Spanska suppar regerar!

Max hade 39,1 redan vid lunchtid och somnade i soffan runt 13.30. La honom i sängen och lyckades faktiskt sova en timme jag med!!! Max sov i 1,5h och när han vaknade fick jag svaret på varför han plötsligt sovit så tyst. Han kom instapplandes till mig jätteledsen och glödhet, 40,2 grader!!! Hallå, 40 grader är ju liksom gränsen! Fram med supp, har kvar från dom vi köpte när han fick 3-dagarsfeber på Mallis, den sista biten gurka (han har ätit en hel gurka idag, men inte så mycket mer) och Icas Mer-variant. Ringde 1177 och fick prata med vår gamla granne ute hos mamma och pappa, väldigt skönt då vet man att man blir väl omhändertagen. Hon fick lyssna på Max andning i luren och tyckte definitivt att vi behövde få hjälp med den. Så vi fick en tid vid 16.45 på närakuten. Ringde Marcus och mamma och berättade. Mamma kom hit för att hjälpa till och följde sen med till Samariterhemmet. Tog tempen innan vi åkte, ca en timme efter suppen och febern va nere på 39,4. Väl på akuten kollade dom febern igen och då va den, efter ganska exakt 2 timmar, nere på 38,1!!!!! Jag har aldrig fått så bra effekt av Alvedon-suppar. Dom där spanska grejerna borde importeras, kanske ska starta eget företag? =)

Det gjorde ju visserligen bara att Max blev superpigg och röjde järnet både i väntrummet och en stund sen när vi kom hem. Nu har han lugnat ner sig och sitter i soffan och tittar på film. Han känns lite varmare igen men inget extremt än.

Iaf tog dom blodprov, lyssnade på lungor, tittade i öron och försökte titta i halsen. Lyckades inte så bra med sistnämnda... Max va superledsen hela tiden =( Sen fick han sitta och andas i en mask i en minut och efter 15 minuter en minut till. Tycker inte att andningen blev särskilt mycket bättre av det, men vi får väl se. Lite skillnad är det iaf.

Hur som helst, angående hostan så ska vi återigen använda den sista "riktiga" inhalator-medicinen vi fick i slutet på november. En kur på två puffar morgon och kväll i tre veckor. Den medicinen hjälpte ju iaf under tiden men hostan kom ju tillbaks när vi slutade med den.... Och det skulle den ju inte gjort. Men nu ska vi iaf prova igen och se om det går bättre nästa gång.

Marcus blev uppringd vid 17 av han som ska köpa datorn som sa att han kommer redan inom en timme, så Marcus åkte direkt hem från jobbet. Tror ni någon har kommit än? Nope... Är visserligen inge kul väder att köra i men ändå, 1,5 timme sen....

Nu är det dags för makaroner och köttbullar, hoppas Max vill ha lite!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0