Marcus är hemma för att det inte ska bli allt för långt uppehåll. Han älskar ju dagis så mycket!!! Men 6 veckor helt ledigt blir det iaf.

Nervös

Minna somnade för nästan en timme sen, när hände det sist?? Har det ens hänt över huvud taget? Vågar inte lägga mig för jag bara väntar på att hon ska vakna igen. Men jag börjar bli väldigt trött så jag ska iaf gå och göra mig iordning.

Av olika anledningar blev det ingen löpning och jag missade ju promenaden för att jag skulle springa så idag har knappt mätaren rört sig =( Känner mig ful och patetisk idag. Vi åt Tacos till middag (för att fira att Marcus gjort klart årets sista deklaration) och nu på kvällen åt jag upp alla nachos som fanns kvar fast dom inte ens va goda. Och inte va jag hungrig heller. Jag i ett nötskal. Finns onyttigt hemma så äts det upp, vare sig jag egentligen vill eller inte. Därför behöver onyttiga saker vara förbjudet i min närhet men "tyvärr" är vi ju fler som bestämmer om vårat hem.
Har plötsligt också fått massa småfinnar i hela ansiktet under helgen, hjälper inte direkt välmåendet.

Nej nu ska jag in på badet. Håll tummarna att Minna inte plötsligt vaknar och vill va uppe till 02 i natt eller nåt sånt knäppt. Max hostar förresten massor så jag kommer nog vakna under natten iaf...

God natt!

Lite kort

Nu är jag i Bergsbrunna igen =) Tanken är att min syster och jag ska ta en löptur men hon har inte vaknat än och det blev plötsligt väldigt väldigt mörkt på himlen... Vi får se hur det går. Vi sprang i alla fall första gången förra veckan, väldigt kort runda men bra start =)

Har inte hittat nå prickar på Max än så det kanske inte blir något. Vore ju skönt om han slapp bli sjuk, samtidigt som jag vill ha kopporna överstökat och helst innan Gotland. Åtminstone inte under resan.

Max fick nya stövlar av "ollemo" (=oldemor=gammelmormor på norska) i helgen och dom skulle han bestämt ha på sig till dagis idag =) Sötnosen! Som det ser ut på himlen just nu kanske det va lika bra. Minna fick en alldeles underbar (och svindyr) ljuslila klänning som jag längtar så att få klä på henne! Annars tog vi det mest lugnt inomhus, regnade ju praktiskt taget konstant tyvärr.

Marcus har drygt fem arbetsdagar kvar innan han går på ledighet! Längtar ihjäl mig!! Och det blir troligtvis ingen övertid mer heller. Igår slutade han till och med 14.30 efter ett kundbesök =) Då åkte vi till Nordea (äntligen fixade vi konto till minna och bytte konto till Max), Toys'rus och till Ica.
Nästa vecka jobbar Marcus på måndagen, jag ska på body pump med syster på tisdag lunch och sen klippa mig hos Helena efter det! På onsdagen kommer Max vara på dagis, Minna ska på 4,5 månaderskollen och Marcus ska in till jobbet ett par timmar för ett möte. Sen åker vi tio dagar till Gotland på torsdagen!! Hoppas verkligen det blir fint väder!

Nu har visst syster gått upp så vi kanske hinner springa lite innan regnet kommer....

Nästan hemma

Är nu i Bergsbrunna allihop och ska äta middag. Vi har haft det bra men regnigt. Max har i princip inte varit ute på hela helgen.

Nämnde ju att båda barnen va snoriga. På fredag morgon när vi skulle åka hade Max plötsligt 38,7, men han kändes ändå helt okej under resan. Både han och Minna sov mestadels av vägen. Men precis innan norska gränsen spyr plötsligt Max, världens största spya, över hela honom och hela bilstolen. Resan som brukar ta typ 6 timmar (6,5 nu på hemvägen) tog 8 timmar med två amningsstopp och ett kräkstäd.

Under resans gång klagade Max en del över huvudvärk och på eftermiddagen/kvällen somnade han som en stock i soffan. Efter att ha sovit ett tag började han plötsligt skaka en liten liten stund och sen när han vaknade typ en kvart senare hade han 40,1 graders feber. Fick en alvedon och en timme senare sprang han runt på golvet och rullade boll =)

Googlade vattkoppor som går på dagis nu och läste att de första symtomen är trötthet, feber och huvudvärk. Sen kommer prickarna först några dagar senare, så vi får väl se. I så fall borde det dyka upp typ imorn. Vore skönt om han kunde ha det avklarat innan Gotland...

Nu är det dags för mat!

On the road!

dsc04730 (MMS)

On the road!


So much to write, so little time

Imorn åker jag och barnen med mamma till mormor i Norge! Har precis varit nere till bilen med blöjor och vagn. Nu målar jag naglarna, duscha får jag göra imorn.

Hade tänkt att Max skulle va uppe sent ikväll så att han sover länge i bilen men han va så trött stackarn så han somnade inte mycket senare än normal tid. Minna däremot somnade vid 22, betydligt tidigare än senaste två veckorna. Hade ju gärna sett att hon va extra trött imorn hon med...

Båda barnen är snoriga, jippi! Minna tycker det är jättejobbigt att äta och hennes ögon har varit röda och vätskefyllda hela kvällen. Typiskt när vi ska bort.

Nej, ha en trevlig helg allihop! Det ska jag ha. Fast jag kommer sakna Marcus...

Less

Vet inte om jag någonsin i mitt liv känt mig så värdelös som de senaste dagarna. Inte på samma sätt i alla fall.
Har plötsligt blivit så fruktansvärt trött, jag har haft huvudvärk i tre dagar i streck och jag har aldrig förr haft så dåligt tålamod som jag haft nu.

På väg till ica för att köpa toapapper. Va...

dsc04721 (MMS)

På väg till ica för att köpa toapapper. Va där för ca 10 minuter sen bara för att i kassan upptäcka att jag inte hade pengar med mig... Så det va bara att gå hem och sen gå tillbaks. Iaf skönt för mitt huvud med frisk luft!


Pain

Höll på att få världens huvudvärk när jag skulle lägga mig igår men somnade iaf efter en Ipren. Idag har jag känt hur smärtan legat och grott och nu börjar den smyga sig på... Marcus jobbar till 20, troligtvis hela veckan, så det får nog bli en Ipren idag med om jag ska överleva. Max har än så länge inte somnat utan är snarare överspeedad så här är det livat vill jag lovat!

Max vaknar med växtvärk och drömmar nästan varje natt nu för tiden, han kan va vaken upp till tre timmar och ledsen mestadels av tiden. Så nu är vi lite trötta här hemma. Försov oss i morse...

Ska hitta på något att äta strax, mer än Ipren =)

På fredag åker jag och barnen med min mamma till min mormor!! Och innan dess på torsdag är det sommarfest på dagis med sång och tårta =) Det är typ 6 familjer som ska baka tårta så det blir mycket gott! Hoppas någon bakar chokladtårta....

Trötter?

Max har inte sovit idag på dagis, tjejerna hade legat och pladdrat i sina vagnar så efter en stund hade han gett upp =)
Han verkar lite sliten så han kanske somnar en stund på soffan.

Dags att amma lillan!

Tillägg

På tal om att tiden går fort, Minna blir 4 månader idag, Hipp Hipp Hurra!!! =)

Vart tar tiden vägen?

Helgen bara flög förbi och nu är det redan tisdag. Fick skippa min långa promenad idag då jag får besök strax efter 10. en klasskompis från gymnasiet som jag inte sett på 1,5 år, ska bli jättekul! Men jag behöver diska innan hon kommer =)


Läggdags efter att två ledsna små älskling...

dsc04702 (MMS)

Läggdags efter att två ledsna små älsklingar äntligen somnat.


Nu då?

Tog inte så lång tid innan Minna somnade igen. Nu är frågan vad jag ska göra, känns bra stört att gå och lägga sig för att sova kl 7 på morgonen, jag skulle kunna diska, dricka te och läsa lite bok, vika tvätt och duscha och säkert ännu fler grejer innan någon vaknar. Men jag är trött och om några timmar kommer jag vara en zombie....

Solen skiner men jag kommer inte orka va uppe till 23 ikväll efter inte ens 4 timmar ordentlig sömn.

Tvärtom-natt

När jag gick och la mig vid 00 så pratade Max i sömnen massor, bland annat utbrast han "F borta mamma, mamma! F borta!". Vi skulle städa upp hans bokstavs-pussel för några kvällar sen men kunde inte hitta bokstaven F. Den ligger antagligen under soffan och uppenbarligen är det jobbigt för honom =)

Han pratade iaf en hel del i typ 40 minuter och sen fortsatte han sova oroligt med utrop hit och dit tills han vaknade och kom in till mig vid 03.50. Sen hade jag precis somnat om ordentligt när Minna plötsligt vaknar 04.30.  Så tidigt har hon inte vaknat på evigheter och ledsen kan jag verkligen inte komma ihåg när hon vaknade sist... Hon fick ny blöja och så ammade jag i min säng men hon somnade aldrig om, det har typ aldrig hänt! Så nu sitter vi här, gick upp för 30 minuter sen när jag inte orkade bli sparkad på längre.

Vilken dag det här kommer bli, antingen är jag trött och grinig hela dagen eller så kommer vi somna om någon timme, sova sent allihopa och gå miste om det härliga vädret och jag kommer vara grinig för att vi sovit bort alldeles för mycket av dagen.

Ser iaf än så länge ut att bli toppenväder!!

Maj månad

Ska lägga upp bilder från maj månad i bildbloggen så snart jag bara kan!

Underbar dag och nu är det helg!

Massa sol, massa färg och massa spring med Max och fotboll hos päronen. Marcus jobbade sent så vi åt jättegod middag där (idag igen).

På tal om trollen Hanna, så va Max snorig och nös en massa när jag hämtade honom på dagis igår (pollen eller förkylning?) och hostade sen en sväng på natten. Men idag har det varit nästan helt borta igen så jag hoppas vi slipper hosta i natt. Jag sov riktigt riktigt bra i natt så jag hoppas på en repris! Max somnade nog 21.30 och Minna vid 23 så det borde bli lite sovmorgon imorn med.

Har inga direkta planer för helgen förutom den vanliga städningen. Enligt en tidning ska det va sol hela dagen imorn så då kanske det blir en tur till 4H-gården eller nåt sånt.

Nu är det mer än jättedags för sängen! God natt!

Hemma och mulet?

Vart tog solen vägen?
Har haft en härlig dag mestadels i solen med Hanna och Sixten.
Hemma igen har vi hämtat Max på dagis och ätit mellanmål. Börjar nog bli dags att fylla på Minnas mage lite också!

Marcus jobbar troligtvis till 20 både idag och imorn, kalas! Ironi...

Sol sol sol!

Så grymt härligt väder!! Gick min långa promenad och satt efter Bvc ute i solen en stund =) Sen lunch, amning och dusch och bil till dagis. Vidare ut till Bergsbrunna och bytte om till nya bikinin. Blir ju mycket i skuggan när Minna är vaken men lite fotboll med Max i solen har det iaf blivit. Marcus jobbar över så det blir grillning här ikväll!

Bvc gick bra men Minna har gått upp lite lite i vikt, hon har ju varit lite frustrerad vid tutten senaste tiden så sköterskan trodde helt enkelt att hon vill ha annat. Så ikväll ska hon få smaka banangröt =) Så får vi se på 4,5 månaderskollen sen om kurvan vänt uppåt igen.

Nu ska jag gå och va social igen, njuta lite mer av solen medan Minna sussar en stund.

Jag hann inte ens göra macka innan hon vak...

dsc04692 (MMS)

Jag hann inte ens göra macka innan hon vaknade


Natt?

Minna somnade som en stock för en liten stund sen. Hon brukar ju inte somna förrän runt 23, senaste veckan först vid 00 så det känns inte så bra.... Förvånar mig inte ett dugg om hon vaknar om en timme och är pigg som en mört till klockan 01. Men det känns ju dumt att väcka henne om hon nu skulle sova för natten redan.

Det blir som det blir. Jag ska göra en macka eller två =)

10 591

Så många steg är jag uppe i än så länge. Senaste dagarna när Max inte varit på dagis så har jag haft tur om jag kommit upp i 4000 steg =( Trots att jag tycker det enda jag gör är att springa fram och tillbaks. Men antagligen rör jag mig i för korta intervall för att räknaren ska snappa upp allt.

Idag gick jag iaf vanliga Årsta-rundan men la till ett besök hos Marcus mamma och en sväng in i Årsta igen för att köpa bröd och växtnäring på Ica. Sen satt jag ute på gården en liten stund i solen men kände att jag borde gå upp så jag hinner få lite gjort idag. Det är ju bara 2,5 timme kvar innan Max ska hämtas och räknar man bort tiden för lunch och två ammningar så blir det inte så mycket kvar... Men jag har iaf satt igång en tvätt och ska vika den som hänger uppe sen får vi se om det hinns med något mer. Vattnade blommor gjorde jag imorse, de flesta av våra blommor står ju i vardagsrumsfönstren och där blir så varmt så vattnet går åt på en gång.

Måste köpa mig ett par linnen med smala axelband och djup urringning så jag inte får så fruktansvärt ful solbränna på mina promenader =)

Dags att väcka lillan och amma!

På väg till dagis i solen!

dsc04688 (MMS)

På väg till dagis i solen!


RSS 2.0